Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Punktering

När vi åkte till gamla lägenheten för att hämta lite saker sp gick bilen väldigt konstigt, och den drog åt ett håll så vi tänkte först att hjulet hade fastna... sen började vi fundera på om det var punktering så vi stannade bilen direkt.. och vad tror ni vi får se?
Lite typiskt faktiskt. Vi fick ringa efter svärfar för det fanns inget reservdäck i bagaget...Men däcket gick inte få av eftersom spärren tydligen gått sönder. Så vi fick ta det nödvändigaste.. tex medicin till mig och lite kläder +  symaskinen.. sen promenerade vi tillbaka.
Sen var det ju bara för honey att käka, smörja tatueringen och sedan bege sig mot jobbet.
Det känns inte alls kul att vara ensam, nog jobbigt att ha sällskap...Men när man är ensam tänker man mycket meer. Jag har en mening som bara går runt runt i huvudet, har gjort de sen i fredaskväll. Och gråten sitter i halsen men jag försöker bita ihop...Får se hur länge jag klara det.
Jag vill veta hur framtiden kommer se ut för mig, men det går inte veta.

Nä jag måste försöka komma på andra tankar, det blir skitjobbigt annars.

Nästa helg har vi planerat in inflyttningsfesten i alla fall, och det blir middag med syskonen först vilket känns väldigt trevligt!! Ska bara försöka komma på nån bra GI-mat så att vi alla kan äta...+ att det ska va glutenfritt och laktosfritt :P Det ska nog gåå vägen =)
Ska fara till syster m. fam nu snart vilket känns bra. Jag slipper sitta ensam =)
Tror jag follar gardinerna imorn istället =) Sen ska jag mer eller mindre tvinga min kära sambo att fixa en ny design på min blogg.. han som har läst en hel del om sådan borde kunna pyssla fram en passande till mig =)



//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

greja på

Igår fick vi till en del i lägenheten, vilket känns mycket bra. Mamma var gullig köpte nya gardiner till oss :) tacck tack! Så nu måste jag sätta mig och sy, eller folla för dom är väldigt långa. Sen måste jag stryka...
Kanske är dax att åka och hämta lite saker från förrådet så vi får lämna ettan bakom oss nån gång.

Jag känner verkligen inte för att sitta ensam hemma ikväll. Gubben måste jobba.
Känner mig nere, tyvärr... kanske inte så  konstigt..
Sen har ja börjat bli lite snuvig me. Har nyst massvis med gånger idag.
Har i alla fall fått sova hela natten i natt tack vare världens bästa uppfinning - öronproppar!!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sämst

FUCK FUCK FUCK FUCK!!
Vad kan man annars säga!
Fick brev från min läkare som jag nyss läste. Min lever har börjat bilda ärrvävnad vilket man kan se på de sänkta trombocyterna (blodplättar) Tydligen är det så pass att det närmar sig en skrumplever...måste boka ny tid nu så vi får ta ett snack.

Tårarna bara sprutar just nu. Orkar inte detta!! Varför?
Jävla skitliv!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Redovisning

Redovisningen idag gick faktiskt bra. Jag var jätterädd att jag skulle prata jättefort å glömma massa. Även om man kanske stakade fram på vissa saker för man blev lite tvärosäker, men lärarna tyckte det var bra :) Jag fick ju sitta å vänta till siste "man".. vilket var lite jobbigt, men det gick ju bra ändå.
Ska komplettera en sak, eller det är kanske inte att komplettera men ja ska fixa referensen på den vetenskapliga artikeln. Det visste jag redan innan jag ställde mig där framme så de gjorde inget :D
Tog bussen hem för det har varit ca -22 grader idag :O

Är fruktansvärt trött idag. Jag somnade runt 2 i natt för katterna höll på att busa och sprang runt som aldrig förr. Vet inte hur många gånger jag va upp för att säga åt dom å hämta dom ut skåpar å stänga ut dom ur sovrummet, vilket inte hjälpte eftersom Lotta står och kraffsar på dörren tills man öppnar. Förstår inte varför dom alltid måste busa som mest i det rummet som man sovet i? Jag blev så arg att jag knuffade till älsklingen å sa skitargt "Ja ska f*n sälja kattj*vlarna imorn, jag lägger ut en annons" Eller nåt i den stilen. Men det ångrar jag ju idag :P Får hoppas dom e snäällare i natt.
Sen hade jag ställt väckarklockan på 06.00 för att hinna ta en långdusch och hinna gå igenom redovisningen några gånger. Så 4 timmar sömn blev det ju iaf :P

Har sovit en stund på soffan både före och just efter middan, men sen tvingade jag mig upp och packade upp lite grann i lägenheten. Päronen kommer ju imorn. Fast det går inte få det stiligt här just nu för det är en hög med möbler som ska ställas bort... usch för studentlägenheternas möbler!!

Nä nu blir det lite tv som gäller :)
Ha en trevlig kväll!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pysslar med PP-redovisningen

Igår så for vi i "ilfart" till biblioteket för att lämna tillbaka lite böcker...Och det var precis så att vi inte blev avstängda i 3 månader, snacka om tur =)
Kvällen var rätt tung faktiskt. Jag hade väldigt mycket i tankarna. Jag känner mig så J*vla kass. Jag har aldrig jobbat i hela mitt liv, knappt nåt sommarjobb heller. Även om det har sina orsaker, jag har ju inte mått tillräckligt bra för att ha orkat göra det, men ändå!!
Sen är jag dålig i skolan med, enligt mig. Jag har svårt att lära in och det är asjobbigt. Jag klarar inte detta höga tempo som det är på universitetet. Jag vet inte ens om jag har valt rätt? Jag känner inte för att plugga just nu.. :/ Men vill ju inte bara hoppa av heller.

Jag åt lite glass som tröst och sedan såg vi andra avenyn. Både förra veckans och gårdagens avsnitt. Och då kom smäll nummer 2. Jag blev påmind om en sak som jag borde ha sluppit uppleva...Dom som såg avsnittet kanske förstår vad jag menar. Jag stelnade hela jag och spände hela kroppen :S

Jag tycker att jag har kunnat hantera min sjukdom rätt bra det senaste året. Jag har nästan glömt bort att jag är sjuk vissa perioder, sen påminns jag av någonting och då är det som att allt bara rasar. 

Idag..Ja vad ska man säga. Jag har pluggat. Gjort klart powerpoint redovisningen till imorgon, Jag har om struma. Rätt passande eftersom jag själv har en hypotyreos...Säger bara: Tur man inte har knölstruma..

Jag vet inte om PP blev bra.. hoppas det. Måste bara träna några gånger till...
Älsklingen har vart duktig och hämtat högtalare å lite andra saker medan jag fixade middagen.
Usch, är sötsugen. Varför är man tjej och har dessa oändliga hormoner som får en att bara måsta få något sött i sig. Kanske glass ikväll igen??

Nä nu måste jag träna lite på redovisningen.. sla försöka komma isäng i tid.. jag sover så dåligt just nu...5 timmar klarar man sig inte på..

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Flytt

IGår fick vi Äntligen våra lägenhetsnycklar. Det kändes jättebra.
Var på behandling igår igen, ryggen. Och aj vad ont det gjorde. Men det var mindre spänt denna gång än förra så ska dit om 2 veckor igen. Får hoppas att det håller i sig bara. Hon fick till ett riktigt knak i en kota innan jag kunde åka hem.  Sen var ja mör i ryggen resten av kvällen. Och idag har jag ruggigt ont i huvud, nacke och lite i ryggen. Men det är ju som det ska vara efteråt.
Jag sitter faktiskt i nya lägenheten just nu. Vi har faktiskt sovit här inatt. Vi lämnade katterna här rätt snabbt så att dom kunde installera sig när det inte var så rörigt, och framförallt Lotta skulle hinna vänja sig. Det fanns ju inte så mycket gömställen för na, så hon låg på lite roliga ställen. Hittade henne i ett hörn bakom en hög med kartonger en gång. Och så kikade hon fram lite försiktigt, sötskiten =)

Vi fick lite bärhjälp igår av en snäll lillebror. själv ska jag inte bära nå mer, jag tog några kartonger igår och det får räcka. Kan inte paja ryggen, speciellt inte nu när jag försöker få den bra.
Så vi kommer förmodligen få lite hjälp ikväll med om vi har tur. Fast först blir det tårta :)
Det känns riktigt bra att bo här faktiskt. Det är mer utrymme och det är ljust i lägenheten, inte mörkt som i förra, vilket var enda nackdelen.

Älsklingen tog bussen till stan för en stund sedan för att lägga sig på britsen och höra ett surrande ljud och känna smärta i ryggen i 3 timmar...(tatuering för den som inte förstod)
Själv så ska jag sätta mig och plugga nu. Ska försöka få klart redovisningen om struma, och nu kommer det gå mycket bättre för jag hämtade ut mina 2 böcker igår:
Medicinska sjukdomar
Kirurgiska sjukdomar
Så nu ska jag få lära mig ett och annat om olika sjukdomar. Det stod faktiskt lite grann om min sjukdom - AIH...Fast det var väl samma sak som det står på alla andra ställen. Det finns ingen förklaring till varför vissa personen frabbas av den. Jag hoppas att svaret kommer komma en dag innan jag dör, så jag få veta svaret nån gång :)

Ha en bra dag och blås inte bort i "stormen"

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trött men pepp

Dagen började med att vi "städade" förrådet. Vi gick igenom varje kartong å alla saker för att kunna bestämma oss om vad som ska med, vad som ska kastas, sjänkas, lämna tillbaka å kanske föra vidare till yngre syskon...Det gick bra och vi fick lite grann som inte skulle med, vilket känns väldigtr skönt! För det var verkligen överpoppat. Och det finns fortfarande onödiga saker kvar som vi inte kommer ha i lägenheten men ja kan ju inte tvinga älsklingen att he bort allt. Lite snäll är jag faktiskt :)
Sedan blev det lite pluggning för oss båda, men jag tog mig inte så långt eftersom jag inte har fått mina kursböcker ännu, men på måndag måste jag ha fått dem, hoppas jag!!!
Blev en liten runda förbi Maxi, handlade lite grönsaker och sedan gjorde vi tacos, och jag gjorde i samma veva sallader till morgondagens slalomutflyckt. Vi lyxade till det med vattenmelon, mumsigt!!
Nu ikväll har vi sett en film, och jag är ju så dålig på att komma ihåg... men den var väl inte supernbra. Lite smårolig på vissa ställen och så. Just det, vi såg på Saw 3 igår med pär å kalle. Rätt okej, jag har ju bara sett halva den tidigare. Har sett alla nu utom 4an, men det hände tydligen inte så mycket i den så vi skippade den och hoppade direkt till 5an..
Får inte glömma att jag såg lite på skidor idag med. Linnsan var duktig! Åh vad jag längtar tillbaka. Känns riktigt jobbigt att se på när mina egna kompisar och mina tidigare motståndare åker och tävlar. Dessutom att det går bra för dom. Jag önskar att jag fick uppleva den där känslan. Att jag skulle fått slippa min sjukdom och kunnat fortsätta med det som betydde mest av allt för mig. Men livet vände och började få andra ljusa hörn som vuxit sig större. :) Vilket jag är glad för.

Hehe älsklingen komme just skrattades från toan. Han visar mig en sida ur Dassboken som handlar om särskrivning.
Hjälp vår kassa personal - Ja, dom verkar behöva hjälp
Back besättning - framåt kamrater?
Fika sugen - vad är Fika sugen på då?
4 årskalas - fyra ettåringar. En blivande bridgekvartett?
Hel vit katt bortsprungen - tur i oturen att den inte var trasig i alla fall..
osv

Nä nu är det sovdags. Jag måste ju orka kliva upp imorn så att vi kan åka iväg för en slalomdag.
Jag måste fixa klart salladen med, å lite mackor åt oss.
Godnatt små kamrater

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Osteopatbesök

Nu har vi nyss kommit hem från stan.
Det kändes fruktansvärt jobbigt att kliva upp i morse, för vi va ju så trött å sängen var ovanligt skön. Men med en varm dusch så vaknade jag till liv. Åt lite frukost sedan hoppade vi på bussen. Första stoppet blev sjukhuset, och provtagning (trodde jag) Men jag fick veta att det var nästa månad jag skulle dit och suckade. Det var som jag hade trott. För jag skulle dit va 8e vecka, och nu har det gått 4. Men sköterskan i telefon sa i måndags att det var denna vecka.. jaja, en virrpanna kan alla va ibland.
Så vi åkte ner på stan istället. Gick in på red dragon en snabbis...Klockan va ju bara runt 9 så inga affärer hade öppnat, och jag skulle vara hos Jeanette klockan 11. Så vi gick och letade reda på vart det var jag skulle, och vi hade tur för vi sprang på henne. Så det blev en liten pratstund där fram till hennes första kund, och det var lagomt till att affärerna skulle börja öppna. Det blev tyvärr inga fynd på rean, även om vi kollade. Honey provade några finare jackor, men ingen satt perfekt, så det bidde ingen.

Det var riktigt skönt att få börja "behandla" min rygg, för den är inte direkt trevlig. Och inte är det skönt när någon ska hålla på att trycka å så. Det är tur jag har hög smärtgräns så tål det rätt bra tycker jag.
Bokat in en andra sväng redan till veckan :)

Nu e man trött...Ska man plugga eller vila? Ja det är frågan.
Det blir tacos till middag iaf. Ladda upp batterierna för att orka städa förrådet imorn :P Sen blir det slalom på söndag. Det ska bli ruskigt kul, det var ju ett tag sen sist. Jag gick väl 9an tror jag.
Dessutom så fick jag (och älsk med för den delen) en chock när vi kollade våra konton idag. Jag tror att någon har hört att jag bad om 2000 extra i studiebidrag denna månad så att jag skulle slippa ta från mina sparade...Snacka om underbart :D

Ha en bra fredakväll!!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart flytt :O

Jag kom på för en stund sen, att det är bara 1 vecka och 1 dag kvar tills vi får lägenhetsnyckeln... Shit det är ju snart!!!
Jag sitter och renskriver lite föreläsningar. Ooch sedan ska jag försöka börja med redovisningen. Jag fick om struma, och hade vääääldigt mycket tur. Jag såg redan kvällen innan att jag ville redovisa om struma och få lära mig lite mer om det eftersom jag själv har det. Sen var vi tvugna aatt dra lott om vilken sjukdom. Och jag hade ca 16 lappar att välja mellan och tog den rätta. Riktigt stolt :D

Vi eller jag ska hämta katterna senare idag. Lassegubben verkar bara pipa och springa efter syrran å hennes karl...Medan fjantlotta ligger å trycker under/i soffan. Kul att få fram henne då, nope. Soffan går typ inte dra fram utan att det "brakar" samman har jag för mig. Men det går nog med tiden.. Hon kanske kommer fram när hon hör mig..

Får se om det blir slalom i helgen, det vore riktigt kul. Har inte åkt sen i nian. Men det hela beror på om älsk ska tatuera imorn eller inte, för då kommer han ha ont å då läre inte bli av...men han har int bestämt sig ännu.

Jag får inte glömma morgondagen heller. Det blir att kliva upp tidigt, äta frukost och skippa vissa mediciner och ta sig till sjukhuset för att lämna rutinprover. Sedan ska jag ner på stan. Förhoppningsvis följer gubben... Sen vid 11 blir det besök hos ostiopat för att fixa rygger. Hoppas dom hittar nån anledning till denna ständiga värk och varför jag får knutor så fort man petar på ryggen. Blir nog inte bara ett besök där...

Nu blir det åter till studierna igen..

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

lägenhets showningen

Vi var och lämnade katterna hos min syster m.fam igårkväll. Vilken tur jag har som har henne. Vi hade egentligen inte tänkt lämna bort dom, men kom på i sista sekund att dom skulle bara skita ner med en massa katthår över hela nystädade lägenheten. Så tack tack säger jag till henne :)
Lägenheten ser riktigt tom ut, väldigt tråkigt, men det är ju bara lite mer än 1 vecka till flytt nu så :) Spännande :D
Det tråkiga med dagen är att den inte komme en enda liten människa på visningen. Då kändes det jäätteonödigt att ha städat så mycket som vi faktiskt har gjort. Men mäklaren var då nöjd med hur det såg ut så vi fick ett plus i kanten av henne =)
Imorn vet vi i alla fall att 1 kommer som inte hann idag. Men det är ju klart, lägenheten har legat ute i 1 vecka. Och det är lite hastigt att på en dag komma på att du ska ja kolla på den där. Man kanske inte ens vet om man får ta lå? + att inflyttningen är om 2 veckor. Men den blir säkert förskjuten en månad om det inte kommer nån jätteintresserad imorn. Det kan hända aatt det blir någon visning senare, men då behöver vi inte städa som nu...
Idag har vi handlat mat. Det behövdes nog, men det blev dyrare än jag hade trott. Usch för att handla mat. Det kostar bara en massa onödigt. Höjd studiebidragen för feun!

Har suttit och renskrivit en föreläsning nu, så det ska nog bli lite filmtittande snart. Förmodligen hos pär om han lyckas peta fingret ur naveln...

Saknar mina missar lite, men ska hämta dom imorn :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

trött å grinig

Mm.. jag är ruskigt trött nu faktiskt. Klockan är över halv 2 och jag sover inte. Kanske att det beror på att en viss person sitter och råpluggar i samma rum. Och det är en massa spring fram och tillbaka... Sen är katterna helt fucking crazy så jag får ett psykbryt snart.
Kan inte denna period med bara plugg ta slut snart? Jag står inte ut...När ska vi ha nån tid tillsammans egentligen??

Är allmänt trött och jäkligt grinig just nu känner jag, och är inte på humör (orkar inte) för att tjata. Så då klagar jag här istället. Om nu det ska hjälpa.

Jag känner mig inte så pepp för att kliva upp och pallra mig iväg till skolan imorn på morron, när jag knappt fått sova. Och det är hur mycket som helst att städa innan onsdagen och torsdagens visning av lägenheten.

Är så trött i kroppen med, så att jag inte kan/får sova gör det inte bättre. I afton har jag nästan kännt mig svimfärdig hela tiden. Och jag har ätit middag och har druckit en massa vatten med. Min kropp håller på att lägga av totalt.
20 åring som lever som en 80årig skrupplig gammal tant. Vilket liv.

Nog med bekymmer...
fortsätter jag så kommer ännu mer dåliga ord. Men detta är bara eftersom jag är trött..Remember that

Godnatt

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Seg idag

Igår var det anatomitenta kl 9 på morgonen. Och dagen började inte så bra. Jag tänkte cykla till östra paviljongen, men då var det någon som hade pillat av kedjan. Jag blev bara svart så jag sket i det, och "halvsprang" dit bort istället.. Men jag kom ju fram i tid i alla fall. Hade 5 minuter till godo till och med.
Sedan var det bara att traska hem och lägga sig på soffan. För 5 timmars sömn klarar man sig inte länge på, inte jag i alla fall. Men vid halv 2 kom jag på att jag var tvungen att gå samtidigt som älsk eftersom vi bara har 1 nyckel för tillfället, och han började klockan 3. Jag skulle på inflyttningsfest på haga, så jag fick snabbduscha och byta om+sminka mig i ilfart. Sedan traska iväg till Pär, för att vänta där tills vi skulle åka.. Han var inte hemma, så då fick jag stå i trapphuset ca 20 min innan han komme. Men när klockan väl var 4 så åkte vi iväg, med bil som tur var.

Det blev en väldigt händelserik kväll... inte bara 1 sak gick sönder, och jag kände att det blev en grisfest. Folk blev dyngraka och vissa kanske lite väl mycket, så det blev inte ens kul i slutändan.... Så det blev en relativt tidig kväll. Vi for runt 12, men det kändes helt okej. Vi 3 som åkte bilen var då nöjd. Jag körde...

Sen var det bara att lägga sig i sängen och sova. Och eftersom jag hade lite smått feber igår (endagsfeber som jag har ibland) så var det lite svårt att somna. Jag är så varm om kroppen men fryser som attan...
Vaknae halv 8 och kunde inte somna om på ett bra tag. Sen klev älsk upp runt halv 9 ungefär. Jag sov vidare...:P

Idag har jag stökat undan lite i bokhyllan i alla fall, så lite har jag gjort idag. Funderar på att gå och köpa godis. Jag fick ju inget igår :P Men får se om jag orkar. Det är så tråkigt väder. Alldeles grått, snöigt och blåsigt.
Nu ska jag försöka dra undan J från datorn så att jag kanske får lite tid med honom innan han börjar jobbet (15-22). Vi har inte haft så mycket tid tillsammans de senaste 2 veckorna pga all denna plugg.  Det har vart middag och sedan när man ska lägga sig vilket vi inte gjort samtidigt så ofta...
Hoppas han får mindre i skolan nu, och att min kommande kurs blir lugnare. Blir tokig

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

vart e målet?

Jag tog mig upp ur sängen till slut idag. Fast jag klev ju faktiskt upp rätt tidigt och åt frukost, klädde mig och bäddade sängen, så har inte legat under täcket hela tiden..
Klockan blev typ 4 innan jag kände att magens krämper hade lagt sig tillräckligt för att kunna sitta i soffan och plugga. Har väl tagit mig en liten bit frammåt men jag ser fortfarande inte målet.
Det går ju alltid göra omtenta ifall man inte klarar den nu, men jag hoppas ju på att få godkänt.

Nu orkar jag inte plugga längre, och snart börjar en film på 6an.. You, me and Dupree. Jag har sett den en gång tidigare men en gång till skadar ju inte. Den är ju helt okej vad jag minns =)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

sickness

Idag hade jag tänk plugga hur mycket som helst. Men redan igårkväll innan jag la mig i sängen kände jag hur krampen i magen smög sig på allt närmare. Det är typ kring båda äggstockarna, men tror inte det är ägglossning...Känns inte såhär då.
Kunde knappt stå sträckt innan jag la mig för att sova...Och när jag vaknade i morse trodde jag att det skulle vara bra, men icket. Vi ställde klockan tidigt i morse för att få en lång pluggardag, men jag låg kvar ett tag, till strax efter 9.. Sen åt jag lite grann och sedan var det bara att lägga sig i sängen igen. Har mina böcker, papper och pennor liggandes bredvid mig och har läst lite grann iaf. Har även lyckats somna i nästan 2 timmar med. Skulle kunna sova ännu mer om jag bara ville.
Funderar på att kanske se lite tv och sedan ge pluggandet ett nytt försök. Känns verkligen inte kul att ha tenta på lördag.
Jag missade gymmet idag med, och det är jättefint väder med. :( Och här ligger jag inne. När jag sneglar mot fönstret ser jag bara blå, vitt och rosa. Så himla fint. Tog mig faktiskt till fönstret för att ta en bild :)


Lite mörk kanske, men det är verkligen fint!!!

Älsk jobbar ikväll och i helgen... Tror det blir inflyttningsfest på lördag om man är pigg efter tentan.
Nu ska ja se lite tv, sen försöka plugga vidare. Får se om jag blir nå klokare.
Have a nice sunny day
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

need ice cream

Jag pluggar och pluggar, men vad fastnar egentligen i mitt huvud? Ja inte är det då mycket. Snart tenta och jag är sönderstressad. Mitt hjärta kommer snart komma ut genom munnen om jag inte lugnar ner mig.
Päronen var hit en snabbis och lämnade 10 flyttkartonger, vilket kommer behövas till flytten.
Vi har även fått veta att visningen på denna lägenhet är den 20 och den 21 januari, vilket är rätt snart, men som tur är, är det efter tentan och vi hinner nog städa och puffa till det innan. Vi får väl tvinga pär att vi + katterna ska våldgästa honom under visningarna, så att mäklarna får träffa alla intresserade...
Tror annonsen kommer upp på hemnet imorn om jag inte minns fel.

Jag är jäättesugen på glass. Och framförallt på att göra egen chokladsås, så jag funderar på om jag ska försöka övertala älsklingen att ta mi cykel på affärn. Får se om han är så sugen. Han sitter ju oxå och pluggar en hel massa, men han tar sig nog mer framåt än jag. Känner mig inte så bra just nu...

Nä nu måste jag försöka plugga mer, kvällen är ju inte slut ännu.
Ha en trevligare kväll än jag! :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gratis godis

Nu har jag suttit framför mina anatomiböcker i rätt många timmar och känner att jag behöver koppla bort tankarna en stund. Så jag passade på att gå in på gratisgodis. Såg direkt att jag hade tillräckligt med godis för att få det hemskickat, blev superglad. Men, jag ska vänta med att klicka hem det tills efter flytten. Måste fixa adressändring snart och det känns onödigt om det skulle försvinna med posten. Godis är viktigt!!

Jag har varit medlem i gratisgodis i några år. Det är en bra sida och ett perfekt sett för en godisälskare som mig. Billigt är det med!
Det är lätt att samla på sig godisar och tjäna poäng som man sedan kan växla till godis, och med ett enkelt litet knapptryck så får man godiset hemskickat direkt till brevlådan. Det kan verkligen uppmuntra en  när man låser upp ytterdörren och sedan ligger det ett brev med godis på dörrmattan. Det bästa av allt är att det inte ens kostar att få godiset hemskickat, och det kostar inget att vara/bli medlem. Så vad väntar ni på? gå in på  http://www.gratisgodis.se/?r=222905 och bli medlem redan nu! Du får dessutom 2 godisar av mig direkt om du anmäler dig via min länk.


Ha en bra kväll!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trötter

Igårkväll efter allt slit och plugg så gick vi till pär (runt 21-tiden..) Det blev lite tv tittande och de "tvingade" mig spela mer silent hill. Usch säger jag bara. Men det är rätt kul med, eftersom de själva blir lite skraj :P
Det blev senare än väntat där + att vi gatt gå en omväg hem.
Klockan var efter 1 innan jag somnade. Väcktes av enn busig katt i morse ca 3 minuter innan min väckarklocka skulle ringa. Blev rätt besviken då.  Fick knappt upp ögonlocken.
Får hoppas jag kan somna ikväll och orkar kliva upp imorn bara. 

Idag är jag verkligen seg (än så länge). Känner mig inte så sugen på dra mig mot skolan snart heller. Börjar om en timme, men det tar ju ett tag att ta sig dit med.
Ikväll blire pluggapluggapluggapluggaplugga, ja ni fattar. Tentan på lördag känns inte speciellt lockande. Funderar på att åka hem mot robertsfors några dagar denna vecka, men får se hur det blir med den saken.

Nu ska ja kanske ta på mig nå kläder och sedan dra mig mot skolan.
Ha en trevlig arbets/skoldag

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Plugg!

Igårkväll ändrades våra planer lite. Vi for ner på stan och fikade, eller jag åt kulglass och varmchoklad, mumsigt! Sedan gick vi på pipes nån timme. Mycket trevligt!

Idag så var ja helt färdig när ja vakna i morse. Men ryckte upp mig och började plugga. Fick tyvärr avböja från mina middagsplaner idag, förlåt för det.
Men jag är så otroligt stressad inför tentan.
Det är det inte bara jag som är. Min lilla Lotta kom nyss "skrikandes" till mig, hoppade upp och gnuggade ansiktet mot mitt ansikte sedan la hon sig vid min läxhög och tycker jag ska göra annat en stund. Jag håller med henne.




Min otroligt stiliga hög med läxböcker inför tentan. Har egentligen massa fler, men har inte använt dem idag.
4 böcker och en tjock hög med papper och ett fullt anteckningsblock.

Nu vill jag äta middag så jag kan fortsätta mitt plugg senare...Lite för hungrig just nu.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Väckt i morse

Nu har man suttit alldeles för länge vid datorn - igen. Det är ju plugg jag ska ägna mig åt.
Blir att slita upp alla böcker och vässa pännorna nu.

Blev tyvärr sent igår. klockan blev strax efter 3 när vi komme hem.. blev lite film (Up) och tv-spel hos pär så...Grabbarna fick mig att spela värsta psykspelet på wii. Ja satt typ livrädd för det kunde dyka upp äckliga gubbar. Silent Hill tror jag det hette. Man skulle söka efter sin bortsprugna dotter mitt i natten med endast en liten ficklampa...
Vaknade av att svärfar låste upp lägenheten i morse. En mäklare var på väg så jag fick skynda mig upp å bädda sängen å så..
Sen fick vi flytta runt det mesta i lägenheten så att bra bilder kunde tas...Men nu åker julgrejerna iaf. Endast julgranen som inte är borta och gardinerna i köket. Men orkar nog inte sätta upp några nya innan flytten vid månadsskiftet.  :D

Nä plugg vare. Pest och Pina, vill inte!
Sen äre -23 grader ute. Kkkkaallttt

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

IKEA

Jag ska börja att meddela att jag troligen inte haft någon magsjuka. Eller det kan inte ha varit det. För det första så åt jag troligen dålig mat sedan nyårsafton som jag hade råkat haft framme lite för länge... sedan så drack jag dricka från våran soda stream som var 7 månader gammal upptäckte vi idag. Julmusten som vi fick till den förra året hade gått ut innan vi ens fick den upptäckte vi idag med. Så det är INTE okej :p

Igår for vi ju till IKEA :) äntligen säger jag bara. Jag har verkligen sett fram emot det och vi tog oss en heldag. Även om vi tog oss iväg lite senare än vi först hade tänkt men vi hann ju med allt ändå.
Vi fick soligt väder men en fruktansvärd kyla. Det var runt -20 grader och jag frös typ sönder varje gång jag var tvungen att vara ute. 


En solig förmiddag

Jag kunde inte låta bli :D


Skillnad på dit och hemvägen

Jag älskar att åka över höga kustenbron. Jag blir lika fascinerad varje gång.
Vi har handlat en hel det faktiskt. Och nu längtar man ännu mer efter flytten, men den är fortfarande 3 veckor bort. Känns som en evighet just nu. Vi kom hem med en ny tv-bänk, lackhyllor, lampor, tidningsställ å mera :)
VI måste börja röja i förråden snart, men det blir nog inte förän om 2 helger...För jag har tenta den 16e. En Lördag! Hur tänker folk egentligen??

Idag är jag totalt slut i kroppen. Det tog på krafterna att gå hela gårdagen. Har knappt äte nåt sen i söndags så jag börjar bli snurrig och måste försöka få i mig mat idag. Lyckade ju få i mig lite lunch och lite middag igår som tur var, men en fjuttig portion klarar man sig inte långt på...Och leva på hälsofil och blåbärssoppa är ju ingen hit. Har egentligen bara äte det mest för att förebygga. Även om jag vet att jag inte kan ha vart sjuk. Men häslofil har ju aldrig skadat magen, även om det inte är någon höjdare.
Nu ska jag lägga mig på soffan en stund. Hade tänkt plugga idag, men får se om jag orkar sen. Vi har röjt i hela lägenheten idag.

Imorn börjar skolan. Yaaaj!! Längtar inte speciellt. Har iofs bara lektion torsda, freda å månda sen blir det plugga resten av dagarna fram till lördag för då äre tenta.

Ha en bra kväll :)
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

4 januari

Tänk att allt har en mening. Det var nog tänkt att jag skulle sitta ensam igår...för rätt som det va så låg jag i toastolen och mådde piss.
Menmen, tror jag åt dålit mat till middag, allt är då bra idag, lite trött å tom i magen. Ja vågar som inte äta nåt riktigt matigt ännu. 
Sen hade jag en mysig katt som kräktes i sängen med, Nice säger jag bara.

Imorn har vi planerat in våran IKEA resa och den blir väl av till 99%, kan ju inte säga 100 ännu för rätt som det är kommer det nånting i kläm, men hoppas inte. Måst få i mig lite käk så jag orkar. Kan inte åka bil i 2,5 timmar å va hungrig ju.
Vad ska man hitta på ikväll då? Älsk ska fara å repa, vilket han är nöjd över. Han har ju inte gjort det på ett bra tag nu eftersom det aldrig passar för alla samtidigt och rätt som det är, är sångarn sjuk...

Ikväll blir det i alla fall en tidig kväll, hoppas bara jag kan somna. Har ju varit svårt med det på slutet. Man har sovit alldeles för länge på morgonen och inte blivit trött förrän vid 2 på natten, det är illa!!

Nä nu ska jag vara lite social med älsklingen.
Ha en bra kväll!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ryck upp dig nu!

Jag har börjat bli otroligt trött om mornarna, och har jättesvårt att somna om kvällarna. Dessutom har jag svårt att sova, jag drömmer hela tiden om allt möjligt, och jag vaknar konstant under nätterna. Det är lite jobbigt, för det tar på krafterna att inte sova bra.
Sitter själv i lägenheten igen. Det har bara gått en timme sen älsk började jobbet, men det känns som  4 timmar. 6 timmar kvar i alla fall  :/ suck. Jag måste plugga. Är inte så sugen och jag håller på somna hela tiden.

På tisdag (troligen) ska vi i alla fall kliva upp tidigt och åka till Sundsvall på IKEA. Sen blir det att gå på alla affärerna :D Så det längtar vi till!!

Önskar jag hade vänner som bodde på gångavstånd. Man saknar lite girltalk faktiskt. Känns så tråkigt att jag nästan aldrig ser F längre. Saknar ju henne. Det är alltid nåt som är ivägen.

Är hungrig, men vad ska man äta? Är inte så sugen på mat faktiskt.
Är ännu mindre sugen på att ställa mig och laga mat. Borde diska, men orkar inte det heller.
Ryck upp dig!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Movietime

Nu har jag och älsklingen varit ute och skottat igen. Riktigt duktig känner man sig :) Sedan tog vi en promenad ner på statoil och hyrde den nya americcan pie filmen "The book of love". Vi köpte även med oss en Ben & Jerry's glass, så nu ska vi testa det för första gången :)



Have a nice evening ;)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nyår!

Hej då 2009
Välkommen 2010!

Nyårsafton blev riktigt mysig. Vi käkade några stycken och spelade lite spel och hade det allmänt trevligt.
Och jag som inte är så bra på att ta kort lyckades inte då med några igår heller. Jag tog faktiskt 3 kort kanske, men jag råkade ta bort det bra och spara det suddiga, klant jag är!!
Fick med en "emo"bild iaf, lute suddig den med.

Har ju inte visat mitt "nya" hår heller ju.

Jag är ju ingen mästerfotograf, vilket jag står för. Haha =)

Nu är 2009 slut, och vad är det som har hänt detta år?

Januari
Vad ganska händelsefattigt. Min lilla kisselotta kastrerades och fick bära tratt i 10 dagar, vilken hon var rädd för och liksom kröp fram på golvet med tratten släpandes i golvet.


Februari
Jag hade väldigt fullt upp med att få klar min bok. Jag och älsk var ute bland annat ute på skidspåret och fotade framsidan till boken.
Jag pysslade länge med att redigera bokens in- och utsida nästan hela februari för den 24 februari var det dax för att lämna in det på tryckeriet :D


Mars
Jag fick börja skriva på rapporten till projektarbetet.
Jag gör min tatuering och i samma veva flyttar jag och Lotta in hos min älskling :D
Jag fick även hämta ut mina böcker från tryckeriet, det bästa som kunde hända just då!



April
Jag blir intervjuad av VF där jag fick berätta om mitt projektarbete (att skriva min bok). jag fick berätta lite om min sjukdom och om mitt "tidigare" liv. Artikeln kom den 9 april, dagen innan min stora dag.
Jag fyllde nämligen 20 år, vilket jag firar med familjen, släkten och några vänner. Jag kände inte för att ha någon dunderfest eftersom jag själv inte dricker och så.
http://www.folkbladet.nu/?p=142068


Maj
Jag var tvungen att ta farväl av mina 3 underbara läkare som har följt mig i ca 6 år med min sjukdom. De har hjälpt mig att komma på fötter och verkligen sett till att jag ska få den bästa behandlingen, även om det inte alla gånger har varit så kul. Tex med cellgiftsbehandling i sex månader.
Jag fick även träffa min nya läkare på vuxenavdelningen :)

Juni
Jag får ett MMS av min syster där det står att jag har blivit moster åt en liten kille.
Jag tar studenten i Lycksele med min gamla skidklass.
Sist men absolut inte minst. Jag och älsklingen firar ett år tillsammans genom att äta en mysig middag och fara på bio.



Juli
Älsklingen blev leldig från jobbet i mitten av juli, då vi passade på att åka till åsele på marknaden för att bo i tält 2 nätter innan vi åkte vidare till stugan i vilhelmina, och sedan till mina föräldrars stuga i svanheden


Augusti
Jag fick veta att jag hade tagit mig in på Röntgensjuksköterske programmet på universitetet, så jag tackade ja på det, och inväntade första september.
Vi köpte en lekkamrat till våran skruttiga Lotta, och det som vi trodde var en hon, var en liten han som fick namnet Lasse. En grå lite parvel som är busigare än allt.


September
Jag börjar på universitetet. Jag återtar lite kontakt från gamla vänner och vi sitter barnvakt åt systersonen för första gången :)


Oktober
Vi har våran första VFU (praktik) och jag hamnar i Skellefteå i två veckor på röntgenavdelningen. Jag bodde hos farmors tvillingsyster :) Mycket trevligt.
Jag får börja jobba på äpplet.
Vi firade Halloween genom en liten maskerad som inte blev så lyckad som vi hade tänkt, men vi hade trevligt ändå!

November
Älsklingen fyller 22 och jag överaskar honom med en hotellnatt och god middag på stan.
Jag träffar min läkare ensam för första gången, då jag får veta lite grann om framtiden, och även ändra lite i medicineringen. Vi får en lägenhet som vi flyttar till 1 februari 2010 :D

December
Det blev mycket julbak och stök hemma i lägenheten. Jag som alltid stressar hade det lite jobbigt eftersom skolan tog rätt stor plats.
Julen firades hemma hos mor och far. Tomten kom och lämnade fina klappar med.


Det blev ett lyckligt slut förra året med :D Jag ser fram emot resten av mina år tillsammans med min kärlek!
Det år så mycket mer än detta som har hänt under året, men jag har varken ork eller tid att skriva ner allt.

Hoppas alla överlevde nyårsraketerna och skumpan.
Ha en bra start på det nya året 2010. Året som jag hoppas bär på alla mina hemligheter.

//Hanna



 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()