Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Snart Jul

I veckan har lillan haft sitt sista Luciatåg på förskolan. Och hon sjöng verkligen högt och tydlig. Tänk att hon bara har en termin kvar innan hon börjar förskoleklass. Men stora fina tjej. 
 
Dock har hon åkt på magsjuka för andra gången  på knappt en månad. Peppar peppar så håller både jag och J oss friska även denna gång .
Inte så lätt att ha småbarn hemma när man själv helst ska hålla sig borta från sjukdomar. Som tur är förstår Lovisa väldigt väl att hon ska vara försiktig med mig och inte nära när hon är sjuk. Även om man får påminna henne ibland. Denna gången mår hon  lite sämre än förra gången och hon har knappt velat äta på hela helgen och hon har hållt sig på övervåningen för det mesta. Legat I sängen och vilat och surfplattan har kommit väl till användning.  Annars ligger den oftast oladdad. 
Känner mig hemsk men hon har själv velat det. 
Jag har  passat på att tvätta allt som varit framme. Kläder, handdukar och tömt tvättkorgen. Imorn blir det några tvätter till med sängkläder. 
Vet dock inte hur det blir den i veckan. Jag har tagit ledigt från onsdag. Så det är frågetecken om tisdag hur jag ska göra. Får se imorn. 
 
Annars mår jag bra. Jag har fått hjälp att knäcks ryggen enligt mig rätt ordentligt. Det gjorde väldigt ont i ryggraden just efteråt men jag har inte känt mig lika slut i ryggen som tidigare så förhoppningsvis gjorde det lite. Det gick inte högst upp då jag är fortfarande öm högst upp på ryggen och nacken. 
 
Ärret bleknar allt mer
 
Magen blir lite starkare. Klarar några situps nu äntligen. Träningen har ju som sagt inte gått dom jag velat men jag hoppas på en vändning. 
Snart är det jul. 
Alla klappar är klara och inslagna. :)
Nu väntar vi (L) bara på tomten!
 
God Jul! 

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

9 månader

Nu har vi passerat 9 månader min nya lever och jag. Vi trivs bra ihop,  inga avstötningar och minskar medicin lite nu och då. 
Ryggen krånglar fortfarande mycket och jag har tjatat ytterligare på min läkare så nu kanske det händer nåt. 
Jag har så ont att jag måste lägga mig ibland. Och vissa dagar får jag sån huvudvärk att jag inte tr mig upp.  Jag tror inte att det bara är muskulärt. Det är bara på höger sida  jag har ont och bara på höger sida av huvudet som värker.  
Jag försöker så gott jag kan men träningen har hamnat i efterkälken nu på slutet. Har inte orkat och kroppen har inte velat.  Så jag måste försöka rycka upp mig lite nu och försöka lite mer. Men är så rädd för att få ont i huvudet. Har tagit ledigt  3 veckor till jul så då ska jag verkligen kämpa mer. 
Har fixat klart alla julklappar utom 1 nu. Känns bra att ha det klart relativt tidigt en gång. Har bakat lussebullar för första gången.  Tidigare år har jag lagt energi på det viktigaste bara. Vi har julpyntat hela huset. Jag och lillan har bakat pepparkakor och gjort knäck. Nu är vi redo för julen.
 

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()