Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Helgen

Helgen har gått jättefort, som vanligt.
 
I fredags efter jobbet tog jag mitt pick och pack + lillfisan sen drog vi till stugan. Mamma å pappa hade ärenden till Skellefte så jag stannade där och mötteupp mamma, hittade lite kläder sen fick hon köra till stugan.
Väl i stugan så hade vi främmande. Hur kul som helst att få se lite gamla bekanta som vi inte träffat på jättelänge.
På kvällen började det blixtra jättemycket och det sken upp i skogen hela tiden. Inte så mycket muller.

Sen vaknade jag strax efter 5 på morgonen av massa dunder igen. Då blixtrade det, mullrade och ösregnade. Huva ligen. Jag hatar åska. Å lillan bara sov förbi allt. Kanske lika bra Jag måste försöka att inte visa min rädsla.

Vädret har varit kanon. Jag doppade kroppen i älven vilket var svalkande och bra. Lillan lekte på sanden med kottar och tyckte det var jättekul. Vi hade vattenkrig. Själv satt jag stilla på en stol och hade en lite bättre vattenpistol, och lillan var på mormors lag, men siktade fel och sprutade vatten på henne istället. Haha. Jag var nog den som blev blötast ändå.
Jag har inte varit superpigg i helgen. Och det var väldigt jobbigt att åka iväg igår. Det kändes inte så bra att sätta sig å köra 20 mil när kroppen inte mådde bra. Men jag bestämde mig och åkte iväg. Det gick rätt bra att köra.
Är därmot väldigt trött idag med. Jag måste bli bättre på att vila om dagarna. Vissa dagar så vilar jag inte så mycket som jag egentligen borde och det är ibland svårt att koppla av nu medan J fortfarande har semester och hemma med lillan.

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

torsdag

För en månad sedan fick jag öka mediciner. Idag på jobbet ringde min läkare mig och sa att mina levervärden stigit ännu mer och jag måste öka mediciner ytterligare.  Ett skov. 
Livet med skrumplever är aldrig lungt. 
 
Detta kändes lite väntat men ändå jobbigt. Så fpr att tänka på annat har jag gjort alldeles för mycket ikväll. Dumt.. känner mig helt slut nu.  Ligger i sängen och har precis tagit en svalkande dusch,  men jag är nog lika varm redan igen. 
 
Imorn efter jobbet ska jag å lillan åka till stugan. Ska bli mmysigt.  Hoppas bara det inte blir jobbigt att köra. 
 
Nåja nu ska jag sova och samla krafter för en sista dag på jobbet innan helg.  Veckorna går fort. 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

onsdag

Här var det inte mycket liv just nu. Har inte haft tid eller ork. 
Nu är jag inne på andra jobbveckan efter semestern och det känns helt ok. Hade självklart velat va ledig lika länge som J men det går ju inte.  
Torsdag imorn. Dagarna går fort. På fredag åkee jag och lillan till stugan och njuter av lugnet. J ska på storsjöyran. Jag orkar inte med så mycket sånt längre. Vi hade grillfest i lördags och det var nog ansträngande.  Spec dagen efter.  
 
Vi har fått bra ordning på hemmet. Men såklart kör man fast nån stans. Jag har en del saker jag vill hänga upp på väggarna men inte fått tummen ur. Gardinfästen och stänger till 2 rum och rullgardin till ett fönster måste införskaffas. 
Nä nu kanske jag måste lägga mig.  Gammtanten i mig pratar. 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

skrot

Vi har hunnit rätt lngt i flytten.  Det tar sin lilla tid när vi inte får så mycket gjort om dagarna utan mest på kvällarna.  Nu på morgonen har jag iaf packay upp slutet på 4 kartonger och sorterat lite skrot. Vi har massvis med papper, plast, saker vi inte vill ha kvar som ska kastas på skroten.  Förhoppningsvis idag. Då kanske vi kan ställa ut matbordet i vardagsrummet.  Det nya vita bordet står på plats i köket.  Sen hoppas jag även på att få upp lite mer saker på väggarna idag. 
 
Skräphörnan.
 
Uschan, detta är min sista semestervecka. Vill inte tillbaka till jobbet än. Tiden har gått så fort. 
 
Undrar om mannen där uppe vaknar snart. Jag var upp för en stund sedan och då satte han sig upp och sa rätt allvarligt till mig: "du borde sova Hanna" jo tack det hade jag gärna gjort kära J. Men så måste ju du kliva upp vilket inte hänt så många gånger under min semester. Lite irriterande faktiskt. Undrar hur det kommer gå för honom när jag börjar jobba igen...
 
Ha en fin dag i solen. 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

fredag

Lillan har gjort natt och vi ska snart göra ett långt ryck för att få lite mer ordning på hemmet. Det är jobbigt att bo i denna röra kan jag lova. Snart är det över. 
 
Jag skulle verkligen behövt lite mer färg på kroppen.  Funderar på att fuska lite faktiskt.  Annars kommer jag nog se ut som ett lik på broders bröllop. Tänk att det bara är en vecka kvar!! Tänk när man själv ska få stå där. Ja den dagen ser jag fram emot. 
 
Vet inte om jag sagt det men mina levervärden har blivit sämre igen och jah jar fått öka medicin. Kroppen visar även denna gång andra tecken på att det blivit sämre. Hoppas det vänder fort.  
 
Jag börjar redan ha ångest över att semestern snart är över.  Jag har bara en vecka kvar nu :( 
 
Lite karra på det här så kanske man får lite fredagskänsla.
 
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

möbler

Nu är vi tillbaka i röran. IKEA resulterade i massa  möbler som måste skruvas ihop. Vi har börjat ikväll och fått ihop 5 möbler. Nu återstår en bokhylla, en hatthylla och matbord med 4 stolar + en matstol till Lovisa.  Sen har vi hyllor och tavlor som måste upp på väggarna.  Lampor och gardinet likaså.  
 
Nu är det äntligen godnatt.  Vi passar på att jobba medan lillan sover så vi kan ägna lite mer tid åt henne om dagarna.  
 
Natti natti

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

flyttat

Nu har vi äntligen flyttat och kommit lte u ordning. Inte helt men på god väg.
Just i denna stund sitter vi i stugan. Igår var vi till Haparanda och IKEA och köpte en del möbler som behövdes.  
Har måstat öka mediciner nu med. Inte så mycket som tur är.  
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()