Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Bättre =)

Idag har det gått bättre på jobbet igen och det behövde jag :) Även om jag önskar att det skulle gått ännu bättre de senaste dagarna så att lönen hade blivit lite bättre, men det går inte ändra på nu. Eller det är svårt att ändra på andra människor :P

Satt fram till 17.45 så jag var rätt hungrig när jag komme hem. Och som tur var så hade älsklingen gjort middag till mig innan han for till jobbet.  Känns lite tråkigt att vi har jobbat varsin del av dagen och inte hunnit ses nåt, men såna dagar får man ta. Han kommer ju hem och sover bredvid mig inatt så det är ju huvudsaken :)
Snart kommer Ems hit :) så då ska vi se fångarna på fortet =) Sen är det ju Rena Rama Rolf nu innan så det ska jag nog se :P
Reklamen för "I rymden finns inga känslor" går rätt ofta. Den har biopremiär nu om nån dag, typ den 3 september om jag inte minns fel. Men den har ju gått på tv tidigare. För jag minns att jag fastnade vid den en förmiddag tidigare i sommar. Är osäker på om det var exakt hela filmen, men jag såg i alla fall en halvtimme av den och då är det ju inte någon trailer eller så. Och det var inget prat emellanåt, så det måste ha varit hela filmen...Lite mysko tycker jag.
Ha en trevlig kväll :)
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

sämst?

Gårdagen var seriöst den sämsta på länge. Hade världens sämsta humör och lipade av ingenting. Sen gick jobbet sämre än sämst, så det ska vi inte ens tala om. Men idag är en ny dag och nya tag. Inte för att dagen varit så mycket bättre...

Har suttit och sytt en stund efter middagen, och det blev ett par riktigt puffiga byxor med en brun stjärna. Det blir faktiskt sötare om man syr dit ett litet motiv, oavsett vad det är och hur det ser ut så blir det lite mer personligt tycker jag :)
Riktigt puffiga som sagt :)
Stjärnan blev ju sne och jävlig. Skulle ha ändrat den vänstra nedre "taggen" så den ser mer normal ut, men får se om jag orkar eller om jag lämnar den sådär charmig och inte 100 snygg :)
Sen har jag försökt fixa klart omlott-tröjan som jag börjat med för länge sen. Har sytt fast 2 snören nu men jag funderar på att sätta en tryckknapp med. Det är så svårt när man inte kan prova på typ en docka eller nåt. Och Elliot har ju vuxit så mycket så han är alldeles för stor :P Jag är för långsam på att sy helt enkelt.
Nu sitter jag med huvudvärk, men vill inte ta nån ipren. Jag är väldigt försiktig med dom eftersom jag vet att dom är dåliga för min kropp och jag ska ju bara ta när jag absolut måste.
Sen fick jag en remiss från sjukhuset idag. Måste tydligen lämna ytterligare prover nu på onsdag, så jag hoppas inte att levervärdena har blivit sämre eller nånting sånt. Det vore ju hemskt tycker jag. Jag vill inte öka medicinerna nu eftersom jag har legat så stabilt länge. Menmen, det är bara att vänta och se, sen får jag väl ringa till doktor x och fråga hur det ser ut.
Ikväll är det fångarna på fortet, och det ska jag försöka se om jag får grabbarna att lämna tv-spelet :P
Längtar till helgen!!
Det blir en tripp till stugan, och förmodligen blir det sista gången för i sommar. Sen fyller pappa år nu på torsdag så vi ska fira honom på lördag. Och det bästa är att vi blir hela familjen :) Det känns jättekul att få träffa båda syskon + respektive samtidigt och ja allihopa. Det blir ju inte allt för ofta så man måste ta vara på dom gångerna det blir :D
<3
//Hanna

Permalink Sysidan Kommentarer (0) Trackbacks ()

Litet resultat

Jag orkade inte sy så länge. Det blev 2 timmar ungefär sen blev jag för hungrig :P
Men jag fick ihop ett par byxor som blev riktigt söta tycker jag :)
Får se om jag ska sätta resår nere i benöppningen. Men inte just nu.
Sen har jag gjort klart den mörkblåa sparkdräkten. Jag sydde fast knapparna och broderade även en stjärna.
Okej, stjärnan blev inte den snyggaste kanske, MEN det är hemmagjort och det ska inte se perfekt ut :p
Huvudsaken att det är kul och att det blir användbara resultat. :)
Nä nu ska jag försöka torka håret och sen dra mig mot affärn. Kanske ska dammsuga innan så jag slipper det när jag kommer hem :P
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Syssälsättning

Så gott som en hel arbetsvecka har gått. Och fort gick det med. Jag ska jobba imorn med. Man tjänar ju mer och sen är det skattkistan igen haha...inte för att det  var supervettiga saker sist, men nu är den fylld på nytt så det kan vara spännande. Dessutom jobbar älsk imorn med så varför inte?

J gick just iväg till jobbet. Så jag ska försöka hålla mig sysselsatt under tiden. Har lite saker som ska göras och det är bland annat handla lite småsaker, göra middag, dammsuga och sy. Jo jag ska banne mig sy en stund har jag tänkt.  Det blir så sällan nu så jag ska försöka återuppta det där. Det är ju kul men tiden och orken finns ju inte alltid.
Ska försöka lägga upp nå bilder sen om det blir några färdiga resultat :)
Min favoritfrida kommer hem från Cypern idag med, undrar hur brun hon och Ingrid är nu då. Kommer känna mig som en blekfis haha =) Får hoppas jag hinner träffa henne snart så man får höra hur dom haft det och massa sånt. Och Johanna kommer hem från USA idag med. Ska försöka styra ihop en tjejkväll snart om nån vecka. Var så länge sen man träffade alla skidtjejerna så det ska bli väldigt kul. Man måste bara hitta en kväll då alla kan :)
Jag har hittat en bra guide med bra storleksmått på barnkläder från storlek 56 upp till 140. Det kan vara rätt bra att ha eftersom jag har så lite mallar och måste göra egna mallar ibland för att få rätt storlek, så det är lite pyssel. Har försökt kolla efter böcker med klädmönster men har som aldrig orkat köpa. Jag klarar mig ju rätt bra ändå utan, för så mycket syr jag ju inte.
Ha en trevlig kväll :)
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ting

Idag har jag varit sjukt trött hela dagen. Hade egentligen tänkt åka ner på sjukan och lämna prover för struman, men det får bli imorn stället. Orkade verkligen inte det i morse :p

Jag är rätt stolt över denna arbetsvecka. Det börjar vekligen gå bättre och bättre hela tiden :)
Tidigare idag så funderade jag på om jag skulle va ledig imorn och jobba söndag istället så att jag hinner göra lite ärenden imorn. Bland annat in på banken. Men jag kom sedan på att det kanske är bättre om jag försöker vara ledig nästa fredag istället om vi ska till stugan. Så jag får höra med chefen om det är okej. + att jag kommer ju jobba in 2 dagar med söndagarna så... jag borde ju inte få ett nej.
Idag gjorde jag pannkakor till middag, och dom satte sig inte bra i magen. Nä det blev som en klump och jag fick ont i magen. Men nu börjar det släppa lite som tur är :)
Stackars älsk som gatt återgå till jobbet ikväll. Fast det är väl på tiden kanske, han har ju vart ledig i 5,5 veckor nu så...
Jag ser verkligen fram emot att det snart är helg. Även om jag ska jobba på söndag och älsk ska jobba både lörda och söndakväll så ska det bli skönt. Dock så ska vi tvätta imorn, men det är ett måste. Vi är så dåliga på att tvätta när vi fixar tider, och det är ju så lätt att man skjuter på det. Jag önskar jag hade tvättmaskin och torktumlare i lägenheten så man slapp springa ner i källarn för att boka tid och sen är flera timmar uppbokade för man måste springa upp och ner för att hänga, sätta in ny tvätt och hämta in. Nä jag längtar verkligen tills man har större boende och tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheten. :)
Ikväll lär jag inte göra så mycket spännande. Eftersom jag är trött kommer jag säkert kura ner mig i soffan och slöa :P Funderade tidigare på om jag kanske skulle sy en stund. Men om jag gör det så lär väl allting gå fel eftersom jag är så trött :P
Ha en trevlig kväll :)
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Livets möjligheter

Tänka sig att livet innehåller så otroligt mycket. Det finns många bra och många dåliga saker som händer alla människor, men det handlar alltid om olika saker. Att människor kan vara så olika.
Jag har haft väldigt mycket motgångar i mitt liv, speciellt i tonåren. Det är en tid som jag alltid kommer ha i minnet. Jag känner mig så glad över att jag under denna otroligt långa resa, har lärt mig massor om mig själv. Tidigare trodde jag tex aldrig att jag någonsin skulle bli lycklig igen och få leva livet, eller kunna acceptera min sjukdom. Men ju äldre jag blir desto bättre blir jag på att acceptera att det är såhär livet ser ut, och det går inte göra nånting åt. Och att jag måste vara glad att jag lever och kan leva ett så pass normalt liv som jag ändå gör. Jag har tagit mig igenom gymnasiet med betyg som jag är rätt nöjd med, jag har en pojkvän som är den bästa för mig och mitt liv och som jag älskar så otroligt mycket, jag har underbara vänner som bryr sig och ställer upp. Jag har en fantastisk familj som jag älskar över allt annat och vi har en bra sammanhållning med släkten :) Jag har skaffat mig ett jobb som jag efter 2 jobbiga veckor kunnat acceptera och känner att jag kan stanna där åtminstone ett halvår, sen får vi se hur arbetsmarknaden ser ut då och hur jag trivs och tjänar.
Saker i livet börjar falla på plats känns det som. Även om jag har en klump av rädsla långt inne i mig så vet jag att jag kommer klara det här tillsammans med alla mina nära.
Nu ska jag dyka ner i kyl/frys/skafferi för att se vad man kan äta till middag.
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snabbacash

Idag har jag inte gjort nånting vettigt under dagen. Suttit och ruttnat hos pär, handlat, duschat och ätit. Men sen kom vi till dagens "höjpunkt". Det finns ju två sidor av det. Jag begav mig till jobbet. Hade väl inte den största motivationen kanske, men på 3 samtal så hade jag fått iväg 1. Satt mellan 17-19.50 och fick iväg 7 sycken. + att man tjänade extra för varje order och fick även en "sak" för varje order. Tog lite godis, en tandborste och balsam. Gav grabbarna varsin Twix med för att vara snäll :) Tål dom ju lix inte så då kan man ju vara snäll.

Detta gav mig lite bättre självförtroende och jag blev mer taggad av att fortsätta jobba. Hade kunna sitta en timme till, men det kändes inte så spännande att sitta där själv. Chefen kommer nog bli glad imorn hoppas jag, för det har ju gått lite halvers för mig första tiden. Men nu ska väl lyckan vända :D
Det verkar som att grabbarna ska åka ner på stan å käka pizza snart. Känns ju inte så värt om jag ska vara ärlig. Men dom få ju göra som dom vill :P Jag lär nog inte bli vaken så länge eftersom jag ska jobba imorn på morgonen igen. Och man blir ju rätt slut i huvet av att ringa folk hela dagarna.
Jag ska nog jobba kväll nån dag denna vecka, åtminstone onsdag, sen jobbar ju J på torsdakväll så det blir säkert kväll för min del då med.
Ha en trevlig kväll :)
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Uppe med tuppen

Igår gick det rätt bra på jobbet. Men jag vill att det ska börja gå ännu bättre. Ska med största sannolikhet jobba imornkväll. eller det är mellan 17-21, så det är inte så länge, men man kanske kan få iväg några lotter iaf.

Jag var jättetrött igår, och gick och la mig runt 22. Sen kunde jag ju inte ha sovmorgon i morse heller för jag vaknade pigg runt 8, så då var det ju bara att kliva upp. Men man får ju en lång dag iaf. Men jag önskar att jag kunde sova lite länge och lite bättre om nätterna.
Ikväll ska vi hem till svärföräldrarna och äta. Det är surströmming på menyn, men bara J och hans mamma äter det + nån kompis till familjen som skulle dit. Alla vi andra äter annat. Tror vi skulle få rostbiff och potatissallad. Och det lät ju inte alls dumt :)
Varför ska det vara så tråkigt väder? Man får ju ingen ork i kroppen att göra nåt.
Skulle behöva lite frisk luft iaf. Man kanske ska sätta sig på balkongen med en kopp te eller nånting.
Annars händer det inte så mycket i helgen. Men det är rätt skönt det me :)
Trevlig helg!
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nya tag på jobbet

Hade jättesvårt att somna igår. Låg vaken i ca 3 timmar innan jag kunde somna helt. Jag småsomnade lite nu och då men gatt springa på toa typ en gång i halvtimman. Drick aldrig mycket vatten innan läggdags. Det förstör nattsömnen, lovar!! :P

Tvingade mig upp i morse. Kände mig inte så pepp på jobbet. Jag mår typ dåligt av att gå till jobbet. Känner mig som fängslad där på nåt sätt. Jag har sagt att jag inte kommer jobba heltid och fick lämna in arbetstider själv där jag klart och tydligt visade att jag inte skulle jobba heltid och att mina arbetsdagar skulle vara ungefär 9-15. Och då måste man ju som förstå att beroende på deagsformen så kan det antingen bli en timme längre eller kortare. För vi får ju som jobba hur vi vill. Men ändå känns det skitdumt om jag går hem innan 17.00 då dom andra slutar. Man blir typ ifrågasatt och känner sig bara dum. Jaja, jag hoppas det dyker upp nåt nytt jobb för mig snart. Det känns som det går dåligt för företaget jag är på nu och om dom går i kk så vet jag ju inte om jag får nån lön. Så på så sätt hoppas jag att fler söker dit.
Har fått gå ett "steg högre" i ringningen nu med. Är inte kvar i nivå 1 längre. Och nu har jag fler olika sorters kunder som jag ringer. Det är tex sådana som vunnit tidigare och förmodligen är intresserad, såna som har kryssat för och vill att vi ska ringa upp dom och så. Och då är det ju klart att man säljer mer. Så före lunch hade jag 1 på nivå 1, surt. Sen efter lunch och 2 timmar framåt så fick jag iväg 3 stycket, så det är ju rekord för mig med 4. Hoppas på att jag får iväg ännu fler imorn för det vore ju inte dumt. Det är ju pengar, och det behöver jag!!
Ikväll ska vi fara och grilla hos Henke. Han har bjudit in delar av gymnasieklassen så det ska bli spännande :) Har träffat dom flesta förut och känner dom väl lite grann eftersom J brukar umgås med dom ibland. Men vissa har jag träffat en gång och nån tror jag att jag aldrig träffat. Sen får vi se vad klockan blir om jag smiter till Frida eller om jag stannar resten av kvällen.
Nä nu har jag suttit tillräckligt vid datorn för idag ;p
Ha en trevlig kväll!
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

helg

Det är redan söndag. Känns tungt att måsta åka iväg på jobbet imorn om jag ska vara ärlig. Sover så dåligt på nätterna. Vaknar hela tiden, springer på toa 2-3 gånger/natt, bara för att. Runt 6-7 på morgonen har jag svårt att somna om igen. Det kanske vänder snart får vi hoppas. Får försöka med öronproppar eller nåt. Jag kanske bara störs av nåt ljud...

Igår var vi på umedalen rätt länge. J skulle försöka fixa lillasysters dator. Vi tog oss inte iväg förrän runt 5 och då var jag svinhungrig. Hade inte ätit så mycket den dagen, så vi smet in på kvantum och köpte oss varsin färdigrätt. För jag var så otålig och kunde inte vänta med maten :p haha, men gott var det iaf.
Idag har jag suttit ute en stund nu på förmiddan. Det är riktigt varmt i solen. Man kanske kan få lite, lite mer färg :P Fast för min del så syns väl ingen skillnad haha.
Sen funderar jag på vad man ska äta till middag...har så dålig inspiration.
Undrar vad man ska hitta på ikväll..? Har blivit mycket film nu på slutet, och jag har typ somnat ifrån dom flesta gångerna :P
Nu ska jag ta vara på solen :) Sommarn varar nog inte så länge till kan jag tänka mig.
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredagen den 13

Det gick verkligen inge bra igår på jobbet. Man kan säga att jag var där och jobbade gratis mellan 9-15. Jag hoppas verkligen att jag hittar mig ett nytt och bättre jobb snart.

Tror iofs att det gick så dåligt igår för jag satt med huvudvärk typ hela dagen.
På kvällen var vi hemma hos systers. Vi spelade Mariokart på Wii, haha rätt kul är det, även om man inte är så himla bra på styrningen.
I natt har jag inte sovit nå bra alls. Hade svårt att somna igår. Har legat med huvudvärk hela natten. Sen fick jag så ont i magen på morgonsidan för att ryggen typ pajar när jag bara ligger på rygg. Blir nästan illamående ibland när jag ligger på sida så det är inte lätt.
Vaknade iaf med sprängande huvudvärk och magont. Så jag valde att stanna hemma idag. Får se om det blir bättre då kan jag åka ner sen, men det sitter fortfarande i så, speciellt magen...Sen känns det som att jag är konstant hungrig, "tack" magkatarren. Men man är som inte sugen på nåt men måste äta ändå. Konstig känsla. Fast det känns väl lite bra att jag börjat kunna äta igen, man får som tillbaka krafterna. Kan även känna mig sötsugen ibland. Inte alls som förr men lite grann. Så jag börjar känna mig allt mer som en människa :p
Eminem & Rihanna - Love the way you lie
Väldigt bra och skön låt!
Jag drömde om tacos inatt :p Undrar om det är ett tecken på att vi måst käka det till middag idag eller? Får se om älsk är sugen på det. Sen köpte vi ölkorv tidigare i veckan som vi tänkte smaska på ikväll :) Det är riktigt gott, och J blir väl glad som får sig nån öl till haha =)
Föresten så har jag gjort supergoda chokladmuffins tidigare i veckan. Dom blev inte alls som dom brukar utan dom blev lite kladdiga och väldigt saftiga och goda. Kanske får smaska på en senare om magen blir snällare.
Nä om man kanske skulle lägga sig och vila en stund. Är jättetrött.
Hoppas alla får en trevlig Fredag, men ta det försiktigt. Det är ju trots allt fredagen den 13.e
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2 är bättre än 0

Usch vad jag kände mig nervös i morse när jag hade kommit till jobbet och satt mig i stolen och hörlurarna satt på skallen. Första samtalet var jobbigt. Men sen har det mest flytit på. Tråkigt bara att många inte är hemma. på 85 samtal och 90 minuter så hade jag kommit fram till knappt 10 pers. Det var drygt kan jag lova. Hade däremot inte förväntat mig så mycket idag, men fick sålt 2 st iaf. Det är ju en start. Men jag lär  nog inte bli långvarig. Har ont i huvet och öron just nu. Ska vila en stund innan vi ska gå till Emma och se film.

Fick igen på skatten nu me, och jag fick en chock. Hade inte förväntat mig ett öre eftersom jag knappt jobbade förra året. Jobbade åt mammas kollega i 2 veckor bland annat. Menmen, fick nästan lika mycket som älsklingen och det ska jag inte klaga på med tanke på att han ändå jobbat mycket mer än mig...
Nä nu ska jag vila bli piggare :)
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

första dagen

Vaknade innan väckarklockan i morse. Har så ont i ryggen just nu. Har svårt att sova på sida, får ont i magen. Så ryggen gillar inte direkt att jag ligger på rygg så gott som hela nätterna. Menmen, sånt e livet.

Har vart på jobbet idag. Fick mest information och så. Ska få börja ringa imorn på morgonen. Är lite smånervös :P Ena sekunden känns det skitbra och lätt, men sen nästa så känns allt helt fel. Men jag tror ändå att det är ett rätt bra jobb för mig just nu eftersom jag är rätt trött. Det är inte så mycket man ska kunna och det är samma visa hela dagen :p Tror det kan bli rätt spännande ändå :)
I övrigt har det vart en bra dag.
Vi ska se film snart och kura ner oss i soffan. Får se om det kanske blir en liten chokladbit till :P
Nä... nu ska jag dra mig från datorn så ska vi se om det blev nån film :)
Ha en fortsatt trevlig kväll.
:D
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen :)

I fredags hade vi en väldigt trevlig middag här med J:s föräldrar och syster. Vi grillade ytterfilé och grillspett med majs, bacon, lök, paprika och tomat. Riktigt smaskigt blev det. Sen hade vi ju mammas avokado+vitlökssås. Det finns inget godare till grillat!!!
Sen på lördagmorgon var det bara att kliva upp för jag och Frida skulle dra oss till Skellefteå för lite shopping. Morgonen började inte så bra eftersom det blev problem med tankningen då våra kort inte funkade. Men tydligen var det fel på deras kortläsare kom vi fram till....Det hela löste sig iaf. Tur konsum ligger nära.
I skellefteå blev det en snabb lunch på Frasses och sedan en shoppingrunda. Tyvärr så hittade jag inget. Hittade några söta linnen, men inget som passade perfekt enligt mig, så det bidde inge köp. Frida hittade sig lite iaf :)
Vädret var ju kanon, så vi drog oss vidare till vitbergsbadet och låg och solade och badade. Riktigt varmt var det. Sen efter vi handlat middag (tacos) och fått i oss den i magen så var vi helt slut båda två. Vi låg som 2 zombies i soffan resten av kvällen :P Haha...
Vi for hem rätt tidigt idag med. Vi hade tänkt ner på stan, men det ösregnade så det kändes inte så kul. Så vi valde att åka hem. Sen hade vi blixtar runt oss fram till Ånäset ungefär. Lite småläskigt, men det gick ju bra. Sen blev det kanonväder med sol och allt. Fast det var nog bara i robertsforstrakterna, för i Umeå var det mulet.

Har mest legat på soffan sen jag komme hem. Har lite ont i huvet. Så J fick fixa middan :) Fick väl inte i mig jättemycke så måste äta igen senare. Men först måste vi åka till Maxi och handla lite frukt & grönt, mjölk och lite såna saker.
Ska nog ta och fixa matlådan nu och sedan blir det att slappa ikväll.
Är lite spänd inför morgondagen. Känner att jag inte vill ta jobbet, men jag måste. Jag hoppas att det känns bättre efter i morgon. Och jag hoppas jag kan hitta nåt mer spännande rätt snart.

Ha en trevlig kväll :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Joooooobbbb!!!!!??!!!

Jag har typ fått jobb!!!!
Ska få prova på jobbet som innesäljare på måndag. Det är väl kanske inte drömjobbet, men det är en inkomst. Jag hoppas bara att jag kommer klara av att sitta och ringa till folk. Det är klart värt ett försök.

Har varit i stugan i helgen med, och det har varit väldigt skönt. Har slappat en hel del, och ätit mycket gott och haft trevligt med päronen.
Det känns som livet flyter på just nu. Känner mig glad idag :D Det är ju aldrig helt fel :P

Idag har vi varit på kalas hos broder som fyller 25 :) Stort grattis och kramar till dig!
Fick massa god fika med. Synd bara att jag hade ont i magen så jag fick inte i mig så mycket.

Nu blir det nog att inte en plats i soffan, förmodligen fläka ut sig så mtycket det bara går, och sen se film :) Vet inte vilken det blir, det är J som bestämmer. Men det blir nog bra =)
Imorn måste vi nog tvätta. Usch, det kändes jobbigt. Men det måste göras det med.
Börjar även känna mig rätt trött. Vi gick upp 7 i morse. Hann ju skrapa lite grann i alla fall. Önskar bara att kroppen hade lite mer krafter att ge så att det skulle kunna bli klart nån gång. Känns kanske inte så kul och inte så snällt om jag måste vänta till nästa sommar. :/ Får se helt enkelt.

Trevlig kväll!!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()