Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Provsvar?

Igår gjorde jag inte mycket annat än låg på soffan. Extremt jobbig dag! Åt väl inte överdrivet bra heller.

Idag är det inte speciellt bättre. Har ringt till barnmorskan och frågan hur tyroideaproverna såg ut (struman) och de var normala, så inga mediciner behövs ändras där. Annars trodde jag nästan att det var det som ställde till med denna hemska trötthet. Så då ringde jag till "gastro" istället och frågade om provsaren på levern, och dom var i stort sett oförändrade och inga mediciner behövde ändras där heller. Och min läkare har sett provsvaren med. 
Vad ska jag göra nu då? Vänta på att min läkare ska ringa upp eller? Känner mig så dålig när jag inte orkar jobba, det är ju nu jag verkligen behöver jobba och tjäna pengar, och det är ju det jag vill också. Så det känns förjävligt att inte orka rent ut sagt.
Nu ska jag försöka få i mig lite lunch och hoppas på att jag blir lite piggare så man kan göra nåt av dagen. Förhoppningsvis fara och jobba en stund om kroppen tillåter det.
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagen med det stora plusset

Jag tänkte berätta om dagen då vi fick vårat stora + på stickan.

Vi hade varit i Robertsfors i några dagar för att skrapa garaget, även varit hos mormor&morfar i stugan och fiskat och grillat en del, träffat kusinerna och så. Mensen var sen redan då, och jag hade redan gjort ett gravtest som hade visat negativt. Så jag tänkte inte så mycket mer på det. Jag brukar vara lite oregelbunden pga sjukdomen, det är kroppen som bestämmer. Men sen när vi var påväg hem till Umeå igen så pratade jag och J i bilen om det och vi bestämde att vi skulle svänga förbi på apoteket och köpa ytterligare ett test eftersom det gått ca 6 veckor. Så länge brukar det inte dröja i normala fall. Jag var mest rädd att jag hade fått ett återfall i sjukdomen och blivit tvärdålig.
Innan vi var hemma så sa älskling till mig  "om testet visade negativt då gör jag slut", han sa det såklart på skämt.
Vi komme hem och jag gjorde testet, och man ska ju vänta i 5 minuter innan man läser av testet, men redan efter 1 minut så såg man klart och tydligt att det var positivt. Jag stod med världens leende på läpparna inlåst på toan, och samtidigt blev jag vättskrämd. "Vad gör jag nu?" tänkte jag. Jag var ändå tvungen att vänta tills det hade gått 5 minuter för att veta att det stämde. Sen ropade J och frågade hur det gick. Jag visste inte vad jag skulle säga så jag stoppade ner testet i förpackningen med anvisningarna och kastade ut förpackningen på golvet och låste in mig igen. Han gick och plockade upp det och började fråga vad dom dubbla strecken stod för. Sen läste han och jag öppnade dörren. Vi stod och skrattade och kramades sen hade ingen av oss nåt att säga. Vi satt vid köksbordet en lång stund och bara stirrade.
Vi fattade inte att det var sant. Det tog några dagar innan vi förstod att vi ska bli föräldrar. Fast jag tycker fortfarande att det känns underligt. Ska jag bli mamma??? 24 veckor kvar :O
Men nu börjar det bli mer och mer verkligt. Jag märker att kroppen förndras. Magen har börjat växa lite och jag funderar på om det är liten som jag har börjat känna röra sig i magen. <3 Tror det blir ännu mer verkligt när vi får göra ultraljudet.
Jag är väldigt trött nuförtiden, eller jag är mer än trött, jag känner mig sliten. Det känns inge kul, men jag får försöka bita ihop.
Älskar min J och vårat lilla under
<3
//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kanelbullens dag (lite för tidigt)

Jag blev så sugen på nybakta bullar att jag gatt göra en laddning. Nu är dom färdiga och står på spisen för att kallna lite.

Ska bara koka lite kaffe åt grabbarna grus så dom blir nöjda och hälla upp ett glas mjölk till mig så blir det fika sen :)  Får hoppas dom smakar bra, så jag inte har gjort dom i onödan :P
Blir så jobbigt när man ska bara av glutenfritt mjöl, det behövs så mycket mer mjöl att man alltid är rädd att det ska bli torrt. Så jag ska snart provsmaka.
Trevlig kväll!!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trötter

Förra veckan gick rätt segt tycker jag. Vet inte varför egentligen.

Har ju varit i R-fors i helgen och ingen sovmorgon har man fått. Natten till söndag sov jag hos mamma och lät pappa sova på soffan. Elliot låg i resesängen nere vid fotänden, och han var pigg och glad strax efter 7 på söndagsmorgon. Jag vaknade av att han stod och tittade på oss :p
Sen under dagen fick vi massa god fika. Syster hade ju fyllt år så hon hade kalas. Och jag har inte fikat så mycket på det senaste året :p I alla fall halvåret. Kanske beror på att jag mådde väldigt illa mellan april och Juni. Troligen av magkatarr.
Sen efter all fika när man kände sig mätt så skulle vi äta tacogratäng. Och det kan man ju inte motstå. Jobbigt när man inte känner sig mätt när man äter utan mättheten kommer typ en timma senare :P Försöker att inte äta mer än normalt till lunch och middag, sen får man ta sig nåt mellanmål under dagen istället.
Igår var jag väldigt trött och sliten i största allmänhet, och det är jag idag med. Hoppas att det ger med sig för annars kommer det börja påverka mina arbetsdagar. Känns som jag skulle kunna sova i flera veckor i streck.

I morse så for jag till tandläkarn, igen. Känns som jag bor där nästan. Kan dom inte boka in så man gör flera saker samtidigt istället för att man ska dit 4 gånger. Nu tog jag i alla fall bort tandsten. Trodde tidigare att jag skulle klara mig från tandsten, men sen i fjol fick jag det helt plötsligt. Är så obehagligt, känns som dom ska skrapa bort tänderna :P
Men nu ska jag väl bara ha ett besök kvar hoppas jag och då ska dom fixa bettskenan.
Till middag gjorde jag förresten en jättegod egen pasta carbonara:
2 paket bacon i tärningar
1 gul lök
Stek bacon och lök, tills baconet är nästan knaperstekt och löken fått färg.

Blanda:
1 ägg med
2dl matlagningsgrädde
salta och peppra efter tycke

häll ner plandningen till baconet och löken. Servera med pasta och sallad.

Har aldrig provat detta recept, men det var verkligen jättegott.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Firar

Igår efter jobb (och skola för älsk) så for vi iväg på ersboda för lite småshopping. Vi skulle främst på InterSport som hade stor rea på jeans och sånt. J behöver verkligen nya byxor, men tyvärr så fanns inga som han gillade eller som passade. Jeans vill man ju ska sitta perfekt och inte halvbra. Så är det ju bara.

Eftersom vi redan var där borta så ville jag gå på Kappahl och H&M vid coop. Hade lite rabatter där så tänkte kika efter nån tunika som jag kommer kunna ha sen när magen blivit större. Men jag hittade ingenting fint, förutom sånt som kostade 399:- och det ville jag inte lägga ut. Sen hittade jag massvis med REA på mammabyxor. Så jag tänkte jag kan ju testa nåt par. Hittade 2 snygga i storlek 40. Ett par mörka och ett par ljusa. Dom mörka var verklien assnygga, men behövde en storlek större, fast det fanns inte. Dom ljusa var också väldigt snygga. Mycket snyggare på än när man bara tittade på dom. Och om jag får större höfter så ska jag nog kunna ha dom ändå. Men byxorna var nersatta från 499:- till 50:- Fatta 50 spänn för ett par snygga jeans som sitter bra. Jag vart överlycklig och köpte dom. Dessutom var det hur bekvämt som helst med ett par byxor som inte tryckte in i magen. Så jag lär nog inte vänta så mycket längre till innan jag börjar använda dom :)
Sen när vi komme hem så ringde vi Restaurang Balder och bokade bord. Det blev en smaskig Tacobuffé med massa gott och varm smält ost. Det är nog det bästa tror jag.
Vi har prata länge om att man ska ut och fira att våran lill* har flyttat in i magen, men har velat vänta så man vet lite mer säkert att det kommer gå vägen.  Det kan ju alltid gå snett, och framförallt i början. Men nu så hoppas vi verkligen att allt kommer gå fint och att den stannar där inne till i Mars.
Det var verkligen mysigt med levande ljus och livemusik (piano). Lite mycket surr runt om kring, men det får man ta.
Borde gå ner till tvättstugan och se om det finns några tvättider nu på morgonen. Vi har skjutit på det alldeles för länge nu.
Just det, vi var hos Robert en stund igårkväll. Vi såg en film som jag tror hette Redemption (vet ej stavningen). Det skulle vara en thriller men det kan man inte direkt kalla det.
Snart måste jag packa. Blir i R-fors några dagar nu.
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Tog på mig mina röda byxor som jag bytte gylf på för några veckor sedan, och till min förvånan så fick jag nästan inte igen knappen. Det går men då trycker det som fasen i magen så går med den öppen. Funkar ju med en längre tröja så det inte syns :P

Vill kunna använda mina egna kläder så länge som möjligt, och inte köpa så mycket nytt. Lite kommer ju behövas såklart men inte så mycket tror jag. Har ju mycket tunikor som jag kommer kunna ha.
Usch så trött jag var i morse. Jag var hos favoritfrida igårkväll och sen svängde jag in på statoil en stund och snackade med älskling som jobbade och pär som störde honom haha. Var ruskigt sugen på att köpa en ost&bacon korv, men jag höll hårt om fingrarna. Visste att magen skulle säga ifrån om jag hade gjort det, även om jag var hungrig. En frukt satt bättre fast var inte lika gott för stunden :p
Som sagt, i morse var jag väldigt trött. Jag tog med mig frukosten och åt i bilen. For och tog prover och självklart var det fullt på alla parkeringar, bara för att jag redan var lite sen. Och sen var det massvis med folk före mig på provtagningen. Men till slut blev jag klar, och komme till jobbet 45min för sent. Jaja, det gick ju det med.
Nu är jag hemma igen, tidigare än vanligt jag vet. Men jag är hur slut som helst idag, så det fick bli en kortare dag.
Ikväll måste jag slå in present och packa. Sen imorn åker jag tillbaka till R-fors. Det blir kalas på söndag för syster som fyller år. Så då får man träffa familjen igen och även lite släkt :D Känns jättekul!
Ikväll hoppas jag att jag och älskling får en mysig kväll. Kanske äta god mat och ligga och mysa i soffan framför en bra film eller nånting sånt.
Älskar min J mest av allt, nu och för alltid!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

tandläkarbesök

Igår åkte jag hem till mor och far :) Kommer börja på ett nytt jobb till veckan och det ser jag fram emot. Tänkte även höra om jag får behålla mitt nuvarande jobb som extrajobb. Men chefen hade utbildning hela dagen och sen for han hem, så jag hann aldrig prata med honom.

Igår var jag riktigt seg och trött hela dagen. Hade lätt kunnat gå isäng efter middan. Men jag for och hjälpte mamma att städa verkstan och sen for vi hem och såg "Idol". Hann se lite av"Berg flyttar in" innan jag somnade på soffan. Sen var det bara att krypa ner i sängen och sova. Fast jag har sovit lite oroligt. Mest troligt för jag var lite nervös inför tandläkarbesöket i morse. Men lagningen gick bara fin, så det är skönt att ha det bortgjort nu :)
Sen fick jag även bestämt veta att jag behöver bettskena på natten. Hoppas verkligen att min huvudvärk försvinner då. Tandläkarn var och tryckte på lite olika sätt och det gjorde fruktansvärt ont. Hon sa att jag hade "träningsverk" och behövde slappna av. Fast om nätterna är det inte så lätt att slappna av när man gnisslar och kniper ihop tänderna för kung och fosterland. Men, jag hoppas som sagt att det blir bättre nu :) Så fick ytterligare en tid för att avljuta (- heter det så?) mina tänder.
Så jag vet ärligt inte vad jag ska göra hos tandläkarn nu på måndag. Trodde dom skulle kolla upp om jag behövde bettskena då...Får kolla upp det. :p Ska lix va hemma då så det spelar väl inte så stor roll om jag går dit heller.
Idag har det gått bättre än på länge på jobbet och det kändes riktigt bra :)
Älsk jobbar ikväll, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Väntar på svar från Frida, annars tänkte jag ringa till syster eller nåt sånt. Får se helt enkelt.
Har knaprat på massa hemmamorätter idag och dom är ju sååååååå fantastiskt goda :)
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagen

Hade magknip igårkväll när jag la mig, och det försvann inte förns nån gång inatt. Huvudsaken att det var borta i morse när jag vaknade. :)

Har nyss fått i oss mat i magen, chili con carne fast utan chili haha. Gott var det i alla fall, speciellt med mjukmacka till! Har märkt att jasminris inte är nån höjdare direkt. Tycker egentligen om det, så återfår väl smaken för det sen :)
Känner att jag har lite magknip nu med, och jag blir så orolig för det minsta lilla. Men det ska väl vara normalt såhär i början när liten försöker få mer plats och så.
Känns som magen är lite större än förra veckan med och det gillas. :P
Ikväll ska jag gå till grannen Ems och se tv. Bland annat idol, och om jag har tur så får jag mig en kakbit som finns kvar sen hon fyllde år :D Annars vet jag inte vad jag ska hitta på. Har haft mina funderingar på att klippa lite tyger, men det kändes nästan jobbigt att göra det nu, så får se om det blir av eller inte.
Måste i alla fall packa en liten väska så att jag får med mig det jag behöver till imorgon då jag ska hem över ett dygn och laga en tand. Det ser jag inte fram emot, tandläkarskräck haha. Nämen det går nog bra.
Ne nu ska jag släppa in Lasseliten som sitter på balkongräcket. Favoritkissen =)
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

<3

Denna dag har vart helt okej. Har mått riktigt bra, fast har varit lite trött. Men det får man va ibland, även om jag är det väldigt ofta. Jobbet gick väl sådär, men alla måste få ha sämre dagar. Ikväll blir det nog bara att slappa iaf tror jag. Ska nog se "Biggest looser Sverige". Annars lär det inte hända många knop. Kanske handla om jag orkar.

Som jag skrev igår om min syster så skulle dom ha en spännande dag idag. Dom har nämligen varit på ultraljud idag och jag ska bli moster igen, i mitten av februari. Dom har just gått 18 veckor, eller är i 19:e veckan beroende på hur man vill räkna :D Riktigt kul faktiskt.
Sen en till nyhet. Det är inte bara syster som ska få barn i familjen utan lillasyster ska också ha barn.
Ja det stämmer, jag är gravid. Jag och älskling har berättat för våra familjer och de kompisar som vi umgås allra mest med. Så istället för att vi ska berätta det för alla våra kompisar, en efter en så går vi ut med det såhär istället:)
Vi har gått 14 fulla veckor, eller är i vecka 15. Så i slutet av mars ska våran lilla bäs titta ut. Och vi hoppas såklart att allting ska gå som det ska. Klart man är orolig ibland, att saker kommer gå annars bara pga min sjukdom, men det ska det förmodligen inte göra.
Det blir ultraljud om ca 5 veckor, och det blir det andra. Jag fick göra ett ultraljud när jag var i vecka 8 bara för att se att den då 15mm lilla varelsen levde <3
Allt detta är trots allt planerat. Även om vi är unga. Allt detta har kommit upp allt mer sedan vi fick beskedet om levertransplantationen. Och min läkare tyckte att vi skulle försöka få barn inom det närmsta året om vi ville vara säkra på att det skulle gå innan leverbytet. Så på den vägen är det och vi är såklart superglada att vi nu väntar barn, även om allt gick väldigt fort :P.
Kan lova att jag har mått väldigt mycket upp och ner. Aldrig kräkts, men har mått väldigt dåligt vissa dagar. Tidigare fick jag äta en gång i timmen för att inte må illa, men det har släppt rätt mycket nu. Nu blir jag mest illamående om jag blir riktigt hungrig. Och hungrig är jag ju så gott som hela tiden, men försöker att äta med måtta och såklart inte hela tiden.
Kan tänka mig att många som läser detta får en chock, och det förstår jag. Hoppas att ni förstår att vi gör det av en bra anledning.

Bebis:
Din bebis är 8 cm och väger ca 25 g. Bebisen är ungefär lika stor som en tennisboll. Nacken och halsen börjar bli så starka att bebisen kan hålla upp sitt huvud. Nu är alla kroppsdelar så pass utvecklade att man kan se vilket kön bebisen har.

<3
//Hanna

 

Permalink Gravid Kommentarer (3) Trackbacks ()

konstig dröm

Mina ärenden på strömpilen igår var lyckade. =) Så det känns riiktigt bra!

Under kvällen så hade jag en klänning som jag lånat av min kära mor. Rätt sjukt att jag kan ha vissa kläder som är hennes, hon som är så liten.
Det blev inte så sent som tur var. Grabbarna gick ut runt 23, och jag valde att stanna hemma och gick isäng istället. Hade hört med min kära syster under gårdagen och jag hade fått sova där om det hade blivit sent här hemma. Och det uppskattar jag. Även om jag inte gjorde det, så visste jag ju att jag hade möjligheterna.
Har haft väldigt mycket konstiga drömmar i natt, och det har varit väldigt många personer som jag känner mer eller mindre som var med. Till och med såna som jag aldrig har umgåtts med men som kommer från r-fors...Och det handlade mycket om att det var vinter och vi var på en stor hopptävlig med slalom/snowboard eller pulka. Man fick typ åka vad man ville, och hoppet var gigantiskt...Orkar inte gå in på detaljer.
Familjen var även med i drömmen, och det fick mig att längta hem lite. Eller åtminstone att få se alla i familjen. Ska hem på onsdag en sväng och sen blir det nog r-fors till helgen med, syster som fyller år i veckan skulle ha kalas på söndag så då får man se allihopa :) + lite annan släkt! <3
Just det, när jag tänker på familjen och på syster så har dom en spännande dag framför sig imorn, och jag hoppas att allt är som det ska :D.....
Nu ska vi strax gå till dagiset här breve och rösta.
Sen ikväll blir det nog som grabbarna säger "bakispizza", fast jag ska nog ta mig en hamburgare :) Måste dock fixa nå käk ändå så vi har lunch imorn. Älsk börjar sin praktik imorn, och han ska va på 2 skolor, så jag hoppas det inte blir allt för mycket fram och tillbaka. Då blir det många km på cykeln varje dag...minst 2 mil om dagen borde det bli...stackarn.
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grabbfest

Idag har jag och Emma vart ner en sväng på strömpilen. Det blev äntligen en ny bh för mig :P Men vet inte om jag är 100 nöjd. Den verkar skava lite grann känner jag nu en stund senare. Men det är säkert en vanesak med. Får hoppas på det iaf.

Emma köpte bland annat ett par snygga skor =) Själv så provade jag ett par uggs, och dom var riktigt skönt. Dom är ju inte dom snyggaste skorna om jag ska vara ärlig men jag skulle verkligen kunna köpa ett par bara för att de var så otroligt sköna. Men jag höll börsen hårt och bestämde mig att inte idag.
Har stökat undan lite hemma och dammsugit en snabb sväng. Sen har jag duschat och gjort mig lite fräsch. J och Pär ska ha fest hemma hos oss ikväll och det slutade med att ingen annan quinna än jag kunde så det blir som en grabbfest. Är egentligen inte så sugen på att ha festen hos oss eftersom jag är så trött på kvällarna, men Pär ville inte ha hos sig...Så jag har hört med syster och om jag inte vill stanna så får jag åka dit och sova =) så  det var snällt av dom tycker jag.
Nä nu ska jag ta på mig en klänning :)
Trevlig kväll!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tired

Detta har inte varit den bästa veckan kan jag lova. Den är ungefär som förra veckan känns det som.

Blir provtagning efter helgen, sen måste jag försöka få tag i läkarn å kolla hur strumavärdena ser ut. För jag är så fruktansvärt trött och slut i kroppen just nu. Tröttare än vanligt, och det känns inte så kul.
Imorn ska vi ha fest här hemma, och det är jag inte så pepp på. förhoppningsvis blir det inte så sent, annars får jag försöka fara och sova nån annan stans tror jag.
Har precis fått i mig lite lunch. Hade massa mat kvar sen middan igår, hemmagjorda biffar och pären. Riktigt goda blev dom :)
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

snabb visit hem

Igår var jag seg och less. Vi började med att städa lägenheten. Inte så kul, men det måste göras. Så nu "skiner" det här hemma. Började nästan känna mig nedstämd sen eftersom jag inte har gjort nånting på hela förra veckan, pga att jag låg i feber och helt orkeslös. Hade hört med lite kompisar och ingen var ledig eller var inte hemma. Så det slutade med att jag åkte till Roberts- för att få lite socialt umgänge. Älsk har ju jobbar hela helgen med, och inte vart hemma på kvällarna så jag har haft skittrist.

Så jag blev lite piggare av att träffa föräldrarna och broder. Åkte tillbaka till stan i morse och for på jobbet. Vilken jag nästan ångrar att jag gjorde eftersom det gick så segt. Kände mig seg i huvudet och allmänt slut i kroppen. Förmodligen för att jag inte riktigt har återhämtat mig ännu. Efter jobbet så följde jag med syster + son till busplaneten en stund, så Elliot fick busa av sig en stund :) Har aldrig vart in dit (förutom en snabbtitt just vid rulltrapporna) så det var rätt kul att se. Det finns väldigt mycket på inte allt för stor yta kan man säga.
Nu har man fått mat i magen. Älsk hade gjort kassler och ris med gräddsås, ananas och ost. Mycket gott!!!
Nä nu ska jag ta en slapp minut i soffan.
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

hungrig?

Jag har ett stort sug efter smörgåstårta just nu!!!

Mamma gör så himla god till mig och jag hade inte tackat nej till en smakbit just nu. Nä jag ska försöka tänka på annat nu. För enda sättet för mig att få en smörgåstårta just nu är att jag gör en själv och det ids jag inte göra :P

Så på dagens schema står det städning.
Disken ska bort, dammsugning, kanske lite dammtorkning...sen måste vi fixa tvätten, men det blir nog morgondagens göra för jag tror inte vi hinner det idag. J börjar jobba 15, och jag ska försöka ta mig till jobbet och sitta en stund jag med.
Sen ska jag fixa lax och pären med gräddsås och citron under dagen så att vi har middag på jobbet. Mmm, nu börjar jag längta till middan :)
Tror jag måste gå och ta mig nån macka eller nåt så jag slutar tänka på mat haha.
Idag fyller Ems 23 år :) Grattis på dig vännen!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Frisk luft!

Wihoo, första helt feberfria dagen :) Men jag känner mig fortfarande lite hängig. Har däremot varit ute lite grann för första gången på flera dagar och det var väldigt skönt kan jag lova. :) Sen har vi vart ute en sväng med bilen, har bland annat köpt present till svärfar som fyller år på tisdag. Tror det blir middag hemma hos dom då om jag inte minns fel :) Inte helt fel.

Sen blev det en sväng på Rusta och InterSport. Älsk köpte lite sockar - äntligen :P
Jag provade lite mjukisar, för dom vi har är så gamla och jag vill ha ett par egna, typ mer tjejmodell. Hittade dock inga bra just nu.
Sen tog vi en snabb svängom på Maxi innan vi var hemma. Blev lite småsaker som mjölk, fil, pålägg och matgrädde. Nödvändiga saker vill säga. Så vi åt lite mackor när vi komme hem. Får se hur jag ska göra med middag. Det ser för hemskt ut i köket just nu, och jag har en färdig sallad i kylen. Men frågan är om jag ska vara snäll och göra lax och pären och sen gå ner och lämna en portion till älsklingen på jobbet?? Får se hur jag gör.
Har inget för mig ikväll. Syster är i Sundsvall, Frida är i robban, Ems har kille här så dom vill kanske ha en kväll för sig själv (har inte pratat med henne, men..)
Har ju fler att välja på men jag blev som slö samtidigt. Får se hur jag gör helt enkelt....Klockan är ju så tidigt än.
Sen ska älsk på fest efter jobbet, och då lär väl jag vara astrött och gå och lägga mig. Har gått isäng typ 9 hela veckan. Igår var den faktiskt 10...:P Inte lätt när man är sjuk.
Nä nu ska jag försöka komma på nåt att göra ikväll :)
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

orolig?

Feber har nästan lagt sig helt.  Usch vilken vecka det har varit. Jag ogillar skarpt att vara sjuk, och jag blir så orolig att mina levervärden ska bli sämre varje gång jag blir förkyld eller blir sjuk på något sätt.

Hoppas verkligen att det inte har blivit någon förändring iaf!
Älsk har gått iväg till jobbet och jag har hunnit med att ta en långdusch :P Rätt skönt och ett bra sätt att bli lite piggare enligt mig. Till middag gjorde jag en tonfisksallad. Orkade inte göra nåt avanserat. Vi funderade först på tacos men då gatt vi handla och det orkade vi inte.
Så i salladen hade jag tomat, gurka, kikärtor, ärtskidor och tonfisk såklart. Man står sig ju inte lika länge på en sallad som på tex kött och potatis, men jag får väl ta ett kvällsmål senare :) + att vi åt runt 16, så det gör väl oxå att man hinner bli hungrig en gång under kvällen.
Det blir att slappa på soffan framför tv:n hela kvällen tror jag. Inte så spännande, men sånt får man räkna med när man är sjuk. Fast jag är grymt less nu. Vill vara frisk nu!
Såg att Idol var ikväll  med och det var positivt. Trodde inte det, så då har jag ju alltid nånting spännande att se ikväll.
Trevlig kväll :)
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fortfarande sjuk

Jag har fortfarande feber. :/ I morse när jag vaknade kände jag mig lite piggare och tänkte att jag kan nog gå till jobbet idag, men kanske lite senare. Jag åt frukost och duschade och kände mig fortfarande lite seg men ändå lite piggare än igår. Men sen har det dalat. Nu börjat jag känna mig lite snurrig när jag sitter upp och jag känner att febern sitter kvar, och den är lite, lite högre än igår till och med :/ När ska det släppa? Jag vill ju tillbaka till jobbet så jag får nån vettig lön nästa månad ju.

Har kokat vatten, så nu ska jag dricka honungsvatten och lägga mig i soffan och snora.
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjukling

Idag är jag sjuk. :/

Många på jobbet är förkylda. Hostar och snörvlar. Mamma var förkyld i helgen i stugan, så ja det är väl klart att jag ska åka på det till slut. Tyckte att jag hade klarat mig länge, men det räckte inte.
Jag började känna mig hängig redan igårkväll. Halsen började klia och jag kände mig slut i kroppen. Har vaknat av halsont flera gånger i natt och i morse när jag vaknade hade jag feber. Har det fortfarande. Inte så mycket men det räcker för att man ska känna sig sliten. Har ont i huvet och bihålorna med. Sen har jag skitont i ögonlocket på ena ögat. Tror jag har en vagel där under. Inte så skönt.
Jag hoppas jag är piggare imorn så jag kan jobba igen, sen så ska jag till tandläkarn på torsdag och det vill jag helst göra bort nu. Får hålla tummarna för det.
Nä nu ska jag lägga mig och vila.
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stughelg

I fredags förmiddag åkte vi till R-fors. Blev lite ärenden på banken och sen skickade jag iväg 2 paket med studentlitteratur som jag fått sälja :) Känns skönt att bli av med dem, och få inte några slantar.

I stugan var det ruskigt kallt när vi komme fram. Och det tog lång tid innan det började bli varmare. Hela fredagskvällen var kall och natten mot lördan var jobbig. Jag låg med långkallsonger och tröja + 2 täcken och frös :P Menmen, jag överlevde ju! Annars har vädret varit riktigt bra, speciellt på söndan.
På lördan hade vi lite kalas för pappa som fyllde år tidigare i veckan. Vi fick 3 rätters middag + fika under dagen. Till pappa hade vi köpt ett silverhalsband, riktigt fint :) Får hoppas han inte tar av sig det :P
Söndan var en rätt lång dag. Det blev att städa undan, packa, bädda upp och massa såna saker. Sen skulle båten hem så resan hem tog väääldigt lång tid om man jämför med om vi inte skulle haft den.
Ångrade att jag inte hade ätit lunch på dagen eftersom middagen blev rätt sen. Så bilresan var inte den roligaste med magont, men det blev bra så fort jag hade ätit middag :)
Sen i morse klev jag upp för att fara till tandläkarn. Och jag visste ju redan innan att jag hade ett hål så det vart ju ingen nyhet. Så jag måste tillbaka nu på torsdag igen och laga. Känns rätt skönt på sätt och vis att få bort det, men jag hatar att va hos tandläkarn. Sen hade jag lite otur eftersom jag måste dit ytterligare en gång i september och kolla om jag behöver bett-skena. Dom hade tydligen inte tid att göra det samtidigt, så det är väl bara att se glad ut. Det känns ju bra att dom kollar upp det i alla fall eftersom jag gnisslar väldigt mycket tänder och har ont i huvet rätt ofta...så förhoppningsvis är det bara det som spökar.
Min läkare ringde idag på jobbet... och h*n visste inte om att jag hade tagit prover 2 veckor i rad, och att det inte var tänkt. Så inga konstigheter där. Inga mediciner ska ändras utan h*n skulle bara kolla hur det var med mig :)
Till middag gjorde jag en kycklingsoppa, men det blev inte efter receptet så det smakade inte som senast jag åt det. Tål tydligen inte kycklingbuljong heller så det tog nog bort lite av smaken, och sen råkade jag he i lite för mycket cayennepeppar :p Men J blev glad i alla fall :)  Nä nog blev den god :)
Trevlig kväll!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Heelg

Nu har jag helg, äntligen!! Fast veckan har gått ruskigt fort. Tiden springer verkligen iväg, och jag har redan jobbat 4 veckor!! Helt sjukt!

Nu har jag äntligen sytt fast gylfen på mina röda byxor som har hängt i garderoben ca 4 år. Och jag har provat dom lite nu och då och ibland har dom passat, ibland för stora och ibland nästan tajta.... så ja det är svårt för mig att hålla en jämn vikt pga sjukdomen och medicinerna... Men, nu är det i alla fall gjort och jag kan då ha dom. Frågan är ju bara om det blev snyggt? dragkedjan var alldeles för lång så jag fick pillra extra länge med det och göra om. Nu hoppas jag bara att det kommer sitta kvar och inte gå sönder.
Har tyvärr ingen bild, och det är inte så mycket att se heller :p
Som sagt, äntligen helg. Och imorn åker vi till stugan :D Wiiiee, ska bli mysigt. Får hoppas på att solen är framme under helgen bara så man kan vara ute mycket.
Ska försöka packa ikväll tror jag, annars blir det imorn på morgonen. Funderar även på om jag ska duscha ikväll eller imorn...Borde göra det nu för håret e skitigt, men... jag orkar inte just nu :p
Jag har ju åtminstone tagit bort diskberget som vi haft. Man har som smådiskat lite nu och då, men nä nu fick det vara nog. Bajslådan måste rengöras innan imorn med, för Lasse ska stanna hemma själv i lägenheten. Pär ska titta till honom så det är ju bra :) jag tycker nästan synd om Lasse eftersom vi måste stänga in till vardagsrummet, och då får han inte så himla stor yta. Men det får gå bra under några dagar. Det blir bara jobbigt om vi ska dra med han till stugan.
Förresten gick det bra på jobbet idag, så jag tycker jag förtjänar en lite längre helg :)
Trevlig kväll :)
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

snabb vecka

Shit vad veckorna flyger förbi. Det är redan onsdag idag. Imorn jobbar jag sista dagen innan helgen för på fredag tänkte jag vara ledig så att jag hinner ner på stan och bland annat hämta ut mina skattepengar, kanske kika lite på stan om jag orkar och sen åka hem till Robertsfors. Sen blir det att åka med mamma och pappa upp till stugan och jag ser verkligen fram emot det. Fast nackdelen är att det förmodligen kommer vara svinkallt i stugan när vi kommer dit eftersom vi har väldigt dålig isolering och en-glasfönster. Så det går som bara vara där under sommartiden. Men det är så mysigt det med :)

Ikväll kommer Fridis hit. Och det ska bli väldigt kul att få se henne igen. Även om det inte är längre än "vanligt" sen vi sågs senast så känns det längre eftersom hon har vart utomlands. Så hon är väl megabrun och själv sitter man här vit som en krita...(ungefär) Önskar att jag kunde ha lite lättare för att få färg faktiskt.
Vi ska nog inte göra så mycket ikväll vad jag vet. Får se helt enkelt.
Måste fara en snabbis på affärn och antagligen innan middan. Har ingen aning om vad man ska käka idag :/ Har verkligen dålig inspiration till mat och till ny mat. Det är så svårt att hitta på saker och det känns som man äter liknande saker hela tiden. En gryta vore gott, eller fiskpinnar. Men får se vad gubben säger :)
Blev provtagning imorse igen. Bara det 4.e sticket på 7 dagar...+ 1 i fingret för att dom skulle ha det exakta
HB-värdet. vilket såg bra ut :) Men nu blir det lugnt med prover fram till den 29/9... Lite surt att jag bara fick hem 1 remiss denna gång. Får hoppas att fler är påväg eller nåt, annars måste jag ju ringa dit om några veckor igen ju...Sen hoppas jag att värdena ser bra ut med :) Man blire lite nojjig när man helt plötsligt får en massa prover som ska tas och sen att jag måste ta extra prover utöver dom vanliga och oftare. Fast egentligen skulle jag inte behövt sticka så många gånger som förra veckan, men dom klantade till det och sen missade dom ett prov, så var därför jag var dit och stack en extra gång förra veckan. Men nåja, sånt händer väl. Det blev ju taget iaf, och jag är ju inte stickrädd eller så och får det gratis så för mig kvitttar det. huvudsaken att allt blir taget.
Nä nu kanske man ska rulla ner till Maxi. Kanske ska ta cykeln till och med.
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()