Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Tiden springer!

Hej hallå!

Igår var en klasskompis från högstadiet och hennes sambo här. Mycket trevligt att få träffa henne igen :)  Synd det blir så sällan bara. Och att man aldrig lär sig att höra av sig oftare. Det gäller väldigt många kompisar som jag har men som jag tyvärr inte träffar så ofta. Skärpning och ändring Hanna!!
J jobbar ju som sagt igårkväll och slutade först 00. Han var hemma runt 00.30. Själv så gick jag isäng, eller hade tänkt lägga mig vid 21.30 efter kvällsmatningen. Men lillan hade andra planer. Hon ville ligga och gosa med mamma. Nog för det är underbart, men jag hade svårt att hålla ögonen öppna. Så vi la oss i sängen tillsammans och såg lite film. Som tur var fick jag sova en timme i alla fall innan nästa matning. J komme hem just när jag var klar så då fick han ta över och försöka natta henne. Men tro ni jag kunde sova ändå? Nejnej. Jag hann sova ca en timme till innan det var matdags igen. Ja det är tur att man klarar sig med lite sömn ändå. Helt sjukt. Vad gör man inte för sin lilla älskling :) 

Nu har vi varit och handlat en del...köpte bland annat 2 paket ersättning och blöjor, vilket går åt här hemma :P. Köpte lite extra ersättning när vi väl handlade och tänkte ta med en förpackning till r-fors... Sen måste vi fixa mer kräkhanddukar. Jag får handtvätta dom varje dag just nu. Även om det funkar, men nån förpackning till skulle inte skada så jag slipper handtvätta dom. Sen måste vi köpa nå pyjamaser i storlek 56. Märkte att vi knappt har några, och hon har snart vuxit ur nån av de i storlek 50. 
Vi köpte även lite kött för att inviga grillen för iår imorn. Mums, ska bli gott!! 

Så otroligt skönt att J är hemma ikväll. Jag tror nästan han ska få sköta lillan så mycket som möjligt och låta mig slappna av en stund. Jag känner mig väldigt stressad och jag har massor som jag vill göra, men jag hinner aldrig med nåt. Sen lite extra sömn kanske gör så jag orkar lite mer.

Imorn blir våran lilla plutt en månad. 1 Månad!! :O Vad tiden går fort!! Och det är dags för vägning imorn igen. Är lite nyfiken och se vad hon väger nu :) Vi ska börja ge D-vitamindroppar imorn med och jag ska även ändra medicin från och med imorn. Återgå till min normala dos av kortison. 


Lite trött


Smile :)

Ha en skön kväll :) 
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vikt

I början av gravidieteten så gick jag inte upp så mycket i vikt, knappt nånting alls. Det var någonting som oroade mig en del. Även om det är normalt att inte gå upp, det är så individuellt. 
Däremot så gick jag upp väldigt mycket från jul till det att lillan föddes. Eller för mig var det väldigt mycket. Sammanlagt under gravidieteten gick jag upp 17-20kg tror jag. Vet inte exakt på kilot men det är rätt mycket ändå. Det mesta var bara vätska, jag la inte på mig så mycket som jag måste träna bort med andra ord. Jag vägde mig igår och jag låg på normalvikt. :O Jag fick mer eller mindre en chock, men blev väldigt glad. Det är fortfarande 3 kg mer än vad jag vägde just innan, men då gick jag samtidigt ner 5kg före jag blev gravid. Så jag skulle säga att jag ligger på min normalvikt nu och har inte gjort nånting för att det ska försvinna. Därför skulle jag säga att allt var vätska (+bebis och moderkaka m.m) Så jag har haft fruktansvärt mycket tur. Vet ju att många måste kämpa för att gå ner sina gravidkilon och jag tycker dom gör det bra :) Sen kan man ju inte förvänta sig att det ska försvinna på en gång. Det får ta sin tid, huvudsaken man mår bra tycker jag. 
Sen så har man ju inte exakt samma kropp men det må ju vara. Jag mår ju bra och trivs ändå med mig själv. Nog för jag ska försöka börja träna lite mer sen, och ska börja ta mer promenader än vad jag gör nu. 

Nu ska vi snart iväg med bilen. Men jag har stora problem med lillans kläder. Hur sjutton ska man klä henne? vinteroverallen är ju typ alldeles för varm, men jag har som inget annat..Eller jag har nån munkjacka och nå stickat som jag kan ta på henne + en varm filt iofs, men jag är ju som rädd att det ska va för lite med. Hon kan ju som inte säga om det är varmt, kallt eller lagomt. 

<3

//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

sitter

Idag är jag fruktansvärt trött. Jag hade jättesvårt för att somna och sen har jag på nått konstigt sätt vaknat var och varannan minut och räknat timmar. Usch vad jag börjar bli less på att alltid hålla koll på vilka tiden lillan äter. Men bara ett tag till sen behöver vi inte väcka henne längre.
Små barn, framförallt förtidigt födda barn saknar ibland förmågan att säga till när dom är hungriga och vaknar inte ens av att dom är hungriga. Så i snart en månads tid har vi hela tiden måsta hålla koll på tider och veta när som senast hon ska väckas/äta. Vilket är var 3-4 timma. Men nu har hon ju börjat säga till i stort sett varje gång så det känns jättebra. :D

Vi har fixat en babysitter nu. Äntligen :)


Påminner väldigt mycket om mitt blåa tyg med fiskar/undervattensmotiv.

J ska äntligen klippa sig idag med. Får hoppas det inte blir stressigt bara. Och sen åkte han på jobb :/ Känns surt, menmen...sånt e livet. Får hoppas jag får besök ikväll annars kanske jag ser till att åka iväg och hälsa på nån...

Nä nu är det snart dags för mat för lilltjejen.
Hoppas ni andra får en trevlig dag!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

Jag hade en supertrevlig kväll igår, och lillan var jättesnäll hela kvällen :) Så vi kunde lugnt sitta och prata (och fika)
Sen somnade hon närmare 1 men det gick bra ändå. Jag och J låg vaken och pratade till nån gång. Har som saknat den delen lite. Då man kan ligga vaken och bara prata, skratta, skämta, kramas och dumma sig...Det är ju hur mysigt som helst. Men när man har varit ihop ett tag och träffas varje dag så sover man nästan hellre om nätterna :)

Det är ganska häftigt egentligen att två personer kan vara så förälskade i varandra. Att man hittar en som tycker om en för den man är, att man blir älskad även om man går runt i mjukiskläder och osminkad. Att man klarar av alla motgångar i ett förhållande och förstärker känslorna för varandra. 
Jag är så glad att jag har hittat J och att vi delar känslorna för varandra. Jag känner mig så säker på honom och jag vet att han känner lika. 
Sen har vi ju fått världens finaste lilla dotter tillsammans med. Så otroligt häftigt att två personer kan skapa en annan person. En liten människa som fungerar precis som en själv. 

Idag blir det en tripp till R-fors för övrigt. 


<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

28 mars

Tjejkvällen igår var trevlig :) Så kul att få träffa alla igen, det blir ju inte så ofta tyvärr. Jag missade ju förra tjejkvällen med eftersom det var kvällen som jag och J förlovade oss. Vilket jag inte hade en aning om skulle ske just då så jag fick avböja från tjejkvällen i sista stund. Men en förlovning med den man älskar mest av allt är ju inte helt fel och den kvällen glömmer jag aldrig :D <3

Lovisa var väldigt grinig när vi skulle sova däremot. Hon somnade runt 1 och sen vaknade hon 2 och ville ha mat.. så jag hann sova knappt en timme först och sen somnade jag närmare 4 och fick sova till runt 10...så det är ju inte nå fel på antalet timmar, utan att man inte får sova sammanhängande timmar. Jag vaknade även vid 6 då J tog henne och gav mat.. 
Jag har inte hunnit med nånting nu på dagen. Jag har inte ens fått på mig vettiga kläder eller hunnit kolla mig i spegeln än. Men det är det nya livet. Fast nog är det helt underbart att ha en liten skrutt som man älskar över allt annat och som man kan titta på i all evighet och beundra alla de söta miner som görs. <3

Nu har hon just ätit väldigt bra och har somnat i vagnen, så jag hoppas hon sover en stund nu så jag hinner göra nåt. Även om jag funderar på att vila en stund jag med.
Ska träffa Bettan ikväll efter middan med så det ska bli trevligt :D 

J har långdag på skolan idag. Han slutar först 17.00 tror jag. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

s(k)öndag

Goddagens!
Denna dag har verkligen varit kort...Vi tog en rejäl sovmorgon i morse vilket vi båda behövde. Och vi hade tur att Lovisa också ville sova :) Så nu är vi lite mer utvilade. MEN, då skulle vi ju ställa fram klockan en timme, och vips så var hela dagen borta. Vi skulle hinna handla och bada lillan och jag behövde duscha och gärna bakat nånting...
Men istället så blev det så att jag tog en snabbdusch och sen badade vi lillhjärtat. Handlingen får vi skjuta på eftersom J började jobba klockan 15 idag...
Jag har i alla fall tagit en snabb promenad till statoil och lämnat mat till J och köpt saft. 
Vi ska ha tjejkväll ikväll. Vi fem skidtjejer från Lycksele :D Ska bli jättekul!!!! Så det var lite därför jag ville på affärn och handla så jag skulle kunna baka nånting. Men vi bestämde att vi ska göra fruktsallad så det går bra utan. Har i alla fall tagit upp en rulltårta ur frysen :)

Lovisa har varit riktigt snäll idag faktiskt. Hoppas att det börjar bli bättre i magen för henne. För det är inge kul om hon ska måsta skrika så mycket och ha ont. Man ser verkligen hur hon får kämpa för att få ut nånting ibland. :( Måste ringa till bvc imorn och fråga om det inte finns nånting annat än den andra ersättningen...+ att den är Jättedyr!!

Jag har suttit och lagt in lite bilder i våran digitala fotoram som vi fick i julklapp. Vi har haft lite bilder tidigare men inga som vi själv fotat. Så nu har jag lagt in lite på Lovisa i alla fall. Vi måste bli bättre på ta kort har jag insett (för länge sen) :P 
Jag lyckades i alla fall få en söt bild igår på henne :)


Lilltjejen kan faktiskt bära annat än rosa :) 

Nu har hon till och med börjat växa på sig så vi kan ta på henne lite andra byxor. Tidigare har hon fått växla mellan några byxor, men nu kan hon ju ha fler :D Fick ett par jeans av mamma när hon föddes och dom drunknade hon i från början men nu sitter dom ju faktiskt, även om dom kanske är lite, lite långa. Men det är ju bara bra. 
I veckan har jag faktiskt lite saker som händer vilket känns jättekul :) Fördriva tiden lite. Sen på söndag så blir det att packa bilen full och åka till r-fors. Shit vad mycke saker vi kommer måsta ha med oss, som man egentligen inte har med sig. Alla barnsaker är ju en del. :)
Nä jag kanske ska ta och vila en liten stund nu.

Ha en trevlig söndagkväll!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

I morse blev det tidigt för hela familjen. J skulle vara hos tandläkarn 9.40, och med en liten en i familjen så tar allt mycket längre tid. Sen for vi vidare till Js förldrar. Vi fick våfflor till lunch där :) Riktigt gott. 
Som vanligt blev det lite tid när vi skulle hem, och J gatt stressa på sig arbetskläderna och springa ner på jobbet :P.

Själv har jag inte hunnit göra nåt här hemma. Har tagit det lite lugnt och pratat en del i telefon. Har tagit på Lovisa en tuff traktorbody med som hon fått låna av lillkusin som är större än hon. :P 
Fick tyvärr inga bra bilder på henne tidigare eftersom hon hade svårt att ligga still :P och jag vill inte fota så mycket när hon sover eftersom hon ofta vaknar av lampan/blixten...

Jag hade tankar på att åka till R-fors tidigare men det blir inte så. J slutar ju om inte allt för länge ändå...kanske får ta mig en sväng med barnvagnen ner på statoil om jag orkar sen.

Ne nu blir det nog matning låter det som.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Gårkvällen var lite jobbig. Jag var trött, hade ont i huvet och kände mig inte allt för rolig. Hade tänkt höra om man kunde träffa nån men lillan var jättegrinig så jag gjorde aldrig det... Vid 22 lugnade det ner sig lite och jag kunde lägga ner henne för att sova.

Hon har börjat vara vaken så mycket mer nu :D men när mamma måste göra annat som att äta tex så blir det grin. Men hon har sovit otroligt bra om nätterna nu :D. Så hon får ju gärna vara vaken mycket om kvällarna och sova om nätterna :)
Naveln lossnade igår med, äntligen :)

Ikväll ska vi hem till systers och äta middag. Så jag ska slå in nå paket till Lovisas kusiner sen då det finns tid.  Jag måste även fara en sväng på strömpilen. Ska köpa ersättning på apoteket som sätter sprutt på magen lite mer. Det kan ju vara därför hon har börjat skrika mer. Sköterskan på bvc tyckte vi skulle prova :) Får hoppas det. Det är inge kul att ha ont i magen och det är inge kul när jag inte trolla bort det. 
Måste även köpa blöjor. Öppnade en förpackning nu och insåg att det var 2:or, vilket är för stort. Har en förpackning i rätt storlek med, men dom räcker inte så länge. Det hade vart bra om man kunde köpa större förpackningar av de små blöjorna. Men det är väl för att dom cäxer så mycket i början så många behöver inte stora förpackningar kan jag tänka mig...Tur vi har en massa rabattkuponger på blöjer :) 

Just nu håller jag på att tvätta lite. Det är rätt skönt att bara få 2 halva maskiner eller 3 beroende på färger och så...Det blir så jobbigt när det blir 5 fulla maskiner :P
Min läkare ringde mig igår. Men jag hann inte svara så jag fick ett röstmeddelande istället. Jag var på BVC då h*n ringde och sköterskan tog mina stygn just då. Typiskt. 
Leverproverna ser fortfarande väldigt bra ut :D Känns som en lättnan. Och jag hoppas det håller i sig så. För jag vill inte ha nån svacka nu. 
H*n grattade även så mycket till den nya familjemedlemmen och sen hade h*n även pratat med leverspecialisten som jag hade på barnavdelningen och skvallrat att jag väntade tillökning eller fått...Hade vart kul att få träffa mina läkare från barnavdelningen. Jag hade dom ändå de 6 första och jobbigaste åren med sjukdomen. Dom har ju fått se mig gå igenom allt och sett all utveckling och lärt känna mig rätt bra känns det som. 


Mammas lilla hjärta <3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vägning

Nu har jag varit iväg en sväng själv med Lovisa för första gången. Kändes faktiskt bra och det gick bra med :) 
Vi var en sväng på BVC för mätning och vägning. Fast först så tog sköterskan bort mina 2 stygn så nu ska dom inte behövs irritera nå mer. 
Lillan väger nu 3040g och mätte 50cm :D Äntligen passerat 3 kg efter 3 veckor :P

Naveln har ju tyvärr inte låssnat ännu heller :/ Den borde ha lossnat tycker man, men den sitter, fast nu endast i en liten tråd som. Så den borde ramla av imorn. Men har den inte gjort det till på fredagmorgon måste jag höra av mig till bvc...Så vi håller tummarna för det nu. Den har ju alltid varit lite speciell eftersom dom sydde ju fast en sond i naveln vid födseln och den har ju aldrig sett ut som den i normala fall gör. (Som jag uppfattat det). Man ska väl inte haka upp sig på sånt. Den ramlar ju närsom nu så. 

Nu blev jag trött!!
Hade inte varit fel att sova en stund. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

23mars

Lovisa har börjat bli mer kinkig nu. Hon vill helst bäras omkring för att vara helt nöjd. Det blir lite ansträngande för ryggen efter en stund så det är tur vi är två. Samtidigt är det ju jättemysigt, hon börjar ju vara vaken allt mer :D 
Så en babysitter kanske borde införskaffas snart. Tankarna finns ju i alla fall. 
Lilltjejen ska ju vägas idag med. SKa bli kul att se hur mycket hon gått upp sen förra veckan. 

Igår hämtade vi hem Lasse. Han verkade inte alls lika intresserad nu som sist. Vilket känns väldigt bra. Han har till och med suttit och tittat när jag matat.  
däremot en mindre kul sak är att jag utan anledning fick Ont i såret i natt. Jag ska ta bort de 2 yttersta stygnen idag så då kan dom kanske se om det ser bra ut...Men det var som obehagligt. Känner fortfarande av det nu och då, men inte lika mycket. Kanske bara har legat konstigt under natten...

Lovisa har däremot sovit som en stock i natt. Inte ett ljud fram till 4. Men då sov jag ju dåligt ändå för då gatt jag ju lyssna så hon verkligen andades. Hon brukar ju oftast ligga och göra lite ljud ifrån sig nu och då...

J åkte på jobb ikväll :( 15-24, sämsta passet som finns. Vad sjutton ska jag hitta på då?

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Natten

Igår fick vi upp sänghimeln/myggnätet till spjälsängen. Blev ganska gulligt, fast själva prinsesskronan högst upp vet jag inte om vi ska ha :P Har inte fotat det så jag visar ingen bild..

Natten har varit väldigt speciell :P Jag har fått sova hela natten och J har matat (2 gånger). Vilket var väldigt snällt av honom eftersom jag sovit så dåligt 2 nätter i rad. 
Men det roliga är att J har drömt väldigt mycket och varit orolig eller vad man ska säga. Han har trott att Lovisa har legat i sängen hos oss inatt, vilket hon aldrig har. Men han har letat henne inne i örngottet och varit jätterädd för att hon skulle kvävas. Så han satt i sängen och grävde inne i kudden och letade henne och försökte vyscha kudden till sömns...sen sprang han in till köket för att tända lampan och för att kunna se ner i kudden. (Vilken dröm alltså). Han vart lite arg på mig med för att jag inte fattade att han letade henne. Jag trodde att han hade nåt som skavde tex ett dun eller nåt även om vi inte har dunkuddar... Sen har han även trott att jag har varit Lovisa, för helt plötsligt så vaknar jag av att han tar upp mitt huvud under nacken och försöker få upp mig hans knä/famn. 
Ja detta var inte allt, men seriöst. Vilka drömmar han haft. Vi har suttit och pratat om det och skrattat åt det nu på förmiddan.

Solen skiner verkligen idag med. Får hoppas vi tar oss ut nånting sen. Vi har i alla fall lite ärenden som ska göras, fast det blir först mot eftermiddan. Jag kanske ska fixa middag nu på dagen så vi bara behöver värma på sen, annars kommer det bli jättesen middag idag. 

I år är första gången som jag totalt har missat 10mars. Det är dagen då jag räknar att jag fick min leversjukdom. Det har gått hela 8 år nu!! Tiden går verkligen fort! 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

21 mars

Lovisa har varit rätt snäll inatt. I alla fall till 4 :p Sen var jag vaken till 6, och sen vaknade jag 8 igen. Blev att jag låg och såg lite film på datorn efter matningen...
J har skrivit tenta nu på förmiddagen, hoppas det gått bra för honom :) 
Dagens planer blir tyvärr ändrade. Vi hade ju tänkt göra lite ärenden och även hämta hem katten, men nu åkte J på jobb ikväll. Känns lite trist men det är ju bra att han får lite extrapengar :) 

Får se vad jag hittar på ikväll då. Vore ju tråkigt att sitta själv...så får hoppas jag hittar nåt att göra. 
Har pratat lite med mormor idag med :) Var så länge sen jag träffa dom nu känns det som. Men om 2 veckor ska vi till R-fors igen så då hinner vi ju ses. 

Jag skulle behöva städa undan lite här hemma, men jag känner verkligen inte för att göra det idag. Får hoppas jag finner inspirationen lite senare idag. 

Just det. Idag är det 21 mars. Dagen då Lovisa egentligen var beräknad. Tänk om hon fortfarande skulle ha legat i min mage. Va konstigt :P Det är svårt att förstå att hon Har legat i magen tidigare.
Imorn blir hon 3 hela veckor. Vad tiden går fort!!! <3

<3
//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Långprommis

Vilket härligt väder det har varit idag. Härliga + grader och våren är kommen :D
Vi tog oss en långpromenad och var ute med barnvagnen närmare 2 timmar med stopp på affärn med bara för att ha ett "mål". Köpte endast lite sylt och riven ost :P 
Sen på vägen hem blev det lite grin men då åkte tutten fram och då somnade sötnosen om igen :) Hon e ju så snäll. Hon verkar må så gott när man är ute. Det känns väldigt bra, då kanske jag vågar mig ut på en promenad själv snart med :) Dagens promenad kändes väldigt bra för mig med. Att komma igång och kunna röra mig och känna att jag verkligen klarar det nu, bara jag tar det i min takt och inte springer fram. 

Sen fick vi finbesök av Frida och Jesper. Så vi har ätit hemmagjord pizza och pratat massa :) 
Sen helt plötsligt så började det rensas i avloppet vilket kanske inte var tänkt :P Menmen... nu är det gjort och nu rinner vattnet undan i handfatet iaf. :)

Vet inte riktigt vad som händer i kväll. Solsidan ska vi i alla fall se, det är ett måste. Tråkigt bara att det är sista avsnittet nu :( Får hoppas att det kommer mer sen. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lär mig sova...

Har inte sovit så bra inatt :/ Jag hade kunnat få sova 8 timmar, men icket. Det är lite småjobbigt att jag vaknar av minsta lilla ljud medan J knappt vaknar alls. Inatt skulle vi prova om jag kunde sova bättre med öronproppar, men jag hör lillans alla ljud ändå... Jag måste ju lära mig sova förbi hennes smågnölande, annars kommer jag ju förbli supertrött. Vi har bestämt att vi inte ska springa upp och tjollra för minsta lilla ljud som Lovisa gör. Om vi lär henne det nu så kommer det bli jobbigare sen.
Alla ser såklart olika på den delen, och alla får ju göra som dom själv vill. Vi tror att detta är ett bra sett för oss och det gör oss inte till dåliga föräldrar direkt. 
Skriker hon så blir det ju såklart en annan sak. :) 

Jag måste nästan ut och ta mig en promenad nu snart. Det kanske gör mig lite piggare. Sen är det ju +grader ute och det är ju inte helt fel. Våren är kommen :D
Vi kommer nog hämta hem Lasse idag eller imorn med. Lillkillen. Får hoppas det funkar nu då. 

Nu är det snart matdax för lillan med. :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Shoppingtur

Nu har vi äntligen fixat skötbordet helt. Det vill säga, vi har fått fast hjulen. Så nu kan vi kanske böra duscha normalt igen :P Om vi bara skulle få fingrarna ur och fixa avloppet. Båda gruvar sig men nu börjar det verkligen bli dax för handfatet skulle behöva lite rengöring med så vattnet rinner ur fortare. 

Lillan är så duktig. Hon ligger helt tyst och snäll i babyskyddet då vi är ute i svängarna. Hon hade tutten i mun så gott som hela tiden med :) Tur att hon sover så bra när det är ljud runt i kring henne. Hon sover nästan bättre då än när det är knäpp tyst. 
Vi köpte en till liten nappflaska idag på affärn. Det blev även ett mått med tratt så vi inte behöver spilla när vi gör i ordning ersättningen...Sen köpte vi även en liten namnskylt till barnvagnen. Dom var jättebilliga, 20:- tror jag den kostade så det var lätt värt det. 

Vi har precis ätit middag.

Usch, alldeles för sent. Har ont i huvet nu och är helt färdig känner jag. Har iofs inte varit i piggaste laget idag men...Nu tror jag faktiskt att det blir soffan en stund, sen blir det nog en tidig kväll för lilla familjen. Kanske se nån serie eller film i sängen och hålla om varann :) 
Vi har ju börjat se The walking dead, och den serien är faktiskt rätt bra. Men jag har väl somnat ifrån några gånger (som vanligt) 


Gillar verkligen denna bild på min dotter!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Idag är jag trött, seg och sliten. Fast jag har varit duktig och tvättat på morgonen och vikt bort allt. Men nu orkar jag inte mer. 
Skulle vilja lägga mig ner och sova en stund, men får se vad som blir av. J vill åka iväg på coop och höra om hjulen till skötbordet...Dom vi köpte passade inte...

Annars blir det nog bara en lugn kväll skulle jag tro. Tänkte göra makaronpudding till middag med. Kanske inte nån helgslyx men vi njöt ju av tacos igår så :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag och helg

Härligt med fredag faktiskt!
Fast helg har jag ju i stort sett hela tiden nu. Jag håller inte så jättenoga koll på vad det är för dag längre. Skriver in påminnelser på mobilen så att jag inte ska glömma bort saker som ska göras. Tex läkarbesök, provtagning, lillans vägningar, tvätt... ja lite allt möjligt.

I eftermiddag ska vi ta en första sväng på affärn hela familjen. Det ska ätas tacos för första gången på väldigt länge!! Och det ser vi fram emot!!! Jag blir hungrig bara jag tänker på det!!!
Sen ska jag försöka hitta nåt till Lovisas "lill"kusin och vi har tidigare pratat om en sväng förbi Ö&B...Sen borde vi hämta hem Lassenasse med. Det känns lite småläskigt att ta hit honom. Jag är livrädd att han ska lägga sig på Lovisa, eller att hon blir tät i luftrören eller nåt sånt. Det vore ju en mardröm! 
Men provar vi inte så vet vi ju inte. 

Natten har faktiskt varit gudomlig. Jag matade vid 00, J tog henne vid 4 och jag klev upp 8. Så Jag har i stort sett sovit en hel natt :D Klart jag vaknade till när hon skulle ha mat vid 4, men jag slapp kliva upp :) Tur jag har J som ställer upp :) <3 

Lillan äter i vanliga fall runt 60-65 ml/mål. Det brukar variera lite men oftast runt 60ml. Så igår tänkte vi prova göra 90ml vatten (så det blev 100ml mat) och hon åt ca 80-85. Fast jag vet inte om det var så bra för hon kräktes upp rätt mycket då. Så hon orkar nog inte riktigt så mycket ännu. Men det var värt ett försök. Hon ska ju börja äta mer och mer så...
Tycker det är så svårt med mat när man ska blanda ersättning. Ammar man så äter ju bebisen så mycket som den vill ha och kanske en gång i timmen istället. Vi matar ca var 3-4 timma och rejäla mål istället. Vilket känns väldigt bra, för vi kan lätt hålla koll på hur mycket hon fått i sig på en dag och hon kan lätt sova i 2 timmar mellan målen...
Jaja, lite outstanding information...

Nu blir det lunch!

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lovisa <3

Tänkte lägga upp lite bilder på vårat lilla hjärta bara :D




Våran skatt mår väldigt gott :)


Pappamys


Mätt och belåten, så nu är man trött :)






Titta så fin man få va <3
Mysigt att vara nybadad och fått på sig rena kläder :)


<3

mamma & pappa älskar dig Lovisa!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Läkning

Igår tog vi en kortare promenad med barnvagnen. Vi gick cykelcägen till statoil och hem :p Men det räckte för mig. Har därför insett att läketiden för kejsarsnittet inte bara är nån vecka. Det kommer nog ta nån månad innan jag är återställd. I början blev det ju bara bättre och bättre för var dag som gick. Just nu står det som still känns det som. Men jag rör mig i och för sig mer nu och jag försöker ju göra allt som man i vanliga fall gör. Fast det är jobbigast att böja sig ner till golvet så det försöker jag undvika just nu. Sen så har jag försökt börja använda mer vanliga kläder, som jeans. Fast det är inte allt för bekvämt så har använt mammajeans lite grann och jeans som är lite för stora i midjan. 
Jag är jättesugen på att ta en långpromenad i solskenet men det får nog vänta några veckor. Jag får nöja mig med lite kortare svängar till en början. 

Jag har varit iväg till vårdcentralen en sväng nu på morgonen. Tog blodtryck och det såg bra ut :) Jag hade ju för ögt blodtryck just efter kejsarsnittet och dom har velat följa upp det. Så det känns skönt att det är bra nu igen :D Och det var en jättetrvlig sköterska som jag träffade. Det är så det ska vara varje gång, man ska lätt kunna prata med den som ska undersöka en. Det blir så stelt om det är knäppt tyst...

Är det torsdag idag?
Undrar vad man ska hitta på idag/ikväll...
Skulle vilja skriva ut lite bilden på Lovisa och börja göra i ordning ett fotoalbum som vi fick av Js syster. Får se om jag orkar senare. Vet inte ens vart kortskrivaren är, eller hur många kort jag kan skriva ut...

Jag sitter som på helspänn och väntar på att en vän ska få barn. Hon går på övertid nu så det kan ske när som helst. :D
Så jag håller tummarna för att en bebis tittar ut snart och att allt går bra såklart. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

BVC

Den vanliga Hanna har börjat komma tillbaka allt mer nu märker jag. Sötsuget kommer smygandes tillbaka nu och jag vill ha GODIS :P Vilket jag knappt åt under graviditeten. Inte mycket i alla fall, köpte det väldigt sällan faktiskt. 
Men nu skulle jag kunna gå och köpa mig en påse känner jag. Borde kanske inte göra det däremot. 

Har varit och lämnat prover på förmiddan idag. Sen försökte jag hitta nån som kunde ta ett ynket litet blodtryck på mig. Både på sjukhuset och på vårdcentralen, men icket... Så jag fick till slut boka en tid för att ta blodtryck imorn på förmiddagen. 
Sen har BVC varit hit en sväng och hälsat på Lovisa. Det blev vägning, och hon har gått upp ca 200g sen vi komme hem förra veckan :) Vilket var jättebra :D Så nu väger hon 2830g. Dom mätte inte denna gång...Men vi fick en tid för vägning igen om en vecka så då kanske dom kan mäta med.

Visade även såret och det ser bara bra ut. Och om inte stygnstumparna på båda sidorna har åkt av sig själv till nästa vecka ska dom klippa dom. 

Känner mig rätt trött, skulle lätt kunna ta en sovstund nu...Kanske blir det med. 
Sen måste jag försöka ta lite bilder på lillan. Vi är ju så dåliga på att använda kameran! Det är sjukt. På sjukhuset va vi som duktiga men här hemma är det helt annars. Kanske för att vi kan titta på henne precis när vi vill, vilket vi inte riktigt kunde på sjukhuset till en början. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Spontanträff

Gjorde en väldigt god köttfärspaj till middag idag. Det är bäst man passar på medan liten sover :P
J var hemma med så jag kunde engagera mig i maten till 100, så det kändes bra :) Men sen for han på möte och lillan blev grinig. Gjorde mat för hon verkade hungrig, men såklart så somnar hon just när jag satt mig till rätta och ska sätta flaskan i munnen på gullungen :P
Som tur var fick jag i henne lite grann i alla fall :) 

Sen ikväll så fick jag spontanbesök av Linn, Johanna och Magda :) Riktigt kul och trevligt!!
Lovisa var så snäll och låg mest och sov i deras famn under kvällen. Sen var jag tvungen att väcka henne för att ge henne mat. Tror det är första gången som hon inte säger till. Det var väl så mysigt att sova kan jag tänka mig :P
Fick i henne all mat och det kändes bra :) Så nu sussar hon sött i en nytvättad pyjamas. 
Hoppas J kommer hem från gymmet snart. Jag är ruskigt trött, men vill så gärna ligga och kramas lite innan jag somnar. Vi får ju inte glömma bort varandra nu bara för att vi har en till att älska och ge kärlek. Våran kärlek måste fortsätta på samma nivå som tidigare. Det är väldigt viktigt tycker jag!

Imorn så hoppas jag det är fint väder så vi kanske kan ta oss en första tur med barnvagnen ute, hela familjen...Så jag hoppas J inte har allt för mycket planerat heller :P 
Sen på eftermiddagen får vi hembesök av BVC. Har säkert redan nämnt det...
Hoppas verkligen att hon växer som hon ska.

Jag kanske ska ta och fixa lite kvällsfika till magen så jag får mig en god natts sömn :) 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tvätt

En skillnad som verkligen märks här i hemmet är tvätten. Det blir tvätt minst en gång i veckan från nu. 
Lovisas kläder tar slut rätt fort och alla kräkhandukar likaså. Inte lätt att vara liten säg. 

Jag håller på att tvätta några maskiner nu. Har fått lite nya kläder av vänner och släkt/familj så det behöver ju tvättas upp innan det används. Allt är inte sånt som hon kan ha nu, har fått en del som blir bra till sommaren med :) Lika bra att tvätta upp allt nu på en gång när jag lix håller på. 

Imorn måste jag komma ihåg att fara på sjukhuset och ta prover. Sen får vi hembesök av BVC imorn med. Så då blir det bland annat vägning och mätning. Får hoppas lillan har vuxit på sig lite på 2 veckor. 
Ja tänk att hon idag eller ikväll blir 2 veckor. Det känns som hon i alla fall är 3 eftersom tiden på sjukhuset gick så extremt långsamt. 
Nu har vi som börjat komma in i föräldrarollerna mer och det känns väldigt kul. Jag ser verkligen fram emot att följa Lovisas utveckling framöver. Nu i början händer det inte så jättemycket. Det är mest äta, bajsa, sova. Så man får passa på att pussa på henne och mysa när hon väl är vaken. Vill ju inte väcka henne när hon sover så jag brukar låta henne sova.

Vad ska man hitta på till middag idag då tro?
Har märkt att middagarna blir tidigast 18.30 just nu. För oftast äter Lovisa runt 17-tiden och innan hon har ätit och man har bytt blöja och kanske fått henne att somna igen har det gått minst en timme. Sen beror det ju på om J är hemma eller inte. Är nästan sugen på att laga mat idag, alltså göra nåt lite mer spännande. Men vad?

Tvätten kallar!

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Namn

Ja efter nästan 2 veckor så har vi äntligen spikat namnet på våran skönhet. 

Det är en liten Lovisa :D

Vi har väl sagt Lovisa mest hela tiden, men vi har som inte spikat det förrän nu. Och nu känns det bra och vi känner att vi kan komma ut med det :P

<3



//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tillbakablickar

Helgen har gått ganska långsamt märkte jag. Vi har varit hemma från sjukhuset sen i torsdags, men det känns betydligt mycket längre. Kanske beror det på att J har jobbat i helgen. 
Jag börjar med en bild med vårat hjärta och hennes 4 dagar yngre kusin :P


Som är lite större :P

Har otroligt mycket känslor i kroppen just nu. 
Skulle vilja sätta mig ner och prata ut om allt jag/vi gått igenom. 
Nu i efterhand tycker jag att det känns jobbigt och hemskt det som hänt. Allt gick så fort. Tänk om nåt gått fel, tänk om våran lilla skatt inte överlevt. Tänk om vi inte hade åkt in då vi gjorde det, tänk om vi hade åkt in tidigare, hade hon mått bättre då?! Det finns så mycket Tänk om!! Tårarna börjar bara rinna när jag tänker på allt. 
Nu mår vi ju bra, men det är ju nu. Det var ju dåligt förut och det känns jobbigt. 
Själva förlossningen hängde jag knappt med på. Vi hann komma dit, bli undersökt och sen rullad in på operation i stort sett. Det var läkare och sköterskor hit och dit, alla pratade med mig samtidigt, jag visste inte vem jag skulle lyssna på. Alla gjorde olika saker med mig. Det skulle fast med nålar, bedövning, genomgång, dom pratade knappt med J, kateter skulle på plats. Usch vilka minnen jag har. Eller inte har....Jag vet knappt vad som hände där inne. 
Helt plötsligt var jag ju bedövad från revbenen och ner. Jag kände bara hur dom rörde runt i magen på mig. Ingen smärta som tur var, men jag kände att dom var där och grejade, sen kom ett stort tryck högst upp i magen och sen sa J att "hon är ute". Jag fick inte ens se henne. Dom tog henne direkt och sprang ut. Det var akut för lilltjejen. 
Hon kunde inte andas själv. Jag låg där på operationssalen. Ingen sa någonting. Jag var "förlamad, kunde inte röra mig mer än från revbenen och uppåt. Jag låg och väntade på att få höra ett skrik från våran bebis, men det kom inget. Det tog upp mot 5 minuter innan jag hörde ett skrik och då hörde jag hur läkarna "jublade" från rummet intill. En lättnande känsla, men jag visste ingenting. 
Hon hade bajsat i fostervattnet och svalt det medan hon var på väg ut, och hon hade problem att andas själv. Hon fick en infektion och var tvungen att få antibiotika i några dagar. Och sepappen i näsan var ju för att hon inte riktigt kunde andas själv. 
Alla slangar som hon haft i sig på sjukhuset gjorde det väldigt jobbigt att hålla henne och se henne utan att det skulle göra ont. Vi fick tvångsmata henne i 2 dygn, då hon var tvungen att äta en viss mängd varje måltid. Och nappade hon inte så var vi tvugna att sondmata. Och det gjorde så ont att pressa ner maten när man såg att hon verkligen inte ville ha mer. Det skar i mammahjärtat kan jag lova. Jag satt och grät flera gånger då jag sondade henne. Liksom nu då jag tänker tillbaka på den hemska tiden.

Nu är vi ju äntligen utskrivna från sjukhuset och det gör mig så otroligt glad :D Hon räknas ju som ett fullt friskt barn nu och det är en lättnad. Hon har till och med fått bättre aptit och äter mer mat nu än för 4 dagar sedan :D
Men den hemska tiden från sjukhuset kommer jag aldrig glömma. 

Älskar mina två hjärtan <3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lördag

I morse var jag nästan lite rädd att denna dag skulle bli lång. Men den har faktiskt gått väldigt fort :D
Mamma och pappa var först här :) Och min söta mor hade bakat kakor till både mig och min syster. Jag hade ju tänkt baka själv innan lillan komme så jag skulle ha nåt att bjuda på, men hon komme ju lite för tidigt så jag hann aldrig göra det. 
TACK mamma, du är guld värd! <3

Pappa fick sig lite lunch här med, han blev så hungrig då J skulle äta innan jobbet :P
Sen har även min syster + familj varit här, och sen min bror och hans tjej :D Så det har varit full rulle hela dagen. Riktigt kul!!!
Vi la småttingarna breve varann och det är svårt att tro att våran dotter är äldre än syrrans son, för han är ju branå mycke större :P Fast då låg han i magen 5 veckor längre än våran skrutt. Vi tog lite bilder på dom, men inte med min kamera tyvärr. Jag får gulla med syster att hon skickar nån bild till mig sen så ska jag visa. 

Om inte så länge kommer Ems hit :) Shit, det var 5-6 veckor sen jag såg henne senast, så det ska bli väldigt kul :D

Imorn är det söndag, och då hoppas jag på att jag får träffa bästa Frida. Vore ju väldigt kul!! 
Kanske kan försöka klämma in det medan J lix jobbar, får se. 

Nä nu kommer nog Emma snart, bäst att vara social när hon anländer :)
Trevlig Lördagkväll gott folk!!

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Förändring

Goddagens!

Tiden räcker inte riktigt till :P
Det tar sin lilla tid att stöka i hemmet samtidigt som man tar hand om en liten bebis. 
Jag är mycket piggare. Okej, jag har fortfarande ont i ryggen, men det beror nog på att "smärtan" från magen gör att man inte helt kan slappna av i kroppen och därför spänner jag ryggen. Sen så används det ju nya muskler när jag bär och matar lillan :P Det blir nog bättre med tiden hoppas jag :) 

Igår var vi en sväng till svärföräldrarna och åt middag. 
Kul att få träffa dom igen :) 

Idag håller vi på att städa undan en del. Packar upp allt sen sjukhusvistelsen, lagt bort tvätt som har hängt framme och diskat undan lite matlådor. Snart får vi främmen av mina föräldrar och bror+tjej :) Ska bli mycket trevligt. 

Magen har verklige gått tillbaka sig. Eller den är mjukare än vanligt men jag känner mig nästan smalare konstigt nog. Och jag är inte alls lika blåslagen längre :P Såg ju ut som jag blivit misshandlat förut :P


7 mars, för 5 dagar sen.


Idag, 12 mars.


Sista magbilden, 2 eller 3 dagar innan lillan föddes.


Idag, ca 2 veckor senare.


Vår älskade lilla dotter :D

Vi har bara lite problem med namn :P Eller vi är så gott som säker men inte 100...
Så jag vågar inte säga nånting ännu. Förstår om ni är nyfikna på vad hon ska heta. Men jag lovar att meddela det så snart som vi är helt säkert :D

Nä nu är det blöjbyte och ta på lillan lite andra kläder :) 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen!

Natten var väldigt lång. Lillan var väldigt gnölig och jag somnade säkert inte förrän runt 6 i morse....
Så idag är jag fruktansvärt trött, jag ser typ dubbelt :P Har just vilat och ska lägga mig snart igen...J jobbar ikväll så jag måste va pigg ikväll. 
Ska nog träffa syster med :D


Vi blev utskrivna från sjukhuset idag :D Och nu räknas våran lilla flicka som en fullt frisk liten tjej :D SÅ otroligt skönt!!! Jag var verkligen less på sjukhuslivet.

Har tyvärr inga bilder att dela med mig av från denna dator. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Permis

Idag har jag lite smått ont i huvet, och framförallt i ryggen. Har en hemsk knut, eller flrea som jag skulle vilja bli av med. Får hoppas J kan bidra med lite massage..
Har sovit väldigt dåligt inatt. Jag ligger på helspänn och minsta lilla ljud från lillan får en att vakna till och jag måste kolla så allt är bra. Men man lär sig väl att det inte är nånting. 
Vi har ännu bara varit med om ett storgrin på 8 dagar, fantastiskt snäll liten flicka :) Än i alla fall, vet ju aldrig om det håller i sig, men det hoppas jag på. 
I morse när vi klev upp så komme sköterskorna in till oss. Dom hade glädjande ord. Dom berättade att vi fått permis ett dygn, jag kämpade verkligen mot tårar då ska jag lova. Så vi har fått spendera större delen av dagen hemma idag. Pappa hade skola så vi fick vänta lite. Men oj så skönt det ska bli att sova i sin egen säng.

Vi var och handlade en snabbis igår och då for vi även hem en snabb sväng för att hämta lite saker, och jag kände att jag bara ville lägga mig i sängen. Men det gick ju inte. Så jag hoppas jag kan sova inatt :) 

Mina hormoner har inte blivit snällare än, jag grina för ingenitng :p Men det ska väl vända snart :)

Just det. Igårkväll fick vi bada chamtrollet för första gången. Dom tog bort kanylen igår så därför har hon inte fått bada innan. 


Och nog var det spännande med vatten  :)



Ne nu ska vi se lite film medan lillan äter.
Sen kom mamma på att vi kan ju ha barnvagnen i vardagsrummet. Det har jag inte haft en tanke på. Så nu kan hon ju till och med sova i samma rum som vi är i. 

Förresten så har vi lämnat Lasse 1-2 veckor till Js broder och tjej. Så han har det nog bra där hoppas jag ;D Sötkatten som vart jättenygiken på bebis när vi kommer hem. Han tyckte det lät spännande och han ville så gärna ner i spj'älsängen, men icket. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

6 mars, framsteg

Oj vad lite tid jag har att sitta vid datorn just nu. Det är väldigt mycket spring fram och tillbaka eftersom vi inte "bor" på samma våning soom lillan. 

Igårkväll föddes systers och hennes karls andra lilla prins. Riktigt söt var han och  det kändes lite konstigt att hålla en lite större bebis. Han väger ca 1kg mer än våran tös. 

Jaja hur som helst.
Söndag idag. 
För mig har förmiddagen varit skitjobbig. Mitt smärtstillande ville inte verka vilket resulterade att vi i ilfart fick springa upp till BB från lillans avdelning för jag grät av smärta. 
Så efter att dom tryck på magen en hel del (vilket inte alls var skönt och gjorde det inte lättare att sluta grina) så fick jag en spruta med smärtstillande. Så jag fick dubbel dos kan man säga. Jag blev helt borta i huvudet men smärtan gav sig inte till 100% ändå.
Har duschat på morgonen med så jag tog bort tejpen, vilket gjorde det lite obekvämt med...

Sen fick jag laxeringsmedel som ska börja verka efter 12 timmar..Har inte kunnat gå på toa på 4 dagar så smärtan kan ju komma därifrån...

Idag har alla slangar och allt åkt, och hon ligger nu i en säng. Jag har fått klä på hennes egna kläder för första gången och nu byter vi rum och kommer kunna va med henne så mycket vi vill i stort sett :D

Nä lite bilder nu istället..




Kolla smilgroparna :P

Vanlig säng :D

Egna kläder för första gången

Inte så snyggt passande kläder men det var det som var lättast att ta på för stunden :P 
Kläderna är lite för stora ännu i storlek 50 så hon får växa i sig dom :P

Nu ska jag kila upp och säga hej till syster :) 

<3
Mamma och pappa älskar dig hjärtat

//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (1) Trackbacks ()

Snart 3 dygn

Fredag idag. om 4 timmar blir våran dotter 3 dygn. 3 väldigt långa dygn. 
Har sovit ensam på BB inatt. J behövde få lite extrasömn. Själv har jag börjat kunna ta mig upp och ner från sängen själv med så det var kanske bra att jag fick sköta mig själv under natten. Har även promenerat ner till barn 4 med rullstolen som stöd. Så det går framåt. Men jag är fortfarande lite "drogad" av all smärtstillande. 
Har ondare än vad man egentligen ska ha vid snitt eftersom jag inte får äta tabletter. Andra brukar få maxdos av ipren/alvedon. Själv får jag sprutor i skinkan :P

Har fått hålla lillan massor idag :) Jättemysigt!!
Hon hade tydligen lite sämre sockervärden under natten så hon har haft mer dropp, men det har dom minskat nu igen. Hoppas verkligen hon blir pigg snart så vi får ta hem henne. Känns lite jobbigt att inte veta hur länge hon måste stanna kvar på sjukhuset. Bättre med en dag för länge än för kort, men allt blir så besvärligt när vi ligger så långt från henne. Vi måste passa in tider hit och dit. Hennes mattider är inte samma som våra, vilket är bra, men det blir så mhycket spring fram och tillbaka. Vi ska ju hinna vila nånting där i mellan med. 
Sen skulle vi mata henne på förmiddagen, och oj vad ilsken man får vara. Vi hade som ingen aning om hur vi skulle bete oss eller nåt. Men med lite hjälp av sköterskorna så blev hon lugn när hon lades i min famn :D
Det är ju så mycket slangar med som gör att man inte riktigt vågar lyfta upp henne utan att nån annan står i närheten :P

Vi har fixat in alla bilder på datorn nu med.
Någon som är nyfiken? :P


Vi har just fått veta att det blir snitt och jag har lite värkar. 


Tillbaka efter snittet. Jag är väldigt drogad och har inte fattat nåt


Nybliven pappa


Vårat lilla charmtroll!


Vi håller henne för första gången :D


Pappa matar 

En trött tjej får mat via sonden




Allra första bilden på lillhjärtat <3

Nu ska vi traska ner och gosa med dotra vår :) 
Är så stolt över min lilla familj och jag älskar dom över allt annat :D
<3
//Hanna


Permalink Gravid Kommentarer (1) Trackbacks ()

Torsdag

Tycker nästan synd om min syster som fortfarande går och dras med bebis i magen. Snart har hon gått över 2 veckor. 13 dagar imorn tror jag det är... Stackarna. 
Vi hade ju som inte riktigt räknat med att vi skulle bli först. Jag har ju en kusin och en kompis som är beräknad för mig med, men vi hann först. 

Idag har vi träffat en kurator. Vi gick igenom förlossningen och lite runt i kring. Allt blev ju så plötsligt så det kändes skönt att prata med någon :) 
Hade en rätt jobbig start på dagen idag med. Alla känslorna har börja komma ikapp mig, och jag satt och grät för mig själv. Har jag verkligen blivit mamma?! Helt sjukt underbart!!! 
Känns so overkligt så det är inte sant. 
Har pratat med dom nere på Barn 4 med, där vårat lilla hjärta ligger. Jag var som tvungen att fråga hur mycket vi får va där och ta upp henne och så. Och det är ju hur mycket vi vill. Men det känns så jobbigt och konstigt då hon har massa slangar som ska med. Men det går ju alltid be om hjälp. Det är ju vi som ska ta hand om henne och nu blir jag ju piggare och piggare bara jag får vila emellanåt. 
Längtar tills jag slipper smärtstillande bara. Jag blir ju som lite drogad av den...Ibland märker jag inte vad jag pratar om... och saker som svävar runt mig utan att jag riktigt förstår eller hur man ska förklara :P 

När vi var ner och hälsade på hjärtat tidigare idag så märkte vi hur hon kände igen våra röster. Hon satt och åt hon blev helt annars när vi började prata med henne. Hon var inte alls lika mot sköterskan som matade. Så det känns otroligt bra att hon känner igen våra röster och verkar trivas med dom :D

Nu måste jag sova tror jag. 
Känns lite tomt att inte J sover här i natt, men han behöver nog återhämta sig lite. Han kommer ju imorn igen :D 

Men som jag tidigare nämnt. Jag väntar på en sladd till datorn. Jag hoppas innerligt att J kommer ihåg den imorn. Då ska jag lägga upp lite bilder :D

Godnatt kamrater!

Äntligen får vi träffa dig varje dag vårat efterlängtade lilla hjärta <3
Vi älskar dig otroligt mycket redan nu!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

:)

Har fått mata våran sessa idag. kändes fantastikskt!!! Hon blir piggare men måste ligga kvar ett par dagar till...

Svårt att blogga här, men ska försöka be j läggs in nå bilder då han vart hemma och hämtat kabel :P
nu ska vi till lilltjejen :D
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mamma, pappa & barn

Nu fick jag äran att skriva i denna blogg och tänkte skriva en kort resumé av vad som hände under kvällen vi blev föräldrar.

Den 1 Mars 21:30, alltså igår, fick vi ett tillskott och blev 3. Det var en helt otrolig känsla för oss båda och det var verkligen lika mycket chock och oro som glädje den kvällen. Allt började egentligen med att Hanna hade känt ett ganska stort tryck i magen hela dagen som sedan övergick till mensvärk och blödning. Ingen av oss visste vad detta innebar vilket gjorde att vi snabbt ringde förlossningen om råd och åkte in för undersökning direkt. Väl inne på förlossningen fick vi besked om att barnet skulle komma samma natt, något senare fick vi även veta att ett snitt skulle ske pga. lillan verkligen behövde komma ut ur magen så fort som möjligt. Hon var stressad samt att hennes hjärtkurva ständigt försämrades. Läkarna tog därför beslut om att det skulle bli ett akut snitt inom en timma, fram tills dess fick vi byta om till sjukhuskläder och göra oss klara för operation. Under snittet fick jag sitta med Hanna och fannas till för henne som ett stöd. Strax efter att läkarna hade tagit ut vår dotter ur magen fördes hon vidare till ett närliggande rum där de hjälpte till att få igång andningen och att suga ut resterna från avföringen som fanns i luftvägarna. Efter några minuter av olika nödvändiga åtgärder kunde hon andas själv och lyckades skrika till för första gången. Otroligt skönt att höra det ljudet. På grund av att hon föddes 3 veckor för tidigt blev det aktuellt att låta henne ligga i kuvös redan från första början, och kommer även att göra den fram tills dess att hon klarar av att äta som vanligt och tills andningen är normal. Under snittet fick Hanna en bedövning som verkade från bröstkorgen och nedåt, vilket gör att hon fortfarande känner sig lite dåsig och har svårt att stå på egna ben. Därför hoppas jag verkligen att både Hanna och vår lilla prinsessa piggnar till så att vi alla får åka hem gemensamt och börja leva som den familj vi längtat efter!

Du är så fin och vi älskar dig mest av allt gumman!!

/Johan

Permalink Gravid Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu är han pappa....

Har varit ner på stan en stund idag. 
Vi har skrivit på lite papper om faderskapsbekräftelse, så nu är J officielt fader åt barnet eller vad man ska säga och vi har delad vårdnad om våran tös. Han hade ju självklart varit pappa eller är pappan åt barnet även om vi inte skrivit på nå papper, men tydligen ska man göra det så..:P
Ändå lite fult att hon fråga: Är du/ni helt säker blabla bla... Kändes så fel att hon fråga så, men samtidigt så måste dom väl informera att man måste vara överens om det man skriver under och att vi nu vet att det kommer krävas domstolsbeslut ifall nånting skulle hända. Inte för att det kommer det. :P

Det blev en fika på stan med innan vi begav oss hemåt och jag slocknade på soffan framför skidorna direkt jag komme hem. 
Är faktiskt lite sugen på att jobba, mest för pengarnas skull. Så jag ska försöka åka imorn, + att min arbetsgivare har nå papper som ska skrivas under så jag får föräldrapenning...
Va mycket papper det är hit och dit just nu. 

Nu börjar jag bli less på att vänta. 
Vi har fått i ordning så gått som allt här hemma. Det ska tvättas imorn och skötbordet ska på plats, men annars. 
Nu vill jag bli Hanna igen, och inte den här gamla tanten som går sakta som en snigel för att det inte ska göra ont. 
Men resultatet blir ju nånting bra så det är bara att härda ut och fortsätta längta ett tag till. 

Vad ska vi hitta på till middag idag då? Alltid dagens stora fråga. 
Är jag sugen på nåt så går det jättebra och snabbt, men är jag inte det kan jag vela i evigheter. 
Kanske får be J fixa nånting.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()