Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

segt

Har mått rätt så bra de senaste veckorna.  Men idag är jag fast i soffan. Har sovit från frukost till typ nu.
Dey blev lite för mycket "spring"  igår och ingen vila även om jag kände att jag behövde. Så det är kanske mitt eget fel.
 
Har iaf bytt massa kläder i lillans garderob (igår) endast nåt par fler byxor som behövs. Hon har under sommaren vuxit ut de flesta långbyxorna hon hade. 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Natten

Igår på morgonen var jag på sjukhuset och gjorde en ultraljudsundersökning på levern. Det såg "bra" ut tyckte dom. Inget blodkärl som såg för stort och farligt ut och blodet rinner på. Så det kändes som en lättnad faktiskt.
 
Jag har fått må rätt bra under de senaste 2 veckorna och det känns väldigt bra att få säga det!!
Jag hoppas verkligen att det håller i sig.
Igårkväll gick vi isäng runt kl 21. Vi var supertrötta, och J har till och med feber.
Sen har natten varit lite si sådär.
J hostas rätt mycket så jag har vaknat ett x antal gången av det, sen har lillan också sovit lite småoroligt. Hon brukar alltid komma till våran säng under natten och inatt var ingen undantag. Hon vaknade flera gånger och smågrinade och snurrade. Hon sa att hon hade ont i fötterna och ville ha papper som hon torkade fötterna med.
Om ändå smärta kunde försvinna av det.
Vet inte om det är växtverk eller något annat. Jobbigt för mig blev det iaf, för jag har inte sovit mycket inatt och det var väldans jobbigt att ta sig upp i morse.
 
Ikväll måste jag storhandla. Känns inte så kul, men det måste göras. Tror jag drar en ensam sväng till Ica Maxi.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

måndag

Så var måndagen bortgjord.  Känner mig lite seg ikväll. Känner mig även lite nervös. Ska vara på sjukhuset kl 7, 30. Ultraljud på levern för att se blodflödet. 
Alla runt mig börjar typ bli sjuk. På jobbet och nu även J. Jag hoppas jag klarar mig. Helt otroligt att jag klarat mig såhär länge. 
Nipja nu går ögonen typ i kors.  Godnatt för idag. så hoppas jag att allt ser bra ut imorn. 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

duktig

Lillan klarar sig väldigt bra utan blöja. Vi har till och med åkt iväg med bilen till farfars och så vidare på affärn utan någon olycka. Är väldigt stolt. Det är dessutom toan som gäller, inte pottan så det känns otroligt bra. Inga protester ännu när blöjan måste på och det är ju också bra. Men jag anar ju att det kommer bli svårare sen. 
Söndag idag. Lillan sover, J sitter uppe och jobbar och jag vilar på soffan. Kalas senare idag. 
Frågan är bara vad vi ska äta till middag. 
 
Nu ska jag kog blunda en stund. 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

19/9

Redan torsdag idag!!
Veckan började segt men idag känns det helt fel att det är torsdag. Är det inte onsdag?
 
Jag har mått helt okej denna veckan. Tisdagen var en halvdålig dag, men jag var på jobbet och jag gjorde det jag skulle. Annars har jag faktiskt orkat med lite städning och tvättning om kvällarna.
Igår var det däremot lite jobbigt. Lillan har kommit in i en speciell period. Det är mycket trots, men inte nog med det. Det är endast jag som duger. J får knappt komma i närheten. Och hon skriker och grinar så fort hon inte ser mig eller om J skulle stå närmare henne än jag. 
Igår hade jag sagt att J skulle bada och lägga isäng lillan eftersom jag behövde vila. Hade både tvättat, diskat, fixat middag och stökat...så jag behövde verkligen en paus på soffan. Men vad tror ni händer? Vi får ner lillan i badet och jag lyckas smita undan utan protest och J försöker så gått det går att uppehålla henne och leka med henne. Men tillslut kommer hon på sig och inser att jag inte är där så det blir skrikkalas igen.
Tillslut så ger jag upp och går och duschar henne och söver henne. Tror jag har lagt isäng henne i stort sett varje kväll de senaste två veckorna.
Jag får knappt åka iväg från förskolan, och det brukar aldrig vara några problem.
Men jag antar att alla barn har sina perioder med allt. Bara att försöka jobba sig igenom det. Det går ju över.

Nåja, det är snart helg.
Jag ska se över lite barnkläder som jag ska sälja, sen är det kalas på söndag. Det har varit 1 kalas/vecka i 4 veckors tid nu. :P
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckostart

Igår var det måndag.
Lillan har blivit duktig på att inte ha på sig blöja. Vi kör utan hela kvällarna nu. Och igår efter middagen så bad jag henne gå och tvätta sig, efter en stund så kommer hon springandes ut och ropar klistermärke. Så jag går in på toan och ser att hon kissat i pottan. Inte så lyat att hon springer upp därifrån när hon är klar, men det vänder nog.
Sen sprang hon fram och tillbaka och gjorde det ena och det andra på både toan och pottan.
 
Kände mig rätt sliten under kvällen, men var tvungen att tvätta en tvätt med bland annat kisskläder som kom från förskolan. Sen var det soffläge. Vi gick isäng strax efter 21. Eller J la sig och läste nånting till jobbet. Jag somnade väldigt fort och efter en stund så vaknar jag av att J rycker i mig och ropar Hanna. Då märker jag även att jag ligger och fnissar och skrattar för mig själv i sömnen.
Hehe jag drömde att mamma kittlade mig samtidigt som jag klippte av henne håret. Helt sjukt :p
 
Nu på morgonen fick jag snöra in sängkläder och pyjamas i tvättmaskin som måste startas sen när vi kommer hem från jobbet. Ska vi verkligen behöva börja byta blöja under natten???
 
Idag ska jag på en behandling och sedan ska jag äta middag med världens bästa Frida. Bara vi två. Ska bli kul att få prata lite bara hon och jag, det blir ju tyvärr inte så ofta.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

pottan

Vi kör en intensiv potträningshelg. Ingen blöja på och det har gått väldigt bra faktiskt.  I början frågade jag hela tiden om hon behövde kissa. Fast vi var ute större delen av lördagen. Men det blev en olycka i byxan inne och det tyckte hon var obehagligt men sen har hon kissat 3gånger hittils på raken på eget initiativ.  Duktig tjjej! Det blir många belöningsklistermärken och jag hoppas detta är början på ett slut med blöjor. 
 
Ha en härlig söndag.  

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Week-end in Svanheden

Åker upp till stugan idag efter jobbet. Ska bara tanka, hämta dotra på förskolan, ge lillan lite mat, kasta in en väska i bilen och pussa älsklingen hejdå. Om han hinner hem innan vi åker vill säga. Trist att vi inte åker hela familjen, men det är samtidigt rätt bra att komma ifrån varann ibland. Eller jag tycker att det kan vara positivt att man får sakna varandra lite.
Jag åker oftast bara iväg själv med lillan när J har annat planerat. Det känns inte speciellt kul att sitta hemma och uggla ensam, då åker jag hellre iväg och umgås lite med familjen. Och att få lite mer tid i stugan tackar jag aldrig nej till.
Bror min kommer köra så det känns bra att jag slipper. :)

Sen på söndag blir det kalas för min morfar.
September är en riktigt kalasmånad. Ett kalas/vecka :p
 
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Påhittig

Torsdag idag. Veckan har än så länge gått fort. Det känns som vi har hoppat över en dag. Fast det är ju bara bra. Snart helg ju!
Jag har funderat mycket på att åka upp till stugan i helgen. Men vi får se om någon följer med, för jag tror inte jag orkar köra dit och hem själv. Känns lite för långt. Risken är bara att jag blir alldeles för trött och förstör för mig själv. Vilket inte är värt det.

I tisdags var vi hem till mina päron. Pappa fyllde ju år så vi hade kalas för honom. Fick massa god mat och tårta. Synd bara att man inte kan äta för en hel vecka på samma gång, för jag tror nästan jag gjorde det. Haha
Men att min mamma lagar god mat är ju inte något nytt. Finns nog ingen som gör så god mat!
 
Jag känner mig väldigt pysselsugen. Vill skapa någonting, men vet inte alls vad jag ska göra. Kanske skulle beställa hem lite pyssel. Måste sy gardiner till lillans rum med. Barbapappagardiner tror jag blir uppsakttat. Hon brukar sitta och peka och berätta vad barbabarnen heter. :)
Vet en sak som jag vill göra till lillans rum iaf, men får se när det blir av...Kanske ska kolla tapeter så vi kan få tummen ur och göra hennes rum fint.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny vecka, Nya tag

Veckorna springer verkligen förbi just nu. Snälla sakta ner tiden lite.
Lillan hade feber på fredagskväll och en bit in på lördagen. Inget långvarigt vill säga, men vi har hållit oss hemma och inne i helgen ändå bara föra att. Vi ville verkligen inte ha mer sjukdomar, och jag hoppas innerligt att jag klarar mig.
På lördagen gjorde vi en mysmiddag. Vi började med en förrätt, min specialare. Jag är urdålig på förrätt men har en som är riktigt god som jag brukar göra. Lillan fick äta före oss, sen efter förrätten tänkte vi lägga isäng lillan och få äta middag i lugn och ro bara jag och J. Vi fick sitta och äta själv, till slut. Det tog bara 2 timmar att lägga lillan såklart. Det brukar gå väldigt bra och fort i vanliga fall. Men, det blev mysigt ändå :)
Under söndagen så lagade J sin cykelpunka och han fixade även lillans stödhjul på cykeln.
Själv så for jag iväg och spelade Bowling med jobbet. Riktigt kul :)
 
Min "lilla" prinsessa blev 2,5 år igår. Helt galet.
 
Måndag idag, en ny vecka då som sagt. 2/9 idag. Ny månad.
Världens bästa pappa fyller år idag. Hipp Hipp Hurra!! <3. Stort Grattis! Ringer dig senare idag.
Lillan ska på sitt första Tandläkarbesök idag. Hoppas det går bra. Vi har övat hemma och lekt och berättat om det, så jag hoppas hon klarar det bra och gapar.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()