Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

lördag

Idag har vi vart och köpt en cykel till lillan.  En 12" rosa-vit cykel. Lillan blev superglad. Hon är van med trehjuling så det bkev lite annat. Det gick ju inte trampa bakåt. Så det bkev många bromsningar innan hon kom på det... men jag är ändå lite stolt. Hon klarade av att cykla själv utan hjälp efter kanske 30 min.  Jag hade räknat med mer. Så nu måste vi sätta dit en hjälp-pinne. Mest för att hon inte ska cykla iväg fråån oss.
 
Så efter att ha gått fram och tillbaka så är jag rätt sliten nu ikväll. 
Jag har däremot börjat ett nytt, sundare liv..eller jag försöker iaf. Det är mest minskning av sockerintaget som måste göras nåt åt. Jag köpte en 90% chokladkaka och efter en minibit så är man nöjd. Rätt bra om sötsuget tar över alldeles för mycket.  Annars blir det lätt godis eller en kaka eller två som slinker ner. Usch jag vet. 
Nä nu är det nog godnatt tror jag. 
 
 
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

om igår

Måndagen var ingen toppendag. Jag klev upp tidigt, gjorde mig och lillan i ordning, lämnade på förskolan och drog till sjukhuset för att lämna prover.
Tiden gick långsamt och jag kände mig sliten. For sedan hem i vanlig ordning och vilade efter jobbet. Sen ringer J och han har fått punka på cykeln och hinner inte hämta lillan. Och eftersom klockan var lite för mycket så tog jag cykeln och trampade iväg till förskolan. (Otroligt dumt gjort). Den korta lilla cykelturen förstörde min kväll.
Fick tvinga i mig mat, sen blev det soffläge resten av kvällen. Gick isäng vid 21, och var fortfarande förstörd då jag vaknade i morse.
Tog några djupa andetag och tvingade mig upp till jobbet.
 

Önskar det gick göra något åt detta.
Skitkropp.
 
<3
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

bilder

Bilder från mobilen.
 Barbapapaballongen. En favorit.
 
Doktorn
Halva varvardagsrummet. Gammal bild
 
En båttur i stugan.
 
En rätt bra dag.
 
Dålig dag...verkligheten
 
 <3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag

Helgen har gått fort.
Dagarna går väldigt fort överhuvudtaget just nu.

Förra veckan träffade jag en som har samma sjukdom som mig och som ska ha barn väldigt snart. Vi hade mycket att prata och det var väldigt trevligt och nyttigt att få prata med någon som förstår en lite bättre. Även om vi mår väldigt olika och upplever sjukdomen olika, och är olika mycket sjuka. Men ändå!
Jag fick mig en liten tankeställare som har börjat tänka om en hel del. Jag sätter sällan mig och min hälsa först...
 
Under helgen har vi tagit det rätt lungt. Vi har varit en sväng på HM/Dressman och J hittade lite nya kläder, inte jag. Jag tycker inte riktigt om HM på Ersboda, hittar sällan nånting där.
Blev lite nagellack och maskara till mig själv :p
 
Igår överraskade älsklingen mig lite. Jag låg och sov uppe och vaknade sen till slut av att lillan kom upp till mig och grinade lite lätt och pratade om äpplen. Så då var det som kört att sova vidare. Men när jag kom ner för trappen så ser jag att J står och gör äppelpaj. Lillan hade fått hjälpa till fast hennes äppelbitar åkte tydligen in i munnen istället för i pajen.
Han imponerar ibland.
Sen fick vi oplanerade gäster så pajen blev uppäten :) 
 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Jag blev hemma även torsdagen, men idag bestämde jag mig för att åka till jobbet. Helt pigg kommer jag inte bli. Det existerar som inte längre i min värld.
Att få vara pigg och må bra, det kommer i mitt "nästa" liv. Ibland känns det som att jag har en paus från mitt verkliga liv. Allt runt ikring mig händer och rullar på som vanligt medan jag står stilla och tittar på i väntan på att hoppa in i hjulet igen.
Och med mitt nästa liv menar jag när jag fått byta ut min dåliga lever. Jag vet att jag kommer överleva. Jag ska! Det finns inga andra alternativ.
 
Däremot hoppas jag inte att det dröjer 5 år. Det kommer jag nog inte orka. Inte om jag ska må såhär. Jag märker ju att kroppen blir tröttare och tröttare.

Nä nu ska jag inte bara klaga.
 
Ikväll ska jag och lillan vara ensamma och mysa :). Vi får se vad vi hittar på. Förmodligen blir det bara lugnt. Sen hade jag tänkt slappa på soffan efter att hon somnat.
J ska på afterwork. Första riktiga arbetsdagen å så ska han ut å käka med kollegorna. Inte alla som har det så bra :p

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

dåliga dagar

Jag har haft ett par dåliga dagar nu och hoppas innerligt att de ska ge sig. Jag hatar att inte må bra.  I måndags kväll bröt jag typ ihop hemma hos brorsan.  Det blev för mycket.  For hem från jobbet igår och är hemma även om idag.  Kroppen behöver vila. Innan jag tar ut mig  helt så måste jag sätta stopp.  
 
Jag ska försöka sova en stund till om det går.  
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

helg

I torsdags var jag helt färdig. Jag var som deckad, full. Men endast av tröttheten.  J la isäng mig. Har aldrig vart med om nåt sånt förr. Obehagligt!  
Jag har inte mått så bra senaste veckan. Men har slitit mig till jobbet och försökt göra mitt bästa.  
Idag tog jag en sovmorgon. Jag mår fortfarande inte bra. Jag klev upp kl 12. Vilket aldrig händer. J har åkt iiväg en sväng med lillan så jag passar på att vila igen.
Nåja ha en bra dag. 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()