Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

5 Månader

Det har gått ca 1 månad sedan jag var in på bloggen. Det är sommar och vi har varit lediga hela familjen tillsammans. Eftersom J är lärare så har han alltid hela somrarna lediga. Och jag är fortfarande sjukskriven, men om en vecka så ska jag återgå till jobbet igen. Börjar med 50% sen får vi se hur snabbt det trappas upp. 
Ryggen är fortfarande inte bra och jag får ont om jag anstränger mig. J brukar få massera mig väldigt ofta eftersom det tillslut börjar stråla upp mot huvudet och jag får en hemsk huudvärk om jag inte masserar bort det direkt. 
 
I sommar har vi hunnit vara på Lycksele djurpark, umgåtts med massa vänner, varit i svärföräldrarnas stuga, varit i mina föräldrars stuga, haft kräftskiva, tittat på hus, byggt om altanen på baksidan och massa massa mer. 
Altanen på baksidan kan jag väl inte ta åt mig så mycket ära av. Jag och L for till mina föräldrars stuga en vecka så att vi inte skulle vara ivägen. 
 
Vi har börjat titta lite smått efter hus. Vi vill ha ett eget hus och det har varit drömmen ända sen vi köpte radhuset. Men eftersom vi bodde granne med en narkoman tidigare så fick vi lite brottom och hann inte spara till ett fristående hus direkt. Vi ville bara därifrån. 
Men nu har 3 år gått och vi har väl sagt att om vi hittar ett så lägger vi bud, men endast om vi är helt säker på att vi kan tänka oss bo där resten av livet. 
Det kan bli nu eller om ett år. Men vi vill gärna ha bestämt område innan lillan börjar skolan. 
 
Hur mår jag då?
Jo jag mår rätt så bra. Jag kan springa korta sträckor. Jag orkar vara uppe hela dagarna och orkar ta promenader på ca 1 timme eller mer beroende på fart. 
Vissa dagar är jag fortfarande lite trött, men som sagt så var jag väldigt sliten innan transplantationen så jag har ingen brådska med att bli helt bra. Kroppen måste få ta det i sin takt och jag försöker bara lyssna på kroppen och göra det som känns bäst. 
Jag börjar få lite magmuskler, sakta, sakta. 
 
<3

Permalink Levertransplantation Kommentarer (0) Trackbacks ()