Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Onsdag

Äntligen onsdag. Veckan har gått både fort och långsamt. Efter jobbet ikväll får jag helg igen, känns rätt skönt, men ändå lite trist eftersom J ska jobba 3 dagar nu. Vi bara byter av varann. Undrar hur Lovisa känner egentligen. Antingen är hon med mamma Eller pappa, "aldrig" båda samtidigt. 

Idag blev det kinalunch med älskling och några fler. Trevligt och gott :) Var uppskattat att få komma ut och göra nåt annat för omväxlighetens skull. Önskar jag hade lite mer kompisar som hade barn i närheten. :p

Har även vart på nå ärenden och fått några fler klappar gjorda och har dessutom slagit in dom. Nu har jag inte så många kvar :) 

Lillan har börjat gå rätt bra med sin "rullator" eller vad man ska kalla det. Alltid trevligt med framsteg :D Hon är så kaxig med, tror att hon kan allt. Hon ska alltid släppa när hon står upp, eller hålla med en hand. Att hålla i sig med en hand är hon faktiskt duktig på, men när hon släpper helt så landar hon på rumpan :p 

Undrar när gubben  kommer hem idag då. Vore ju som trevligt att äta middag tillsammans. Sen ikväll hoppas jag att vi kan se film eller nåt. Vore mysigt att ligga i soffan och se en härlig film innan det blir läggdags och nya tag inför morgondagen. 
Jag har ställt oss i kö på en lägenhet, en fyra. Det visar sig imorn om vi får fara och titta på den eller inte. Det är ju så många som ställer sig i kö så man har aldrig nån chans känns det som. Jag har ändå stått i kö i 2 år, men vad hjälper det? Man behöver ca 5 år för att ha nån chans. 


Har lagt ut bilden förr jag vet. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söt

Jag har ett extremt sötsug idag. Det är inte allid lätt att va tjej. Jag var såååå nära att smyga in på statoil och köpa lite karra när jag skulle hem från bussen. Men jag gick förbi och hem istället. Just nu ångrar jag det. 
Jag hann i stort sett bara komma hem så for J. Han ska fara och beställa en dator. Det funkade inte här. Jag har träffat han 10 minuter idag ungefär. Han komme hem just innan jag for till jobbet och far så fort jag kommer hem. 
Hur länge ska detta pågå egentligen??!?! Jag behöver lite tid med min älskling. Jag biter väl ihop.

Känner mig seg i ryggen idag. Tror jag har suttit konstigt, så det ska bli skönt att sova sen. Men först så ska jag vänta in J och jag hoppas nästan att han har med sig nåt hem till mig :P

Onsdag imorn. Vad händer? Jag borde fixa klart de sista julklapparna. Men jag tycker det är jättesvårt att köpa till karlarna i familjen. Pappa, J, broder och syrrans karl. 4 st...Fast till pappa tror jag att jag vet, men dom andra. 
Kanske får ta mig en sväng ut med bilen imorn eller nåt. 

Nä nu ska jag lägga mig i soffan och slöa. 
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sångövning

Snart kliver vi in i december, men ingen snö syns till på marken. Vart är den? Kan den inte komma nu!?

Jag har precis vikt all tvätt som vi haft. Det var rätt mycket och nu ska det bara på rätt plats. Har lagt bort det mesta, men kläderna som ska in i sovrummet får vänta en stund. 
Lyssnar i denna stund på lucialåtar som vi ska sjunga 11 december. Man kan ju dom flesta låtarna, men det var en låt jag aldrig sjungt förut. Har hört den men kan den inte, så försöker lära mig den nu. 
Jag är med i lottningen om Lucia med. Tänkte att det kommer bara hända en gång i mitt liv (förmodligen), så då kanske man bör passa på bara för att. 
Detta kommer bli jättekul tror jag :D

Nu är det snart lunch. Hade hoppats på att lillan skulle sova som hon brukar under dagarna, men det verkar bli lite ändringar idag som det ser ut nu.

Jag har hittat ett recept på äppelmunkar och jag blev nästan sugen på att testa baka. Inte idag, men kanske till jul. Och kanske inte äpple, utan vanilj tror jag hellre på. Har aldrig ätit munkar vad jag vet, och eftersom jag inte kan köpa får jag testa göra själv. 
Sen berättade J att han hört att dom gör glutenfria pizzor på Mariehem. Så det kommer vi kanske testa inom en kort tid. Ifall dom är rena av sig vill säga. Det flyger väl omkring en hel del mjöl och sånt. Men jag måste nästan testa en gång. Jag har ju alltid velat prova.



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bild

Har lagt in lite nya bilder på datorn. :) 








Såhär har jag kommit på att jag kan stå. 
Speciellt när jag ska klättra över saker



<3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag

Tjejkvällen igår var mycket trevlig. Men Lovisa blev lite grinig så jag for "tidigt". Hade vi vart hos oss hade jag lätt kunnat lägga isäng henne i normal tid, men nu blev det såhär och hela natten har varit orolig. Vet inte varför men lillan har vaknat ca en gång i timmen och grinat. Mellan 4-8 sov hon ostört i alla fall. Bättre än inget. Det är då full fart och allt är som vanligt idag. 

Jag är väldigt sugen på att bygga ett pepparkakshus. Men vet inte om det är värt det. Det är ju fint. Får se hur vi gör. vet inte vart jag skulle ställa det i så fall heller. 

Lugna puckar idag. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Är trött så orkar typ inte göra så mycket. Skulle behöva sova en stund, men får vänta till 2 då lillan ska sova igen. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Effektiv

Fick en liten sovmorgon till nästan 9 i morse. Så jag klev upp gjorde lillan klar och gav henne frukost, sen började jag koka lite allt möjligt. Tänkte fixa lite matlådor till lillan (till frysen) och som alltid tänker jag att det här går ju fort. Och det gick ju fortare än det brukar eftersom jag inte mixade allt. Nu blir det att mosa lite själv bara ifall det behövs. Hon är rätt duktig på att tugga, men ibland är det panik och skrik och då vill jag inte ha för stora bitar för hon har en förmoga att sätta i halsen/svälja fel då. 
nu håller jag på att tvätta. Det går väl rätt bra. Litr drygt att vara ensam bara. J är hos en kompis men påväg hem nu. Lillan har somnat och jag funderar på att springa ner till tvätten nu en snabbis.
Ikväll är det tjejkväll  och vi gamla skidtjejer ska träffas :) Ska bli jättekul!! Det är ju för sällan vi träffas. Och på tal om skid, så har jag nästan aldrig hört nåt av killarna. Vissa, men det är sällan. Vi kanske skulle styra upp nåt snart igen, och inte bara en gång per år..?
Har inte bestämt om L ska få följa med eller inte. Beror på vilket humör hon är på just då. 

Igår fick jag upp julgrejerna. Blev inte så mycket, men lagomt. Älskar mina nya julgardiner i alla fall. :D 
Hur gick det på stan igår då?? Jo vi var där ungefär 5 timmar och vi köpte julklappar till 3 personer. Yayyy!! Ajja, bättre lycka nästa gång kanske.
Vi köpte klart till lillan, och i år så får hon tyvärr inte så mycket av oss. Kanske låter dumt, men nä det tycker inte jag. I år så behöver hon inte så mycket. Det kommer bli mer sen när hon börjar uppskatta det hon får. För just nu tror jag inte att hon bryr sig så mycket om innehållet. Vi kan skämma bort henne lite andra gånger ändå :)

Nä tvätten var det!

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Igår hämtade jag upp våra julsaker från förrådet. Men har väl inte ställt fram nåt utom en stjärna i fönstret. Ser konstigt ut, men jag hann inte mer innan Idol började :P + att lillan var väldigt grinig och hade svårt att somna.

Jag hade en jobbig kväll, men det blev bättre :)

Har under natten fått lite ont i halsen, fast det är bättre nu än när jag vaknade. Men har även blivit tät i bihålorna som alltid. Det är väl inte jättemycket som tur är :) Hoppas det inte blir mer heller. 
Idag ska vi ner på stan och fixa julklappar. Förhoppningsvis alla. Sen ikväll vet jag inte vad som händer. 





favoritnallen :)
<3

//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Saknar

Någonting som jag saknar väldigt mycket i mitt liv är träning. Jag ska erkänna att jag aldrig någonsin tyckt om att träna. Eller det är just att ta sig iväg som har varit jobbigt, men när jag väl har varit ute så har det vart kul och oftast gått bra. Det är nu när jag inte har det kvar hos mig som jag inser vad det har betytt.
I dagsläget är formen på 0, vilket jag måste försöka ändra på. Om jag ska orka med framtiden så måste jag. Får hoppas att J har tid att följa mig på mer promenader. Det är så trist att fara själv. 
Jag saknar väldigt mycket skidträningarna med min gamla tränare hemme i klubben. Så roliga och otroligt jobbiga träningspass har jag aldrig upplevt annars. Jag lärde mig väldigt mycket av honom. Jag kommer ihåg barmarksträningarna hemma på spåret och alla olika övningar som vi gjorde och hur jobbigt det var, men idag saknar jag det. Jag skulle kunna göra vad som helst för att få komma tillbaka dit jag var för en dag. 

Undrar vad vi ska hitta på idag? Börjar bli ganska sugen på att julpynta här hemma. Men jag vet inte om jag pallar att gå ner i förrådet och leta fram alla saker ensam med Lovisa. Förrådet är alldeles för fullt, men jag tror jag vet vart jag har alla julsaker. Men det blir nog ingen julgran detta år skulle jag gissa. Vet inte riktigt vart vi ska ställa den i så fall.
Det ska i alla fall bli kul att ta fram mina nya julgardiner! Det ser jag fram emot :D Har alla tidigare år lånat gardiner av mamma men nu har jag mina egna :D
Imorn hoppas jag att vi kommer handla julklappar så det sjunger om det. Hoppas att vi kan handla klart till och med så vi får det ur världen. Är så jobbigt att gå och tänka på det hela tiden och känna sig stressad över det. 


<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Juleskum 2011

Denna arbetsvecka på tre dagar har gått otroligt fort. Även om jag inte jobbar så många timmar än men ändå. Det har gått bra hela veckan och jag har känt mig nöjd varje dag när jag ska gå hem. 

Igår på dagen så passade jag på att rensa och fixa lite bland lillans kläder. Rensade ut sånt som borde flyttats för länge sen och plockade även fram kläder i storlek 80 även om dom är förstora än. Så kläderna som var på gränsen fick åka ner i en påse. Alltid lika kul att plocka fram nya kläder :D

Igårkväll satt vi och såg nån dokumentär om hur världens skulle förändras om vi människor plötsligt försvann. Det tog ett tag innan jag började tycka den var intressant men mot slutet var den långtråkig enligt mig. Så jag passade på att öpnna en påse polka juleskum. Dom var faktiskt goda. Hade som en friskare smak än dom väldigt söta orginal. 


Värt att smaka!

I afton kommer Frida och Jeppe hit. Vi tänkte göra hemmagjord pizza tillsammans :) Är ju som bra att Jesper också är gluten :)
Lillskruttan är lite snorig igen. Men det var värre igår och sist var det bara i två dagar sen slutade det och en tand komme. Så det kan mycket möjligt vara samma sak nu, för hon ser svullen ut där den andra framtanden ska ut. 
Otroligt hur hon klarar sig från sjukdomar med tanke på att jag inte har ammat någonting.


<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blandat

Idag har vi vart en sväng på Öppna förskolan. Det var alldeles för länge sen vi var dit nu. Bokade i alla fall in oss på fotografering i december :) 

Adele - Someone like you spelas i högtalarna just nu och det är blandade känslor jag får i kroppen. Det är inte så att jag lyssnar på texten och känner igen mig. Utan jag får två blandade känslor i kroppen. En sämre känsla som jag inte egentligen inte behöver gå in på. De flesta sämre känslor jag har kretsar kring min sjukdom. Den andra känslan är jättebra. Jag vill bara skrika rakt ut och visa alla människor att jag klarar av detta. 

Lillan har fått en bula i pannan idag. Det händer ju så himla fort. Direkt man tittar bort 2 sekunder så händer det nåt, men aldrig när man sitter och är beredd. Jaja, det går ju inte vara överförsiktig. Ramla och slå sig är nåt alla små gör hela tiden.

Vet inte vad som är problemet just nu. L grinar när hon tittar på sina leksaker, får panik när jag sätter ner henne på golvet. Det bärjade när jag ringde J och hade på högtalaren för 30 min sen.




våran lilla stjärna <3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

djupsovarn

Jag tror inte vi har gjort annat än fikat i helgen. Nu vill jag inte se mer fika. Har pulat in massvis i frysen men vi har ändå tårtbitar kvar + smörgåstårta som Js familj komme med. + att lillasyster hade med sig en kaka. Ja vi kommer bli feta haha :p

J for ut på puben en sväng igår och jag stannade hemma med lillsnuttan som sov. Faktiskt så sov hon hela kvällen även om vi var massa folk och det var hög volym på folket. Gick och tittade till henne massvis med gången men hon sov så gott så. Underbart att vi kan va mycket folk och det blir rätt högljutt och ändå sover hon. 
J fick kliva upp i morse. Taskigt av mig? Nja egentligen inte. Jag har klivit upp 3 mornar på rad och hade bett om att få sova ut idag och han hade gått med på det och visste om det när han for ut igår. 

Innan lunch fotade vi massa julbilder. Vi hade ingen tomteluva så hon fick ha sin julklänning i alla fall. Så nu har vi skickat in en bild till tidningen så håll utkik när det blir lucia. Och sen har vi även beställt några julkort :) Men bilderna tänker jag inte visa nu. Kan visa andra men inte just dom :) Blev extra nöjd med julkorten faktiskt :) Får hoppas dom ser bra ut när dom kommer också :) 


Dregeltjejen :)

Nu är tvättmaskinerna klar så måste springa ner i tvättstugan.
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag är ingen vanligt dag...

...För det är min älsklings födelsedag, HURRA HURRA HURRA :)
Stort grattis J på din 24 årsdag!! 

Karln är jobbar i helgen, så han får vänta med uppvaktingen till senare. Min familj var här igår och firade honom.
Vi var iväg på Barnens hus och fixade in den nya bilstolen med. Det tog längre tid än planerat, och vi var dessutom tvungen att sätta stolen i baksätet. Vi får se om vi kanske kan lösa det på nåt sätt så den kan sitta fram, men i daxläget får hon sitta bak så länge. Vi köpte även ett sparksydd så hon inte förstör klädseln på sätet när hon får längre ben och kan sparka på sätet. Antar att alla barn gör det :P

Jag måste fixa tårtan senare idag :)

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

tredje

Inatt har jag haft jobbiga drömmar, men blev glad när jag märkte att jag hade J breve mig när jag vaknade. 
Dagen hittills har gått fort. Jag har bakat glutenfria cornflakesbollar. Chokladbollar fast med cornflakes istället för havregryn. Sen upptäckte jag att kakaon inte skulle räcka till vanliga chokladbollar med så jag googlade lite och hittade recept på vaniljbollar. Det lät spännande så det har jag knådat ihop. Vet dock inte hur det smakar eftersom det är havrygryn i. Så jag får be J smaka då han kommer hem.
J fyller (24) år på lördag, men han jobbar torsdag, lördag och söndag. Jippi. Nää inte direkt, men han är duktig som gör det. Han har bytt så han jobbar lördag dag istället för kväll och det var ju rätt smart gjort. Så imorn kommer min familj hit på fika, och sen på lörda när J slutat kommer hans familj, och på lördakväll kommer kompisar. Fullt upp med andra ord. Det blir så trångt att ha alla här samtidigt eftersom vi inte har så stort. Så det får bli såhär. Har däremot inte tänkt göra nåt supervrålfika. Vi har ingen plats i frysen så det ryms inga kakor i nuläget. Ska fixa tårtbottnar ikväll då lillan somnat tänkte jag. 


på busplaneten


Titta så jag kan :)

Ja lillan är väl inte så liten längre. Hörde av syrran att Lovisas kusin som är 4 dagar yngre (men egentligen 5 veckor äldre) har tagit sina första steg i veckan, 8.5 månad gammal. Imponerande, fast jag är glad att Lovisa inte kan det ännu eftersom hon inte är rädd alls. Hon ställer sig och släpper och då ramlar hon ju. 
Jag har även precis upptäkt att tand nummer 3 har kommit fram och syns. Såg det när hon låg på rygg och skrattade när jag kittlade henne. Tycker att jag har kollat mest varje dag tidigare, men den måste ju ha dykt upp under gårdagen. 

Har suttit och kollat lite om levertransplantationer på folks bloggar. Alltså såna som har genomgått en transplatation. Jag kanske inte borde, men samtidigt är det nog nyttigt att läsa lite. Det känns så overkligt!

Nu ska jag busa med lillan så hon blir trött till mellanmålet. Vi har kommit in i rätt bra sovrutiner nu i veckan. Först blir det mellan 30min-1h innan lunch och sen 2-3 timmar efter mellanmålet. Sen blir det godnatt runt 8. Och detta funkar bra tycker jag :)

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag

Idag är jag trött. Ovanligt? 
Ändå gick jag isäng tidigare än jag brukar igår. Men jag frös som attan hela kvällen. Hade jackan på mig på jobbet (inte hela tiden), och jag tog på mig tjocksockar och pyjamasbyxor när jag skulle sova. Min kroppstemperatur är rätt konsitg. Jag fryser rätt ofta men är oftast kokhet om huden, medan J är tvärtom. När jag fryser och vill att han ska värma mig så börjar jag bara frysa mer :p 

Har hittat min kameraladdare nu. Den låg synligt längst ner i garderoben. Vad gjorde den där?? Jaja, mysteriet är löst och jag har äntligen laddaat batteriet och jag hoppas vi kan ta en julbild och skicka in till tidningen på lillstumpan snart :) 

Har precis kommit hem från sjukhuset, tagit prover. Och detta var absolut sista gången någonsin som jag tar babyskyddet med mig. Jag hoppas vi får in den nya stolen i bilen snart så vi kan lämna tillbaka den andra. 

Ikväll är det jobb som väntar för mig.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

trött, trött och åter trött

Jag gillar verkligen inte denna hemska trötthet som jag går och bär på mer eller mindre varje dag, och har gjort det de senaste 8 åren. Man ska väl inte klaga, men när man är så trött att man inte orkar nånting så är det omöjligt att vara superglad. Jag vill ju vara uppe och skutta, det är mer jag. Det är inte jag att sitta still en hel dag. Men ibland orkar jag inte annat. 

Det börjar närma sig lunchtid. Får se om lillskruttan vill somna då. Hoppas går ju så att jag kan ta mig en lur med. Annars får jag vänta till efter mellanmålen vid 2. Dagarna ser så olika ut. Ibland kan hon inte hålla sig vaken efter frukost och sover därför före lunch, medan vissa dagar är hon pigg fram till lunch. 

Igår for vi en sväng på busplaneten. Lillan tyckte det var rätt spännande, men det finns inte så mycket för henne att göra ännu. Det blir nog roligare när hon blir lite större. 
Sen for vi hem till Js föräldrar. Det gick bra till en början men hon blev väldigt trött alldeles för tidigt. Så vi försökte busa och göra allt för att hålla henne glad. Men när vi la henne för att sova blev hon pigg. Vadå typiskt. Det tog 90 minuter innan hon somnade. Men jag vägrade ge upp med, så det var bara att sitta där inne tills hon somnade. 
Som tur är somna hon lätt om efter att man tagit upp henne när man ska hem. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fars Dag

Gårkvällen blev rätt sen (igen). Vi satt och såg film, sen såg vi ännu mer film som gick på tv, inte minst The Grudge 2. Men jag somnade och gick isäng till slut. 
Lovisa vaknade 7 i morse men jag väntade till 8 innan vi klev upp och åt frukost. Sen gjorde jag i ordning Cupcakes :) Bakade muffins igår, och idag snyggade jag till dom. Det blev chokladglasyr med lite spritsad grädde och 2 chokladhjärtan. :) Blev rätt fint ändå, men har inte fotat dom eller så.
Kokade ven  kaffe och bjussade J på lite smaskig frukost. Men han var lite väl trött och somnade om direkt :p

Lillan ställer sig upp hela tiden nu och fort går det. Och hon är inte speciellt rädd heller för hon släpper och håller i en hand. Det blir några "vurpor" nu och då. Man hinner ju inte alltid vara med tyvärr. 
Idag blir det nog en sväng förbi busplaneten tror jag. Lillan måste ju få fara dit nån gång :) 

Och eftersom det är Fars dag idag så vill jag säga att Jag älskar dig pappa!!! Världens bästa pappa :) Många kramar!

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fynd eller trubbel?

Igår bjöd vi mina föräldrar på middag och det slutade med att dom sov över här. Mycket trevligt!! Det blev bland annat lite bowling på Kintect och vem tror ni vann, behöver jag ens nämna mitt eget namn? Haha :p Nämen, det var väl ingen tävling så, mentävlingsskallen som jag har :p Det blev mycket skratt i alla fall :) 
Idag har vi varit en sväng på barnloppis på Nolia. Det fanns dåligt om kläder denna gång som jag gillade. Mycket är ju slitet och jag vill helst inte ha det som är allt för slitet. Hittade i alla fall en tjocktröja med tillhörande kjol, galonbyxor för sommaren som kommer, en t-shirt, en traktor (som kanske blir en julklapp) och en Resesäng!! Trodde aldrig jag skulle hitta det på en loppis, men idag fanns det 2 stycken. En vanlig stor sak och en tältliknande som man viker ihop och lätt bär med sig. Går utmärkt att stoppa in i garderoben om man så vill. Men jag kan lova att jag och J har svurit en del åt den där sängen. Vi var nästan säker på att den var paj för den såg helt vind och sne ut, men med lite hjälp från hemsidan så lyckades vi få den rak igen och lyckades även vika ihop den efter ungefär 100 försök. Så nu är vi nöjda och glada igen :) 

Ikväll kommer kompis hit så det blir nog lugnt med lite film skulle jag gissa.




Resesängen ligger i den röda, Ställde den breve en mindre bag för att jämföra storleken. 

Såhär ser den ur uppfälld.
Det följer med madrass och sovsäck. Sen kan man stänga igen den och den funkar lika bra utomhus. Jag tycker det var värsta bra saken :)



På språng

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snorigt

Hej hej hallå. Ursäkta min dåliga uppdatering denna vecka. Jag har inte varit speciellt pigg. Tisdag och onsdag ville jag helst bara ligga i sängen och sova. Tisdag gick rätt bra för då var lillan också på sovhumör och jag fick sova 4 timmar under dagen. Igår fick jag inte sova nånting eftersom lillan bara sov små korta stunder, så jag hann aldrig somna. 
Lovisa har blivit snorig med. Hon var tät i näsan under natten och har inte sovit superbra. Lillskruttan min. Men hon har ändå gjort det bra för detta är första gången någonsin som hon är förkyld :) 




Superglad :)

Jag funderar på dra en snabb sväng på strömpilen. Men får se om det blir av.
Imorn är det dax för Bvc och kolla om lillans huvud har blivit rakare. Hon har lutat huvudet åt höger, och jag tycker det ser ut som hon gör det fortfarande även om vi försökt ändra mycket här hemma. Men hon har i alla fall lärt sig sova på båda sidor nu och det är väl ett + tycker jag. 

Nu är det dax för lunch. 
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Nu har vi blivit kvitt tvätthögen. Pjuu säger jag bara. Det var väl inte mer än vanligt (en full tvättkorg) men ändå. Det blir ju ändå 4 maskiner minst. Beror lite på hur noga jag är med färger. Ibland är jag mer noga än andra gånger, det beror lite på vad det är för kläder som ska tvättas. 
Syster m familj har varit här en sväng med :) Men vi kommer ses mer imorn eftersom min kära mor fyller år :) Så jag och lillan tänkte åka dit en sväng. 

Lovisa ligger och sover nu (äntligen) Hon skulle egentligen sovit för 2 timmar sen och vakna nu, men eftersom kusinerna komme så blev hon vaken. Men jag hoppas det inte stör nånting, det brukar inte göra det. 

Jag är som sugen på att baka nånting, men ändå inte. Svårt sånt där haha. Vet inte vad det blir av kvällen heller. Gissar på att det blir en lugn kväll för bara mig och Lovisa som det ser ut nu i alla fall. 

Passade på att ta lite kort på lillskruttan igår: 





Närbild :p





<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Friday

Lillan har börjat få tillbaka sin sömn igen. Eller hon har lätt för att somna igen snarare :) Vilket är väldigt skönt. Oftast somna hon ganska direkt man lägger henne både på dagen och på kvällen, visst finns det undantag. 
Igårkväll såg vi The Human Centipede 2 och jag har inte ens sett ettan, men jag ångrar mig att jag såg denna. Mina händer komme för ansiktet några gånger, var till och med tvungen att gå till köket mot slutet så jag kunde småsnegla istället för att se allt. Jag kan se skräckfilmer och så även om jag brukar bli lite skraj, men detta var inte kul alls. Man får ju men för livet nästan. Tvåan är till och med svartvit. Jag kommer nog inte se ettan tror jag. 

Vi vaknade vid 2 inatt av att Lovisa grina. Båda var säker på att det var morgon och dax att kliva upp, men när vi såg vad klockan var så insåg vi att det var bara att somna om igen. Så vi tog lillan mellan oss eftersom hon inte slutade grina, (måste ha vart en dröm) vilket inte alltid är så smart. Men jag fick sova rätt bra ändå. Brukar annars oftast lyfta tillbaka henne till sin säng då hon somnat om. Antar att jag var för trött för att göra det. 

Idag har jag försökt stöka undan lite. Fast det hjälper typ aldrig för det ser oftast likadant ut nån timma senare. Fick bort lite disk men det har kommit mer. Hinner inte starta diskmaskin nu heller för jag ska iväg till Frida snart. 
Har renbäddat sängen vilket verkligen behövdes eftersom lillan kräktes i sängen efter gröten. Vi brukar ofta lägga oss och mysa en stund innan vi kliver upp helt :) 

Nä nu ska jag göra i ordning våran så kallade skötväska. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Duktig!

Idag har jag vart duktig tycker jag. Förmiddan var rätt slapp, men sen har jag fixat lite presenter/julklappar (inga personer nämnda), handlat lite grann och sedan fixat massor med matlådor till lilltjejen. Det blev hela 28matlådor och jag tror det blev 9 sorter om jag inte minns fel. Det blev ca 2-4 matlådor av varje sort så nu har jag i alla fall för en hel månad och jag känner mig väldigt duktig faktiskt. Fick lite hjälp på ett hörn av J med. 
Ser att klockan har dragit iväg, vilket inte var tanken...Så vi blir nog hemma ikväll och middag till oss kanske är nånting vi borde börja fundera på nu.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dinner

Jag är rastlös. Öppna förskolan är stängt denna vecka, i alla fall den jag brukar gå till. J pluggar hela dagarna och när han väl kommer hem går jag till jobbet. Suck. 
Vi har haft väldigt lite tid för varandra ända sen septemmber 2010. Det är över ett år!! Det kommer väl vända så småningom antar jag, men just nu vill jag inte ha det såhär. Jag mår inte bra av det har jag märkt. Frågan är bara hur fasen ska vi få det annorlunda? Jag har precis börjat jobbba och jag vill jobba lite grann så det tänker jag fortsätta med. Så det är väl egentligen bara att blicka framåt. Vi får ju sova tillsammans i alla fall.


Jag har precis gjort middagens gryta (blev massor så måste försöka få in matlådor i frysen). Passade även på att göra en så gott som lika gryta till lillan fast med lite utbytt. Inte alltid lätt att underhålla och passa en busig dam samtidigt, så jag fick försöka stänga för så hon inte tog sig från köket.
Hon ska få smaka grytan till middag så jag hoppas hon gillar det. Fast hon är väldigt matglad. Jag har aldrig vart med om att hon inte velat äta. Hon verkade inte riktigt gilla couscous, men hon åt det ändå.
Lillans mat blev bara 7 portioner, men det är ju bättre än inget. Jag ska försöka göra mer sorter imorn om jag är pigg. 
Måste försöka köra nån tvätt snart, men har inte bokat någon tid så jag hoppas det finns nån tom lucka. 
Skulle helst vilja slappa på soffan, men sånt finns det inte lika mycket tid för längre, och det kanske är bra :P

<3
//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag

Igår blev våran lilla skruttunge 8 månader :O Redan?? Vart försvinner tiden egentligen?? Kan inte allt bara stanna upp?
Jag tog en promenad med Johanna igår, var trevligt och omväxlande. :)

Idag händer det inte så jättemycket. Ska fixa an gryta till middag tänkte jag, sen är det väl jobb ikväll.


Här hemma är det full rulle och man kan knappt lämna lillan i två sekunder innan hon är nånstans hon inte borde. Det hjälper inte så mycket att sätta henne i gåstolen då man själv går på toa eller så heller för nu "springer" hon framåt och tar sig dit hon vill.
Hon sitter ganska roligt. Det är inte på rumpan och båda benen framåt utan helst sitter hon på knäna eller på rumpan med ett ben fram och ett bak :P Ser väldigt gulligt men obekvämt ut. Kanske för att man själv inte är så vig längre. 

Jag börjar längta efter att fara på badhuset. Lillan älskar ju att bada, men jag vill helst inte bada pga alla bakterier. Och speciellt nu när det börjar bli vinter då det är mer förkylningar och magsjukor som går. Så jag håller mig från vatten ett tag till. Kanske att J kan bada med lillan och jag följer med bara. 

Vi har kommit in i vintertiden väldigt bra tycker jag. Lillan har inte påverkats nånting av det vad jag kan märka. Hon äter samma tider som förut och sover till 8-8.30 på morgonen ändå. Så jag klagar inte. Jag var lite inställd på att få börja kliva upp runt 7 på mornarna men icket. Det gör kanske mycket att det är mörkt längre på morgonen.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()