Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Alltid sjukdomar

Detta hem består mest av sjukdomar tycker jag. Vi verkar ha hamnat i en ond cirkel eller nånting. Lillan somnade som vanligt igårkväll men vid 21 började hon tvätskrika så jag gick in och såg att hon hade kräkts. Jippi.. vi bäddade rent och så sen sov hon till 23 och kräktes igen... bädda rent igen och sen försökte jag sova. Jag har legat mest på helspänn hela natten och bara väntat på att måsta kliva upp igen. Men det blev inget mer.. Så jag vet inte om det är magsjuka eller nåt annat. Det är full fart idag och hon äter som vanligt. Jag bestämde ändå att hon ska vara hemma imorgon med ifall att. Inte så kul om det skulle smitta. Sen hoppas jag mest på att inte jag eller J blir sjuk om det nu är sjukdom... svårt att veta.

Idag har vi tvättat och spritat :P Jag tog även bort en hel del leksaker och typ gosedjur. Sådant som inte går torka av riktigt, så vi lätt kan tvätta hennes leksaker sen. 

Nåja, inte så rolig info men...

Sitter och funderar på middag. Ska jag orka steka pannkakor? Det är ju som gott.

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Läkarbesök

Så har denna dagen kommit och snart passerat. Måndag, läkarbesök. 
Vi satt ovanligt länge och pratade idag. Jag fick se några diagram med olika kurvor för att följa mitt sjukdomsförlopp. Alla dåliga toppar som jag såg, och jag minns direkt tillbaka till då det var. Tiden då jag åt cellgifter var verkligen inte bra... 
Sen hade jag även bra perioder, framförallat 2008/2009 var ett bra år. Typ från då jag träffade J!
Jag fick lite klarheter och det blev både bra och dåliga saker som sades. 
Har haft svårt att fokusera idag. Jag försöker se glad ut med allt vrider sig inom mig. Varför? 

Allt brast när jag komme hem. Lillan kramade om mig och vägrade släppa. Mammas älskling, vad jag älskar dig gumman!! 

En ny gastroskopi kommer måsta göras snart med. Ser inte fram emot det, men de får hellre hålla koll och hinna åtgärda ifall åderbråcken blir värre än att de ska brista och jag ska börja kräkas blod bara sådär hux flux. 
Det var trots allt två år sedan sist. 
Ultraljud på levern kommer också fortsätta göras regelbundet, iaf en gång per år. För att hålla utkik på förändringar och se till att jag inte får cancer. 

Jag fick minska lite kortison, vilken känns rätt bra. Även om jag verkar tåla det rätt bra. Jag är inte direkt uppsvälld. Min läkare tyckte jag såg smal ut och frågade om jag krymp. Jag har däremot svårt att gå upp i vikt verkar det som...Så det är kanske bra att jag äter kortison? 

Första arbetspasset i de nya lokalerna på jobbet idag med. Det kändes skönt att bara köra 15min istället för 45 :O Helnöjd!

<3
Love

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sick

Vaknade frusen och febrig i morse. Fått mer hosta och ont i halsen igen. Vad ska jag säga? Har som precis slutat med Kåvepenin så antar att jag är mer känslig nu. Så idag har sovit, sovit och sovit. Börjar känna mig ganska mycket piggare nu och har sagt att jag kommer på jobbet imorgon :). Så jag håller tummarna för att jag ska bli ännu piggare med de timmar fram till morgondagen. Ska ju upp runt 5.30..
Jag har drömt otroligt mycket nu under dagen då jag har sovit till och från. Bland annat så skulle jag och J gifta oss, men folk var försenade, pappa glämde att han skulle följa mig in i kyrkan, och när vi hade gått nästan ända fram så stoppade alla oss för dom hade inte ställt i ordning där framme klart med diverse saker. Vi fick stå och vänta och jag grät för allt blev så dåligt. Sen väl där framme så gjorde J allt fel. Han skulle inte alls göra som prästen sa. 
Ja det var en speciell dröm kan jag lova. 

Jag har känt mig ovanligt pepp på att jobba nu de senaste veckorna, det är kul att ha en sån känsla. Jag tycker det är kul att jobba så länge jag mår bra, och jag vill ju så mycket. Det är min kropp/sjukdom som stoppar mig från att jobba så mycket som jag vill. 


Ikväll hoppas jag på att vi kan se en film. Blir nog att lägga sig tidigt med. 

Sköt om er! 

<3 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vilken helg!!

Ja vilken helg det har varit! Hektisk och massor att göra och vi har firat J både igår och idag. Jag har verkligen inte varit lugn många stunder och jag känner att det har satt sina spår. Jag är inte superslut men jag känner att det börja krypa till mig. Men samtidigt är det väl värt att göra massor nån gång, även om följden inte alltid är så rolig. Det är ju inte alltid jag blir "dålig" heller. 

Nu är det en vecka kvar på jobbet innan vi förflyttar oss till Umeå. Och jag längtar verkligen. Det kommer kännas som en nystart, ladda om lite batterier, större lokaler, lite fler folk under samma tak och slippa pendla och alla dessa bensinpengar som läggs ut.

Lillan är i en test-period med stora bokstäver. Det är mer än full rulle hemma. Hon testar och testar och testar. Får hoppas hon kommer över denna period snart. 
Hon har somnat nu och jag andas ut. Ska äntligen kunna varva ner lite grann. Det blir tidig vecka nu. 

 




Att leka ha på sig mammas skor (skor över huvudtaget) är en favort, och Gosekaninen såklart.


I morse när vi satt och åt frukost så sjöng vi lite grann. Och lillan har börjat kunna väldigt måna melodier. Hon kan inte så många ord i varje låt. Det är ofta de första orden i sången, men man hör ändå vilken låt det är eftersom melodin är rätt. Så det är Bä bä vita lamm, Blinka lilla stjärna, Björnen sover, Lilla snigel, I ett hus i skogens slut som sjungs mest. 

Nä nu blir det nog soffläge :P 

<3


Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckoslut

Denna vecka har gått relativt fort. Det har varit sämre arbetstider, men det får man ta. Jag har fått må bra och kunnat jobba hela veckan, vilken jag är väldigt nöjd över :D Hoppas det fortsätter så!
Har nu även fått tid till min läkare, så det ser jag fram emot. Det är alltid uppskattat att få veta saker tycker jag. Även om det inte alltid är bra saker så vill jag veta typ allt.

Ikväll hoppas jag på att få en myskväll med älsklingen. Vi hinner knappt umågs om veckorna. Jag är ofta hemma sent och han har ofta mycket jobb på kvällstid. Stackarn.
I morgon kommer jag sysselsätta mig med bakning. J fyller snart 25 och vi ska ha kalas på söndag. Vet att jag är sent ute med bakning. Började med en sort igår. Och det blir nog inget monsterfika. Jag brukar vara duktig med massa olika kaksorter, så får se vad jag orkar.
Har en idé om en tårta, men får se om det blir av eller inte.

Imorgon är det även barnloppis, sista för iår. Jag är lite småsugen på att fara dit en stund. Måste även på stan en snabb sväng.
Det blir nog en lyckad helg!

Ha en Trevlig Helg gott folk. Ta hand om varandra!

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mätt

Nu har helgen passerat. Jag har hunnit träffa hela familjen, fått en härlig lavastensbehandling på Wilmas, gått en sväng på stan och köpt ett par knallblå jeans och 3 nagellack, träffat Frida, fått egentid med älsklingen, busat med lilltjejen våran, träffats Js familj och firat fars dag...J har fått sockar, tomteskum, blommor och Noblesse choklad.
Ja jag känner mig rätt så mätt på helgen. Det har varit en kanonhelg och idag har jag varit pigg! Hostar fortfarande och har fortfarande lock i öronen men jag mår mycket bättre!! Imorn blir det äntligen tillbaka till jobbet igen. 

Tror jag har glömt nämna det i bloggen, men om två veckor så kommer vi förflytta vårat jobb till Umeå, så då blir det no more pendling för mig!!! Okej, det kommer ta typ max 15 min att köra till jobbet, hur härligt är inte det??!! Det ser jag verkligen fram emot. Har alltså bara 2 veckor kvar att pendla! 

J sitter och planerar inför morgondagens lektioner. Så duktig han är. Han har fått förlängt och har jobb hela nästa termin med vilket känns super! Hoppas bara att han kan få en tillsvidare tjänst. Det hade suttit bra!! Vi har väl börjat spana lite grann på annat boende, men det är ju inte direkt billigt, sen bör vi inte förflytta oss så långt om vi nu vill att lillan ska få ha kvar sina kompisar här och slippa byta förskola igen. 

Det blir nog snart natti natti. Blir att se Solsidan i sängen för vi har missat det. 
Älskar min J

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helg!?

Äntligen fredag! 
Eller äntligen och äntligen. Eftersom jag varit sängliggandes hela veckan så känns det inte så speciellt med helg just denna vecka. Det känns bra att jag kommer ha J hemma :) 
I natt har jag kunnat sova mellan 23-05.30 vilket känns som ett mirakel. Har inte kunnat sova så många timmar sammanhängande sedan natten mot söndag. Denna vecka har jag lagt mig runt 21 somnat mellan 22-23 och sedan vaknat vid 02-03 och legat vaken i stort sett fram till 07.30. 
Jag har fortfarande grymt ont i halsen, men eftersom jag äter pencillin så ska jag ju inte smitta och det borde släppa snart. Jag har inte direkt haft ont i öronen sedan igårnatt men har fortfarande lock så hör fortfarande inte som jag ska. Feber: 38, normal: 36,4.
Men det känns skönt att vara på bättringsvägen även om jag fortfarande inte känner mig helt frisk. 

Ikväll ska mamma bjuda på middag. Hon fyllde ju 50 tidigare i veckan så hon har bjudit oss barn m fam. på middag. Önskar att jag hade mått bättre, men känner att jag vill dit ändå. I värsta fall får jag väl gå isäng. Får se om jag kanske fixar en liten överaskning om orken finns :) 
Imorgon har jag även tid på Wilmas spa för en Lavastensbehandling (Hot Stone). Hade hoppats att jag skulle vara helt frisk till dess, men det kommer bli skönt ändå. Sen är det julklappshandlingen som vi måste komma igång med snart, men det blir nog inte denna helg som planerat. 

Nu ska jag stoppa i mig lite frukost och ta medicin sen lägga mig i sängen igen och se film/sova.

<3


Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vit mark

Har äntligen fått svar om att jag kan äta mina kåvepenintabletter som jag fått. 
Så nu hoppas jag att jag blir frisk fortare :) 
Det surrar i öronen och jag hör inte så bra. Vissa tonlägen låter som "aliens", sprakigt på något vis. 
Febern sitter fortfarande i. Det sämsta med mig är att jag har så svårt att sova när jag är sjuk.

Julen börjar närma sig och nu måste jag försöka fundera ut lite julklappar så jag slipper den där paniken. Det är alltid lika svårt varje år med julklappar/presenter. Barnen är ju lättast. Sen är det är ju Farsdag på söndag och min J fyller snart 25. Vi ska nog kunna lista ut någonting. 

Det är äntligen lite vitt på backen ute. Även om det är minilite snö så är det iaf vitt. Och man längtar allt mer efter julen. Det är en så mysig tid tycker jag. Bara att få pynta lite här hemma, spela lite julmusik och träffa släkt gör mycket. Hoppas det kommer mer snö till första advent :)

<3 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjuk vs Frisk

Är tanken att man aldrig ska få må bra och vara frisk? Är det inte det ena så är det, det andra. Jag blir snart tokig och bryter ihop. 
Lillan är äntligen fri från ögoninflammationen och hon är på förskolan. 
Själv fick jag ont i ena örat på söndagen och det sprängde och pulserade i 5-6 timmar. Sen släppte det onda men hade fortfarande lock. Igår var jag yr och hade problem med balansen, framförallt på förmiddagen. Sen blev jag piggare och tänkte "kanon, jag kan jobba imorn". 
Allt var väl som vanligt förutom att jag fortfarande var lite småyr men inget allvarligt. Vi gick isäng och jag vaknade vid 3 av att det sprängde som tusan i örat. I DET ANDRA ÖRAT! 
Så jag har legat och vridigt och vänt mig sen dess. Försökt somn, varit frusen, har ont i halsen och nu har jag även ont i huvet för jag inte fått sova så mkt. 
Har lite feber och känner mig yr nu igen...och hör ganska luddigt eftersom det är lock för båda öronen, typ som om jag skulle ha öronproppar.
Har fått tid på Vårdcentralen vid 10. Men jag är så ruskigt less på att det Alltid ska vara en massa skit med mig. Räcker det inte som det är. Jag brukar klara mig bra från sjukdomar, men mitt immunförsvar blir bara sämre och sämre. 
Kommer väl inom kort operera ut en visdomstand med. Har fått kallelse inför op där dom ska undersöka och berätta hur det går till. *Vill inte*

Nä nu ska jag försöka vila några minuter innan jag ska iväg. 
*Snälla kropp, låt mig vara, låt mig vara frisk så jag kan jobba och leva normalt*

Nä nu ska jag inte vara så negativ. Det finns alltid dom som har det värre. 

Min kära mor fyller 50 år idag! Stort Grattis, jag ringer senare!

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

lördag

Igår var vi iväg på Halloweenpartaj en stund. Det blev inte alls sent. Sen i morse fick vi rejäl sovmorgon. Efter 10 gick J och väckte upp lillan. Hon har fortfarande ögoninflammation (ioch har nu fått i båda ögonen). Så hon ser ingenting på mornarna eftersom båda ögonen typ klistrats ihop. Sen när hon får upp ögonen efter att man tvättat så säger hon "Titt ut". Goungen. Hon har nu fått antibiotikaögondroppar eftersom det har gått så länge ochdet verkar inte bli bättre. Så nu hoppas jag det ska bli bra. 

Vi gick upp och åt frukost (jag åt ett ägg och tog medicin) sen gick jag och la mig igen. Nu är klockan efter 15, och har först nu tagit mig upp. Mår inte speciellt bra idag med andra ord.
J och lillan for iväg på barnens hus och sen vidare till lillan farmor och farfar. Jag ska snart duscha tänkte jag. Ikväll blir det nog bara lugnt för mig. J kanske ska träffa några kompisar men jag orkar nog inte fara iväg och göra nåt. Kanske hör med någon om att komma hit en stund, får se....

Hoppas ni har en skön helg och ta hand om varandra. 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()