Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Några dagar + helgen

Har känt mig väldigt seg och hängig nästan hela veckan. I onsdags låg jag i sängen typ hela dagen. Helt utmattad av ingenting. Torsdan var inte heller en toppendag för mig. Huvet har känts alldeles tungt och kroppen har inte riktigt hängt med.
Fredan var väl sisådär. Jag var uppe och vi for och handlade. Blev en riktigt god tacosmiddag för oss.

Riktigt smaskigt!

Lördag var jag faktiskt riktigt pigg och glad. Vi började med att fara ner på strömpilen och kikade. Vi gick in på Kicks och jag köpte nåt som jag aldrig har provat tidigare, men tänkte nu sjutton ska jag också prova på det.

Lösnaglar. :O

Blev till och med lite gym för mig. Kanske inte var det smartaste jag kunde göra men, det var kul i alla fall. Till middag gjorde jag pizza. Riktigt gott. Det blev skinka, annanas, champinjoner och självklart ost på :) Resultatet:


Ja ni ser ju själva. Riktigt Gott!!

Fast jag fickk njuta av maten själv eftersom älsklingen började jobba 3. Så jag for och lämnade en bit till honom när han tog rast. Och det uppskattades väldigt mycket :)
Jag träffade även frida igår. Det var länge sen vi sågs bara vi 2 så vi hade det mysigt. Pratade en hel massa :) Girlstuff vettni :D
Idag är jag lite trött å hängig igen. Var varm om pannan i morse, men tror inte jag har feber, men jag känner mig febrig. Precis som jag gjort de senaste 3 månaderna. Hatar att inte känna mig pigg. Det får mig att känna mig så dålig. Vill inte att andra ska tro att jag fejkar hela tiden. För man ska inte vara så hängig så ofta som jag faktiskt är. Och det är inget som beror på träningen som endel jämt påstår!  Jag har ju tränat mycket det senaste året och är i mycket bättre form nu, men det hjälper inte.
Det blev tvätt mellan 07-10 i morse ändå. La mig under täcket emellanåt, men det slutade med att älsklingen fick gå själv och hämta in allt. Sorry för det, men jag var inte så pigg.
Ikväll ska jag inte gör nåt tror jag. Kanske borde jag plugga, men känner inte för det. Kanske sy? Nja, jag får se. Soffan och tv kanske lockar mer. Älsk jobbar :(
Ha en fortsatt bra dag!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

21 oktober

Det är verkligen ingen bra dag idag. Inte igår heller för den delen. Orkar knappt kliva upp ur sängen. Har ingen matlust heller. Kroppen tinar typ bort från mig och huvet känns bara tyngre och tyngre. Har även massa träningsverk i halva kroppen som inte gör det hela bättre.
Tur jag har min älskling och våra sötnissar som gör mig glad :)
Lägenhetsjakten är fortfarande i full rulle. Vi har legat rätt bra till på några lägenheter som ligger alldeles för långt borta. Det är 2 st som vi väntar på svar från just nu, och båda 2 är bra alternativ. Så jag håller tummarna!!!

Äntligen e vi så gott som klar med arbetet. Ska bara granska det sista ikväll sen skicka det imorn :) Känns kanoners. Däremot har jag 2 tentor i november. Känns ju inte allt för lockande. Nästa kurs är typ i 17 dagar bara...
Ikväll ska jag ligga på soffan och se bonde söker fru. Tummen upp för det.

Ha en bra kväll gott folk :)
Nu ska jag iaf försöka bli pigg och frisk. Hatar att ligga och vara sjuk på nåt konstigt sätt som inte går förklara. Borde vara till farbror doktor och kolla upp vad det är för nåt. Men jag är väl för rädd för att dom ska säga att jag har en hjärntumör eller nåt liknande...Skulle inte förvåna mig det minsta. Inte med den"turen" som jag har i allt här i världen.

Gammal bild, men fortfarande lika mysiga Lotta :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Go'mat

Nu är jag riktigt mätt i magen. Vi har nyss ätit stekt kyckling med pasta och ostsås. Så otroligt gott det var. Hade underbart sällskap av älsklingen med. Han som förgyller mig dag!
Idag ha vi vart på universitetet en snabbis, drog sedan till umedalen för att lämna tältet. Bättre sent än aldrig ;)
Blev en sväng förbi pär sen. Det blev lite wii spelande - Mariocart ;p Som kul
Gatt handla lite sen. Blev panik igårkväll när vi skulle diska. Diskmedlet var slut. Hur kunde vi missat det?! :O
Ikväll blir det massa gott framför tv.n Vi har köpt ölkorv, ost och räkor. Även lite godis smugglades ner i korgen.
Imorn bär det av till burträsk. Massa bad i tunnan och bastu :) ska blir riktigt kul. Ser fram emot det.

Måste tacka min kära syster och hennes karl  för biobiljetterna och maten igår. Plankstek var inte fy och skam. Mums säger jag bara. Sen satt vi barnvakt några timmar. Det gick väl bra även om lillen va något grinig. Tror han var övertrött.

Nä nu ska jag slå mig ner i soffan :)

Ha en bra helg!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ont :/

Först tänkte jag bara tacka syster för lånet av plattången! Nu kanske man törs visa sig igen :p
Sitter för fullt och skriver på mitt arbete. Det går rätt dåligt och jag är jäkligt trött.
För lite omväxlig satte jag mig på facebook en stund och kikade runt. Har tittat på en massa bilder från tiden i Lycksele. Det var ett par roliga år, men samtidigt dom värsta jag varit med om. Längtan efter alla skidisar gör nästan ont. Varför blev allt som det blev? Kunde jag inte få hålla mig pigg och kunna fortsätta sista året? Det var ju under det sista året som det allra mesta hände. Allt jag missade, och hur jag på något sätt ha glidit ifrån vissa gör så jävla ont. Har knappt någon kontakt med vissa som jag absolut inte vill förlora.  Varför är jag jag för? Kan ingen ta ifrån mig allt det dåliga, och släppa in mig i livets alla goda stunder istället?
Jag har världens finaste människa vid min sida varje morgon när jag vaknar och jag har världens finaste och ljusaste framtid famför mig tillsammans med honom. Men samtidigt gör allt så fruktansvärt ont. Jag vill inte missa en sekund med honom, men jag är så j*vla less på att leva just mitt liv som sjuk. Jag orkar inte med alla dåliga stunder. Blickarna tillbaka är obeskrivliga. Saknaden av att aldrig få veta hur mitt liv skulle sett ut om jag inte blev sjuk är så förbannat stor. Jag erkänner att jag fortfarande gråter över min förlust. Jag kommer nog aldrig kunna acceptera det. Jag vill, men jag kan inte. Jag är less på att alltid måsta ha någon som vakar över mig. Någon som jag alltid måste fråga saker .. Får jag göra det, när kan jag göra det. Jag vet inte ens hur länge jag kommer kunna överleva med denna sjukdom. Blir jag 60 år får jag väl vara glad. Kommer jag någonsin kunna skaffa egen familj? Pallar min kropp det, kommer jag överleva? Jag är så jävla rädd.
Jag hatar att tycka synd om mig själv men jag kan fan inte rå för det. Jag försöker bita ihop allt jag kan, men ibland brister det och tårarna slutar aldrig rinna.
Jag försöker hitta på saker för att undvika allt tänkande. Men det är inte alltid det hjälper. Lotta (kissen) har hjälp mig sjukt mycket de senaste 2 åren. Jag tror ingen fattar det. Men hon gör mig glad. Bara en sån sak som att ta hand om någonting annat än mig själv underlättar. Ensam är jag svag.
Nu har jag lättat på hjärtat en del...

Här kommer en bild från mina käraste vänner från Lycksele. Här på studenten 2009 <3

Ta hand om era nära!!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

10 oktober

Igår kom jag äntligen hem efter 2 veckors praktik i skellefteå på sjukhuset - röntgen. Det har varit väldigt intressant och jag tror faktiskt att jag har gjort helt rätt val :)
Har varit väldigt trevligt att få bo hos Ulla med. Maten stod nästan på bordet då jag komme hem. Söt hon är.

Idag har jag sovit ut. Det var sjukt skönt. vaknade först 05.55, samma tid som klockan ringt i 2 veckor :P Men jag kunde somna om som tur var. Blev som entidig kväll igår. Somnade väl strax efter 10 :p
Vi for och pantade under dagen, det blev även lite handling på maxi. Bland annatr köpte vi två nya mat/vattenskålar (ljusgråa)  till katterna. Klant Lasse har ju lyckats he sönder dom vi hade, han gillade väl inte den rosa färgen på dom gamla :P Haha.
Vi köpte hem lite gofika med :) som vi åt när vi komme hem, sedan gatt älsklingen byta om och fara ner på jobbet. Så då passade jag på att fara till syster en stund. Träffade lilleman med :)  Mamma och pappa var där när ja komme så det var näästan en famlijeträff.
Jag tog ett långt och varmt bad tidigare. Det uppskattades väldigt mycket, och lille Lasse låg nedanför badkaret och sov. Sötkissen :) Vill inte lämna matte, eller husse för den delen.
Ikväll blire utgång. troligen Corona. Ska bli väldigt kul, bara älsklingen slutar jobbet :)

Ha en bra kväll :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

VFU

Min första vecka på min första VFU, eller praktik med ett lättare ord, har nu gått. Förra veckan var väldigt spännande och lärorik, men samtidigt ganska lång. Vi fick inte göra speciellt mycket. Denna VFU går mest ut på att lära sig ta hand om patienterna, hämta in dom, hjälpa dom av/på med kläder om så behövs, fråga personnummer och allt sånt där. Det ser så lätt ut när dom andra gör det, så jag hoppas jag lär mig med ;p men det kommer jag.
Helgen har vart rätt stillsam. Tog en "långpromenad" med Elliot, mamma och älsklingen. Det var mysigt i det soliga vädret.
Söndagens väder var mycket, mycket sämre. Men det blev dop trots regnet, vad annars :D Det var väldigt fint och lilleman var så lugn och snäll :) Själv hade jag väl bara hoppats på att få bli gudmor till världens finaste lilla kille...men det är/var ju helt upp till dom så jag sa aldrig någonting och jag hoppas att lillen kommer nära henne. 
Det var rätt jobbigt att ta sog hemmifrån igår. Jag ville verkligen inte fara, det kändes jobbigt. Men till slut satte jag mig i bilen istället för i bussen. Första 3 milen var jobbiga. Det regnade massor och det var även en hel del snö i början, vilket gjorde mig lite skraj. Det gick ju bra i alla fall. Snurrade runt lite innan jag tillslut hamnade rätt :p Hahah
Idag har jag varit på skellet och fått träffa en hel del patienter. Har fått hämta in massor, vilket har gjort mig mer säker på den delen :) 
Nä nu ska jag sätta mig framför tv.n en stund tills Ulla kommer hem, då kanske man ska ta sig en bit smörgåstårta :P..

Sov så gott senare i kväll.
Saknar redan min Oen, och jag saknar Fridis i massor. :( 

                                                                  //Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()