Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Första dagen

på universitetet är nu äntligen avklarad, och den var inte alls så hemsk :) Men det är ju alltid lite jobbigt innan, då man inte vet vart man ska och så.. Vi hade även föreläsning idag, men endast 1h som tur var :)
Imorn blir man uppdelad i grupper och jag hoppas jag kommer trivas i min. Men vi verkar ha rätt bra klass ändå. endast 20 st med. Fast vi kommer läsa mkt med de vanliga sjuksköterskorna.. Men vi har ju våra egna röntgengrupper :P..
40% av dessa 3 år är praktik, och det känns bra. Då ska man även vara inne på operation, vårdavdelning och även akuten.. så det ska bli mycket spännande. Nu gäller det bara att få tag i alla böckerna..

Jag är dålig på lägga upp bilder, jag vet :P

kväll blire nog bara att slappa. Är svintrött redan nu :P.. Är godissugen med. Fyfy!!

Kram på er. Och ha en bra dag :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Under förmiddagen...

följde  jag med grabbarna till iksu igen. Det är ruskigt skönt att röra på sig. Och jag är så glad att jag har börjat komma igång med träningen igen. Jag är riktigt pepp på det. :) Det blev löpning på band idag för min del. Kände inte för att köra i gymmet. Gick faktiskt rätt hyffsat att springa... fast ännu i början måste jag ta det lite lugnt, och jag orkar inte så mycket pga dålig kondis.. Är nästan pinsamt att vara så dåligt tränad som jag är. Alla som vet att jag har åkt längdskidor och vart bra på det, tror typ att jag ska vara supertränad fortfarande.. Fast det är inte så lätt att vara det sen jag blev sjuk och inte fick träna på ett år. Jag fick börja om från 0 efter det. Och då menar jag verkligen 0. Jag hade ingen kondis och inga musker. Jag orkade nästan bara att gå upp för trappen. Pulsen steg när jag knöt skorna till och med.... Sen dess har virus och annat legat i vägen.. Sen är det inte så lätt när sjukdomen "äter" av konditionen och musklerna för att "överleva" Om jag inte varit vältränad då jag blev sjuk hade jag varit mycket sjukare...

Jaja, hur som helt. Älsklingen är och jobbar nu igen. Tycker synd om honom. Men bara idag och imorn sen är sommarschemat slut i alla fall. SJälv så slipper jag laga middag ikväll. Är bjuden på mat hos frida, så jag ska ta pär med mig där kring 18-tiden..  :) ska bli trevligt.

Imorn börjar jag plugga. Röntgensjuksköterska i 3 år. Shiit, det känns spännande. Är typ redan lite nervös haha. Måste kliva upp och ta prover på morgonen bara, det får jag inte glömma...

Ha en bra kväll.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördagens ting

Vaknade alldeles för sent i morse. Klockan var nästan 11. "Nej inte nu igen" Jag som måste försöka vända på dygnet, skolan börjar på måndag. Och som tur är så börjar jag först 13.00-17.00 Föreläsning första dagen i 2 timmar, shiiiiit... Ja ingen lugn start här inte. Ska bli spännande faktiskt. Bara jag hittar, hehe. Ska nog dit en sväng på morgonen då jag lix ska ner på sjukhuset och ta prover igen. Börjar vara några veckor sedan sist, så det är väl dax. Annars blir nog min läkare missnöjd.

Idag har jag verkligen inte gjort nåt. Åt frukost och tog medicin, sen kröp jag ner bredvid älsklingen igen. Slog på tv.n och blev trött.
Jo jag kom på en sak som jag gjort idag. Jag har torkat bort skit på golvet i halva lägenheten. Lasse var tydligen dålig i magen i morse och hade trampat runt i sitt eget... sen sprungit runt.. Inte så mysigt :/ Men nu är det rent igen.
Vi hade tänkt fara på iksu. Jag hade tänkt springa, men det blev inte av. Det kanske är lika bra. Jag har sjukt mycket träningsverk idag, haha. Sen känner jag mig seg, så det hade säkert inte gått superbra att träna. Ska ta en runda imorn istället =)
Älsklingen och pär är nere på stan just nu, de köper pizza. Lyllos dom. Själv stekte jag pannkakor och åt direkt. Var så hungrig så jag orkade inte vänta.. En lördag kan man ju få vänta länge på en pizza...

Undrar vad det blir ikväll för nånting. Vi pratade om att antingen vara hemma och ta det lugnt, kanske en film och lite mysigt. Eller fara på stan och kanske spela biljard eller nånting liknande. Eller fara på krogen och sitta och ta det lugnt, nån öl och så. (inte för mig då, blir väl kanske nån alkoholfri drink eller liknande)

Nu ska jag ta och krypa ner bredvid mina söta kissemissar som sover så sött. Tänk att Lotta är så söt med Lasse, hon ligger å tvättar å sköter om honom. Hehe, lite jobbigt då de rejsar runt i våran lilla lägenhet om natten bara. från soffan till ytterdörren fram och tillbaka jagar de varann. Ibland in i köket med :P...

Nä, lämna datorn var det.
Ha en fortsatt trevlig/mysig lördagkväll.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

ont, det gör ont :P

Va å tog faväl av Nille i morse. Var rätt trist att han flyttar ner till skåneland nu. Men han kommer väl upp å hälsar på nån gång :) Vi drog vidare till gymmet sen. Tog i så det knakade i kroppen tror jag. Är helt slut nu. Musklerna skakade på sista övningen å det gick iinte ta i nånting så jag struntade i sista övningen... Kommer ha träningsvärk imorn så det sjunger om det. Fast det tyder ju på att man tränat bra och hårt :) I like it.
Skulle väl egentligen träffa fridis ikväll, men verkar inte bli så..:(
Får sitta å spela eller hitta på nåt, det är ju sämst väder så man orkar inte fara ut å göra nåt..

skippade insparken idag med, glömde bort tiden...

Nä roa sig själv var det.
Trevlig kväll!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grillning

For till Elgiganten idag som sagt. Fick hjälp av syrrans kille som jobbar där. Jag berättade lite om hur symaskin är..Jag trodde den skulle skickas in på service eller nåt sånt, men nepp, jag ska få en helt ny :D Den kommer om en vecka och jag hoppas innerligt att den inte får samma problem som den förra. I så fall måste jag prova ett annat märke eller någotning sådant. För jag vill ha en symaskin.. klarar mig inte utan den lixom. Och det är sjukt kul att så när symaskinen funkar bra :) *längtar*
Hämtade även ut lite medicin (igen). Det känns som man är stammis på apoteket typ. Fast vad gör man inte för att få överleva..
Har även handlat lite på maxi.. och ikväll blir det "sommarens" sista grillning. Ska bli trevligt. Men jag som hade planerat pannkaka och tagit upp joprdgubbar för nån dag sen som borde ätas upp senast idag. FÅr kanske baka nånting istället å äta jordgubbar till :) Mums...

Har ifortfarande inte bestämt mig om jag ska på insparken imorn eller inte. Känner ju ingen -ännu iaf. Men kommer göra det ju!! :D Ska bli kul med lite nya ansikten faktiskt :) Får hoppas man kommer bra överns med nån med :D

Nä nu ska jag börja fixa till maten :)

ha en trevlig kväll!!

Kram /Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

filmkväll

vaknade av att Lasse krafsade mig på magen. Han trodde typ att min navel var en leksak. Suck. Fast det var bra att han väckte mig, för jag måste verkligen ställa om dygnet nu! Inte så länge kvar till skolan börjar så. Kanske inte så vackert att se ut som en zombie första veckan :P
älsklingen fick återigen extra jobba. Fast bara 2 timmar längre än planerat så det gjorde som inget. Vi for på iksu och gymmade, riktigt skönt faktiskt!! Det blev biceps och rygg. Även lite sne mage för min del..
Ska snart snöra mig in i duschen, ville diska innan. Sen måst ja stöka undan lite här hemma. Har ju tjej/filmkväll här så. Ska försöka flytta sängen så man får nån extra sittplats.
Imorn ska jag till elgiganten och lämna in min symaskin. Då hoppas jag att dom får till den. :)
ÅÅhhh, jag e sugen på tatuering!!!

Nä duschen var det, sen middag. Äter nog rester sen igår.. FÅr ta pannkakorna imorn istället, då ja inte behöver äta ensam. Som roligare :)
Ha en trevlig kväll!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

gjort idag

Hade tänkt kliva upp tidigt i morse så att vi kunde fara och träna tidigt på förmiddan. Och precis som igår så var älsklingen piggare än jag och klev upp tidigare men inte tillräckligt tidigt ändå. Vi sket i träningen och gjorde oss i ordning och drog ner på stan istället..
Har suttit på red dragon tatto i 3 timmar och kollat när gubben fortsatt på sin tatuering. Vi som trodde den skulle bli klar iidag - icket. Det blir en sittning till. :O Själv har jag blivit grymt sugen på att göra en till. Helst sjuuuuukt. Jag vet 3 stycken jag vill göra. Eller en kommer jag göra någon gång hur som helst, men inte än på några år...men dom andra 2.. hmm, ska man ta bokpengarna kanske? Jag har ju ändå slitit med boken, och slitit för att få till mitt liv. Varför inte unna sig någonting som kommer stanna för resten av livet? Att spara e ju ett sett, men jag gör av med alldeles för lite pengar på nåt vettigt. Antingen sparar jag, eller så går det åt till nöjen..Ja jag får se hur jag gör helt enkelt :)

Skulle egentligen inte sitta ensam ikväll, för gubben är egentligen ledig, men han gatt hoppa in 4 timmar ikväll å det känns skitsurt. Är fan less på sitta ensam å ha inget att göra. Orkar inte fara och träna ensam nu.. Frida e typ sjuk.. Blir filmkväll på onsdag med mina flickor iaf, å de känns jättekul. Ser fram emot det =)

Nä vad ska man göra nu då? Ska jag orka plocka fram symaskinen?? Den funkar ju inte som den ska...

(Orka sno en cykel)

Harne gött :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

har nu sett 2 av 3..

Igår va jag på gymmet med Johan, Pär, Nille och Sebastian.. Inte lätt att köra uth¨ållighetsstyrka när man kör med fyra grabbar som peppar en. :) Jag kommer typ bli biff eller nåt. Har fruktansvärt mycket träningsverk idag. Framförallt i magen och ryggen. Inte så farligt i triceps som jag trodde att jag skulle få. Har tränat väldigt dåligt i sommar, knappt nåt, men ändå sitter styrkan i sig rätt bra tycker jag. Inte så svårt att ta igen i alla fall.
När vi kom hem så fixade vi lite snabb käk och satte på sagan om ringen, för första gången i mitt liv. Jag och gubben min såg ettan hemma hos oss, sen for vi plus Pär och Nille till Amanda för att se andra filmen. Jag kan säga att jag har aldrig vart så less på att se film någon gång i mitt liv. Och jag tvingade mig att vara vaken för jag skulle se dem. Vi var väl inte hemma föräns runt 2 nån gång...
Om jag ska bedömma filmerna. De var bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag har ju sett både bättre och sämre filmer. Det största minuset från mig är nog längden. Jag har inte riktigt tålamod att se så långa filmer. Tur vi inte skulle se trean igår med, den blir väl till veckan eller nåt.
På tal om till veckan. På månda blir det sista delen av tatueringen för Oens sida. ska bli kul att se den klar :) Spännande!!
Sen på freda börjar nollningen, vore kul att va med på nånting. Sen börjar skolan nästa månda :S Shit, lite nervös e jag. Men det kommer nog gå finnemang.
Ikväll jobbar älsklingen, imornkväll med. Så Johanna ska komma hit ikväll:) ska bli trevligt. Sen imorn ska jag träffa syster och Elliot. Ska även träna imorn, blev ingenting idag pga för mycket träningsverk :P vekling, jag vet haha. Blir nog att springa imorn tror jag, kanske även köra lite biceps..

Puss kram
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

hemma igen

Igår for jag, älsklingen å våra kissemissar hem till mor å far min för att måla klart. Å nu äre inte mkt kvar. Har lite problem med att komma åt där veden är, så jag hoppas dom kommer och hämtar den snart.. Känns så surt att skjuta upp det hela tiden, det börjar ju bli kallt å rått ute snart!
Jag trodde inte heller att lilla Lasse skule bli så omtyckt hemma av mammas katter. Men i morse när jag vakna så var dom bra vänner. Tjorven had tvätta honom en massa och Truls vill bara leka med honom, fast det ville han även igårkväll. Fjantlotta som inte ville släppa in han så fort. Men det går ha dom i samma transportbur nu när vi ska nån stans, så det är väl ett bra tecken ändå.

Jag känner mig rätt seg och hängig idag. Inge bra, men det e väl som vanligt. Det är inte många dagar som jag mår 100..
Har vart å kikat lite på schemat och så nu inför hösten.. Första kursen (omvårdnadens grund) kommer ha väldigt långa dagar... Jag kommer även ha VFU alla terminer förutom 1, och det är termin 2...Så det känns väldigt spännande :D



Min älsklingskisse sover så gott så :)

Älsklingen jobbar 17-24 ikväll så vad ska jag nu hitta på? Kanske fixa det lite mysigt tills hans kommer hem, men mer då?
/Myran

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagen

Idag har jag hunnit med en del känns det som.
For på volvo vid 12 idag för att lämna tillbaka nån del från verkstan... Sen for jag och gubben och kikade på Jeppes nya lägenhet.. Sen tog vi Fridis me oss å stack på iksu. Blev både en jogginrunda och gym idag. Riktigt skönt om ja ska va ärlig. Känns väldigt bra att jag äntligen kunnat köpa kortet så ja kan träna där :) Så nu ska ja bli vältränad igen hade jag tänkt..Måste börja träna nu för kroppens skull framförallt. Min sjukdom bryter ju ner mina leder om jag inte tränar. Och jag har redan börjat känna att jag börjar få ont i ena höften...Känns inge bra om ja ska måsta operera den när ja e 35 eller så...
Väl hemma igen så blev det lite käk... bestämde mig även för att åka hem imorn istället för idag :)
Älsklingen for å jobba vid 5, stackarn som måst tillbaka efter 5 veckors semester.. Själv har ja suttit med symaskin från halv 5-8 ungefär..Börjar bli ilsken på den med, för den funkar verkligen inte som den ska. Blir så arg. Allt bara trasslar, och inga stygn ser ut som dem ska...
Lägger upp några bilder på det som jag håller på med.... Håller på med ungefär 10 plagg samtidigt :P men börjar ha mest mudd och sånt kvar nu.. lite knappar med..
Det är ett par jeans, saknar mudd.. den gröna bodyn e typ klar, saknar nå knappar å kanske lite fix runt halsen.. är inte rikigt nöjd. Sen har vi den vita söta hängselbyxan, som ännu saknar hängslen. Men den e jag riktigt nöjd med än så länge :p Kommer nog sitta sött på en parvel. :)
Ska  kanske försöka sy något till min kära systerson. Fast jag vill inte nu när symasikn bara trasslar å sen e jag inte så bra ännu. Man vill ju inte ge bort nå som ser slarvgjort ut direkt... menmen, det e tack vare symaskin. Måst kolla upp om den går lämna in, eller om nån kan kolla på den iaf..





Nä nu ska jag pyssla me nå annat :)
Snart börjar skolan med :) Känns skoj, spännande om inte annat.
Snart jobb med verkar det som :D

/Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Spa

Igår använde jag min julklapp som jag fick av älsklingen i julas.. En lyxig dag på spa:) Först fick vi varsin rygg och nackmassage, gu så skönt!!! 30 min var det.  Sen hade vi bubbelpoolen för oss själva i 2,5 timmar. Å dom hade dukat fram massor med frukt, godis, chips,nötter, salta pinnar och sånt. Sen fick vi använda masa krämer för ansiktet :) fanns hur mycket som helst att välja på, men det mesta var för kvinnor.. Fanns även parfymer och sånt. Verkligen lyx :) Mådde verkligen gött igår kan ja lova!!

Här kommer en liten bild på våran nya kisseunge. Som vi trodde var en flicka men som var en pöjk. Men lika go e han för de :)

lassegubben 12 veckor

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

en till i familjen

Igår blev våran lilla familj fyra :) Lotta fick sig en liten kissekompis, Liza. Fast än så länge är dom inte kompisar, Lotta fräser och gömmer sig för den lilla. Medan Liza springer runt och leker och mår hur gött som helst... JA visst e min Lotta fjantig. De blir väl vänner så småningom... Bara låta dem ta sin tid på sig.
Jag har tyvärr inga bilder på datorn annu att lägga upp. ska försöka fixa det. :)

Känner mig dötrött i kroppen däremot. HAr sovit två gånger under förmiddagen med :/ Hoppas jag får en lugn natt inatt.

Jag känner mig jättelycklig och nöjd med livet :) förstår inte att jag har en sån fin en pöjk som jag har. Kan inte fatta att de redan gått 14 månader heller. Tiden går fort då man ha roligt :)
Just ja, jag kom in på skolan med, så till hösten börjar jag läsa till röntgensjukskötersla :D Känns jättespännande. Sen hoppas jag på jobb och en större lägenhet inom en snar framtid, så att vi kan känna oss som mer hemma, vi 4 :)
Puss på min bara min älskling :D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()