Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Ett nytt liv

Även om det inte gått så lång tid sedan transplantationen så lever jag redan ett helt annat, nytt liv. 
Förr kretsade hela dagarna kring att jag skulle hinna vila (helst 3 timmar) Jag fick ibland stanna hemma för jag inte orkade och jag fick i förväg bestämma vad jag skulle göra en dag. Tex.om jag skulle tvätta orkade jag inget annat. 
Igår var vi ute på massa affärer mellan 10-16 och ändå städade jag lite hemma. Men var ganska slut sen.
Så nu har J fått plantera blommor ute för jag vill inte va i jorden denna sommar. Vi har fixat balkongen uppe så man kan sitta där. Tog ju bara 3 år. Även fixat en rejäl trimmer. 
Idag har jag hunnit va till sjukhuset, apoteket, handlat, städa, renbäddat,  varit till jobbet, varit ut en sväng på Rusta och nu sitter jag å tar det lugnt.
Jag gör inte såhär mycket alla dagar. Jag tar det också lugn för att låta kroppen vila. 
Jag har fortfarande problem med ryggen men det blir sakta, sakta bättre. 
 
Nu har jag  även skrivit en lång lista på saker som måste göras hemma. :) 
 
Imorn hoppas jag på sol så vi kan va ute. 
 
Jag kanske får det att låta som att allt är toppen. Ja på sätt och vis är allt perfekt. Jag älskar mitt liv. Jag är glad och jag mår bra. 
Det är en lång återhämtning efter en sån här stor operation.  Jag var som tur var ganska beredd på att det skulle ta ett år iaf innan jag skulle vara helt pigg och återställd. Jag har en lång bit kvar.  Jag låter det  ta den tid det tar. 
Jag känner mig så otroligt tacksam över livet och gåvan jag fått. 
Jag älskar min man mer än någonsin. Jag liksom orkar bidra till oss nu på ett annat sätt. Tänk så underbar han är som stannat vid min sida under alla dessa år när jag varit som sjukast. 
Vi mår bättre hela familjen!!
 
Ta hand om er! 
 

Permalink Levertransplantation Kommentarer (0) Trackbacks ()

3 månader

Jag och min nya lever har trivts bra ihop och mitt nya liv började för lite mer än 3 månader sedan.  Helt sjukt vad tiden går fort. 
Jag har börjat må bättre.  Febern är äntligen  borta. Den varade i lite mer än 2 veckor så jag var rätt slut. Det är först nu jag börjar känna mig mer pigg igen! 
 Dom har inte hittat någon anledning till min feber.
 
Jag mår även lite bättre psykiskt nu vilket känns skönt. Jag försöker att inte tänka allt för mycket på donatorn vilket är svårt.  Men jag har  börjat övertala mig att fokusera på mig själv istället.  
 
Jag har varit på 3 månaders kontroll på Karolinska och fått "godkänt". Allt ser bra ut  och jag har fått plocka bort lite mediciner.  Kändes dock onödigt att flyga dit för ett blodprov,  ultraljud och ett läkarbesök när jag kunde göra samma  saker hemma.  
 
Jag har även fått träffa sjukgymnasten igen för att få nya övningar. Tanken är nu att jag ska börja använda magen lite smått och skapa som en grund. Inga vikter, det Klarar jag inte än. Provade nån övning med absolut lägsta och det gick bra inte. Jag har ju inga magmuskler just nu.  Provase situps och jag fick väl upp huvudet endast. Klarade 3 armhävning på knäna. Men ska köra mot väggen i början. Klarade 25 vanliga innan operationen. Jag ska även  börja lägga till lite löpning i mina promenader.  Börja med en minut bara. 
Vi ska träffas igen efter sommaren och då ska vi börja lägga till lite vikter. Så nu blir det till ett skaffa gymkort. 
Ska bli kul att börja träna lite mer.  Men jag har träningsvärk idag. 
 
Ha en skön helg!

Permalink Levertransplantation Kommentarer (0) Trackbacks ()