Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Äntligen!

Som jag har längtat :)
Älsklingen är äntligen här och jag får pussa på honom :) 

Är rätt slut nu eftersom jag har jobbar som dagmamma på dagen, sen hem, vilat lite, ätit middag sen iväg på kvällsjobb några timmar. Så kommer de kommande 2 veckorna se ut. 
Får hoppas ryggen pallar.

Tror det blir sängen och en film nu faktiskt :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

syr en klänning

Har suttit och sytt idag faktiskt. Men det tar sån tid. Jag håller på med en klänning, vet inte riktigt vilken storlek det blir. Tog i alla fall mönster från en storlek 70 men sen tog jag ingen sömsmån så det blir väl strax där under...
Den blir lila-vit rutig med lite svart, och det är som ett skjorttyg :) Riktigt fint tyg tycker jag.
Satt och fipplade med resåren, och trodde inte jag skulle lyckas, men även om det blev fel så blev det rätt bra tycker jag. Jag tänkte inte spretta och göra om i alla fall. Tror det kommer se likadant ut även om jag skulle ändra.
Det som är kvar nu är väl att sy in runt armhålor och hals/nacke. Sen tänkte jag kanske sy fast ett sametsband så man kan göra en rosett. Sen ska det fast tryckknappar i axlarna så den blir smidig att få av. Ska försöka ta kort på den sen när den är helt klar.

Snart börjar solsidan, så det tänkte jag se.

//Hanna

Permalink Sysidan Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag

Igår var jag/vi i Skellefteå hela dagen. Vi firade min farbror som fyllde 50 år :)
Vi fick väldigt god lunch och sen bar det av till hockeyn. 
Tråkigt bara att älsklingen jobbar i helgen och kunde inte följa med :(
Som vanligt så glömmer man ju kameran hemma. Förstår inte varför jag inte kan bli bättre på att ta kort. Nu när jag till och med har letat fram kameran och laddat den och allt.

Idag blir det nog inte många knop.
Har rätt ont i ryggen och det strålar fram mot magen, speciellt längst ner i magen typ runt äggstockarna. Eller den höjden iaf. Gick isäng tidigt igår och har vaknat en hel del gånger under natten (som vanligt). Önskar att denna rygg kan bli lite snällare mot mig.
Sen är jag trött :P Skulle kunna sova dygnet runt känns det som just nu.

Från och med i morgon och 2 veckor fram ska jag jobba extra som dagmamma dagtid, sen blir det vila en stund sen iväg på kvällsjobb. Hoppas det kommer gå bra och att ryggen kommer palla det. Får se till att inte lyfta barn och be mamma göra tyngre sysslor.
Sen är det inte så många veckor kvar att jobba innan det blir tillökning :D

Just nu är det hicka i magen. Hon har hicka rätt ofta verkar det som.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bakat

Goddagens!

Vaknade skakis i natt, eller i morse runt 5. Det är så obehagligt, och jag lyckades inte somna om förrän efter en timme ungefär.

I morse ville jag så gärna ta en sovmorgon. Jag kände hur jag verkligen ville stänga av klockan och somna om igen. Men icket, det var bara att pallra sig upp 7.30. Hade lovar att besikta bilen idag, men sen är det rätt skönt när man kommit igång och vaknat. Även om det tog fram till lunch :P 

Bilen gick i alla fall igenom besiktningen u.a! helt otroligt. Han tyckte däremot att vi skulle ta hand om dragkroken lite mer. Det är en sån man kan ta lös så han smörjde in den lite iaf. Snällt :P

Efter mellanmålet idag så har jag bakat lite. Jag tänkte att jag kunde bjuda på jobbet. Vet inte vems tur det är och vi bestämde inget igår heller så...Jag tar hellre denna vecka än nästa eller dånästa vecka då jag kommer jobba både på dagen och på kvällen. 
Det blev iaf chocolate chip cookies och cornflakesbollar. (Chokladbollar fast med cornflakes istället för havregryn eftersom jag inte tål det. 
Får väl se om det smakar sen. cookiesarna blev gigantiska så jag gatt dela dom på mitten. Trodde inte dom skulle svälla och flyta ut sådär mycket :O Får väl se om det blir över lite så kan mamma ta fram de på hockeyfikat ikväll med. 

Ne, nu sitter jag väldigt obekvämt. Dax att lämna datorn. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fortfarande knip

Gårkvällen var lagom jobbig på jobbet. Det gjorde ont att röra sig det minsta så jag försökte sitta stilla. Magknipen ville verkligen inte ge med sig.
Trodde jag skulle kunna sova mig igenom detta i natt, men kroppen sa något helt annat. Jag gick isäng vid 22-tiden och startade en film och pratade lite med älsklingen i telefon. Sen låg jag och snurra fram och tillbaka, inget var bekvämt. Fick sammandragningar varje gång jag försökte vända mig. Blir jättekissnödig varje gång jag får en sammandragning med så jag springer på toa med. Börjar ligga och tänka på en hel del saker helt i onödan. Sen blir man stressad när man ser att klockan går och man kan inte somna. Vilket såklart gör det ännu svårare att somna.

5.45 hör jag att mamma klivit upp och duschar. Det hörs väldigt tydligt när man har igång nå vatten eftersom rören står som öppet i mitt rum i källaren. Jag bestämde mig för att kliva upp och la mig på soffan istället.
8.20 hade jag tid hos tandläkarn, dom skulle bara kolla hur det går med bettskenan så det gick ju på 5 minuter men ändå. Jag hade just lyckats somna när jag var tvungen att åka iväg. Typiskt eller vad!?
Sen lyckades jag faktiskt sova ca en timme innan J ringde och väckte mig och lunchen närmade sig.

Magknipen sitter fortfarande i, men den är väldigt ojämn och det är inte lika mycket hela tiden. Det som kommer och går lite grann. Jag hoppas att det bara är nå gaser eller liknande så att det går över när som helst. För detta är jobbigt. Fast jag är ju inte uppsvälld i magen och inte förstoppad eller nånting så jag vet inte vad problemet är.
Lillan har då börjat med nåt väldigt kul. Hon trycker upp rumpan väldigt ofta och även ena handen och om man trycker tillbaka så känner man hur handen rör sig. Mysigt. Eller det måste vara rumpan och ena handen jag känner :p Fötterna känner jag väldigt tydligt med. Dom ligger på min vänstra sida, under revbenen och dom rörelserna känns väldigt tydligt, speciellt när jag ligger på sida :p
Längtar tills jag får hålla henne i famnen :)

Känner mig jättehungrig!!! Ändå åt jag massa lunch för en timme sen. Jobbigt värre, jag tror jag kommer lägga på mig en del kg nu den sista tiden som vi har framför oss. Fast hellre bara i slutet än mycket hela tiden :P Inga bristningar eller nånting har jag fått ännu heller, så jag håller tummarna för att få slippa dem :P

Nu hoppas jag att magknipen ska släppa så jag orkar jobba som vanligt ikväll.
Skulle inte vara dumt att orka sätta sig och sy lite grann heller.

<3
//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdagskramp

Då var det tisdag.
Vaknade med kramp i magen under natten och det har suttit i undere dagen, men nu börjar det bli lite bättre.
Ogillar verkligen när det ska bli så, jag blir så orolig. Fast lillan verkar då må bra och sprattla på som vanligt iaf som tur är.

Har egentligen lust att sy, men är för trött för det. Har flera gånger gått och varit påväg att plocka fram allt, men ångrar mig sen.
Skulle vilja ha ett mönster på en klänning. Har dåligt med mönster för kläder i storlek 50-56. Men det kanske går ta ett större sen får man kanske förminska det lite bara.

Har stoppat i motorvärmarn i bilen och tänkte följa med mamma ut på samhäller sen när hon slutar. Är lite sugen på att gå in på Carolas för att kolla om hon har nå billiga tyger. Fast jag har massa tyger redan....:P
Måste iaf ha lite karborre som ska fast på ett plagg.

Jag kanske ska ta och se gårdagens avsnitt av familjen annorlunda.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barnmorskebesök.

Besöket hos barnmorskan gick rätt bra men blev lite less på vänta. Fick komma in rätt mycket försent sen verkade hon stressad...
Menmen, bebis mår bra och hjärtljuden låg på 158 idag. Fast det var svårt att kolla det för hon var väldigt rörlig just då och ville inte alls att vi skulle lyssna. Livmodern var 27cm nu med så det växer på :)
Hb var bra, och jag fick minska på Niferexen/järntabletterna nu. Så nu blir det 2 tabletter/vecka.
Huvudet är fortfarande ruckbart med, men hon har i stort sett legat med huvudet neråt hela graviditeten.

Imorn har vi gått 32 hela veckor och vi kliver in i vecka 33. Shit vad det går undan!!

<3
//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jobbig dag

Har vridit och vänt på mig halva natten. 
Ryggen tillåter en inte att ligga åt samma håll hela natten, så man vaknar stup i ett av att man måste vända på sig.
Jag är supertrött idag. Ändå gick vi i säng jättetidigt igår och jag somnade väldigt fort. Får hoppa in i duschen sen efter lunch och fräscha upp mig innan jag ska iväg till barnmorskan.

Sen måste jag packa, packa, packa. Jag kommer typ va i R-fors 3 veckor. Möjligtvis åker jag hit på loppisen. Beror lite på. 
Sen kommer jag antagligen inte träffa älsklingen på nästan 3 veckor :( Buhu, vill ba gråta!! Det kommer bli väldigt jobbigt att åka iväg till jobbet ikväll :/
Jag hoppas innerligt att tiden kommer gå fort och att jag kommer få må bra. Sen när vi ses igen så hoppas jag att vi ska fixa till här hemma. Tex ta hit och ställa i ordning barnsängen, lägga till alla barnkläder i byrån, packa bb-väskan, fixa i ordning skötbordet och kanske hämta hem barnvagnen.

Hoppas älsklingen kommer hem från skolan snart så jag får kramas lite. 
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Food

Nu har mamma och pappa varit här. 
Fast vi har typ spenderat all tid på strömpilen. 
Sen kunde jag handla på Maxi och det var ju uppskattat. Fast jag hatar att storhandla, men fick det rätt billigt ändå :) Trodde det skulle gå på betydligt mer. Det är så bra att det finns många alternativ när man handlar på större butiker. Man kan välja billigare märken och många varor har kampanjpriser :) 

Nu har jag pären på spisen. Min gulliga mor hade med sig lite renskav som vi tänkte äta nu till middag. 
Jag har ju aldrig provat göra det själv. Har haft kött för det i frysen för väldigt länge sen, men gav tillbaka det eftersom jag aldrig gjorde det :P

Sen har vi köpt en frys. Så nu ska vi rymma lite mer mat, och glutenfritt. Kommer bli perfekt sen när vi ska börja frysa ner barnmat. För jag har inte tänk köpa bara burkmat. Nejnej, våran unge ska få äta samma mat som oss fast utan salt och peppar, och att det är kört i mixern till purré. Tror vi kan spara in pengar på det faktiskt så :) 

Ikväll är det väl solsidan på tv..? Då måst vi se det. 
Kanske blir en tripp ner på statoil sen med, eftersom J har pratat om popcorn hur länge som helst nu. Men jag tycker inte om det så jag köper det aldrig. Eller, jo jag äter om nån gör. Men det är inget jag blir sugen på och går och fixar själv. 

J är lite "besviken" på mig. Han vill så gärna fara och äta hamburgare på Frasses/Max, men jag är aldrig sugen på sånt längre. Han förstår inte varför jag är mer sugen på ärtor och broccoli och inte på fet mat. Han säger att jag är tväremot alla andra gravida :P
Men alla får väl sug efter vissa saker, och jag äter ju hellre mer nyttigt än onyttigt. :)

Nä nu måst jag kolla pären.
<3 Vi längtar efter dig!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sunday

Söndag idag. 
Trodde jag ställde klockan igår, men tydligen inte. Fast jag vaknade just innan 10 så det var ju inte superhemskt.

Måste slänga mig i duschen snart med. Var inte allt sugen på duscha just nu.

Igår var Pär här, och vi såg Die. Den var inte alls så bra som vi trott. Det hände inte så jättemycket, men vi såg klart den iaf. 
Sen blev jag alldeles för trött och fick ont i magen, precis som alltid då jag blir trött. Sen kunde jag inte somna heller, så det var ingen höjdare. + Att lillan var helvild i magen, vilket inte gjorde det lättare att somna :P
Menmen, jag somnade ju tillslut i alla fall :) 

Idag måste jag handla och vattna blommorna. Tror mamma och pappa skulle komma förbi med :) 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

korv med broccoli?

Jag har faktiskt gått igenom våran byrå idag. Tömde 3 av de mindre lådorna, så nu har vi en början med förvaring av barnkläder.  
Problemet är ju bara att man ska ha plats att lägga bort det andra. Men jag lyckades rätt bra tycker jag. Slängde en hel del trasig strumpbyxor med. Förstår inte varför dom ligger kvar och skräpar bara. Skärpning!
Lasse har vart en liten buse idag. Han tycker det är rätt spännande att vi flyttat om lite grann i sovrummet. Och han ska hela tiden va precis där man är och ska ligga på precis allt man ska använda. Fast så är väl katter, inte sant? 

Kläder är ett ständigt problem just nu. Vad har jag som är lite finare som sitter snyggt? Inte så mycket. 
Kan nästan inte ha nån t.shirt längre. Dom flesta är i otöjbart material och dom har jag inte använt på länge. Men en har jag vissa tröjor som jag är rädd ska tappa formen om jag ska gå och töja ut dom nu så dom vågar jag som inte heller använda. 
Känns som jag har samma kläder varje vecka, men det får folk kring mig stå ut med :) Har ingen större lust att köpa på mig massa mammakläder direkt. Man är ju inte stor så himla länge, och sen när lillan kommit ut har jag väl tänkt återgå till normala jag igen. Förhoppningsvis blir det inte så svårt med tanke på att jag inte blivit såå stor och inte gått upp såå mycket i vikt. 
Det är ju som bara på magen det syns en kula :) 

Älsk hann som bara komma hem från jobbet innan han vände och gick till iksu. Trodde jag skulle få mig nån middag, men inte :p
Startade en disk iaf och har diskat bort kastruller och matlådor som inte är värt att köra i diskmaskin. 

Dagens middag blir nånting med korv och broccoli. Det låter kanske konstigt men har sett många recept och det ser gott ut. Kolla till exempel in detta:


Göttans

Tror det är gravidhanna som pratar faktiskt :) 
Så märkligt att man kan få ett så stort sug efter nånting och sen går man och längtar tills man verkligen äter det. 
Är jag sugen på ärtor så måste jag ha ärtor i maten, oavsett vad som ska ätas :P
Majs skulle inte sitta fel idag heller, men har inga hemma just nu. Får skriva upp det på handlingslistan.

Ikväll blir det kanske film, igen. Har hittat en till film som jag skulle vilja se, och den påminner lite om Saw verkar det som. Det är en thriller och den heter Die. Har inte sett trailern, bara läst. Men jag tror den är bra :)

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Möblerat

Igår gick vi äntligen bort med alla julsakerna till förrådet. Allt har legat på skrivbordet och skräpat som allt annat. Sen när vi lix var igång började vi möblera om i sovrummet med.Så nu har vi så gott som fått bort ett skrivbord. Vänt sängen och flyttat datorn. Men jag vet inte riktigt om det blev bra ändå. Den som ligger innerst (förmodligen jag) får en rätt smal väg runt sängen...Jaja, Vi tänkte känna efter en tid nu och sen får vi väl se om vi måste göra på ett annat sätt. 

Jag gjorde en köttfärspaj till middag, och den blev väldigt god. Jag och mina ärtor haha. Det blev köttfärs, ärtor och kantareller i :) 
Sen på kvällen såg vi film. Jag hittade en på statoil som jag ville se, eller 2 egentligen. 
Men det blev Spliced. Filmen var riktigt bra tycker jag med slutet behöver vi ju inte prata om. Jag blev störd nanting...:P


Lördag idag, och J började 7.45, stackarn. Samma tid imorn. 
Jag skulle behöva storhandla och fylla upp frysen snart. Fast inte då jag är själv. 
Dagens planer finns nog inte. Kanske sätter jag mig och syr om jag orkar. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ultraljud och stadsvisit

Goddagens!

Har sovit lite halvers i natt. Vaknade runt 4 och mådde dåligt. Tänkte att nu åker jag väl på nån kräksjuka eller nåt. Men inte det som tur är :D
Har börjat få halsbränna och sura uppstötningar typ hela tiden. Kanske är det så att lillan har mycket hår? Nä jag vet inte. Halsbränna brukar väl höra till graviditeten tror jag. Är inte van att ha det så det är lite jobbigt :P 
Klev iaf upp och åt ett äpple innan jag kunde lägga mig igen. Eller jag staplade med kuddar och halvsatt. Det gick faktiskt mycket bättre. 

På morgonen blev det en dusch innan vi drog till specMvc för ultraljud nummer 5. 
Vi kunde även se att det var en tjej denna gången med, så nu känns det som att vi är 100% säker. Hon växer och följer sin kurva. Idag vägde hon 1683g om man ska va exakt :p, vilket är under medel. -10% ligger hon på, men hon följer sin kurva och hon är inte för liten. Barnmorskan berättade att om hon skulle fortsätta så som hon gör nu skulle hon väga runt 3100g vid födseln. Men det är ju svårt att säga för man kan ju inte förutspå hur dom växer. Det kan ju bli mer. Men någon 5kg bebis kommer det nog inte bli :P
Fick tid igen om 3 veckor, 10 februari. 

Sen har vi spenderat dagen på stan. J skulle köpa kläder, vilket händer en gång per år max. Han ville köpa iaf 2 par jeans, men hittade bara ett par. Och många ställer han ju bara jeans för 1000 minst, vilket man kanske inte alltid har lust att lägga ut. Så vi kollade mest på rean. Sen blev det även en sväng på Inter Sport och där gick presentkortet åt. J hittade ett par adidasskor och en tröja :) 
Är väldigt nöjd över mig själv som inte kollat efter nåt till mig själv. Har inte ens öppnat börsen. 
Var egentligen sugen på en macka eller så på stan, men inte J, så vi har fikat lite här hemma istället. Dumt kanske, för nu blir det nog sen middag igen...

Sen åkte ju J på extrajobb denna helg. Så nu ska han jobba 3 helger i rad :/ Som tur är blev det dagspass lörda och söndag. Ogillar dom där kvällspassen, hela dagen blir ju förstörd. Men nu kommer han sluta 15-16. 

Ikväll blir det nog film med älsklingen. Måste ta vara på lite tid tillsammans nu.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bebisen och magen v.32

Som jag tidigare nämnt så har vi gått in i vecka 32. 31+2 om man ska vara exakt. 

Bebis

Bebisen väger ca 1800 g och är 42 cm lång. Det går att utläsa om bebisen sover eller är vaken genom att mäta skillnader i hjärnaktiviteten.

Du

Livmoderns mått är ungefär 30 till 32 cm. Det går att känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln. Dags att börja kolhydratladda. Från vecka 32 träffar du barnmorskan varannan vecka. Nu kan det vara dags att anmäla dig till föräldrarkursen om någon sådan erbjuds.

Vi får se imorn på ultraljudet hur lillan följer sin kurva. Jag skulle gissa på att hon ligger under 1800g iaf...
Vi får väl be dom dubbelkolla kön med. Eller om dom kan se vill säga. Bara för att vara helt säker. Snopen man skulle bli om dom skulle säga att det är en pojk helt plötsligt. Men den chansen är väldigt, väldigt liten så....

Jag tycker att magen har växt massor den senaste veckan.

Bildbevis :)



<3

//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (3) Trackbacks ()

Symaskin är igång

Symaskinen har gått varm idag igen, och inget trassel. Helt otroligt :) Jag gjorde klar byxorna som jag tidigare börjat med, och mamma kom med lite tips på resåren ner mot foten, gjorde så det blev lite mer "tjejigt" :) Sen blev det en rosett på vardera ben med :)

                                                                                       












































Sen har det bara blivit sängkläder. Visar upp en snutt av tygerna...


Örngott och påslakan.


Örngott


Påslakan.
Har även sytt ett lakan hittils, men missade det. Det är bara ett enfärgat.

Så det är ju en början i alla fall. Orkar inte sy hur länge som helst. Tror det får vara nog för idag. Funderar på att kanske ta hem symaskinen under helgen och lite tyg ifall jag skulle få lite att göra. J ska ju jobba lördag dag, så då kanske det skulle passa....

Har funderat på att gå till Casolas och kolla vad dom har för tyger, men det är så kallt ute idag :P 

   //Hanna

Permalink Sysidan Kommentarer (0) Trackbacks ()

onsdag

Idag är jag seg. Har vaknat massa gånger i natt av att jag har haft ont i ryggen. Och varje gång jag vänt mig i sängen har jag fått en sammandragning.
Så det var inte direkt den bästa natten. Vaknade trött med. Blev inte ens pigg av en dusch.
Efter lunch följde jag med pappa till verkstan så jag kunde städa. Det gick faktiskt rätt fort och bra. Alltid skönt att ha nåt att göra. Men det blir nog ingen symaskin idag tror jag.
Det börjar klia i halsen nu med :/ hoppas bara jag inte blir sjuk. Lite förkylning kan man ju överleva, så länge man inte blir sängliggande så är jag nöjd.

Är sötsugen, va jobbigt.

Det är redan onsdag. Veckan har gått rätt fort. Imorn åker jag hem igen :) Sen på fredag blir det ultraljud nummer 5. Tänk vilken tur jag har som får se våran lilla skatt så många gånger. Men det blir nog inte många gånger till innan vi får se dig på riktigt :D Längtar!!

Saknar mig älskling idag.
Önskar han kunde komma hit, men han läser inte på distans längre så nu är det föreläsningar på universitetet som gäller fram till praktiken i början av april.
Jag kan ju åka hem om jag känner för det, men det är inte värt det.
Ska försöka sy lite grann imorn igen.

<3
                                                                                    //Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

v.32

Idag har vi gått 31 fulla veckor och springer därmed in i v.32 :D

<3

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sytt en del

Igår anlände jag till R-fors igen. Det var ett tag sen jag var här känns det som.
Tapeterna uppe i datarummet har kommit på plats och det blev riktigt fint :)

Idag har jag vart ute på samhället med mamma. Vi gick in på Lord en snabbis och jag provade en jättefin klänning som var på rea och kostade 90:-, men jag började typ skratta då jag såg mig i spegeln. Det passade inte alls med mage i den klänningen. Ville inte köpa den då :p

Sen efter lunch har jag suttit i köket och sytt. Fast först gick jag igenom lite tyger som jag fått i brevlådan av Marie :) Jättegulligt av henne och jättefina tyger. Jag smälte typ när jag såg ena. Det är massa söta elefanter på. Nu ska jag bara fundera ut nåt bra att sy av det. Vill inte ångra mig eller göra fel.
Symaskinen har faktiskt för en gång skull inte krånglat idag. Det var nog min dag helt enkelt.
Jag började med att fixa till skötväskan (som jag fått från syster) lite smått. Men på insidan vet jag inte riktigt hur jag ska laga den. Pappa kom på att jag kunde sy fast lite extra tyg först för då borde det gå...
Sen blev det ett par byxor med en liten rosett, fast har inte fixat mudden ännu.
Ett örngott, ett lakan och ett påslakan har jag även sytt nu. Fast tyvärr så går dom inte i samma färg. Jag har tagit gamla gardiner av mamma som hon hade tänkt slänga, men dom kom ju till nytta nu. Och det är faktiskt lite charmigt med hemmagjort tycker jag.

Ikväll ska vi äta pitabröd till middag och det var nog minst ett år sen sist. Det ska bli ruskigt gott :)
Sen har mamma bakat semmelbullar till mig. Så nu längtar jag lite smått efter årets första semla med :P
Annars blir det jobb som vanligt ikväll.

Jag har börjat få ont i mina smalben/benhinnorna. Fötterna är inte svullna utan det gör ont längs smalbenen istället :P Jag sitter ofta med benen i kors och det är kanske inte heller så bra :P Men bekvämt.
Ställde mig på vågen igår och jag blev lite smått glad men ändå lite chockad. Har gått upp ca 3 kg sen jul :p Fast då hag jar typ inte gått upp så mycket tidigare i graviditeten så det är väl bra.
Pappa blev typ chockad då han tittade på mina ben tidigare idag. Har länge sagt till J att jag tycker att mina ben håller på att försvinna, även armarna. Får hoppas jag kan komma igång med lite träning rätt snart efter förlossningen. Promenader om inte annat. Jag brukar ju inte se ut såhär annars. (Nu syftar jag inte på magen)

Nä nu ska jag ta och ringa J.
<3
                                                                              //Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Läkarbesök

Åkte iväg till sjukhuset i morse. Hade tid klockan 10 så klev upp runt 8 för att kunna ta det lugnt på morgonen och duscha och sånt. 
J började skolan 8.30 så han gick där runt 8. 
Hade rätt tur på sjukhuset faktiskt. Träffade min läkare i väntrummet och behövde inte ens anmäla mig och stå i kö, utan fick komma in på engång och anmäla mig när jag skulle ut istället :) 

Vi pratade mest om mina åderbråck både i matstrupen & i buken, och även en hel del om bebisen och tiden runt förlossning/efteråt. 
Åderbråcken i matstrupen är så gott som oförändrade sen senast :) Och jag behöver inte stoppa nån slang i halsen igen innan förlossningen. Mina levervärden är fortfarande väldigt bra, och man vet inte om det beror på att jag har en liten en som hjälper mig. Tiden fram till förlossning kommer se ut som nu, bara jag tar prover i början av mars så att dom hinner se hur jag mår innan lillan ska ut. 
Som jag mår nu så ska jag klara en vanlig förlossning så länge det inte blir utdraget. Men jag vet fortfarande inte vad jag vill...Är skraj kan jag lova. Men ut ska hon ju, på ett sett eller annat. 

Efter förlossningen kommer jag i alla fall få börja med nå betablockerare så att inte åderbråcken blir större. Det är nån slags bromsmedicin som jag inte minns namnet på. Och provtagningen kommer ske lite oftare de första månaderna. 

Vi gick även igenom ultraljudet på buken som jag gjorde i juli, och jag fick veta lite mer hur åderbråcken går i magen. Det är mest runt naveln och sen går det ner mot vänster ljumske/äggstock eller hur man ska säga. Mjälten är lite förstorad med. Sen vet vi ju att en del av levern är skrumpen och blodet vänder rätt fort och jag har ett stort blodkärl/åderbråck som går från levern och neråt. 
Men jag har ingenting synligt på magen vad jag kan se. Det är ju ett + :P 
Så fort jag har fått byta lever så kommer åderbråcken ge med sig och minskas/försvinna. 
Sen fick jag även veta att OM jag skulle kräkas blod, dvs att ett åderbråck spricker (senare i framtiden) så måste jag ringa ambulans direkt. Men det hoppas jag att jag slipper :) Det är ju inte säkert att det kommer bli jättedåligt, men det kommer bli värre. 
Det är som med allting annat, man vet inte hur eller när det kommer hända...Så det får tiden visa. 

Har lyckats packa lite kläder för veckan och lagt fram min röda tyglåda där jag har alla barnkläder som ska hem. Så ska jag ta och tvätta upp dem :) 

Ne nu ska jag vara lite social.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

ärtpizza? och tvättning

Håller på att tvätta för fullt nu, men jag fixar det så gott som själv eftersom J drog iväg på gymmet. 
Helt fel tid om jag får bestämma. Mitt i middagstid och allt. Så jag gjorde allt en pizza och åt själv, så får han äta när han kommer hem. 
Det blev en specialpizza med skinka, kantareller och ärtor :p Kanske inte låter så gott, men jag var vrålhungrig och det blev lite plock :p Blev så sugen på ärtor tidigare idag så då gatt jag ha dom på pizzan. 

Får hoppas det blir en lugn kväll. Är inte direkt sugen på att göra nånting. 
Imorn ska jag iaf på läkarbesök på förmiddan och sen blir det nog inte så mycket. Åker till r-fors och jobb igen.
Ska ta med mig alla bebiskläder som jag har här hemma så kan jag tvätta dom hemma hos mamma. Hon har tydligen tvättat dom kläder som jag hade där redan och nån filt som jag hade när jag var mindre. 

Måste fixa skötväskan i veckan. Fick syrrans gamla och den var lite trasig på nå ställen som förhoppningsvis är lätt att sy till och laga. Sen ska väskan hem så småningom och packas. :) Oj så spännande. Har ingen aning om vilka kläder vi ska ta med. Fast har inte så mycket i 50-56 heller så det blir att fynda lite på loppisen som är i februari. Det är inte värt att köpa bara nytt. För det första är det inte ekonomiskt och för det andra så växer dom så fort i början. Sen om man ska ha extra ombyten så behövs det ju endel plagg. I värsta fall så måste man ju byta kläder 5-6 gånger på en dag, man vet ju inte. 

Måste snart ner i tvättstugan igen, känns inte alls lockande. :/ Får hoppas att alla underkläder i torktumlarn är torra så jag kan stoppa in alla handdukarna där istället. 
Borde egentligen starta en tvätt till. Har lite sängkläder, 2 mattor och nån enstaka handduk kvar. Men startar jag en till tvätt så hinner jag inte torka den innan min tid går ut.
Vill ha egen tvättmaskin och torktumlare!!!
Fast det varken ryms eller finns "uttag" till det här i lägenheten. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

nackont, trött, tvätt...

Jag undrar hur jag har sovit i natt? Har ont i nacken idag, men det går över. Det är bara så otroligt onödigt att inte sova bekvämt om natten :P. Jag ställde ingen klocka inatt, men vaknade ändå flera gånger av mina drömmar. Det fula är att jag drömde att mobilen ringde, och en gång av att mamma väckte mig. Men så var ju inte fallet. 
Jag låg helt ensam då jag vaknade, J hade redan åkt till jobbet. 
Inte ens Lasse fanns i närheten. Han låg i köksfönstret och när jag klev upp gick han och la sig i sovrummet. taskig katt eller vad :P 

Är väldigt trött idag. Ska försöka komma isäng tidigare. Igår var klockan efter 1, och det var för att vi skulle se film då J kom hem från jobbet. Det blev death race. Tvekade först väldigt länge, men gick med på det tillslut. Kan lova att det var en rätt sjuk film. Man hör nästan på namnet vad det är. Man ska vinna och överleva, och hela racet är som ett tv-spel. 
Vi hade först tänkt se en annan film som broder tipsade om, men J trodde att han hade sett den, så vi sparar den till lite längre fram. 

Ikväll ska vi tvätta. Och det har vi sagt i flera veckor att vi borde göra, men inte förrän nu har vi haft tid och ork. Såhär får vi inte göra i fortsättningen. Vi måste börja tvätta minst 1 gång i veckan. Tänk sen när lillan kommer, då blir det kanske flera tvättar/vecka. för man kan ju som inte ha 50plagg i varje storlek. Dom växer ju så fort i början, de små liven. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bildboom

Nu har jag laddat min digitalkamera och oj så mycke bilder jag hittade. :) Tänk vilken överraskning.
La över massa bilder till datorn och raderade dom från kameran.
Jag kanske till och med ska bjuda på nå bilder :O
Jag är ju inte så jätteduktig på att ta just kort och att lägga in dom på datorn. Nuförtiden tar jag mest kort på magen för att själv kunna spara och se tillbaka sen i framtiden :)
Så nu kommer lite bilder, både nya å gamla :) 

Magen idag, 30+4. Jag tycker naveln börjar röra sig utåt, syns minimalt på bilden :P


Vi längtar efter dig älskade lilla liv som växer i magen.


Har ju aldrig lagt upp en bild sen jag klippte mig.
Haha, inte den bästa bilden kanske :P


Sötlasse som hellre verkar sova än va me på bild.


Sitter på favoritplatsen


Jag och J med liten Elliot. Vi ser typ livrädda ut, haha.
Ca 1,5år sen.


Älskling <3


Balen -08
Tänk om jag kunde ha sådär långt hår i verkligheten. (Hade löshår)


Balfrisyren bakifrån


Syster muntrade upp mig efter att jag just fått veta att jag måste
Levertransplanteras. Uppskattades väldigt mycket <3


Min älskade lilla Lotta.

Ja detta va ju några bilder i alla fall. Svårt att välja vilka man ska ta. :P
Känner inte för att lägga upp alla direkt :P

Nä nu skriker stormagen efter mat.

<3
//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

städning

I morse var jag otroligt seg. 
Klev upp efter 9 och rostade nå mackor och gjorde varm oboy. Det är hur gott som helst att ha ost på macka och doppa i oboy! 
Lyckades väcka älsklingen halv 11 ungefär och han var lika seg. Vi hamnade framför tv.n och en dålig film. Men sen så var det bara att rycka upp sig. J satte sig och plugga och jag började städa. Har faktiskt vart duktig tycker jag.


Dammsugit, torkat golvet, dammtorkat i stort sett hela lägenheten, diskat bort i köket, skurat i ugnen, torkat alla skåpluckor, regjort hela toan...
Det är som skönt när man har nåt att göra faktiskt, man blir så mycket piggare. Men det var jobbigt att dammsuga rumsmattan. Fick sammandragning på sammandragning för jag gatt ta i lite. Så det sluta med att jag satte mig på golvet och tog bort munstycket...det tog längre tid, men var mycket bekvämare :P Blev även en specielbäddning av sängen. Längtar tills vi möblerar om i sovrummet. Det kommer bli så mycket lättare att bädda sängen då.
Nu är det egentligen bara det förbannade avloppet i duschen som behöver fixas. Orkar inte göra det nu för jag har precis duschat. 

Jag kanske ska ta och piffa upp mig med lite smink och platta håret. Måste ju fördriva tiden på nåt sätt. Orkar inte åka iväg nån stans ikväll heller så får se om jag kanske ber nån komma hit :P Fråga går ju alltid, men får se helt enkelt. Rätt som det är hittar jag nåt att sysselsätta mig med. 
Skulle behöva gå igenom alla garderoberna nån dag. Flytta om lite grann så lillans kläder får plats nån stans, om inte annat i byrån. Men göras om måste det göras hursom för att det ska gå...

Det blev en väldigt sen lunch idag. Så middag lär jag väl inte behöva förrän runt 7 tidigast. Även om jag skulle kunna äta strax efter 5 bara för att det är "normaltid" för middag. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sammandragningar

Varför har jag så många sammandragningar ikväll?

Dom varar inte så länge, men kommer rätt ofta. 

Får hoppas det inte blir mer och att dom inte börjar göra ont...

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trevlig kväll

En god middag har tagit plats i magen (kotletter, klyftpotatis och beasås) och det blev även lite efterrätt då Js kompisar komme hit och skulle ha paj :P En väldans stor blandning på bär blev det, men det blev rätt gott :) 

Var väldigt trevligt att träffa kära syster idag. Tänk att hon bara har 5 veckor kvar tills hennes skrutt är beräknad komma till världen!! Det är ju snart!
Systersonen var väldigt busig idag, och han blev supernöjd då J kom hem från jobbet. Han skulle spela trummor och läsa bok och busa, helst bara med J med. Gullungen. 
Försökte filma när dom spelade trummor men det blev lite mörkt, så det blev några kort med :) 



Vet inte hur man lägger upp filmer på bloggen, annars hade jag gjort det. 
Filmade även magen en snutt i morse då lillan var livlig. :)Mys

Snart blir det nog film i soffan.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gudomligt :)

Nu är jag hemma från stan igen. 
Började med att byta fotoramen som jag tidigare nämnt. Så nu hoppas jag att denna funkar, så vi kan börja lägga in lite foton :) 
Sen ska vi försöka ta lite fina gravidbilder med :) Får kanske be någon ta kort åt oss eftersom båda ska va me på några. Varför gå till en studio när man kan fixa själv :P? Nämen det blir mycke billigare. 
Ska ta och ladda kameran nu med så jag får det gjort. 

Ansiktsbehandlingen var gudomlig. Oj så skönt de va :) 
Får tacka svärföräldrarna så mycket för det :) 
Fick även lite smink på ansiktet efteråt och det va snällt tyck ja :) Annars hade man väl skrämt halva umeå :P
Riktigt trevlig och bar personal. The Body Shop! Jag rekommenderar! 

Nu väntar jag på syster + hennes mage och son :) Blir middag tillsammans. Sen slutar J runt 5 så han ska väl också ha sig nå mat, och Morgan slutar runt 7 så då kommer väl han hit och hämtar hem familjen :) 

Ha en trevlig fredagkväll :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

dags för lite lyx

Jag börjar må bättre nu. Det gör inte lika ont att prata, nu känns det mer som jag är förkyld eller vad man ska säga. 
Det gör mest ont i lungorna, och jag har mycket slem och det känns torrt i halsen. Harklar mig rätt mycket, för att hosta gör för ont. 
Förstår inte hur det kan ha blivit såhär!? Det ska väl inte kännas så mycket att få ner nå slangar i halsen? 
Jag kan väl inte ha blivit jätteförkyld under den timme som jag var nersövd? Det låter ju orimligt. 
Är lite, lite snorig men känner mig inte förkyld i övrigt. Förutom att jag är väldigt seg. 
Jag tror tröttheten är mycket för att jag har ont i rygg/nacke just nu. Det är sedan uppvaket, då låg jag väldigt obekvämt väldigt länge. Så det blev lite låsningar tror jag, men det släpper nog snart...Jag gillar inte att ligga på vänster sida, och rygg går knappt alls nu, det blir bara en massa sammandragningar då. Men på höger sida hade jag massa saker som var i vägen så kunde som inte vända mig heller.

Nu efter lunch ska jag ner på stan. Först ska jag byta våran digitala fotoram som vi fick i julklapp. Strömkabeln går inte in i ramen, så det måste ha blivit nåt fel...Sen klockan 1 ska jag på ansiktsbehandling. Den ser jag fram emot :) Har aldrig provat på det tidigare så det ska bli spännande. Måste bara ta mig en snabbdusch och tvätta håret. Få i mig lite lunch vore kanske inte så dumt heller.
Förhoppningsvis ska jag träffa syster efteråt med. Börjar va ett tag sen vi sågs.

Annars så jobbar J hela helgen, torsda-sönda.  Känns lite trist, men det var kanske tänkt att han skulle åka på extrapass då jag var tvungen va hemma 2 dagar. 

<3

//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dags att unna sig själv

Känner mig fortfarande ruskigt seg, och halsen gör fortfarande ont. Inte ont som vid förkylning. 
Är fortfarande väldigt irriterad i lungorna med. Hostar i alla fall mindre nu så det är ju ett + :) 

Bestämde mig för att stanna hemma från jobbet ikväll med. Det är nog inte så lämpligt att anstränga rösten/halsen så mycket nu när det redan gör ont att prata. 

Imorn har jag tid för en ansiktsbehandling nere på stan. Den ser jag fram emot. Jag tycker att jag förtjänar lite "spa" nu efter denna vecka och även för att det nog inte kommer finnas så mycket tid för sånt sen. 

Har inte så mycket att skriva. Är lite för seg och tom för att få ner saker. Kommer nog inte ha så mycket att göra ikväll heller. J jobbar och jag tog ledigt som sagt. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Varför så ont?

Anledningen till min halsont som jag fick igår, och även att lungorna känns lite slitna är förmodligen för att jag fick en slang ner till lungorna också under tiden jag var sövd. När man är gravid så får inte lungorna lika mycket plats, så det var mest för att dom skulle vara säker på att jag skulle kunna andas. 
Så jag hade 2 slangar i halsen, och det blev nog väldigt trångt. Har hostat ända sen jag vaknade upp igår på dagen. Det blir nog irriterat. 
Idag har jag fortfarande ont, och försöker avstå från att hosta eftersom det gör ont. 
Det känns ansträngt att prata och jag är allmänt trött och sliten. 

Har sovit rätt bra i natt. La mig typ 9 igårkväll och såg film, men sov igenom större delen. Sen när J kom och la sig startade vi nå avsnitt House, men jag sov nog igenom det med.
J sitter som provvakt på draggen just nu. Bra att dom ringer honom, det blir ju en extraslant :) 

SJälv sitter jag och dricker varma drycker. Var inte sugen på te, så jag tänkte prova göra äppelvatten. Men det hade nog varit godare med honung i, men den var slut. så jag tillsatte lite kanel. Funkar ju, och det känns snällt mot halsen. 

Vet inte just nu om jag ska jobba ikväll. Känns det såhär ansträngande att prata nu så kommer jag inte kunna sitta i telefon 3 timmar ikväll. :/ 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdagen

Så var det onsdag!
Vi klev upp strax efter 6 i morse och gjorde oss klara för att ta bussen till sjukhuset. Vi var framme på avdelningen vid 7 och jag kunde skriva in mig. Sen fick jag sockerdropp efter ca 30 min. Bara för att stilla hungern lite och för att inte bli allt för illamående. Vet ju att jag brukar må illa om jag inte äter nu när jag är gravid.
Men att vara hungrig, trött, nervös och gravid är ingen bra kombination. 
Vi satt i väntrummet från 7-11. Vi såg en film på morgonen och det var rätt skönt, men tiden gick ändå väldigt, väldigt sakta. Runt 9 fick jag en tablett mot magkatarr, och som skulle stilla illamåendet. Vet inte om den hjälpte så värst eftersom jag var spänd. Det är det sämsta med mig, jag blir väldigt lätt nervös och har svårt att bli av med det. 
Strax efter 11 så rullade jag ner till uppvaket där jag fick ligga en stund. Fick bland annat ytterligare ett dropp, Bricanyl. Det var för att jag inte skulle börja få värkar. Låter skrämmande nu när jag tänker efter, fast chansen var liten att en förlossning skulle sättas igång. Det var väldigt obehagligt att få bricanylen eftersom pulsen steg och låg runt 120, vilket kändes väldigt obehagligt. Men det var normalt, och om det skulle stiga mer så skulle dom sänka droppet. 
Försenad som sjukhus alltid är så sövdes jag 11.50, och vaknade 12.40 (då jag såg klockan första gången). Minns att jag vaknade till när dom flyttade över mig till sängen. Hörde när dom sa 1,2,3 och sen drog mig. Men jag kände inte så jättemycket. 
När jag vaknade hade jag ont i halsen och käkarna. Har det fortfarande. Var säker på att dom hade varit tvungna att åtgärda åderbråcken eftersom jag hade ont. Jag var fruktansvärt torr i munnen och bad om vatten rätt fort, typ innan jag hade vaknat helt tror jag, minns inte. Men det var inte så lyckat eftersom det komme upp efter 5 minuter. Hade väldigt mycket slem så det var nog bara bra att det komme upp. 

Det tog rätt lång tid innan J komme till uppvaket. Dom hade sagt att dom skulle ringa till honom med det gjorde dom aldrig så han gick dit själv efter att jag varit vaken en timme. Men tiden gick så himla fort.

Sen fick jag ligga där och vänta väldigt länge. Jag skulle träffa en barnmorska som skulle göra ett ctg för att kolla hur bebisen mådde. Men det var full fart på BB och jag skulle vänta 1 timme sa dom. Efter ca 1,5 timmar fick jag åka tillbaka till avdelningen och vänta där istället. 
Det skulle gå fort sa dom, men där satt jag och väntade och väntade. 2 läkare kom förbi och berättade hur det hade gått på gastroskopin. Det var ingen märkbar skillnad i strupen och ingenting hade åtgärdats. Det behövdes inte. Fick däremot ett recept på nå tabletter som ska hjälpa till så att det inte blir värre, men dom ska jag börja med efter förlossningen eftersom de kan ha påverkan på barnet. 

17.35 fick jag äntligen träffa barnmorskan som kopplade ctg och sedan gick. Det tog ca 30 minuter att göra, och allt såg bara fint ut :) 
Hon såg att jag hade haft 3 sammandragningar under den tiden och frågade om jag hade märkt av dem. 1 kände jag väldigt tydligt, och den sista kände jag som att det var pågång men att det aldrig riktigt blev nåt. 
Och om jag börjar känna mer sammandragningar och att dom trycker neråt så ska jag ringa förlossningen, men det hoppas jag att jag slipper :) Än borde ingen bebis komma, hon får gärna växa till sig lite till först.


18.30 lämnar jag äntligen sjukhusets dörrar och får åka hem. 
11,5 timmar har jag spenderat på sjukhuset idag och det har varit väldigt jobbigt. 
Åt endast en mandarin under den tiden och det var runt 5 tror jag. Och en del vatten gick ner också. 
Älsklingen köpte lite färdigmat på maxi och köpte även fika till oss, gullig som han är :) 
Känner mig fortfarande hungrig, och är fruktansvärt trött och slut. Blir nog ingen sen kväll för mig kan jag lova. 

Nä nu orkar jag inte skriva mer. :P

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdagen

Har varit väldigt nervös idag. Varför? Helt onödigt jag vet!! 
Det gick i alla fall bra på sjukhuset idag. Fick lämna lite prover, träffa en läkare som lyssnade på hjärta, lungor och ställde lite allmänna frågor kring mig och hälsan. Sen fick jag även träffa narkosläkare. Allt tog lång tid. Kom dit klockan 13, eller innan eftersom jag hade fått tid prick 13. Men jag fick inte träffa nån och lämna prover förns 13.50...Hatar att allt tar så lång tid på sjukhus, jämt. 

Jag hann i alla fall hem, slänga i mig mat och sen sticka iväg till jobbet. 

Efter klockan 00 får jag inte äta nånting. Jag får dricka lite, lite och ta medicin imorn på morognen. Men det som känns jobbigt är att dom tyckte jag skulle vara på avdelningen redan klockan 7 imorn på morgonen, men jag har inte fått tid förns klockan 11.

Det är ifall dom får en tid ledig så ska jag kunna klämma mig in där. Och jag hoppas innerligt att det blir så. Jag kommer ju må skitilla annars om jag inte får äta eller dricka och bara sitta och vänta i 4 timmar! Dom sa att dom kunde sätta drop direkt jag kommer imorn så borde illamåendet hålla sig borta. Vilket jag hoppas. 
Nä nu håller vi tummarna för att jag får en tid innan 11. 

Älsk är på bio, men den borde ju sluta nu vilket minut som helst, så antar att han är hemma runt 23. Sen blir det nog sängen rätt fort om vi ska orka upp runt 6 imorn. Jag tänkte inte fara själv, så älsk ska få följa mig. Han lär nog ta med sig datorn och skolarbete...men huvudsaken jag slipper sitta där ensam och vara nervös. 

Kvällens fråga är ju bara om jag ska äta mig mätt eller inte. Oftast när jag är mätt och lägger mig så vaknar jag svinhungrig. Vilket kan vara väldigt onödigt. Men samtidigt så vet jag ju inte. En frukt kanske...
Hoppas tiden går jättefort nu så allt detta är över. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

nervös?

Varför känner jag mig nervös för? Det är ju bara onödigt!!
Hoppas det går relativt fort på sjukhuset idag så jag hinner åka iväg på jobbet. Har inte tänkt på det tidigare men det måste ju hinnas. Ska åka runt 5, och 4 timmar på sjukhuset hoppas jag inte på. 
Är mest nervös eller spänd inför morgondagen av nån anledning. Jag kommer ju vara sövd, så jag kommer inte märka nånting.

Slappna av!!!

Ska snart fixa lite lunch i magen så jag kan bege mig till sjukhuset sen. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjukhusveckan

Denna vecka kommer jag vara på sjukhuset måndag, tisdag och onsdag.

Idag har jag bara lämnat vanliga prover inför läkarbesöket nästa måndag. Imorn ska jag skriva in mig, lämna lite prover och träffa narkosläkare. Sen på onsdag blir det gastroskopi och om mina åderbråck i matstrupen har blivit värre kommer dom åtgärda det. Det är i alla fall vad jag fått höra, och jag hoppas att det är så. Skulle ju bara kännas onödigt att dom ska söva mig annars, om dom inte har tänkt göra nåt annat än bara gastroskopin. Även om det är bland det värsta jag gjort, så skulle jag klara att göra det vaken. När jag frågade sköterskan om dom skulle åtgärda bråcken på engång om de blivit värre så sa hon då ja, så därför antar jag att det kommer bli så. 

Jag mår typ nästan som i början av graviditeten, och det är jobbigt. Nu vill jag bara ha ett slut på det. Tiden får gärna springa förbi så liten kommer ut till oss. 
Är jobbigt att gå och ha ont i magen, även om det är mildare nu men ändå. + Magkatarr gör det inte bättre. Kanske bara är magkatarr jag har, hur ska jag veta?!

Jag känner mig typ nervös inför onsdagen. Känns jobbigt att behöva sövas när jag vet att jag har en skrutt i magen. Men om jag ska klara av en förlossning så måste kroppen må bra, så jag förstår varför jag måste göra detta. 
Kommer bli väldigt mycket åka fram och tillbaka denna vecka med. Eftersom jag har tänkt jobba måndag och tisdagkkväll. Onsdag vet jag inte ännu, beror på hur jag mår. Vore bra om jag kunde jobba för pengarnas skull, men vi får se helt enkelt. 
Nu är det inte länge kvar till jag ska jobba som dagmamma i 2 veckor. Känns bra att få in en extra slant där :) 

Skulle lätt kunna gå och lägga mig nu igen. Är så otroligt trött hela tiden. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

29+5

Jag känner mig hungrig hela tiden, det är rätt jobbigt. 
Om jag inte äter så blir jag nästan illamående, men om jag äter hela tiden blir magen arg och kniper som sjutton.  
Är sugen på frukt, men den tog slut i morse. Måste nog pallra mig till affärn senare. 

Har vart ute och "skottat" fram bilen, usch så tungt det var. Snö upp till knäna och sen minst 1 dm snö över hela bilen. Men nu är det iaf gjort, och jag ligger på soffan och degar. 
J gick till Pär runt 10 för att plugga. Får hoppas han får mycket gjort idag. Till skillnad från igår :P

Lillan är väldigt rörlig i magen. MYS! Lillhjärtat <3
Hon borde väga runt 1500g nu och är runt 40cm lång, men eftersom det är en liten bebis gissar jag på att hon ligger lite under det. 
Dom flesta har ökat runt 9-12kg i vikt såhär långt in i graviditeten, själv har jag ökat...5-6kg. Har ingen våg så vet inte exakt just nu. 

Ingen hormonrand på magen har man fått heller.

Nu får tiden gärna gå fort som attan. Vill ha ut min lilla skrutt och hålla na i famnen. Det är ingen dans på rosor att vara gravid tycker jag. Tycker synd om J, han är nog less på den här tiden med tror jag. Humöret är som en berg och dalbana, och det svängar väldans fort. Känner inte igen mig själv ens, och det tycker jag inte om. Jag kan inte hålla tillbaka humöret heller. Men det är inte så länge kvar nu och jag är ju inte på dålig humör jämt som det kanske låter nu. 

Sen har mina fingrar börjat svälla, eller samla på sig vätska som det lite finare heter. Det är rätt obehagligt, jag går och kyler ner dom i kallvatten nu och då för att dom ska bli mindre stela. Korvfingrar :P

<3
//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fått massa ting gjorda :)

Idag har jag fått lite gjort. Det såg mörkt ut i morse för jag var så trött, men jag var tvungen att göra nånting. Så jag började med att försöka rensa avloppet i duschen. MEN, det finns ju inget där! Hur feun kan det vara "stopp"?? 
Känns inge bra, kanske får dra mig till affärn och köpa kaustiksoda sen och se om det hjälper då...
Sen har jag duschat och stökat bort julen. Det mesta i alla fall. Har kvar gardinerna i vardagsrummet med dom klarar jag inte att ta ner själv. Julgranen ligger i delar på golvet och alla tomtar och ljusstakar står samlade på skrivbordet. I sovrummet tror jag inte att jag orkat byta gardiner, dom är vinröda och inte speciellt juliga. I vardagsrummet tog jag mina vita genomskinliga gardiner som man knyter upp. Så dom hänger redan på plats. Funderar bara om det kommer se tråkigt ut med vita gardiner nu på vintern. Får vänta och se tills dom andra åker ner. 
Har satt upp ett par ljusblåa gardiner (och strykit dom) i köket. Blev faktiskt bra. Kom bara på att alla mina nålar ligger i r-fors så dom är lite för långa just nu. Har kastat bort en blomma som var död, men som jag hade hoppats på skulle få livskrafter igen :P En av mina orkidéer har slagit ut lite grann idag med. 
Har fixat fram lite nya ljus på vardagsrumsbordet, som jag fick i julklapp. 
Skulle egentligen ha dammtorkat lägenheten, och dammsugit. Men tror det får bli i morgon. Måste vila en stund nu. 
Jag har även gjort 3 disktrasor nyss. Eller målat på dom. VI glömmer alltid bort vilken trasa som är till toan, dammtorkning och ute. Men kom på nu när jag skriver om det att jag inte gjorde en för dammtorkning, utan en för kök istället... Orkar inte dra fram det igen, så det får va. 

Funderar på om jag ska platta håret och få på mig lite smink så man ser mänsklig ut :p 
Har märkt att jag har blivit mycket varmare om kroppen. Jag går inte runt och fryser hela tiden. Idag har jag till exempel på mig shorts, och det känns bra. Händerna har börjat svälla lite grann när jag blir varm, vilket är rätt ofta. Det känns typ som när jag åt jättemycket kortison i början av sjukdomen. 

Lillan ligger och sprattlar just nu, jättemysigt :) <3
Efter helgen har vi gått 30 fulla veckor och går in i vecka 31!! NEDRÄKNING!!

Undrar vad man ska hitta på ikväll. Känns som vi borde åka iväg på bio, men jag känner inte för att vara i folksamling nu innan onsdag. För jag måste verkligen vara frisk då! Annars kommer dom skjuta upp gastron, och då vet man ju aldrig när det blir. 
Jag har inte funderat ut någon middag heller. Känner att jag borde äta nåt som är snällt mot magen, typ kokt mat. Har märkt att jag är hungrig nästan hela tiden nu med, och J säger att jag har nånting i munnen typ hela tiden. Haha. Jag behöver gå upp några kg till med, tänker ju på lillan. Men hon tar ju så mycket hon behöver, och jag håller inte direkt igen på mat. 

Oj vad mycket text...Jag måste bli bättre på att ta bilder tror jag :P 
Digitalkameran har nog inte varit laddad på 7-8 månader. Skärpning. 

Nä nu ska jag slappna av en stund.
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Varför?!

Middan blev verkligen god igår :) Även om pepparbiff inte riktigt är min starka sida. Jag var tvungen att skrapa bort massa peppar för att kunna äta :P
Efterrätten blev inte så pjåkig heller tycker jag.
Pär och Kalle va här igår så vi fikade tillsammans. Sen skulle vi se film och det blev nog den absolut sämsta film jag någonsin sett. Törs inte ens skriva vad den heter. :P
Jaja, man kan inte alltid se en superbra film men den där var nog sämst.


Idag är jag fruktansvärt trött - igen. Varför kan jag inte kliva upp på mornarna?!!
Hela dagen blir ju förstörd när man sover till halv 11. Försökte ändå gå upp runt 9, men orkade verkligen inte. 
Sen blir det inte lättare när J är så morgontrött med. Jag brukar ha mina perioder. Ibland är jag jättepigg om mornarna och har jättelätt för att kliva upp, sen vänder det och jag tar mig inte upp :P 
Snart får vi båda en väckarklocka som gör att vi måste kliva upp :) 

Har ingen aning om vad som kommer hända idag. J ska nog plugga, och jag kommer nog slöa. Man kanske skulle ta sig en promenad eller nåt sånt. 



Mina pojkar :P

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Hittade en bild på vagnen på internet, eller en likadan. Så tänkte slänga in en snabbtitt :) 


Svart med lite rosa :)

Fredag idag och ett skitväder ute. Känner mig väldigt trött och har mycket sammandragningar. Eller det har jag haft de senaste dagarna. 
Ska snart göra i ordning mina bakpären, de tar typ en timma i ugnen + 20 min till sen. Så jag tänkte göra i ordning dom nu på dagen sen gratinera klart dom just när vi ska äta. 
Sen ska jag göra i ordning chokladkakan som jag längtat efter. 

Jag har samlat ihop våra tomtar och ställt dom i köket, så nu hoppas jag att julen åker ut. Det jobbigaste är väl att byta gardiner, IGEN!? Tycker att det var nyss som jag bråkade med att få upp dom här. 
Klarar det inte själv iaf, så det beror lite på om J har tid att hjälpa mig idag. Vore ju som bra om han kunde få klart rapporten idag med, så han är ledig resten av helgen. 

Ne nu ska jag börja med potatisen, och sen ska jag försöka få tag i farmora och gratta henne :) 

<3
//Hana

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vagn

Vi köpte barnvagnen idag :) Vi fick den till och med lite billigare än sagt eftersom vi var snabba på att höra av oss...:) Det är ju snällt. 
Tror detta kommer bli en väldigt bra vagn, och nu längtar vi ännu mer efter lillan.

Har ingen bild på den nu, vi lämnade den hos Js föräldrar för att den ryms inte i vårat förråd för tillfället. 

Tycker det är så gulligt att se hur intresserad J är av barndelen och jag är verkligen förälskad :D Hur charmigt var det inte att se han styra barnvagnen till bilen!!!!

Nu blir det nog sängen till en film och lite glass :) 
Längtar till morgondagens middag :P

<3
//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

Röd dag

Igår gick det halvers på jobbet. Det började med att jag fick vatten över mig själv....
Åkte hem till stan igår efter jobbet, vi är lediga idag eftersom det är en söndag, eller röd dag. Rätt skönt, fast man vill ju samtidigt ha pengarna. 
Hämtade älsk hos hans föräldrar innan vi drog oss hemåt. 
Det blev godnatt rätt fort för jag var ruskigt trött. Sen torkar typ munnen ut när jag har bettskenan. Jättestörande. 
Hade svårt att kliva upp i morse men tvingade mig upp och hoppade in i duschen för att vakna till liv. 

klockan 16 ska vi iväg och kika på barnvagn. Får hoppas att den känns bra och att den är i det skick i förväntar oss. Sen middag hos Js föräldrar som jag nämnt tidigare. 

Jag hoppas verkligen att jag håller mig frisk under helgen och till på torsdag. Vill absolut inte bli förkyld eller så till på onsdag så att jag måste skjuta på gastron...Jag vill ha den bortgjord, och helst idag  :P
I helgen blir det nog inte så mycket som händer. Känner mig rätt seg så skulle gärna ta det lugnt. Tror J har en del plugg att stå i med. Men nånting brukar det ju hända iaf.

Imorn har jag då bestämt att vi ska äta gomiddag tillsammans. Ha lite mysigt och så. Mamma tipsade om ett bra recept på bakpotatis som jag bara måste prova. Vet bara inte vad jag ska välja att äta till, men nån köttbit av nåt slag. Det blir ingen romsås eller liknande till bakpotatisen, utan man ska gröpa ur den och blanda med ost och creme fraische och sedan gratinera i ugnen. Mamma gjorde det igår och bjöd sina gäster på och det såg så himla gott ut att jag måste prova med. 
Ska försöka fixa en kladdkaka med after eight. Hade egentligen tänkt göra den idag och kanske ta med till Js föräldrar, men upptäckte till min förvåning att jag inte har någon kakao!! Surt läge, så jag får köpa senare då jag ska handla. 

Har precis sett Dear John och det är en riktigt grinfilm. Eller så är det alla gravidhormoner som gör mig extra känslig (förmodligen) Men den var bra. Rekommenderas att se!
Börjar få ont i ryggen så ska ta och göra annat nu. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdagen

Goddagens!

Igår fick jag äntligen hämta ut min bettskena. Men det var jobbigt att sova med den inatt. Det kändes så ovant och som att det var tjockt i munnen. Har vaknat massvis med gånger i natt med. Både för bettskenan, har legat obekvämt, törstig, kissnödig, ont i magen. Eller ont ner mot äggstockarna. Tycker det känns så obehagligt att få ont, jag vet ju aldrig om det är som det ska. Sen tänker jag väldigt mycket på nästa onsdag.

Ikväll är sista kvällen på jobbet för veckan, och det ska bli skönt med en långhelg :)
Är fruktansvärt trött idag med. Skulle lätt kunna gå isäng igen. Vaknade ändå av mig själv innan 9. Har mest legat och snurrat mellan 6-9 :p
Världens sötaste Frida hade även skickat ett sms där hon skrev "Grattis på namnsdagen" Det är ju Hannadagen idag :P
Funderar på om jag ska baka nånting ikväll. Hittade ett recept på en kladdkaka som man häller smält after eight på, och hur gott lät inte det? Vi är bjudna på middag hos svärpäronen imorn, och jag funderar på att ta med mig nånting, så det skulle ju passa bra kanske :) Med grädde till.

Just det, vi ska kolla på barnvagn imorn med. Vi har ringt på nå annonser på blocket. Ena var jättebillig, men då följde inga tillbehör med. Och en mjuk/hårdlift kostar ju en del och sen ska det va myggnät, regnskydd och såna saker. Så vi ringde på en annan...Den är på umedalen så det passar ju perfekt att titta/köpa vagn sen åka direkt till Js föräldrar.  Får hoppas den känns bra bara. :)

Har varit väldigt sugen på att göra nånting idag. typ sy. Men jag orkade inte, är alldeles för trött för att orka. :/
stog länge och tittade på både tyger och på symaskin, men struntade i det till slut.
Jag och mamma gick även igenom mina barnkläder sen jag var liten. Har redan tagit igen lite av det för att få sytips, men nu när vi vet att det blir en flicka så vågar man ju ta igen tjejkläder :P
Jag börjar bli väldigt nyfiken på hur hon ser ut. Vem är hon lik, har hon mörkt hår och bruna ögon precis som sin far och som vi båda tror. Mycket eller lite hår? Ja det finns mycket. Måste köpa nå små söta hårsnoddar sen med.

Ne nu ska vi snart ut på nå ärenden. Kanske man vaknar till liv då.
Synd bara att det är så kallt idag.

Ha en trevlig dag/kväll.
<3
                                                                           //Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bad day

Idag är det en väldigt dålig dag.

Jag känner mig typ nere :/
Har väldigt mycket som snurrar i huvudet och jag är jättetrött och har ont i kroppen. Det är ingen bra kombination. 
Vill bara sätta mig och grina känns det som. 
Hormoner är inget att leka med..

Har vart en snabb sväng förbi strömpilen. Det följde med ett par babybyxor och ett set med byxa+tröja. Det är ju rea så man får passa på att handla då det är billigt :P

Ska snart äta middag, och sen ska jag packa bilen och åka till jobbet. Känns inte alls lockande denna vecka. Troligen för jag känner som jag gör just idag. 
Hatar att inte få vara hemma med. Jag hinner aldrig landa utan åker hit och dit, fram och tillbaka. Vilket gör mig stressad. Jag vill kunna koppla av. 
Ska till tandläkarn imorn på morgonen. Får hoppas att bettskenan passar denna gången. Har fått göra om den 3 gånger nu så börjar bli less. Det har tagit ca 20 veckor sedan jag var där första gången....

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

tygfixarn

Igår satt jag och skrev ett väldigt långt inlägg om allt som hänt under 2010. Men när jag skulle spara det och publicera så blev allt galet, och det gick verkligen inte fixa det. Det blev likadant hela tiden, så till slut gav jag upp och skrotade allt. 

Igår var Frida här hela kvällen :) J jobbade och Fridas karl var hos en kompis och spelade, så vi fick mycke hannafrida tid :) Det uppskattas alltid. 
Nu har jag klippt tyger och gått igenom alla sygrejer som jag äger. Har inte gått igenom alla kläder, det tänkte jag att jag och J skulle göra tillsammans. :)

Har fixat så att jag kan ta med mig tyger både färdigklippta och inte + massa mudd och andra tillbehör som behövs. Kanske syr fast nån gullig rosett eller nåt sånt. 
Sen har jag lite tyger i r-fors redan med, som jag ska sy sängkläder av. Sen ska jag sy en mysig filt. Den blir blå med undervattensmotiv eller vad man ska säga....

Har även funderat på att sy en "tavla" med en prinsessa på. Har haft tanken länge, men eftersom vi inte vetat vad liten var för kön förns nu så har jag inte velat börja. Sen tänkte jag hänga den på kortsidan av spjälsängen. På insidan av fotänden. Men får se, det är en tanke jag har iaf....

Det känns kul att det börjar närma sig. Att börja sy och fixa lite extra. Även om jag inte haft nån större motivation till att sy på väldigt länge. 

Funderar på att koka en gröt eller liknande för att få i mig lite "lunch". 
J ska jobba ikväll, 15-22 som vanligt. Jag har inte riktigt tänkt ut nåt som jag kan göra ikväll, men känner mig rätt sliten i kroppen och är väldigt trött. Har ont i höften idag med. Det är sånt som kommer och går, och som hör graviditeten till :P Jag kan nog stå ut dom sista ca 10 veckorna. 
Så jag funderar på att ta en soffkväll, kanske se lite film och äta lite julgodis. 

Ne nu ska jag fixa mat till kistan.
<3 längtar efter dig
//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()