Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Läkarbesök

Klockan ringde 6.30 i morse. Det blev en lång dusch och en lugn frukost innan jag for iväg till sjukhuset. Det blev massa prat, jag ställde de frågor jag hade, blodtrycker var bra...
Det blir förmodligen ett ultraljud på levern så småningom för att se hur den mår i dagsläget. 
Graviditeten har förmodligen inte påverkat levern nånting som det verkar heller vilket känns väldigt skönt. Jag ska tacka min dotter som hjälpte mig och min kropp under tiden jag bar henne i magen. Det var hon som gjorde så jag mådde så bra. Hennes lilla, lilla kropp hjälpte min att må bra. :D
Levertransplantation? Ja det kommer bli av, precis som jag tidigare vetat. Förhoppningsvis blir det först om 5-6år som det låter idag, men det är ju nånting som inte går säga i förväg. Ingen kan veta förrän det är dags, eller börjar närma sig. 
Detta gör ju så man börja tänka framåt. Syskon till Lovisa? Jo det tackar vi ju inte nej till, men helst ska det skilja 3 år i alla fall...Så vi får se vad framtiden har att erbjuda. Vi hoppas såklart på att kunna få syskon nån gång, inte nu, men senare. 
Jag känner mig ändå nöjd efter läkarbesöket. Det kan ju vara värre om man säger så. + att jag känner mig allmänt glad och pigg (okej lite trött för jag klev upp så tidigt) idag. 
Sen ska vi ju ut och käka ikväll så det piggar upp mig med :D 
Kommer kännas konstigt att lämna lillskruttan men det ska nog gå bra :) Bara mamman som är lite fjompig, men jag måste väl lära mig. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hon kan

Vi har varit en sväng på babyöppet på öppna förskolan idag. Det bästa var att hela lilla familjen var där och inte bara jag och Lovisa :) Det var väldigt mysigt tycker jag. Lillan var glad och var jättenöjd då vi sjöng :D
Sen gjorde vi en hakklapp, eller vi köpte en tyghakklapp för 5:- sen tryckte vi LOVISA med glada färger :) Ska stryka den om någon dag då färgen torkat helt så vi kan börja använda den :) 

Faster Ida har varit här hela eftermiddagen med :) 
Trodde lillan skulle göra natt vid 8 som hon alltid gör, men efter vällingen så har hon legat i sängen och pratat ända till 21.20 ungefär. Så nu sover hon äntligen :) Måste försöka få upp henne imorn på morgonen ändå så hon kan somna vid 20 som vanligt. Speciellt eftersom vi ska ha barnvakt. 
Imorn 8.15 har jag läkartid. Vet inte om jag längtar eller om jag är nervös. Lite både och tror jag. Tror inte jag tar med mig skruttan dit. Vill kunna koncentrera mig, även om jag kan tänka mig att h*n nog skulle vilja se lilla underverket  :)

Min lilla älskling har gjort ett stort framsteg idag. Hon har ställt sig på alla fyra massvis med gånger och står och "juckar". Ibland tar hon även fart så att hon tar sig framåt, ser rätt kul ut :p 


Inte så superbra bild kanske. Jag hittar inte laddaren till kamera för tillfället :/





Vi kanske borde säkra lägenheten i helgen då...som jag sagt så många gånger förr, men nu är det nästan ett måste så det inte helt plötsligt blir panik den dagen då hon faktiskt tar sig framåt fort :p
Mamma och pappas guldklimp
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dejt

Igår var jag faktiskt väldigt slö. Jag gjorde inte så jättemycket under dagen.
Efter middan så for vi och handlade och vi gick även in på Lindex för att köpa mössa och vantar inför vintern till lillan. Vi hade tänkt gå på H&M med, men vi hittade ett par fina så då orkade vi inte. 
Dessa blev det iaf:




De finns i vitt med, men vitt blir lätt smutsigt och grått så därför tänkte vi att grått från början blir kanon. Vi hittade först en lilarosa mössa som nog skulle bli jättefin till overallen, men det fanns inga vantar till och dessutom tänkte vi att det skulle bli för mycket lilarosa. Grått passar ju till allt :) 

Jag passade även på att hämta ut Libero Up & Go paketet som man får när bebis är runt 6 månader. Dom har aldrig haft nån inne tidigare så det var väl tur jag fick en nu då :)
Man får ett par söta grön vit randiga sockar, bindor (till mamman), 5 up & go blöjor, 2 hurvårdsprodukter, engångshakklappar...Nåt i den stilen :) 

Lillan försöker kämpa med att ta sig framåt och blir väldigt frustrerad när det inte går. Men man ser att det går sakta framåt i utvecklingen i alla fall. Det är väl svårt att komma på hur man ska göra antar jag. 

Imorn ska jag på dejt :D Ska bli skitkul!!
Nä men seriöst så ska jag på dejt med min fästman. Vi har fixat barnvakt till Lovisa vilket inte har hänt så många gånger alls. Och denna gång blir det mest sovtid för lillan. Hon blir vaken 1-2 timmar innan läggdags vilken blir kanon tror jag :) 
En härlig middag för två kommer bli jättemysigt!!!

Nä nu ska jag aktivera min dotter lite så hon kan sova efter lunch :) 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Behandling x2

Idag har jag faktiskt hunnit med en hel del känns det som. 
På morgonen var jag lite slö, men efter en dusch så blev jag pigg. Jag drog fram symaskin och fixade några gardiner till Jeanette så nu hoppas jag att dom blev i rätt längd :) 
Sen har jag varit på föräldragrupp. Fast lillan var inte direkt nöjd. Oj va arg hon var större delen, jag fick gå ut flera gånger för att lugna ner henne. Jag tror hon har varit lite hård i magen eller liknande. Vet inte om det är nån tand på G eller inte. Jag känner ingenting men hon "uppför" sig som en del brukar göra innan de får tänder. 

Sen blev det snabbt hem, lämna lillan hos pappa och sen åka ner på stan. Två behandlingar på stan stog på schemat. Skalpmassage och arommassage överkropp. Oj så behövligt det var :) Nu har jag verkligen fått skämma bort mig. Och det bästa var att det bara kostade mig 10:- :D Så jag får tacka mina föräldrar och syskon m.fam. för det (sen jag fyllde år).
Nu ikväll har jag tvättat med. Har det sista i torkskåpet/torktumlaren nu, så det är bäl klart på en timme ungefär. 
Imorn måste jag försöka ta mig på affärn, usch så tråkigt :p haha
Vi har även flyttat ner sängbotten på spjälsängen. Även om Lovisa inte reser sig ännu, men det kan ju vara bra att vara förberedd. Däremot så kanske vi inte var så smart som även flyttade ner sidorna, men det går snabbt att flytta upp en sida igen sen. 

Nu ska jag fortsätta njuta av kvällen och kanske se gårdagens Idol eller nåt i den stilen :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lugnt

Det har varit två rätt kräklugna dagar nu. Riktigt skönt faktiskt. Det blir inte lika mycket tvätt/ombyte och torkning av golv så jag klagar inte. Det vore ju väldigt skönt om kräkningarna skulle börja minska nu och sedan sluta helt. Jag går och hoppas på att det ska minska så det inte blir så "jobbigt" sen när hon börjar ta sig överallt. För då blir det att hålla koll exakt hela tiden så man inte råkar trampa i nåt helt plötsligt :p
Ikväll har det sett ut som att lillan velat upp på knä lite mer, eller så inbillar jag mig bara. Jag tycker hon ska börja med det nu snart. :D
Nä man ska inte skynda på. Hon tar det i sin takt :) 

Imorn ska jag träffa Frida en sväng och även Linn. Ska bli kul :D Vet inte riktigt vad vi ska hitta på under dagen jag och Lovisa. Kanske göra ett ärende åt fadern min. 

Göra ikväll? Bra fråga. Lillan har somnat, J jobbar. Blir nog att sitta vid datorn/tv:n skulle jag gissa. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Toys

Jag stannade hemma hos päronen längre än tänkt. Åkte hem imorse och nu har jag packat upp allting, lillan sover, jag har ätit lunch och duschat. Det blir att ta en sväng förbi Frida sen när lillan vaknar. 

Igårkväll gick jag och mamma upp på tredjevinden hemma för att kolla igenom lite leksaker. Vi plockade ihop lite som jag hade när jag var liten och som Lovisa kan leka med nu. Så nu har hon "fått" lite nytt gammalt att leka med. 




Bland annat detta :)

För övrigt måste jag klaga på att jag fått nageltrång och det gör förbannat ont. Har gått minst en månad nu :( Jag måste bli bättre på använda bra skor nu ett tag för att få bort det onda. Så fort jag råkar stöta in foten lite lätt så gör det svinont. Men det går nog över så smånigom :) 

Nä om jag kanske skulle få på mig nå leggings så de inte blir så kallt. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Har hunnit med sjukhuset och blodtagning på morgonen idag. Skulle egentligen ta prover nästa vecka, men eftersom jag har blivit kallad till min läkare så ska det finnas färska prover till dess. 
Till lunch stekte jag pannkakor och jag gjorde även 2 stycken saltfria och väldigt lätt stekta sen fick lillan äta pannkaka till lunch. Det verkade då gå hem och hon blev mätt och belåten efter 1 hel. 

Sen har jag och Johanna varit ute på en promenad. Vi måste ha vart ute närmare 2 timmar. Jag känner av i fötterna att jag inte tog dom bästa skorna. Löparskor är väl det optimala. Dom jag hade nu skulle jag egentligen slänga för sulan har börjat lossna. tur det inte regnade. Lite smådugg gör ju inte så mycket. 
Lillan satt snällt i vagnen i stort sett hela tiden. Det blev lite jobbigt sista halvtimmen eftersom hon blev trött och lite hungrig. Hon har väldigt svårt att somna utan att vara rätt mätt. Men nu sussar hon sött i sängen. Själv har jag packat ihop det sista. Var inte så mycket som ska med, men det är alltid mer än man tror. 

Till veckan måste jag nästan försöka ta mig till stan eller till strömpilen. Mössa och vantar till L är ett måste. Speciellt nu när det börjar bli lite kyligare ute. Händerna är ju inte så lätt att täcka i vagnen, och även om man bäddar ner armarna  så åker dom lika fort upp igen.

Ska snart ringa hem pappa J så att vi får en hejdåpuss. 
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

She did it!

Äntligen!!!
Lillan ställde sig på alla fyra och sen snabbt upp på fötterna med händer på golvet såklart. Jag vart typ chockad!
Men hon gjorde det bara en gång. Så jag hoppas hon kan göra det igen imorn. Nu sitter jag och väntar på att hon ska somna. Det verkar inte gå så bra. Hon verkar inte supertrött. Blev lite senare än vanligt igår eftersom vi hälsade på farmor och farfar en stund på kvällen. 

Själv ska jag nog njuta av lugnet med en hemmagjord milkshake tror jag. Lägga sig på soffan och se nånting på tv kanske :) 

<3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

One thing is missing

Idag tänkte jag göra nånting nytt och fara på öppna förskolan på Umedalen. Där har dom enkomt öppet en dag några timmar för unga föräldrar. På hemsidan står det torsdagar och det är för dom som är upp till ca 22år. Så då tänkte jag att det kan ju vara nånting. Det är ju värt att kika in och se i alla fall.
Väl där och parkering betalt och jag fått lillan i vagnen i ösregnet så kliver jag dyngsur in i lokalen. Det är knäpptyst, inte en människa. På anslagstavlan ser jag att det står att ung förälder är på tisdagar (bytt dag) och upp till 20år. Jaha, jäkligt bra. Tur dom uppdaterar hemsidan så man slipper köra genom hela stan och förbi massa vägomläggningar sen bara vända. Värdelöst.
Stannade i alla fall av på öppna förskolan Ålidhem på vägen hem. Babyöppet. Snart får inte Lovisa vara där, det är bara till 7 månader, men som tur är har dom öppet alla dagar och babyöppet är bara på torsdageftermiddagarna. 

Jag saknar väldigt mycket att ha en kompis som jag kan prata barn med och som har barn. Det blir lätt sånt prat och dom som inte har barn kanske inte tycker det är så jättekul jämt. Är nöjd med mina vänner jag har, men jag saknar ändå nån i typ samma sits som jag. Det vore ju helnice att kunna träffa nån om dagarna :) + att lillan skulle få en lekkompis :) 

Har typ inte träffat älskling på hela veckan känns det som. Alltid massa saker som är ivägen. Ikväll jobbar han + hela helgen, yeeyy.. så jag åker hem imorn. Syster fyller år idag med så vi ska fira henne på lördag. Grattis kära syster!!
Däremot stannar jag nog bara till lördag som det ser ut. 

Nu ska jag busa med lillan innan hon ska göra godnatt...

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Synda

Jag som skulle sluta med bakning och sånt. Det går inte så bra kan jag lova. Eftersom en tårtbotten misslyckades förra veckan så fryste jag ner den, och idag tog jag upp den och gjorde egna dammsugare. Dom blev inte alls nå snygga och jag hade för lite choklad hemma att doppa dom i, men vad gör det. Det ska inte alltid vara snyggt!! huvudsaken det smakar bra :)
Lillan krälade runt på golvet medans och sen har hon fått äta äpple. Mums :) Hon är ett riktigt matvrak. Jag tror inte det finns nåt som hon inte äter. Man märker att vissa saker är inte alls lika gott som andra, men hon vägrar inget. Och det känns väldigt skönt. 
Nu äter hon oftast 5 mål om dagen. Ibland får hon en flaska om hon vaknar tidigt och inte kan somna om. Annars brukar se ut såhår +- 1 timme ungefär:


8.00 Gröt Äpple-pärongröt och banangröt är 2 favoriter :) 
11.30 Lunch -oftast mammas hemmagjorda
15.00 Mellanmål - ersättning eller frukt brukar det oftast vara
17.00 Middag -Oftast blir det en burk. (Har ju faktiskt varit lite slö och inte gjort 15 sorter till frysen. Har 2 sorter nu och hon kan ju inte variera mellan bara dom)
20.00 Välling Mild havrevälling sen sussar hon sött 11-12 timmar :)

Tänkte snart börja testa ge lite bröd, men jag är lite osäker på den fronten eftersom det mesta innehåller lite salt. Får man ge det eller inte? Samma sak med tex leverpastej. Det innehåller koksalt...

Hoppas lillan har tänder på G nu för jag byter bajsblöja efter bajsblöja. Kan ju vara ett tecken, kanske inte...
Ska försöka fundera ut middag nu :) 
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fläckar

Jag var slö och stannade hemma idag. Hade tänk gå till öppna förskolan, men lillan kräktes så mycket efter gröten (vilket inte är ovanligt) att jag bestämde mig för att stanna hemma. Det blir bara jobbigt att vara bland mycket annat folk/barn då hon har sina "sämre" dagar. Som tur var så avtog det lite senare :) 
Sen har vi varit ner på stan en snabbis och även en sväng på Barnens hus. Där köpte vi en  ny bilstol till Lovisa. Hon har ju snart vuxit ut den första som vi lånat i 9 månader. Och hon är ju snart 7 månader så. 

Känner mig rätt seg och sliten idag, men har försökt göra saker ändå.

Håller på tvätta just nu, men önskar att jag aldrig gjort det, för nu har det blivit massa fläckar på lillans kläder. Inte på alla men många av dem som det var kräkfäckar på. Suck med stora bokstäver. Min mirakelspray är slut så jag använder galltvål just nu och det gör jag nog inte om på dessa fläckar. Nån som har nåt bra tips på bra fläckborttagare tills jag "får" en ny spray???!?!?!?!?
Fläckarna är rätt starka och ofta är dom orangea vilket gör att det är svårt att få bort dom helt. Maten innehåller ju även mycket fett så det gör det ju inte bättre heller. Jag får testa tvätta om dom sen och hoppas på att det försvinner då. 

Ska alldeles snart slå mig ner i soffan och se idol. Eftersom jag tvättar så bestämde vi att vi ser det på internet efter programmet istället.






Kolla vilken glading :D
Mitt charmtroll

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kallelse

I morse var jag fruktansvärt trött. Trodde verkligen att detta skulle bli en dålig dag. Jag klev upp och åt frukost efter att lillan fått i sig lite gröt, och sen lekte vi en stund innan L blev trött igen. Så vi la oss i sängen och gosade lite. Jag var jättetrött så jag hoppades verkligen på att få sova en stund. Och det fick jag, hela 1,5h :O Kan lova att det var jobbigt att kliva upp sen, men när jag väl var uppe blev jag piggare. Har ändå inte riktigt orkat stökat nånting här hemma, minuspoäng till mig . 
Har kikat runt lite på internet på alternativa öppna förskolor. Det brukar vara så fullt på Ålidhem. Hittade faktiskt en öppen förskola för unga föräldrar. Men det är på umedalen. Vi kanske åker dit nån gång, får se :) Då får jag ju garanterat träffa nån yngre och som sitter lite i ens egen sits :) Lite kul!! 

Lillan kan i stort sett sitta själv nu, eller jag brukar inte stödja henne längre. Nån gång kan hon tippa och hon tar inte riktigt emot sig då hon ska lägga sig, men det kommer. Så man måste ändå alltid vara beredd, vill inte att hon ska slå huvudet.

Har fått en kallelse till min läkare med posten idag. Känns både bra och dåligt. Vill ju dit för jag har massa frågor, men samtidigt är det jobbigt att fara dit för jag vill inte ha några dåliga besked. Så jag hoppas på bra!!

Vi måste fara och handla innan middan idag. Vi tänkte göra hemmagjord pizza, men saknar lite ost. Har lite grann men det räcker nog inte.  Blev lite misstajming bara att lillan sover nu. Försökte få henne att somna innan hon åt middag, men det gick inte. Jag är rätt tjurig när det gäller sömnen. Och jag tror faktiskt det har varit bra, för nu förtiden somnar hon bäst ensam. Ifall hon ser en så skriker hon ofta och vill upp, men går man därifrån brukar hon lugna ner sig och somna. :)

<3
//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

överaskning

Nu har vi äntligen hittat en fin overall för vintern till lillhjärtat. Även lite andra plagg å nå fler pyjamaser. :) Har även köpt ett par uggs, men är osäker om dom kommer passa hela vintern. 20kr för ett par skor tyckte jag va ett klipp, så jag kan lätt köpa nya senare i vinter ifall dom skulle bli för små :) 

I går åkte vi iväg till stugan och överaskade pappa som tidigare fyllt 50 :D Det blev en lyckad dag med mycket roligheter :) 
Äntligen hemma nu! Jag har varit helt slut idag. Men det var det värt. 

Helgen i korta drag. Nu måste jag kila.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tuff

Hallå onsdag!!

Jag ska strax rulla ner på affärn och handla. Det är aldrig kul, men det måste göras. 
Sen idag blir det att åka iväg till Js föräldrar eftersom farfar fyller 60år! Stort Grattis!

Tidigare i sommar köpte pappa J en keps till Lillan, men den var lite för stor. Men nu börjar den väl börja passa lite mer. Inte helt, men bättre.




Tuffingen :p

Undrar vad jag ska hitta på sen. J har skola fram till 14 tror jag. 
Börjar gruva mig inför morgondagens tvätt. Har inte tvättat på en vecka och lillan har nästan inga byxor rena nu :p what to do, what to do? Nämen nog klarar hon sig till imorn det gör hon. Men det är myyyyyycket tvätt kan jag lova. Usch, ska nog inte göra så igen. Tvätt 2 gånger i veckan är bäst. Men det blev såhär nu för det fanns inga kvällar lediga, och på dagarna är jag oftast ensam. Då är det rätt tungt att tvätta själv. + att det känns lite farligt att bära lillan och tvättkorgen samtidigt nerför den branta trappen till tvättstugan. 

Nä nu måste jag försöka få på lillan en jacka och mössa så inte Emma behöver vänta på mig :p 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

veckoplanering

Har haft en tryckande huvudvärk i 2 dagar nu. Eller det var värre igår, men det är väldigt störande. Har varit väldigt seg idag med. Lillan har sovit väldigt oroligt inatt. Jag var hos Frida igårkväll och lillan vaknade säkert 4 gånger på 2 timmar. Sen bestämde jag mig för att åka hem. Men det har varit likadant hela natten. Hon har vaknat och gråtit. Så vi la henne mellan oss i våran trånga 120cm säng. Men hon har ändå vaknat massa gånger så det kanske är därför jag är trött och sliten idag. Svårt att veta exakt. 

Veckans göra...Hmm.
Imorn skulle jag behöva fara en sväng på affärn. Kanske tvätta lite om det finns tid, annars kanske på tisdag. Om jag är pigg kanske jag går till öppna f imorn, sen är det föräldragrupp på tisdag. Onsdag är det 60-årskalas på kvällen... :) Torsdag händer det nog inte så mycket, fredag kanske vi åker till r-fors. Beror lite på, vi har inte bestämt om vi ska på "barnloppisen" eller bytardagen, vad det nu kallas. Det är på lördagmorgon och börjar kl 9, så man bör vara där då dom öppnar. Ja, det är väl mina planer. Jag har i alla fall som mål att ta mig iväg på öppna minst en dag. Vore kul att göra nåt om dagarna. Just det, ska även försöka träffa Ems nånting. Vi har inte setts sen i juni tror jag. 

Nu börjar snart Idol så det ska jag se. Lillan har somnat. Snacka om att hon varit trött och grinig ikväll. Men jag har försökt underhålla in i det sista. Är hon inte riktigt trött när jag lägger henne och ger flaskan så somnar hon inte. Och då kan det ta länge innan hon somnar om man har "otur". Så vi försöker lägga henne då hon är trött och kan somna fort. 
Hon tar sig för övrigt fram i gåstolen rätt bra nu tycker jag. Hon går inte utan hon studsar fram. Det är bland det bästa hon vet. Att stå och studsa upp och ner. Så jämt när man håller henne ståendes så ska hon hoppa, inte gå framåt eller så :p Hon sitter bättre och bättre, men man måste vara beredd för helt plötsligt tippar hon åt sidan. Hon har inte riktigt kommit på att man ska ta emot sig. Hon lyfter fortfarande inte på rumpan, trodde hon skulle börja med det eftersom hon gjorde det jättemycket en kväll. Men nu är det som borglömt. Men det kommer med tiden. Alla utvecklas ju i sin takt och man ska ju inte titta på vad andra barn kan. Även om det lätt blir så. 

Nu ska jag inta soffan. Idol börjar vilken minut som helst :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

syld?

Godkväll!

Jag tror jag håller på bli förkyld. Halsen småkliar, jag nyser en del och har ont i bihålorna. :/ Blir inget pussande på Lovisa imorn då :( Det är riktigt svårt att hålla sig borta när man hela tiden måste vara så nära. Mysungen min. Men jag vill inte att hon ska bli sjuk, eller det är nog svårt att hålla henne frisk, men om det går vore det ju bra :) 

Ikväll sitter jag i soffan och jäser. Har kört en disk, gjort en sockerkaka ätit kanske lite för mycket av den. Jaja, vissa dagar måste man ju få...men snart blir det slut på sånt för mig. Jag har ju i stort sett slutat med godis, så nu ska jag försöka sluta med kakor med...eller är man borta och blir bjuden så är det ju ofint att inte äta (om jag tål vill säga). Jag måste sluta baka och ha saker i frysen, det är livsfarligt!!! 
Jag vill gå ner 5-8kg beroende på...Ska inte banta, men tänka på vad jag stoppar i mig och försöka röra på mig mer då jag är pigg. 

Sitter och väntar på att älsklingen ska sluta jobbet. Har väldigt tråkigt ikväll.
Ibland känns det som om jag glider ifrån mina kompisar. Jag tycker att det oftast är jag som måste höra av mig, och till slut orkar jag inte.

Nåja, jag har inte direkt haft en kanondag och jag gillar ingen mindre eller så. 

<3
//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tankar och funderingar

Jag har under de senaste dagarna fått många tankar och bilder i huvudet kring levertransplantationen. Ibland ser jag framför mig hur jag rullas till operationsbordet och ska sövas ner. Känslan jag har, hur det luktar där inne och hur rädd och ensam jag känner mig. 
Mina dåliga dagar kommer allt oftare. Dom dagar då jag känner mig otroligt seg och slut. Jag försöker att övervinna dom och vara som vanligt ändå, men det går inte alltid. Jag märker av det allt mer då jag är ute och rör på mig. Har jag en sämre dag så orkar jag nästan ingenting. Tex idag, då jag gick till Ålidhem och öppna förskolan. Dit gick bra, men hemvägen var hemsk. Det kändes som jag gick i snigelfart och hade hög puls. Usch bara!

Ibland får jag för mig att Dagen D är nära. Kanske ett år bort eller nåt, men sen så får jag kanondagar då jag känner mig hur fräsch som helst. Men ibland när de dåliga dagarna kommer blir jag både rädd, ledsen och samtidigt arg och vill få det överstökat. 
Jag ska försöka få en tid hos min läkare snart så jag kan ställa de frågor jag har så jag kanske kan rensa lite saker från huvudet. Jag vill inte gå och fundera, jag vill leva och ta vara på den tiden jag har medan jag är någolunda pigg. För jag blir inte piggare med tiden. 
Som tur är har jag en underbar dotter som lyser upp dagarna för mig. Har även den bästa fästman jag kan tänka mig. :) 
Vad skulle jag göra utan mina nära och kära runt mig?
Jag hade aldrig klarat mig såhär långt utan er. Jag ska klara hela vägen. Jag vet att jag kommer klara det! Jag vill, och måste! :D
Nu måste jag försöka komma på andra tankar. Men det är viktigt att få skriva av sig ibland :) Det hjälper, i alla fall för mig!

Nu tänkte jag ta mig lite lunch. 


<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Uppskattad mat?

Idag känner jag mig oerhört seg och sliten. 
Linn har varit här en stund på förmiddagen :) Trevligt, trvligt, men jag kände mig inte alls så social som jag önskar. Jaja, alla har vi sämre dagar. 
Älsklingen och Pär har dragit på skolan. Dom har "snyggtorsdag" idag och klädde sig stiligt i kavaj och shorta. :p Själv har jag tagit en dusch så jag känner mig lite fräschare och piggare. 
Har funderat på att gå iväg på öppna förskolan, men har inte bestämt mig. Det är för barn 0-7 månader idag. Lovisa är ju 6 månader så hon får ju vara där...Jaja, jag får se hur jag gör. Hon sover i alla fall nu, så det beror lite på när hon vaknar i så fall. 

Ska nog sätta mig och se Bonde söker fru snart tror jag. 
Annars har jag inga fler planer för dagen. Handla nå mat kanske..
Igår stog jag i alla fall i köket och fick ihop 13 matlådor till lillstumpan. Känns bra att ha lite hemmagjord mat hemma igen. Hoppas hon gillar detta mer än sist. Jag tycker i alla fall att det blev gott. Men skulle behöva nån fler sorts mat, man kan ju inte varva på 2 rätter :p 
Det visar sig till middagen idag om hon gillar det. Jag hoppas vekligen det!!



<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

peppar-peppar

Det blev en sen kväll för lillan igår. Och hon har inte sovit bra i natt kan jag säga. Hon har grinat och gnölat om vart annat. Inte varit hungrig. Jag har tagit av och på täcket och försökt lugna ner henne. Det är inte så att hon har öppnat ögonen direkt, men hon har i alla fall somnat om varje gång. Trodde hon skulle sova som en stock eftersom hon endast sov 90min i ett streck under dagen och inget mer innan kvällen. 
Vet inte heller om hon håller på bli sjuk eller om det är tänder på gång. Tandköttet känns lite ojämnt, men jag kan inte säga om det är tänder eller inte. Kan inte se nånting, så det visar sig med tiden :) 

Jag är väldigt slö idag. Har mjukisbyxor och okammat hår. Länge sen jag gick i mjukisar kan jag säga. Det händer inte så ofta nu längre. 
Själv har jag börjat få lite känningar i halsen. Så det är väl nån sjukdom påväg hit. Hoppas det inte blir nånting, eller i värsta fall en lätt förkylning. Vill inte få sämre levervärden. 

Nä jag ska gå och mysa lite med lillhjärtat som ligger och gäspar på lekfilten. Kanske dax för en liten tupplur snart. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sleeping

Det känns rätt kul att Idol har dragit igång igen, och på onsdag börjar även Bonde söker fru. Två program som jag oftast brukar följa :P Så igårkväll gjorde vi popcorn och jäste i soffan till Idol. :)

Lillan vaknade vid 3 inatt och ville inte somna om. Hon grät om vart annat, inte för att hon var hungrig eller nånting sånt, men det slutade med att jag fick göra en flaska mat bara för att få henne att somna. Hoppas verkligen inte att hon börjar äta på natten igen. Det har hon inte gjort sen hon var 3 månader. 
I morse märkte jag däremot att hon blivit lite snuvig. Inte nåt märkvärdigt, men hon har ju aldrig någonsin varit sjuk tidigare. Hon var hes i 2-3 dagar när hon var några veckor gammal, och sen fick hon lite, lite feber efter 3månaders vaccinet. Annars har hon aldrig varit sjuk eller förkyld, vilket jag tycker är helt otroligt. Jag har ju inte ens ammat lillan, och när man ammar så skyddar man ju barnet med sitt eget immunförsvar eller hur jag ska säga det. 

Jag drog iväg på föräldragrupp tidigare. Men såklart så är det inte förrän nästa vecka. Suck med stora bokstäver! Menmen, så går det när man inte kollat i pappren. :p Vi fick ju komma utanför lägenheten i alla fall. Men det kändes lite surt för lillan har inte sovit sen 8.30 i mose. Och hon somnade innan vi for iväg men vaknade när jag skulle sätta henne i bilstolen. Men nu äntligen har hon lyckats somna om igen :) Får hoppas hon kan sova åtminstonde 2 timmar nu för hennes egen skull :) 
Sen efter att hon vaknat och fått i sig lite mat så ska vi till morfar som fyller år. :D
Länge sen man träffade "alla" i släkten. 

Har försökt söka förskoleplats till lillan idag, men jag kommer inte åt sidan :/ Får be datasnillet i familjen kolla på det senare. 
Nä om jag själv kanske skulle göra nånting vettigt av dagen. Frågan är bara vad :P Är inte alls sugen på att städa och stöka idag. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Loppis!

Igår var hela familjen iväg på Nolia och på barnloppisen. På fredagkvällen sa vi att vi inte orkade kolla när dom öppnade för att vi kände oss säkra på att dom började klockan 10. Så strax efter 10 var vi på Nolia på lördagsmorgonen, och självklart börjar dom klockan 12!!! Så vi for en sväng förbi Js föräldrar istället och väntade på att klockan skulle bli 12.

Lovisa blev jättefaschinerad av en stor hund som var där. Hon brukar aldrig bry sig om våran katt eller nåt, men just den hunden vart hon väldigt intresserad av. Hon satt och skratta när den kom nära och blev nästan ledsen då han gick iväg :p Gullungen.


Åka hund var jättekul. Men jag var inte tillräckligt snabb med kameran ;p


Ser lite förvånad ut.

På loppisen hittade vi endel kläder. Men inte alls så mycket som jag hade hoppats på. Det var sjukt mycket folk och det var inte så lätt att ta sig fram med barnvagnen. Vi hade tänkt ta bärselen men ångrade oss i sista sekund, kanske dumt. 
Vi hittade i alla fall 7 plagg och en leksak. Skulle vilja hitta lite mer i storlek 80, och kanske en overall till vintern, men inte. Få kanske fara om det är nån till loppis framöver. 

Natten har varit bra. Lillan ville inte sova igårkväll. Vi försökte få henne att somna ca 1,5timma för hon var jättetrött och grinig. Men när klockan blev 19 så gav vi upp och försökte aktivera henne istället. Sen var det bara att ge flaskan runt 20 och sen slocknade hon och vi klev upp vid 10 i morse. Så  nu har hon ätit gröt, badat busat och nu sussar hon en stund igen. 

Nä nu fick vi lite bersök så jag ska gå å vara lite social.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

50!

<3 GRATTIS ÄLSKADE PAPPA!! <3

Idag är ingen vanlig dag för det är pappas födelsedag!
Hurra, Hurra, Hurra!!
Pappa blir 50 år idag.

Stort grattis till dig! (Då du läser detta)
Hoppas verkligen du får/har/haft en superkanonbra dag med mycket skratt och uppvaktning!

Till er andra har jag inte så mycket att bjuda på. J gatt jobba ikväll :/ Känns trist, men han är ju snäll som hoppar in i akut behov några timmar. Som tur är, är det bara ett halvt pass :) 
Imorn blir det barnloppis där vi hoppas på massa klädfynd till lillan som bara växer. Kanske nån leksak kan man hitta med, vem vet...

<3
//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

6 MÅNADER

STORT GRATTIS MIN ÄLSKADE DOTTER SOM BLIR HELA 6 MÅNADER IDAG!!!!

Jag ska prova skriva ett tidsinställt inlägg för första gången. För mig är det egentligen imorn som lillan blir 6 månader, men för er som läser så blir det idag. 
Oj vad tiden har gått fort! Det känns som det var nyss du kom till världen! 
Jag känner redan nu hur jobbigt det kommer bli att vara ifrån dig mitt älskade lilla barn. Jag har aldrig varit ifrån dig längre än 3 timmar tidigare. Nu blir det 1,5dygn!!! Hur fasen ska jag överleva? Jag sitter och är tårögd redan nu ju.
Som tur är ska du få spendera lite tid med favoritpappa medan mamma jobbar. 


Jag ska nämligen vikariera åt min mamma nu 2 dagar...Och det är nog nyttigt för mig att vara ifrån Lovisa en stund, och nyttigt för J att spendera mer tid med lillan. Bara dom två. Ingen mamma som tjatar och säger vad som ska göras och när det ska göras :p 


För 6 månader sedan var du en liten, liten skrutt som fick ligga i kuvös och fick andningshjälp.


Så liten :) 


Så vacker och underbar!


Så charmig


Så lekfull och nyfiken


Så otroligt mycket älskad av mamma & pappa!

(Det är inte bilder för varje månad)

Jag ser så mycket fram emot att se den kommande tiden och utvecklingen. Många pussar till dig lilla älskling! mamma saknar dig redan!!

Ha en fortsatt trevlig dag :) 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()