Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Baka?

Igår var det andra kvällen i nya sängen för lillan. Första kvällen tog det 2 timmar innan hon somnade. Hon sprang upp hela tiden bara för att, men vi vill inte ge med oss så vi går bara tillbaka till sängen igen. Det tog 2 timmar igår med innan hon somnade. Men sen sover hon sött hela natten. Det tar på krafterna då hon inte somnar och då man måste upp å "jaga" i två timmar. Men hon lär sig nog snart.
Jag hoppas innerligt att det vänder snart. Men vi är väl lite bortskämda med. För hon brukar ju somna direkt man lägger henne.

Jag knådade ihop nå bullar igår. Vet inte riktigt om jag blev nöjd. Är väl nöjd med smak och utseende, men jag tänkte göra bullängder och jag hoppas inte dom ramlar isär.
Jag bara måste försöka baka 1-2 sorter ikväll. Och jag måste tvätta ikväll med. Jag ORKAR inte!! Min kropp skriker åt mig att vila och ta det lugnt.
Det blir inge vrålfika på lillans kalas. Jag gör så gott jag kan helt enkelt.

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

säng x2

Det blev inte bara ett sängköp denna vecka. Efter många om och med så fick lillan sig en sprillarns ny 90x200cm säng. Vi slog till med en fullstor på en gång så kommer hon kunna ha den i massa år. 
Idag hann jag bara kliva in genom dörren hemma sedan ringde mobilen...Det var bara att gå å hämta hem lillan som hade kräkts. Men hon är inte sjuk. Det blev inget mer och som ni vet så är det inte första gången. 
Däremot så visar glutentestet negativt, så det blir fortsatt utredning på sjukhuset :/ Suck. 

Kvällen blev inte så lugn som jag hoppats. Jag hade bakplaner (har lyckats göra en sort iaf) men lillan hade svårt att somna. I vanliga fall är det bara att pussa godnatt sedan gå ut, men nu sprang hon ut från sitt rum och det tog två timmar. Förhoppningsvis går det över denna vecka. 

Nu ska jag ääääntligen få krypa ner under täcket. Ska se dagens avsnitt av farmen, alldeles för sent för mig. Jag har inte ens fått vila nånting idag heller. Det känns i hela kroppen kan jag lova. :/ 

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Börsen har brunnit idag känns det som. Vi har köpt madrass, presenter och storhandlat. Känner mig som nöjd. :) 
Har salgit in paket och vi har bokat biobiljetter. Denna dagen kan inte bli dålig :) 

Har fortfarande lite ångest över bakningen. Vet inte riktigt vad jag ska göra, men har handlat en del saker till det så jag hoppas jag kan snöra ihop nåt vettigt. Kom dock på efter att vi hade storhandlat att kakorna skulle ju in i frysen med. Hur gör djur?? Jaja, det löser sig nog. Jag kanske måste stuva om lite i frysen, då borde det rymmas lite mer. 

Hoppas alla har en bra lördag :) 
Själv ska jag göra mig i ordning för en mysig kväll med älsklingen och kanske en bit god mat :) 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tomt hemma.

Det är tyst och lugnt här hemma. Vi har lämnat lillan hos mina föräldrar, och en egenhelg har vi framför oss. Vad skönt. Får man säga så? Ja det tycker jag. Vi förtjänar lite egentid. Det är ju inte så ofta som vi har barnvakt. Oftast då vi har lämnat ha vi åkt efter hon har somnat för natten. 
Vi ska strax åka iväg och handla madrass till lillans kommande säng, och sen ska vi köpa födelsedagspresent till L och W. Småtjollren fyller ju alldeles snart två år. 

Lillan kommer få leka massor med kusinerna i helgen, tror det blir bra för henne :) 
Tror jag och J ska ut å käka ikväll med, och kanske gå på bio. Det är iaf planerna. 

See you later :)
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

säng

Vi har äntligen hämtat vår nya säng och fått den på plats. Underbart. Vi kommer sova som små barn hädanefter.  
 
Godnatt :p 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tips?

Vi beställde en ny säng för snart 7 veckor sedan. De sa då att det skulle ta 4, högst 5 veckor. Vi har ringt och frågat efter den tidigare med. Men nu äntligen igår när J ringde och klagade så sa dom att den hade kommit samma dag, men de hade inte hunnit registrera den.

Så J tömde släpet igår och idag efter jobbet ska vi äntligen få hämta hem våran säng. Ska bli riktigt skönt att slippa trängas i en 120cm, och istället få sova gott i en 180cm. Lillan ska dessutom få en egen säng nu när hon fyller 2. Farfar ska fara och hämta en till helgen :)


Jag börjar ha lite panik över lillans kalas. Jag har inte börjat baka ännu. Jag har inte ens funderat på Vad jag ska baka. Vi måste börja i helgen. Tips någon??
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Duktig tjej

Jag måste bara få "skryta" lita. Jag brukar i vanliga fall (vad jag vet) inte göra det, men just nu så känner jag att jag bara måste.
Våran lilla underbara snart tvååriga dotter är inne i värsta jobbiga trotsfasen. Hon ska absolut göra på sitt eget sätt, inget annat duger. Så det är väldigt mycket skrik och grin hemma just nu. MEN, detta gör också att hon lär sig väldigt mycket nytt just nu. För vi är väldigt "hårda" och låter henne inte bestämma och då som hon vill, för det skulle bara förvärra allt.
För det första så imponerar hon med sina sångtexter. Hon sjunger massa sånger och är faktiskt riktigt duktig. Just nu är "När trollmor har lagt de 11 små trollen" en favorit. Hon kan räkna till 15 (nästan felfritt), hon har börjat klä på sig själv, sockar, byxor, overallen, mössan och skorna. Tröja och vantar är fortfarande lite svårt och sockarna kan bli tokiga och upp-och-ner ibland. Hon brukar även hjälpa till att ta på sig blöjan (om det är byxblöja).
Dessutom kommer det massa nya ord hela tiden. Hon säger ofta efter oss och ska härmas. Vi har även börjat träna på alla namn i familjen/släkten och det blir lite tokigt ibland men hon är jätteduktig :)
Igår var hon jätteivrig och vi satt säkert i 45min och bara tränade på massa ord och namn. Vi fick oss några goda skratt för ibland blir det som sagt lite tokigt.

Nåja, jag skulle kunna skriva en hel bok om lillan. Och jag gillar egentligen inte att skryta, men ibland så måste man få säga några goda rader :)

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

slapp dag

Jag har haft en lugn och skön dag idag. Jag och Frida har varit på Iksu spa oxh simmat öite, bubblat i poolen,  suttit i värmerum och fikat. Detta behövde vi båda två tror jag. Tack för denna dag! !
 
Sen har mina föräldrar varit här och bland annat ätit middag. Riktigt mysigt. 
 
Nu är det soffan som gäller.  Jag känner mig rätt knäckt. Sen har lillan inte sovit nåt idag på dagen,  så hon har varit arg, grinig och gjort allt tvärtom ikväll. 
 
 Ha en trevlig kväll kära vänner. 
<3 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytt

Ja som ni ser så är det mycket nytt här på bloggen.  Hoppas ni tycker det ser bättre ut för jag själv avskydde min tidigare design.  Men nu har äntligen J fått tummen ur och fixat till designen åt mig. Däremot så har jag kvar att fixa bilder till headern och om man klickar runt så ser man att det inte riktigt är klarr...Annars är jag nöjd. 
 
Hoppas ni får en trevlig kväll. 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

mail

Både igår och idag har jag känt mig pigg, vilket gör mig väldigt glad. Jag har orkat städa lite, fixat mat, lekt med lillan och träffat kompis. Hur kommer det sig egentligen? Bra fråga, men det ger mig lite extra krut och hopp. Lyckan blev rätt kortvarig då jag läste ett mail från min läkare. Levervärdena har blivit sämre igen och jag måste dubbla dosen av myfenax.. en medicin man egentligen äter efter man bytt ett organ. Nåja, jag ser det inte som ett jätteproblem. Mina levervärden åker som en berg-och-dalbana och är väldigt svåra att hålla i balans. Jag kan inte stirra mig blind på siffror. Jag måste leva efter hur jag mår. Imorgon ska nog jag och bästa Frida njuta av lite egentid på Iksu-Spa. Nu ska jag ta och varva ner lite. Lillan ligger och pratar i sängen och lär somna när som helst.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Host host

Ringde förskolan idag och sa att lillan skulle komma imorgon. Men nu vette tusan hur vi ska göra... Hon har orkat leka och busat idag. Men hostat och snorat mycket. Sov även idag 2,5 timmar till lunch och har varit trött på eftermiddagen. Nu försöker hon sova natt, men det går inte så bra för hon har börjat hosta ännu mer och vaknat av det stup i ett och grinar. Jag väntar väl bara på att hon ska kasta upp massa slem. Låter väldigt jobbigt för henne och det är jobbigt för mig att höra och inte kunnat göra nåt. Har gett hostmedicin både igår och idag, men det har som inte lindrat så mycket tycker jag, har buffat upp så hon har högre vid huvudet..vad mer kan jag göra..? Jag ska hur som helst jobba imorn. Blir lillan hemma så får J stanna hemma. Nu ska jag försöka sätta tankarna i annat. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på men...fundera ut vad som ska bakas till lillans 2-års kalas. Det är ju jättesnart!!! på fredag är det 2 veckor. <3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

sjukstuga :-/

Idag är jag hemma med lillan och igår med för den delen. Hon har haft lite feber, är jättesnorig och har en jobbig hosta. Imorse vaknade hon upp och kräktes över sig själv i våran säng. Jag tror och hoppas att det beror på allt slem. Håller på tvätta nu. Lika bra att få det överstökat på en gång. Nu är det sovstund för lilla och jag tänkte koppla av en stund med. Borde gå ner i tvätten en snabbis stund med innan L har lagt sig. Hoppas hon kan sova bra. För i natt har hon inte sovit aå bra. Vaknat av sin hosta och varit törstig. Igår sov hon 2,5timmar istället för 40 min som hon gör på förskolan. Nåja. Trevlig dag allesammans.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

hes

Idag när jag vaknase var onte min röst så bra. Jag har inte lunnat prata så mkt, så det blev tyvärr inget jobb. Sen nu ikväll när vi for och skulle köpa lite godis så märker bi när vi kommer hem att vi glömt godiset. Stortt suck säger jag bara. J åkte iväg för att se om det finns kvar, men då ska bi ha tur. Nåja. Nu ska strax lillan sova. Och om jag mår bättre imorn så ska jag på Iksu Spa med bästa Frida. <3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Jag har känt mig risig hela denna veckan. Varit seg, känt att det har börjat irritera i halsen och allmänt sliten. Känner mig febrig och fryser men tror inte jag har feber. Däremot börjar min röst krångla för mig. Den hoppas och far som den vill känns det som. Det jobbiga är att jag behöver min röst för jag pratar hela dagarna i jobbet. Nåja. Jag får se hur det utvecklas helt enkelt. Det blir nog att mysa ner sig i soffan under en varm filt ikväll iaf. Igår var vi på vårdcentralen med lillan. Hon gatt lämna blodprov och dom stack henne i armvecket. Tur att jag själv är van att bli stucken, många föräldrar klarar inte av att vara med när deras barn blir stuckna. Lillan ville inte och var rätt ledsen och vi fick lirka en stund innan hon gav med sig. Sen fick hon en tejpbit på armen som sköterskan målade en glad gubbe på. Sen har hon sagt "jättedutti" hela gårdagen och morgonen idag. Ja hon var ju faktiskt jätteduktig och förhoppningsvis förstår hon att det inte är något att protestera mot. Man får ju faktiskt en leksak när man är klar. Sen har ju hon följt mig så många gånger till sjukhuset för att lämna prover. Jag gör ju det en gång var 4:e vecka och har gjort det i typ 10 års tid snart. Nåja. Nu väntar vi bara på provsvar, så får vi se om det blir någon tunntarmsbiopsi för lilltjejen eller inte. På sätt och vis hoppas jag att hon är gluten. För då får vi svar på varför hon har mått så dåligt som hon har gjort. Men ändå vore det väldigt tråkigt för henne, och det känns mindre kul om hon skulle behöva göra en tunntarmsbiopsi. Jag vet ju själv hur obehagligt det är att göra gastroskopi. Och själv så väntar jag på att få en sådan kallelse. Det har gått över två år sedan sist, och de har sagt att jag bör göra det en gång per år för att se hur mina åderbråck i matstrupen ser ut och mår. Ännu en gång så ber jag om ursäkt för mina grötiga och fula inlägg. J jobbar för fullt med min blogg... (eller inte för fullt, men då han har möjlighet och inte själv sitter och jobbar) <3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite kort info..

Det känns lite som att jag håller på att bli sjuk. Halsen är irriterad och jag är tröttare än vanligt. Peppar, peppar. Jag vill inte bli sjuk. Vi borde få våran nya säng denna vecka. Ska bli så underbart att slippa trängas i våran 120cm säng. Vi har ju bara gjort det i snart 5 år :p Det kommer kännas lyxigt med en dubbelsäng. Längtar, längtar. Sen fick jag ett jätteglatt telefonsamtal igår med. Är superglad!! :D... <3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag

Suck, jag hade precis skrivit ett rätt långt inlägg på mobilen, sen självklart råkar jag trycka på bakåt och allt försvann. Så jag börjar om.. Igår var jag på barnloppis här i stan. Jag fyndade en hel del kläder och lite leksaker och fick det för ca 300kr. Inte illa säger jag. Det blev lite sommarklänningar och tröjor/t-shirts, shorts m.m Jag blev rätt slut av "shoppingrundan" men bestämde mig ändå för att tvätta upp allt nytt + allt annat som låg i tvättkorgen. Så jag var envis och det blev 6 maskiner. Däremot så ångrar jag mig idag, men det var värt att få det gjort. Jag har med andra ord inte varit så pigg idag. Jag fick ligga kvar i sängen i morse till ca 10, sen gick lillan och sov lunch strax efter 11, och då passade jag på att sova en stund till.. Men sen var vi tvugna att ta vara på det vackra vädret. Jag mådde som dåligt över att jag inte var pigg, men tog tjuren vid hornen och packade en liten väska med festis, korv och tillbehör, sen åkte hela familjen iväg till Nydala och träffade lite vänner och grillade lite korv. Riktigt mysigt i den fina vädret. Dock lite kallt efter en stund. Men när vi komme hem så fixade J lite varm choklad till oss alla 3 och sen tog vi oss en varm dusch. Nå nu ska jag återgå till mitt favorit som sitter och väntar på mig. See you later!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()