Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Måndag

Det var ett tag sen sist jag skrev tror jag. Det är måndag igen och en ny vecka har vi framför oss. En kortare vecka. Känns skönt att man får vara ledig onsdag.
 
I helgen har jag och lillan varit hos mina föräldrar. Från fredag eftermiddag till söndagkväll. Jag har varit rätt slut. Denna förkylning har varit väldigt jobbig. Feber och frossa på kvällar och nätter.
I lördags vaknade lillan kl 6.00 för att jag hostade. Så det var bara att kliva upp. Har varit på barnloppis. Sen for vi vidare till Lövånger. :) Blev en riktigt bra dag tycker jag. 
 
Själv så fick jag sålt en del av mina barnkläder som jag lämnat in till försäljning. Valde senare att lämna in sånt som jag inte ville spara. Så nu hoppas jag att behövande barn får lite kläder.
 
<3
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

torsdagkväll

Vet inte riktigt vad som händer med min kropp. Mitt mående går upp och ner. Känner mig väldigt seg. Har ingen feber nu som tur är. Har ont i munnen med. Kommer säkert  från bihålorna. 
Nåja.  Nu ska vi inte vara såna.  
 
Ikväll har vi handlat lite mat, och jag har packat massa saker. Har numrerat och prissatt ett x antal kläder men nu är det gjort. Ska bara få allt till bilen imorn.  
 
Nu ligger jag äntligen på soffan och tar det lungt. Småäter på ett skivat äpple i yoghurt;, gött. 
Nu blir det att ladda inför morgondagen. 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

febrig

Kul att febeen kommit tillbaka och förkylningen värre.  Har sovit kasst inatt + att lillan vaknade några gånger utan större anledning.  
Jag har ändå jobbat idag.  Har gått rätt bra trots allt. Kände dock under förmiddagen att det var lite tungt att andas. Vet ej varför. 
 
Nu ska jag vila mig på soffan.  

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

tors-månd

Helgen blev lite upp och ner.
Torsdagen var jag väääääldigt hängig. Låg hela dagen och orkade ingenting. Fredagen vaknade jag jätteförkyld och hängig. Låg hela dagen. Natten till lördag får jag feber och har feber halva lördan. Lördagkväll är jag rätt pigg. Söndag är jag väldigt förkyld men pigg i övrigt som tur var. Har ändå lyckats göra det som jag hade planerat. Gå igenom massa barnkläder, rensat och nästan bestämt vad som ska säljas. Det är så svårt att bestämma vad som ska sparas och inte. Första gången man tittar på allt går det som bra, men sen börjar man fundera. Tittar en gång till... och då vill man typ spara allt :P Har iaf bestämt mig för att spara sång som har skapat minnen. Första plaggen hon hade på sig, det hon hade då hon åkte hem från BB. Ja de flesta kläder skapar ju minnen såklart, det går inte spara allt så är det. Hade gärna velat men...
 
Har fått tvätten gjort igårkväll med. Skönt att ha det bortgjort.
 
Idag har jag och lillan varit på sjukhuset. Trodde det skulle gå bra och inga problem, men hon gillar verkligen inte den där miljön. Eller det brukar gå bra så länge dom inte ska klämma, känna, lyssna... Även om vi har varit iväg extra gånger bara för att öva. Vi har fått en medicin mot sura uppstötningar till en början för att se om det kanske är en orsak till kräkningar. Har ju märkt att hon brukar få upp mat ofta då hon rapar. Så får hoppas detta hjälper. Vore ju skönt om allt skulle bli bra.
 

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

efter sol kommer regn?

Igår efter jobbet så packade vi badväskan,  åt middag och drog vidare till R-fors. 
Vi har varit ganska dålig på att fara och bada på badhus med lillan. Vilket jag mår lite dåligt över. Hon har alltid älskat vatten, men vi har fått börja lirka lite för att få in henne i duschen ibland. Så att fara på badhuset var på tiden. 
I början var hon lite skeptisk och höll hårt om oss i vattnet men sen innan vi klev upp så flöt hon själv i vattnet.  Vi måste försöka fara oxh bada oftare,  men jag ska ju helst inte bada och J vill helst inte fara själv så det är lite jobbigt. 
 
Nu har vi även sommardäck på bilen. Tummen upp. 
 
Badet har tagit ut sin rätt idag. Eller det är inte säkert att det är just därför men jag har en dålug dag. Sliten och trött ligger jag som en död sill på soffan. Det var länge sen jag var hemma på jobbet pga detta, har försökt kämpa mig genom dagarna. Men ibland känner jag att det absolut inte går. 
 
Nåja.  Ikväll är det hockey.  Ska det bli en fin vinst för Skellefteå? Vi håller på det!!
Nu ska jag försöka sova en stund. 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

onsdag

Tröttheten tog ut sin rätt igår och jag somnade 20.30  på soffan framför hockeyn. Vaknade då J släckte ner. Har sett att SAIK vann igår med. Två tummar upp. 
 
Är väldigt sliten idag och har drömde jobbiga saker så kunde inte somna om efter 6.30.
Skönt att det redan är onsdag iaf. 
 
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

människa

Känner mig äntligen mänsklig igen efter dagen. Åt lite fil till frukost före 7 i morse. Sen har jag varien ätit eller druckit. Hämtade upp J efter kl 13sen drog vi vidare till sjukhuset.  Träffade min läkare där och bytte några korta ord innan jag fick komma in på endoskopiavdelningen. Hade en jättetrevlig sjuksköterska där. Fick kanyl och sedan deicka en vätska mot skum i magen. Sen fick jag bedövning i halsen och det var inte så kul. Det smakade inte supergott och sen retade det mina kväljningsreflexer haha. Fick även lugnande. sen höll jag hårt i sjuksköterskans hand och försökte glömma det som hände. Hon pratade lungt med mig hela tiden så det kändes jättetryggt. Inte alls lika hemskt som sist för då fick jag typ panik och kunde inte andas och hade kväljningar hela tiden. 
 
Hörde du det pappa. Det är inte så farligt som man tror bara man slappnar av. 
 
Åt middag runt kl 18 för bedövningen i halsen kunde göra att jag lättare skulle svälja fel.  
Fick lite energi av maten och gjorde cupcakes. 
 
 
valde fel sprits men orkade inte byta. Så dom fick se ut lite som dom ville. Får hoppas De smakar bra iaf. 
 
Lillan imponerar ikväll. Jag pussade godnatt sen låg hon kvar. Tror till och med att hon sover. 
 
Nu ska jag koncentrera mig på hockeyn.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

laddar

Gruvar mig för morgondagen.  En lång dag utan mat och väntan på gastroskopi på eftermiddagen. Det kommer gå bra, men det är jobbigt. Det är en av värre undersökningar man kan göra enligt mig. 
 
Får ladda mentalt ikväll. J ska som tur är med. 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

ny musik, nya skor

 
Lillan har hittat sig en ny favoritlåt. "Hej ho, Let go, bopp" sjunger hon. Ramones. Gullungen. 
Jag har vart helt okej pigg idag. Skulle ändå behöva lägga mig och vila en stund. Har crepes i ugnen. Ser fram emot lite lunch. Det är kanonväder ute med så vi ska ut å leka. 
 
Igår köpte jag ett par nya skor. Vann tidigare ett presentkort på stadium från jobbet så jag hittade ett par röda tygskor. 
 
 
Gilla!
Nä nu är nog maten klar.
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

24

Igår blev jag 24 år. Tack snälla för alla gratulationer! !  Js familj var här och fikade. Min familj var här i söndags.  Mycket fika nu haha. Frida å Jesper ska komma ikväll,  även Bettan kommer lite senare. 
 
Lillan var tjurig och somnade halv 10 igår igen. Jag förstår i te yur hon orkar. I helgen ska jag försöka prova ta bort sovstunden.  Äveb om den är rått bekväm för mig eftersom uag också kan vila då. Men om hon inte kan somna på kvällarna så måste vi testa. 
 
Det har varit en rätt tung dag idag. Kände redan då jag vaknade att det var en skitdag.  Men åkte på jobbet ändå och kämpade mig igenom den. 
 
Ligger på soffan under en varm filt just nu. Kommer nog somna när som helst. 
 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

bo på sjukhus?

Sjukhus, sjukhus,  sjukhus.  Vissa perioder känns det som att jag bor där. Är det inte jag så är det lillan. det lär inte ta slut heller. 
Idag möttes jag av ett brev från sjukhuset.  Hade mina små aningar om vad det var. Kallelese för gastroskopi nästa vecka.  Vilken framförhållning dom har. Nåja. Då blir det bortgjort. 
Kommer få äta frukost men sen får jag inte äta mer. Och jag ska vara där 13.50. Kommer bli en lång dag. Förhoppningsvis kan nån följa mig dit. Kommer få lugnande och då blir man lite snurrig. 
 
Känner mig redan orolig.  Hatar den där slangen ner i halsen. Får panik varje gång. 
 
Ska försöka sova en stund nu. 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

ge upp?

Snart tror jag att vi ger upp att få lillan att sova i vanlig säng. De kvällar då det tar 2timmar vill man bara krypa ner under en kartong och gråta. Det är inte roligt.  Det går kmappt lägga aåg bredvis henne iböand heller för då blir hon uppspelt och börjar slåss. 
Om detta inte vänder snart så måste vi nog antingen köpa en smidig resesäng som vi kan ta fram ibland eller ställa upp spjälsängen igen. 
Idag har hon inte ens sovit på dagen plus att hon har busat med kusinerna i 5 timmar. Ändå tog det nästan två timmar innan hon somnade. 
Jaja. Det är inte alltid lätt att va småbarnsförälder.  Tur vi bara har en då vi går igenom detta ;p 
 
Igår hade jag en bra dag. Jag var piggare än på tre veckor.  Passade på att flytta bokhyllan in till  lillans rum, så hon kan lägga bort leksaker i den. Var på glassmässa och åt massvis med glass tillsammans med bästa Frida. 
Fixade även en tårta. 
Idag har det varit en halvers dag. Intr barit så pigg som jag önskat.  Kunde inte vila på dan eftersom lillan vägrade. Sen har familjen varit här och firat mig några dagar tidigt. Trevligt! ! 
 
Nu har jag äntligen slagit mig ner i soffan. 
Baa att ladda upp för en ny full vecka. Tisdag fyller mormor år, och på onsdag jag.  Så det blir mycket kalas nu. 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

orka

Hur orkar man vara aå envis som vår dotter?  3 timmar senare och hon sover...förhoppningsvis. Har verkligen provat med allt iikväll.  Jag gick och la mig på riktigt i våran säng och det gjorde typ susen. Men så ska det inte behöva va. Är måttligt irriterad. Hae varit slut och behövt lite vila-tid i siffan, men inte. 
 
Får hoppas jag sover gott i natt så jag är utvilad imorn. Måste försöka ta mig i kragen och baka bullar. Ska ha kalas på söndag. 
Godnatt

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Onsdag

Igår hade vi en rätt mysig kväll tycker jag. Vi for iväg och småhandlade lite. Sen hjälptes vi åt att fixa fruktsallad hela familjen. Lillan fick sin barnkniv utan "tänder" och fick prova skära banan. Fast hälften hamnade väl i hennes mun. Hon förstod som inte varför hon skulle lägga det i en skål när hon lika gärna kunde stoppa det i munnen.
Haha. Tur det bara var familjen :)
Vi hade även vattenmelon i. Muums!! Och lillan åt sig proppmätt på frukten + lite glass.
 
Jag och J toppade våran skål med lite cashewnötter, och det blev hur gott som helst. Glass och salta jordnötter funkar också jättebra, det blir riktigt gott. Värt att testa om ni inte redan har gjort det!

Lillan protesterade ingenting vid nattningen (som hon gjorde kvällen innan). Vi la isäng henne, pussade godnatt och sen ville hon läsa bok. Hon kom inte upp en endaste gång och det är imponerande. Det händer inte så ofta. Hon kanske kände på sig att vi inte hade tid för sånt. För J började putsa matbordet (jag hjälpte till på ett hörn) sen oljades det in. Så ni hoppas vi på att det kommer bli mycket finare. Det var på tiden att oljan kom på, för just där lillan sitter torkas det mest och bordet började bli lite torrt just där. Fy Fy på oss.
 
Idag har jag hunnit en sväng på sjukhuset på morgonen.
Jag sitter och undrar om och när jag ska bli piggare. Jag har inte haft en bra dag på länge nu. Kroppen bara skriker åt mig att vila och sova. Men jag sliter mig upp och gör det jag ska ändå.
 
Skönt att det är onsdag redan. Kortvecka igen!
Vi har dessutom fått kallelse till sjukhuset nu för lillans mage. Och jag hoppas innerligt att vi får veta vad som är felet, för nånting är inte okej.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()