Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

onsdag

Jag väntar fortfarande på ett samtal från min läkare, och det skulle inte förvåna mig om h*n fösöker ringa imorgon när jag jobbar. Lillan har ögoninflammation, vet inte om jag nämnt det tidigare eller inte. Men nu har hon lyckats få i båda ögonen. Det smittar ju hur lätt som helst och vi har försökt tvätta händer hela tiden, men på natten är det inte så lätt att kontrollera vad hon gör hela tiden. Skulle kunna gissa att hon kliat i ögonen nattetid... 
 
Imorgon ska jag iaf tillbaka till jobbet och J blir hemma torsdag, (fredag om det behövs, troligen). 
Har fått en kallelse till tandläkaren nu med. Jag har ju en visdomstand som måste opereras bort. Jag har inget problem med den, men den ryms inte enligt röntgenbilderna, och den är halvt framme. Känns snart som att jag bor på sjukhuset. 

Mina dåliga dagar verkar ha tagit övertag just nu. Jag mår dåligt i stort sett varje dag. Jag försöker, men det är inte så lätt. :( 

Jag har stoppat in 2 tvättar ikväll, och det får räcka. Jag har dessutom ren tvätt som har samlats på hög i tre veckor . Jag har verkligen inte orkat vika bort det, men jag ska till J nyss att vi måste ju försöka hjälpas åt med det där nu. Även om han helst undviker att vika, men jag orkar inte själv.

Lillan sitter i soffan och ser barntv växlat med att bläddra i en allers tidning :P Hon tycker det är jätteintressant med alla slags tidningar/böcker. Huvudsaken det är bilder. 
Hon pratar på och hon är jätteduktigt på att härma ord. *stolt*. Hon har även börjat bygga knopp-pussel och tycker det är jättespännande och hon klarar ju av det. Kan inte fatta att hon blivit så stor våran lilla prinsessa. 

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

helgen och dagen

Fredagskvällen spenderade jag på soffan/sängen. Hade väldigt svårt att somna för det var livat i huset. För att göra den långa historien kort så var det misshandel som slutade med en knivskuren arm på våningen under oss. Polisbilar och en ambulans var parkerad och 4 personer fick följa med på ett eller annat sätt. 

Nu vill jag inte annat än flytta härifrån kan jag lova! 
På lördagen köpte vi vinterdojor till pappan och lillan. Sen var det 30årsfirande för min kära syster. Det blev en rolig dag/kväll. Däremot blev söndagen mindre lyckad. Jag var liggandes och orkade inte så mycket. Idag mår jag lika skitdåligt och inte nog med det. Lillan har fått ögoninflammation?! Hur gick det tilll??  Nååja, jag hoppas det går över fort. 

Har fått korta svar från ultraljudet sen i fredags. Jag har bett min läkare ringa till mig för jag har en massa frågor. 
Det jag fick veta är att jag har skrumplever. Jag verkar vara den enda som inte förstått att jag har det. Jag har tänkt att jag har början till det... Inga tumörer, vilket är bra, men blodet har svårt att ta sig in i levern. 
Ja, som sagt, väldigt kort.

<3  

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Det var ett tag sedan jag skrev nu ser jag. Det har varit mycket men samtidigt ingenting.
Lillan har ramlat och slagit sig i munnen så det blev en tur till tandläkaren. Som tur var, var det kvinnliga tandläkare så det gick ganska bra faktiskt. Dom kunde inte så någonting konstigt så vi håller tummarna för det.

Igår hade jag en väldigt dålig dag så jag  var hemma och försökte vila så pass det gick. Dock så var lillan inte på sitt bästa humör och ville inte alls låta mig vila så som jag ville. Höll på att bryta ihop där ett tag men...Dessa förbannade dagar hatar jag. Jag är så less på att må skit en dag sen skapligt nästa. Men jag märker att kroppen segnar ihop allt mer. Jag känner mig som en 60-åring.

Imorgon är det fredag!! Skönt med helg snart igen. Jag ska på ultraljud på morgonen som jag pratat om tidigare. Se hur det ser ut i buken/levern. Kanske får veta någonting eller om det är som förut.
Försöker dessutom få tag på någon på sjukhuset som kan vaccinera mig mot den årliga influensan. Vill helst slippa ta det vaccinet eftersom jag blir sängliggandes i feber av den. Men hur dålig hade jag då inte blivit om jag fått den riktiga influensan om jag blir liggandes av bara vaccinet som innehåller minilite baciller.
Vill helst bli vaccinerad imorgon då jag lix ska på sjukhuset + att det är helg. Jag är hellre hemma och sjuk på helgen än på veckan.

På lördag ska vi förresten på min systers 30-årskalas/fest. Ska bli trevligt. Ser fram emot det!

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helvetesvecka

Ja rubriken säger nog mycket. Denna vecka har rent ut sagt varit hemsk tycker jag. 

Hela förra helgen var jag seg och slut, sen på måndagen for jag på jobbet som vanligt. Men vid halv 3 åkte jag hem, det gick bara inte vara kvar. Tisdagen mådde jag skit, mamma och pappa kom in en stund och hjälpte mig sköta lillan och mamma kokade ihop lite käk som hon fryste ner... Själv har lag legat mest hela tiden, inte orkat nåt. Känt mig jättesvag i kroppen, inte orkat vara uppe och gå, mest bara legat, skakis, hög puls, ingen aptit....inte mänsklig med kortare ord.

Igår var väl första dagen jag orkade vara uppe i stort sett hela dagen och idag har jag mått helt skapligt. Är inte helt mig själv ännu, men hoppas att det kommer. Jag vill inte att "framtiden" ska vara här ännu. Har lämnat prover i fredags så får kolla om jag kan få tag på sköterskorna denna vecka och veta hur det är. 

Idag har vi umgåtts med mina föräldrar och lillans kusiner. Vi har varit på tropikhuset i Holmsund. Barnen tyckte det var jättekul och jag tyckte det var spännande med. Som roligt att komma ut och se nånting nytt. Har hållt i en orm för första gången idag :) Sen hade dom lösa apor som hoppade runt. 

Nu ser jag fram emot en lugn kväll och sedan blir det jobb imorgon igen. Så skönt att få göra nånting vettigt igen. 

<3

                            //Hanna

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

blankt

Har massa saker jag har lust att skriva, men orkar inte skriva några längre rader nu. 


Charmtroll!

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tack

Jag har världens mest underbara föräldrar och familj. Tack så otroligt mycket för all stöd och hjälp som jag får från er! Ni gör så jag orkar kämpa för allt under mina motgångar!
Mamma och Pappa, Älskar Er oerhört mycket. Även om jag är dålig
på att säga det.

<3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckoslut

Det har varit en väldigt jobbig och seg helg för mig. Har inte alls mått bra. Söndagen var pest och pina, och idag måndag. Jag for på jobbet och trotsade allt, men efter 5 timmar fick jag ge upp, pallra mig hem och vila. Har haft mycket tankar kring sjukdomen den senaste tiden. Oftast så kommer det upp saker då jag är som tröttast. Jag vill vara pigg. Ibland får jag nästan panik och undrar om jag måste läggas in på sjukhuset. Ibland önskar jag att det skulle hjälpa. Men det finns inget dom kan göra. Jag har ingen sjukdom som går bota.

Har lyckats få i mig lite mat idag iaf. Aptitet sviker mig rätt rejält de dagar jag inte mår bra. Igår tvingade J i mig mat. Jag fick ingen medicin innan jag ätit. Kanske var bra, för jag hade väl inte ätit nåt på hela dagen. 


Det är soffläge med stora bokstäver som gäller ikväll. Funderar nästan på att pallra mig i säng snart med. Även om klockan just passerat 20.00. 
Om vi bortser från hur jag mår just nu så är allt som vanligt hemma. Lillan har kommit en väldans trots just nu och är ofta arg och bestämd. Allt ska vara på hennes vis annars blir det ett väldans liv, vilket också tar lite på mina krafter. Det gäller ju att vara tjurig tillbaka och inte ge med sig för allt. 

Nä sova var det. 

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()