Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Dags för flytt

Bloggen har verkligen hamnat lite på sidan denna vecka. Men allt har sin förklaring. 
Lillan har haft inskolning på förskolan denna vecka, och sen har jag åkt på jobbet så gott som direkt efter. Har varit hemma runt 22, och då har det varit godnatt. 
Idag har lillan varit på förskolan alldeles ensam från 9-14.30 och det har gått jättebra. 
Inget skrik eller grin. Jag tror hon tycker det är kul med nånting nytt. Sen kan det ju alltid komma en grinperiod senare, det vet jag ju inte. 
Idag har jag då varit ensam hemma och har packat en hel del. Det börjar dra ihop sig. Vi har en mindre lastbil nu så vi ska börja köra lite grjer ikväll är tanken. Hela morgondagen blir det flytt sen tar vi städningen på söndag som det ser ut nu. 

Känner dock att jag skulle behöva vila nu. Har varit uppe och packat och slitit på i stort sett hela dagen, och det gillar inte min kropp. 

På måndag får vi nycklarna till den nya lägenheten och J är ledig då. Men självklart har vi nåt planerat. Lillan ska på lassarettet och kolla ögonen. På BVC tyckte dom att vi skulle kolla bara för säkerhets skull eftersom hon skelar lite ibland. Bättre att kolla nu än att vänta ifall det skulle vara nånting. 
Nu längtar vi så otroligt mycket efter att få flytta in i den nya lägenheten. Ska bli så otroligt skönt med större!!! :D

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sönda

Jag och lillan återvände till älsklingen igår, och vi började väl med att fixa stövlar till lilltjejen. Det blev till och med 2 par. Ett par lite varmare och ett par som hon kommer kunna ha i sommar och förhoppningsvis till hösten. Dom var lite förstora nu iaf.

Vi har städat/gått igenom hela fulla förrådet i källaren. Och det tog sin lilla tid, men vi slängde en hel del saker. :) Så nu känner jag mig nöjd iaf. 
Var extremt trött igårkväll. Vi käkade tacos till middag, sen  komme henke hit och vi skulle se film. Men jag somnade väl innan vi ens hade startat filmen tror jag. Klockan var väl max 21. Så jag vaknade vid 22 och gick isäng, sen pratade jag tydligen i sömnen då J gick och la sig. Jag svamlade om att Lovisa låg mellan oss och hade nånting hårt i munnen som J skulle vara tvungen att plocka ut... Men hon låg och sussade sött i sin egen säng. 

Lillan vaknade före 7 i morse, men vi låg och drog oss till ca 8. Och då klev till och med jag upp, även om jag egentligen skulle få sovmorgon. Så vi åt frukost tillsammans, vilken tyvärr inte händer allt för ofta.
Sen har jag packat ihop några kartongen, men det blir aldrig mindre saker känns det som. Tror vi har 12 kartonger som står i lägenheteten fulla med saker. 
Lillskruttan sover, och jag kom på att klockan är ju mer än vad den visar. Vilket gör mig lite smått stressad. Lillan måste hinna sova, vi ska packa in i bilen sen åka till Umedalen och käka våfflor och lämna lite kartonger. 

Imorn ska jag på sjukhuset, på kirurgavdelningen och kolla upp min knöl. Antar att det inte är nånting, men som kvinna ska man väl kolla upp sånt antar jag. 
Nä, om jag kanske skulle byta ut pyjamasbrallorna till ett par jeans och platta håret så jag ser mänslig ut :P 


Böcker är bland det bästa som finns :)

Ha en trevlig söndag :) 
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Är på visit hos mina föräldrar för lite återhämtning. Det har varit en smått jobbig vecka för kroppen. Men idag har jag mått bra vilket känns otroligt skönt :) 
Har varit ute, hälsat på mormor & morfar, busat med lillan, hämtat flyttkartonger hos syster m.m.

När vi var ute så ramlade lillan. Vilket inte är så ovanligt när vi är ute. Det är inte alltid så lätt att kontrollera kroppen med en stor overall, skor och ojämn mark. Så det blev lite skrapmärken på näsa och kind. Lilltrollet mitt.

Imorn återvänder jag hem till J och vi måste packa och gå igenom förrådet. Längtar inte speciellt mycket efter packningen, men det måste göras nu. 

Snart blir det nog natti, natti skulle jag gissa.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

Jag har varit rätt slö de senaste dagarna. Fast det hör väl inte till ovanligheten längre. Har hamnat i nån svacka känns det som för jag är både mer och oftare slut äv vad jag annars brukar. Så jag hoppas det vänder snart. 
Packningen går väl si sådär. Vi vet som inte riktigt vad vi ska packa :P Och förrådet gruvar jag mig för. 

Lilltjejen har börjat gå isäng tidigare om kvällarna nu och hon vaknar tidigare. Oftast runt halv 7. Huva, det är inte min tid, men bara att vänja sig. Bara man tar sig upp så brukar det vara lugnt sen. 
Jag har även börjat hålla henne vaken fram till lunch nu, och tidigare gick det ju bra då hon sov till 8, men nu blir det lite längre och det är gränsfall. Det har varit väldigt grinigt och gnälligt sista timmen...

Detta blir sista "vanliga" veckan och det känns faktiskt bra. Nästa vecka är det inskolning på förskolan och sen flyttar vi :D Jag längtar verkligen tills vi har flyttat allt och kan börja inreda vårt nya hem och jag hoppas verkligen att vi kommer trivas där :) 
Och att vi båda två får bättre inkomst nu är ett stort +. Äntligen kanske man kan börja unna sig själv nånting ibland och börja hitta på mer saker. 
Nu tänkte jag slå mig ner i soffan en stund medan lilltjejen sover. 


Lite väl stor morgonrock. Men den lär ju kunna följa med ett bra tag till. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sunny sunday

Ja, det säger ju sig självt. Solen skiner idag igen. Det är det bästa med våren, medan det sämsta är dessa blöta skor man alltid lyckas ha.

Idag har vi tagit en promenad till Iksuområdet för att fika med några andra. Riktigt mysigt och trevligt såhär på en söndag. Vi kanske till och med skulle gå dit igen! Och riktigt billigt fika var det, men såklart så fanns inget glutenfritt. Det tycker jag faktiskt att dom borde tänka på. Dom kan väl baka och ha i frysen eller köpa färdigt. Dom hade chokladbollar och det stod att dom var glutenfria, men när jag hörde efter så sa dom att det var havregryn och då är dom ju inte glutenfria sa jag. Så då ändrade dom lappen. Smartskaft!!
Nåja. 
Lillan har ramlat och slagit läppen. Såklart så var det just innan vi skulle klä på henne och traska iväg. Så det blev lite blod och en lite svullen läpp. 

Resten av dagen ska vi nog spendera här hemma. Kanske packa lite mer och sen blir det väl Tv ikäll skulle jag gissa. 
Lasse ligger för övrigt på blocket nu sen ca en vecka tillbaka, men ingen har hört av sig ännu. Får hoppas att det är någon som vill ha honom, för jag är inte så sugen på att dra med honom när vi flyttar. Mycket för att vi bor på andra våningen och inte kommer ha möjlighet att ha honom ute som han vill. Tycker det känns hemskt att tvinga honom vara inne. 




<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

busunge

Igår var en jobbig dag. Jag var extremt sliten men hade saker att göra, och dessutom sov lillan i bussen istället för hemma, så jag fick ingen chans att vila :/ Tungt!
Natten har väl inte heller varit super. Mitt huvud har typ dunkat och gjort så jag knappt kunnat sova. Och på det har lillan vaknat massvis med gånger, och det har blivit tyst så fort jag lagt ner henne igen. Hon vägrar lägga sig själv, men till slut var jag tvungen att ignorera det, och hon la sig till slut själv (efter 5 min max) och sov resten av natten. :) Men då slog hon upp sina små ögon strax efter 6 och jag ville bara gå under marken. Hon småsov iaf till närmare halv 8 så jag fick ligga och vila en stund till i alla fall. 

Igår ringde jag kirurgen på lassarusket och kommer få en remiss för att träffa en läkare så dom kan undersöka min knöl... Och det är väl bättre att kolla upp det än att strunta i det antar jag. 

Hoppas det blåser ute mindre idag än vad det gjort de senaste 2 dagarna. Är inte så mysigt att sitta ute i blåsten direkt. 
Ha en trevlig dag!
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Plats

Nu har jag äntligen fått tag på placeringsassistenten och vi fick goda besked. Vi har fått plats på en förskola nu och vi kan börja så snart som möjligt. 
Så jag fick ett nummer till den avdelningen och ringde dit direkt. Vi bestämde att jag och Lovisa ska dit på studiebesök imorn, och sen bestämma efter det. Det känns hur skönt som helst att äntligen fått lite klartecken. 

Jag tänkte fixa middag snart. Klockan är inte så mycket, men jag måste åka tidigt idag, och det blir nog middag på jobbet idag skulle jag tro. 
Lillan sussar än, så jag ska lägga mig en stund på soffan och vila innan hon vaknar. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

9 år

Det blev en rätt sömnlös natt för mig inatt. Som alltid då jag är sjuk. Hade tur att J klev upp i morse så jag fick ligga kvar. Även om jag knappt sov, men jag fick ta det lugnt i alla fall. 
Jag tog nässpray innan jag gick och la mig. Det var första gången på 9 år som jag gjorde det. Har inte vågat ta extramediciner sen jag blev leversjuk. Men jag tog av Lovisas bebisspray och det räckte kan jag lova. Det sved ändå lagomt i näsan :P 
Hade lite feber i morse, men jag känner mig ändå lite piggare nu som tur är. 

Igår var det för övrigt 9 år sedan jag blev sjuk. Eller det är det datumet som jag sjäv har satt. Det var då jag fick "influensan" och aldrig återhämtade mig. 
Och för exakt 1 år sedan (igår) så fick vi lämna Barn 4 (neonatalavdelningen) med våran prinsessa. Så den 10 mars är väl på sätt och vis en av de värsta men samtidigt en av de bästa dagarna i mitt liv :) 

Jag har packat ner lite mer saker. Packade om lite och nu är så gott som hela vitrinskåpet tomt. :) 
Jag säger bara usch för denna flytt. Vi kommer som jag förmodligen tidigare nämnt måsta mellanlanda hos Js föräldrar några nätter. Så vi kommer måsta köra dubbelt så många gånger :/ Menmen, med fulla bilar och släp så ska det nog gå fort ändå. I värsta fall får jag vara ledig 1 kväll från jobbet eftersom jag börjar när J slutar. Men det här ska nog lösa sig fint. :) 

Ikväll jobbar J sitt sista pass på Statoil. Inte helt fel faktiskt. Tror han själv tycker det ska bli skönt att få alla helger lediga i framtiden. 
Nu ska jag ta och börja fundera på middag. Sen hoppas jag att lillan är på bra humör ikväll så jag får vila huvudet :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mysigt

Igår for jag och älsklingen ut på en middag bara vi två. Lillan fick vara med farmor, farfar och faster. Det händer ju inte allt för ofta som jag och J har tid bara vi två utanför lägenheten. Så det var uppskattat. 
En riktigt trevlig kväll hade vi med riktigt god mat. 

Inatt har jag inte sovit superbra. Har känt hur en förkylning har kommit sig smygandes. Kan man vekligen bli såhär förkyld under en natt??
Får hoppas det bara är nåt tillfälligt. 

Igår ringde jag vårdcentralen, men hon gav mig ett nummer till sjukhuset istället. Så ska ringa dit på måndag. Sen måste jag även ringa placeringsassistenten på måndag. Hon lovade att ringa torsdag, men gjorde inte det och igår var hon såklart inte där. 

Idag kommer Js syskon hit en sväng. Så jag ska ta och snöra ihop en paj eller nåt innan dom kommer. 
Sen kanske vi ska försöka leta fram våra flyttkartonger om vi orkar :P 

Ha en trevlig lördag :) 
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Vi lever fortfarande. Jag har bara inte orkat skriva nånting i bloggen. 
Jag har haft en rätt jobbig vecka och inte mått på topp. 

Det har uppstått problem med förskolan som lillan skulle börja på, och vi kan inte börja där nu som planerat. Så nu försöker dom i lite smått panik fixa en plats åt oss på en annan förskola. Sen får vi förhoppningsvis byta till den förskolan vi vill ha henne på till hösten. 
Jag kan inte gå hemma längre, jag har slutat ta föräldrapenning nu och då måste jag ju jobba. Så hoppas dom fixar det!!
Pratade äntligen med min läkare igår, men jag blev tyvärr inge klokare. H*n ska iaf försöka hjälpa mig kontakta försäkringskassan lite längre fram...men dom är ju inte att leka med direkt. Förstår inte att det finns folk som förstör för oss som inte klarar att jobba fullt ut. :/ 

Idag har jag varit en sväng på lassarettet och lämnat prover. Hoppas dom fortsätter se lika bra ut. 
Jag och L tänkte svänga in på öppna förskolan på vägen hem, men det är ju lov på skolorna så dom hade inte heller öppet. Rackarns :P
Måste väl kontakta vårdcentralen snart med tror jag, för jag har upptäckt en knöl för några dagar sen...

Nu ska jag ta och slänga upp fötterna på soffan en stund, men först lite bilder :D


Fiffig tårta där hela tårtan är L:et :) 


Superglad




Och en godnattbild från älsklingstjejen
<3

/Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag igen

Helgen spenderade jag och lillan hos mina föräldrar. J var på House of Metal hela helgen så jag kände inte för att sitta hemma och ruttna. 
Vi var och firade "lill"kusin William som bara är 4 dagar yngre än Lovisa. Så han fyller egentligen idag (Grattis!), men vi firade honom i lördags. Fika och tårta :) 
Jag och pappa tog även en sväng med skotern, och jag märkte att jag var väldigt otränad för jag blev lite mör i kroppen efteråt, även om vi inte var ute så jättelänge. 
Igår firade min familj Lovisas födelsedag, och det blev ännu mer fika och tårta. :p Paketen är fortfarande inte så intressanta, snörena är roligast. 
Det blev både praktiska saker, leksaker för inne-och-utomhusbruk och sånt. Tack Tack!!

Idag är det 1-årskontroll med vaccination. Det blev inte i fredags eftersom sköterskan var sjuk. 
Idag börjar J sitt jobb med. Han har fått en heltidstjänst :D Är så glad över det, och när lillan är inskolad och klar på förskolan kommer vi väl för första gången kunna leva normalt med två inkomster, och inte behöva räkna ut innan att såhär mycket pengar får gå till mat/nöjen osv. 
Nu är jag less på minimilöner från oss båda. :P
Bitarna faller på plats, en efter en. 

Det är snart dax för lunch, blev lite senare än normalt idag, men det är bara bra. Lillan fick sova innan lunch, och lär väl vakna snart. 
Själv så har jag magknip som kommer och går. Ibland känns det som att jag får knivar stuckna i magen. 
Äter ju en del mediciner och har inte varit så stor i maten den senaste tiden, så jag har väl förklaringen framför mig. 
Ha en trevlig dag!

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1 årsdagen!

Stort Grattis till våran älskade lilla Lovisa som fyller 1 år idag!!!
Det har varit ett väldigt händelserikt år och fort har det gått. Man kan inte förstå att hon har varit i magen och plutteliten. Helt otroligt. 
Vi klev upp runt 7.20 i morse och blåste ballonger och sjöng för lillan. Hon tittade lite konstigt på oss först, precis som: vad håller ni på med. Men sen tyckte hon det var kul. 


Nyvaken


The red flyer


Spännande


Toffs i håret för första gången :)


Självklart fick hon smaka en bit tårta, och äta helt själv.



För precis 1 år sedan var vi inne på BB nu. Helt sjukt. 21.30 är hon född och jag minns det som igår. 
Älskar våran lilla Prinsessa 
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()