Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

illamående

Suttit på sjukhuset en timme för provtagning, har morgonillamående från Hell, ont i huvet, trött och hungrig. Ingen frukt med mig heller. Detta är en dålig start på dagen. Hade varit bättre att stanna hemma i sängen.
Morgonillamående brukar höra ihop med skrumplever och dessa mornar saknar man inte att vara gravid. Jag verkligen hatar att må illa.
 
Igår var vi å köpte en "ny" bil. Yeyy...
Så nu ska bara bli av med våran nuvarande.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

18/6

Fick mitt väntade samtal från min läkare i fredags ändå. Jag hade just gett upp hoppet då telefonen plingade.
Min sjukdom har varit mer aktiv under det senaste året, dvs jag har varit sjukare. Proverna är fortfarande för höga. Nu är det frågan om vi ska öka mediciner och därmed öka infektionsrisken, eller om vi ska fortsätta som nu och öka risken att levern blir sämre. Jag fick välja själv och vi avvaktar med att öka mediciner till efter sommaren. Får jag infektioner så kan ju levern bli sämre pga det och jag vill inte riskera att behöva spendera sommaren på sjukhus.
Vätskan i benen går inte göra nåt åt. Stödstrumpor om jag vill. Blir det värre får man sätta in vätskedrivande medicin, men det är inte aktuellt ännu.
 
Jag är ändå glad att jag mår rätt så bra just nu.
 
Nu har jag även fått det sommarfint ute med blommor.*Tack För Hjälpen* Får hoppas att dom överlever och att ingen är där och petar :p
 
Snart Midsommar
3,5 veckor kvar till semester.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Väntar samtal

Denna veckan har jag varit trött. Känt mig sliten. Väntar nu på ett samtal från min läkare. Och jag hoppas innerligt att jag får samtalet idag, för sen går h*n tydligen på semester.
Jag känner mig ganska bortglömd och är inte direkt nöjd just nu
I januari gjorde jag ju min leverbiopsi, och efter det så fick jag veta att vi skulle diskutera en skarpare behandling. I maj skulle vi träffas och jag har gått och väntat och väntat. Har frågat om läkarbesöket då jag har ringt dit för andra ärenden. Igår ringde jag för att fråga hur det går och får då veta att det inte blir förrän juli/augusti pga semester.
 
Jag fick ett mail av min läkare tidigare där jag fick veta att mina levervärden var oförändrade, men enligt sköterskan så hade dom stigit och det var egentligen tänkt att jag skulle öka medicin, men att dom avvaktar till nästa provtagning.
 
Jag har börjat få vätska i benen och jag vet inte om det är i magen också. Benen värker när jag sitter mycket. Jag har svårt för att ha på mig byxor. Byxor som jag kunde ha för en månad sedan sitter nu för hårt. Jag ser typ gravid ut och jag skäms.
Jag börjar vara less på denna skitsjukdom som bara ska förstöra. Låt tiden gå fort så jag kan få en ny lever och ett nytt liv.
 
Fredagen den 13:e...
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

1/6

Juni månad, du är välkommen! 6 veckor kvar till semester nu. Bara att bita ihop.
Idag är jag slöare än allt. Försöker hålla mig uppe men det är jobbigt. Jag biter ihop. Det är alltid lättare att slappna av och vila när jag är ensam.

Nu längtar vi efter lite mer sommarvärme. slipps frysa och slippa jacka och långbyxor.

Jag måste försöka orka ta mig ner på stan och köpa nå nya sommarkläder. Måste även rensa min garderob på kläder som inte används.

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()