Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Yran

Yran har dragit igång.
Vi var ner några timmar å kikade på ängarna igår, och man såg mycket roligt folk.
Nakna "gubbar" som badade och sprang runt ena dammen, Stora babys med blöja och hela kittet och massa annat. Det var lite tråkigt väder bara, men vi klarade oss från ösregn iaf :)
Vi tittade när Fridas lag, "Nu är det jul igen", spelade. Med de gick tyvärr inte vidare. De va lite tråkigt, men det kommer fler år :)

Under kvällen var vi här med några kompisar till J och hade trevligt. Själv fick jag ont i magen (som vanligt?).
Låg vaken i flera timmar och försökte slappna av, men det är omöjligt ibland. Så fick somna sittandes igen. Inte så bekvämt, men det är enda sättet.
Har lite ont i magen idag igen, men jag tror att jag är hungrig. Har ingen aptit bara. Har fått i mig 2 mackor och en banan med lite tvång till frukost i alla fall. Så jag klarar mig en stund. Jag måste snacka om detta vid det kommande läkarbesöket. Jag står inte ut med min mage längre. Funderar på om det kanske inte var medicinen ändå..?

Vi ska snart dra oss ner på ängarna igen, ska springa in och köpa med mig lite frukt på vägen bara. Men först ska Pär komma hit och dricka kaffe.
Sen ikväll blir det väl fest tror jag. Inte så mycket folk så det blir nog lugnt. Får jag hoppas iaf. Orkar inte direkt med så mycket just nu när jag mår såhhär.
Sen imorn blir det hemfärd och middag med släkten på Lufta. Måste ju ge mamma en kram :)
<3 J

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Långpromenad

Förstår inte varför jag ska må illa så gott som varje gång jag äter.
Jag har typ tappat min aptit, och känner mig aldrig sugen på mat. Men jag tvingar i mig portioner för att slippa må ännu sämre. Hehe, ja min kropp är rolig. Magkatarren gör att jag mår illa när jag äter, men kroppen reagerar och gör mig illamående om jag inte äter. jaja.. bara att se glad ut :P

Har vart på sjukhuset nu igen och lämnat fastande prover. Så jag har inte äte eller drucke sen 22 igårkväll, så det kändes ändå rätt bra att få mat i magen.

Just det. Igår for vi ner på kajen en stund och kollade på Rix FM festivalen. Det var rätt mysigt med livemusik, men Darin är ju ingen favorit så vi gick rätt fort.
Vi drog till Henke och såg enligt mig en värdelös film. Så jag somnade. Lika bra tror jag.
Sen skulle vi hem med sista bussen. Och vet ni vad?? Vi missade den!!
Så med släpande ben promenerade vi från Haga till Carlshem. Det tog sin tid, för ingen av oss var speciellt pigg och jag hade ont i magen. Men vi tog oss ju hem i alla fall.

Senare idag blir det att dra ner på mariehemsängarna och titta på lite brännboll. Får bara hoppas att vädret är med oss.
Sen ikväll blire avskedfest för Robban som drar till Islang hela sommarn.
Så nu blir det nog städning för hela slanten. Ser ut som skit här hemma :O

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tattoooo

Nu har jag duschat och tvättat tatueringen, så vi passade på att ta nå kort.


Den är ju inte 100% klar ännu. Och det blir ju alltid konstigt på bild.
Kan hända att det blir ljust hår, har inte bestämt mig ännu...Kanske den blir svart/grå med, vem vet..
Jag är iaf supernöjd :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tattuering nummer 2

Idag har jag Äntligen påbörjat min efterlängtade skyddsängel. Tattueringen sitter som sagt på underbenet. Den täcker typ hela sidan, och går lite fram och lite bak med. Svårt att förklara. Jag ska lägga upp bild så fort jag kan, men ännu är den täckt under en "duk". Ska väl tvätta om en timme, men den lär ju se kletig ut. Får se om det går ta kort ännu.
Det Kändes helt okej i början, inte så ont alls. Tror jag tål en hel del smärta med som tur är. Det var först i slutet som det började göra ont, specielt delen som går bak mot vaden. Aj aj säger jag bara. Men nu är dagens timmar gjorda och om vi hade haft 30 min till på oss hade skuggningen blivit så gott som helt klar. Det är en bit av ena vingen som ej fått nån färg, men jag ska ringa dit om en vecka igen och den kommer va klar innan semestern :)
Nu efteråt känns det väldigt skönt, men man blir som slut i kroppen. Tror kroppen försöker bekämpa de nya ämnena som kommer in, så man blir lite hängig. Vet inte om det tar mer på mig eftersom jag är känslig, I don't know?
Sen var det jättetrevligt att Emsi komme ner och tittade :)
Det blev en glass med J och Henke innan vi trampade hem..Gottans!

Ikväll är det rix FM festival nere på kajen, får se om vi drar oss ner eller inte. Det känns rätt kul att få göra nåt annat, men får se helt enkelt :)

Ha en trevlig kväll gott folk :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gastroskopi

Måste börja med att tacka för fikat Frida och tacka alla för en trevlig kväll igår :)

Natten har varit rätt lugn, och jag har inte känt mig allt för nervös. Vaknade som vanligt vid 7, men lyckades sova till halv 9. Sen började nerverna komma. Lyckades ändå hålla mig rätt lugn hela morgonen hemma. Det blev jobbigare när jag satt inne på avdelningen och väntade på att det skulle bli min tur. Jag blev alldeles varm och började må illa, men som tur är hade jag med mig älsklingen och han lyckades prata mig lugnare :)
Fick en kanyl i armen rätt fort för att förbereda så att jag kunde få mitt lugnande medel just innan undersökningen.
Jag fick dricka nåt medel med som tydligen skulle ta bort allt skum i magsäcken.
Jag kände snabbt av det lugnande medlet och jag kände att jag blev lite snurrig. Men sen var det dax.
Jag ska inte gå in på några detaljer, men Usch säger jag bara. Trodde seriöst att jag skulle kvävas. Jag verkligen hatar att ha slangar i halsen och detta är nog det värsta jag gjort.

Fick ligga kvar rätt länge för jag var alldeles snurrig och det gick typ inte gå. Som tur var har tien gått väldigt fort hela dagen och jag är ju hemma nu.
J bjöd mig på lunch på Corona med, han tyckte nog synd om mig.. :P

Läkarn komme tillbaka en stund efter undersökningen och berättade vad som visats.
Man brukar ofta kunna se på leversjuka att magsäcken förändras, men det kunde man inte se på mig. En liten rodnad syntes men inget mer. Sen på matstrupen kunde man inte se nå åderbråck. Man kunde se att en av venerna var lite större, men man kunde inte säga om det är början till åderbråck eller inte. Så detta kändes väldigt skönt, och jag känner mig väldigt lättad :) Nu väntas bara läkarbesöket om 2 veckor och då hoppas jag på bra information med :D Åh va glad jag känner mig nu idag :D

Nu ska jag lägga mig och vila på soffan, kanske se en film eller nåt. Är rätt trött. Sen måste jag tagga inför morgondagen :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nervös?

Det var skönt att få sova tills ja vakna i morse, även om klockan bara var halv 9. Kan inte riktigt sova ut när det är så ljust ute, men jag har inget emot att kliva upp. Jag mår ju som bäst när jag klivet upp på morgonen, äter frukost och får i mig medicinen. Det trista i morse var ju bara vädret.
Idag har inte många knop gjorts hemma. Det blev en promenad till strömpilen och tiden sprang verkligen iväg där. Tror vi var borta i 4 timmar :O Jag köpte mig bepanthen och tejp. Jag måste ju vara förberedd inför torsdag då det är tatuering som gäller :D Superglad!!
Älsk fick med sig ett bar shorts. Jag försökte få honom att köpa en shorta som va skitsnygg på honom, men han skippade den :P
Däremot har jag känt mig smånervös nästan hela dagen, inför morgondagen. Men det ska gå bra. Jag hoppas verkligen det ser bra ut!!!!!! Det bara måste göra det!!! Just nu känns allt lugn och så, och jag hoppas jag kan hålla mig lugn. Nåja... det är ju snart gjort i alla fall, och det är ju skönt, får kanske se det så istället. :)

Ikväll ska vi cykla iväg till Frida som fyllde 22 år igår. Grattis så mycket världens goaste tjej!!!
Ska bli skönt att få komma ut och röra sig lite mer igen, bara vädret håller sig lugnt. Några droppar regn skadar ju inte, men nåt ösregn vill vi inte ha :P

Tror jag ska se på tv eller nåt nu tills honey kommer hem från mötet.
Trevlig kväll!!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Back in town

I helgen har jag inte varit hemma, därför jag inte skrivit nåt. Jag har spenderat helgen med mina föräldrar uppe i stugan. Det blev rätt hyffsat väder ändå, vi hade nästan räknat med lite regn och kyla.
Det har varit en arbetshelg. Fixat rabatter, kratta, olja in altanerna + bryggan, plantera och mer...
Igår, söndag så hade vi inte tänkt stanna kvar så länge, men Truls hade andra planer. Vi letade honom från 12 och först runt 18-tiden komme han tillbaka. Förmodligen har han legat och gömt sig för grannhunden som komme på förmiddagen, för när dom for komme han hem.
Vi had vart å kollat i dikena och vart upp i skogen, och som tur var hittade vi han inte längs vägkanten!

Jag ha börjat bli nervös inför onsda. Jag tycker nästan att det känns jobbigast att vänta in resultatet. Jag vill och hoppas verklgien att det ser bra ut. Men sen är det väl kanske inte så jättetrevligt att få en tjock slang ner i strupen, men jag kommer ju få lugnande så det kommer nog gå fint :)

Jag har bytt gardiner i vardagsrummet nu, i väntan på att älsk ska komma hem från skolan. Det blev mycket ljusare och mer insyn. Men jag tror inte att man ser in så bra ändå. Mest på kvällarna om man har tänt lampor, annars är det nog ba mörkt. Får gå ut å kolla efter sen.



Jag tycker det blev fint i alla fall. Får vänta å kolla va sambon säg.

Ska bli skönt att få träffa min favorit snart. Har saknat honom alldeles för mycket i helgen.
Ja snart har vi hållt ihop i 2 år, men det känns som mycket mer :D <3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Värme!

Värmen har då verkligen kommit till Norrland, och man orkar inte sitta ute nå längre stunder. Speciellt inte på balkongen där det knappt blåser. Men Lasse stormtrivs, han är ute från morgon till kväll. Även om han spenderar några timmar av att bara ligga ute på plattorna i skuggan. Men helst är han i gräset och buskarna mitt emot våran balkong. Det finns ju så mycket spännande att jaga. Men råttor och sånt har han inte fått för sig att släpa hem ännu, glad är jag för det!!

Idag har jag hunnit en sväng ner på stan och snackat med killen som ska tatuera mig nästa torsdag. Vi kom överens om att det skulle se bäst ut på vaden, eller utsidan av vaden..vad man nu ska kalla det. Sen blir det en kvinnlig ängel som håller ett svärd, svårt att gå in på detaljer eftersom jag själv inte sett hur den kommer se ut än. Skulle jag haft som jag först tänkte så skulle jag va tvungen att göra 2 änglar och den skulle bli jättestor. Men det ville jag inte riktigt, och jag skulle definitivt inte ha råd med den. Så nu är jag nöjd i alla fall. Får hoppas han lyckas måla ihop nåt snyggt åt mig så jag är nöjd :D
Har fått en till kallelse idag. Denna gång till läkarbesök den 10/6. Jag tror jag vet vad X vill prata om och jag hoppas det är bra saker. Jag ska även ta fastande prover veckan innan. Vet inte riktigt varför, men jag kan ju gissa.
Så nu känns det bra. Men jag börjar bli lite smånervös inför onsdagen, men jag ska försöka att inte tänka på det eller tänka att det kommer gå jättebra.
Det blir nog en sväng till Svanheden i helgen för mig. Ska bli skönt att komma tillbaka till stugan efter vintern. Tycker det är som mysigt där :D
Nu ska jag ta å dricka nå vatten så jag inte får ont i huvet av denna sol/värme.
Trevlig dag/kväll
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Black hair

Det blev en cykeltur till maxi igår. Vi köpte mjukglass innan vi handlade. Så sjukt gott, fast man blir less på det rätt fort, för det blir så mycket. Jag åt inte ens upp en liten :O Får skylla på att jag var mätt från middan.
Det är så otroligt skönt att ha cykelkorg ooch pakethållare. Mindre handlingar går ju utmärkt att få hem utan att styret ska fara åt alla möjliga håll :P Älskling är då nöjd i alla fall :) Han slipper ju ta nåt.
Vi köpte en hårfärg, så igårkväll färgade jag håret på J och nu är det svart. Klippte även lite kortare på han i förrgår. Blev inte så kort men kortare i alla fall. Däremot kunde ja ginte fånga honom på bild :P
Han tog även bort sin piercing i ögonbrynet igår. Det är väl både bra och dåligt. Jag är ju så van att han ska ha det och jag tycker att han passar i det, men samtidigt så kanske man blir nåt år äldre utan... :P Men jag vet inte. Nån gång måste den ju bort.

Idag är det strålande sol!!! Så skönt. Ska försöka sitta ute sen :)
Måste ner i förrådet och leta upp mina betyg sen. Jag var helt säker på att det låg i bokhyllan, men jag packade nog ner det när vi flyttade. Tur att jag kom på det idag, så jag inte står utan imorn då jag behöver det.

Nu är det ungefär bara en vecka kvar till gastroskopit och till tattuering!! Shiiiiiit va tiden går fort. Jag längtar verkligen till gaddning, och på torsda ska jag ner och snacka med Mats om hur den ska sitta och se ut :D!!!! IIIIHHHH

Ikväll blir det barnvakt. Fast lillen kommer nog sova hela tiden eftersom det är på kvällen. Så det blir nog inga problem.

Nu komme Lassekillen in. Han är helt tokig på att få va ute. Eftersom balkongdörren står öppen så gott som alla dygnets vakna timmar så är han ute hur mycket som helst. Men han kommer in nu och då för att visa att han lever. Fast han tycker nog oxå att det är jättevarmt för han slänger sig typ på golvet och ser helt utmattad ut. Kanske får slänga in han i en kalldusch eller nåt :P

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Viva Piñata :P

Idag sitter jag hemma.
Har egentligen inte så mycket för mig, funderade på att sy lite, men jag fastnade framför viva piñata istället. :p Det är typ det enda spelet som är lite roande på x-boxet, eller som jag kan sitta länge med utan att bli uttråkad.
Fast just nu är det inte jag som sitter, J övertalade mig att få sitta en stund och han verkar ju inte vilja lämna det :P

Jag är grymt sugen på mjukglass, har inte ätit årets första ännu :( Får kanske åka ner på strömpilen eller nåt.

Jag gjorde grymt stora muffins igår, dom svällde jättemycket :) Gjorde en chokladkräm som jag hedde på + lite strössel, så det blev väl som cupcakes kan man säga.
Frida, ni missade nånting gott :P Nu ligger dom i våra + pärs magar och jäser :p

Nä nu ska jag försöka göra nåt vettigare en stund.

//Hanna



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Cykeltur

Igår var det strålande väder och verkligen kanonvarmt!! Satt ute på balkongen rätt länge, men det var nästan för varmt.
Älsk har pratat om att ta en cykeltur till umedalen i helgen så igår blev vi bjudna på middag hos svärföräldrarna så då passade det bra att cykla. Nackdelen var ju värmen, jag höll på dö av att cykla, det var så fruktansvärt varmt, och konditionen är ju inte den bästa.
Det satt väldigt gott i magen med grillat :) Men tyvärr så blev besöket inte allt för länge eftersom vi skulle vidare och spela minigolf med lite kompisar till J runt 8.
Jag trodde att jag skulle förlora stort i minigolfen, men jag tror jag låg bäst till rätt länge. Jag slog i alla fall J som blev sist i slutändan..haha :)
Sen var det väldigt skönt att cykla hem, det var lagomt svalt i luften och ingen brådska.

Det verkar som att jag kommer missa våran reunion i vickys stuga denna sommar med :(
Hade vart väldigt kul att få träffa alla, men självklar med min tur så kan alla utom jag helgen det blir av. Samma helg som förra året...Menmen, det är smällar man får ta. Jag vill inte förstöra våran dag :)

Jag vet inte hur jag ska göra....tänk, tänk, tänk...

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

bilbingo

Igår var vi hemma hos mina föräldrar i R-fors hela dagen. Vi spelade årets första bilbingo :) skitkul, fast ingen i min bil vann. Lite tråkigt, men det är ju inte så ofta man vinner.
Efter bingon blev det att fixa massa mat och det tog en väldans tid. Vi åt middag runt 8. Det blev grillat!!! Jättegott!
Sen blev det en mastig chokladmousse med hallon till efterrätt, jag fick inte i mig mycket av den för ja va så fruktansvärt mätt.
22.35 tog vi bussen tillbaka till Umeå igen. Båda var aströtta på bussen, vilket gjorde att det blev en hel del skratt haha :) Fast resan gick ju fort i alla fall.
Lilla Lasse som vart ensam hela dagen blev jätteglad när vi komme hem. Han är så rolig, för varje kväll ska han komma upp med en leksak i sängen och visa vad han har och sen springa runt i cirklar på sängen. Igår hade han sin stora hammarhaj haha :) Sen när ja vaknade i morse så låg jag på hans snöre med.

Idag har jag inte hunnit så mycket ännu. Jag har i alla fall ringt och frågat lite om gastoskopit. Och om jag ska at medicin innan så måste jag göra det kl 6 på morgonen, tror inte det... Tar det nog hellre efteråt då, för annars kommer jag känna mig utsvulten. Får ju inte äta nånting efter kl 00 kvällen innan. Sen kommer jag få lugnande medel genom kanyl, så det känns bra. Är typ redan nervös :S Känns lite jobbigt, men det kommer gå bra. Jag kommer få veta resultatet direkt efteråt och J har lovat att följa mig. Så jag hoppas innerligt att det är bra saker som säger/ser.

Idag ska jag försöka göra nå vettiga saker...kolla artikel? städa? handla? sy?...äh, jag får se vad dagen bjuder på helt enkelt.
Om bara solen kunde titta fram lite mer. Då kanske man kan sitta ute utan att frysa :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fått kallelsen

Skoldagen gick rätt fort idag. Stannade kvar och åt lunch med älsk och hans pluggkompis, sen gick vi även och fika med Ingrid :) Synd bara att vi inte hittade nåt bra fik direkt, nians café på sjukhuset som vi hade tänkt hade stängt :O

Nu har jag i alla fall kommit hem, och jag möttes av reklam och ett brev från sjukhuset. Jag suckade och velade med att öppna. Jag visste till 90% vad det var.
Så nu har jag fått min kallelse till Gastroskopi, och som kommer äga rum 26/5 kl 11.00. Usch säger jag bara!!!! Jag vill verkligen inte, men jag vet att jag måste. Dom måste se om jag har börjat få åderbråck i matstrupen. Jag håller verkligen alla mina tummar på att jag inte har det, håll era med för mig!!!
Det kommer bli 2 jobbiga dagar i rad. Först gastoskopi på onsdan och sen tattuering på torsdan. Vet inte om vårat seminarium är på torsdag med, måste kolla upp det.
Nu ska jag snart ta å fixa en snabb middag, sen blir det en tripp till InterSport för ett cykelköp. Älsks cykel blev ju stulen i höstas, och nu äntligen har han fått tillbaka pengar från försäkrinstjosan :) Nu ska jag bara he bort min gamla cykel kanske...finns säkert nån som vill köpa den :P
Sen ikväll kommer Emsi i min klass hit :) Mycket trevligt!!
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Borta för alltid

Idag har jag fått bekräftat att jag inte tål Imurel, medicinen som pajat min mage i 2 månader. Så nu ska den plockas bort för all framtid. Det känns rätt bra faktiskt. Nu kanske jag kan återgå till att få må bra igen, för annars är det nåt fel. Men det ska bli bra!!! Måste!! :)

Har insett att jag ska till tattostudien nästa vecka för att snacka om min tatuering!! Och det är bara 2 veckor kvar tills den gaddas in i huden på mig :O :D Shit va nöjd jag är!! Jag längtar verkligen!!!

Idag händer inte så mycket spännande. Ska kanske åka till J's päron ikväll om dom är hemma.
Sen så är jag sugen på ostkrokar :P Bara för att ja åt några igår när ja va hos fridis :) Haha, jobbigt läge, jag som inte ska äta sånt för min mage skäller ut mig så gott som varje gång. Men det är ju så svårt att ge upp med sötsaker! Godis som egentligen inte ens är gott, men man trycker i sig en massa ändå. Det är väl suget jag borde försöka bli av med på nåt sätt.

Igår gjorde ja potatis å purjosoppa för första gången. Det blev en hel del. Gjorde 2 fulla pannor, fast det blev ju mindre när det va klart... blev 8 portioner iaf, så vi fick några matlådor :)

Skulle behöva röja upp lite här hemma, blir så mycket saker överallt så fort. Får hoppas älsk kan ta för sig och diska. Skulle behöva rota mig ner i förrådet å leta fram sommarskorna med.
Nä, nu ska jag försöka finna lite inspiration till att börja med mat om en stund.

Föresten. Är det normalt att man en timma efter att man tagit prover börjar blöda i själva "stickhålet" när man tar bort plåstret...:O Trodde inte mina ögon.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vilken vecka!!

Ja oj vilken vecka det har varit. Mådde katastrofdåligt i stort sett alla dagar. Jag tog mig genom dagarna med vatten, lite häslofil och nått äpple, efter 5 dagar var kroppen väldigt utmattad och jag hade redan tappat 2kg!!
Hade tur som fick hämtning hem iaf.
I fredas så ringde jag upp till gastro för att berätta om mitt hemska illamående och mina krämper i magen. Så jag har fått plockat bort den hemska medicinen under helgen. Resultat ska visa sig väldigt fort, och det gjorde det. Jag har mått rätt bra och har till och med kunnat börja äta mer och mer för varje dag. Vilket känns jätteskönt. Man blir så mycket piggare och jag har knappt mått illa. Lite ont i magen just efter jag ätit, men annars finnemang. Har till och med fått sova :)

Nåja, nu sitter jag i lägenheten igen. Fick med mig lite kläder hemifrån. Ska byta dragkedja på ett par röda byxor som jag verkligen gillar, men som jag glömt i garderoben i si sådär 3 år kanske :P Men nu hittade jag dom och de passade så nu ska jag köpa ny dragkedja :)
Har även vart och handlat mat :) Det behövdes. Och från och med nu LOVAR jag min kropp att jag ska äta 3 riktiga mål per dag. Oavsett vad, det finns inga ursäkter till att inte äta. Jag som äter så mycket mediciner behöver det, annars pajar magen..

Just det ja. I lördas följde jag päronen till ånäset och prövade skor, men jag hittade inga. Sen bar det av till lövånger till möbelaffärn. Och även en snabb visit till varuhuset. Jag köpte faktiskt en jättesöt förvaringsburk till kattmat :)


Jag kunde inte låta bli :)


Hittade även nå jättesnygga (enligt mig) servetter som jag inte kunde motstå :D

Sen bar det hemåt igen. Men när vi kom tillbaka till ånäset så svängde vi in hos farmor och farfar. Jag har inte träffat farfar på jättelänge eftersom han tyvärr inte orkade följa med när jag fyllde år.
Han var gullig och tog fram massa målarsaker och jag fick ta så mycket jag ville. Så lite mer tomma tavlor har jag nu. Så nu ska jag försöka bli bättre på målarsidan :)
Sen tittade vi igenom lite tavor. Han har ju gjort hur många tavlor som helst. Alla är naturbilder. :)
Jag tycker att alla är jättefina, men jag är så dålig på att få upp tavlor så jag tog bara en. Den fastnade jag verkligen för, så jag måste försöka få upp den :)


Sen hemma så har jag som sagt tittat igenom kläder idag. Provat och slängt massa, eller det ska kanske skänkas bort...
Passade på att få me mig lite batterier och glödlampor som jag köpte på ikea för flera år sen :p
Hittade även mina 3 minitavlor som jag verkligen gillar. Måste försöka få upp dem med :D



Nu ska jag slå mig ner i soffan en stund innan älsklingen kommer hem från jobbet.
Måste komma ihåg att ringa till gastro imorn igen, sen måste jag nog börja om med medicin en tid för att se så att det verkligen är medicinen som orsakar denna mage. Sen hoppas jag min läkare ringer upp!!
Måste även ta prover, imorn eller på tisdag.

Trevlig kväll :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

:( / :)

Är helt slut i kroppen. Gör inget annat än sitter/ligger i soffan och dricker vatten.
Har inga krafter att ge känns det som. Just nu sitter jag bara och bölar. Varför vet jag inte. Tror det är för att jag är så slut att jag inte orkar annat.
Ringde hem. Hade tur och dom skulle köra förbi och kolla hur det går med brorsans bil, och därför kommer dom förbi här efteråt :)
Blev väldigt glad!!!

Känns jobbigt att J jobbar ikväll. Får bita ihop.
Kan hända att jag åker med hem till R-fors ikväll redan. Vet inte om jag kommer klara av att köra hem så, kanske lika bra.. Får se. Skulle behöva få tag på J först bara.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag står inte ut!!!

Va i hela fridens namn är det för fel på min mage?
Jag har vart illamående/haft ont i magen hela veckan. Jag har inte magsjuka!
Vaknar och har ont i magen och när ja äter frukost blir det värre. Sen sitter jag och ojjas fram till 12-1 på dan nån gång...
Sen är ja inte sugen på mat eftersom jag blir äcklad direkt jag tänker på det. Men jag måste äta, för jag känner mig hungrig och trött i kroppen pga lite mat...

Står inte ut med att må såhär mycke länge till.
Skjut mig säger jag bara.

Suck...

Varför ska läkare vara så svåra att få tag på? Dom har ju ett jobb där dom ska hjälpa folk, gör det då!!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

5e maj

Igår mådde jag rätt bra hela dagen. Hade ont i huvudet, men det är ju rätt vanligt för mig nu...Var rätt slö på förmiddan, men på eftermiddan ryckte jag upp mig och diskade och städade lite grann. Hann även sitta ute i solen en stund :) Det tyckte både jag och Lasse om.
På kvällen va vi hos systers tillsammans me mor&far. Jag fick min nya tunika som jag beställt och J fick sin jacka :) Riktigt nice! Tunikan är rätt vid så ett bälte till är nog ett måste.
Fick även våra tallrikar som syrran köpte på ikea. Det sura är bara att dom är ljusare än dom vi har. :/ Undrar om dom har bytt färg, att det här är årets modell. För båda är gråa. Det fanns bara grå och klarblå, så vi trodde det skulle bli likadana...Menmen, det är inget som jag bryr mig om. Kan va lite kul om man ska duka till många och ha varannan ljus/mörk :)
Har även betalat allt så nu slipper jag tänka på det. :P

Igårkväll fick jag lite ont i magen, så jag gick och la mig lite tidigare. Har vaknat några gånger i natt och känt att jag fortfarande hade ont i magen...Sen i morse hade jag oxå ont. Blev värre när jag åt frukost och tog medicin. Blir så grymt äcklad när jag tänker på mackor. Förstår inte varför, jag har ätit mackor till frukost sen alltid...
Nåja. Nu har magen blivit bättre i alla fall som tur är. Känner mig hungrig så ska nog försöka få i mig nåt, även om jag inte vill äta just nu, men jag måste.

Ikväll blir det nog inte att göra så mycket.
Det absolut sista avsnittet av Andra Avenyn går ikväll, snyft. Dåligt att dom lägger ner serien, jag som följt hela. Inte missat ett program!

Nåväl...tur jag har min lilla Lasse hemma med mig :) Gosekillen.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Varför är det såhär?

Varför är inte livet lätt?

Jag har på senaste tiden mått bra och dåligt om vart annat. Då menar jag inte dåligt psykiskt utan fysiskt. Det är magkramp, illamående, sprängande huvudvärk, trött osv...
Det värsta är ändå magen. Krampen och illamåendet.
Jag vaknade i natt med sprängande huvudvärk. Sket i skolan för att få vila. Vaknade sen runt 9 och mådde asdåligt. Huvudet kändes bra men illamåendet kom krypandes. Åt lite frukost och tog medicin och då blev det värre. Fram till klockan 1 mådde jag dåligt, sen gick det över, men då kom huvudvärken tillbaka. Ja det är inte lätt..
Ju oftare illamåendet uppkommer eller ju oftare jag mår dåligt på nåt av dessa sätten, desto värre känns det. Ibland vill jag bara ge upp, för jag orkar inte hur mycket som helst. Det har vart alldeles för mycket dåligt på slutet, och snart klarar jag inte mer.
Jag får massa dåliga tankar om framtiden och så ska det inte vara!!!!!
Jag hatar verkligen att må dåligt, och att göra det så ofta som jag gör borde inte vara normalt. Så jag sitter hemma och väntar på att min läkare ska ringa (vilken dag som helst hoppas jag). Måste be om att få sluta med en medicin för att se om det blir bättre, och sen tjata lite extra på ultraljudet för att se om nåt är konstigt.
Jag ska inte gå här och klaga egentligen. Men det är lätt hänt när man mår dåligt.
Ikväll blir det soffan. Ska nog se bonde söker fru :P de nya bönderna. Jag är ju som fast i det programmet =)
Sen imorn måste jag plugga....
Trevlig kväll :)
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

WALL-E

Har just sett filmen WALL-E! Och den var verkligen sevärd. Hur söt är han inte? Eller han och E-V-A :) 
Jag rekomenderar starkt att alla bör se den om ni inte redan gjort det :)

Många animerade filmer är väldigt bra, och dom är ju så bra gjorda :) 
Själv är man ju inte så snabb när det gäller film :P
Tvätten är nu klar och jag måst hämta den. Sen blire nog sängen om en stund.
Godnatt :)
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tired day

Idag är jag sliten, utan anledning. Har bara en sån där sämre dag som uppkommer lite nu och då. Känner mig trött och slut i huvet, så idag blir det inte mycket gjort. Vi ska däremot tvätta ikväll, så lite skit blire att göra ändå...
Igår satt vi och spelade tv-spel, det va rätt kul. Hade lovat att vi skulle ta en spelarkväll så det blev som det + en film...(hehe jag blev less)

Imorn ska jag ringa till sjukhuset igen, vet inte riktigt vilken mottagning... antingen är det kirurgiska eller endoskopiska.. minns inte.. hur som haver så ska jag puscha på dom och be dem göra mitt gastoskopi så snart som möjligt. Det har gått en månad nu så...
Hoppas även att ultraljudet blir gjort snart, så jag invätar ett samtal från läkarn.

Har vart in på systers blogg idag och kikat. Såg resultatet på deras badrum och det blev sketanice!!!
Vill också fixa och göra om en massa, men det är inte värt det i en fjuttig lägenhet man kommer ha ca 2 år. Vi orkar knappt måla om i hallen :P Även om det är en ful lilablå färg :P Då måste vi ju ner med allt och usch bara... nä det orkar jag inte med just nu.. kanske senare, men troligen aldrig :P

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Slitsamt

Igår var det grillning. Blev en fläskfilé med pären i ugnen :) Vi hittade nån fläskfilé i superpris så vi slog till på det :P Jättegott!!! Blev massa roligheter under kvällen och sen drog vi även till universitetet för att se brasan. Men Brasan var en halvmeter hög och glödde bara, så vi kom nog några timmar för sent tror jag, haha :)
Vi va väl hemma runt 1 halv 2 och då vare bara att pallra sig isäng. Men sova var det inte tal om. Lasse had ju vart själv hela kvällen och var klarvaken och hur leksugen som helst. Lite störande :p Men vid 4 lugnade han ner sig och tillät mig lite sömn.

Nu på morronen har vi legat och äte frukost i sängen och sett en film. Men sen vare bara att kliva upp och duscha för att vakna.
Blir nog en sväng till grannarna lite senare och fika och säga grattis till födelsedagsbarnet  :)
Men först blir det nog att slappa :p

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()