Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Done

Nu är mina maränger färdiga. Och vet ni? Dom blev jättegoda :)




I väntan på att dom ska bli klar.



Titta så gott :)
Tyvärr blev dom lite spruckna eftersom jag var tvungen att få isär dem som hade "vuxit" ihop... Vilket var dom flesta. Men jag orkade inte ta 2 plåtar, det hade nästan tagit 2 timmar i ungen. :O

Nu har man duschat och ätit middag. Älsk sitter fortfarande på skolan :/
Hoppas han kommer hem snart så vi kan åka iväg på bolaget innan dom stänger...Sen ska jag nog försöka få med mig honom på coop eller willys och köpa påskgodis. Ruskigt bra priser hade dom nu, men maxi tror jag inte har nåt så då skippar vi godiset där. :P

Har ont i huvet idag, och känner inte för att göra nåt ansträngande ikväll.. Packa måste göras och sen kanske vi får besök av herr henke..:P

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Maränger!

Goddagen!

Idag är jag inte lika pigg som jag var igår.. eller inte lika hurtig kanske man säger.
Jag har i alla fall gjort en någolunda vettig sak.. Jag har marränger i ugnen. Sista baket tills jag fyller år, så det känns skönt att det är klart, förutom tårta å så då.. men det kan jag ju inte göra förrän då..
Det blir typ chokladmarränger. Hade tängt göra dom fräna med både choklad och original halvt blandat, men när man ska spritsa ut dem så blev allt typ samma färg tyvärr... men det är väl smaken man vill åt ändå.
Däremot trodde jag inte att dom skulle växa så mycket i ugnen som de gör... Får hoppas de inte växer ihop allt för mycket så de blir fula...För då måste jag ju skära isär dem på nåt fiffigt sätt.

Receptet är enkelt.

Vispa samman 5 äggvitor till ett fast skum. Vispa på medelnivå.
Rör sedan ner 2,5dl socker och vispa med hög hastighet i ca 6 min. Smeten måste bli fast. Man ska kunna tippa bunken upp och ner utan att det rinner.
Man kan tillsätta lite salt om man vill.
Sen kan man även tillsätta valfri smak eller bara karamellfärg.
Ugnen ska vara på 150 grader och marängerna ska vara i ugnen i ca 50 min. De ska vara krispiga utanpå och kladdiga inuti :)
Sen är det bara att njuta :)

Jag såg att "New York Minute" går på tv idag. Det är en film som jag såg om och om igen för flera år sen.. På VHS, så det var inte igår direkt.

Ikväll ska vi packa allt så att vi kan ta oss iväg hem till R-fors fort imorn...Blir nog så att jag packar in katterna å grejerna i bilen och hämtar älsk på universitetet runt 2 kanske...
Blir middag hos bästa broder + sambo imorn med :)

Sen är ju den efterlängtade påskhelgen här.
Påsken i tryssjön är alltid lika kul. Pimpeltävling, tävlingar och massa trevligheter med släkten :D
Förra året hade ju syster stormagen så det blir lillens första påsk :) Känns kul!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

I brist på annat




Tog hand om mina döda rosor.. Alltid lika fint att dekorerea med dem. Får hoppas katterna ger F N i det bara..


Köksbänken :)


Älskar verkligen hyllan i köket <3

Just nu känns det som att jag flyr från mig själv.
Jag vill inte veta av verkligheten.

Idag har jag pysslat och påtat på i lägenheten sen jag vaknade...bara för att slippa tänka.
Jag har damsugit, damtorkat lite, diskat bort allt i köket, bäddat sängen, plockat bort kläder, vikt All tvätt, borstat katterna, suttit ute i solen en stund har jag även hunnit med...Har friserat håret lite och försökt ta bort utväxten på min "korta" sida.. så nu är det naturlig hårfärg där...
Till veckan hoppas jag att fridis ska hinna färga mitt hår..RÖTT... och det var inte en mesig rödfärg jag köpte heller så får hoppas att det blir så som jag förväntar mig...

Va å fika hos födesedagsbarnet igår med...Fick en riktigt god annanas/mangopaj som var glutenfri :) Inte dåligt!!
Nu vill ja hem!
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dax för tvätt

Dagens största planer har varit tvätt med många utropstecken. Tråkigt att jag får fixa tvätten ensam denna gång eftersom älsk jobbar, men det går bra det med. Nu är det snart klart. Ska bara hänga upp denna tvätt, sen har jag en handduk till som jag måste tvätta själv. Den har Lasse kissat på så den stinker apa. Han brukar aldrig kissa på andra ställen än i kattlådan, men vi hade torkat toagolvet med handduken och förmodligen började den lukta kattsand eller nåt... Men nu ska den bli fräsch igen :)
Den har varit mest handdukar och sängkläder i denna tvätt eftersom vi skulle tvätta upp allt som har legat i förrådet. Vi har bara aldrig orkat ta oss tid att tvätta det med, så nu blev det gjort =)..

Nu återstår bara frågan..vad ska jag hitta på sen?
Ska kika lite på injektioner och fundera hur jag ska göra exakt så det går bra imorn på praktiska provet.. Jag är tydligen först ut.
Sen har jag inget att göra från 9.15-13.00...:O Det blir säkert att jag försöker plugga eller nåt sånt. Skulle behöva ner på stan med, men vet inte om jag är så sugen på fara själv. Även om ja bara har nå bankärenden å sånt..

Imorn blir det fika med...Pär fyller 23, så då ska han buda på fika...Han ska till och med fixa lite glutenfritt, hör och häpna!! Nä han brukar faktiskt försöka fixa så även jag å jeppe kan fika.. :)
Snart är det påst med...shit va tiden springer iväg.
Snart är det väl sommar.
Å när jag nämner sommar...Älsk snackade med Nille idag, och dom har haft 14+ i skåne idag...Helt sjukt, här har det snöat och vart tråkigt väder. Längtar tills snön försvinner nu, vill ha sommar och värme. Slippa dessa eländiga vantar, tjocka jackor/tröjor, att man alltid ska frysa, blöta/kalla sockar.. Tänk att få gå med bara T-shirt utan att behöva frysa!!

En tv-kontrollant har vart här idag med...råkade snegla mot köksfönstret när ja skulle på toa å då såg jag en snubbe som typ stirrade in i våran lägenhet...men han gick när ja kollade ut. Sen skulle jag ut till tvättstugan och då stod han i trapphuset..Tvekade först, men gick sen ut. Då fråga han om jag bodde där. Han sa att han kunde hitta att jag har betalat tv-licenen. Jag berättade då att det var min sambo som hade betalt den och att dom redan hade ringt och kollat upp det...Fick iaf skriva under nåt papper.. Så nu hoppas jag att det är bra med det här annars blir jag tokig, för vi har faktiskt betalat!!

Nu har jag kikat på lite bilder...tattoobilder. Söker lite inspiration, jag vet ju ungefär hur jag vill ha den men jag vill ändå kika lite. Funderar även på att ta saxen i handen och frissera lite. Får se om jag orkar ikväll. Ska även färga håret inom en snar framtid. Var och köpte igår...:) Rött kan jag lova haha =) ska bli spännande.
Har som kommit fram till att rött är nog den färg som passar mig bäst. Eller mörkbrunt för den delen. Svart var snyggt, men man blir så blek i den och det är omöjligt att få bort färgen...Blont - not again!! Sliter på håret och passar ej mig.

Älsk har bränt ut ett skatespel till xbox, kanske ska prova det och fördriva lite dötid.
Ge tillbaka min syinspiration. Skolan som förstört det tror jag.
Nu ska jag rycka upp mig och gå ner till tvättstugan..

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mätt i magen

Det blev en riktig sovmorgon i morse. Riktigt skönt att få sova ut. Jag var helt trött igår kväll, förstår inte vad jag ha gjort. Jobbig vecka kanske? Eller inte..?? Gårdagen spenderades med Emma i alla fall. Blev fruktsallad och film :)
JUst det, vi var på ettårskalas igår med.. En i klassen bjöd på fika och hon bor typ granne med mig så varför inte :p

Idag har jag hunnit vara en sväng på strömpilen + maxi. Gick in på H&M och provade lite kläder. Hittade en fin jeansklänning med den var för stor och fanns inte i en storlek mindre..Min tur eller vadå?
Just när vi var påväg hem så ringer mamma och frågar om jag vill komma ner på stan... så efter lite funderingar så bestämde jag mig för att åka, och jag höll på att missa busen med :P
Jag fick god middag på Eurasia med :) Tackar för den!!

Nu är jag hemma igen och väldigt mätt. Men det känns rätt bra det med.
Ikväll blir det nog lugnt, har inget för mig så det blir kanske tv eller xbox...kände mig sugen på att sy tidigare idag, men...orkar inte fundera så mycket.

Hoppas alla har och får en bra kväll

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En lång dag

Tacosen igår satt riktigt gott i magen. Och mammas kolasås till efterrätt gjorde susen. :) Trevligt sällskap var det ju med!! Å lillemannen...När ja såg han krypa tänkte jag "men, det där ska han ju inte kunna, han är ju så liten"... Han ålade sig fram sist...ja utväcklingen är faschinerande tycker jag!!

I morse vaknade jag trött...Ovanligt? Tog migg upp efter en stund i alla fall och gjorde mig klar och så innan jag åt frukost. Älsk gick iväg 45min innan mig så jag kunde äta frukost i lugn och ro. Fick som tråkigt där en stund och funderade på att lägga upp hur en vanlig frukost oftast ser ut för mig.


Mina mediciner till frukost.
Det ser mer ut än det egentligen är eftersom kapslar helst inte ska ligga i dosetten, lösningen måste ligga i flaskan och en medicin är ljuskänslig och kan därför inte lämna asken.




2 mackor, ofta varma mackor i micron eftersom mina blir så torra, och det ser inte alls gott ut jag vet.
Sen mjölk eller obo'y till det.

Idag har det varit en lång dag på skolan. Vi har haft introduktion inför dessa 2 kurser som vi läser parrallelt med varandra. Och det är delkurs 1 i Anatomi, Radiologisk diagnostik & patologi och Strålningsfysik.
Sen blev det 2 slags föreläsningar.. grundläggande föreläsningar kan man kanske kalla dom.

Efter skolan förljde Emma med mig hem, vi käkade middag och sen följde jag henne för att titta på en lägenhet just här i mina krokar :) Den såg bra och fräsch ut så vi får se om vi blir "grannar" :)
Annars har ja inte gjort så mycket idag. Läst lite strålningsfysik inför morgondagen..

Det är våffeldagen idag, och inte har jag gjort några våfflor. Fy vad dåligt gjort av mig.
Jag kanske måste ta fram receptet som jag har nerskriver i min egna receptbok och grädda några som "kvällsfika"...

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tenta

Idag har jag haft tenta x2 igen. Denna gång var det andra delen på kursen som bestod av mikrobiologi och läkemedelsberäkning. PÅ läkemedelsberäkningen måste vi ha alla rätt för att bli godkända, så det håller jag tummarna för!!
Man blir så slut i hjärnan av att skriva tenta, men nu är det äntligen över.

SItter och väntar på att klockan ska gå. Ska hoppa in i duschen sen, fara förbi en sväng på maxi och sen till syster på middag. Blir tacos :D Längtar redan efter smaken!!
Och lillemannen kan tydligen krypa nu och reser sig massa, så det ska bli spännande att se :)

Jag gick in på affärn en snabbis efter tentan och syndade..(ovanligt?) köpte med mig lite choklad..haha :)
Och har fått en rätt trevlig nyhet idag med. Jag kanske ska få en ny "granne". Får hoppas lägenheten är fräsch och så, vore ju kul om vi blir grannar.. så då får man kanske 2 nya klasskamrater som bor här runt mig, + att jag redan har 1. När vi började var jag helt ensam här... det tar sig, bra klassen!!
Och Emma H, det är bara du säger till om jag ska följa och kika på lägenheten!
Sen ska jag kolla upp på internet hur jag tar mig bort till böleäng så ja kan hälsa på till helgen :)

Ska spela lite kryssbox nu!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Åderbråck?

Åkte iväg till sjukhuset i morse och lämnade prover. Var lite andra prover än vanligt som jag lämnade. weard. Men nu ska jag lämna 8 veckor i rad och sedan återgå till var 4e vecka. Känns lite jobbigt att måsta ta så ofta, men samtidigt så är det bra för dom måste kolla så jag "tål" det nya medicinen. Trots att jag ätit den tidigare.
Blev en sväng på medicinska biblioteket med, kikade i några böcker till kommande kurs, men lånade ingen. Kanske var dumt, men.. jaja.
Tog en Varm promenad hem i solen med. Dax att byta till vårjackan nu kan jag lova, höll på dö!!

Just när jag var vid lägenheten så ringde min läkare mig *Äntligen* Som jag har väntat på det samtalet...Jag fick veta att jag kunde ändra kortisonet nästa vecka istället för idag..suck, som jag har stressat över det där.
Blev lite snack och han säger att han ska boka in en ny undersökning. Gastroskopi, alltså att dom kör ner en tjock slang i halsen och kolla min matstrupe så att jag inte har fått åderbråck. Vilket man brukar få vid skrumplever. Jag kommer få lugnande innan, och det är jag glad för. Jag är redan nervös. Hatar att ha saker i halsen, mins när ja fick slangen genom näsan och det var det värsta som hänt, hur ska det då gå med en tjockare? :O
Hoppas verkligen att jag inte har nå åderbråck, för det skulle verkligen sabba min framtid!

Jag kommer förmodligen även få en tid till Ultrajud av buken, eftersom det var flera år sedan dom gjorde det sist.
Ska även ringa till gastroteamet för att be dem ta några övriga prover...vet ej vad ännu, men dom skulle tydligen veta.

Nu blir det att plugga vidare inför tentan imorn.
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tung dag

Hejhej Hallå!

Igår kväll hade vi det trevligt med lite kompisar här :) Blev en god hallon/rabarberpaj med vaniljvisp. Grabbarna har ju skrikit efter paj i månader nu så nu kanske dom blir lugna några veckor :P...
Jag har börjat använda kära Marie Hs goda recept till degen/smeten som egentligen är till blåbärspaj, men den funkar till alla pajer har jag märkt. Guldstjärna till dig!

Idag då? Jo jag klev upp, tog en stressad dusch och skyndade mig för att hinna till skolan till halv 9. Men mitt upp i allt stress blev jag jätteskakis, som vanligt när jag stressar, så jag gatt sätta mig ner och ta det lugnt i 20 minuter...Tog bussen till skolan istället och var framme 30 min senare än planerat. Annars har jag och Emma var Flitiga och pluggat fram till klockan 4. (förutom våran lite längre välbehövliga lunch). Blev träning på injektioner mellan 5-halv 7, vilket också behövdes för vi har examination nästa vecka.

Jag har i princip bara hunnit komma hem, käka middag (tack för jag slapp laga den) och nu koppla av.. Men jag är ändå lite stressad för jag måste snacka med min läkare innan imorn till frukost. För då ska jag ändra medicin... tror ni jag fått tag i nån som kan berätta till vilken dos på kortisonet?? Nope. Ringde förra veckan på tisdag och hörde, men jag har fortfarande inte fått svar. Så det känns surt. Måste nog droppa in på medicinmottagningen imorn efter blodproverna och höra om dom vet nåt..

Ikväll ska jag slappa på soffan. Kanske fixa en kladdkaka (det förtjänar jag) och bara ta det allmänt lugnt.
För imorn ska jag upp och ta prover som sagt och sen plugga skiter ur mig...

Nä nu ska ja göra annat.

//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Plugga idag?

Vaknade halv 9 av att någon viss granne ringde till J. Dom är nog påväg hem från Hemavan nu :)
Själv så somnade jag nästan om. Var trött och låg kvar till 10, men jag halvsov bara..Katterna var som mysiga/busiga och klängde runt en :)

Igår gjorde jag banan med choklad i ugnen och sen åt vi glass till det. Det är så gott!! + att våra bananer gatt ätas upp så..vad gör man inte :P
Sen komme fridis hit. Mycket trevligt. Blev lite skitsnack som vanligt och sen spelade vi guitarr hero :)
Den gröna milen gick ju på tv igår. Jag missade början, men orkade inte se klart hela. Det var kanske 20-30 min kvar å då somnade ja typ så då släckte jag tvn och kröp under täcket.

Idag ska jag försöka va duktig å plugga. Får hoppas att jag får nåt gjort bara. Imorn ska jag nog gå till skolan och sitta hela dagen för att få nåt gjort på riktigt.
Vad händer idag annars då? Vi kanske får besök av lite kompisar... annars blire nog bara lugna puckar. Ladda om inför en ny vecka troligen. Brukar bli så på söndagar, man hamnar framför söndagsfilmen på 4an. :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Indian?

Jag förstår inte hur man kan va pigg när man ligger i sängen och sen när man kliver upp och har ätit frukost å allt, då blir man trött igen.
Nu ska jag sätta mig och räkna en stund..och plugga allmänt inför tentan. Yayy..

Sen blir det en sväng på Maxi.

Hmm.. en "indian" passerade just fönstret. Undrar om det var seriöst eller om det är utklädnad :O

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mysig middag

Jag tycker nästan synd om J. Han gatt sitta kvar till halv 6 på skolan idag och plugga. Eller göra klart uppgifter. Så jag var snäll och fixade middag (som vanligt?). Det blev kotletter och hemmagjorda klyftisar med sallad och avokadosås. Väldigt gott blev det.
Och har man inte den finaste killen? Han komme hem med 10 röda rosor idag :D Jag blev jätteglad. Så jag hoppas jag lyckad hålla dem levande ett tag, får se hur det går.



Det blir så mycket mysigare när man har tända ljus när man äter. Fast det är något som bara görs på helgen, då man har tid att njuta av maten. Annars stressar man bara i sig maten, som i vanliga fall är väldigt lätt och okomplicerad.

Efter middan har vi suttit och spelat tv-spel. "Left 4 Dead". Riktigt kul eller vad man ska säga. Men det negativa är att man blir så inne i det man gör att man glömmer omgivningen lite. Så vi missade nästan 2 samtal från syrrans karl. Haha...tror vi får höja volymen på mobilerna eller nåt :p

NasseLasse har vart ute på en tripp ikväll. Säkert en timme. Sen började jag fundera vart han höll hus. Så gick ut å ropa lite, å efter en stund kommer en grå liten kisse i full speed och piper och är jätteglad. Sen när han kommer in springer han runt som en superlycklig lite kille :D

Snart åker älsk iväg på nattbio. Så det blir väl sängen för mig antar jag.
Imorn blir det en sväng på apoteket och hämta ut medicinen som kommit, och måste även springa in på Maxi och köpa kattsand... Vore ju onödigt om det skulle börja lukta i lägenheten.

Hoppas alla haft en trevlig kväll och får en fortsatt trevlig natt!
*You are the one and only honey*

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nattbio?

Mumma, jag fikade nybakta scones till frukost. Blev lite sen frukost men ändå, det var det värt!! Känner mig som duktig som fick värsta ilet och fixa lite bröd direkt på morgonen. Tur dom går fort å gör.
Jag känner mig rätt seg idag, typiskt?
Älsk ska på nattbio senare med syrrans karl. Det blir Avatar 3D. Äntligen ska han få se den, för jag har sagt nej 27 gånger :p Bion börjar tydligen 23.30, så får se om det blir sängen för mig då eller.
Det är typ redan lunchtid. Klockan flyger verkligen fram ibland.

Undrar om jag orkar fixa värsta middan ikväll eller inte. Jag är sugen på att va duktig men vet inte om jag orkar.
Ska nog inte sitta vid datorn mycke länge till heller. Har annat att göra. Plugga till exempel. Kanske blir en stund vid tv.n med :)
Visst ja, jag måste ner på strömpilen och hämta ut min medicin som har kommit. Är sugen på bränna massa pengar, men det ska jag inte göra för då blire inge bra. Får leva på vatten och skorpor resten av året kanske :P

Man kanske ska ta sig å träna idag? Synd att huvet är så förbannat illa idag bara. Känner mig tung å tjock i skallen :/

Ska ta å rycka upp katterna så dom inte bara sover bort hela dagen. Kanske måste sparka ut dom en stund :P

Just det. Jag glömde säga att vi såg "Sommar med Göran" igårkväll. Jag trodde filmen skulle va bättre, me nog fick man sig några goda skratt i alla fall.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bakardag

Nu har man vart i skolan och hållt på med läkemedelsberäkning  hela förmiddagen. Det var nyttigt men lite smådrygt mot slutet. Tur jag fick i mig en god köttfärspajsbit sen igår till lunch iaf :) Hann inte riktigt äta nån bra frukost i morse eftersom jag var så Trött.
Sen for jag å Emma hit och bakade och snackade en hel del :) Det blev nöttoppar och blåbärsrutor. Riktigt gott blev det. Tror nästan jag ska gömma bort kakorna för älsklingen så jag kan äta upp allt själv haha :)
Det va jättekul att ha sällskap med en från klassen och det går verkligen prata med henne!! Det måste göras
om - Snart!! :D

Undrar vad som står på dagens schema? Eller kvällens snarare. Det kommer väl bli plugg, men sen då? Träna eller film? Vi har ju snackat om att se film länge nu, men det har aldrig blivit av för att en viss person har suttit och pluggat så sent :P... men det behövs ju. Ja kan ju inte direkt förbjuda honom eftersom han måste ju klara skolan :)

Tror jag ska ställa mig i duschen och värma mig en stund! Vart som kall :P
Magen börjar låta nu - Igen? :O

Ha en trevlig dag/kväll

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Seg dag

Usch va trött jag va imorse. Mina ögon var typ alldeles rödsprängda när jag åt frukost (enligt gubben).
Sen traskade vi iväg till skolan i solen, riktigt skönt :)
Blev en Låååååååång dag med en 5 timmars föreläsning. Som tur är fick vi många raster :)  Men föreläsarn är lite smådryg att lyssna på.
Jag känner mig superkalasusel. Helt värdelös. Får se hur det blir till hösten.
Jag har verkligen inte mått för att plugga. Jag orkar inte fokusera på massa sjukdomar å massa andra saker när jag försöker ta hand om mig själv och min egen sjukdom. Vissa dagar orkar jag knappt kliva upp. Den mesta energin jag har i kroppen går till att orka vara stark. Jag ska klara det här, men jag behöver tid och stöttning.

Nä nu ska jag inte klaga. Det är så tråkigt att höra på.
Det blev en god köttfärspaj till middag, mmmuums. Finns kvar till lunch imorn med, det bästa!
Vi har plockat undan lite här hemma och fått bort den lilla disken som vi hade. Så nu ska jag nog våga bjuda hem Emma imorn. En klassis. Det ska bli jättekul! Ser jag verkligen fram emot!! Vi har laddat med bakgrejer så imorn ska vi baka och fika gott :)

Ikväll ska jag försöka plugga lite... sy om jag orkar... sen se tv. Får inte missa Andra Avenyn!!
I'm in Looove <3
Tack för att du finns för mig älsk!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pigg :O

Jag vaknade faktiskt pigg och utvilad idag, utan någon klocka. (förutom Js klocka som ringde strax efter 7) Jag kunde inte somna om för ja kände mig pigg i kroppen...fast låg kvar en timme ändå :P
Nu har jag ätit frukost och ska nog sätta mig och plugga snart. Men först ska jag invänta att klockan ska bli halv så jag kan ringa min kära läkare. Jag förstod inte riktigt allt han skrev i brevet jag fick igår så... bäst att fråga och vara säker innan man rör om i medicinhögen..måste även förnya ett recept..
Jag ska även börja ta prover varje vecka nu ett tag framöver för att se hur levervärderna blir av den nya medicinen...sedan fortsätta med 1 ggr/månad.

Har hunnit damtorka lite grann här hemma med faktiskt, å klockan är strax efter 9 :O shit va hurtig jag känner mig haha.

Undrar va det blir för träning idag. Fysgympan går nog bort tror jag... kanske lite löpning eller liknande...Eller simma? Jag får se helt enkelt.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kvällen

Usch vad jag har frysit ikväll. Har legat under en filt i soffan. Sen ställde jag mig i duschen en stund i Varmt vatten. Det gjorde susen. Jag blev både piggare och varmare =)
Katterna har äntligen hittat ut, och lämnat balkongen för första gången. Klart man spanar mycket efter dem i början för dom får ju inte springa bort :P Men dom hittar hem =)

Kvällen blev framför tv.n och vi myste med lite ost och kex + lite godis :)
Jag blev så frestad på affärn att två ostpaket följde med; taco och vitlök! Mumsigt.



"Stilig" karl man har?!!


Japp, han är verkligen stilig min karl!

Nu är det sängen som väntar och katterna får nog sova i hallen. Och jag ska nog ha öronproppar för att få sova i lugn och ro.

"Godnatt små kamrater och tack för idag"
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Storhandling

Hejhejhej!
Idag vaknade jag med huvudvärk. Somnade med det iofs... Var rätt seg och tog mig till skolan senare än jag hade planerat. Jag hade ganska tur kan man säga, för igår läste jag på schemat att vi började 10 idag.. men tydligen började vi 9. Fast de komiska va att föreläsarn inte heller hade sett det nya schemat och komme inte förrän klockan 10 :)
Det var en seg 4 timmars föreläsning + lunch i mitten såklart. Tack och lov för att dagen slutade :P
Det blev en promenad hem, och till min (inte) förvåning hade solen försvunnit, så typiskt. Jag såg den ju bara 20 minuter innan. Jag och älsk kastade oss i bilen direkt och for iväg på maxi för en storhandling, och då menar jag stor. Blev en sväng på apoteket först. Fick ett brev idag och mina prover har blivit lite bättre sen ja ökade kortisonet, så nu ska jag sätta in en ny medicin - imurel som jag använde i början. Får hoppas jag slipper den hemska magonten man kan få, men slapp den sist så hoppas på det nu med :)
Som sagt, storhandling. Ja det gick ju finnemang tills vi komme till kassan. "Vi slipper avstämning" tänkte vi, men icket. Så där stod vi och packade upp vara efter vara, allt stämde och sedan var det bara att packa ner allt igen.

Det blev snabb middag idag, hamburgare. Maten var klar ungefär samtidigt som jag hade packat upp allt och fått in allt i frysen. Men nu står den tjock och belåten så nu kanske vi inte behöver handla mer på ett bra tag :)
Ska snart gå och se familjen annorlunda. Jag tycker det är som ett mysigt program. Sa ju till älsklingen förut att jag ville ha 8 barn, haha.. Men jag lovar, det kommer det inte blir. Först och främst för att jag skulle inte klara av det, med bara tvätt å städning hela dagen och bara massa skrik, och sen för att jag själv/kroppen inte skulle klara det. Så han pustar nog ut haha :)

Ja just ja!! Helgens köp kanske ja ska visa. Kanske inte bästa bilderna men.. who cares :)


Denna tyckte jag verkligen om :) Härliga färger som jag tidigare knappt använt.
Man måste ju förändras nån gång :)


"I'm not a toy"
haha ja visst, det stämmer ju. Men köpte den inte pga texten. Det var fin och skön. Perfekt vardagströja :)


Passar utmärkt till mammas ena scarf som jag fick låna :)


Snäppet vidare, och jätteskön. Ska bara pilla bort den lilla rosetten, den gillade jag inte.


Trycket..


Sist men inte minst den andra scarfen jag lånade av mamma :)


Klockan flyger iväg. Nu ska jag springa till tv:n...
Sen blire myskväll.
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

I'm Back

Hejhej!
Nu är jag åter tillbaka till umeå, lägenheten, älsklingen, katterna, verkligheten.
Helgen har varit väldigt bra :)
I fredags när jag komme hem så for jag och mamma ganska direkt till Lord, våran klädbutik hemma - typ som vero moda. Jag provade massvis med kläder och byxor (jeansleggings mest) Och till slut bestämde jag mig och 3 tröjor eller t-shirts fick följa med hem. Hade kvar presentkort sen i julas så det blev knappt nåt att betala själv.. :) Har inte tagit nå kort på dem eftersom jag nyss kommit hem. Får se om jag orkar imorn.. Fick även låna 2 scarfs av mamma som hon inte använder.. :)
Sen blev det att laga middag, och jag som hade sagt till mamma att hon inte skulle göra nåt märkvärdigt...Vad tror ni det blev för mat? Jo plankstek. Ja sa "men mamma, jag sa ju att du inte skulle göra nåt märkvärdigt"...Men det hjälpte ju inte eftersom oxfilén var upptinad redan. Men maten var verkligen supergod!! Sen gick jag över til grannarna och pratade massa :) Jättetrevligt!

I lördas så blev det bakning för hela slanten. Min kära mor gjorde bullar, både till mig och till dem. Fast deras hade jag nog inte gjort ändå eftersom jag inte bör stå i massa mjöl.
SJälv så bakade jag 4 sorters kakor.. ska nog göra en till, troligen marränger, men det är för tidigt att göra dem eftersom de inte går frysa ner.
Sen ska jag inte nämna någonting om skotern....
Kvällen spenderades hos min morbror som fyller år :) Vi fick exotisk planka där och (glass)tårta, inte helt fel. Blev massa skitsnack där med och vi såg hockey och melodifestivalen. Själv var ja rätt trött och kanske inte på det mest socialaste humöret men...så är det ibland.

Idag har solen skinit, precis som igår :) Det blev sovmorron och det behövdes. Men sen har vi vart sega. Jag, mamma och pappa frågade varandra hela förmiddagen vad vi skulle göra... tillslut for vi till tryssjön, satte oss på isen och pimplade i solen. Fast det var inte supervarmt så det blev inte allf för länge. Fikade mackor och varm choklad med... Det är så gott att fika utomhus i "kylan" :D

Nu har jag som sagt kommit hem.
Jag ska snart slå mig ner i soffan och ta det lugnt, och vänta på att älsklingen ska sluta jobbet så jag får se honom. :)
Det är rätt bra att va ifrån varann ibland. Det är aldrig fel att sakna :)
Ha en trevlig kväll så hörs vi :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Påväg hem

Igårkväll så satt vi och funderade på vad vi ville göra. Först tänkte vi träna, men sen ändrade vi oss eftersom jag ska åka hemåt idag och vara borta hela helgen. Vi bestämde oss för att fara och se bio istället. Det blev "Farsan", den var faktiskt riktigt bra. Vi satt och skratta typ hela filmen. :)

Idag har man inte vart så hurtig. Sovit, duschat, packat, ätit... Men jag har hunnit med att sy lite grann i alla fall :) Jag sydde dom rosa byxorna :P Och jag valde att sätta blå mudd bara för att det skulle bli fränare :)

Resultatet:

Fast det är mycket knalligare färger i verkligheten. Orkar inte bråka med kameran just nu :p

Omlott-tröjan som jag håller på med börjar närma sig slutet. Har inte bestämt hur jag ska göra ärmmudderingen ännu och den fattas snörning. Men annars:



Funderar på att sy fast lejonmärket faktiskt. Det passar ju den orangea färgen :)

Nu ska jag ta och göra mig i ordning sen ska jag passa in bussen så jag inte missar den :) Måste ta mig till sjukhuset först.

Vi hörs efter helgen :)
Ha en trevlig helg och ta hand om varandra.
<3
//Hanna

Permalink Sysidan Kommentarer (1) Trackbacks ()

Proppis

Tack för igår älskade vän :)
Usch och fy vad mätt jag var. Det är ofattbart. Vi åt tacos och inte mer än vanligt, sen blev det pollykaka till efterrätt =) Flera timmar efter middagen, när jag skulle hem så var jag fortfarande proppmätt och mådde illa pga det :P Vaknade däremot vrålhungrig i morse. Det brukar bli så, somnar man mätt så vakna man hunrig, eller i alla fall jag.

Tog en sovmorgon idag, det behövdes. Idag blir det plugg. Sen blir det nog någon form av träning, har inte bestäm vad än bara. Jag vill inte träna själv, men jag vette 17 om jag kan få grabbarna att slita sig från fysgympan. Kanske om jag gullar med dom.

Har inte bestämt vilken dag jag ska åka hem heller. Freda mitt på dan/kväll eller lördamorron? Inte lätt dehär inte. Vi måste storhandla här med. Fylla upp frysen lite :O

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

10 mars = ett år till


Idag är det den 10 mars.
Idag är det den sämsta dagen på hela året.
Just idag för 7 år sedan blev jag sjuk.
Tiden går så fort.

Endel kanske tycker jag är fjantig som tänker såhär,
men det är en del av mig.

För varje dag som går så kommer jag en dag närmare ett nytt liv med en frisk lever.
Jag ser det rätt ljust idag, men samtidigt är jag rädd att nånting ska gå fel.
Jag är för ung för att kliva ner i en grav.

Tack alla som står mig nära till i livet :)
Utan er fungerar jag inte!
Jag skulle aldrig vara en jag är idag utan er.

Lev alltid som om det vore din sista dag i livet!
Man ska inte behöva vara med om nåt hemskt för att fatta att livet kan vända närsomhelst,
och att det kan bli alldeles för kort.
Man ska Alltid ta vara på livet och dagen!

Visa din kärlek till dem som betyder något för dig.
Några fina ord, en kram, en puss.
Sitt inte kvar här, gör det nu på en gång!

<3


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fysgympa

Igår var det ju fysgympa och usch så tungt det var. Jag är så fruktansvärt tjurig att jag vägrar ge upp. Får jag vila i 2 minuter så kör ja gärnet sen igen... Och istället för att klara hela passet utan att vila så kör jag tills jag stupar, vilar några minuter sen kör jag gärnet igen. Älsk sa åt mig flera gånger att gå och vila för han såg att jag va typ helt borta å totalt slut. Men jag vägrar ju lyssna för min envishet tog över. Tror jag ska gå på nån lättare gympa nästa vecka :P Bygga upp kondisen lite med innan jag kör på de tunga sakerna. 
Jag var även på dåligt humör eftersom ja tyckte det gick dåligt, så jag måste be om ursäkt om ja va otrevlig eller så men...Det är så jag fungerar :p Och det får man ta.

Det blev en tidig kväll. Vi la oss vid 10 och såg veckans outsiders på datorn innan vi somnade. Vaknade i morse av att klockan ringde och jag klev upp och kollade schemat och kollade cambro. Eftersom vi har fått åhörarkopia och det finns uppgifter att göra så stannade jag hemma. Kröp ner bredvid min prins en stund till :)

Känner mig sugen på att sy, men jag vet inte vad jag ska sy för nåt, därför blir det inte av.
Fick ett knallrosa tyg av mormor, verkligen jättefränt. Så jag ska göra ett par byxor av det, men sen vet jag inte. Jag vill sy en overall, men jag tror jag måste ha ett fleecetyg för att det ska bli bra. Det är inte så värt att göra en kall/tunn overall direkt.

Ikväll blir det middag med bästvännen :) Ser jag fram emot!! Lite HannaFrida säger man inte nej till.

Nä nu ska jag försöka plugga lite.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens middag

Nu har jag varit duktig och gjort middag - redan :O Nä tanken är att jag eller vi ska äta nu snart för att slippa håll på träningen...Tror jag blir ensam som äter innan faktiskt, J äter nog efteråt.
Hur som haver så står det en nygjord lasagne på spisen som jag snart ska hugga in i. Mums. Det var verkligen länge sen jag gjorde lasagne.  Lite bilder kommer nu..


Dålig bild I know.. ser mycket godare ut i verklgheten.


Mina cupcakes som jag gjorde när henke skulle komma. Blev bara vanliga enkla. Några med lite choklad under frostingen...Orkar inte pyssla och göra det seriöst. Det blir ju gott ändå :)


Lasse har vågat ta sig från husväggen och längst ut på balkongen :P Ska bli skönt när dom båda börjar lämna balkongen och rör på sig lite.


Mmm, va mysigt och ligga och håra ner mattes alla kläder hon syr.


Har även en trött Lasse. Tror jag måste springa runt med snöret nu och aktivera dem.

Snart blir det käk med som sagt.
Sen träning, fysgympa om mina benhinnor tillåter det. Har börjat få ont. Kan inte sitta med benen i kors för då börjar det göra ont konstigt nog. Även när jag går fort...

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tenta x 2

Nu har jag kommit hem från östra paviljongen. På dagens schema stod det tenta, i 2 olika delar dessutom. Det var Allmän farmakologi och Klinisk kemi. Det kändes väl sådär. Jag tycker det är så svårt att veta, eller känna hur det gick. För ibland kan man tycka att det kändes jättebra men resultatet visar något helt annat. Vissa gånger är det tvärt om. Så det är egentligen bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa. Jag blir så less med för vi har inte fått veta resultatet från förra tentan heller - Specifika sjukdomstillstånd. Hoppas det kommer vilken dag som helst. För det har redan gått över tiden.

Nu under dagen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske sy?
Sen ikväll hoppas jag det blir träning. Har däremot inte bestämt mig om jag ska orka med fysgympan, eller om det blir annat. Fysgympan är ju väldigt kul och man blir peppad av musiken och av att det är så många som är där. Får se hur det blir helt enkelt.

Kanske ska ta mig lite lunch nu och sedan greja med lite tyger. Klippa ut och sy. Får se :)

Imorn blir det iaf Date med världens bästa Frida. Ska käka middag och så..Iiihh ska bli kul!!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

tråkplugg

Usch. Jag är Redan less på att plugga. Vette fasen hur det kommer gå tomorrow, men just nu känns det som om jag inte riktigt bryr mig.
Jag vet inte vad jag vill här i livet. Pluggar jag rätt? Troligen inte...
Vad vill jag jobba med i 20 år eller resten av livet? Jag känner inte att en utbildning är prio ett för mig. Jag kan tänka mig ett skitjobb bara jag får leva.

Undrar när sambon kommer hem. Lite fika i magen vore inte dumt.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tentaplugg?

Gomorron! Eller god fömiddag kanske. Jag tog en sovmorgon idag och klev upp runt 10. Det har levt om i fönstret i sovrummet hela natten. Det låter som att glaset ska tryckas ihop och gå sönder, för det knarrar som och smäller ibland.
Älsk glömde sin matlåda på köksbänken i morse. Så det blev en perfekt frukost/lunch till mig :) Ringde såklart och hörde me han så han inte skulle ha den :p

Sitter i köket nu med massa plugg framför mig. Jag står inte ut med allt plugg just nu. Jag önskar jag kunde fokusera mer och plugga betydligt mycket mer. Men det är inte så lätt att anstränga sig hela tiden. Försöker hålla tankarna på roliga och bra saker för att orka med vardagen. Jag har kommit rätt långt och gråter inte varje gång jag tänker på den jobbiga dagen om ni förstår. Jag kan prata om det rätt bra nu :) Men har dock inte smält det helt, för jag tar lätt illa upp av ingenting.

Ja just det, plugg. Det är Klinisk kemi och farmakologi som ska pluggas. Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det, men det löser sig.

Vissa människor förstår jag mig inte på. Varför slänger man ur sig vissa saker som är så otroligt onödiga.
Skit samma...
Nu måste jag plugga.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tvätt i (för) stora lass

Idag är det tvätt som står högst upp på listan. JAg trodde vi skulle få använda alla 4 maskiner under 3 timmar så att vi kanske skulle hinna med all smutstvätt, men icket. Jag skäms ju över att vi inte har tvättat sen vi flyttade. Och det är ändå en månad om inte mer. Pinsamt!!! Men idag blir alla kläder bortgjorda, och förhoppningsvis tar jag alla handdukar och sängkläder imorn. Bara tiden finns kvar :)

Sen är det plugg som gäller. Jag känner mig inte så pepp. Vet inte vad felet är men just nu orkar jag inte koncentrera mig på skolan. Vill fokusera på livet en stund. Slippa stressa över tentor hela jäkla tiden.

Ska försöka hinna göra cupcakes idag hade jag tänkt. Henke har fyllt år å han ska komma hit idag så vi måste ha nåt att bjuda på ju :)
Sen vill jag sy, men vet inte när ja ska hinna med det. Har inte kollat igenom mormors tyger än heller.
Nä nu måste jag springa till tvättstugan.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Världens finaste

Igår blev det plugg på skolan hela dagen, och innan jag fick gå hem skulle jag vaccineras mot hepatit. Dom är inte direkt försiktig när dom ger sprutan. Själva sticket gör inte ont men dom kan ju inte spruta in vaccinet hur fort som helst i kroppen, det är ju då det svider eller bränner. Menmen, det gick  bra och jag har inte ett dugg ont i armen idag. Vet att endel fick ont i armen dagen efter. Hade väl tur då :)

Blev att snabba sig hem och fixa till sig lite innan vi drog ner på stan. Blev middag på Allstar. Orkade seriöst ingen efterrätt. Jag var proppis :) Trevligt sällskap var det med.


Titta vad jag fått av världens underbaraste pojkvän :)
Love you honey!


Idag har vi vart en sväng hos syster m.fam. Mamma å pappa var där med eftersom de ska vara barnvakt :) Fick lite tyg av mamma som mormor hade skickat med. Ska kolla igenom det snart. Blir nog jättebra tror jag!!
Vi for ner på stan en stund med, och jag köpte orange tråd. Så nu ska jag försöka få till mit orangea band på en vit omlotttröja som jag började med för jättejänge sen.
Blev lite handling på vägen hem med. Kattmaten tar ju slut på en gång känns det som, och mjölk dricks ju jämt :) Det slank även ner en chipspåse. Måste ju ha nånting gott att äta ikväll om jag ska klara mig ensam framför plugget. Ser verkligen inte fram emot att plugga, men jag måste. Kanske inte till sent i kväll men nån timme i alla fall.
Snart ska jag börja med middag så vi orkar med kvällen. Älsk ska på House of metall. Är lite avis, för jag vill se Dead by april, men jag orkar inte lägga ut 400:- för att se ett band bara. Vet att han kommer se 4 band minst...

Har ont i foten med. Fick det igår och vet inte varför. Men det är väl nåt som ligger konstigt bara. Sen gjorde jag illa min hand igår. Men det var klantit av mig. Det går över :)

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytränat

Nu har vi vart iväg på IKSU. Jag, J, Pär, Anneli å Kalle. Det blev simning för damerna och lite skrotlyft för gubbarna. Det var riktigt skönt att simma kan jag lova, och en trevlig pratstund blev det med :) Som kul att man får lära känna en ny och att en till tjej kommer in bland oss :) Det uppskattas väldigt mycket av mig!

På vägen hem blev det stopp på Ålidhem. Jag å älsk var så hungrig. Det blev inte så mycket till middag och dålig lunch och halvbra frukost, haha. Så vi köpte lite mat, yoghurt och en Ben&Jerry :)
Mat i magen väntar nu

Natti Natti
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Till er som inte vet.

Jag kan börja att tala om för dom som har undrat att jag kommer måsta genomgå en levertransplantation. Alltså byta lever. När det blir är fortfarande oklart och kommer nog vara det tills det är dags, men dom gissar på mellan 5 och 10 år bort.
Jag har kikat runt lite på levertransplantationer på internet och tydligen skär dom upp hela magen som ett "mercedesmärke" eller nästan som en peacemärke. Det känns ju inte så lockande att gå ett sånt fett är på hela magen, men så länge jag blir friskare och får ett bättre liv så ställer jag upp.
Jag har haft lite tid på mig att tänka igenom allt och till en början kändes det rent ut sagt förjävligt. Jag kommer aldrig tycka det ska bli kul, men om jag måste för att överleva så finns det inga alternativ.
Jag känner mig alldelels för ung för det. Om 20 år och frammåt hade det känts mer okej.
Jag har aldrig någonsin druckit alkohol (förutom smakat nån droppe ibland) och tycker det är fel att jag som var en ung, vältränad och frisk 13åring skulle få en sån här sjukdom som då förstörde min framtid. Det är klart att jag fortfarande drömmer mig bort och tänker på hur livet vore utan denna sjukdom. Men detta är mitt liv nu så jag måste ju försöka se det positivt.

Min sjukdom heter Autoimmunhepatit och det är en kronisk leverinflammation. Varför vissa personer får denna sjukdomen är fortfarande oklar, men det forskas en hel del. Under mina snart 7 år (den 10 mars)  med sjukdomen har man kommit fram till lite nytt.
ca 70% av de drabbade är kvinnor. Den utlösande faktorn kan vara ett okänt virus, läkemedel eller toxin. De allra flesta med leversjukdom känner sig trötta, och det är väl det som gör mig så trött med.
Det är bara ett fåtal patienter som måste genomgå levertransplantation eftersom de inte svarar på immunosupprimerande behandling eller utvecklar dekompenserad leversjukdom.
Med autoimmun hepatit menar man att det egna immunförsvaret angriper levercellerna. Mina läkare har förklarat det som att det pågår ett inbördeskrig i levern. Man skjuter på sitt eget läger.

Den fakta som kommer nedanför är tagen från min läkare.

Autoimmun hepatit, en ovanlig och ibland allvarlig leversjukdom som framför allt drabbar kvinnor.

Det handlar om ett slags kronisk leverinflammation med immunologisk bakgrund, dvs. att den antas vara framkallad av immunförsvar mot de egna levercellerna. Ungefär 75 % av de insjuknade är kvinnor. Sjukdomsbilden varierar från en mild och närmast symptomfri form till mycket svår inflammation. Man har noterat två typiska perioder för insjuknandet: Dels i 20-årsåldern, dels efter medelåldern. Obehandlad kan sjukdomen få en dramatisk utveckling där de flesta drabbas av skrumplever. Med rätt läkemedel blir närmare 90 % av patienterna bättre, men också med en sådan behandling får ca 40 % skrumplever. Ett alternativ utöver behandling med immundämpande läkemedel är levertransplantation.

Trots att autoimmun hepatit varit känd sedan 1950-talet är det ännu oklart hur vanlig sjukdomen är; det finns inte heller många studier av behandlingsresultat, långtidsöverlevnad, komplikationer, sjuklighet och dödlighet. Inför arbetet med avhandlingen samlades via SILK (svensk internmedicinsk leverklubb) information om alla kända patienter med autoimmun hepatit på de svenska universitetssjukhusen och den kompletterades med uppgifter från cancerregistret, dödsorsaksregistret och medicinska födsloregistret.

I studien ingår 473 patienter med säkerställd autoimmun hepatit, vilket är den största beskrivna gruppen i världen. Totalt sett beräknas förekomsten vara ungefär 11 fall per 100 000 inv. Varje år insjuknar lite mindre än 1 person per 100 000 och var tredje patient har skrumplever redan vid insjuknandet. De immunhämmande läkemedel som används fungerar förhållandevis bra. Trots behandling dör ändå hälften av patienterna i någon leverorsakad sjukdom.

Flera kvinnor med autoimmun hepatit har fött barn, även kvinnor med skrumplever och levertransplanterade. Inga ökade risker för barnen har då noterats, däremot förekommer en högre andel kejsarsnitt samt ökad risk för att sjukdomen ska blossa upp efter förlossningen. Det finns också ökad risk för cancer hos patienter med autoimmun hepatit. Det gäller särskilt levercancer, liksom vid andra sjukdomar med skrumplever eller leverinflammation. I avhandlingen noteras dessutom ökad risk för lymfkörtelcancer (lymfom) vid autoimmun hepatit; det har inte visats förut men denna cancerform förekommer i ökad omfattning hos personer med autoimmuna sjukdomar.

Nu måste jag sätta mig och plugga. Hoppas ni fått veta lite mer :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Träningsvärk!

Ja idag har jag träningsvärk från så gott som topp till tå. Fast det är rätt skönt med, för då vet man att man har tränat bra och att det har gett nåt =)
Tänkte gå till skolan i morse, men kände att jag skulle gå alldeles för långsamt så tog bussen. Vi hade venprovtagning idag. Så nu har man lyckats med att få ut blod. Sist gick det ju inte superbra :P Men man känner sig fortfarande inte superbra, och det lär bli nervöst å jobbigt på kommande VFU med haha. Skrämmande. Det går ju som bra när man gör det på  nån i klassen som man känner lite, men patienter känner man inte och vill därför inte göra "fel" eller misslyckas.

Det blev lunch på Corona idag, dagens lunch 2 för 1, inte helt fel :) Sen promenerade jag och älsklingen hemmåt med mina onda ben. Vi skulle egentligen sitta kvar och plugga på skolan, men en av oss är inte så smart och glömmer dataladdaren så när jag hade slutat var batteriet slut. Oklokt gjort :p

Blev lite snabbhandling på hemvägen med. Måste baka känner jag, men vad? :p
Måste verkligen plugga nu med. Tenta snart ju..ovanligt. Har tenta varannan vecka 3 gånger nu...+ att de 2 kommande är 2 tentor i en tenta eller va man ska säga..2 olika delar i varje.

Var sugen på sy ju.. men det får vänta.
Ska försöka träna imorn igen. Nu ska det bli hårdkörning :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helt slut

Nu har vi varit på IKSU och jag har vart med på första fysgympan. Hade först tänk löpa lite på band, men det kändes så fruktansvärt tråkigt så jag bestämde mig för att följa me grabbarna på gympan. Jag tycker att jag klarade det väldigt bra. Okej, det var skitjobbigt och jag gick och vilade 2 gånger, men jag har tränat rätt dåligt på slutet. Nu får det vara nog med slötid för mig..Ska försöka bränna lite fett på mage och lår nu innan sommarn haha :)
Får alltid så dåligt samvete efter att jag tränat hårt. Tycker så synd om min kropp och jag är skiträdd för att levern ska spricka. Den kan göra det om jag som leversjuk börjar träna stenhårt. Måste egenetligen stegra träningen långsamt. Men man rycks ju med så bra när man är massor med människor som tränar och peppar varandra. :)

Ikväll blir det att ligga på soffan.. eller kanske blir sängen snart till och med :P Fast först blir det duschen. Vi skippade det på IKSU eftersom vi inte hade käkat middag, men nu när den har kommit ner i magen börjar det bli dags :)

HAde egentligen tänkt sy lite ikväll, men orkar inte det. Är heeeelt slut i kroppen. Får hoppas jag tar mig ur sängen imorn på morgonen, för då är det dags för träning på venprovtagning :) Får hoppas det blir kul. Men jag vet inte om jag kommer tillåta nån sticka mig ännu. Tog ju prover idag så det lär göra Ont om dom ska sticka idag igen, och i min högra arm är jag sönderstucken och bara ärrig. Det brukar vara svårt att sticka där med andra ord. Vi får se helt enkelt.

Goood night, and sweeeeet dreams =)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bokat tid!

Idag har jag varit på sjukhuset och lämnat prover. Det var väldigt mycket folk, men tog väl egentligen inte så himla lång tid. Älsklingen förljde med som sällskap =) Sen for vi ner på stan och köpte present åt Henke, tror det blir kanon, men vågar inte skriva här vad vi köpte :P
Sen gullade jag lite med J så att vi kunde gå in på Gina Tricot. Provade en tunika som jag provat tidigare, och denna gång så bestämde jag mig för att köpa den.


Funkar perfekt till ett par leggings och en skärp :)

Sen gick vi till Ankis sy-nånting-affär. Har "presentkort" som funkar på ca 100 affärer på stan, så passade på.
Och edt blev lite saker =)


Märkena var ruskit billiga så slog till på 4 stycken. Och sen 3 olika färger på band. Röd, orange och svart. Perfekt när man ska sy tröjor. Orkar inte bråka med symaskinen och göra egna, för det tar så tid och är pillrigt. Tycker då jag.

Sen till dagens höjdpunkt!
Nu har jag bokat tid på Red Dragon Tattoo.. Och det säger sig själv!!! I maj blir det gaddning. Åh vad jag längtar!! Min skyddsängel ska äntligen hamna på plats och den kommer förevigt vaka över mig och ge mig stöd. Jag kommer alltid kunna tänka tillbaka på mitt liv, allt som jag gått igenom. Och tacka denna ängel för att den vänt mitt liv en gång... Ni som läst min bok kanske förstår vad jag pratar om.
Nu är Hannapanna glad!
Blir förhoppningsvis träning ikväll med :) Bara jag får med mig grabbsen.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

huvudvärk

Är rätt less på att ha ont i huvudet. Har haft det sen i fredags. Men det kommer och går lixom, eller så förtränger jag den ibland... Får hoppas den försvinner helt snart så jag kan få sätta mig i lugn och ro och plugga. Orkar inte fokusera riktigt.

Har tagit mig en välbehövlig dusch idag. Man blir så mycket piggare av att duscha, i alla fall jag. Hade gärna tränat idag, men får hoppas det blir av imorn.
Det blir provtagning imorn istället för idag med, sen blir det en sväng ner på stan. Fixa en present åt Henke.. sen få vi se vad som händer. Jag är sugen på kolla lite kläder men får se om vi orkar/har tid.
På nåt vänster är det som om pengar försvinner från mitt konto utan att jag vet om det. Fattar inte hur det kan stå -3000 när jag inte ens rört kontot...:O Sen hatar jag min bank för jag får sämsta uppgifterna på vart pengar tar vägen... Är väldigt ofta som jag tycker att pengar har försvunnit utan anledning och så ska det fasen inte vara. Det är INTE okej.

Funderar vad jag ska se på tv ikväll. Vill se både "Familjen annorlunda" och "Outsiders"...men de går samtidigt. Får väl se ena  senare på internet.

Nä man kanske ska försöka ringa några samtal framöver...måste kolla upp med banken om det är jag som är cenil eller vad det är frågan om...

Ha en trevlig kväll :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1 mars

Tänk att det redan är mars. Tiden bara flyger iväg! Det var nyss jul ju, eller sommar. Känns som jag började universietet för 2 månader sen :P

Idag känner jag mig 1000 gånger piggare och gladare. Okej, pigg var väl till att överdriva. Håller typ på att somna här i soffan. Skulle egentligen följa älsklingen till skolan idag så jag kunde gå till sjukhuset och lämna prover, och gå till vårdvetarhuset och lämna lite papper till en lärare. Vi hade tänkt ta oss till IKSU sen, men när vi packade så kom vi på att vi bara har ett lås, och bestämde därför att vi skjuter fram allt en dag. :p Skulle gärna kunna sova 2 timmar till, men tror inte det är värt det.

Igår när älsk slutade jobbet hade jag släkt ner och tänt massvis med ljus och gjort det mysigt. Jag hade ju varit så grinig på dagen så jag hade dåligt samvete. Vi skulle egentligen starta en film, men vi såg klart Wallander, och sen såg vi sista perioden på hockeyfinalen USA-Kanada. Riktigt spännande faktiskt.

Katterna är glada och livliga. Lasse jagar Lotta runt i hela lägenheten, och hon fräser och har sig :p knäppkatterna.

Undrar om det finns nåt på tv... måste plugga sen, men tar det snart.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()