Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Julen

Nu har Julen varit. Den blev väldigt vit, men det var bra tycker jag. Känns mer juligt då!
Julafton var väl ingen höjdardag för mig eftersom jag hade fruktansvärt mycket magknip och kramp hela dagen. Gatt ligga på soffan och även sova en del. Menmen, det gick ju över! Tur det, hatar verkligen när jag får sådär. Det finns inget att göra åt det, bara att vänta tills dagen är slut för det går alltid över under natten.

Juldagen var däremot kanon. Då var man pigg och allert. Vi hade lilla julafton då med. Vi hade lottat vem man skulle köpa en julklapp till för 300:- och det blev mycket roligheter och mycket skratt!! Själv fick jag ett HelloKitty pyjamas set med morgontofflor. Det är ju inte direkt jag kan jag lova, men tofflorna va faktiskt sköna och varma, perfekt att ha hemma när man fryser som ja typ alltid gör.

Just det. Jag var ju till frissan den 22.a, Fick äntligen klippa och färga. :D
Sen var vi ju och kastrerade våran lilla Lasse. Han var som trött en dag, men sen var det full sprutt på honom.

Titta bara så söt.

Jag undrar vad jag ska hitta på ikväll. Älsk jobbar :( och jag är sjukt seg och trött. Har inte sovit så bra i natt. Sen gatt jag upp tidigt. Hoppas att IKEA resan blir av snart med. Och vi har fortfarande inga planer inför nyår. Får se va som händer då helt enkelt....

Orkar tyvärr inte lägga upp fler bilder.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

packat och klart

Igår var jag hemma hos min syster och åt middag. Vi (+ Elliot) var ensamma Så gott som hela tiden vilket var mycket trevligt. Och god mat fick jag med. Så ruskigt gott med friterade pommes, vilket jag väldigt sällan äter eftersom vi inte äger någon fritös.
Senare under kvällen såg vi film, The proposal, mycket bra film tycker jag :) Och lillen somnade i min famn, mysigt.
Jag for hem runt 10 eftersom Pär och Nille skulle komma till oss. Nille är ju hemma från Lund nu i några dagar och igår var enda dagen jag skulle hinna säga hej. Så vi såg en till film, minns inte vad den hette, men det var helt okej vilket jag absolut inte trodde innan vi började se den.
Idag har vi vart på umedalen och hälsat på. Jag lämnade julgodiset som jag gjort och vi fick julfika :)
Älsk började jobba kl 3 idag igen så vi kunde inte stanna till så sent. Och sedan lämnades jag hemma. Fast jag fick tid att fara till strömpilen och kika. Och äntligen köpte jag mina sista julklappar. Killar är så svåra att köpa till...jag har även haft tid att packa, för imorn ska jag åka hem till föräldrarna efter att jag har tagit mina rutinblodprover. 

 

Men nu ska jag faktiskt få börja ta prover var 8.e vecka, vilket känns rätt skönt, men samtidigt lite konsigt. Jag har aldrig tagit glesare än var 4.e vecka, så jag hoppas dom vet vad dom sysslar med, jag menar jag fick ju nyss ändra hur mycket medicin som helst. Jag är skitorolig för hur min kropp egentligen mår och hur den reagerar på dessa hastiga och stora ändringarna. På barnmottagningen var mina läkare så försiktiga med att ändra så hastigt och mycket på samma gång eftersom mina levervärden har svajjat så otroligt mycket upp och ner, vilket inte är det vanligaste med min sjukdom :/
Menmen...

Älsk slutar om en halvtimme och det känns ruskigt skönt :D Känns lite trist att åka ifrån honom redan, men jag ska hjälpa mamma att julpyssla med dagbarna imorn så det ska bli kul, och sedan ska jag klippa mig på tisdag. Jag ska även träffa lite kompisar hemma under innan jul hade jag tänkt :)

Nu ska jag fortsätta se kvällens film - Coyote ugly, på femman.

Ha en bra natt tillsammans, det tänkte jag ha!
Take care!
//Hanna

 

 

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kastrering

Igår kväll hade vi tjejkväll, vi 5 gamla skidtjejer och det var mycket trevligt att träffa alla igen. Blir ju inte så ofta nuförtiden. Har iaf träffat Johanna nåra gånger och så under hösten..:) Måste göras om tjejer :D

I morse klev vi upp halv 8 ungefär och gjorde oss i ordning, packade in alla julklappar i bilen och snörde in Lasse i kattburen och körde hemåt. Först stannade vi hos mormor & morfar och lämnade lite julgodis, det var uppsakttat. Blev även lite knäck där :)
Sedan for vi hem till mor och far, lämnade julklapparna, sa hej till alla barnen och Lasse fick snabbkissa. sedan for vi vidare till Ånäset och lämnade Lasse på veterinärstation och vi for vidare till farmor och farfar. Där fick vi massa fika :) Det var kul att se dom igen, var ett tag sedan sist.
Fick ett samtal från veterinären rätt fort med. Dom sa att Lasses kulor inte hade hunnit falla ner ännu, men eftersom han är könsmogen och klänger så mycket på Lotta så bestämde dom att försöka ta bort kulorna ändå, om det inte skulle bli nån skada av det vill säga. Men det gick bra... Han sov så gott när vi hämta honom och kulorna hade suttit ända uppe i vardera ljumske så han gatt sys. Stackarn.
Nu har han vaknat till en gång och vinglat runt i lägenheten. Men jag lyfte upp honom på sängen och där sover han nu. Det jobbiga är att lilleman redan har försökt tvätta sig på stygnen så han kommer få ha tratt på sig. Minns att det var jobbigt när Lotta hade det, så hoppas han inte behöver den hela tiden. Ska plocka stygnen om 10 dagar.

Nä nu ska jag göra vettigare saker. Älsk jobbar ikväll med. 17-24, vad ska jag då hitta på??
Hoppas syster lyckas bestämma sig utan svårigheter :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

illamående

Igårkväll var vi hos Frida å Jesper. Det blev glögg, pepparkakor, skumtomtar och mina nybakade myrstackar =) Riktigt gott och mysigt var det. Det blev lite spel i form av "charader" och sedan spelade vi Twister på 5 pers. Riktigt kul, svårt och jobbigt :p
Tog faktiskt ett kort på några kämpar som vann en av gångerna.


Ja det är ju sällan gulliga ställningar man får i detta spel ;P

I morse när jag klev upp runt halv 7 så mådde jag illa. Jag hoppade in i duschen ett bra tag, men magen ville inte bli snäll så jag bestämde mig för att lägga mig i sängen igen och somna om och fara på skolan senare om jag skulle må bättre. Är ju liksom onödigt att åka på skolan när man mår illa, eller hur?
Men jag fick ett sms där det stod att vi inte har nån lärare idag eller imorn så det gjorde inte så mycket. Tycker däremot synd om alla som pallrat sig iväg till skolan och sedan varit tvugna att vända. Lärarn hade inte sagt nånting om schemaändringen och spenderade sin tid i Skellefteå.
Jag har mått bra och dåligt i perioder idag. Ochär tung i huvudet och i ögonen. Jag börjar fundera på om det är för att det blev så stora förändringar så snabbt i mina mediciner när jag var och träffade min läkare för ett tag sen. Ska ta nya blodprover runt den 20.e så då får jag se hur dom ser ut. Har mått ovaligt mycket illa på slutet, och känt mig hängig och varit trött, haft ont i huvudet. Känt mig skakis och hög puls oftare än jag normalt brukar. Kanske är det struman som spökar, det var trots allt länge sedan dom kollade värdena på det..

Jag tänkte visa en bild på mina katter och deras rätta sida mot varandra

Först tvättar dom varandra & har det fint. Lasse börjar busa. Lotta säger ifrån genom att fräsa. Lasse ryggar tillbaka och kryper därifrån medan Lotta stirrar argt på honom.
Mina sötknölar. Dom har det inte lätt. <3

Nä nu ska jag försöka få sällskapet med mig och se en film innan sängen kallar. Är egentligen trött redan nu och har ont i huvet, men pär kom nyss. Är lite oförskämt och skicka hem honom :p Blir lättare sen när vi har flyttat, då kan man smyga iväg och lägga sig utan att någon ska bli påverkad. Det går som inte när man gör allt i ett och samma rum.
Ha en trevlig kväll!

//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lucia & 3.e advent

Middagen igår blev riktigt lyckad. Det blev verkligen supergod och den uppskattades väldigt mycket av älsk!

Jag försökte fixa ett någolunda fint upplägg på tallrikarna. Lite av min medicin kom tydligen med i bildet, men dem hör ju som till middagen för mig.
Till efterrätt blev det frukt i ugnen och även en halv banan med choklad + glass. Jättegott!

Jag tog även fram lite av knäcken som jag gjorde tidiagare i  veckan.

Sedan när maten hade lagt sig lite så gick vi för att basta här i närheten med några kompisar. Jag å 5 grabbar i en bastu. Men det var kul! Synd bara att jag inte riktigt tål att basta länge. Min kropp gillar inte riktigt det eftersom jag blir jätteskakis och får hög puls och så. Det blev nästan 2 timmar ändå, men som tur är kan man stå och duscha emellanåt :)

Jag har världens sötaste små trötta kissenissar. Titta bara på dom :D

 

Nu står älsklingen och fixar en äppelkaka, och jag ska snart göra myrstackar. Sen ikväll ska vi till Friga o Jesper för att ha ett litet jul-knytkalas. Ska bli mysigt!
Det blir även att tända det tredje ljuset i adventsstaken till middagen idag. Och inget luciatåg blir det idag. Vi var lite för trötta för att se på tv i morse :p

I'm in love <3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tenta en lördag

Igår efter skolan och en massa pluggande så for jag älsk och pär ner på stan för att käka på olearys. Men det var fullt (vilket jag nästan hade gissat) så det blev All star istället. Men när vi fick se menyn så ser vi att det är exakt samma mat så det spelade inte så stor roll. Killarna tog förrätt, men jag skippade den. Kände att jag inte skulle få i mig så mycket. Däremot å alla Baby back ribs Riiiktigt gott kan jag lova.

Sedan var det ju dax att fara hem för att se idol. Vi missade lite eftersom vi började se det där borta.
När vi gick från bilen och till lägenheten så blev jag tvärskakis i hela kroppen och jättehög puls. Så som jag brukar få ibland, fast det var mycket mer än vad det brukar vara. Och när jag satt i soffan mådde jag kanonbra i magen och så, men efter 2 minuter så började jag må pissdåligt. Inte kräkdåligt men ont i magen. Tog en andapsin och det blev lite bättre men inte helt. Somnade sedan med ont i magen och vaknade men en äcklig känsla i magen. Kände mig totalt tom i magen, typ som magkatarr... Vet inte riktigt varför men.

Men jag klädde mig, åt lite frukost och for iväg till ålidhem för att skriva tenta, eller omtenta egentligen. Och det kändes faktiskt bra. Jag hoppas verkligen att jag klarar det denna gång. Men man kan ju aldrig veta, men det känns så.. :)
Jag gick hem till pär direkt efter och somnade på soffan en timme sen gick jag hem. För när ja vakna så mådde jag skitdåligt. Gick hem och tog mig en macka, och det blev lite bättre.
Får se om det blir att träna nåt idag eller inte... :P

Jag ska i alla fall göra en fin middag för 2 ikväll. Så vi ska äntligen få ha en mysig kväll, bara vi och utan att tänka på en massa plugg och sånt. Jag har däremot inte bestämt om det ska bli någon förrätt eller inte, men jag tror vi skippar det eftersom jag inte har någon idé för det och har knappast nåt hemma..
Men till middag blir det stekt fläskfilé med bacon, sparris och minimajs. Till det blir det sötpotais med rotfrukter och även lite vanlig potatis. Allt detta i ugnen. Sedan ska jag lägga upp lite coleslaw och göra mammas supergoda avokadosås:
1 creme fraishe
1 avokado
1 vitlöksklyft

mosa och blanda väl. Supergott till grillat, tacos och massa mer.
Till efterrätt blir det frukt och glass. Så jag funderar på att snöra in frukten i ugnen och lägga på lite choklad. Det är så gott när glassen smälter med nånting varmt till :) Mumsigt.

Nu har jag även bestämt mig hur ja ska klippa mig. Men ni får se när det är klar istället :)
Hoppas ni får en trevlig dag och kväll!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

massa plugg

Nu har vi fått lägenheten i alla fall och det känns jättebra och himla kul. Vi ska nog försöka städa och gå igenom hela förrådet redan under jullovet, för sedan när skolan kommer blir det att råplugga igen. SJälv har jag tenta runt den 17 januari sen flytt typ 29 eller första feb... :D
Igår var jag duktig och bakade pepparkakor med glasyr och godisar på :) Sen gjorde jag även knäck, både vanliga och med mandel. För första gången så lyckades jag galant med dom, och dom blev supergoda :D
Just det, igår skrev jag dugga med. Får se hur det gick...

Idag har vi haft föreläsning hela förmiddan. Det var om matsmältningsapparaten, dvs tarmarna, eller alla organen. rätt intressant och lärarn pratade inte så fort så man kunde faktiskt hänga med. Har renskrivit en hel massa efter det... Sen är det ju tenta på lörda, så bara att byta block och ämne...

Hmm.. jag funderar på om jag ska plugga mer eller inte. Har ont i huvet... Har hela morgondagen fri från skolan men fullsmeckad med plugg. Ska fasen klara tentan nu så jag ska ligga i....

Snart börjar ju bonde söker fru ju, det får jag ju inte missa..
<3 Oen
Ha en trevlig kväll

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tittat igen på lägenheten

Min plugghelg blev totalt misslyckad känns det som. Men det är mitt eget fel...
Igår på dagen så var älklingens föräldrar här på besök, vilket var trevligt. speciellt eftersom hans mamma inte var här sen ja flyttade in :D
Sedan blev det jobbdags och jag fick sitta kvar i lägenheten och studera. Gick väl inte superbra direkt. Men jag satt ändå nån timme. Men vem vill plugga till sent en lördakväll? Jag gick till Pär och såg tv istället. Sedan blev det film när älsk slutade jobbet. Det blev The hurt locker. Den va faktiskt riktigt bra :)

I morse var vi trötta. men runt 10 gatt vi upp och vid 11 så gick vi iväg för att kika på lägenheten en andra gång, eftersom vi var tvugna att bestämma oss om hur vi skulle göra med den. Vi var extra noga med att kolla hur det såg ut och försökte föreställa oss om hur man kan mublera.
Till slut när vi kom hem och hade pratat lite så bestämde vi oss. Vi tackade JA! Det är inte godkänt av bostaden ännu, men vi stod först i kö och jag har inga skulder så varför skulle dom inte godkänna?
Så jag kan väl säga att med 99% säkerhet så flyttar vi runt 29 januari. Fatta, det är typ bara lite mer än 1 månad dit ju!! Snart måste vi börja rensa hela förrådet och bestämma oss om vad som ska med, slängas, och lämnas nån annanstans:P :D

Idag har vi vart på kalas hos syster eftersom hennes karl har fyllt år. Fick massa fika med, mums :)
Sedan var ja tvungen att fara hem, och sätta mig bakom en hög med böcker, papper och pärmar. Tack så mycket för lånet av allt J!! :D Det kommer till användning kan jag lova :)
Har suttit några timmar nu, vet inte hur länge, men nu har jag i alla fall ont i huvet och orkar fasen inte mer. Fattar ändå inte att Duggan är på tisdag och att jag har hur mycket kvar som helst att få in i huvudet. Det känns som man skulle haft en vecka till på sig att plugga, men.. jag kan ju inte göra mer än mitt bästa helt enkelt.

Nu slutar älsk med :D så då slipper jag sitta ensam med..

Ha en fortsatt trevlig kväll :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Nu har jag kommit hem från stan. Det var trevligt att få gå runt med syster och lillen. Blir ju inte allt för ofta som man ses egentligen. Inte bara vi. Jag lyckades faktiskt köpa nå julklappar så nu har jag bara 2,5 kvar. Det är till fridis, älsk och till person X. Vi har bestämt att vi ska köpa till bara 1 person i släkten för en viss summa och vi har dragit lott. Ingen vet vem de andra ska köpa till och man ska inte heller skriva på julklappen/arna vem det är från. Så det ska faktiskt bli kul =)

Jag hade väldigt tur när ja skulle hem. Just efter att vi sagt hejdå och vi skulle promenera till varsinn buss så ringer älsk och säger att han är på stan, med bil. Han å Pär beställde pizza de slöfisarna. :P

Ikväll blir det kanske en snabbis förbi godishuset, och sedan fara jag till syster. Det är ju ett födelsedags"barn" där, fast vi ska egentligen inte fira honom förrän på sönda, menmen. Vi ska i alla fall se idol och fika lite :)
Kastreringen för Lasse är nu bokad, den 17 försvinner hans chans att bli man:P
Nä jag kanske ska försöka plugga lite till.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu blire att fundera

Nu har vi varit och kollat på lägenheten som ligger bara här i krokarna. Endast 5 minuters promenad. Lägenheten ligger på bottenplan vilket jag ser är rätt så viktigt för att man lätt ska kunna släppa ut katterna. Lägenheten hade dock väldigt bra insyn utifrån eftersom cykelbanan går just bakom. Rummen var stora och luftiga och ett kök som rymmet ett matbord. Det negativa enligt oss båda är att det ingick ruskigt mycket möbler (eftersom det är en studentlägenhet) och förrådet är rätt så litet, vilket gör att man troligen kommer måsta lämna möblerna på andra ställen. Själv tycker jag att det är äckligt att ta en fåtölj som massvis med andra har använt. Ett skrivbord gör kanske inte så mycket...
Vi har inte bestämt oss hur vi ska göra ännu, vi har några dagar kvar att fundera och eventuellt gå dit å titta igen.

Nu är jag så gott som less på att plugga. Började i morse och har inte haft allt för mycket avbrott. Men frågan är ju om jag har lärt mig nåt?? Varför finns inte facit på de gamla tentorna? Man har ju ingen aning om det man svarar är rätt eller fel.

American Pie - Beta House går ikväll, 21.30 på 6.an... ska nog kanske se den.
Man kanske ska göra pepparkakor?  Imorn ska jag ner på stan igen i alla fall. Med syster denna gång och jag hoppas hon kan hjälpa mig med lite julklappar =)

Vi hörs!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen

Vi ligger äntligen 1.a på en lägenhet. Här på Carlshem dessutom. Så vi ska ringa de som bo där nu och fara och titta. Hoppas på att den är okej. Det är en 2.a på ca 63 kvadrat. Helt okej tycker jag, men man vet ju inget innan man har sett det.

Har alldeles snart web-föreläsning, sedan måste jag plugga hela dagen. Skulle vilja baka pepparkakor och myrstackar idag eller imorn med, får se om det finns tid.

Får väl berätta hur det blir med lägenheten senare när vi har bestämt oss..
Måste ringa och boka tid för kastrering åt Lassenassekillen som börjar bli könsmogen och skriker som en gås hela dagarna...

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

trött&seg dag

Usch vad less jag är på att se mina skolböcker för dagen.. eller jag har bara en till denna kurs men ändå.
Jag har dragit ut gamla tentor och en gammal dugga, så nu håller jag på att svara på alla, vilket tar sin lilla tid. Har suttit och försökt plugga hela dagen. Men det känns som jag aldrig lär mig nåt. :/

Ska nog gå iväg till köket alldeles strax för att dra ihop nå käk. Tror faktiskt att det blir pannkakor idag :) senare ikväll så kommer Sam. hit och det ska bli trevligt.

Har inte så mycket att tillägga för dagens händelser. Är så otroligt trött å seg i kroppen. Är så less på det.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Julhandel &Julpyntning

Idag har jag och älsklingen varit på stan hela långa dagen. Vi har handlat en hel del julklappar (men vi är ändå inte klar) och sedan var vi och tog en macka och kaffe/dricka på Café station. Riktigt mysigt och gott var det. Det är jättebra att dom har mycket glutenfritt där. Det finns till och med en "glutenfri" tavla + att de kan göra baguetterna i glutenfritt bröd om man säger till. Tummen upp!

Jag köpte faktiskt några snoddar till mig själv, det var väl som det enda.

 

Nör vi var klar på stan så for vi vidare till Rusta. och där handlade vi faktiskt till oss själva bara. Sugen på veta vad?

En julgran :O Fast en 150cm. Vi rymmer inte en stor.


Kontakten måste i, och Lotta ser nyfiket på.


Titta så stilig den blev. Får väl se hur länge den står innan katterna tippar omkull den eller biter sönder den :P

Fi har även köpt lite anna. Usch så pengar det åker. Men jag har verkligen inte gjort av med mycket pengar idag med tanke på att jag köpt rätt mycket julkappar + granen med tillbehör.


Lite mer juligt fönster och en ny liten kattunnel. Endast 1m vilket passar bra i en liten lägenhet :)

Nä nu ska jag ta och äta middag. Måste hinna läsa lite innan Pär kommer. Då blir det nog film och ost&kex som mamma skickade med. Får inte glömma att Andra Avenyn är idag med.

Ha en bra kväll
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()