Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Minnen

I helgen har jag inte varit still många sekunder känns det som.
På lördagen gick hela familjen vid 10.30 till skidspåret som ligger en bit från oss. Men när vi kom fram så märkte vi att spåret var allt annat än bra så vi vände hem igen och åkte vidare på ett annat spår istället.
Denna gången åkte jag med L så jag fick inte lika mycket rörelse, men det var kul ändå.
Det går bättre och bättre för henne och inga sura miner denna gången.
 
Vi gjorde lite andra ärenden också sen skulle vi ha middagsgäster så det var bara hem, duscha städa iordning och börja fixa.
Idag har jag och L varit på Bio bara hon och jag. Vi såg på Trollz. Den var bra och det var mysigt att göra nåt bara vi två.
Sen hem å fika lika och började baka bröd helt spontant.
Nu känns det som att jag skulle vilja gå isäng.
Vet inte riktigt varför jag känner mig trött. Förhoppninsvis bara för att jag fick lite för lite sömn inatt.
Sen har L börjat nysa massor och låter lite tät i näsan. Jag har också nyst endel idag så jag hoppas inte jag börjar bli sjuk.
 
Som vanligt när jag sätter mig vid datorn uppe så går jag igenom alla bilder från transplantationen och varje gång blir jag tårögd. Det är så sjukt att jag gått igenom det.
 
 
Här är vi på en "vanlig" promenad i korridorerna på avdelningen. I början har man många slangar som ska med. Så jag hade alltid någon med mig i början tills jag vågade gå utan svävaren.
 
 Som sagt många slangar och maskiner, och 4 olika påsar på golvet från drän och kateter. (Dag 2)
 
 
6 dagar senare såg jag typ ut som vanligt. Helt otroligt vad kroppen kan (Dag 8)
 
 Just kommit tillbaka till avdelningen efter OP. Megastor sond i näsan. Den som jag var så rädd för innan. Den störde inte alls. Var väldigt glad/lättad att operationan var gjord, att den hade gått bra och att jag var vid liv. (Ca 1,5 dygn efter op)
 
 Man glömmer så fort. Men alla ärr på min mage, armar och hals kommer alltid göra mig påmind om att detta faktiskt har hänt. 

2016 var nog mitt tuffaste men klart bästa år. Jag har fått mitt liv tillbaka, en andra chans.
 
<3

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Skidåkning

Första jobbvekan efter julledigheten och sämed 75% har gått bra. Känns kul att orka. I tisdags for jag å L ut på skidor.  Vi åkte fram och tillbacka där det var flackt och hon klarade  det bra tycker jag.  Vi var ute ca 1 h. 
Igår var vi också ute på skidor. Hela familjen. Fast J åkte med L och jag fick åka iväg med 2 kompisar.  Vi åkte ca 7km. Det var nog 7 år sedan sist. 
Efter att jag lagt skidorna på hyllan tyckte jag det var jobbigt att fara ut och åka. Sen kom Lovisa och jag blev allt tröttare. Så kroppen har inte orkat. Även om jag fortfarande är väldigt otränad så kändes det bra. Jag har inte så mycket träningsvärk idag. Förut blev jag liggande en hel dag efter att jag ansträngt mig. 
 
Jag fick dock ont i ena tån av skorna. Det var så längesen. Hela gårdagen och natten har det dunkat i stortån så det blir säkert en blånagel. Skorna är ju rätt "trånga". Kanske skulle ha köpt nya, vi får se. 
 
 
Idag har vi -16 ute och jag var inte så sugen på att åka ut idag också.  Vi pratade om det igår men tror vi struntar i det. 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bort med julen

Nu har hela julen varit. På grund av kylan idag (-22) så har vi spenderat dagen inne. L var ute en stund och byggde ett snöslott på framsidan och jag passade på att ta bort julen. Tror aldrig jag varit så snabb med att städa bort julen.  Men det känns skönt ha gjort bort det nu innan jag återgår till jobbet på måndag. Från nu ska jag jobba 75 %.  Blir kul och spännande och jag hoppas ryggen klarar det bra.  Jag har mest haft problem med nacken under jullovet. 
Jag har provat spekat badminton men J och ett par vänner. Hur kul som helst och det gick bra för kroppen. Vi har även åkt skridskor hela familjen och Lovisa lärde sig åka själv. Hon har bara testat en gång tidigare och det var förra vintern. Allt är som annars nu. Jag behöver inte planera dagarna med vila som förut och jag orkar vara med på aktiviteter och det är hur kul som helst!  
Nu skulle vi bara haft lite mer snö så vi kan åka skidor. 
 
Nyårsafton spenderades med vänner och det var väldigt trevligt. Jag kunde vara uppe utan att bli trött. Lillan kunde vi lägga isäng där så det var väldigt smidigt. Dock blev det sent och vi var hemma ca 4 på morgonen. Kan lova att det var jobbigt att kliva upp kl 8 för att ta medicin.  Som tur va kunde jag somna om till ca 10 då L vaknade. 
 
<3

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()