Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Dålig dag

Idag har jag inte vart på nåt topphumör...Känner inte mig själv känns det som.
Hoppas inte min kära sambo tar allt för illa upp för jag menar ju inget. Alla har ju sina dåliga dagar. Har dåligt samvete.

Har inget att göra idag. Kommer sitta ensam i 5 timmar till.. har fått lite ont i huvet igen så känner mig inte så sugen på göra nåt faktiskt. Ligga på soffan kanske :p

Imorn är det dags för nya prover igen. Sen måste jag lägga i en eller två högre växlar med plugget...
Under veckan har jag bara en dag på skolan och då är det dags för venprovtagning.

Lilla Lasse ligger så sött bredvid mig och sover. Han har varit väldigt kelig idag. Han brukar alltid följa efter en som en svans, men idag har det varit mer än vanligt. Han ska upp å "pussa" en i ansiktet. Gnider sig mot en hela tiden. Man kan nästan tro att han är en hund ibland :P

Kanske man ska fixa sig nåt att äta?

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sykväll?

Jag har vart flitig nu ikväll tycker jag. Älsk hann bara lämna lägenheten innan jag drog fram alla mina tyger och tira upp lite nya mönster. Jag klippte ut 5 plagg om jag inte minns fel.
Har sytt ihop 3 av dem nu ikväll.. de andra 2 väntar jag med.



Denna ska förhoppningsvid Elliot kunna ha. Den är inte 100 klar. Mudd nertill och sen är jag inte riktigt nöjd med halsen. :/ Känns surt, men jag ska nog kunna fixa det på nåt sätt. :)



Söt dress med spöken :) saknar knappar på koftan bara.


Ska bli en kofta till denna med. Ej påbörjad.
sen blir det vita byxor och en jeansväst :)

Ja nog har jag hunnit lite ikväll iaf :) Som roligt när man kommer igång. Den tråkiga är ju att klippa ut allt men idag var jag smart och klippte ut många samtidigt :)

Hur ska man göra ikväll då? Har tackat nej till massa saker men har inte ont i huvet längre...Kanske blir tc, eller så låter jag älsk roa sig själv med lite kompisar. Lär väl inte bli nån fylla ändå och det känns väldigt skönt :) Det kan ju va trevligt att (andra) bara tar några öl å bara sitta å snacka.

Ha en trevlig fortsatt kväll =)
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Flera misslyckanden på raken

Haha jag är verkligen inte på topp idag. Helt värdelös känner jag mig ikväll :P Först hoppar jag in i duschen för att jag fick för mig att jag inte duschat på flera dagar, sen när jag stå där i vattnet så kom jag på att jag var på badhuset igår och duschade ju då.
Sen efter många om och men så tar jag saxen i handen och trär symaskinen. Jag syr ett par byxor och när dom är klar (fast utan mudd och sånt) så ser jag.. Fan..Jag har sytt fel ända från början. Jag har sytt ihop båda bakstyckena som ett ben och framstyckena som ett.. så allt blev snett och ojämt. Då blir jag arg på mig själv och går till köket och börjar stuva makaroner. Går tillbaka till symaskinen och tar isär allt som jag har sytt, och blir ni förvånad när jag var tvungen att springa till köket för jag hör hur det kokar över.. och inte lite heller.. Så nu är halva spisen svart av bränd mjölk. Jippi. Tror jag låter J sköta det där. Jag ska nog inte göra mer ikväll. :P

Just ja..sambon har vart och repa och åt därför middag efter mig, så han fick värma köttbullarna i micron...Ja vad hör vi efter en stund? Tallriken spricker i mitten. Det är den andra nu, så nu har vi 4 tallrikar kvar. Är det nåt fel på Ikeas?? Mamma å pappas har aldrig gått sönder i micron och vi har lyckats pajja 2 :O

Snart kommer Henke hit i alla fall.. så då blir det nå filmtittande som det verkar :)
Kanske bäst att lägga ifrån sig datorn nu med så den inte exploderar eller nåt.

Ha en trevli kväll

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Familjen <3

Fann inget intressant att göra igårkväll, så jag snörde ihop nå riskakor med russin :) blev faktiskt gott, men jag skulle vilja ha mammas recept på dom :)

Märkte aldrig att älsklingen kröp ner i sängen igår. Jag sov som en stock tror jag, och inte märkte jag att han klev upp i morse heller. Men jag fick mig en puss innan han drog sig till skolan i alla fall :)

Har nyss pratat med min käre far. Jag räknade ihop alla mina sparpengar som jag haft hemma + alla bokpengar som jag fått ihop under året. Gick in på mitt konto för att kolla om jag fått pengarna, så ingen annan blir glad :P Och som notering har pappsen skrivit "Love you" Så gulligt. Blev jätteglad när jag såg det.

Älskar hela min familj jättemycket!!!
Därför ska jag bjuda på lite älskvärda bilder








<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Jag har som funderat på vad jag ska använda bokpengarna till, och jag tror att dom kommer gå till en tatuering. För en tatuering kommer man ha resten av livet, och jag börjar bli rätt säker på att det är en skyddsängel det kommer bli. Hade den tanken samtidigt som jag funderade på hjärtat med nyckelhålet som jag redan gjort.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Badhuset

I morse klev jag upp för att följa syster + sonen till badhuset. Mycket trevligt var det, och det var länge sen man satt i en bassäng kan jag lova. Ska väl inte bada/simma så ofta, men ibland är det okej...:)
Det var rätt kallt till en början, men vi satte oss så att solen lyste på oss och då blev det varmare. Vi satt i barnpoolen i ca 1 timme, lite mer kanske med. När vi badat klart så satte vi oss vid borden bredvid och en liten "olycka" inträffade efter en stund. Lillen kissar på mig :p Haha. Nån gång ska ju vara den första, och vi hade ju nära till duschen så det gjorde inget.
Man blir så trött av att vara i vatten. Och en av oss var tröttast.


Sötisen

Det blev lunch på Frasses med, satt inte helt fel kan jag lova :)
Nu medan jag suttit hemma själv och väntat på att sambon ska komma hem har jag hunnit sy lite grann.. Håller på med en sparkdräkt och nu är det 2 knappar som saknar (1 på varderaaxelband) och sen ska jag försöka pillra så att jag kan sätta resår alternativt ett snöre i midjan...


Själv tycker jag den blir jättesöt :) Men jag funderar mycket på om den är korrekt. Jag har ju tagit från en mall och så, men jag tycker benen ser smala ut (fast dom är inte strukna så nu ser dom ännu smalare ut på bild) och sen tycker jag midjan ser så bred ut, därför jag fudnerar på resår eller snörning..
Det blev gulligt med rosa band eller mudd vad det nu kallas...Jag hade ingen annan passande färg och jag tycker att killar kan ha rosa å tjejer kan ha blått :)  Denna kommer jag behålla, blev som nöjd med den :D

Vad ska man äta till middag idag då? Och vad ska man göra ikväll? Älsk åkte på jobb så jag får väl försöka hitta nåt spännande. Kanske kolla om ja kan plugga på nånting...

Ha en trevlig kväll =)
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

bad night

Igår började den nya kursen "Biomedicin och allmän farmakologi". Vi började med en föreläsning om läkemedelsberäkning, och det var 3 ovärda timmar. Den första halvtimmen var bra men sen var det bara 1000 exempel på samma saker hela tiden som gjorde det väldigt tråkigt och så...

Igår var ingen superbra dag eller vad man ska säga. När vi skulle lägga oss för att sleepa så kom tårarna igen. Allt blev bara jobbigt. Det är jobbigt att någon annan måste bestämma över mitt liv i stora drag. Jag måste planera och planera om livet. Jag har alltid velat efter mig själv och gå efter känslan, men det går inte. Vi vill ju båda att det ska bli ett bra slut. Vi kommer klara det tillsammans, för ensam är jag svag.
Ibland får jag massa bilder i huvudet. Ibland får jag för mig att det är min dödsdag som väntar på mig. Jag har aldrig tidigare förstått att jag är såhär sjuk som jag är. Att en levertransplantation väntar på mig inom några år. Jag hoppas att det kommer förändra mitt liv till det bättre. :) Jag måste bara försöka smälta det, och Inte tänka på det.

Jag sket i skolan i morse, det var bara introduktion och sen är ögonen alldelels uppsvällda så jag kände mig inte så sugen på att fara...
Imorn ska jag i alla fall fara på babysim med syster, hon ville ha sällskap så det ska bli jättekul :)
Det kanske blir kalas imorn med...
sen MÅSTE vi tvätta...gruvar mig.

Lunchdags.
Ha en trevlig dag!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemma

Nu sitter jag hemma hos mor och far. Igår blev det inte så mycket gjort. Vi åt middag (exotisk planka), efterrätt (kladdkaka med mashmallows) och lite godis. Sen var det damernas skiatlot, vilket vi inte kunde missa. Men jag somnade och missade slutet tyvärr.
Idag har vi varit ner på samhället en stund. Vi var in på Lord för att kolla om det fanns något fint att spendera presentkortet sen jul på.. Älsk hittade en tjocktröja och en t-shirt :) Själv hittade jag en vit röd randig tunika. Jättesöt tycker jag :) Funderade först på köpa både rödvit-och vitröd randig.. men både mor å pojkvän tyckte den vita mest så det blev bara ena... Hittade jättesnygga jeansleggings med, men tyvärr fanns inte min storlek. Blev lite besviken då.
Nu sitter jag mätt och belåten efter att ha ätit tacos och toscapäron till efterrätt...Får se vad som händer ikväll...Om fader tillåter en film, men det är ju tveksamt.. Kan ju iofs se uppe i sovrummet men.

Funderar på att leta mig in i förrådet och kolla efter lite bebiskläder...Så jag kan få lite sytips :)

Ha en bra kväll!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tenta

Inatt har jag sovit oroligt. Mer än jag gjort de senaste 2 veckorna. Har haft så mycket i tankarna. Drömt om en massa operationer och usch...
I natt har katterna härjat en del. :p Men jag har ändå känt mig relativt utvilad idag. KLev upp 6-halv 7 nånting och kollade igenom tentan lite till....Vilket var smart gjort. Tror jag känade in några poäng på det :)
Åt upp sista pizzabiten till frukost sen tog ja bussen i kylan ner till universum. Tentavakterna var flummiga å glömmde våran tenta... men vi fick den till slut.
Det kändes till och med bra. Det trodde jag inte... Men jag vet ju ändå inte om jag klara det eller inte. Var lite halvosäker på några som jag skrev det jag visste...Så jag håller tummarna :)

Snart ska jag ställa mig och diska, och packa måste oxå göras. Gubben är hos sina päron å hjälper till med att få kamin på plats :)
Sen bär det av mot R-fors och päronen. Har ju inte varit hemma sen i julas så det är på tiden nu!! Får se vad vi ska hitta på. Det finns lite saker ja vill göra men de går ju inte göra allt...

Nu ska jag starta hög musik och diska gärnet, blir mycket roligare :)
Ha en underbar helg tillsammans!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fever

Usch, idag har jag kännt mig helt död i kroppen. Tog mig knappt upp ur sängen i morse. Tror jag znoosade i två timmar... Gick och kollade febern direkt och jag hade 1 grad över mitt normala :P Även om det är lite så känns det ju i kroppen, i alla fall för mig. Var helt frusen till frukost så kurade in mig i min morgonrock och kröp ner i soffan tillsammans med datorn, mitt över halvfulla anteckningsblock, 2 jättetjocka böcker (medicinska sjukdomar och kirurgiska sjukdomar) och en hel hög med papper från alla föreläsningarna. Sedan började jag plugga... Det har väl gått sådär, lite framåt men inte tillräckligt känns det som.

Till middag fick jag i alla fall min efterlängtade hemmgjorda pizza, fast den vart inte lika bra som den brukar tråkigt nog. Eller så var det för jag var inte 100% sugen på att äta. + att bananerna var för omogna så dom gick inte äta, buhuu...

Jag har på senare tid funderat mer på en till tatuering. Jag är jättesugen på en längs hela högersidan, men den kommer inte bli av eftersom den kommer förstöras den dagen jag rullas in på operationsbordet.
Men annars har jag länge funderat på en skyddsängel på skuldran. Jag känner att jag skulle behöva det. Någon som vakar över mig dygnet runt. Blåa rosor och fjärilar har jag även börjat dras till..
Får se om jag får råd en vacker dag.

Nu har jag i alla fall fått ihop alla frågorna på tidigare tentor, och man ser ju vilka som återkommer, som man kanske bör lära sig. Men jag har fortfarande mycket att plugga imorn. Vet inte om jag orkar mer ikväll.

Sydde ett par söta bruna mjukisbrallor igår, fast de är enbart för sommarbruk tror jag för dom är supertunna. Det är för en ca 6 månaders plutt. Ska försöka köpa mer mallar så jag kan börja vidga mina vyer. Lite tråkigt att jag knappt har några storlekar att gå efter...Men det kommer väl.
Men ändå kul att jag har rätt många plagg nu. Fast dom flesta saknar mudd eller resår. Så det måste jag ta mig tid för nån gång. Får hoppas att dom kommer användas till våra kommande barn :)

Jag var väldigt sugen på att åka hem till Robertsfors redan ikväll, och sedan ta mig till stan på fredag och skriva tenta sen tillbaka. Jag började tvärlängta hem, men jag vill inte åka ensam så får väl vänta till på fredag jag med.
Känner inte direkt för att plugga mer imorn, men jag antar att jag måste.
Skulle nästan vilja hitta mig ett jobb så jag slipper plugga just nu. Det tar på krafterna, spec just nu. Och speciellt när ja måste läsa det jag läser.

Undrar om det kan bli en film ikväll kanske? Somnade ju till red dragon igårikväll.
Ha en trevlig kväll!


I fredags, tidig alla hjärtans dag mys.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En Fet tisdag

Inte har det blivit någon pizza ännu. Måste inhandla lite saker först så det blir inte idag. Men vi måste typ handla idag eller absolut senast imorn eftersom kattmaten är slut. Känns inte så bra faktiskt.

Igår var vi en sväng förbi på umedalen, det var nyttigt. Vi pratade lite och jag berättade om min sjukdom. Så nu vet dom oxå lite mer om hur det kommer bli i framtiden och så.
Sen for jag till fridis medan älsk var och repade. Det var väldigt kul att träffa henne nu. Det blir ju inte så ofta så det va mysigt :)

Idag är det årets fetaste tisdag...Ja det säger sig själv, det är ju fettisdag idag. Så vi har gjort semlor i massvis. Vi måste nog bjuda hit nån som hjälper oss att äta upp dom, för vi äter nog inte upp 9 stycken själv haha :P



Muuuums!!!

Sitter och pluggar just nu, men tar en paus. Jag känner mig inte så pigg. Känns som jag haft feber i 2 dagar nu, men jag har det inte. Har ont i huvet och helt slut i kroppen. Men det är ju tydligen vanligt att leversjuka är trötta,  men såhär trött? Tar mig knappt upp vissa dagar.
Undrar hur denna tenta kommer sluta. Jag känner mig typ dålig och vet inte om jag ska fortsätta plugga detta. Jag har ingen aning om vad jag vill göra/jobba med resten av livet. Jag är ju rätt intresserad av kroppen, men det är ju så sjukt svårt och komplicerat. Jag som har svårt att lära in..vilket inte är så passande känns det som. Men om jag inte pluggar, vad ska jag då göra? Vart kan ja få jobb..?

Ska bli skönt att få komma hem till robertsfort i helgen i alla fall :) Var alldeles för länge sen. 2 månader ungefär.

Ha en bra fortsatt dag
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pizzasug

Jag är jättesugen på hemmagjord pizza!! JAg undrar om jag ska rota i frysen för att se om det finns nån skinka så vi kan äta det imorn... eller senare i veckan.

Lillemannen var snäll idag :) Inget skrik eller grin. Han bara roade moster, som blev på bra humör. Han börjar ju ta sig frammåt nu :) Snart kryper han så då måste man vara med uppmärksam. Än går det ju inte så fort, så man hinner ju stoppa honom :)

Vilken sekund som helst kommer älsklingen hem :D Har längtat. Har verkligen saknat honom ikväll. Ska bli skönt att krypa ner å sova sen. Får hoppas katterna e snäll bara.

Kan inte sluta tänka på pizza... med banan och annanas på :D Mumsigt värre.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

L.o.v.e

Igår satt jag och sydde rätt många timmar. Det blev ett par jeans och en tröja till Elliot. Men tröjan har jag sytt om lite idag så nu kanske den passar bättre, får se. Jag är väl inte superbra på att sy kan ja lova, men det är kul. Och det är ju nästan roligare att ha den som är hemmagjort tycker jag. Det kommer jag försöka ha på mina egna kommande barn. Får bara se hur mycket man hinner sy innan dess, och i olika storlekar dessutom. Har inte så mycket röjbara tyger, tänkte inte så långt när ja inhandlade det  :p

Var förbi hos syster igår, och dom hade någar kompisar där med på middag. Det blev lite Wii-spelande sen.
Stannade inte så sent för ja skulle hem å följa älsk till hans jobbarkompis 30års kalas. Fast det blev inte så länge där eftersom vi var framme runt 11 (J slutade 10), och folk började dra sig ut rätt fort.
Idag var vi trötta och drog oss rätt länge innan det blev frukost.
Så idag har vi hunnit städa lite. Känns som man måste damsuga 1-2 gånger i veckan, minst. För att katterna löser så mycket hår just nu, spec när dom bråkar :P
En lampa och en kruka har gått sönder idag med. För spiken som krukan hänge i lossnade och sprack i mitten, och den landade på en glaslampa, jippi. Men det har vi städat bort och kastat. För en gång skulle slapp man bli arg på kaatterna :)

Kring 5 kommer Elliot hit. Ska passa han så att syster å hans karl kan fara ut och äta en mysig middag tillsammans. Vi firade ju alla <3 dag i fredas eftersom gubben jobbar ikväll. Så nu har jag nåt att göra i alla fall :)

Nu börjar tentaveckan. usch.

Ha en bra alla hjärtans dag och ta hand om varandra!



All kärlek till honom. Han som förgyller mitt liv <3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tidig kärleksdag

Idag tog jag mig inte upp ur sängen. DÅligt gjort av mig, jag vet.
Har i alla fall suttit och renskrivit klart det mesta nu. Har bara lite kvar, men tar det imorn. Har hunnit diska, damsuga å damtorka lite grann med. Och snart ska jag snöra mig in i duschen.

Vi ska fira alla hjärtans dag idag istället för på söndag eftersom älsk jobbar då och imorn. Så han ska stå för middagen ikväll. Jag vet inte alls vad det blir för nåt.. Sen prata han om att vi ska ner på stan, så det ska bli kul =)

Vi har gått igenom en påse här hemma nu med kvitton och massa kyvert å sånt. Blev värsta glad för ja hitta nästan 1500:- :) Inte illa.

Nä duschen nu.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tidig kärleksdag

Idag tog jag mig inte upp ur sängen. DÅligt gjort av mig, jag vet.
Har i alla fall suttit och renskrivit klart det mesta nu. Har bara lite kvar, men tar det imorn. Har hunnit diska, damsuga å damtorka lite grann med. Och snart ska jag snöra mig in i duschen.

Vi ska fira alla hjärtans dag idag istället för på söndag eftersom älsk jobbar då och imorn. Så han ska stå för middagen ikväll. Jag vet inte alls vad det blir för nåt.. Sen prata han om att vi ska ner på stan, så det ska bli kul =)

Vi har gått igenom en påse här hemma nu med kvitton och massa kyvert å sånt. Blev värsta glad för ja hitta nästan 1500:- :) Inte illa.

Nä duschen nu.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

hemligheter

Jag förstår inte hur jag kan vara så rädd redan idag. Rädd för den kommande levertransplantationen även om den är några år bort. Bara tanken skrämmer mig. Jag ska vara ärlig och säga att det är tufft att plugga nu. Ända sen första skoldagen i höstas har det pratats mycket om sjukdomar och massa olika saker som får mig att koppla till min sjukdom. Men värre har det blivit nu, för nu läser man mer och får veta mer saker. Jag förstår mer och mer vad som händer i min egen kropp även om jag inte läser om just min sjukdom. Ibland nämns operation, och jag får en bild i huvudet att jag ska rullas in på operationssalen. Jag gråter och är livrädd. Det var nära att jag skulle lämna föreläsningen idag för det blev för mycket. även om det inte handlar om mig eller min sjukdom så kopplar jag det hela tiden.
Jag vet inte hur jag ska kunna bearbeta det här och släppa tankarna på operation. För jag vet att det är några år kvar dit, och jag kommer kunna leva som jag gör nu fram till dess. Men tanken skrämmer mig så fruktansvärt mycket.
Sitter ensam i lägenheten, älsk jobbar och jag kulle egentligen till syster ikväll och umgås men jag hade så mycket att renskriva. Är fortfarande inte klar, men orkar inte mer nu. Klockan börjar ju bli mycket.

Lasse har bitit sönder datamuskabeln inatt. Jag hade ingen glad sambo i morse kan jag lova. Vi får se om vi orkar ha kvar honom. Jag hoppas han lugnar ner sig snart. Lotta blev ju lugn(are)

10 saker du
kanske inte visste om mig:

1. Jag är alltid rädd för att misslyckas - Är jag osäker står jag hellre över.
2. Jag drömmer fortfarande om skidåkningen -Det lär jag nog aldrig släppa. Jag saknar sporten så otroligt   mycket. Eller jag saknar att få ha en pigg kropp överhuvudtaget så jag kunde träna normalt och så som jag vill.
3. Jag sov hos mamma och pappa alldeles för länge - Tror jag var 11-12 när jag slutade helt. *pinsamt*
4. Jag kan bli väldigt arg och grinig lätt - Vilket man kanske inte tror när man möter den försiktiga och lugna jag.
5. Jag blir jättelätt nervös. - Nästan så det är jobbigt ibland. Så fort någonting nytt ska hända blir jag jättenervös
6. Jag har hatat mig själv väldigt länge - Anklagat mig själv för det som hänt. Men idag ser jag att allt har en mening. Jag skulle inte varit den jag är om jag inte varit tvungen att gå igenom allt detta.
7. Jag ogillar skarpt förändringar - Har man bestämt nåt ska det vara så, om inget viktigt kommer emellan såklart. Annars kan jag bli sur och tvär i en timme. :P
8. Jag gillar att sy - Framförallt barnkläder. Skulle inte våga sy åt mig själv, så bra är jag inte.
9. Jag har typ aldrig jobbat - Det är rätt pinsamt tycker jag. Men å andra sidan har jag inte klarat av det eftersom det har vart rätt tufft sen jag blev sjuk.
10. Jag hoppas på att jag kommer dra hem en storvinst, bli mångmiljonär och slippa jobba :P

Hmm.. ja det finns massa mer saker som jag skulle kunna dela med mig av...men inte denna gången..

Nu ska jag kanske söka mig ner mot statoil och kolla hur det går för "statoilkillen" att jobba :p
Good Night & Sweet Dreams!
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tack!

Jag måste tacka alla mina underbara vänner, pojkvän, familj (alla i min närhet), för allt stöd som ni ger mig. Det kommer jag behöva, och jag blir så glad när ni visar att ni bryr er. Det betyder guld för mig.

Idag har jag orkat ta mig till skolan. Vi har haft 2 föreläsningar och gått 9-15, men det gick bra. Jag har berättat för några i klassen om hur det ligger till. Och det känns så skönt att dom förstår mig, att jag kanske har mycket att tänka på och att de försöker hjälpa mig även om det inte går mer än att finnas till :)
Ikväll är det visning på lägenheten fick vi veta. Så vi hoppas att vi får den såld nu, vore ju inte dumt..

Älsk ska träffa en kompis ikväll så då kanske jag ska försöka plugga lite. Satt kvar under hela lunchen med en i klassen och vi renskrev i nästan 90 min för att sedan fortsätta på nästa föreläsning. Men jag behövde den tiden kände jag. Här hemma är det lättare att tankarna faller på andra saker och man skjuter upp det.

Lasse har vart hemsk i natt.. ska man sälja honom? Jag vet inte. Tankara slår oss båda två ibland. Det funkar inte att dom ska sova på dagarna å leva livet på natten. Vi måste försöka få dom att vända. Lasse har börjat klättra på högtalarna, upp på vägghyllorna och upp på vitrinskåpet. Jag väntar bara på att nåt kommer falla i marken. Då blire synd om busfröt :p

Nä nu ska jag se lite tv innan middan och sedan återgå till plugget som sagt.


Tack för ni finns <3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Läkarbesök

Igår var jag på sjukhuset och träffade min läkare efter att jag fått ett chockbesked på mailen.. Mamma och pappa följde med mig, okej jag vet det låter fjantigt, men jag klarade inte av att fara dit själv. Och om pappa lix skulle skjutsa dit oss så varför ska han sitta utanför?
I alla fall...Vi pratade och vi fick höra lite blandade saker. Om X fick gissa så är det ungefär 40% av min lever som fungerar i dagsläget. Och man kan leva normalt så, för det gör jag ju redan. Men framtiden då? Jo om man skulle gissa så är det 5-10 år kvar till levertransplantation. Det kändes lite tungt att höra eftersom jag inte har velat inse det tidiagre. 20 år hade vart helt okej för då hade man gjort bort studierna och barnfrågan.. men nu står man mitt uppe i allt och måste lägga om och börja planera livet.. eller de närmaste åren. Vilket blev som en chock för älsklingen som inte heller riktigt förstått allvaret tidigare. Men vi ska klara det tillsammans :)
Just innan vi for därifrån så fick jag en bok som X har skrivit. Den handlar om Autoimmun hepatit. Efter all forskning som gjorts och så. Dock är den på engelska men jag ska nog kunna ta mig igenom den ändå.

Idag tog vi en lång sovmorgon. Det behövdes. Jag hade rätt uppsvällda ögon i morse efter alla tårar från gårdagen. Jag kunde inte hålla emot dom... Men det känns ju alltid bättre efteråt :)

Jag har fortfarande inte kunnat bearbeta allt ännu. Jag är Livrädd! Jag är mest rädd för transplantationen, för det är något somjag absolut inte vill göra egentligen. Jag ärr rädd för misslyckanden och att det kommer bli någon komplikation.
Men jag får inte tänka så. Jag måste försöka se det positivt. Jag kan få barn och det är ett +! Men frågan är bara om det kommer i rätt tidpunkt..?
Tiden får visa vägen..

Har även vart och fixat ryggen igen, men måste boka fler tider. Men det är väld kanske på väg åt rätt håll i alla fall :)

Nä nu ska jag sätta mig i soffan, äta lite chips även om det är mitt i veckan och sedan se film. Ibland måste man va onyttig om man inte känner sig på topp!

Jag har även tagit lite kort, och till och med lagt in dom i datorn :p


Lasse


Lotta


Lite tandborstning :P


Nej vi borstar inte Lasses tänder :)

Det får räcka för just nu :)

Ta hand om varandra!
//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Partaj

Igår for mor och far hem.. men vi fick upp lamporna i hallen i alla fall =) Sen pysslade jag med maten lite nu och då.. stekte köttet rätt tidigt för att slippa stå och stressa med det, + att jag ville steka klart allt innan jag skulle duscha så man inte börjar lukta.
Middagen bestod av smörinbakade kotletter som jag hade strimlat och skekt i små bitar. Wookgrönsaker, och svampstuvning. Det blev riktigt gott tycker jag =) Sen till efterrätt åt vi chokladformar fyllda med glass, bär och grädde. :)
Kvällen blev bra tycker jag, folk hade roligt och så. Men sen blev de lite småjobbigt för vissa och det är ju inte kul. Jag satt å snacka en del med broder, vilket jag behövde tror jag. Vi har varit dålig på att prata med varandra. Eller jag har svårt att uttrycka mina känslor men det gick bra nu. Jag är rätt nervös inför morgondagens läkarbesök.

Inga bilder tog jag igår heller, det var dåligt gjort faktiskt. Jag som hade laddat kamerat å allt å sen så använder jag den inte ens. Jag var ju påväg att hämta den en gång, men då kom nåt ivägen (minns inte vad) men jag glömde då bort det totalt...

Jag sov till 12 i morse, det behövdes. Har sovit lite halvkasst  nu på slutet så.

Vad händer dag..? Vi har städat bort allt från igår och jag tror vi fått bort allt kladd från golvet :p
Å vi fick lite inflyttningspresenter med, vilket inte alls behövdes... Men tack så mycket för det :)
Vi får väl se om det kanske blir att käka på nya pizzerian idag (inte jag tror jag). Nille åker ju hem ikväll så vore kul att få säga hejdå i alla fall. Sen funderar vi på att bjuda hit svärföräldrarna en sväng...Nu kan ju mammsen följa med utan några problem :) Så det känns riktigt bra. Inga trappor eller nåt har vi heller.

Man kanske ska lägga sig i soffan en stund. Är fortfarande trött..
Just det, vi har ätit varsinn semla idag med. Årets första! Fast det brukar inte bli så många för mig. Man blir less dom rätt fort. Men mamma har hittat ett jättebra recept på glutenfria semmelbullar, och dom är inte torra!! Det känns som värsta lyxen för mig ju!!


Hittade en bild från 2000, kolla va små vi va för 10 år sen. Mina kära syskon + jag i mitten
<3

Ha en trevlig dag!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fått tid

Nu har dagen i skolan varit. Vi har fått träna på lite patientfall. Vad man ska tänka på och så. Sen har vi fått lära oss hantera sprutor så man kan injektera :) Vi fick även ta hem lite material så vi kan öva på tex apelsiner.. Känns som det börjar närma sig lite...termin 4 består av 2 veckor i skolan, resten praktik :o det är helt sjukt..

Nu har jag stått och fixat lite med efterrätten till imorn, men jag vet inte om det skiter sig... Känns så just nu, får väl se vad resultatet blir...

Nu är päronen påväg hit ialla fall, eller dom kommer väl runt 4, men ändå. Ska bli trevligt att ha dom här över natten :)
När jag klev in genom dörren efter skolan så låg ett brev på bordet köksbordet.. det var från sjukhuset, så jag gruvade mig lite innan jag öppnade det. Men det stod bara att jag fått tid hos min läkare. Så på måndag vid lunch ska jag infinna mig på medicinmottagningen och snacka...Så jag hoppas jag får bra besked...Ska försöka släppa det och tänka på annat. Ska ju bli kul imorn!! så det ska jag inte förstöra :)

Nä nu ska jag kika på efterrätten igen å bedöma om de är nåt att spara eller inte.

Ses vi imorn eller??? :D

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lång dag

I morse for vi ner på stan och hämtade ut klockan som vi lämnade in i somras... och som dom inte hittade igen eftersom hon som jobbade hade slarvat och skrivit fel...Det stod på Lindgren :O Hur kan man höra så fel? Fast andra problemet var att kvittot var borta med, men det hittade vi ju nu när vi flyttat :p
Jag gick till CSN med för att snacka med dom, men tydligen gick det inte förrän 12 å då skulle jag inte hinna eftersom skolan börja 13.. Så vi gick på stan istället... Jag som letade lite kläder att ha på lördag hittade inget.. å gubben hittade både en skjorta å 2 par jeans.. fuskit! Till bra pris med!!..
Jag får väl hitta nåt gammalt slitet i garderoben :p
Dagens föreläsning var faktiskt intressant. Vi hade en riktig ortoped som snackade :) Så intressant att höra på dom som verkligen kan, inte dom som inte ens kan svara på frågor..
Blev IKSU efter skolan, och jag joggade i ca 30 min, sen var jag nöjd.. var länge sen jag tränade nu + att jag är lite snorig än, men det håller på ge sig =)
Middagen blev sen, runt 7 men det blev gott med Lax, dock orkade vi inte koka pären eftersom klockan va mycket, blev mos istället haha.
Har inhandlat mat inför helgen med :) Å imorn kommer mami å papi hit, de ska tilll och me slagga här :) Känns kul faktiskt!!! Händer ju inte så ofta. Sen har vi stökat på i lägenheten (ovanligt??) Så nu e man döless på det... Jag förstår inte hur man kan ha så mycket saker? Man vet ju inte vart man ska he allt :p Blir att damsuga och diska imorn i alla fall för nu måst Hanna sova...Börjar 8.30 imorn, slutar 12 =)
Vad mer då...? Har känt mig rätt glad idag, känns skönt!! Å det ska bli ruskigt skönt med helg snart, och ser framför allt fram emot middagen med mina syskon + respektive, föräldrabesök och inflyttningsfest :D Söndagen blir mindre kul med trötthet och massa plugg :P Förmodligen städning med.

Godnatt och ta hand om varandra <3


//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder

Ikväll har jag haft massa trevligt besök. Först kom min kära syster och lillkillen. Det var mycket uppskattat och hon fick mig på bättre humör. Blev faktiskt riktigt glad av att dom komme :)
Hon hade med sig lite doftljus med, och jag kan inte sluta lukta på lakritsljusen :)
Fick även lite andra söta saker som muntrade upp mig:


Tycker om dig me syster!


Titta så glad man blir när man är med bästa kompisen/ moster





Och några bilder från vardagsrummet...


Hittade en gammal bild på min snygging med så gatt lägga upp den med <3

Nä nu är det sängdags tror jag... Börjar bli trött. Och har lite ont i huvudet pga bihålorna. Tror jag börjar få inflammation som alla gånger jag är snorig...
Taggar inflyttningsfest i helgen :)

//Hanna

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bättre

Känner mig på lite bättre humör idag faktiskt. Blev glad av att både frida och syster hörde av sig igår och ville träffa mig idag + att mamma ringde och snackade jättelänge. Och sen var älsklingen jättegullig hela kvällen med. Så det gjorde susen.
Tog bussen halv 8 imorse och for på blodcentralen för att ta alla prover.. 26 prover var det, och i vanliga fall 3-4.. så det blev ca 7-8 rör tror jag...Och i massa färger som jag i vanliga fall inte brukar ta. Så nu kanske man får veta lite mera. Dom ringde från medicinmottagningen medan jag satt och väntade på min tur och då sa dom att dom skulle boka in en tid med min läkare så snart som möjligt. Så snart som det finns en ledig lucka =)

Skolan bestod av 3 timmars föreläsning om hjärtsjukdomar. Rätt intressant, men det är rätt svårt. Har dock inte hunnit plugga på det ännu eftersom vi har haft besök ända till nu. Fått lite hjälp att hämta lite saker, fikat...så nu har jag mormors ärtsoppa på spisen och syster och systerson kommer när som helst, och frida kommer om ca 1 timme :) Ska bli trevligt. Kanske skickar iväg gubben så man får lite ensamtid.

Imorn har man sovmorgon till 1. Men jag ska försöka kliva upp tidigt och renskriva dagens skolarbete och sedan fara på stan och fixa studentlån :)

Nä nu plingade syster.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fel

Jag står inte ut längre.
Varför kan inte mitt liv vara normalt utan massa trassel. Okej, alla har sina svackor och är med om dåliga/jobbiga saker i livet. Men varför ska man måsta utsättas för något som drabbar en hela livet?!
Det finns 100000-tals människor som har det 100 gånger så jobbigt som mig, det vet jag.
Om jag bara kunde få ha sluppit detta så skulle jag aldrig mer klaga. Vissa perioder glömmer jag att jag är sjuk, vilket är väldigt skönt. Men sen är det nåt som slår igång tankarna och vips e allt skit igen..

Jag tycker synd om min familj och mina nära som måste stå ut med mig. Ingen vill väl ha nån som mår dåligt i närheten. Förstår inte hur gubben min står ut med mig. Jag står knappt ut med mig själv.
Jag är inte direkt sugen på att vara i skolan just nu. Vad ska jag ta mig till?
Mitt liv saknar mening just nu.. varför lever jag?
Man kanske ska försöka läggas in på psyket eller vad som helst. Vad är det för fel på mig? Kanske sticka så ingen hittar igen mig.

Jag hatar att jag måste skriva såhär. Men jag måste skriva av mig nån stans.. ni får stå ut helt enkelt...detta är mitt liv..

Förlåt för allt, och för den jag är.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gardiner på plats

Nu har jag äntligen fått upp gadinerna i vardagsrummet.. Jag var ju tvungen att folla dom först och sedan stryka, vilket tog lång tid. Och sedan skulle jag ju få upp dom själv med eftersom J är och byter däck och ska eventuellt byta bil för dagen så vi kan hämta resten av grejerna från ettan.. Att vi aldrig blig klar! Men det har sina orsaker...
Kanske borde klippa bort överflödigt tyg med.. jag var tvungen att sy upp 13 respektive 74cm på gardinerna... men sparar 13 cm på båda paren så kan man ändra längd igen om man vill... måste ju va lite smart :) Ska försöka ta lite bilder på lägenheten sen, men den är halvt kaotisk på vissa ställen eftersom man flyttar runt saker och kartonger för att få upp saker och ting...:p
Nu är i alla fall trummorna påväg hit fick jag just veta. Så idag kommer möblerna som hör till lägenheten köras iväg...Surt att man måste spara dom bara.

Har ont i mina ögon.. Det svider och dom är svullna.

Jag var hos syster igår, vi käkade tacos, mycket gott. Men jag kände mig inte så social, förlåt för det. Men hade/har så mycket i tankarna att jag inte orkar anstränga mig. Jag vill inte träffa folk.  Men antar att det är det bästa. Jag ska inte stanna hemma från skolan, utan jag måste försöka koncentrera mig.

Vad ska man äta till middag idag då? Vatten å  hårdbrö kanske
Nä nu ska jag vara beredd på att hålla upp ytterdörren för älsklingen min
Tur jag har honom säger jag bara!!
Världens finaste, och han är bara min :D
<3


//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()