Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

28/8

Fick en kallelse till sjukhuset idag. Dags för Ultraljud av levern redan nästa vecka. Trodde det skulle dröja till efter jul nån gång. Men det är ju bra att det går fort ibland. 
Jag blev lite nervös och var helt säker på att det var en kallelse till gastroskopi. Men den kanske kommer snart också. 
Sen hann näst intill somna när telefonen ringde. Dolt nummer svarar jag alltid på då det oftast är från sjukhuset. Dom ringde från infektionsavdelningen och bad mig komma så fort som möjligt för vaccination mot bland annat hepatit. Jag var väldigt trött så jag uppfattade nog inte allt som sas. På tisdag ska jag iaf dit och jag skulle få tre sprutor samtidigt som jag förstod det. Annars missuppfattade jag det hela och hon menade att 3 sprutor sammanlagt ska tas innan vaccinationen är klar. För jag vet att hepatit är 3 sprutor. Jaja, det visar sig på tisdag...
 
Känner mig trött så om jag ska vara ärlig längtar jag efter att få ligga på soffan hela kvällen. Först middag och underhålla och duscha lillan innan läggdags. 
Vi har äntligen fått ordning på läggningarna och hon somnar äntligen ensam. Trodde aldrig att den dagen skulle komma, men nu gjorde vi det ordentligt och hade bestämt oss och berättade för lillan hur vi skulle göra och hon gick med på det. 
 
Det känns otroligt skönt att det är fredag imorgon, och sen helg. 
 
Ser väldigt mycket fram emot premiären av "Hela Sverige Bakar" ikväll. Bara jag orkar hålla mig vaken. 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Träffat min läkare

Igår var jag på sjukhuset och träffade min läkare. Mamma var med mig. 
Ingen ändring på medicin, men det verkar fortfarande vara prat om att man kanske ska öka, men samtidigt så vill dom inte öka för då ökar risken för infektion. Jag fortsätter hellre som nu i så fall för att slippa eventuella infektioner. Det är ju inte säkert jag drar på mig nåt heller. Jag äter ju mycket immunnedsättande läkemedel redan. 
 
Transplantation är väl min huvudfråga varje gång. Det är fortfarande för tidigt. Ingen vet när det blir. Det var lite svårt att förstå, men ena sekunden fick jag höra att om det inte blir några förändringar provmässigt så kanske jag har tur att jag kan vänta 5 år till. Sen fick jag även höra att vi skulle träffas efter jul och se hur jag mår då och eventuellt skicka ett brev gällande transplantation redan då. 
Dom måste ju gå lite efter hur man mår också. Det är ju inte värre än att man får ett nej. 
 
Jag är livrädd för en transplantation och allt känns så overkligt. Men att leva som jag gör idag och inte orka skutta runt med min dotter är inget jag vill göra 5 år till utan förändring. Jag berättade om att jag känner mig nere pga hur jag ser på mitt liv idag. Och jag vet inte om jag håller igen när jag pratar om min trötthet. 
 
En ny gastroskopi ska planeras och sen nytt läkarbesök nån gång efter jul och Ultraljud på levern nån gång under vintern. 
 
På tal om någonting annat så har lillan fått feber. 38,9 var det vid 6.15 i morse. Kollade för en timme sen och då var det 39,8. 
Vi ligger på soffan idag. 
Det är bara så typiskt att hon blir sjuk just nu för jag har ju planer med syster hela helgen. Spa i Ö-vik. Nu har jag väl tänkt åka iväg ändå, men jag får samtidigt lite dåligt samvete. Men jag finns ju på hemmaplan på en timme om det skulle bli nåt. 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dumma mig

 Idag är jag dum. Jag brukar vara det ibland.
Jag är inte elak, men jag är dum mot mig själv. Mot min kropp.
Jag borde egentligen ligga på soffan, eller kanske rent av gå isäng.
Men här sitter jag i köket med en paj i ugnen, och en annan kaka ska alldeles strax in. 
Har tvättat två tvättar, handlat och lagt lillan. 
J tog med sig lillan idag så jag hann vila nästan 3 timmar efter jobbet. Det behövde jag med stora utropstecken. Sommaren har innehållit alldeles för lite vila för mig.
 
Ska nog lägga mig när den andra kakan är färdig. 
Hoppas ni har en bra kväll och ta hand om er!
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tinar bort

Jag försvinner i denna värmen. Usch, nu kan den nästan få försvinna. Jag klarar inte av att det ska vara såhär varmt såhär länge. Jag får panik. Jag går fram och tillbaka till toan för att skvätta vatten på mig. Det gick som bra i stugan för där var jag nära vatten och kunde doppa mig/stå i vattnet hela dagarna om så behövdes. 
 
Nu har det faktiskt mulnat på och jag hoppas det blir regn. 
Idag har vi varit på picknick. Tog med oss lite fika och satte oss vid älven. Sen har vi köpt jord och gräsfrön så nu ska vi försöka jämna till marken lite mer på framsidan. Efter plattläggningen märkte man hur ojämt det var. Och för att inte riskera att plattorna lägger sig fel under vintern så vill vi fixa det så snart som möjligt. Får se om det går göra nåt ikväll. 
 
Ett annat problem i denna värme är att det knappt går vila. Vart jag än lägger sig så svettas jag. Jag har jättelätt för att svettas och jättelätt för att frysa. Struma...
Nu hoppas jag att de kommande två veckorna går jättefort så jag får träffa min läkare. Har som sagt väntat sen i maj....
 
Ha en skön kväll!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()