Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

v.31

Förra veckan gick ändå rätt fort. Helgen gick ännu snabbare. Man hinner som bara landa innan man ska iväg och jobba igen känns det som. Jag har varit väldigt seg större delar av helgen med. Kroppen är inte på topp och huvudet hänger inte riktigt med.
Jag har inte hört någonting om provtagningen förra veckan ännu, och ska ta nya prover nästa vecka igen.
Förhoppningsvis vänder mina levervärden till de bättre igen. Kortisonet är ju inte den roligaste medicinen och biverkningarna är ju inte superkul. Hunger, finnar, vätskeansamling. Bara för att jävlas med självförtroendet!

Igår for vi iväg en sväng till Leos Lekland med lillan. Hon tyckte det var jättekul! Fast hnn är ju lite liten ännu. Men vi försökte klättra och åkte några större rutchkanor. Hon tyckte det var skitkul och skrattade jättemycket när hon var nere. Bollhavet var också en favorit för hon ville nästan inte åka därifrån.
Jag passade även på att baka lite matbröd till mig själv i helgen. Det blev ingen stor laddning men räcker väl kanske 1-2 veckor iaf. Sen har vi stooooooorhandlat. Men nu har vi det bortgjort för denna månaden och det känns ju bra efteråt :)

<3
                 //Hanna

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

Helgen har spenderats i stugan. Jag och lillan har njutit av lite tid på en av mina favoritplatser. Jag är van att spendera 4-5veckor varje sommar och nu de senaste åren har jag knappt varit där alls känns det som. Så J fick roa sig i stan med diverse partyn.
Vi hade däremot väldigt blåsigt väder, men det var mysigt ändå. Jag och pappa satt uppe och pratade om allt möjligt till 2 på natten med, vilket inte händer så ofta, men det behövdes :)
Vi stannade i Skellefteå på väg hem och såklart så blev det lite shopping. Till lillan blev det 4 plagg och till jag 2. Men det kändes bra efteråt och det är väl huvudsaken.

De ringde precis från sommardagiset och bad oss hämta hem lilltjejen som var väldigt grinig och otröstlig. Så J har åkt och hämtar hem henne. Det blir lite långt för mig att fara. Eller det tar lite för lång tid. Hon är ju väldigt snorig och har varit förkyld rätt länge. Och nya tänder har kommit. Så vi får väl se om hon har feber eller inte. Får hoppas det inte är någonting så vi kan jobba som vanligt imorgon.

Nu ska jag ta och ringa till J och se om de har kommit hem innan min rast tar slut.

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Home

I morse var jag rätt pigg faktisk. Kändes som en bra dag, fram tills jag tog upp lillan. Snorig och tät i näsan. Hon hade även svårt att somna igårkväll. Så efter en stund bestämde jag mig för att vara hemma med henne. 
Hon var väääldigt trött under hela förmiddagen, men totalvägrade. Så efter lunch somnade hon och sov i nästan 3 timmar. :O Det händer aldrig! Men annars har hon varit som vanligt. Inte alls lika snorig som i morse, så imorgon blir det förskolan igen (om inget annat händer vill säga). 
Jag har legat en dag efter hela denna vecka. Igår trodde jag att det var tisdag, men det känns skönt nu idag då, då jag vet att det är fredag imorgon :) 
Det lutar mot en helg i stugan för mig och lilltjejen. Så jag ska nog packa lite ikväll. 

Sommarens första åskväder har även passerat och jag överlevde. Gillar verkligen inte åska, men det var inte så nära och det kändes rätt okej. Men sen efter att det varit tyst länge så komme en blixt och muller väldigt tätt inpå, sen hörde jag inget mer...Men jag var orolig att det skulle komma väldigt nära. 

Nä nu ska jag starta middagen och invänta karln. 

<3
                             //Hanna

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Medicin

Vid mitt senaste läkarbesök, för ca två månader sedan så fick jag minska min prednisolondos (kortison). Just kortisonet är den medicin som ändras mest i medicinhögen. I samma veva fick jag även sätta in en ny medicin - Myfenax. Det är en medicin som man egentligen äter efter levertransplantation, men den fungerar tydligen bra på leverinflammation innan med.
Tidigare i veckan så fick jag hem ett brev från min läkare där h*n meddelar att mina levervärden återigen har stigit och mer prednisolondosen måste ändras (igen) Så från 5-10mg varannan dag till 15mg varje dag. Det är ju egentligen inte en jättestor skillnad, men man brukar ändå märka när man höjer sådär. Så jag hoppas jag slipper hungern som brukar följa med. Under de 9 år som jag haft min sjukdom har jag endast varit kortisonfri i 6 månader, så nog är jag van.
Jag har känt under se senaste veckorna att jag är ovanligt seg och trött och förmodligen är detta svaret. Eller jag hoppas det. Jag har ju mina sämre perioder. Så jag hoppas detta blir kortvarigt så jag inte måste vara hemma nånting. Men jag biter ihop och gör mitt yttersta. Är dock totalt slut när jag kommer hem.

Får se vad som händer till helgen. Har varit lite sugen på att åka till stugan, men jag får se hur det blir. I så fall blir det nog bara jag och lillan.
Nåja, nu är snart min rast slut.
<3
                       //Hanna

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

100årskalas

Efter jobbet i fredags for jag hem, packade bilen hämtade J och åt middag. Sen for vi vidare till flygplatsen och hämtade upp pappas bror och tjej och vi kunde sedan dra oss vidare till stugan. Vi var framme ca 21.30 och blev satta i arbete direkt. Vi for ju upp dit för att jobba och inte slöa.
Närmare 2 så slog vi igen ögonen och runt 8 vaknade jag på morgonen av eländiga myggor. Det blev dukning och ännu mer matlagning och tårtgarnering m.m.och runt 15.30 kom de första gästerna och då var vi väl precis klara med all mat och drinkar och ombyten.
Det blev inte så mycket jobb under kvällen som jag först hade trott. Men det blev ju att duka fram, fylla på, duka av, fixa kaffe m.m. Som tur var sysselsatte vi gästerna med lite roligheter under tiden.

Jag och mina syskon höll ett litet tal och tackade för allt de gör för oss. Det var lite nervöst innan, men det gick bra. Jag fick däremot hålla mig för tårar redan på andra meningen, men sedan gick det bra :)
Vi gjorde även en liten lek med bara mamma och pappa, och även en 5-kamp.

Senare på kvällen komme ett band Krutov och spelade. RIktigt kul var det och vi hade ett dansgolv där man kunde släppa lös :) Runt 4 på natten slog vi igen ögonen och jag vaknade runt 10.30 tror jag.
Hemresan igår var inte rolig. Den var seg och vi var trött båda två. Så vi gick isäng runt 21 och såg lite serier och jag somnade väldigt fort.
 
Helgen har varit helt fantastisk och som jag har sett fram emot den. Det blev så lyckat tycker jag!


<3
                         //Hanna

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen

Veckan har varit halvseg. Det tråkiga vädret har inte direkt gjort en pigg. Och det har känts trist att kliva upp tidigt om mornarna för att jobba när älsklingen har varit hemma. Men det har gått bra, och vi har ju haft kvällarna tillsammans. Nästa vecka blir det sommardagis för lillan och jag hoppas det ska gå bra :) Som tur är, är hon inte blyg (för kvinnor). 
Ikväll har jag packat för imorn drar vi till stugan. Så jag åker hem, hämtar upp J, lämnar lillan hos farmor och farfar och sedan hämta upp pappas bror på flyget sen upp till stugan. Det ska bli så himla kul. Mamma och pappa ska ha ett gemensamt 50årskalas, eller 100årskalas som dom säger :) Så massa släkt och vänner ska komma, men det är barnfritt så det är därför vi ska ha barnvakt. 

Fick dock lite panik när jag upptäckte att en medicin snart tar slut och jag har ingen extraförpackning hemma. (vilket jag trodde att jag hade) Så det blir en sista sekunden runda till apoteket. Förhoppningsvis är det lite folk, annars kommer jag inte hinna..


Lillan vägrade ta av sig pappas skjorta som han hade tagit på henne på skoj. Hon var superlycklig.


Nu blir det snart godnatt för mig skulle jag tro. Det lär bli två sena kvällarn nu så jag behöver nog lite extrasömn. + att väckarklockan ringer 05.30 imorgon. 

Godnatt!
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

The Studio

Rubriken talar rätt bra för sig. Jag har varit "modell" på the studio idag. Riktigt kul, spännande och härligt att bli stylad.

 

En av bilderna kan jag ju bjuda på :) 

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Tiden går väldigt fort och ibland hänger man knappt med. Lillan växer så det knakar och hon har blivit riktigt lång. Jag har inte mätt henne, men hon är nästan jämnlång med tvååringar. 
Favoritsången är fortfarande Imse Vimse Spindel. Hon sitter och gör rörelser till låten, samma sak med blinka lilla stjärna. Sen har hon börjat sjunga Lilla Snigel. Helt otroligt. Hon säger illa...(nånting) acka di... men oftast är det bara acka di som kommer. Hur sött som helst. Sen försöker vi få henne att säga lampa, för just nu är det "pappa" som hänger i taket. Haha. 
Jag märker mer och mer att hon förstår vad vi säger, vilket är jättekul!! 



Hon har även kommit på att man kan klättra upp på soffan/sängen/överallt, och Tvdosan är ju väldigt spännande. 


Jag har fixat sommarsöta tår på lillan igen.

Lilltjejen ramlade igår. Hon var trött och hade lite för brottom utomhus så hon snubblade och landade på näsan och har skrapat sig rätt mycket. Ser inge kul ut :(
Som tur är så läker det :) 

<3
//Hanna


Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Underbara semester!

Jag njuter av min korta semester som jag har. Vi har varit en sväng till Lycksele på Djurparken. Vilken lillan tyckte var väldigt spännande. Hon försökte prata med djuren och kossorna kunde man ju försöka låta som. Det blev även en sväng förbi DollarStore. Det var ju som ett måste :) Har nog inte varit i Lycksele sedan jag tog studenten tror jag. 
Dumt nog så tog vi inga bilder. Vi hade med oss filmkameran och filmade däremot. :) 

Vi har varit iväg på 2 olika stränder, umgåtts med trevligt folk, ätit massa gott och bara mått bra. Imorgon är det provtagning på morgonen och sedan en sväng på stan och klippa detta eländiga hår. Vill ju att det ska växa sig långt fortare. Men det börjar vara slitet och är på tiden att få en frisyr igen. Sen på lördag blir det en sväng på The Studio. Det ska faktiskt bli spännande. Jag tycker väl att det ska bli roligast att få bli stylad än att bli fotad. Sen får vi se hur man känner efteråt. Om några bilder får följa med hem. 

Nu ska jag strax hoppa in i duschen och kanske fixa en film medan J sitter och spelar på datorn. 
Ha en fortsatt trevlig kväll!! :) 

<3
                   //Hanna

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()