Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

orättvist

Tittar på 7:an och "tillsammans mot cancer" och Grinar ögonen ur mig. Fuck cancer, fuck sjukdomar. Livet är så orättvist. 
 
Orkar inte ens tänka.  

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Tänk att oktober snart är slut. Helt otroligt. Snart är det jul. Måste nog börja köpa julklappar snart. Men då är det ju samma dilemma varje år, Vad ska man köpa!?
 
Idag var hela familjen väldigt trött. Efter en del znoozande så råkade vi alla somna om och vaknade just före kl 8. Panik panik. Det blev att snabbt få i lillan och mig lite frukost och på med kläder och sedan snabbt åka iväg. Jag hann väl precis till jobbet, men så typiskt att försova sig.
 
Känner mig fortfarande slö i kroppen. Mår inte så som jag brukar. Ont i kroppen och har börjat få ont under höger revben, där levern sitter. Har ingen aning om det är i levern jag har ont eller vad det nu är som spökar.
Har ringt och bett om att få komma och träffa min läkare så snart som möjligt. Vet att jag skulle få träffa h*n nån gång under senhösten och jag låg på någon väntelista för november. Men h*n låg lite efter så det skulle lika gärna kunna bli i december. Men nu skulle de försöka prioritera så att jag får komma lite fortare iaf.
 

Ikväll är det "Hela Sverige Bakar" på tv. Gillar det programmet, och man blir lite avis på dem.
Önskar jag hade lite mer energi att lägga på bakning, bara för att det är kul.
Har fått mina saker som jag beställt i Panduro nu, och jag måste försöka börja pyssla med bokstäverna som jag köpt. Har köpt Lovisas bokstäver och ska klä dem i olika mönstrade papper. :)
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Penseldrag

Redan onsdag idag. Känns nästan som det är tisdag.
Jag är fortfarande väldigt sliten, men har pallrat mig till jobbet denna vecka. Även om jag känner att jag knappt orkar. Men jag kan ju inte vara hemma känns det som.
Har haft svårt att sova om nätterna och igår var J och såg fotboll så jag var "ensam" hemma. Lillan sov. Gick isäng efter kl 21 och tänkte göra en långnatt, men låg vaken och kunde inte sova. Sen när J kom hem hade jag börjat få ont kring levern, kände mig skakis och hade en puls på 90. Han hade egentligen tänkt sova direkt, men han låg vaken med mig istället.
 
Har varit och tagit prover nu på morgonen och håller tummarna för det bästa. Många gånger har jag ju mått bra då proverna varit dåliga och mått dåligt då proverna är bra...så jag litar aldrig på vad kroppen säger. 
Känner mig idag smått illamående och trött.
 
Har börjat måla på en hylla som lillan ska ha i sitt rum sen. Då vi en vacker dag ska tapetsera om.
Det är en vanlig hylla med 6st fack och jag har nu målat lite grann/dag under 3 dagar och är fortfarande inte klar. Det tar sin lilla tid då kroppen inte riktigt sammarbetar.
Har även lyckats måla en hjärtformad ask röd som nu pryder den svarta köksväggen. Bra med lite extra förvaring för småskitsaker som man lägger ifrån sig nu och då :p
 
<3
 
 
 
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

smart

Idag har jag mått helt okej men såklart så gör jag alldeles för mycket i hemmet och blir totalt slut istället.  blir så arg för att jag aldrig lyssnar på mim kropp.
Lillan somnade på 10 min iaf och det är jag tacksam för idag.
 
Dåliga provasvar förra veckan
 
Mamma och pappa kom med blommor (och nybakta bullar)
 
Middag på frasses
 Nya byxor till lillan inför vintern (och ett par till mig med)
 
Scones till frukost
 
Torkar chili inför vintern.
Har äntligen orkar ta in mina chili och paprikaplantor och ställt dem i köket. Får hoppas de inte har frusit ihjäl bara.
 
Nu är det soffläge till 1000.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

vaken nu?

Varför ligger jag vaken nu? Klockan är 5.30.
Kam inte sova.  Får hoppas jag inte kommer in i en sådan period när jag inte kan sova.  Brukar ha så ibland och tror det kommer som biverkning av mediciner som jag äter. 
 
Har köpt 4 par byxor till lillan inför vintern. Mjukisbyxor. Blev det och ett par jeanaleggings. Men blev i efterhans osäker om jag valde rätt storlek. Funderar nästan på att åka och byta till storlek 104. 98 kan hon nämligen ha nu.  
Får se om jag orkar imorn. 
 
Kanske måste försöka sova lite till. Kommer inte klara dagen om jag ska kliva upp redan nu.  

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

omtumlande

I söndags blev det lite för mycket, eller snarare i  lördags. Söndagen blev lidande och jag låg på soffan typ hela dagen. Det fortsatte så jag låg hela måndagen och nästan hela tisdagen med.
Kände mig piggare på tisdag eftermiddag så bestämde mig för att jag skulle jobba på onsdagen. Sen gick jag och hämtade posten och min dag förstördes.
Mina levervärden har stigit igen. Det känns som det bara har stigit och stigit sedan i somras.
Denna gången så var jag tvungen att 3-dubbla dosen på en av mina mediciner och det gör en lite smått orolig. När man får ett brev så kan man inte ifrågasätta eller få veta närmare hur det ligger till.
Det blir nya prover  v.42 så får vi se vad som har hänt.
Har fått väldigt ont i kroppen, speciellt benen. Känns som de är vätska. Jag känner igen känslan efter att ha ätit kortison i 10 år.
Idag har jag inte så mycket vätska som syns, men det märks när jag får tex magsjuka för då tappar jag 5kg på en dag vilket inte är så normalt.
 
Känner mig fortfarande trött och sliten, men är piggare än tidigare i veckan.
Jag hoppas på en lugn helg. Har dock lite arbete ute som bör göras. Typ rensa bort lite blommor och sånt. Men jag har inte orkat. Grannarna måste ju tro jag är knäpp. Får hoppas jag får lite extra energi.
 
Trevlig helg!

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()