Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Glömsk eller trött?

Denna helgen vill jag ska gå fort..men ändå aldrig ta Slut.  Lillan ska sövas och opereras på måndag så det känns väldigt nervöst och läskigt för  mig men samtidigt har vi väntat  nästan 2 år på detta. Så det känns skönt att få det gjort.
 
I natt har jag sovit dåligt och jag har gör första gången på en månad sovit på soffan. Vid 6.15 kom lillan ner dålig märkte att jag inte  låg kvar i sängen och  hon kunde inte somna om. Så jag startade en film så kunde hon se och jag halvsova en stund. 
 
Till frukosten skulle jag värma bröd i micron men på nåt konstigt vis glömde  jag bort att bröden låg i micron och jag satte mig och sa "men vad ska jag äta egentligen"? Så jag åt fil & flingor  och en hårdbrömacka. Det var först när jag skulle värma lite mellanmål flera timmar  senare son jag upptäckte bröden i micron. Just ja sa jag då. 
 
Har de senaste dagarna haft ont i magen mer än vanligt och nästan blivit illamående när jag het ätit. Skulle nästan gissa på magkatarr men samtidigt känns det inte så. Är det vanligt att va illamående i det stadiet jag är i nu??
 
Nu blir det lite tv innan sängen. 
Godnatt.

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Januari

Sedan sist så har lillans rum blivit klart. Hon blev väldigt nöjd. Så nu kan hon sitta på sitt rum och leka, vilken sällan hände tidigare. Hennes förra rum var långsmalt och inte alls roligt. Så det var på tiden att hon fick byta rum.
 
Nästa vecka ska lillan operera bort polyper i näsat samt halsmandlarna. Så det känns lite läskigt. Men det ska nog gå bra. Jag är själv så van med sjukvården och hon brukar följa med mig ibland så hon är också lite van.
Vi har även suttit och sett lite tecknade filmer om hur sjukhusvistelsen kommer vara.
 
Tiden går fruktansvärt långsamt. Det är 5 veckor kvar tills vi ska till Huddinge och det känns som en evighet. Jag trodde att det skulle bli i december. Så det känns som en evig väntan.
 
Nu har jag 2 timmars jobb framför mig och just idag känns det lite tungt. Jag är trött, har en dålig dag + att jag har sovit dåligt. Och på det har jag ont i magen.
Det känns som jag har ätit något jag inte tål, vilket det gör rätt ofta nu. Antar att magen bara är känsligare.
Men ett plus för idag är att L har varit på strålande humör. I morse när hon vaknade satt vi i sängen och pratade länge innan vi gick ner och åt frukost. Sen var inget problem och ytterkläderna var på i god tid. Igår var det tvärtom. Det var grin i stort sett hela morgonen och allt tog lite längre tid än normalt.
 
Ha en bra dag!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måla

Igår sov jag väldigt  dåligt. Precis när jag höll på somna vaknade lillan och grinade och hade väldigt svårt att somna om. Så vid ca 3 somnade jag, sen vaknade jag vid 6, provade lägga mig på soffan en stund men sen började jag måla ett sängbord istället. Lillan ska få ett  gammalt träfärgat som jag håller på att måla vitt och rosa. Eventuellt  att det blir en bit tapet från fondväggen, får se vad jag orkar och vad som blir bäst. Tänkte även köpa nån fin knopp att sätta fast/byta ut den gamla. 
Imorgon blir det att börja tapetsera för J. Tror svärfar kommer hjälpa. Själv tänkte jag åka till sjukhuset och lämna prover. Måste även få tag på op-planeraren och se om det blir nåt med lillans polyper i näsan. I så fall bör det göras innan vi åker på bedömning enligt mig själv. Ringde  idag men inget svar under telefontiden. Har ringt flera gånger förut och aldrig fått tag på dem. 
Idag har jag fått sömntabletter som jag får ta vid  behov. Så det kändes väldigt bra. Men fick dock inte mina andra recept som jag bad om. Upptäckte i morse att jag bara hade 3 tabletter levaxin hemma och tydligen gick  receptet ut förra veckan. Jag som alltid varit duktig på det där. Nu glömmer jag bort hur mycket jag har hemma rätt ofta. 
 
En ledig vecka kvar  sen tillbaka till jobbet. Är glad att jag tog lite extra ledigt. :)
 
Nu ska jag försöka övertala  min kära dotter att städa bort alla leksaker innan det blir läggdags.  

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Julen

Tack för alla fina julhälsningar som jag/vi fått. Julen har varit upp och ner. Vi (med vi menar jag min man och att jag funnits med på ett minilitet hörn) har börjat göra om på övervåningen. Har flyttat datahörnan till lillans gamla rum. Lillan sover för tillfället på en madrass i vårat sovrum och hörnan bakom trappen är full med saker + en isärplockad säng  inne  på toan...
Vi har slipat väggar, spacklat, målat tak, börjat måla väggar och på måndag/tisdag blir det tapetsering. Jag kan inte ta på mig nån större ära över arbetet men jag har suttit och slipat några skarvar, målat springorna i taket och ska  måla pillergörat på väggarna. Det är jobbigt men jag vill vara delaktig det lilla jag kan.  
Julen har annars varit lugn...Lillan har haft hosta men mår mycket bättre. J har legat jätteförkyld men mår mycket bättre nu och jag har haft/har feber utan att jag vet varför. 
Vi skålade in det nya året i sängen med en surfplatta i handen. Ja det gick  ju bra det med. Men jag hoppas detta året ger  mer bra besked.
På julafton öppnade jag ett brev från Karolinska. (Postlådan hade frusit dagen innan så fick inte upp den då). V 8 kommer jag fara på bedömning inför  levertransplantation. Känns bra att ha fått veta när det  blir även om det blir mycket senare än jag först trott. Veckan innan lillan fyller 5 år..
Nä nu ska jag vila lite. 
 
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()