Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

jag överlevde :p

Ja jag överlevde min operation i munnen och visdomstanden är borta. Jag fick inget lugnande som jag först bett om. De tyckte det var bättre att satsa på smärtstillande efteråt istället och det höll jag med om. Jag blödde lite igår men det slutade heot under natten.  Jag har inte haft jätteont vilket jag är väldigt glad för. Men jag trodde aldrig man kunde ha såhär lite ont efteråt. Får kanske ondare imorn..jag har lite ondare idag än för igår. Tagit två tabletter ipren sammanlagt och sen tog jag en ketogan igårkväll. Ketogan är rätt starkt och även om jag har en väldigt svag dos så blir jag full och helt borta i huvet.  Idag har jag mått lite illa. Speciellt förmiddagen.  Då trodde jag att jag skulle kräkad flera gånger.  Men jag tvingade i mig lite potatismos och lite korv. Har inte ätit så mycket. Mest druckigt men försöker äta så gott det går. 
 
Idag har vi varit vid älven och ätit. Det blev mysigt men dock så kände jag mig så trött att jag inte orkadr. Jag och lillan åkte hem 19.30. Och nu sover hon sött. Själv är jag så trött att ögonen snart slår igen.  Tror jag är lite påverkad fortfarande av de starka tabletterna. 
 
Ett bra hursmorstips mot smärta. Alla vet ju att det är skönt att svalka om man har ont/gjort illa sig/har feber. Frys in mjöl i en påse (och ställ gärna i en burk så inte påsen går sönder).  Det blir jättemjukt och behagligt att lägga på det onda. Inte så bekvämt att lägga på en fryst påse med grönsaker tex..
 
Nä nu ska jag nog försöka sova. Hade svårt att sova igårnatt och vaknade en gång i halvtimmen/timmen. 
Godnatt
Hoppas alla haft en mycket trevlig midsommar.  
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

nervös?

Imorgon torsdag ska jag operera ut en visdomstand. Jag längtar inte. Tiden ät inte rikigt bra med tanke på semester och midaommar och flytt. Jag har aldrig dragit en tand tidigare. Och nu måste jag ta bort en som inte ryms i munnen. Halva ligger under käkbenet och måste bort helt enkelt.
 
Lillan sover, äntligen.  Hon hat varit överspeedad och jättetrött. Det var väldigt svårt att få henne att slappna av, men till slut så. Hon behövde verkligen sova. Det blev ingen sömn under dagen. Eller jo 10 min i bilen. Jag har hittat mig ett pat skor till bröllopet. 
 
Nu ska jag vila en stund.
Försöka tänka bort nerverna för imorgon. 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Regret

Vilken dag det har varit. Jag kommer troligen ångra mig imorgon. 
 
Lillan är fortfarande hemma, men nu börjar jag väl vara osäker på om hon kanske kan fara på förskolan imorgon. Men vi har ordnat barnvakt så hon får va hemma.
På förmiddagen så bestämde jag mig för att försöka få nåt gjort, så jag vek lite tvätt. Sen blev jag väldigt trött och lillan var också väldigt under förmiddagen så jag gjorde ett försök att få henne att somna före lunch. Men det blev jag som småsov lite. Men hade hela tiden koll på vart L var. 
Sen åt vi lunch och vi började tvätta kläder. Det tog på krafterna det med, så jag gjorde ett nytt försök att lägga lillan då jag själv behövde vila. Men hon ville inte somna. Själv somnade jag, men vaknade då hon försökte klättra över mig. Så det blev en kort lur. 

Nåja. L blev riktigt förbannad för att hon inte fick bära tvättkorgen själv när vi var färdig. Hon höll på att tippa ut allt på golvet i trapphuset så jag försökte förklara att vi skulle hjälpas åt. Nope, iställlet blev det gallskrik i trapphuser. Själv tycker jag det är lite pinigt ibland, men bara att bära upp ett skrikande barn och försöka verka lugn. Sen tänkte jag börja med middagen, men lillan var fortfarande inte nöjd. Inget var bra. Tröttheten tog över. Så jag försökte tappert med böcker, pussel, macka. Dock blev det bara värre då hon skulle smöra mackan själv och det gick inte som hon ville. Så hon skrek och grinade i upp mot 30 min för hon var så arg och trött. Hoppas inte grannarna tror vi är dum i huvet. 

Sen bestämde jag mig för att starta datorn så då la hon sig och titta på musikvideor så jag kunde få maten klar. Pju. Svettigt. 
Ja denna dagen kommer nog sätta sina spår. Mamman är inte pigg.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

min

Jag har länge tittat på en kjol men aldrig orkat prova. Första gången jag såg den så tyckte jag den var lite ful-snygg. Sen har jag tänkt på den och letat den och nu är den äntligen min. Fick även med mig en blus och nå hårblommor som jag tänkte ha till bröllopet. 
 
Idag efter jobbet for jag och grattade Js syster som tagit studenten. Tråkigt bara att det blev regn för dom.  
 
Lillan är väl i stort sett frisk. Dom flesta prickarna har små skorpor kvar men det är några stora bråkiga ena kvar i ansiktet.  Ävwn nån under foten som är osäkra. 
 
Nu vill jag ha helg. Jag har bara fredag kvar sen semester.  Första helgen kommer vi spendera i stugan med mor och far. Ska bli mysigt. 
 
Nu ska jag vänta på att J ska släppa datorn.  Sja bli skönt när han inte har massa måsten vid datorn. Ibland vill kag bara kasta ut den genom fönstret :p 
 
God natt
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

måndag

I fredags träffade jag några högstadiekompisar och det var jättetrevligt!  Mycket skratt blev det. Sen på lördag var det möhippa. Också massa skoj och skratt.  Däremot blev det lite jobbar på lördagen så jag både hade sovit dåligt på natten och inte kunnat vila under dagen. Man känner sig som en gammal gumma i denna kroppen. 
 
Sömnen har jag haft problem med i ca en vecka. Jag har haft såhär flera gånger förut. Några veckor med dålig sömn sen blir det bra igen.  Vet att en biverkning på en medicn är sömnsvårigheter men det känns ändå konstigt att det ska komma och gå.. 
 
Är hemma med lillan heller idag med. J har mycket på jobbet nu med alla betyg som ska sättas. Det är lite jobbgt att va hemma med sjukt barn då barnet är piggare än allt. Hon har inte visat så mycket sjukdomstecken men måste ändå vara hemma. Nu är det inte långt bort tills hon kan återgå till förskolan. Förhoppningsvis redan imorn. 
 
Jag är inne på min sista arbetsvecka sen 4 veckor semester!! Underbart <3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

5 år

Igår var det den 6/6, vilket betyder årsdag för mig och J. I 5 år har vi nu varit ett och jag vet att jag har hittat rätt person att dela livet med. Jag och lillan klev upp på morgonen och fixade en tårta och gav pappan efter frukosten. Sen är det inte helt fel att man alltid är ledig på årsdagen. Dock så kunde vi inte göra så mycket eftersom lillan måste stanna inne.
Jag var rätt så pigg igår så jag packade några kartonger och sopsäckar. Det var en härlig känsla att få må bra. Det börjar se tommare ut hemma nu. Det börjar dra ihop sig. *Lycklig*
 
 
Denna vecka har varit lång men ändå gått fort. Min jobbvecka har bestått av två dagar. Tisdag och onsdag har jag varit hemma med lillan. Vattkoppor.
Hon har massa prickar och det kliar mest då hon ska sova. Hon har varit emot kylbalsamet. Jag tror däremot att hon har börjat förstå att balsamet gör det bättre och minskar klådan, för det går bättre och bättre.
Nätterna har varit jobbiga. Svårt att somna och sedan vaknar hon ofta. Igår vaknade hon alldeles blöt i håret av svett men frös. Hon grinade tills jag la på henne täcke. Sen hann jag väl precis somna igårkväll innan hon kom smygandes in till oss med sina två kuddar och två gosedjur. Självklart så har hon snurrat massor inatt och vaknat flera gånger, så jag har haft jättesvårt att sova. Är lagomt trött idag. Får hoppas på lite mer sömn inatt.
 
Ikväll ska jag ut å träffa lite kompisar från högstadiet. Det ska bli kul!
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

vattkoppor

I morse så vaknade lillan prickig. Jag upptäckte fler och fler prickar så nog är det vattkoppor som har kommit hit.  det berkar inte klia så mycket än iaf och lillan leker som vanligt, ingen feber just nu. 
Vad skulle det annars vara om det inte var vattkoppor? 
Självklart kommer sjukdomar vid dåliga tillfällen. Ikväll är det egentligen grillfest på förskolan. Sen imorn är det balen som vi jade tänkt kika på eftersom Js syster ska gå. Sen är det kalas på torsdag.  
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

nedräkning

Högst 24 dagar kvar till flytt. Packningen går segt för mig. Har packat mycket men der är massor kvar ändå. 
 
Idag är jag inte på topp. Har varit extremt trött och slut. Har ändå vart duktig och fixat skinkpaj till middag pch håller på tvätta lite nu. Envis som jag är. 
Lillan kändes varm nu då hon gick isäng. Hoppas inte det är feber på gång. 
Det har vi ju inte tid med nu. 
 
Trevlig kväll kära vänner.
<3
 
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Juni

Igår var vi en sväng på yran och kikade. Vi hade dock ställt bilen rätt långt bort och fick promenera en bra bit. Det gick helt okej just när vi gick men sen på kvällen var jag helt slut. Satt som en zombie ute på altanen i en liten bubbla. Sen fixade J en rabarberpaj så vi fikade lite sen blev det sängen. 
Lillan har börjat komma till oss på nätterna. Jag har alltid försökt gå tillbaka med henne så hon kan sova i sin egen säng. Dels för att inte störa varandras sömn (jag har jättesvårt att sova bredvid henne. Hon snurrar jättemycket i sömnen och dessutom vaknar jag av att jag måste kolla till henne så inte J ligger halv på henne eller att hon håller på att ramla ut beroende på vart hon ligger), och dels för att jag själv hade svårt att sluta sova hos mamma och pappa då jag var liten. Det är ju mysigt så för den delen får hon gärna sova hos oss, men vill inte skapa en vana. Antar att hon kommer börja sova hos oss ändå. För just nu på nätterna blir hon arg om man försöker leda tillbaka henne till sängen. 
 
Idag har jag packat två lådor. Sen blev jag slut. :/ 
J har jobbat i stort sett hela dagen så det har varit lite jobbigt. Lillan har som tur är skött sig bra och kunnat leka rätt bra själv. 
 
Har även lyckats färga håret på mig själv. Rresultatet blev typ samma färg som innan fast nu är allt mer jämnt. Lite trist då jag trodde det skulle bli lite skillnad, men jaja. Jag kanske hinner färga om det en gång innan vi ska på bröllop i sommar :) 
 
Nu har vi kommit in i Juni. Lillan är 2 år och 3 månader. Tiden går verkligen fort. 
 
Två arbetsveckor kvar nu sedan semester :) 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()