Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Hemskheter

Igårkväll tänkte vi se film, jag J och pär. Och det blev I spit on your grave. En hemsk film som jag inte kan rekomendera till känsliga personer. Jag själv önskar nästan att jag inte såg den. Men samtidigt så kunde jag inte sluta titta. Har börjat se den en gång tidigare men då stänge jag av efter halva, men nu såg jag klart den. Fast jag tittade faktiskt på annat vissa delar av filmen...På baksidan av fodralet står det "En otroligt brutal film". Och jag håller helt klart med. 

Nåja. Jag vaknade vid 7 i morse av att lillan började gnöla, men sen småsomna båda vi om en stund, sen blev det grin. Då tänkte jag gå å fixa lite käk, men sen ser jag att hon kissat utanför blöjan i sängen, stackarn. Så då var det bara att byta pyjamas och sen fick hon ligga hos mamma och pappa. Hade hoppats på att hon skulle somna om eftersom hon var trött. Men nu verkar hon pigg och leker i gymmet med fötterna istället för med händerna. 

Jag måste ringa försäkringskassan idag. Jag ska hoppa in och jobba för mamma 2 dagar nu. Sen blir det lite tvätt...
Usch, hur ska jag klara att vara ifrån min lilla älskling 2 dagar?? Kommer bli väldigt jobbigt, men samtidigt känns det lite skönt att få en lugn kväll och bara göra det jag själv vill. Men jag kommer sakna lillhjärtat väääääääldigt mycke!!

Nu ska jag ta och fixa lite gröt till lilltjejen här sen springa ner till tvättstugan. Yayyy

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Flängdag

Nu har jag äntligen landat hemma. Har varit ute och flängt hela dagen känns det som, fast det är rätt skönt det med. I morse var vi ju på sjukhuset och tummestudien. Lillan väger 7685g och är 66,5cm
Sen har vi även varit iväg på föräldragruppen. Vilken stor skillnad det är på alla barnen sen sist vi sågs. Det var ju innan sommarn. Och nu börjar ju alla utvecklas i olika takter märker man. Vissa sitter, andra tar sig framåt, nästan kryper, tänder börjar komma, pratet är mycket mer, alla äter olika mycket "vanlig" mat/smakportioner och massa mer. Det är kul att se. Men det som jag tycker är jobbigast är ändå att lillan ska kräkas så mycket. Tycker så synd om henne. Det är ju inte riktigt så jag vill släppa iväg henne bland alla andra för då kommer hon kräkas på alla andra barnen känns det som. Eller är det jag som är fjantig som tänker så??
Nä det är faktiskt den saken som jag faktiskt kan tycka är lite jobbig med Lovisa eller hur jag ska säga... Och det kommer inte bli roligt sen när hon lär sig krypa och far dit hon vill, då kommer mamma få torka golven hela tiden. Det ser jag inte fram emot. Önskar verkligen att ett under kunde ske så att lillan slipper dessa kräkningar. Men hon mår ju inte dåligt av det  och växer som hon ska, så jag får se det positivt :) 

Hmm, vad ska man hitta på ikväll då?? Har ingen större aning faktiskt. 
Ta det lugnt kanske...

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

movies

Jag blir nästan stolt över mig själv :p 






Ja det var några filmer på våran älskling :)


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag

Igår skulle Frida och Jesper äta middag med oss. Så jag och Frida lagade maten. Sen tänkte jag pressa lite vitlök och he i, men vips så flyger vitlöken uppåt istället för neråt och jag får in lite i ögat. Åh fy i hela världen vad ont i gjorde. Det sved som jag vet inte vad och tårarna bara sprutade. Till slut fick jag ut den rackarns lilla biten och det blev genast mycket bättre, men fy vad obehagligt det var!!!

Undrar vad denna dag har att erbjuda. Jag och Frida pratade lite om att åka ner på stan senare, men får se om det blir av eller inte. Tydligen har dom flyttat H&M med så det vart jag lite sugen på att kolla in. 
Morgondagen har däremot mer att erbjuda. Först på morgonen är det tummestudien vilket tar kanske 1,5-2 timmar beroende på...Sen efter det hinner jag bara hem och äta lunch sen dra vidare till föräldragruppen. Och nu borde även öppna förskolan ha öppnat så jag kanske kan dra mig dit om veckorna :) 

Haha, lillan ligger just nu på mage under babygymmet och hon försöker sträcka sig till sakerna, ser jättekul ut :p


<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Duktig flicka

Lovisa hade namnsdag igår. Dålig koll jag har alltså, fast jag fick ändå veta det igår. Tur det finns dom som är uppmärskamma <3
Stort grattis min älskade lilla dotter på din första namnsdag!!
Jag körde hem till stan igår och efter att jag kommit hem så låg lillan och sprattla på golvet och sen helt plötsligt börjar hon lyfta på rumpan så gott som hela tiden. Hon drog upp benen och ner benen och stog nästan på alla fyra. Så jag slet typ ut J ur duschen för att visa :p haha.
Vi filmade bara, tog inga kort. Kanske var dumt. Men hon kommer ju göra det igen :P

Sen fick jag även en överraskning som jag inte hade räknat med. J gick till bilen för att hämta sina järntabletter som han glömt efter att han hade lämnat blod tidigare i veckan. Och sen när han kommer tillbaka visar han vad som ligger i påsen. Han drog fram 2 klädplagg till lillan <3. Och inte vilka som helst. 2 plagg från Me and I som jag kollat på och velat ha. 


Hur gulligt som helst. Bodyn syns inte riktigt, men det är ugglor på hela.

Jag blev hur glad som helst. Tack älskling!!!

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hemmadag

Så skönt att få spendera lite tid på hemmaplan och träffa mor och far en stund. 
Har egentligen inte gjort så mycket vettigt. Träffade Jeanette idag och det var trevligt, men annars har det mest vart lugnt. 
Var in på Lord en snabbis igår då jag följde mamma på affärn, och jag hittade faktiskt ett par snygga jeans, men sååååklart så passar dom inte. Bättre lycka nästa gång? Dom hade faktiskt några fler som jag skulle kunna tänka mig prova, men jag kände inte riktigt för det just då. Hungern tog över. 

Nu sussar lillan sött i sängen. Hon har sovit 2x30 min idag, så det var på tiden att hon somnade. Hennes långsovning kanske blir nu istället vem vet :O 
Det blir nog så att jag åker hem till min favorit ikväll. :)
Hade trott att jag skulle kunna sova bättre här än hemma eftersom vi har rätt liten säng, men inte. Har vaknat massa gånger, och lillan sover oroligt om nätterna....
Det går väl i perioder som allting annat. 

Undrar vad jag ska hitta på imorn då...Vore ju kul att ha nånting att göra. 
På kvällen blir det mest troligt surströmming hos svärföräldrarna. :) Ingen suring för min del dock :P

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

utveckling

Idag har jag också varit väldigt seg. Jag och lillan klev upp runt 8, och jag kunde inte tänka på annat än sova, och vid 10 vart lillan trött och ville sova 40 min. Så då passade jag på att slumra till jag med.

Blev kanske inte mycket piggare av det, men det var väldigt skönt. Måste verkligen ta prover imorn. Har skjutit på det. Jag känner mig så slö just nu. 

Ikväll vill jag verkligen hitta på nånting Utanför lägenheten. Är så less på att vara här så jag klöser snart på väggarna. Det är inte så lätt att leka ute med Lovisa än. Men nu kan det inte dröja allt för länge innan hon sitter tycker jag. Hon blir mer och mer stabil och de senaste dagarna har hon suttit med lite stöd och faktiskt "lekt" med sina leksaker. Inte bara stirrat på dem :p Så det går framåt :D
Och att ligga naken är det bästa som finns. Det blir så mycket lättare att röra på sig då. Slippa en stor blöja som bara är ivägen. 
Ja det är otroligt hur de små livet utvecklas hela tiden. Själv blir man lätt blind och ser ingen skillnad, men det händer ju saker hela tiden. 

Nu kanske jag borde börja fundera på nån middag..

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Seg

Igårkväll komme (mor)mor och (mor)far hit en stund. Alltid lika kul att träffa sina föräldrar :)
Lovisa studsade en del i gåstolen. Hon kom även på att man kunde plocka bort själva styrningen/leksaksdelen. Vi måste nästan fara och köpa batterier så det börjar låta lite grann. Nu är det endast tutan som låter.


Senare under kvällen såg jag och J en film, Next three days. Den var rätt bra, men ganska lång. Eller den kändes lång för jag var rätt trött. Hade däremot svårt att somna efter filmen istället :p 
I morse låg jag och lillan och myste efter att J for på jobbet.  Men jag fick inte somna om, utan hon ville prata och hålla mig vaken. 
Är rätt seg idag. Känns lite som jag har feber men ändå inte. Hade gärna sovit en stund, men får ta det när Lovisa sover. Just nu tar hon en tupplur, men lär nog vakna snart. 
Jag måste komma ihåg å ta prover i veckan med, helst imorn. 

Va tråkig jag känner mig. Ber om ursäkt för det :p

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder

Tänk om man hade en riktig kamera så man slapp alla suddiga bilder.

Här kommer iaf några

vart försvann gröten?



Dreggla är min grej

<3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tvättare-tvätteli-tvätt

Rubriken kanske talar för sig själv...det som står på dagens schema är tvätt. Är det ovanligt? Nej inte direkt. Om ni bara visste hur mycket jag längtar efter en egen tvättmaskin. Trodde aldrig jag skulle säga så, men det är nåt som står högst upp på önskelistan just nu.
Jag ville verkligen inte kliva upp i morse och fixa tvätten ensam. Det var väldigt nära att jag låg kvar i sängen och myste med lillan istället. Men i sista sekund så bestämde jag mig att dra mig ner till tvätten ändå. Jag gör ju hellre bort det nu än ikväll eller imorn. 
Det jobbiga var att jag kom på att bilstolen är i bilen så jag var tvungen att ta bärselen. Så mina axlar fick stå ut. Andra gången jag gick ner så orkade jag inte heller gå och hämta bilstolen, så jag tog åter på mig bärselen. Men det var mysigt för lillan somnade i famnen på mig medan jag hängde upp tvätten. :)
Skulle behöva gå ner snart igen, men vill inte väcka prinsessan som sover. 

J började jobba 8 i morse. Stackarn får ingen sovmorgon denna helg. Vill inte byta med honom som jobbar 17 dagar i sträck nu.

<3

//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

slapp fredag?

Gårkvällen spenderade jag och Lovisa med min favoritFrida :D Vi tog en härlig promenad, fast lillan uppskattade det inte riktigt lika mycket. Speciellt inte mot slutet, då ville hon absolut inte ligga kvar i vagnen. Inte ens sitta hjälpte så jag bar henne en bit. Kanske dumt, men till slut orkar man inte lyssna på skriket :P

J var inte hemma förrän 1.30 ungefär. Förstår inte hur han orkade kliva upp i morse. 
Själv var jag trött halv 8 då lillan vaknade. Så jag gav henne en flaska i hopp om att hon skulle somna om. Ett tag måste hon ha sovit i alla fall för jag lyckades då somna om en stund. Men usch för tröttheten jag har idag. Skulle behöva ta en långdusch så jag kanske vaknar till liv. 

Vad ska man hitta på ikväll då tro? J jobbar i helgen, och nästa helg så det lär ju inte hända så mycket spännande. Vi skulle egentligen iväg och äta surströmming hos Js föräldrar ikväll, men det blev uppskjutet. Så jag vet inte alls vad vi ska göra ikväll. Ligga på soffan och se film eller nåt låter som en bra plan, men vi får se. 

Jag måste komma ihåg att vattna blommorna idag. Kanske skulle göra det nu på en gång när jag lix har det i tankarna. Men först blir det nog ett blöjbyte, det låter lurigt från babygymmet :p

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stackars liten

I morse vaknade lillan av Js väckarklocka. Han låg och znooosade så det var kanske inte så konstigt. Så jag gjorde i ordning en flaska och gav den i sängen så hon lugnt kunde somna om igen. Men det var mycket snurr och gnöl. Själv lyckades jag somna om lite svagt, men vid 9 vaknar jag av att lillan grinar på ett sätt hon aldrig grinat förut. Sen hör jag hur hon tar i allt hon kan och grinat ännu mer. Stackarn är hård i magen. Stel som en pinne låg hon och grina, så nog hade hon ont alltid. Så vi gjorde lite gymnastik och det gjorde susen. 

Lillan har varit väldigt hård i magen denna vecka. Vet inte om det är min hemmagjorda mat som är svårsmält eller vad det är. Får antingen testa köpmat några dagar eller ta bort middagsmålet några dagar... vet inte hur jag ska göra riktigt. 
Nu sover hon sött i sängen i alla fall. Skönt att vi har fått in en bra rutin tycker jag. Oftast äter och sover hon lika mycket/ofta varje dag. Sovstunderna är oftast mellan samma mål varje dag med :) 2-3 korta 30min sovstunder och 1 på 2-3 timmar. + hela nätter :) 

Trist väder är det idag med. Har ingen lust att göra nånting. Men har i alla fall vikt bort all tvätt, tömt diskmaskin, fyllt diskmaskin och diskat lite för hand...Blir nog en enkel middag idag med tror jag, sen ska J på krogen ikväll med några kompisar. En lugn kväll, han jobbar imorn. Men Henke flyttar söderut i helgen så det blir väl lite farväl, och sen ska dom kanske planera en stugvisit....

Nu ska jag slänga mig på soffan en stund medan lillan sover. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kläder

Gokväll!!


Har vart och shoppat lite kläder till Lovisa idag. Bidde inget till mig själv, stolt. 
Hittade faktiskt en del plagg som fick följa med hem, och det blev ändå billigt :)


Grå tunika H&M

+ Svarta tajts, sockar och en rosa långärmad från H&M :)


Både svarta och bruna byxor från Lindex


Och en rosa body från Lindex

Det är så bra att vissa butiker har mycket billiga kläder, sen finns det ju ta 3 betala för 2. Och det finns så mycket som jag skule vilja köpa. Men jag kan ju inte köpa å så har jag inget som passar till. Så jag försöker att tänka lite grann då jag handlar. 
Och nu då hon börjat äta mer mat så vill jag helst inte bara ha vita och jätteljusa kläder. Klart jag vill ha lite sånt med, men inte bara. Vill inte ha fläckar som inte går bort. Men än så länge har inga kläder blivit förstörda, endast några handdukar som blivit lite missfärgade (orangea fläckar) Men handdukar kan jag gärna byta ut sen :) 

Har faktiskt haft en heldag med Linn :) Riktigt kul. Vi sågs mitt på dan och det blev en fika på NK, sen åt hon middag här och nu på kvällen har vi sett film, Nyckeln till frihet hette den om jag minns rätt. Helt okej, men jag missade ändå rätt mycket eftersom jag höll koll på lillan samtidigt.
Hon har faktiskt suttit en del själv idag, men man får vara beredd för helt plötsligt åker armarna upp och då tippar hon :p Hon försökte även sätta sig själv då hon vaknade efter sin lilla lur nu på kvällen. Man såg hur hon kämpade och tack vare att mitt ben låg alldeles breve gjorde att hon tog sig rätt högt upp. Helt otroligt. Men det dröjer nog minst några veckor till (kanske nån månad vad vet jag) innan hon sätter sig själv. Tiden får visa, och hon får utvecklas i sin takt :) 

Kanske skulle man lägga sig och se klart Trassel som vi börjat se 2 kvällar i rad men båda har somnat ifrån. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

mitt-i-veckan

Hej onsdag!

Men vad ska jag hitta på för nåt?
Jag gav lillan en flaska vid 8 i morse och sen somnade hon om till 11 :O Ändå la hon sig 20.30 igårkväll. Lillskruttan. Fast hon sov rätt lite igår under dagen så hon måste väl ta igen det på nåt sätt. 
Nu ligger hon mätt och belåten efter gröten på lekfilten bakom mig och leker i babygymmet. Det är inte bara händerna som far utan fötterna är högt uppe i luften och försöker ta tag i nånting, vilket hon lyckas med ibland. 
Vaccinationen igår gick bra. Lite grin men det är ju normalt. :) Vi träffade även några från föräldragruppen där så det var kul :) Ett av barnen har till och med börjat stå på alla fyra, jätteduktig är han :) Lovisa är så försiktig så det lär ta ett tag till innan hon börjar med det. 

Jag funderar på om jag ska släpa mig ner till Strömpilen och shoppa lite kläder till lillan. Hon växer ju och det dröjer väl inte allt för länge innan hon kan ha storlek 74. Jag har inte så mycket större kläder så det måste införskaffas nån gång. 
Annars har jag nog inga planer för dagen. Kanske träffa nån kompis ikväll om det blir av :) 


Det är näst intill omöjligt att inte få suddiga bilder om man tar dom själv. 
Lillan vill inte vara still för 5 öre.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vaccination

Goddagens!!

Vi tog en sovmorgon idag jag och lillan. Jag passade även på att äta frukost och göra mig klar innan Lovisa vaknade.
Nu har vi precis kommit hem från BVC. Det var 6 månaders vaccination, mätning, vägning och träffa läkare.
Lilla ploppen i naveln lyckades dom pilla bort med, så nu ser det bättre ut. Jag sa till dom att jag inte har velat vara där och peta så mycket. För jag vill inte orsaka nån infektion eller så, men dom sa att det såg bra ut och nu slipper vi det där :D

65 cm och 7,3kg idag. Lillan börjar bli stor :D
Sprutorna gick rätt bra med. Såklart blev det skrik och lite grin, men det gick ändå över fort. :) Däremot hade hon lite svårt att somna på vägen hem. Men till slut så. Hon sover fortfarande i vagnen :) 

Snart ska jag ner i tvätten, men jag orkar inte bära både den tunga tvättkorgen och Lovisa. Frågan är om jag ska våga kuta ner med tvätten först sen upp och hämta henne nu medan hon lix sover... men det känns ju så dumt samtidigt :/ Vill ha tvättmaskin i lägenheten!!!!! Men det går inte i denna lägenhet.  Finns varken plats eller uttag för det. 



<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemma igen!

Nu har denna långhelg passerat. 
Vi åkte på torsdagskvällen mot Vilhelmina, eller åsen som ligger ca 2 mil utanför. Det blev några stopp efter vägen eftersom lillan var lite grinig. Men vi flyttade henne till baksätet så hon fick sitta där med J. Hon åt även i farten i bilen vilket gick jättebra :) 
Vi var framme runt 10, så det blev godnatt för lillan rätt fort medan vi satt uppe ett tag. 
Fredagen var rätt kall och vi gjorde väl inte nånting speciellt. Det blev surströmming till middag (för dom som äter det) och sen satt vi och såg lite film från när J och hans syskon var små. Vilket var rätt underhållande :) 
På lördagen blev det en tripp till centrum, men vi for lite för sent för alla affärer hann stänga. Förutom Ica :P Det var mysigt ändå. 
På kvällen satt vi och såg film på tv och på söndan var det bara att packa ihop och åka hemåt igen. Vi stannade av i Fredrika och hälsade på Js farmor och faster. Så vi passade på att ta ett 4 generationers kort :) Det kommer vara kul att ha kvar!
Ja, det var en kort version av helgen. 
Det var välgehövligt att J tog ledigt en dag så att vi kunde få göra nånting tillsammans en hel helg. Bara familjen. Jag har haft det otroligt mysigt!! :D Lillan har varit jätteglad och sovit jättebra. 


Mina snyggingar


Nyvaken och busig

Jag har en jättesöt film på mobilen då J sitter och trummar med lillan. Hon är verklign helnöjd, men så fort han slutade blev hon arg. Lillhjärtat <3 

Igårkväll skurade J lägenheten och jag tvättade. För när vi kom hem så möttes vi av lukten av kattpiss/skit. Toadörren hade stängts. Förmodligen har Lasse stängt den för den stod öppen när vi for. Som tur var hade han gjort sina behov på mattan och ingen annan stans. Men ändå. Vi vet ju att han är bra på att hålla sig och han skulle aldrig göra detta om et inte varit panik...Det går iaf inte göra nåt åt det nu. 

Nu ska jag göra lite nytta och packa upp lite.
<3
//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kortis

Blev en väldigt tidig morgon idag. Halv 7 klev jag upp, tog en dusch, gjorde mig klar, gjorde lillan klar, skjutsade älskling till jobbet, for till sjukhuset och gav Lovisa frukost och sen ul. Vilket gick bra :) Men det var inte som jag hade trott, hade fått för mig att det var på hjärtat också men det var bara på blodkärlet på halsen...menmen... det är ju som sagt bara till studien som vi är med i..

Sen har jag sett en film medans lillan har sovit, håller just nu på att tvätta. Har diskat undan i köket från gårdagen...Ja sånt som jag gör i stort sett alla andra dagar med andra ord :P
Ska snart springa ner i tvätten igen, bara Lovisa vaknar, vilket borde vara när som helst. 

Sen måste vi packa. Det blir en tripp till Vilhelmina i helgen :) Jag vet aldrig hur mycket jag ska ha med mig. Det är väl mest kläder, handdukar, flaskor och allt sånt till Lovisa som ska med och som är viktigast att det kommer med. (förutom min medicin som är minst lika viktig). Eftersom hon kräks så mycket som hon gör så vet jag aldrig hur mycket jag ska ha med. Vill inte ha för lite direkt. 
Måste komma ihåg täcket till vagnen och en overall med. 

Skruttan har varit en glaskit idag :) Fast jag har börjat må mycket bättre och har fått mer ork igen så det smittar väl av sig antar jag :D



<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

sjukhus

Idag klev jag upp någolunda i tid, men vad hjälper det :p Jag var ändå inte på sjukhuset förrän 11.15. Väntade på en buss för jag orkade inte gå båda vägarna. Lämnade prover på sjukhuset sen gick vi hem. Lillan sussade sött i vagnen större delen.

Nu har vi hunnit med äta lunch och nu sover Lovisa igen. Själv har ja diskat en del och har startat diskmaskin. Inväntar syster som kommer senare. 

Imorn är det dags för ultraljud på lillans hjärta. Det är inget allvarligt utan det ingår i studien som vi är med i. Så jag hoppas att allt ser bra ut :)

Nä usch så trött jag blev. Kanske ska lägga mig och vila en stund.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Monday

Nu är jag åter i hemmet igen. 
Har varit en sväng till r-fors under helgen. Syster m.fam har ju flyttat in i hus så dom hade som en inflyttningsfest med alla syskonen m.fam...Jättetrevligt :) 

Igår var vi på Nolia och strosade runt. Vi köpte väl ingenting direkt. Jag hade tänkt köpa kola, men allt innehåller ju soja och jag är rätt säker på att jag inte kan äta det, så jag struntade i det. Det kanske är tanken att jag ska hålla mig från godis. Har som inte köpt nåt på väldigt länge nu. :) 
Sen blev det lite tvättning och en tidig film. Tror den hette Trolljägaren, det var en norsk film. Rätt konstig film enligt mig :p 

Natten har varit lugn. Jag gav lillan lite mat direkt i sängen runt 8 och det gjorde att hon somnade om medan hon åt. Har som inte tänkt på att jag kan ge henne när hon ligger ner :p Får kanske testa det ibland, spec på kvälle då hon ska göra natt. 

Jag har drömt väldigt konstigt på morgonsidan. Jag drömde att jag och J skulle med ett flyg och vi var jättestressade. Vi var tvugna att åka nån konstig lift (linbana) och det var massa trappor hit och dit som vi skulle upp och ner för. Sen helt plötsligt så ska jag föda barn samtidigt som vi letar oss rätt...Ja det var väldigt konstigt.

Idag har jag hunnit med en dusch, vikt tvätt, diskat lite och lite såna saker. Sånt som jag gör i stort sett varje dag :p Vagnen ligger i bilen som J har till jobbet. Klantigt kanske. Jag trodde det skulle bli regn hela dagen, men det har inte regnat så mycket. Däremot så blåser det en hel del. 

Jag har även testat göra amerikanska pannkakor för första gången. Jag föredrar nog vanliga pannkakor faktiskt. :) 


Gott med gröt :) 
Denna söta O-mun görs väldigt ofta :)




Familjebilden vi hade i tidningen :) 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Food

Godkväll!

Har inte varit speciellt piggare idag, men jag har försökt göra saker ändå. Har varit på apoteket och hämtat ut/beställt medicin. Passade även på att handla lite på maxi, för jag hade bestämt att jag skulle göra lasagne till middag. Vilket händer kanske 1 gång per år :P Men det är ju gott och inte svårt att göra, så jag förstår inte varför jag inte gör det oftare. 

Har även vikt bort gårdagens tvätt och stått i köket i värmen och gjort massa mat till Lovisa. Är egentligen inte klar, men det var ju en början. Jag har gjort en del portioner med ärtor, majs och morötter blandat med ris eller potatis. Gjorde både och. Sen har jag gjort i ordning köttfärs som jag ska göra puré av. Sen är jag väl klar med den delen. Måste göra mer, för hon kan ju inte få samma sak hela tiden :P Sen vet jag inte riktigt hur jag ska frysa ner det. Har ju inte hur mycket burkar som helst. Det kanske är nåt man skulle ha köpt. Små plastburkar...

Har varit iväg till Frida ikväll helt ensam. Blev inte så länge men jag fick lite tid att andas :) 
Nu måste jag sova däremot. Har varit en lång dag. 
Godnatt :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Varför tvättar jag?

Jag har sovit lite halvkonstigt inatt. Det har vart varmt och kallt om vart annat. Sen vaknade lillan klockan 6 och var pigg så jag gav henne lite mat och då somnade hon om (som tur var). Så vi sov till 9 ungefär sen låg vi och myste en stund innan det blev dags för frukost. En hel portion risgröt blev det. Men då har hon inte fått nån mer portion mat sen dess. Vågar inte ge magen allt för mycket. Måste ju öka succesivt. 

Idag känner jag mig väl typ som igår. Pigg när jag vaknar sen dalar det utför. 
Och min käre bror fyller år idag så vi ska dit ikväll. Jag skulle egentligen tvätta ikväll, men det går ju inte. Tjurig som jag är har jag släpat ner tvätten och tvättar nu istället. Kanske dumt, men det måste göras. 
Som tur är, är den snart klar...Har i sista tvätten nu och sen ska den bara torkas. Kanske hänger det  i lägenheten så jag slipper springa ner igen. 

Är sugen på milkshake. Tänk om jag hade haft glass hemma då hade det varit en lätt match. :p

<3

//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Städning kallar?

Goddagens!

Idag har jag och lillan vart ute en sväng med bilen. Vi åkte till Coop och kollade runt lite på Kappahl och H&M. Hittade massa fina kläder, men jag höll i fingrarna och köpte bara sånt som jag visste att vi behövde. 
Så det blev 2 pyjamaser i storlek 74 



Och en långärmad tröja. 
Det blev en svart, tänkte att det passar till allt, och dessutom har hon så mycket rosa :p

Vi tog oss även till Rusta. Där köpte vi en tandborste till Lovisa. Hon ska väl få tänder hon med :p Våtservetter som vi kan ha i bilen, toarengöring, köksrengöring, kökssvampar, diskborstar...och en Dassbok till min kära J. Han blev överlycklig :P
Så är det kanske dax att städa här hemma eller vad är det frågan om? 
Vi borde i alla fall dammsuga snart.  
Men jag har lite svårt att ta tag i städningen just nu. Har rätt mycket att göra hela tiden. Jag tvättar 2-3 gånger i veckan vilket tar 3-4 timmar per gång. Tvätten ska sen vikas. Jag torkar kräk från golv minst 10 gånger per dag. Byter kläder på lillan pga kräk minst 4 gånger per dag. Byter kläder på mig själv då det behövs. 
Vissa dagar tycker jag att all denna kräkning är jättejobbig, och det får jag tycka. Det är inte lätt, men jag måste hålla humöret uppe. Just nu är det jobbigare med allt eftersom jag inte varit pigg på 2 veckor. 
Måste snart ringa min läkare och be om att få ta mer prover. Såhär vill jag inte ha det. Jag måste ju kunna ta hand om allt här hemma. 
Tänk om man kunde byta kropp för en dag. Få prova vara pigg och allert som jag var förrut, innan jag blev sjuk. 

Nu ska jag lägga mig på soffan och se en film. Lillan har somnat sen en stund tillbaka så då passar vi på att ha lite egentid :) 
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

5 Månader

Oj vad tiden springer iväg fort. Mitt lilla hjärta har redan blivit 5 månader.

Det har varit 5 fantastiska månader och det är otroligt hur mycket man kan älska en annan människa. Våran lilla prinsessa. 
Det är så häftigt att se utväcklingen. Från att inte kunde göra nånting till att bli en bestämd individ som vet vad hon vill. Längtar tills hon kan sitta själv, börja resa sig, krypa och till sist kunna gå. Få se när hon upptäcker världen. Älskar min lilla Lovisa över allt annat. Och J såklart :P

Jag har en massa saker i tankarna som jag skulle kunna printa ner, men orkar inte. 
Är inte speciellt pigg idag och känner mig näst intill värdelös. Har en underbar liten dotter som vill ha massa bus och uppmärksamhet, men vissa dagar orkar jag inte så mycket som jag önskade. Jag börjar bli orolig över att dessa dagar kommer allt oftare. Vad betyder det??
Det är inte så att jag inte klarar av att ta hand om min dotter. Absolut inte!! Alla har ju bättre och sämre dagar. Sen beror min trötthet på min leversjukdom.
Har sovit lite halvtaskigt inatt och drömt en massa hemskheter. Så jag ville inte somna om efter halv 8, även om jag egentligen behövde det. 

Hade hoppats på att själv få sova nån timme nu. Lillan brukar nämligen göra en långsovning på 2-3 timmar den här tiden, men idag vill hon inte somna. Hon ligger och pratar på i spjälsängen. Sötisen 

Nä jag ska sluta vara negativ. Men jag måste få skriva av mig ibland. 
Måste hitta på nåt ikväll. Det kanske piggar upp mig. :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()