Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Middag!!!

Älsk åkte iväg till Henke och jag stannade hemma för att diska. Är jag inte underbar? Diskhögen var enorm och man mår verkligen dåligt när det ser hemsk ut hemma. Men såhär kan man ju inte ha det, jag/vi måste skärpa oss nu :P

Så nu har jag stått i köket i 2 timmar. Först diskat i ca 45 min, sen stått med mat i över en timme. Har en härlig köttfärspaj i ugnen just nu. Och jag hittade en nytt spännande recept som jag gjorde om lite och som jag testar nu. Den är egentligen inte så mycket annorlunda jämfört med den jag brukar göra, men har cremé fraische i och lite annat gott. Sen kör jag med degen i botten och lite tomater och ost överst. Så jag hoppas verkligen det smakar.
Henke kommer å äter med :)

Lilla Lasse är helt förälskad i svamp. Haha, ska katter verkligen vara det? Han skriker och vägrar lämna en när man håller på med svamp, och han blir alldeles ivrig då man ger han. Sötkissen :)

Nu ringde klockan, så dags att ta ut maten ur ugnen.
Ha en trevlig kväll :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Att vara tystlåten...

Jag hörde en sak för en stund sedan. Det fick mig att tänka till. Det jag hörde var: "Det är de tystlåtna som bär på de största hemligheterna".
Saker och ting började gå runt i huvudet på mig. Jag började tänka på mitt liv. Att jag blev allt mer tystlåten när jag fick min diagnos på leversjukdomen, och speciellt när jag började må så dåligt. Ju tystare jag har varit eller är, desto sämre mår jag. Det är rätt tragiskt att det är så, men det finns inget att göra åt. När jag mår dåligt vill jag helst hålla allt inom mig och inte dela med mig till de som är runt mig. Även om det gör ont i mig att bära på vissa saker.
Jag vet många andra tystlåtna människor och jag kan nästan slå vad om att de flesta bär på en stor hemlighet. Endel gillar inte att prata, så är det, men många håller nog nånting hemligt.

Det finns många människor som dömer tystlåtna personer. De drar på nåt sätt alla över en kant. Många ser det som en dålig egeneskap, men hur många har egentligen funderat på varför det kanske är så att en person pratar mindre? Det finns många som är blyga och osäkra på sig själv när det gäller samtal i grupp, men med en-två personer går det jättebra. Jag vet att jag själv pratar mer när det är en liten grupp jämfört med om det är 10 stycken. Så är det bara. Jag är inte en sämre människa för det.
Jag tycker ärligt att det är fel att folk ska påpeka att andra är tystlåtna. Vissa tar illa upp och gör så att de pratar ännu mindre. De kan känna sig nertryckta av en sådan liten sak.
Jag har aldrig vad jag vet hört någon påpeka någon som pratar mycket och är social. Man brukar inte säga t.ex. att "de tre sociala/pratglada i klassen hamnade i samma grupp". Men att säga "de tre tystlåtna hamnade i samma grupp" är helt okej. Varför?

Ingen är en bättre eller sämre människa bara för att man pratar mer eller mindre. Alla människor är olika och det tycker jag att alla ska respektera. Jag är inte mindre värd bara för att jag inte gillar att stå i centrum och vill prata mest av alla. Jag är bara mig själv. Däremot tror jag att alla som känner mig, även känner till min stora hemlighet, och vet varför jag pratar mer/mindre. Hur många gillar att prata och synad jättemycket när de mår skitdåligt? Inte så många tror jag.

Detta är något jag tycker alla ska tänka på.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

American virgin ;p

La mig rätt tidigt igår. Men var väl kanske inte supertrött så jag startade en film. Såg "American virgin", och den var rätt speciell men ändå rätt kul :) Så om ni har gillar "sjuka" filmer, och typ American pie filmerna så är nog denna något för er med.

Hostan är mycket bättre nu :) Men är fortfarande snorig och lite hängig. Så jag är ju på bättringsvägarna!!
Idag sitter jag hemma. Ska försöka plugga. Men just nu sitter jag bara och gör en massa annat.
Ikväll hoppas jag att det blir en H&J kväll :) Så mysigt att bara rå om varandra. Ligga och hålla om varann på soffan och se nåt på tv eller fara ut och hitta på nåt. Blir ju inget barnvaktande ikväll eftersom ja fortfarande är "sjuk". Så då får man passa på att göra annat kul =)

Har inte så mycket att berätta just nu egentligen.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

jordgubbar

Hostan känns faktiskt relativt bra idag. Den är fortfarande störande och "slemmig". Lyckades hålla mig rätt bra på lektion idag :P Men det blir ju värre när jag pratar/skrattar eller får upp pulsen...som vanligt då...

Fått upp 2 tavlor på väggen idag med. Och har börjat på en ommublering i sovrummet. Vet inte om det går det jag tänkte så får se om vi tordes prova nån gång framöver.
Vi har jordgubbar i kylen som måste ätas upp. Funderar om man ska äta dom som dom är eller om man ska baka en kladdkaka, som jag aldrig gör annars :P haah...
Har ätit upp en förpackning med jordgubbar redan, och dom var faktiskt goda. Dom brukar väl smaka mycket vatten såhär års annars?.. men inte dessa...Tur man får ha =)
Ska ta en sovmorron imorn tror jag. Kommer bli skönt. :P
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

hur gåre me plugget egentligen...

Godmorgon, eller god förmiddag :)
Har vart på sjukhuset och lämnat prover nu. Det var knappt nå folk i väntrummet och det kändes skönt. Slippa sitta och skrämma folk med min förkylning :P

Sitter på universitetet nu och har just skrivit ut lite tentafrågor. Frågan är bara, När ska jag orka?
Måste försöka ta tag i det nu...

Känner mig fortfarande rätt slut i kroppen. Skulle gärna ha stannat hemma och legat och vila upp mig. Men eftersom ja skulle på sjukhuset känns det bäst om jag även går på resurstiden inför tentan. Man kan ju alltid få veta nåt vettigt.

Ikväll ska jag vila vila vila vila och åter vila.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

*Host*

Denna hosta "dödar" mig. Usch vad less jag är. Så fort jag börjar prata, skratta, gå eller nånting så börjar jag hosta. Jättestörande.
Har i alla fall haft en trevlig kväll hos Frida. Det muntrade upp mig.
Måste på sjukhuset imorn och lämna prover, sen måste jag försöka komma igång med plugget lite bättre. Tyvärr så känner jag mig inte så motiverad bara. :/

Nu blire sängen.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sliten människa

Igårkväll så kände jag mig rätt så risig. Men jag var "tvungen" att fixa fram våran myskväll ändå. Det blev som jag sa igår. (ost&kex, jordgubbar doppade i chooklad och cashewnötter) Tog även fram en dricka så att älsklingen skulle bli nöjd. Det jobbiga var att när han väl komme hem så orkade jag nästan inte va uppe. jag fika lite grann, sen bev jag störtillamående. Det är väl som vanligt när jag är förkyld och trött. Fattar inte varför magen ska vara ett sånt stort problem. Jag ojjades verkligen och sa att jag ville byta liv. Fast det är klart jag inte vill egentligen. Klart jag tycker saker och ting i mitt liv är jobbigt, men vem har det bra jämt egentligen? Ingen skulle jag tro.

Jag fick somna sittandes i sängen med en massa kuddar baki ryggen. Vaknade runt 2 och gatt lägga mig ner. Det blev som oskönt, och magen var lugn igen :)
Har fått mig några timmars sömn inatt, men inte tillräckligt. Jag är trött, men kan inte sova.
Vet inte om hostan är bättre men har blivit mer snorig. Uschan. Ska hålla mig lugn idag så får vi se vad som händer imorn. Måste på sjukhuset och lämna prover iaf. Borde gå på resurstiden imorn med..inför tentan..

Nu ska jag nog vila en stund. Kanske starta en film eller nåt.
Lasse sover så sött breve mig med. Han har blivit världens slöaste. Sover hela nätterna och halva dagarna. Vill gå ut lite i mellanåt, men annars är han snäll. Det känns skönt, förr så var han upp på hyllorna när Lotta triggade upp honom.

Film var det.
Sen frukost.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stå för det du gör

Magen känns lite bättre idag, Yaayy!!
Förkylningar är verkligen inte mig grej. Det är nog ingens. Jag ogillar verkligen att vara sjuk! Har i alla fall ingen feber som tur är. Men hostan tär på en. Ibland känns det som man blir utan luft för att jag måste hosta.
Har värsta locken för öronen så jag har ingen aning om hur högt/lågt jag pratar :P Men det går över :) Lite förkylning dör man inte av. Alla är ju sjuk nån gång.

Jag känner mig väldigt glad idag. Det pirrar i hela kroppen och hjärtat slår lite extra varje gång jag ser eller tänker på älsklingen. Det känns verkligen underbart! Har haft en lite neråt period mer eller mindre sen "beskedet" kom. Jag vet ju att allt kommer bli bra i slutändan, så nu ska jag försöka att bara fokusera på livet :)

Jag har funderat på lite saker i några dagar. Saker som stör mig. Har funderat på om jag ska skriva det här eller hålla det inom mig. Hur som helst...
Jag tycker det är störande när folk ska överdriva och ljuga, eller näst intill ljuga bara för att få uppmärksamhet. Inget riktat mot nån speciell person, utan bara allmänt. Jag tål inte riktigt såna situationer. Kanske för att jag själv inte gillar att få så mycket uppmärksamhet av omgivningen och behöver inte synas mest.

En annan sak är alkohol. Jag har alltid kännt att jag velat testa supa mig full nån gång (det står jag för). Bara för att testa, inte för att det är coolt eller nåt. Jag klarar mig superbra utan alkohol. Men ibland mår jag sämre när folk super ofta och endast snackar om fester hit och dit. Det gör mig påmind om att jag inte kan. Varför ska man ens måsta supa sig full "varje" helg? Klarar man inte av att vara sig själv bland folk eller?
Man kan gå på krogen eller gå ut och dansa och vara nykter. Man kommer ihåg allt och mår bra dagen efter. 
Sen tycker jag att man ska kunna berätta för sina föräldrar att man dricker. Tänk själv om du har barn och sen får man ett samtal från sjukhuset och dom säger att din son/dotter har blivit magpumpad. Det blir knappast bättre efteråt då.
Usch vad bitter jag låter. Jag som är på toppenhumör.
Jag skulle kunna skriva i flera timmar om mina tankar kring alkohol, tobak och droger. Det är bara fel, och det värsta är att det sjunker i åldrarna. Att sen en 13åring full är verkligen hemskt. De förstör sina liv. Vuxna måste börja öppna ögonen och inse att barnen växer. Ta ett allvarligt snack med dem och berätta hur dåligt det är. Även om man säger att "Nä men mina barn dricker inte". Tror ni verkligen att det är sant alla gånger? Nej, tro mig, jag vet.
Dricker man alkohol så ska man vara så pass mogen att man vågar stå för det och berätta för föräldrarna.

På tal om nåt helt annat så har jag funderat på att skriva min andra bok senare i livet. Jag försöker redan nu komma ihåg saker jag gör och tänker, genom att skriva upp dem. Saker jag får gå igenom och hur jag mår. Men jag hade ju hoppats på att lyckas få min första bok publicerad nån gång. Får kanske ändra och skriva ihop hela livet till en enda bok istället. Fast det blir väl när jag är 40 eller äldre.

Nä nu har jag låtit både glad och bitter i samma inlägg. Var bara tvungen att skriva av mig lite på tankar jag burit de senaste dagarna.
Som sagt, inget riktagt mot nån speciell utan det kommer från hjärtat.
Nu ska jag försöka hitta på nåt mer spännande.
Förresten så ska jag fixa en myskväll när älsk slutar jobbet. Har köpt jordgubbar idag så ska nog doppa dem i choklad. Ta fram lite ost & kex och cashewnötter (hure nu stavas).

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Cystor?

Jag fattar inte varför denna "kramp" i magen fortsätter.
Jag har haft som kramp i magen i 2 veckor men nu är det inte som det varit. Förmodligen för att det är den tiden på månaden. Men ändå. Tidigare har jag aldrig haft nå besvär, eller mensverk. Utan det började för 2 år sen ungefär, och det blir värre och värre känns det som. Mamma berättade att man kunde ha cystor på äggstockarna, och den tanken har även slagit mig tidigare.
"En cysta är en vätskefylld blåsa som kan ha olika storlek och sitta på olika ställen i kroppen. Många kvinnor har cystor på äggstockarna utan att märka det. Cystorna kan ge besvär, men gör det oftast inte. De kan växa sig stora och ibland behöver man opereras om cystan blivit så stor att man har ont av den. Cystorna är för det mesta godartade och påverkar inte kroppen negativt."
Taget från 1177.se

Jag ska vänta och se hur det urartar sig. Om det inte ger sig måste jag kolla upp det. Kanske även måste gå till dr gynekolog och säga "hej, är det nåt fel på mig?".

Nu har mamma och pappa vart här och pappa har efter omständigheter och några hål för mycket lyckats få upp mina 3 Krabbanspeglar i hallen. Dock är dom från olika år, och den äldsta är minilite kortare och sattes upp med en skurv, jämfört med de 2 nya som skulle sättas upp med 4. Menmen, nu är det löst. Hyresvärden får väl bli sur, men dom ska ju lix måla om hallen nu, men det blir nog när vi flyttat ut. Så några hål mer eller mindre gör nog inget.


Fast hallen är ju inte direkt nystädan efter dagen.

Fick upp nå tavlor med. Nu är det bara att köpa plugg till gipsväggen så vi kan få upp tidningsstället. Hålen är iaf gjorda. Sen ska 2 tavlor upp ovanför sängen men dom gå spika upp :)
Lasse Åbergstavlan sitter ovanför soffan, precis som i förra lägenheten. Den passar som fint så :)

Nu ska jag lägga mig på soffan och smälta mina pannkakor som jag just ätit :) Kanske se en film och fördriva de 2 kommande timmarna tills älsk slutar. Blir kanske film hos pär senare ikväll.
Ha en trevlig kväll och ta hand om varandra :)

För jag älskar honom mer än allt annat på denna jord!
Han får mitt liv att gå runt
Och jag ser fram emot att dela resten av mitt liv med honom.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hosta

Hostan blir inte bättre, snarare sämre. Men den ska väl ge sig så småningom den med. Har i alla fall inte ont i halsen längre, men har börjat bli snuvig istället.
Satt med riskudden på magen hela förmiddan igår. Förstår inte varför man ska ha såna problem bara för man e tjej. Tänk om man fick slippa denna värk varje månad. Det slutade med att jag gatt ta 2 verktabletter på kvällen, + riskudden, och tillslut blev det lite bättre. Det är nog krampen i magen som gör det hela värre och som gjorde att ipren inte hjälpte.
Jaja, idag har jag bara lite kramp i alla fall.

Igår var jag hos syster m.fam och käkade tacos. :) Tror nästan att lillen tog ett steg till och med :O Så nu äre nog nära tills han börjar gå :)

Idag kommer mamma å pappa hit. Vi ska äntligen få upp tavlor, speglar och tidningsställ. Det kanske blir mer hemtrevligt då :P

Måste försöka plugga idag. Hur motigt det än känns.
Måst hinna träffa min favvofrida i helgen med hoppas jag.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

sjuk igen :/

Usch va dålig jag har vart me att skriva här denna vecka.
Det började klia i halsen för 2 dagar sen och idag har jag ont. Har fått lite hosta och har ont i magen pga förkylningen. Har lite lite feber med, men det känns som det är jättemycket. Är helt slut i kroppen.
Det jobbiga är bara att jag måste till skolan. Eller snarare till sjukhuset. Vi har halvdag på röntgen idag och vi ska vara ombytta och allt.
Tror vi ska röntga "fejkkroppar" men är typ inte säker. Det får visa sig.

Jag måste försöka få i mig lite mat i magen med. En halv macka och en morot har jag lyckats få ner.  Det är jättesvårt att bli hungrir när man har ont i halsen, eller när man är förkyld/sjuk över huvudtaget.

Jag ogillar verkligen att va sjuk. Det är det värsta jag vet!!!  Usch säger jag bara.

Lasse verkar vilja ha uppmärksamhet, så jag ska försöka gosa lite me honom.
För övrigt måste jag bara säga att min cykel är asskön, den rullar jättebra och jag slipper slita mig fram som med den gamla cykeln jag fick för typ.. 10 år sen :P

Vi hörs!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Färskt bröd

Goddagens!!

Igår var Ems här och det blev GuitarHero och Svenska Hollywoodfruar med popcorn. + En massa snack såklart :) Vi skulle hälsa på en klassis med, men han var och träna..endast en katt som "pratada" med oss från fönstret :P

Idag har det vart en lång dag på skolan känns det som. Var trött och kom 15-20 min sent, ops. Föreläsningen var rätt så intressant och vi fick sluta en timma tidigare dessutom. Men vad gör det om vi ändå hade en till föreläsning efter lunch? Och det var inte alls intressant. Man blir inte mer taggad när man sitter i ett mörkt rum med fördragna persienner Och gardiner.

Har mött upp syster en snabbis på Ålidhem för att få lite papper, "tog" en glass och promenerade sen hem.
Nu har jag vart duktig och gjort i ordning soppan till middagen. Tror till och med att den har kokat klart. Hade tänkt göra klimp först, men jag blev för slö :P Gjorde istället lite bröd. Så nu blire nybakat bröd till soppan :) Får hoppas det smakar bara.  Är ruskit hungrig nu, men ska invänta gubben som är på personalmöte, och borde nog komma hem vilken minut som helst (hoppas jag)
Ikväll blir det nog att hitta på nåt med J. Är inte så ofta vi har helkvällar bara vi 2. Så jag hoppas han har tid :)


//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Uppskattad middag

Lördagens middag som vi barnbarn stod för åt mormor å morfar blev väldigt bra och mycket uppskattad. Det är kul att det betyder så mycket för dem, och även för oss, självklart!!!
Det blev grillad kycklingfilé och kotletter med klyftpotatis m. morötter, avokad- å beasås :) Mumsigt.
Sen till efterrätt krossade vi turkisk peppar som vi strödde över vit chokladmousse med grädde och hallon :) MMmmmm, va gott det var. Synd bara att magen sa ifrån.

Till middag om en stund ska jag fixa lite råkost med keso och skinka. Sen kommer Ems hit =)

Haha.. Lasse ligger på rygg med tassarna upp i vädret och ser allmänt korkad ut. Men han verkar då sova gott iaf :)

Vist ja. Jag var på sjukhuset i morse för mina rutinprover. Jag hade väldigt tur att jag for dit 90min innan jag började skolan. Väl där så var det smockat i väntrummet. Tur som jag hade så var jag sist att anmäla mig innan hon som satt där tog fika eller liknande. Jag hann precis ta proverna och promenera till vårdvetarhuset innan jag började kl 10.

Jag borde plugga....

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Årets första grillning

Vi började se "Benjamin Buttoms fantastiska liv" igårkväll, eller vad filmen nu heter. Minns inte exakt. Det vi såg var väldigt bra, men på nått sätt så somnade vi båda två på soffan och sov som en stock. Så när vi vaknade var det bara att stänga av filmen och hoppa ner under täcket.
Vaknade runt 9 i morse och jag hann bara klä mig och gå på toa så plingade det på dörren. "Visst ja, dom skulle ju komma och kika på ventilation idag"... Tur det gick fort.

Har nyss duschat :) Ska försöka få hem älsklingen så vi kan dra ner på maxi sen. Måste fixa nåt kött att grilla ikväll, inte till mig dock. Det blir ju årets första grillnig :)
Vi måste även hämta igen våran grill som fortfarande står vid gamla lägenheten. :p Vi hämtade ju plaststolarna förra veckan. Vi är sega, jag vet :P


Imorn bär det av till R-fors igen. :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Matinspiration

Har bestämt mig för att satsa stenhårt på enbart kokt mat en tid framöver. Kommer dock måsta fuska på lördag eftersom vi ska bjuda mormor å morfar på grillat.
Morgondagens grillning får jag nog stå över och käka lite annat istället till potatissallad. :) Så nu hoppas jag att magen ska bli snäll.
Har funderat ut massa mat nu och har även handlat en del rotfrukter, grönsaker och allt möjligt man kan koka och göra till nån god maträtt.. Blir nog lite sallader, tex med tonfisk. :)

När jag gick till skolan idag så började det hugga i min högra sida.. Fick först för mig att det var blindtarmen och tänkte "nä nu åker jag in"...men det gick över efter en stund.

Ikvll blire nog bara mys i soffan tror jag.
Ledig imorn så då ska jag försöka plugga.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag just nu...

Förlåt för allt mitt gnat och tjat på min mage de senaste dagarna. Jag förstår bara inte vad felet är. Jag var knappast magsjuk..Jag tror det är min mage som säger ifrån. Jag har fuskat så mycket med magmedicinen, men har nu insett att den är jätteviktig för att tarmarna från början till slut ska må bra. Jag har börjat ta andapsin 3 gånger om dagen. Vissa stunder mår ja illa och har ont i  magen, medan andra så krampar det.

Jag blir så trött av att det ska va så. Trött psykiskt. Jag behöver massvis med sömn, mer än vanligt. Annars orkar jag inget.

Undrar om jag ska höra av mig till syster och höra om jag kan komma förbi ikväll. Jag blir ju inte direkt piggare av att sitta ensam och göra ingenting. Men får se. Jag är ju inte sjuk så jag smittar direkt.

Nu ska jag kika på nå serier tror jag, eller kanske en film.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder

Har vart på sjukhuset idag en snabbis. Lämnade prover + de där 2 specialproverna.
Första sticket misslyckades totalt och aj vad ont det gjorde. Så det blev ett stick i vardera arm. Det andra höll på misslyckas ;p. Nu får man vänta ca 2 veckor på svar.
Promenerade sen till skolan. Var där ca 8.10 och vi började 9. Som tur var satt en av Hannorna där så tiden gick rätt fort :)
Har mått bra idag. Är lite tom i magen eller vad man ska säga, så har lite ont pga det. Blir så nojig och vågar inte äta mig mätt, även om jag är frisk. Har haft en del kramper i magen hit och dit idag igen. Det måste bero på medicinen, kan inte tänka mig att det är nåt annat.

Efter skolan blev det en sväng till stan med älsk. Vi var på bostaden och skrev över lägenheten på honom eftersom jag inte vet om jag ska hoppa av skolan eller iinte. Bäst att va på säkra sidan. Värsta sura tanten som satt där, Usch vad otrevlig hon var. Varför är man det på kunder som knappt hunnit öppna munnen?
Blev en sväng förbi skatteverket med för att hämta ut personbevisen innan vi kunda fixa klart det med lägenheten.
Sen blev det banken, djurmagazinet, piercing snubben på torget, microshop.. sen hem.
Har väldans ont i ryggen nu. ligger på riskudden och ber om en bättre rygg.

Nu ska jag bjuda på Massa bilder :)


Jag börjar med en egobild.

Presenter:









Ja detta var typ allt jag fick, shit. Hade nöjt mig med ingenting. Fast cykeln var jag ju rätt sugen på :p

Sen monterade vi ju ihop det nya klösträdet direkt vi komme hem och det uppskattades väldigt mycket av Lillen. Han fick även 2 nya lekbollar. Så nu ska han va nöjd hoppas jag :)



Nu ska jag vila en stund medans J står för middagen. Vilken tur jag har nån som ställer upp och gör "mina" sysslor när jag inte är 100.
Ha en trevlig kväll!!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Presenter

Fick ju några presenter när jag fyllde år.
Den bästa var nog cykeln som jag ville ha. En riktig damcykel med korg och allt. Nu ska skitcykeln som ja haft i 10 år bort. Den var från hela min släkt + älsklingen.
Sen fick jag 2 tavlor och en hjärtformad sten där det står "Jag älskar dig" av älskling
2 blå glasljuslyktor och en miniroller man kan vika ihop å ha i handväskan av Min Frida
En jättefin glasskål som vi ska ha frukt i, 3 knivar, en tårtspade och en kattsparbössa av J's familj
Te av klasskompis Frida
Ännu mer te av olika smaker av klasskompis Hanna och Lisa
Geléhallon och en rosa liten krona av Johanna
Sen vad jag fick av Pär Anneli och Kalle vill jag inte ens berätta här. Haha men ett gott skratt fick vi under kvällen. :)
Hmm.. har jag glömt nåt? Hoppas inte.
Orkar inte lägga ut bilder på det just nu, får se om ja orkar nån annan gång.


Nu är vi på jakt efter ett klösträd. Ett lagomt stort. Inte ett till taket för det tar för mycket plats enligt J :P Jag skulle gärna kunna ha det.
Man kanske ska fara och kika på Djurmagazinet och Ica Maxi... Fanns inga bra på blocket.
Synd att alla är så otroligt dyra, det är ju nackdelen. Men kissen måste ju få må bra nu när han är helt ensam.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mår bättre (=

Idag mår jag mycket, mycket bättre. Är lite slite för att jag inte ätit på länge, men har fått i mig lite grann i alla fall. Sen tog jag äntligen en dusch och fick ut mitt hemska hår. :P Tovigt som bara den.

Sitter på soffan och ser tv idag. Blir nog inget ansträngande idag heller. Är så trött..Nästan lite snurrig. Tror ja måste äta mer och dricka mer.

Fick ett samtal i morse, och imorn ska jag till gastroteamet och lämna nå prover. Jag är inte helt säker på vad men tror det var läkemedelskoncentration på imurel och nåt gentest. Får väl se imorn om jag har rätt eller inte :P

Undrar vad Lotta har för sig nu? Hoppas hon vågat sig fram något.
Saknar henne. Men jag klarar mig bra ändå. Jag har ju Lasse kvar =) Och älsklingen  såklart!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjuk?

Vaknade 6 i morse med en grym magknip. Det var inget att leka med. Jag började må väldigt illa i samma veva och gick runt i lägenheten och försökte börja må bättre. Satt på toagolvet i minst en timme och mådda pyton.
Till slut fick jag upp allt i magen.
Det känns ju alltid bättre efteråt, men avskyr det verkligen!!

Har legat pall på soffan hela dagen. Lyckades inte få i mig morgonmedicinen tyvärr :/ Så runt 4 gatt jag ta middagsmedicinen i alla fall.
Har fått i mig vatten, 2 mandariner, lite cola och en skinkbit...Men hur pigg blir man av det?
Jag mår bra nu, förutom att jag känner mig tom i kroppen och behöver mat. Vågar dock inte äta. Fjantig som jag är.
Jag tror inte riktigt att det är magsjuka, det känns inte som det, även om jag sovit mesta delen av dagen.
Pratade med mamma och vi kom fram till att det finns andra anledningar med. Tex att jag ätit väldigt dåligt på slutet och eftersom jag äter så mycket mediciner så tar magen väldigt mycket stryk. Har även vart dålig på ta min magmedicin som är lätt att hoppa över. Skärpning med det nu Hanna!! Magkatarr kan vara en annan och förkylning i magen...men de kan ju va magsjuka med. Man vet ju aldrig.

Borde va hemma från skolan för säkerhets skull imorn. Vill inte riskera att någon blir smittad.

Lilla Lasse har typ inte gjort annat än sovit sen Lotta åkte igår. Han verkar typ deprimerad :O Hoppas jag är pigg imorn, då ska jag ge han mycket uppmärksamhet och leka massor.

Tack för alla presenter igår, och tack för en trevlig kväll :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I'm gonna miss you

"Mamma" kommer alltid Älska dig lilla hjärtat.
Känns sorgligt att du lämnade oss precis på min födelsedag :/
Men  jag ska klara det här.

Jag kommer aldrig glömma min favoritkisse.
Tack för dessa 3 år vi fick ha tillsammans,
och jag hoppas din nya familj ger dig mycket kärlek.




<3

Lotta!!!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tårtbak och städning

Jag stormtrivs i min röda hårfärg!!

Nu har jag varit duktig och gjort 3 tårtbottnar inför morgondagens "kalas"... Fattar inte att jag blir 21, jag blev nyss 17..
Det kommer bli 2 tårtor, men jag valde att göra en dubbel av ena för att den blir bara halvplåt och vi kommer va runt 15 pers på dagen. Det blir min familj + respektiva, farmor, mormor, morfar och förhoppningsvis hela J:s familj :)
Sen om jag har tur finns det kvar några smulor till kvällens fest.
Haha, pinocciotårtan som jag har gjort har fått blå marräng, lite fränt :P. Fast man ser det bara på insidan. Jag är så finurlig av mig.
Jag har hunnit dammtorka en del i lägenheten, och ska snart sätta igång med städningen på riktigt. Behövde ta en liten paus först. Väntar mest på att älsklingen ska komma hem så att jag slipper städa allt själv ;p roligare om man är 2 :)

Ogillar verkligen min mage. Den krampar nu och då. Tror det är efter att jag började med Imurel. Men det gick ju bra sist jag åt den medicinen. Får hoppas att kroppen tål den fortfarande annars måste jag byta...Det är som därför jag måste ta prover varje vecka nu i 8 veckor för att se hur kroppen svarar..

Oj, nu plingar det på dörren.
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Finally

Som jag tjatat och gnatat och längtat efter att få lite färg på håret.
Nu är det i alla fall gjort!
Tack så hemskt mycket Fridis för hjälpen!!!! Passade även på att färga hennes utväxt :) Vad gör man inte :D

Resultatet blev faktiskt bra! så nu är jag nöjd.
Några fulbilder bara för att få se håret :





Har dock lite "konstig" frisyr just nu... inte allt utsläppt  :)

Vi har suttit och sett "Supersugen" nu ikväll på 6.an... En riktigt ful men rolig film!

Nu ska jag se lite tv och invänta gubben. Han slutar om 20 min + stängning, så han är väl hemma på 40 om jag har tur :P
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Väntar

Vaknade runt 6 i morse av att Lotta ville in i sovrummet. Kunde inte direkt somna om djupt, så jag låg och drog mig till 7 då klockan ringde...
Pallrade mig upp och gick till skolan tillsammans med älsk.
Blev föreläsning om ultraljud och sedan blev det lite snack till lunch och sen pluggade jag  lite med Frida i klassen innan hemgång...Blev inte så seriöst plugge för min del känns det som, men men.
Nu hag jar fått bort diskhögen här hemma i alla fall. Det känns alltid lika bra efteråt, men vi måste verkligen försöka diska efter måltid/middag. Det blir ju jättejobbigt att stordiska nu och då, dessutom ser det mycket trevligare ut om man inte har nåt i diskkon.

Sitter mest och väntar på att Fridavännen ska komma hit så att hon kan färga mitt hår. Får väl se vad vi hittar på sen. Alltid lika kul att träffas bara jag och hon eftersom det inte blir allt för ofta nu för tiden.

Ska nog se lite Grey's nu :)
Tycker om min J mest av allt. Ser fram emot en framtid med dig ;)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hate my head

Idag har huvet känts värre än igår :/
Jag har haft så otroligt dåligt samvete hela dagen för att jag inte tog mig iväg till skolan i morse. Usch! Jag känner mig värdelös och dålig. Jag försöker verkligen. Vissa dagar är allt bra och jag orkar hur mycket som helst, medan andra dagar är skitjobbiga.
Imorn ska jag ta mig till skolan oavsett hur huvudet mår, men jag hoppas att det är bättre för detta orkar jag inte.
Har knappt ätit nåt på 2 dagar nu. Varför inte? Har inget bra svar på det tyvärr, det går bara inte. Jag dricker mitt vatten. Har börjat dricka otroligt mycket vatten de senaste månaderna. Det är gott på nått sätt. Katterna tar efter hur jag mår, de ligger på soffan på mig och sover medan jag försöker vila.

Nu har jag vart ut en sväng, hade lovat Emma att kika på lägenhet.
Man glömmer sina bekymmer när man umgås med nån trevlig :)

Vad blir det till middag? Hmm...jag tror jag låter älsklingen sköta det så det blir gjort. Jag skulle helst vilja ta en frukt och sen sova i ett år.
Jag hoppas verkligen jag ät pigg fredag och lördag. Fredag ska jag stå och göra tårtor och städa här hemma en hel del, sen lörda fyller jag år så då kommer massa släkt hit på dagen, och sen på kvällen har jag styrt upp fest för kompisar och klasskamrater. Men det verkar inte bli så jättemånga på festen, men de må va. Vi kan ha kul ändå.
Klockan 7 för er som inte vet...Nån annan som känner sig sugen på komma så hör av dig!
Som sagt, jag hoppas jag får vara pigg då, det skulle betyda väldigt mycket. Sen hoppas jag att älsk slipper jobba på lördan!!! Men som det ser ut idag måste han hoppa in mellan 15-17...det överlever jag. Då hinner jag diska och duscha och förhoppningsvis fixa middag.

Ikväll blir det att vila upp sig, ska försöka gulla till mig en nackmassage. Andra avenyn ska jag inte missa..
Imorn blir det skolan mellan 9-12, sen hem...Efter middagen kommer fridis hit och ska färga mitt hår rött. Funderar fortfarande på om jag ska lämna det korta på sidan och låta det vara min naturliga färg eller om ja ska köra på hela håret..? beslutsångest...

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Home from school

Huvudvärken har legat och gömt sig hela helgen, jag har haft känningar och bara väntat på att den ska komma. Redan under söndagskvällen så hade jag sprängande huvudvärk, igår var det helt okej, jag hade ont men det funkade. Idag har jag skitont igen.
Tog mig inte upp ur sängen förrän kl 12. och då var det bara att försöka ta sig till sjukhuset. Är redan hemma så det gick fortare än väntat.

Lasse vill ha uppmärksamhet och jamar. Han har sitt egna lilla läte och "macaou" är det som kommer ur han hela tiden. Den enda uppmärksamhet jag orkar ge är att klia lite om han ligger bredvid mig i soffan. Lotta ser mest rädd ut för dom grejar och det lever om massa från övervåningen.

Jag tycker det är jättejobbigt när jag alltid har en massa problem. Är det inte det ena så är det de andra. När ska jag få vara pigg och allert? Vissa dagar är allt perfekt medan nästa är pest.
Jag hoppas att min huvudvärk försvinner snart. Har börjat fundera på om den kommer från nacken. Kanske ska byta tillbaka till den lägre kudden igen?

Nu ska jag fortsätta vila mig på soffan.
Ska följa med och kika på en lägenhet ikväll så hoppas jag är piggare.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Påskhelgen

Nu är man åter i Umeå efter en lång påskhelg i Robertsfors/Tryssjön.
Långfredage spenderades i stugan med pimpelspö i handen. Mormor drog upp 4 abborrar, och jag fick en. Synd inte pimpeltävlingen var då :P
På kvällen såg vi 2012, har velat se den länge, och nu när mamma hade den hemma passade det utmärkt. Den var riktigt bra och spännande. Lite lång kanske men de må va.
Lördagen spenderade vi oxå i stugan. Fast det blev en mycket längre dag ute på sjön. Det var ruskit bra väder och solen stekte verklige. Tror jag fick lite färg iaf, om inte annat en hel del massa fräknar...
Pimpeltävlingen vann pappa för andra året i rad. SJälv hade jag napp 3 gånger och sista gången fick jag nästan upp den lilla rackarn...
Sen blev det massa mat och poker för gubbarna.
Igår komme farmor å farfar förbi och åt middag med oss. Det var ett tag sen man träffa dem senast så det var trevligt.
Ja detta var helgen i kort...

Idag skulle egentligen några komma och kika på Lotta, men dom sa igår att dom fått andra erbjudanden om en kattunge, så der blev inte av. Känns både bra och dåligt.

Idag blir det lugna puckar. Kanske middag med henke...
Kanske dax att fara och handla snart.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

LOTTA

ÅÅÅhhhh, detta är verkligen inte kul!

Jag och älsklingen har fattat ett beslut. Kanske det allra svåraste beslutet någonsin för mig.
Min älskade Lottapotta ska säljas.
Usch, jag mår dåligt bara jag tänker på det.
Hon betyder så otroligt mycket för mig, men vi kan inte behålla dem båda två.
Det kan hända att Lassenasse åker till sommarn.

Vi la ut en annons på blocket igårkväll.
Jag hoppas verkligen att hon kan få ett bra hem med människor som har mycket tid att ge henne.
Vi är inte alltid hemma och hon vill ha mycket uppmärksamhet.
Så vi gör det för allas bästa.


Här har vi min skönhet.

http://www.blocket.se/vasterbotten/Fin_honkatt_26591979.htm?ca=2&w=1


Jag tror jag ska fixa massa kort på min kära Lotta och sätta upp.
Hon har alltid kommit fram och gosat med mig, speciellt då jag kännt mig nere. Vilket gör det hela svårare. Men som sagt, det är ett gemensamt beslut och vi tror det kommer bli bäst såhär. + Att min kära sambo egentligen är allergisk så han kanske får det lite lättare med snuvor efter hon åkt...Om någon är intresserad vill säga. Vilket jag hoppas, för annars måste vi välja den ännu jobbigare vägen...Ta bort henne från jorden, och det skulle jag inte klara av.
*Du är mattes favorit!*

Glad Påsk

Så hörs vi efter helgen!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()