Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Måndag

Vi har haft riktigt härligt och fint väder i helgen! Så lördagen spenderade vi på ängarna hela dagen och kollade på brännboll. Lillan hade däremot lite problem att sova pga allt ljud och allt folk. J tappade och återfick sin plånbok. Tur det finns ärliga människor säger jag bara!! Allt var kvar som tur var. 
Sen har vi varit på fest (lillan fick sova hos farmor och farfar) och haft det trevligt. Blev dock ingen grillning för våran del då klockan blev så mycket mer än förväntat. Lillan hann göra natt innan vi tog oss iväg, men då fick hon ju sussa hela natten ostört med :) 
Vi har firat morsdag med hela tjocka släkten känns det som. Först var vi hos Js föräldrar där vi fikade, sen for vi till min farmor och farfar och fikade, sen for vi vidare och åt middag med mina föräldrar och morföräldrar + morbröder och mina syskon. 

Idag har det varit en vanlig dag. Blev lite stressigt i morse bara då jag skulle hinna tanka + att det är massa ombyggnationer och bilköer... Men jag tog mig till jobbet och kom precis i tid. 
Efter jobbet drog jag mig till apoteket och var där i säkert 45min. Fruktansvärt mycket folk och lite personal. Jag blev fattig där, men slipper nu betala medicin på ett år igen...sen gick jag in på Coop och storhandlade. Passade på att göra det själv och kunna göra det i lugn och ro. Fick i mig middagen vid 19.30 tror jag. Har även hunnit få bort all den hemska tvätt som har legat och bildat en hög. Så snart är det väl dax att tvätta nästa sväng antar jag. Huva...Tänk om man slapp det :P

Nu ska jag ta och slänga mig på soffan eller liknande och slappa en stund innan det blir sängdax så man orkar med ytterligare en arbetsdag. 
Dagens minus är att jag endast fått träffa min lilla tjej en stund på morgonen. Hon sussade sött då jag komme hem. Lilllpluttan. 


Busig!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Läkarbesök

Vi fick oss en liten sovmorgon i morse. Det var riktigt skönt. + att jag somnade på soffan runt 21.30 igår.
Jag och lillan fick lite mystid på morgonen innan vi begav oss till förskolan.
När vi komme fram så var alla ute, och jag var tvungen att byta jacka på lillan. Jag hade inte riktigt räknat med den värmen som var.
Det känns underbart med värme. Som jag har längtat. Det har varit en kall och taskig "vår".

Jag har varit iväg på sjukhuset och träffat min läkare på förmiddagen idag. Det tog längre tid än jag trott, men jag fick svar på de frågor jag hade och det sägs väl ungefär samma saker som alltid. Fick ändra lite mediciner och så.
Hade däremot otur att högkostandsskyddet för både läkarbesök OCH läkemedel gått ut. Så jag kunde tyvärr inte hämta ut medicin idag då kontot sa ifrån. Får lön imorgon så får fara på apoteket då. Mina mediciner är inte de billigaste och jag brukar komma över gränsen för högkostnadsskydd direkt. Sen har dom väl höjt gränsen från och med i år med har jag för mig. Men jag är glad att vi bor i Sverige och får så mycket inom sjukvården som vi faktiskt får.
Vi pratade om ifall jag skulle ha gått på barnavdelningen så skulle en ny leverbiopsi varit aktuell eftersom det var 5 år sedan sist. Men både min läkare och jag vet redan resultatet och ingen av oss skulle bli nöjda. Vi vet att jag har mer ärrvävnad på levern idag än för 5 år sedan. Vi vet att leverfunktionen är sämre idag, och vi vet att levern fortfarande visar tecken på inflammation. Så varför göra någonting som gör ont när man redan vet resultatet?

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kärlek

Jag och lillan blev ensam i stort sett hela kvällen igår. J var och fixade en grej på datorn hos hans pappa.
Så vi passade på att duscha/bada länge och det känns så bra att lillan älskar att bada. Får hoppas att det blir mycket strandbesök i sommar så hon får bada massor :)

L var rätt grinig igårkväll med. Men somnade lite lättare än kvällen innan och ingenting på natten. :)
Själv passade jag på att lägga mig i sängen och se en serie redan klockan 21. Riktigt härligt :) Sen när älsklingen komme hem hade han med sig en Plopp-kärlek till mig.  För att han hade varit borta hela kvällen då vi egentligen hade tänkt ha en hemmakväll bara vi 2. Tyckte det var väldigt gulligt av honom :) Vi är rätt dålig på att skämma bort varandra :P Kanske skulle göra en ändring på det!?

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag

Lillan hade verkligen svårt för att sova igår. Både efter lunchen och på kvällen. Det tog över en timme innan hon somnade på kvällen. Hon bara grinade och ville absolut inte ligga i sängen. Detta är väldigt ovanligt för henne. Annars brukar hon äta en vällingflaska, borsta tänderna sen lägga sin ner med snuttekaninen och tummen i mun och somnar direkt oftast.
Får hoppas att hon inte har kommit in i någon sämre sovperiod nu bara. Fast vi vet ju att magen krånglar en del för henne nu så det kan mycket möjligt vara det. Men det är mycket, mycket bättre nu sen vi hoppar över mjölken. Tummen upp för det.

Ikväll blir det nog en lugn kväll hoppas jag. Eller en tidig kväll i alla fall. Jag och älsklingen låg och såg film igårkväll och sen startade vi nån serie med. Nog för att jag somnade men ändå. + att lillan vaknade och gallskrek. Som tur var så lugnade hon ner sig och somnade om väldigt fort, men man flyger ju som ändå upp ur sängen. Jag kände mig rätt trött i morse då klockan ringde 05.30.

Har läkarbesök inplanerat denna vecka. Får se vad som sägs denna gång. Kommer ha med mig min "lista" med frågor som alltid. Jag tycker man ställer liknande frågor varje gång, men ändå så olika.
Sen fyller världens bästa F år och Brännbollsyran är i helgen. Får hoppas att det är bra väder på lördag så vi kan släpa oss ner till Ängarna och kika på lite brännboll :)
Sen är det ju en av årets viktigaste dag på söndag. Nämligen Mors dag!
Då blir det middag med min sida av släkten. Sen antar jag att vi ska förbi hos Js föräldrar med såklart :)

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Magelkrångel

Lillan har haft ett par jobbiga dagar nu. Min lilla älskling. Under fredagen så kräktes hon upp sin lunch och mellanmål, men verkade som vanligt annars. Vi åt middag och välling och bytte nån bajjablöja som inte var som dom skulle. Men hon var/är inte sjuk. Sen somnade hon som vanligt. Men efter nån timme vaknar hon och gallskriker, vilket hon brukar göra ibland (sällan) Vi tänkte att hon drömde, men det gick inte över så vi tog upp henne en stund. Magen putade jättemycket och var stenhård, sen tillslut kräktes hon upp middan och all välling och hon började må bättre. Sen fick hon sitta i badkaret en stund innan läggdags igen. 
Sen igår på förmiddan så blev det ca 6 blöjer under en halvtimme. Sen har det varit lugnt. Mamma berättar för mig att jag var likadan då jag var liten, innan de upptäckte min gluten. Jag var laktosintollerant från början med. 
Så nu har vi köpt laktodfri välling och försöker undvika allt med mjölk i, i största mån bara för att se om hon börjar må bättre. Idag har det inte varit några problem alls (än iaf) så jag hoppas att det är nånting sånt. 

Däremot blev det lite sent för lillan igårkväll så hon tog en rejäl sovmorgon till 10, vilket kanske inte var det bästa med tanke på att allt idag blir förskjutet. Hon vägrar tex att somna nu även om hon är hur trött som helst. 

Har plockat igen lite kläder hemifrån som jag hade då jag var liten som lillan ska få använda :) 
Jag och mamma promenerade en sväng och vi gick in på Röda Korset. Hittade en regnjacka och en tuff t-shirt till lillan. 40kr sammanlagt :) Regnjackan är dock något stor och går typ till knäna om inte längre :P. Men hon har nåt att växa i och kommer säkert kunna ha den kommande vår med. :P 
Sen så var det ju typiskt att lillan skulle hitta av den enda lerpölen som fanns och lerade ner sina nya skor. Själv bar jag en väldans massa packning och tänkte låta lillan gå breve mig istället. Nåja, det finns tvättmaskin :) 


Om jag själv får välja 



<3<3<3<3<3<3<3<3<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Igår fick vi barnvakt och drog en scväng på stan och åt med lite kompisar. Riktigt gott och trevligt. Synd bara att jag var så himla trött efter att ha klivit upp 5. Idag fick jag iaf sovmorgon :) 
Har hunnit vara en sväng på affärn och har tvättat. Har det sista på tork nu. Det är som härligt när man vet att det är över. Att tvätta är ju inte superkul direkt. 

Har packat ihop lite kläder för vi ska bege oss till R-fors sen. 
Sen är det ju bara en arbetsdag kvar innan helg med, vilket också känns som ett stort +. För vem gillar inte helger?

Har tyvärr inga bilder att bjuda på, på denna dator..

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemmafix

Igårkväll grillade vi hamburgare till middagg tillsammans med Henke. Riiiiiiktigt Gott kan jag lova! Baconburgare är så otroligt goda så jag vet inte vad. Haha. 
Sen blev det Gino till efterrätt, även om vi var mätta som bara den. Fast efterrätten blev väl runt elva eller nåt. Bättre sent än aldrig. 
Till det började vi se Den sista samurajen men ingen av oss såg klart den. Jag gick isäng och J somnade i soffan. 

Idag har vi varit duktiga och fixat här hemma. Vi har fått upp en krok som jag har hängt mina halsband på, sen har jag sytt upp alla gardiner utom dom i vårat sovrum. Hade inga passade trådar så jag skippade det. Har även sytt ett skynke så nu syns inte våran diskmaskin länge. Jippi. Däremot tog min vita tråd slut, så jag fick använda svart till skynket. Det vart väl inte dåligt för tyget har svart, brunt och grönt i sig...och vitt såklart. Däremot så har symaskinen krånglat en del och jag fick plocka isär delar och smörja den och plocka ut trådar som fastnat. Efter lite svordomar så lugnade jag ner mig och sprättade upp en del av det jag hade sytt och sydde om. Men nu är det klart. 

Lillan har börjat säga öga. Eller vi är rätt säker på att hon säger det. För det blir antingen öga eller öja hon brukar peka på ögat då hon säger det. Sen försöker hon även göra rörelser till Imse vimse spindel. Jag tror det är favoritlåten just nu faktiskt. 

Ikväll har vi varit iväg en sväng och hälsat på Henkes päron. Kul att träffa dom igen :) 
Lillan har gått fram och tillbaka och tyckt det har varit spännande att se nåt annat. Sen fick hon glass och snacka om att hon sken som en sol!
Ikväll blir det nog ingen sen kväll. Jag ska upp runt 5 hela veckan. Skönt att det är en röd dag mitt i veckan iaf :) Inte helt fel faktiskt. 


Busungen
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

8 hemska timmar

Igår var det ingen rolig dag. Jag fick återigen sådär mycket magknip som jag hade för ca en vecka sen. Har nog inte nämnt det.. 
Det började på jobbet, och jag satt och kämpade mig igenom 3 timmar innan jag slutade och kunde åka hem. Tjurig som jag är så vägrade jag sluta tidigare och försökte se normal ut.
Jag var hos Frida under kvällen för jag ville inte vara hemma själv då jag hade så ont. Så jag lag mest på soffan och försökte vara trevlig. 
Det kändes rätt bra då jag låg ner, men när jag satte mig i bilen påväg hem blev det värre än det hade varit och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Hade tänk ringa sjukvårdsupplysningen men jag bäddade ner lillan i sängen och däckade i våran säng efter att jag sått ut i 8 hemska timmar. Har känt mig som vanligt idag igen. Förstår som inte varför jag får sådär ibland. Sen är jag kanske dum som inte kollar upp det heller. 
Jag fick iaf sovmorgon till 9 idag (tack min lilla ängel), J sov till närmare 12.

Idag har vi vartit en sväng på stan och köpt skor till lilltjejen. Men huva vad svårt det är att välja storlekar. Vi vill ju att hon ska kunna ha dom så länge som möjligt men samtidigt inte köpa för stort. Sen har hon redan ganska stora fötter. Men det blir nog bra dethär tror jag :) 


Gympapjucks

Sen blev det ett par rosa sandaler och ett par svarta converseaktiga med röda snören. Dom var kanske lite mot killhållet men ändå inte, men dom var rätt tuffa så vi valde dom.

Ikväll blir det grillning. Vi har inte börjat ännu och lillan sover en sväng. Dagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Men när blir den det? :P Sen hittade jag en ny smak på Fanta då vi handlade. Jordgubb & Kiwi och jag var ju såklart tvungen att köpa för att prova. Så får se till middagen om den är nånting eller inte. 

Imorgon ska jag hämta symaskinen och försöka sy upp alla gardiner och fixa skynket till diskmaskinen. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Frisk

Lillan är äntligen frisk och på benen igen. Så hon har varit på förskolan idag :)
Sitter och småtittar ut genom fönstret och blir nästan deprimerad av det jag ser. Regn. Kan inte solen få lysa lite mer och värma upp ute så vi får sommar någon gång. Jag tycker att våren har varit nog så konstig och snö hit och dit, så nu vill jag ha sommar.
Igårkväll fick vi äntligen upp våra två hyllor i sovrummet. Vi satta även upp 2 tavlor och en spegel + rullgardiner i båda sovrummen. Snacka om skillnad! Vi har tidigare hängt för en filt för att vi har morgonsol, vilket man inte blir så nöjd över alla gånger tidigt på morgonen. Speciellt inte nu då det blir ljust så tidigt.
Sen ser det 100 gånger så bra ut med rullgardiner som man kan dra upp än en film som man har klämt fast och hänger kvar :P
Jag passade även på att röja lite i klädkammaren, så nu har vi fått in alla kläder som ska vara där och i garderoben som står där finns det till och med plats över!? Helt otroligt. Det brukar ju alltid bli överpackat tycker jag. Okej, jag erkänner att jag inte har packat upp exakt allt. Vissa sängkläder och handdukar och sånt har åkt ner i förrådet. Jag förstår inte varför man äger massvis av allt, det är inte så att man hinner använda allt på en vecka eller så. I-landsproblem?

Nu ska jag ta å klura ut kvällens planer. Slappa på soffan lät ju inte helt fel, men får se om mannen i huset har planerat nåt än. :)

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

IKEA

I fredags ringde förskolan efter J för att lillan hade kräkts 3 gånger på förskolan. Så det var bara för han att packa ihop och gå hem efter 1,5 timme på jobbet. 
Där ställdes våran IKEA-resa in tänkte vi. 
Men inte var hon magsjuk inte. Full fart, ingen feber, glad och matfrisk som alltid. 
Så vi har varit iväg till IKEA lördag till söndag!! Riktigt kul och mysigt.
Jag och J lämnade lillan hos farmor och farfar innan vi åkte så vi skulle kunna njuta av en egenhelg tillsammans. Det behövdes kan jag lova. Det händer ju inte så ofta att vi skaffar barnvakt och gör nånting bara vi två.  
Så vi har handlat en del på IKEA till lägenheten. Det blev en skrivbordsdel till våran EXPEDIT-hylla. En vit liten EXPEDIT-hylla med 4 fack som Lovisa har i sitt rum. Några mattor, lampor, duschdraperi, rullgardiner, ljuslyktyr/hållare, tyg så vi kan täcka för diskmaskin, kläder, nån leksak m.m. Just nu vet jag knappt själv vad vi har köpt :P


Hur söt var inte den där!! Den ligger i lillans garderob :)

Det har varit väldigt uppskattat att bo på hotell en natt. Få njuta av frukostbuffén!! 
Vi fick även en 50kr check i shoppen så vi köpte ett rosa-blå-vitt hopprep till lillan. Även om det är väldigt tidigt för det så tyckte jag att det var så fint att jag inte kunde stå emot. 

Lillan har fått feber, igen :( Den har mest legat över 39 sen igår, men hon äter som vanligt. Hoppas bara inte hon åker på nånting värre än feber, med tanke på att febern har kommit och gått. 
Det blir J som får vara hemma imorn eftersom jag har min första riktiga dag på jobbet. Så från och med nu är del heltid som gäller och jag hoppas innerligt att jag klarar av det. 
Sen märkte vi en stor skillnad på lillans "prat" bara sedan igår. Det babblas på hela tiden och massa nya bokstäver och formuleringar och tungan används väldigt flitigt nu. :D
Har fått kallelse till läkarbesök om 2 veckor med, så det ska bli skönt att få veta lite mer och kunna ställa de frågor som man har. Även om det många gånger blir liknande frågor. 

J for iväg på bio ikväll, så jag sitter hemma och ugglar. Försöker plocka upp lite grejer och det mesta har kommit på plats. 
Det blir nog en tidig kväll eftersom det blir en tidig morgon imorn. 
Natti natti!

Mammas lilla gosetroll
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()