Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

1-årskontroll

Idag har jag och lillan varit på 1-årskontroll med TUMME-studien som vi är med i. Och sablar vad arg hon blev då dom satte dit emlasalvan. Usch, min lilla tjej. Hon har ju stark vilja det vet jag ju, men såhär :P Vi kommer nog få jobba mycket med det kan jag gissa. 
9740g visade vågen och 74.4cm lång. Får se om vikten skiljer sig på fredag då vi ska på BVC och 1-årskontroll med vaccination. 
Hon fick även träffa en "psykolog" tror jag det var :P. Det mötet filmades och hon dom kollade vad hon kunde/inte kunde. Det gick bra tycker jag, fast vi var tvugna att avbryta. Tiden drog över rätt mycket och lillan blev lite otålig. Fick hem lite papper som jag ska fylla i och skicka tillbaka. 
Mamma är så stolt. Lillhjärtat kan nu ställa sig upp utan hjälp av möbler :) Och hon verkligen älskar musik och dansar som aldrig förr :P 

Klockan var 5 när jag klev in genom dörren, så jag fick slänga i mig mat och åka 17.19 bussen så jag var på jobbet till 18. Är rätt slut i skallen nu efter denna dagen och jag ska nog lägga mig raklång i soffan snart. 
J och en polare drog iväg på Max för lite käk. Tror jag faktiskt kommer få en lyxshake :) Lyx va!


Nä Godnatt gott folk :) 
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Måndagen

Idag på förmiddan har jag tvättat. Jag hatar verkligen när det blir ett stort tvättberg, fast ändå är jag bra på att fixa det. Fast denna gångn undvek jag det faktiskt. Vi har även skruvat ihop lillans ena födelsedagspresent. Tror hon kommer bli nöjd över den :D
Har även ringt till sköterskorna på gastro så nu väntar jag på att min läkare ska kontakta mig. Har en del att ta itu med. Fick värsta klumpen i magen och en väldigt dålig känsla. Jag hoppas verkligen inte att jag har rätt bara. 

Har varit och jobbat ikväll. Känns rätt skönt när man kommer hem. Hade dessutom tur att älsk kom och hämtade mig.  Han hade varit hos sina föräldrar och även varit och hämtat våran matbord :D Är så nöjd! Nu vill jag bara flytta.

Just nu spelas Ailucrash-Turn the tide i högtalarna. Den är grymt skön tycker jag.

Nä nu ska jag ta och hjälpa J att fixa en kladdkaka som han ska ha till jobbet imorn. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag saknar dig

Igår lånade älsklingen hem en film till mig från jobbet när han slutat. Han skulle ju vidare och se film hos en arbetskollega så då ville jag också ha nåt att se på. 
Filmen jag såg heter Jag saknar dig och det är en ungdomsfilm, baserad på en verklig händelse. Jag har länge velat se den filmen och nu äntligen gjorde jag det. J har inte velat se den så jag passade på då jag var själv. Det jobbiga är bara att det är en väldigt sorgsen film och jag har aldrig någonsin gråtit så mycket till en film. Det var i stort sett hela filmen som jag satt och torka tårar. 
Men den var ändå rätt bra tycker jag. Även om den var jobbig att se. Jag brukar kunna fälla en tår eller två ibland, men aldrig någonsin som denna gång. 

Lillan har inte sovit så jättebra idag, och det slutade med att hon fick göra en tidig kväll. Så det lär väl bli en tidig morgon imorn antar jag. Så godnatt!



<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Handling

Idag har börsen brunnit känns det som. Först blev det storhandling på maxi. Lillan fick sig sen en korv med mos till lunch eftersom klockan drog iväg. Sen en stund på Elgiganten, och lite klädbutiker. Unnade mig själv nåt plagg och lillan fick nåt plagg med, så nu ska jag försöka hålla mig borta från klädbutiker ett tag :p haha. 

Mamma och pappa har varit förbi en snabbis och nu sitter jag och lillan här hemma och ugglar. 
Kanske skulle slå in nå presenter sen om jag orkar. Måste i alla fall ta mig tid för att baka lite senare. Men jag tror jag gör det när lillan har gått isäng. 
Funderade tidigare på att åka till R-fors ikväll. Har väl egentligen inte bestämt mig till 100% eftersom det känns väldigt trist och ensamt att vara själv. J jobbar och ska efter det vidare och se film hos en arbetskamrat. Det var ingen film för mig, så jag låter dom se själv. 
Samtidigt känns det onödigt att köra hem för kvällen och sen tillbaka imorn på förmiddan. 

Nåja, hoppas ni får en trevlig lördagkväll :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

24/2

Jag är otroligt trött och borde egentligen gå och lägga mig. Älsklingen slutar om en timme ungefär, så samtidigt vill jag sitta uppe. Det får kanske bli en liten powernap i soffan. 
Kanske beror tröttheten på att kroppen är slut och jag äter väldigt dåligt just nu. Har ingen direkt aptit då jag är så slut som jag är, och det blir ju tyvärr inte bättre av att inte äta. Tog just en frukt i alla fall och det hjälpte lite grann. 

Imorn är det storhandling som står på schemat. Längtar inte. 
Måste även fixa present till W och sen fyller henke år så vi ska fixa nåt till han med. 
Det är även barnloppis imorn men vet inte hur det blir med den saken. Jag vet inte riktigt vad jag behöver. En sommarjacka, nå shorts/t-shirts kanske. Har i alla fall inte bestämt om jag ska dit eller inte. 
En annan sak som jag vill införskaffa är en vit stringhylla att sätta upp i lillans kommande rum. Det skulle va fint att ställa upp nåt gulligt foto, kanske hennes gosekanin å nå mer saker. 

Imornkväll måste jag baka en kaksort med. Har länge, länge velat prova göra choklad-kokosrutor vad dom nu heter. Nå kladdiga kakor i alla fall. Min farmor brukar göra dom och dom är ju så goda. Jag har aldrig orkat göra dom, men nu ska det bli gjort. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Nu har vi äntligen fixat ett köksbord till vårt kommande nya hem. Det blev ett massivt ek 180x90 med 6st stolar med mörkbruna lädersitsar. Påminner om våran soffa i färgen så det kommer bli super! Så vi måste köpa nå underlägg så vi inte skadar bordet, och kanske framförallt så inte Lovisa repar det en massa. 
Vi kommer inte ha det i denna lägenhet nånting, för det känns lite dumt att använda det 1 månad knappt sen packa ihop det igen. För vi måste skruva isär det för att kunna förflytta det. 
Nu är det en expedithylla som jag skulle vilja ha så vi kan skärma av matsalsdelen med vardagsrummet :) Det får bli senare nån gång, samma sak med en ny säng. 

Skulle ringa sköterskorn som svarar för min läkare och såklart får man inte tag i dom då jag väl ringer. Så jag får väl ringa imorn igen.
Måste även till posten (förhoppningsvis) imorn. Har varit dit 2 gånger idag, och jag förstår inte varför jag har fått en Avi för dom verkar inte ens skickat ut paketet. Det är väl inget superviktigt egentligen. Det är från Libero så antingen är det en morgonrock som jag beställt eller så är det 1årspaketet till lillan. 
Vi fick oss i alla fall en härlig kvällspromenad till Ålidhem :)




Storpekarn

Lillan pekar på precis allting och säger dä, dä eller tta. Där/titta. Och det är inte alltid lätt att sätta ord på det hon pekar på eftersom ögonen inte alltid tittar dit hon pekar :P 
Sen är det så otroligt härligt att höra henne säga mamma/pappa :) Ibland blir det rätt och ibland blir det mamamama/papapapa. Och J kallas också för mamma ibland :p sötungen. 

Nu blir det nog en film skulle jag gissa, sen godnatt. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

Idag har jag varit en sväng hos tandläkarn, igen. Känns som jag varit där mycket på slutet och ändå ska jag dit 2 gånger till under detta året. Har ju bland annat min visdomstand som ska opereras bort nån gång, har inte fått nån tid för det ännu.
Jag förstår inte varför dom inte kan göra en undersökning och ta tandsten samtidigt tex, nä allt måste man göra på olika besök tydligen. Idag tog dom tandsten, och från och med idag lovar jag mig själv att börja använda den där sablarns tandtråden som man köper och som alltid bara står i skåpet. Jag ska faktiskt vara snäll mot min kropp och undvika bakterier. 

Lillan var duktig och sov hela tiden, och precis efter att jag hade fått skölja munnen så vaknade hon. Snacka om tajming. Sen for jag och J ner på stan och käkade lite lunch och handlade nå mjölk och grädde. Blir semlor ikväll när jag slutar jobbet. 

Igår mådde jag inte specielt bra. Var riktigt sliten. 
Gubben ville muntra upp mig och fixade ett Varmt fotbad till mig. Det gillades.



Älsklingspluttan våran. Tänk att hon fyller 1 år om ca en vecka.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag

Lillan vaknade tidigt i morse. Och jag var tröttare än tåget. Som tur var satt hon och dola på väldigt länge i sin säng så jag fick ligga och dra mig över en timme. 
Vi hade lite otur då vi gick ut idag. För precis då skulle det börja blåsa och snöa. Typiskt. Och sen när vi komme in så lugnade det ner sig. Fast nu verkar det snöa igen. 
Så jag passade på att baka lite mini-äppelmuffins. Får se hur dom smakar. 






Nöjd tjej. Hon älskar att leka med sina skor.

Nu är det snart dax att ta ut den andra plåten ur ugnen. Gjorde några större muffins också. 
Ha en trevlig dag :) 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Heldag

Fick en sovmorgon i morse och klev upp lite innan 10. Det var lyx. 
Sedan gjorde jag mig klar och drog ner på stan med Frida. Grabbarna grus fick hålla ställning hemma och roa lilltjejen. 
Det blev mycket snack och oj vad länge sen det var jag gjorde nånting för mig själv bara. Jag unnade mig till och med några saker. Bland annat fick dessa godingar följa med mig hem :


Det blev även en stor jättesnygg ring som kommer användas flitigt :) 

Det blev en heldag med Frida, och hon har precis åkt hemåt. Lillan sover sött sen länge och jag funderar på om jag ska göra en extremt tidig kväll eller om jag ska slå mig ner i soffan. Jag gissar på det andra alternativet. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lekstund

I morse slog lillan upp sina små blå innan klockan ens slagit 7. What :O??
Tror aldrig det har hänt förr. Och usch så sliten man kände sig. Som tur var så lät hon oss ligga kvar ett tag, medan hon dolade på i sängen. 

Det är kanonväder ute, riktigt skönt. Jag och lillan har varit ute och promenerat här utanför bara. Hon har fått pussar av en hund och vinkat åt en cykel :p 
Nu går hon till och med ute med overallen och skor på sig. Fast än så länge kan hon bara gå i uggsen. Dom är inte så klumpiga/tunga och bäst i storlek. 

Ikväll får vi besök av en gammal klasskompis + hennes sambo :) Ska bli kul! 
Annars idag så ska jag nog försöka dammtorka lite. Har dammsugit tidigare idag. Blommorna skulle behöva en skvätt vatten med :P 
Väldigt intressant, jag vet :)

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hektiskt

Denna vecka har varit lite smårörig känns det som. Jag har haft mycket att tänka på, varit totalt slut och oroat mig massa i onödan. 
Jag har så svårt att slappna av och låta vissa saker ske av sig själv. Istället stressar jag upp mig utan anledning. 
Nåja. Nu på morgonen har i alla fall en stor tyngd från mina axlar släppt. Vi har fått förskoleplats till lillan!!!
Vi har bara fått ett preliminärdatum för inskolning men vi ska vara förberedda på att det kan bli upp mot 2 veckor efter det datumet. Så lillan kommer få börja på en extraavdelning fram till hösten då de får övergå till självaste förskolan. Det verkar vara väldigt mycket barn just nu och väldigt mycket nya småttingar som ska ha plats. Så jag är glad att vi äntligen fått en plats.


Just nu har jag stor lust att sova bort hela dagen. Är tröttare än allt. Var tvungen att lägga lillan innan lunch idag för hon var övertrött och började kräkas (precis som hon gör då hon är trött). 
Kanske skulle gå ut och leka lite med stumpan efter lunch, då vaknar jag nog till liv. En pulka hade ju inte varit helt fel ändå, men det är ju så pass att komma på det nu. 


<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förbereder

Idag har jag funderat ut vad jag ska fixa för kakor till lillans kalas och har väl i stort sett bestämt mig. Det blir nog inte så många sorter tror jag. Det blir nästan alltid förmycke och lämnas det massa i frysen så är det jag som kommer äta upp allt om jag känner mig själv rätt :P.


Att hon snart blir 1 år är helt ofattbart. Sen fyller ju jag år ca 1 månad efter henne, så det är väl inte dumt att ha lite fika hemma. Frågan är ju: vart ska det få plats???? Jag har fyllt upp frysen till toppen känns det som, och väldigt mycket är lillans mat. Måste nog gå igenom frysarna och stuva om lite så jag får mer plats. 
Har i alla fall gjort syltkakor idag. Men ack så fula dom blev, men goda. Så jag får väl nöja mig med att dom smakar bra. Glutenfritt är inte roligt att baka.
Måste handla ingredienser och lite mat hit hem, problemet är bara att jag fick så fruktansvärt dålig lön denna månad. Jag var ju sjuk en vecka och det var massa röda dagar under december/januari. Kommer nog få mycket mer denna månad, hoppas jag. 
Pengar är väl alltid ett problem och säkert för de flesta. Som tur är, är vi vana att leva snålt och vi lägger hellre pengar på lillan än på oss själva. 

Har nu på kvällen suttit och fixat födelsedagskort till både L oxh W. Tyckte det skulle bli roligare och mer personligt med hemmagjorda än köpta. Det var lite klurigt att få det som jag ville, och jag önskar att jag hade haft mina bokmärken här :p Men Resultaten blev helt okej enligt mig själv. 

Det som jag fortfarande klurar på inför lillans kalas är väl tårtor. Det kommer bli 2 kalas. Ett med Js familj och ett med min. Eftersom vi bor så litet än så är det lättast så eftersom det blir rätt mycket folk om alla kan komma.

Det är ju dessutom inte så hemskt länge kvar tills vi ska flytta heller :D Längtar. Fast jag längtar inte att måste packa ihop och förflytta allt :p 
Nu ska jag inta soffläge. 


<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lugn och skönt

Nu har vi "landat" och kommit till ro hemma igen. Känns rätt skönt att laga sin egen mat, sova i sin egna säng och bara vara. Igår var henke här så grabbarna käkade pizza och jag köpte en lösviktssallad. Blev en semla med en kopp te och en film senare på kvällen. 

I morse kände jag mig utslagen så jag låg kvar i sängen rätt länge, men jag kunde inte somna. Har känt mig färdig hela dagen. 
Nu har vi fixat födelsedagspresent(er) till lillan. Tror det kommer bli super. har även beställt en morgonrock från libero helt gratis så den hinner väl komma hem lagomt till hon fyller år med. Sen ska vi beställa namnlappar som vi kan sätta på kläder, eller främst ytterkläder kanske till förskolestarten. Vi väntar fortfarande på besked. Så vi måste nog ringa på måndag igen och höra hur det går. 

Ikväll blir det nog att uggla själv framför melodifestivalen. Jag får inte tag på nån som har möjlighet att ses ikväll. Men det går bra ensam med :) 
Och en bild från badhuset. Kossan hon håller i handen följde med överallt under hela vistelsen, hon vägrade släppa den :p 


Tränar med pappa
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemfärd

Nu har jag jobbat mina sista timmar här i R-fors. Känns ganska skönt att J är ledig hela dagen imorn (även om han jobbar lördag, söndag). Jag, L och all packning återvänder hem imorn. Idag har jag packat ihop allting och det ska bli skönt att komma hem. Inte för att jag har nåt emot att vara här, men vi har ju olika rutiner.

Lillan har utvecklats rätt mycket under de här två veckorna i alla fall. Hon går allt fortare och stadigare. Ibland är det nästan som att hon springer. Trösklarna tar hon sig över allt bättre och bättre. Fast ibland går det mindre bra och det blir pladask på rumpan. Det är även mycket mer prat nu och det är alla möjliga bokstäver som kommer. Om man ändå kunde förstå vad som rörde sig i huvudet på de små. :) 
Hon är rätt tät i näsan nu, får hoppas det släpper snart. Det blir så jobbigt för henne när hon ska äta och hon snarkar om nätterna. 

Nu tänkte jag hjälpa mamma att göra semlor :)

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

snörvel

Idag har jag frysit och frysit och frysit. Huva säger jag bara. Ändå har det varit väldigt milt ute idag, fast det har börjat bli kallare igen nu. 
Har blivit lite snorig och fått lite halsont under natten med. Typiskt eller vad. Fast gubben har ju legat sjuk förra veckan så det är väl säkert han som smittat mig. Lillan har även blivit lite snorig idag. Hoppas bara att ingen av oss blir sjuka. 
Känner mig rätt seg så jag ska nog krypa till kojs snart. 
Älsklingen har återvänt till stan för ett dygn. Han jobbar imorn. Sen efter torsdag så återvänder vi till vårat verkliga liv igen.

Ikväll har jat tittat igenom lite kartonger som jag har här hemma. Massa sängkläder, badlakan m.m. Även lite skålar och prydnader. Det kommer få följa med lite mer saker nu när vi flyttar. Har dock inte kollat igenom eller hittat igen kartongerna som är på tredjevinden. 

Har fått brev av min läkare och jag ska få minska kortisonet lite, lite grann just nu för att sedan minska lite, lite till om nån vecka. 

Nu blir det sängen :) Kommer ju en dag i morgon med. 
Natti!

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första gången..

Goddagens i kylan! 
Fast det är ju lite mildare ute nu än igår morse då termometern visade -32. Nu är det väl ca-20.  Jag gick till syster igårkväll och såg Melodifestivalen. Lillan fick sova hemma och J är i stan. Han kommer med bussen om ungefär en timme, och förmodligen följer Lasse med. Stackarn som varit ensam i en vecka. Eller han har fått några korta besök med matpåfyllning.

Lillan har varit rätt trött och kinkig i helgen. Tror jag börjar se några nya tänder med, så får hoppas det är därför och inget annat. 

Vi har varit rätt duktiga i helgen. Vi har gjort barnmat och bakat matbröd, semlor och pitabröd. Egentligen var prio 1 att gå igenom alla kartonger och saker som jag har här hemma, men jag kanske hinner det senare ikväll. 
Just nu sitter jag och väntar på middagen. Jag ska få äta friterat för första gången i mitt liv :O Kanske låter konsitgt. Snart 23 år och aldrig smakat friterat. Men är man gluten så går det ju inte äta friterat på restauranger och vi äger ingen fritös så det har aldrig blivit av tidigare. Hoppas det är gott!!

Har börjat tittat och funderat mycket på den nya lägenheten nu. Jag skulle vilja ha lila i vardags/matrummet. Och en rumsavdelare vill jag ha. Matbord behöver vi och inom en snar framtid vore ju en dubbelsäng inte helt fel. 

Det är lite bilder på bloggen just nu, jag vet. Jag får försöka ändra på det. Hittar bara gamla bilder på denna dator, så jag kan bjuda på en väldigt liten Lovisa. 

Nu kurrar det i magen. 
Ska smyga mig upp och kolla om lillan sover än. 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tankar

Det blev en lång natt för mig. Lillan har vaknat några gånger och jag har en sjukling här hemma. Har ändå klarat dagen bra tycker jag :P Får kanske gå å lägga mig tidigt ikväll, och kanske sova i källarn. 
Har hunnit bada lillan här hemma i badkaret. Hon blev nästan arg på mig då hon skulle upp. Hon ville bada mera. Hon kastade till och med bort badgrodan då jag la ner henne på skötbänken. :P Stark vilja redan nu!

Jag tänkte följa moder till affärn en sväng. Fast volvon står nere på pappas jobb så jag vet inte hur vi ska ta oss dit. Finns ju ingen barnstol i nån annan bil. Men det löser sig. 

Jag har den senaste tiden haft väldigt mycket funderingar ooch tankar kring livet. Vad jag vill göra, framtiden, familjen, hem... ja mycket. Har väl inte pratat med nån annan om det, utan bara funderat lite själv. J vet väl egentligen redan hur jag tänker kring det mesta.

Det är ju så mycket som handlar om livet. :) Underbart!


Tror lillan har vaknat nu, så kanske borde hämta ner henne.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()