Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Saknar

Idag är det äntligen söndag. Jag går här hemma och väntar på att tiden ska gå så vi kan fara och hämta hem våran älskade lilla skrutt. J har en kompis här nu, och tidigare idag har vi haft några fler här så vi har inte tagit oss till R-fors ännu. Men snart så :) 

Gårkvällen var kul och bra. Jag var ensam tjej i sällskapet men det gick bara fint ändå :) 
Vi drog ner på stan senare på kvällen och for på Rex för första gången. Rätt bra drag men väldigt dålig lukt på dansgolvet haha. 
Kvällen avslutades med lite mackor här hemma. 

Har lagt in lite bilder på datorn nu. Hör och häpna!


Lilltjejens nya kappa (röd, marinblå & vit)


Nya gardiner i vardagsrummet. Lila/svart


Badtjejen





Blandade miner under torsdagens lunch :P 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Halloween

Goddagens!
Igår var vi och lämnade dotra hos mormor och morfar. Dom ska sköta hela helgen. Jag lovar att det känns jättekonstigt att inte ha en massa ljud runt om kring sig. Och det är första gången som vi lämnar bort henne över natten, men har ringt och kollat och allt är bara bra. Lillan sköter sig :p 

Har märkt att det börjar vara fler som läser min blogg, tycker det är jättekul!
Försökte svara på en kommentar från igår men det gick inte :/ 
Är det någon av mina läsare som själv har en blogg så får ni hemsk gärna dela med er av den så går jag gärna in och läser :) 

Vi passade på att ta en rejäl sovmorgon. Jag slog upp ögonen runt 11 :) Vi har inte direkt vilat idag som man kanske skulle kunna tro, istället har vi städat en hel del hemma. Torkat fönster, dammsugit, dammtorkat, torkat golven, satt in en miljon papper i pärm, fått bort massa försmå barnkläder (i en garderon haha) lämnat en stor hög av mina kläder till klädinsamling på kyrkan, gått ut med en gigantisk tidningshög, pantat alla burkar/flaskor. 
Och nu äntligen är vi klar och det ser mycket bättre ut här hemma :) 
Nu ska jag ta och hoppa in i duschen så jag hinner göra mig klar till Halloweenfesten ikväll. Jag ska vara Welma i Scooby-doo, älsklingen ska vara spock, så vi kommer vara töntar båda två :P haha




Jag tror det kommer bli jättebra! Och jag mår mycket bättre idag så det känns jättekul!! Jag har inte vart på partaj sen förra halloween om jag inte minns fel, men då for jag inte ut på nån klubb eftersom det kändes fel med gravidmagen. Och festa nyktert har jag ju alltid gjort så det kommer gå bara fint ikväll med :) Man kan faktiskt ha kul ändå! :) 

Nåja, duschen var det. 

Saknar mitt lilla charmtroll. Ska bli mysigt att hämta hem henne imorn igen :D Längtar
Mamma och pappa när ni läser detta kan ni väl pussa på Lovisa från mig och J :D
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
Massa hjärtan till vårat hjärta

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sliten mamma

Det gick bara fint att ta vaccinationssprutan igår och jag var ovanligt pigg hela kvällen. Kände mig bara lite seg. Sen när vi gick isäng så vaknade lillan och hon låg vaken mellan 00-02, Jippi! Jag kände mig allt mer seg ju mer tiden gick och jag blev varm. Sen när lillan väl hade somnat började jag ligga och vrida och vända på mig och jag kände att jag hade fått feber. Sånt går inte missa. Har endast småslumrat nån gång under hela natten. Det har varit en väldigt lång natt med andra ord. I morse kändes det lite, lite bättre och hade då 38grader. Ligger på 36.6 i vanliga fall. 
Nu känner jag mig lite piggare, har inte kollat feber men jag har det nog fortfarande. Sitter och fryser/svettas om vart annat. 
Måste ju vara pigg till imorn annars blir jag besviken. Har ju sett fram emot Halloween länge och en barnfri kväll. 

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Torsdag

Igår när jag komme hem från jobbet hade älsklingen fixat kvällsfika :) Det satt inte helt fel i magen efter blodpuddingen till middag :P Vi är ju för dålig på att äta kvällsfika. Det är ju så gott med te, rostat bröd och alla möjliga pålägg :) 
Hade väldigt svårt att somna. Låg bara och vred och vände på mig. Sen efter jag sovit ca 1-2 timmar vaknade jag av att lillans spelande leksak började härja. Och den slutade aldrig spela heller. Vet inte om Lasse kanske komme åt nån knapp, eller om den fick frispel. Jag var i alla fall tvungen att kliva upp och stänga av den till slut. 

I eftermiddag är det influensavaccination för mig som gäller. Jag måste ta den varje år och har gjort det i minst 5-6år nu. Så vi får väl se ikväll om jag blir slut och ferig som jag oftast har blivit. Fast värst var det nog när jag tog svininfluensasprutan. Är glad att jag fick den för om jag hade blivit sjuk hade jag nog blivit väldigt dålig om man tänker på hur dålig jag blev av bara sprutan. 

Vi måste iväg till maskeradbutiken med. Vet inte om det blir idag eller imorn. Sen kommer Nille upp från Skåneland ikväll :) Ska bli kul att träffa han igen.

Jag har varit väldigt dålig på att ta kort den senaste tiden. Ber om ursäkt för det. Ska försöka bättra mig :P 

Nu tycker jag att det börjar pillras från sovrummet. Bäst att hämta upp lillskruttan och ge henne lunch :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lutning

Vilken lång dag det har varit idag. Lillan vaknade till flera gånger på morgonsidan (likaså jag), men ändå tog vi en liten sovmorgon :) 
Jag har varit seg hela dagen så vi har inte gjort så mycket. Busat mest. 
Jag har även ringt Bvc som ringt upp mig på nytt. Det var nämligen så att sköterskan såg att Lovisa lutade huvudet åt höger större delen av tiden och bad oss kolla om det var så i några dagar. Och jag har väl kanske sett det lite grann men inte tänkt på det. Hon lutar alltid åt höger i matstolen tex, men har tänkt att det beror på att jag sitter där. Så nu har vi fått i "läxa" att mata från vänster, försöka busa mer från vänster så att hon vrider huvudet mer åt det hållet. Väntetiden till sjukgymnast är nämligen lång, så vi skulle prova några veckor hemma först och se om det blir bättre. Sen ska vi tillbaka på Bvc för att se om det är någon förändring. Känns som dumt att jag som är med henne mest inte tänkt på det så mycket, men det kanske beror på att om det är så hela tiden tror man att det ska va så. Nåja, med lite träning borde det gå till sig :)

Nu ska jag sätta mig i soffan och se lite tv innan det blir sängdax. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bekvämt

Idag har vi hälsat på farmor och farfar :) Det tyckte Lovisa var väldigt kul, fast mot slutet blev det jobbigt eftersom hon var tröttare än allt annat och kunde inte somna där. J skjutsade mig direkt till jobbet från dom och nu har jag kommit hem igen. 
Första halvriktiga kvällen på jobbet eller hur jag ska säga. Imorn blir det helt som vanligt. Jag är fortfarande inte helt varm i kläderna men i vissa situationer känner jag mig väldigt bekväm och det känns som jag inte varit borta nånting...
Om några veckor kommer det nog kännas mycket bättre i dom flesta situationerna så det ser jag fram emot. 

Det drygast är väl att bussarna hem går strax efter att jag slutat och ännu värre att hållplatsen är allra längst bort så jag får typ springa i värsta fall. 

Nu ska vi slå oss ner i soffan och se på Breaking, ny serie som vi börjat följa. Riktigt bra faktiskt, även om jag somnat ifrån rätt många avsnitt som alltid :p 
Jag och J har inte haft nån ledig stund bara vi två tillsammans på hela helgen tror jag, eller idag. Så vi ska mysa lite extra med lite cornflakeskakor som jag har på stelning i kylen :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Shopping

Idag har mamma och pappa varit in en sväng till stan. Så jag och mamma passade på att fara på strömpilen en sväng. 
Nu har jag fixat jacka för vintern för lilla fröken. Det blev även tossor, hängselbyxor 2 pyjamaser. Inte helt fel att typ alla butiker har haft bra rea i helgen. Tex Lindex, allt i butiken för 20% om man är medlem, så det blev jag idag :p
25% på ytterkläder på Kappahl och jackan, eller kappan snarare var ursöt och går i rött/blått/vitt med rutor. Hittade även en julklänning så nu är det bortgjort :P

Är väldigt nöjd nu i alla fall :D

Vad händer senare idag/ikväll? Ingen aning. Håller på att tvätta lite grann nu, så det lär väl inte hända allt för mycket skulle jag gissa. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nuvarande

Igår var vi på BVC för 8 månaderskontroll. 
Först blev det att följa en röd intressant pinne med blicken som gick bara fint. Sen dax för att lyssna på olika plingor. 
Lillan är faktiskt smart. För sköterskan hade 4 plingor, 2 i vardera han (var typ ringar på fingrarna med plingor med olika ljud). Hon Plingade med höger och Lovisa tittade, vänster och hon tittade, höger igen, och sen innan hon hann plinga den sista på vändster hade Lovisa redan hunnit titta dit för hon visste att det skulle komma en till :P 
Sköterskan tyckte inte det gjorde nåt att Lovisa fortfarande kan tippa ibland när hon sitter själv eftersom hon redan kan krypa. Så hon är inte efter eller nånting sånt. Däremot kanske det blir en synundersökning närmare året för jag sa att jag har sett att hon skelar på vissa kort. Inte jämt men ibland. Så bara en rutinkoll för säkerhets skull. 
Mer då?
Vi fick en liten bok från biblioteket och en affish där det står hur farligt på en skala 1-5 vissa saker är att få i sig i munnen, vad man ska göra och telefonnummer till giftcentralen. Ja det skadar ju inte att ha hemma direkt!!

Nuvarande:
Längd: 69cm
Vikt: 8125g

Idag har jag varit med Frida större delen av dagen. Mycket trevligt!! Och Lovisa har haft jättekul! Hon tycker att Frida är så rolig och dom busar jättemycket. Det är så kul att se att Lovisa gillar Frida väldigt mycket!
Om inte allt för länge slutar älsklingen och jag tror vi ska se film. Vet dock inte vad. Det kanske jag ska klura ut nu. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bara för att

Jag var bara tvungen 







<3 
Busungen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Resultat

Har nu varit på sjukhuset och även hunnit sova en stund faktiskt :) 

Ultraljudet tog ungefär 30minuter. Jag fick även kontrast intravenöst för att dom skulle se bättre. 
Läkaren berättade direkt efteråt att han inte kunde se någon direkt skillnad sen förra gången dom kollade (för ca 1,5år sedan) Levern verkar inte hård ännu som den brukar bli när man har skrumplever. Inga tumörer syntes heller så det känns ju skönt :) 
Har ju fortfarande massa större kärl i levern och utåt men det visste jag ju redan om och så länge dom inte ser För stora ut så är jag nöjd :) 

Kanylen fick sitta kvar i armen efter att jag fått kontrast. Jag bad dom ha kvar den eftersom jag skulle ner på provtagningen. Tänkte att det skulle bli smidigt att inte behöva sticka mig igen. Men väl nere på provtagningen så är inte personen som skulle sticka mig kunnig på kanyler och sa att hon inte ville göra det. Färför blev jag stucken i andra armen ändå och fick be en annan sköterska att plocka bort kanylen. Jaja, det är ju typiskt men det gick ju bra :P

Nu ska jag aktivera guldklimpen

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tidigt?

Gomorron!!
Inte ofta jag är uppe den här tiden. Speciellt inte så att jag ska ha hunnit duscha och göra mig i ordning till nu iaf! 
Jag sitter och väntar på att tiden ska gå. Ska promenera ner till bilen om ca 10 min, fara och tanka en skvätt sen iväg till sjukhuset för ultraljud på buken och även provtagning.

Magen kurrar just nu. Jag får varken äta eller dricka innan UL. Eller inte 6 timmar innan och eftersom det är morgon så har jag ju inte direkt ätit under natten. Jag har packat med mig en banan så jag kan få i mig nånting efteråt i alla fall. Medicinerna får jag ta då jag kommer hem eftersom dom inte ska tas innan provtagningen. 

Idag lär det nog inte hända så mycket spännande annars. J ska plugga på dagen och sen jobba ikväll. Jag har som inte fått tag i nån som har möjlighet att ses ikväll. Jag får göra ett nytt försök idag kanske. 

Imorn ska det bli spännande å se hur mycket lillstumpan väger och mäter. Det var ju ett bra tag sen sist jag kollade. 
Ha en trevlig dag gott folk :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Segt

Idag är det slött här hemma. J tog en lång sovmorgon och jag har gått runt i morgonrock halva dagen. Lillan har däremot varit pigg. Nästan för pigg. Det tog länge, länge innan jag fick henne att somna. Lyckades till slut för en liten stund sedan genom att ligga bredvid henne i våran säng. Jag själv hade hoppats på att få sova i alla fall en timme, men det blir det inget av nu. Jag hinner inte och om jag skulle slumra till en stund nu skulle det bara göra mig tröttare. Suck. 

Kommer bli skönt att lägga sig i sängen ikväll kan jag lova :) 
Blir en tidig morgon imorn med. 8 måste jag fara till sjukhuset för ultraljud. Måste även ta prover, så J får sköta lillan och börja plugga lite senare istället. 

Ska bli skönt med helg nu faktiskt :) Synd bara att älsklingen jobbar (som vanligt). Men jag ska nog hitta på nåt att göra ändå :)


<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Utbildning-utbildad-bildad

Igår var jag på utbildning med jobbet i 4 timmar. Det blev väldigt mycket repetition för min del, men det behövdes verkligen. Det är trots allt nästan 8 månader sedan jag jobbade och mycket har hänt sedan dess. 
Ikväll är det åter igen 4 timmars utbildning och det är först imorn som jag drar igång på riktigt. 

Jag tror inte att så många vet vad jag jobbar med, och jag har kanske inte varit superbra på att berättat heller. 
Man kan väl säga att jag jobbar som handläggare åt Solidar fondservice. Min uppgift är att kontakta Våra kunder (jag är alltså ingen försäljare som många tror) och samla in s.k. PPM-koder. Det handlar alltså om folks premiepensioner. Och just premiepensioner är det väldigt många som inte bryr sig om. Jag själv visste inte så mycket om det här tidigare för jag har aldrig varit så intresserad. Jag tänker väl som många andra, Pension? Det är ju jättelångt bort. Men nån gång måste man ju faktiskt ta tag i detta och även om det bara handlar om 2,5% av lönen så handlar det om 14% (idag) av pensionen, vilket är mycket. 

Jaja, nog om detta. 
Både jag och J har sovit oroligt inatt. J hade svårt att somna så han satt uppe väldigt sent. Jag somnade med sprängande huvudvärk men har vaknat och snurrat och drömt massor. Låg vaken mellan 4-5 och kunde bara inte somna om. 
Nåja. Jag känner mig ändå rätt pigg nu. :) 
Måste handla senare idag. Fy för det. :p Jag ogillar skarpt att handla. Det är tråkigt och svider alltid i plånboken av nån anledning. Hur kan mat vara så dyrt???

Just det, jag har ju faktiskt glömt berätta en väldigt viktigt sak som hände igår. Lillskruttan började säga ba-ba-ba-pa-pa...:D Bara för att jag var borta:P Men J filmade det. Hon har pratat på massa idag med :D

Ha en trevlig dag :) 
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Movietime

Nu tänkte jag göra ett till försök att lägga upp en videosnutt :)
Lillan är nu 7 och en halv månad och kryper dit hon ska. :)




Många spännande saker


<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Last day

Jag fick en härlig sovmorgon i morse :) Det behövde jag. Sen att mitt lilla hjärta väckte mig genom att krypa upp till mig på sängen gjorde det ju inte sämre. 
Just nu håller jag på att tvätta. Har väl dom sista tvättarna i nu sen är det klart. :) 

Sista kvällen nu innan jag börjar jobba lite smått. Känns helt okej. Klart man hellre skulle vilja vara hemma :P Men så känns det säkert bara nu. När jag väl är där och kommit in i det igen känns det nog mycket bättre. :D 
Middag idag? Ja om jag det visste. Fantasin är som bortblåst :P

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

På benen

Idag är Lasse i stort sett som vanligt. Han leker och vill ut. Så gott som allt var har runnit ut och han verkar hålla det rent själv. Alla veterinärer har bara jour för akuta fall, så vi avvaktar till måndag. Han får i alla fall hålla sig inne tills det ser bra ut. 

Har sovit lite halvers inatt. Tyckte et var väldigt varmt igår så hade svårt att somna, sen har lillan vaknat och smågrinat några gånger.  Skulle lätt kunna somna nu, men tror jag inte ska göra det. Kanske är bättre att ta sig ut i det fina vädret sen när lillan vaknar igen. 

Ikväll blir det film hos Robert. :) Ska bli kul att komma från lägenheten :P 
Annars har vi inte mycket planer för dagen. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pustar ut lite

Jag kan rätt lugnt meddela att nasseLasse kissekatt är lite, lite, lite piggare. Eller piggare kanske han inte är, men han verkar ha mindre ont nu. Efter middagen idag så upptäckte vi att den stora knölen som hade blivit större idag har spruckit. Det var ingen tumör som jag först var rädd för. Det är en varböld och det har runnit ut otroligt mycket var och just i början gjorde det väldigt ont. Han klarade inte ens att hoppa upp i fönsret. Så jag har bäddat mjukt i hallen med en tjock filt, en stor handduk och hans "mjukisfilt". Han har legat där hela kvällen. Imorn ska vi föröska kontakta nån som kan sånt här lite bättre. Kanske till och med veterinären. Ifall han behöver nån pencillin eller antibiotika så är det självklart att han ska få det. Vi måste väl tvätta såret med antar jag, så vi har därför inte velat trycka ut varet ännu. Men han är där och slickar hela tiden, vilket kanske inte är det bästa, jag vet inte. 

Det blir nog en tidig kväll ikväll. Tror gubben kanske har lärt sig en läxa haha. 
Tycker tyvärr inte synd om dig älskling :P Men tycker om dig massor. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjukling?

katt här hemma. Igår upptäckte jag en stor knöl på magen som är ca 3-4cm i diameter. Vi har inte känt nånting tidigare så den måste ha uppstått rätt fort. Jag och J försökte undersöka lite igår men vi kunde inte se att det är något sår. Ibland kan de får varbölder av sår, men inget sånt. Han verkar inte ha ont om jag klämmer eller tar på knölen, men han gnäller om jag kliar han på magen.
Igår tvingade jag ut han en stund på förmiddan innan jag hade upptäckt knölen annars har han inte gjort annat än sovit igår och idag. Han förflyttar sig mellan soffa och säng och ibland äter han lite. 
Vi avvaktar. Blir det ingen förbättring blir det nog bäst för honom att somna in. En hemsk tanke och jag vill inte tänka så. Men varken jag eller J känner att det är värt att slänga ut flera tusenlappar på en eventuell operation eller behandling. Kan tänka mig att det i såna fall kommer bli dyrt och dom pengarna lägger vi hellre på annat. Hade det varit en dyr raskatt så javisst. Usch vad hemsk jag känner mig, men jag vill inte se Lasse lida heller. Mår han inte bra så ska han få ett kort avslut. Men än så länge avvaktar vi. Jag hoppas såklart han blir pigg av sig själv och att det bara är nåt skit. 





Just nu känner jag mig rätt slut i huvuduet. 
Lillan har varit väldigt trött på eftermiddan men inte velat sova. Så vi har lekt en hel del för jag tänkte att då skulle hon somna lätt. Men väl i sängen blir hon hysterisk och totalvägrar ligga ner. Och gallskriker. Jag försöker med allt, sjunga, vyscha, spela musik, vagnen, ligga bredvid, hålla handen, bära i famnen m.m....Ingenting hjälpte. Så efter ca 30 min med gallskrik i mammas öron så lyckas jag lugna ner henne och nu sover hon sött. 
Jag vet inte alls vad som var felet. Kanske ont i magen, men tycker inte det verkar så heller. 
Alla har ju sina bättre och sämre dagar och stunder. 
Jag är glad att hon blev lugn tillslut :)

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Back to work

Det var segt att kliva upp i morse. J fick ge lillan gröt och la henne breve mig i sängen efteråt. Men tillslut var jag tvungen att kliva upp för Lovisa ville leka. Hon börjar bli rätt snabb nu och hon kryper bättre :) Tänderna är "vassa" så man vill helst inte råka få in ett finger i munnen :P
Har precis startat en diskmaskin. Vi körde en igårkväll med, men nu är allt borta sen. Jag har varit lite slö med diskningen men det måste man få vara ibland. 
Det finns två saker som jag skulle vilja ha i nästa lägenhet. Tvättmaskin (+ torktumlare) och en stor diskmaskin. Men vi får nog nöja oss med våran lilla ett tag till. Det är väl inte allt för ofta det finns diskmaskin och en tvättmaskin är så mycket viktigare tycker jag. Eftersom det blir fort mycket tvätt när man har småbarn. 

Sitter och funderar på vad jag ska hitta på ikväll. J ska träffa sitt förra band och dom ska kanske börja repa lite igen. 
Nu är det i alla fall bestämt. På måndag och tisdag har jag utbildning 8 timmar sammanlagt, sen på onsdag börjar jag jobba igen.  
Om jag ska vara ärlig kändes det lite skönt att få utbildningen samma vecka som jag ska börja jobba igen. Men hade det blivit denna vecka som jag först trodde och var inställd på så hade jag ändå inte klagat. 
Men nu har jag fått en bestämd dag så det känns bra :)

Det är rätt mycket som händer nästa vecka.
Måndag - Utbildning
Tisdag - Utbildning
Onsdag - jobb
Torsdag - Ultraljud buk
Fredag - Bvc med lillan. 
Nånting varje dag ska jag inte klaga på :P 

Nu ska jag slå mig ner i soffan en stund medan lillan sover lunch :)

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

(:

Igårkväll var vi hos Js föräldrar och hälsade på. Lillan fick visa upp sin nya tröja där det står "Min farmor är bäst i hela världen" Vi har en där det står "Min morfar är snällast i hela världens med". Men dom är i storlek 80 och rätt stora i storleken tror jag, så hon kommer kunna ha dom länge. För just nu är dom väldigt stora :P
Det blev lite väl sent för lillan att somna igår, men hon var verkligen inte trött. Sen när vi komme hem var vi tvugna att ge en till flaska för att hon skulle somna. Sen vaknade hon runt 12 och började skrika förtvivlat. Jag och J tittade undrande på varandra och fattade ingenting. Så jag tog upp henne för det gick verkligen inte trösta henne i sängen och en bamserap komme. Sen smågrina hon lite men slutade när vi vyschade...
Ja det var en minsann knepig kväll. 

Idag är jag inte direkt pigg. Inte än i alla fall. Kanske blir piggare under dagen. 
Det är strax dax för lunch och sovstund. 

Skruttan har börjat tippa och ramlar rätt ofta just nu. Vet inte alls vad hon har kommit in i för period. Men hon kryper bättre och bättre även om det går långsamt än och benen hänger inte alltid med :P
Gullungen min :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Likheter?

Ofta frågar folk vem barnet mest är lik. Det är såklart inte bara vårt barn utan det gäller nog alla barn skulle jag tro. Och väldigt ofta så tycker jag att man kan se direkt att barnet är väldigt lik en av föräldrarna. Men våran lilla tösabit har jag aldrig kunnat säga vem hon är lik. Ingen har kunnat sätta fingret på det. 
Ibland är hon väldigt lik mig som liten och andra stunder väldigt lik J. Hon är en väldigt bra blandning skulle jag säga. 

Nu hör jag att det pratas från sovrummet. Redan sovit klart??

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tidig tisdag

Jag har märkt under de senaste dagarna att min lilla fröken här hemma försöker krypa. När hon står på alla fyra så lyfter hon händerna och försöker röra benen samtidigt. Men det blir mest en glidrörelse på golvet med benen och hon tar sig inte framåt så, men hon försöker. :) Hennes vilja att ta sig upp på saker blir bara större och större och hon ger inte upp i första taget kan jag lova. 
Tand nummer två har också börjat visa sig lite smått, breve den andra. Gullungen min. 

Det blev en tidig morgon för mig idag. Tvingade mig upp för att tvätta kl 7. har sista maskin i tumlaren nu så det känns skönt att ha det bortgjort. Hade egentligen behövt sova för jag var inte alls pigg igår och känner lika idag. 
Idag ska vi iväg på biblioteket med föräldragruppen. Sista gången är det till och med. Känns lite trist om jag ska va ärlig. 
Måste även posta ett viktigt brev idag. Det gäller bara att komma ihåg det, för jag måste köpa frimärken. 

Ha en trevlig dag!
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kvällen

Sitter här mätt och belåten. 
Vi har ätit baconlindad fläskfilé med pommes och beasås :) Inte helt fel en måndagkväll faktiskt!
Lillan har precis somnat och senare blir det nog en film skulle jag gissa. 


Köpte röda blommor till älsklingen. Blandade ut dom med de rosa som vi tidigare fått av Js lillasyster <3






Nöjd tjej eller vad!


Godnatt!
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1 år

Idag är det verkligen ingen toppendag för mig. Morgonen var hemsk. Var så fruktansvärt slut. Har haft känningar i halsen under natten och sen vaknade jag med ont i bihålorna och huvet. Har även haft lite ont i magen och det känns som jag har massa feber. Men jag har 36.4 så jag är inte sjuk. 
Nu sover i alla fall lillan lunch så jag har chans att vila lite jag med. :) 
Jag har skruvat ihop lillans Brio läragå vagn och den verkade intressant. :)


Idag är det 10/10-11. Jag och älsklingen har med andra ord varit förlovade i ett år idag :D Jag tror knappast att han kommer ihåg det, eller snarare inte vet vilket datum det är. Han har jobbat hela helgen och är aldrig ledig känns det som.  :/ 

Igår kom mamma och pappa förbi en stund :) Det blev bara en kortis för sen skulle jag vidare till Frida :) Hade en toppendag!

Undrar vad jag ska orka med idag. Skulle vilja åka en snabbis på affärn när skruttan vaknar.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ensamt

Trist då saker och ting inte blir som man tänkt från början :/
Det blev en otroligt lugn och halvtråkig lördagkväll ensam hemma. Som tur är har jag världens underbaraste liten dotter näst intill mig. Inte just nu, hon håller på somna. Det går segt ikväll. Igår somnade hon direkt och idag har hon varit trött länge så jag trodde hon skulle somna direkt.
Vi har varit ner på pappas jobb en stund och hälsat på. Lovisa blev jätteglad när hon såg pappa :D 

Lillan har dragit upp sig på knä flera gånger idag. Hon gjorde det redan igår till och med. Oftast har det varit mot lära-gå-stolen. En gång satte hon även ner ena foten, men det var för halkigt så hon gled försiktigt ner på mage igen. Undrar vad hon hade gjort om hon inte haft glidiga strumpbyxor på sig. Nu går det undan ska ni veta :P 

Ikväll har jag värsta sockersuget. Vet inte vad jag ska ta mig till. Ska jag försöka övervinna det eller ska jag ge med mig och ta fram lite ostkrokar som legat i skåpet över en månad,. öppnad dessutom?! Ett under att dom inte är slut redan...

Senare ikväll blir det nog film skulle jag gissa, men först hoppas jag att lillskruttan somnar. Hon somnar lättast när man inte är där och stör. 

Det börjar dra ihop sig till jul känns det som. Borde nästan börja fundera på julklappar snart. 
I somras hittade vi värsta coola HelloKitty Bobbycar


Den var riktigt häftig haha :p

Lite tidigt att köpa sånt då skruttan inte var så gammal :p Vi har väl inte direkt pratat om att hon ska ha nån sån heller.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fynd

Igår satt jag och Js lillasyster och såg Idol hela kvällen. Jag har aldrig sett en utröstning tidigare. Brukar bara se då dom sjunger. Det är väl ett program som jag följt sen det startade, jämt, varje år. Men man följer det inte lika starkt längre eller hur jag ska säga. 
Hursomhaver. Idag har jag varit en sväng på barnloppis på Nolia. Fyndade lite kläder och en vägglampa :) Det var rätt skönt att gå ensam och inte ha med lillan :P Det är så otroligt mycket folk så en barnvagn är bara ivägen och jag tycker inte om att ha bärselen längre stunder. Så J fick stanna hemma men lillan. Tror dom tog en liten promenad med. 

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Väntar på att telefonen ska plinga så jag kanske får nå planer för kvällen. Imorn ska jag i alla fall träffa bästa Frida. Tror mamma och pappa ska komma förbi en sväng med :) 

Har lite tyg som jag ska gå igenom med. Och sen har jag även fått mina julgardiner som jag beställt, så dom måste sys lite. I alla fall 1 av dem som jag vet. 
Ska bli kul med nya julgardiner och mina egna för typ första gången i mitt liv. :O Bättre sent än aldrig säger man väl :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I skrivande stund

Sitter vid datorn och väntar på att skruttan ska somna. Hon som aldrig haft problem att somna tidigare. 
Har på förmiddan vart på ett möte med chefen och jag kommer börja jobba under nästa vecka. Vet inte vilken dag ännu. Det känns både bra och jobbigt, men det kommer gå bra. Bara man kommer in i det igen :) 

Gick in på H&M på stan med och köpte sockar till lillan, men dom var visst lite stora. Jaja, det gör inte så mycket. Hon växer ju :P 
Håller just nu även på att göra ytterligare portioner mat till lillan som ska in i frysen. Blir torsk denna gång. 
Imorn är det barnloppis igen. Får se om vi far dit. Kläder behövs ju alltid. Nu är det väl storlek 80 som vi bör införskaffa. Även om hon fortfarande har 74 och endel saker fortfarande är stort. Men som sagt så växer hon ju :P

Älsklingen jobbar ikväll och resten av helgen :/ Känns lite tråkigt, men det kommer nog gå bra :) Får hoppas att nån är ledig.

Nu har småögonen slocknat så nu ska jag göra klart maten
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

framåt

Lovisa har sitt egna lilla sätt att ta sig framåt. Hon ligger platt på mage sen drar och sig framåt och samtidigt drar hon upp sig på knä. Sen ner på mage igen och börjar om. Hon gör inte alltid så men oftast. Tihi sötungen min :) 
Det går fortfarande inte fort, men fortare än för några dagar sen. 

Nä jag undrar om karln kommer hem nån gång idag så vi kan äta middag. Det blir rester från gårdagens tacopaj idag. Vi börjar ha fullt i frysen och det finns inte så många oanvända matlådor just nu heller så då blir det rester :p Inte för jag klagar för pajen blev väldans god :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dyra allergier

Lillan somnade alldeles för sent igår, vilker jag märker av idag. Vi var och hälsade på (L:s) farmor och farfar.
Hon sov 2 timmar mellan frukost och lunch och nu gav jag en flaksa välling i sängen så att hon kunde somna lugnt igen. 
Vi var förbi kvantum när vi lix var i svängarna och jag hittade ett par nya glutenfria kex. Det är som ballerina (singoalla finns också) fast glutenfria. Var ju självklart tvungen att prova, även om det är svindyrt.



Det är nackdelen med allergier. Varför måste tex vi som är gluten och laktos m.m betala nästan dubbelt så mycket för många saker. 5st tekakor ska tex inte kosta 35kr. Det är inte rätt tycker jag.

Det blev en snabbtvätt igår med. Hann inte tvätta sängkläderna men det får jag ta senare. 
Det blev kvar fläckar på ett plagg med, så jag hoppas jag får bort dom i nästa tvätt. 

Imorn ska jag träffa chefen, och jag kommer mest troligt börja jobba nästa vecka eller veckan efter. Känns väldigt konsigt, men det är så pass lite så det kommer nog gå bra. Då får J spendera mer tid själv med lillan med :) 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sliten artist

Idag är jag inte pigg. Inte nån stans. Tycker ändå att jag slocknade rätt fort igår. Vi skulle se lite serier men jag såg nog inte mycket innan jag var i drömmarnas land. 
Vaknade dock vid 6 i morse av att jag drömde lite väl dåliga saker. Så jag kunde nästan inte somna om. Hade väl just somnat om tror jag då lillan vaknade vid 7. Å vad jag inte ville upp då. Jag tog över henne till våran säng i hopp om att hon skulle somna en liten stund, men icket. Vid 8 klev jag upp och gav lillan gröt. 
Efter lunch hade hon lite svårt att sova så då fick jag ligga breve och självklart somnade jag själv. Blev väckt av J som klampade in i lägenheten, fy vad rädd jag blev! 
Nu har jag precis fått lillan att somna igen och det tog bara 1 timme :O Hon har alltid varit snabb på att somna. Inga protester så länge hon fått mat innan. Men nu har hon kommit in i en period då hon absolut ska vända sig på mage exakt hela tiden, och gör hon det så står hon på alla fyra och skrattar och gråter om vart annat. Hon kan med andra ord inte somna på mage, så jag vänder tillbaka henne på rygg. Om man nu inte lägger henne breve sig, då snurrar hon inte. Hoppas det bara är en period. 

Har tvättid 16-19 idag. Huva säger jag bara. Är inte alls sugen på det, är alldeles för trött. Men det måste göras, för vi har inte tvättat på en vecka ungefär. Så lillan har typ inga rena byxor snart. 
Hoppas vi kan göra nåt roligt ikväll. Det kanske piggar upp mig. 
Det var ju kanelbullens dag igår. Jag vart sugen på baka bullar runt 21.30 och då var det ju kanske lite sent för det :P 






+ en egobild :p

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ul

Fick ett brev från sjukhuset idag. Det var en kallelse för att göra ultrljud på buken/levern. Jag har för mig att jag nämnde det lite tidigare. Det gick väldigt fort, jag trodde jag skulle måsta vänta länge för det, men inte. Det känns bra att dom håller så bra koll på min kropp som dom gör :) 
Så nu hoppas jag att det inte är några förändringar. Jag vet ju redan att jag har mycket ärrvävnad på levern som inte kommer bli mindre. Åderbråcken som jag har i buken hoppas jag också är oförändrade. Vet att jag har ett större som går från levern och i stort sett över hela magen. Förbi naveln och ner på vänster sida. 

Det känns ganska overkligt faktiskt. Ibland fattar jag inte att jag är sjuk. Att det finns sjukdomar som drabbar vissa människor. Varför just jag blev drabbad skulle jag vilja veta, men jag kommer nog aldrig få veta. Chansen att mina levervärden skulle bli bra och stanna så är väldigt liten. Jag vet att jag har en svårare form och denna autoimmuna sjukdom. En inflammation i levern som kommer sitta i till den dagen jag byter lever. Jag känner mig mer och mer taggad på att byta lever. Det måste jag. Om jag inte tror på det så kommer det aldrig funka. Och det måste funka! Jag har en underbar dotter som jag vill leva för och jag vill uppleva allt i hennes uppväxt. Jag har en fantastisk karl som jag hoppas ska bli min man nån gång i framtiden. Och hela min familj, släkt och vänner!! 
Såklart att jag helt skulle vilja slippa, ingen tvekan. Men vi vet redan att det kommer ske, men när vet ingen. 

Jag har suttit och pysslat lite med lillans fotoalbum. Än så länge är det mest text. Jag har inte beställt några bilder ännu. Är jag kanske slö? Nä jag har inte så mycket tid. Vet på ett ungefär vilka bilder jag ska framkalla med, men jag saknar fortfarande antal. Tänkte beställa 100st då jag lix håller på. Först och främst till fotoalbumet, sen kanske jag ska sätta upp lite bilder i lägenheten. 


Gammal bild på mig och J

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Framsteg

Just nu händer det väldigt mycket här hemma. Lillan utvecklas varje dag och det går bättre och bättre för henne att ta sig framåt och dit hon vill. Just nu försöker hon på alla möjliga sätt att klättra eller resa sig upp på babysittern. Hon ligger på golvet och tar tag i fotänden och försöker dra sig uppåt. Än så länge går det inge vidare :P

Jag har även för en stund sedan upptäckt Lovisas första tand! Har väl haft det på känn pga alla bajsblöjor som bytts de senaste veckorna. Jag kände ingenting igår så den har typ vuxit under natten :P
Så nu blir det till att börja borsta tanden varje dag. Som tur är hade jag köpt tandborste och tandkräm för rätt länge sen så det skulle finnas hemma den dagen hon fick :) 

Idag lär det nog inte hända allt för mycket. Allt hände som igår :p Syrran och barnen var här sen kom Michaela hit. Det regnar i omgångar ute så det känns inte så spännande med en promenad heller. Skulle nästan ha varit på öppna förskolan snart igen. Det var ett tag sen nu om man inte tänker på babyöppet men dit kan vi snart inte gå.


<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Flitig

Känner mig ändå lite duktig idag. Har gjort mer mat till lillan och frysit ner 18 portioner nu :D Blev faktiskt riktigt gott denna gång (enligt J) Vågade inte smaka på det eftersom jag hade pasta i. Så jag hoppas Lovisa uppskattar det lika mycket :) Det blev 2 olika sorter. Ska egentligen göra åtminstonde 1 till men orkar inte ikväll. Har en banankaka i ugnen med och det känns som jag inte gjort annat än stått i köket idag. Även om det går ganska fort när man väl håller på. 

Idag eller nu på afton har hon satt sig upp själv för första gången. Inte bara en gång heller, så det känns jättekul :D Ser även framsteg på att hon tar sig framåt lite grann. Inte så mycket och fort som hon själv kanske skulle vilja :P
Skruttan börjar bli stor :D 

Ikväll blir det nog lugnt, kanske en film, äta banankaka och sova tidigt. 

<3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

:)

Har lagt in lite nya bilder i våran digitala fotoram :) Det blir inte alla dagar som vi har på den, men när den väl är igång är det kul att ha bilder som är från alla "åldrar" och inte bara sen lillan var nyfödd :) 


Första gången med skor var lite vingligt :P



<3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Work

Glömde nämna att lillstumpan blev 7 månader igår <3 Det känns som månaderna bara springer förbi just nu.
Har även snackat med min chef och jag ska börja jobba snart. Blir nog under denna månad nån gång (snart). Det bästa är att jag kommer få sitta i umeå istället för i bygdeå :) Så jag kommer slippa pendlingen :D + att jag kommer ha möjlighet att spara in massa mammadagar :D
Jobbar ju endast kvällstid så därför kommer vi få det att funka. J pluggar om dagarna och får natta lillan medan jag jobbar, kommer bli bra. Jag tror han kommer tycka det blir kul med att få massa egentid med henne :) Det är ju nu som det börjar hända väldigt mycket i utvecklingen :) Såklart gör det det hela tiden :P 

Jag har precis tagit ut en plåt med scones ur ugnen. Kommer bli en smarrig frukost idag! Blir nog att jag gör i ordning och ger älsklingen frukost på sängen :) Lillan har precis somnat om igen med :) 

Igårkväll såg vi en skräckfilm, rysare om jag inte minns fel. Husk hette den. Den var faktiskt bra, men jag blir ju alltid skraj av alla såna filmer, men det gick ändå bra :) Jag kommer nog inte gå genom majsfält nån gång med det är väl inget jag hade planerat att göra heller så :P 

Söndag idag. Vad ska man göra tro? Njuta av en sista ledig dag med gubben kanske, sen blir det plugg hela veckan igen.


<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mysmiddag

J for och lämnade lillstumpan hos faster och farmor igår medan jag gjorde mig i ordning hemma. Sen möttes vi upp på stan :) 
Det blev en kanonkväll med supergod mat :D En något sen födelsedagspresent, men den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge ;) Tack så jättemycket älskling :D
Efter middagen satte vi oss på tc en stund. Det blev rätt tidigt ändå, eller kvällen gick fort. Nästan för fort. Vi sov sedan hos Js föräldrar för att slippa väcka lillan. Men ärligt hade jag nästan hellre väckt henne och sovit hemma om jag vetat att jag skulle sova så dåligt som jag gjorde i förhand. Men det är ju svårt att veta :P
Ja som sagt har jag sovit väldigt dåligt. Vi har trängts 3 stycken i en mindre säng än den vi redan har :P + att lillan vaknade och tvärskrek vid 6 i morse. Vi fatta som inte varför och det var inget hungerskrik. Men vi gjorde en flaska och gav henne ändå så att hon skulle somna om fort och inte väcka alla andra i huset. :) 

Idag har vi varit en sväng på stan. Lillan har knappt sovit idag. 3 korta svängar och jag förstår inte att hon kan ha svårt att somna nu? :O Vi tänkte se film när hon somnat, så hoppas hon gör det snart :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()