Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Stolt

Det blev en tidig morgon i morse. Fast det blev ändå senare än planerat. Varken jag eller J var speciellt pigga på att kliva upp, men till slut så. Ändå gick vi isäng 21.30 igår. :O 
Lillan är feberfri idag så imorn får hon gå på förskolan igen :) 

På lassarettet var lillan väldigt duktig. Vi var ju på mammografin och dom skulle först ta några röntgenbilder så då fick inte L vara med. Hon fick vara med en sköterska och det gick hur bra som helst. Inte ett skrik. Jag blev väldigt förvånad för på förskolan går det inte lämna henne utan gråt. 
De gjorde även ultraljud vilket inte visade något konstigt så allt är som vanligt. *Pjuuu* 
Även då fick lillan ha "barnvakt". Och när jag kom ut från undersökningsrummet stod det 8 sköterskor runt henne och beundrade henne... Stolt mamma!


Dagens lilla stjärna. 
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag

Lilltjejen har varit på gränsen till feber hela dagen så jag tror vi blir hemma imorn med. Jag är som i valet och kvalet, kan inte riktigt bestämma mig. Hon är väldigt snorig och har ätit lite mindre än normalt så förmodligen blir vi hemma. 

Imorn kl 8.00 har jag tid på röntgen/ultrljud/mammografi för en till undersökning. Men jag antar att det kommer gå bra och att de inte hittar någonting eftersom knölen försvunnit. Men läkaren tyckte ändå jag skulle kolla upp den extra noga. 

Har betalt räkningar nu och egentligen vill jag väl bara försvinna. 
Hoppas verkligen att denna månad kommer gå snabbt och smärtfritt. 

Kanske skulle försöka gräva fram ett leende på läpparna istället för att deppa. 
Kika på en bra film med gubben borde kanske tagga till mig lite grann. :)

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjukstuga

Det har varit en lång natt för lilltjejen. Hon somnade ca 18.30 igår och vaknade 8.30 idag. 14 timmars sömn med andra ord. Jag gick och kände på henne runt 6 i morse för att kolla om febern var kvar och hon kändes väldigt varmt och det såg ut som om hon försökte lägga täcket över sig. Hon brukar annars aldrig vilja ha täcke på sig utan sover helst på täcket. Så jag ringde lite senare till förskolan och till jobbet. 
Sen har hon sovit 2 timmar mellan frukost och lunchen och nu ligger hon i sängen igen. Stackarn har fått 39,8 :( Usch bara. 
Jag hoppas inte det blir nåt långvarigt. 

Det kommer nog bli en lång dag idag. J jobbar hela dagen och sen kommer han hem, säger hej och sen sticker han vidare för att se på In Flames. Hoppas att dom får det trevligt och att han kommer hem hel bara :P 

Nu ska jag försöka röja undan lite här hemma. 
Det stökas ner så lätt eftersom vi grejar så mycket. 
Gårdagens projekt var tex att få diskmaskinen på plats i ett skåp. Vi var tvugna att ta bort skåpluckan så nu måste jag fixa nåt tyg och sy ett skynke eller liknande. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I ordning

Bloggen har hamnat lite på sidan känner jag. Men vi har haft mycket att göra och stökigt i lägenheten så jag har inte orkat eller haft tid. Vi har fått nytt golv överallt i lägenheten utom i vardagsrummet och på toan. Nya tapeter och taket är målat i vårat sovrum. Vi har även äntligen börjat få upp saker på väggarna :) 
Igår gjorde vi även ett storfynd på Blocket. Vi har varit ute efter en Stor Expedithylla från IKEA 185x185cm, och vips så kom det ut en på blocket. Vi var först som ringde på den och fick den för en väldigt låg summa. Den var i väldigt bra skick så den var verkligen värd priset. Vi ska köpa till en skrivbordsdel senare så vi kan få upp datorn. Sen skulle vi nog behöva en liten hylla till lillans rum som vi kan lägga lite leksaker i. Vi har en byrå, men skulle haft nåt mer. Det ser lite trist ut i hennes rum. 



Superkul att åka pulka!


På dörren till lillans rum


Myshörnan



Nu börjar vi trivas ännu bättre här hemma när det faktiskt börjar kännas som ett hem. Det mesta är uppackat. Jag har mina målargrejer och sen är det fortfarande lite kläder som inte kommit på plats. 

Lilltjejen har fått feber nu på kvällen. Inte så hög, men 38,6 så vi får se hur hon mår imorn. Näsan rinner och hon har lite hosta. Hoppas inte hon blir sjuk bara. 
Nu komme karln min hem så nu ska vi börja greja lite. 
Lillan har fått gå isäng tidigare än vanligt idag. Hon behövde nog det. Hon somnade på studs :) 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Klant

Jag är så oerhört klantig. Jag hade tänkt åka iväg och ta prover idag, men kom på att det går ju inte för jag har ju tagit min medicin nu på morgonen. Såklart!!
Jag blir så less på mig själv när jag lyckas göra samma misstag om och om igen. Jag borde väl ha lärt mig efter 9 års tid tycker jag, men icket.
Nåja, jag måste hinna med det på torsdag eller fredag istället i så fall. Snart väntar tandläkarn så jag har ju inte klivit upp i onödan iaf :p

Hoppas ni får en bra dag :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helg

Nu har vi äntligen fått tillbaka vårat internet här hemma. Vi blev utan i några dagar. 
Det är fortfarande ett stort kaos hemma hos oss, men vi har fått nytt golv i alla rummen nu. Imorn får vi nya tapeter i sovrummet, och sen är det bara att börja fixa i ordning allt. Lillans rum har vi försökt ordna lite grann och vi har fått upp några tavlor. 

Lillan utvecklas och lär sig nya saker. Hon vill ofta härmas och säger man nånting så ska hon försöka säga lika även om det blir blablababadadadodo osv. 
Hon har bland annat lärt sig mage, öga, näsa, mun, puss, kram, snäll/mjuk, lampa, klappa händerna, titt ut...Alltså om man ber henne peka på, eller visa hur man gör så kan hon :) Min lilla stjärna. 

Just nu är hon förkyld vilket gör att hon är lite mer grinig än vanligt. Det har även varit lite sämre på matfronten och sovstunderna har varit längre och oftare. Men idag verkar hon pigg. 
Igår fick vi en rejäl sovmorgon. Efter en lite orolig natt då hon vaknat flera gånger av sin hosta så var jag tvungen att väcka upp henne kl 10. 10!!!! 
Sen blev det en runda på stan så J kunde köpa sig nya byxor. Vi kollade även skor till lillan, men vi avvaktar lite med det. Det kändes väldigt svårt att välja storlek för sommaren nu. Fast det bör ju göras snart ändå. 

Sen på kvällen tog Js föräldrar hand om lillan, eller vi la isäng henne hos dom sen for vi iväg på fest och krogen. Det skulle ju inte bli så sent, men vi var då kvar till stängning och klockan var väl 3 innan vi var hemma tror jag. Som tur var sov lilltjejen till ca 8.30 idag så jag fick sova någar timmar iaf :) 

Idag händer det nog inte så mycket. Vi vill knappt vara i lägenheten då det ser ut som det gör, men efter imorn så kommer det kännas bättre. 
Jag har även en tvätthög som väntar på mig. Frågan är ju bara när jag ska ta tag i det :P 
Nu är det dax för lite lunch i magen känner jag. Tror lilltjejen tycker detsamma. 
Hon tycker för övrigt att det är jättekul här hemma. Det är mer yta att springa på. Hon tar sig upp på våran säng eftersom madrassen står direkt på golvet än så länge, vilket är en hit. Hon älskar att sitta på våran säng. Det är även väldigt spännande med alla saker/kartonger som vi har i vardagsrummet som inte är värda att packa upp förrän imorn. 
Vi har nog gjort ett bra val med lägenhet. Vi trivs redan super :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Påsk!

Vi har fortfarande inte riktigt kommit i ordning här hemma. Vardagsrummet/matrummet känns helt okej bortsett från att vi inte har nånting på väggarna ännu. 
Sovrummet ser ut som kaos samma sak med lillans rum. Och eftersom vi ska få byta golv på onsdag så måste vi ställa alla sakerna i vardagsrummet. + att vi ska få nya tapeter i sovrummet. Vilket jag hoppas vi får denna vecka med. 

I helgen har vi varit en sväng till mormor och morfars stuga. Vi grattade mormor som fyller 70 år idag! Pimpeltävling och poker i vanlig ordning. Fast för mig blev det knappt nå fiske eftersom lilltjejen totalvägrade sova i vagnen. Hon var övertrött och slumrade till i 5 minuter, sen var hon vaken till halv 7. Då hon fick sova 30 min och sedan vara vaken en stund till innan hon gjorde natt. Jag fick i alla fall sovmorgon till 8.30 på lördan och det tackade jag ju för. Men hon hade en jobbig fredag. 

Idag ska jag ha kalas. Jag fyller egentligen imorn, men eftersom alla är lediga idag så passar vi på. Måste bara iväg på affärn en sväng och köpa grädde. Vi tar nog en sväng förbi apoteket med för jag är i akut behov av medicin. Mitt medicinskåp ekar nästan tomt och vissa mediciner tar slut om 5 dagar. Inte bra, inte bra. Det gar varit så mycket att jag har glömt det, och kommit på det då det är stängt. 

Nu ska jag bara invänta att J blir klar så ska vi ta en sväng med bilen och invänta främmen :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytt

Vi har inte gjort så mycket annat än flyttat i helgen. Och nu är det jobb, jobb, jobb. När ska vi hinna få ordning på allt? Det är inte lönt att packa upp allting nu heller eftersom vi kommer få nya tepeter i vårat sovrum och sen ska dom byta golv i båda sovrummen, hallen och köket nästa vecka. Så vi kommer måsta ställa alla saker i vardagsrummet. Längtar tills det är klart :) Och jag hoppas verkligen vi har valt rätt :D

Sen måste vi få upp saker på väggarna. Känns rätt tomt just nu. Vi har inte ens gardinstänger här. Så det måste vi mäta och köpa så att vi kan få upp lite gardiner. Vi har ändå hunnit rätt så långt tycker jag. 
Sen hoppas jag på att det blir en tripp till IKEA snart så vi kan handla lite smått och gått. Jag vill som jag tidigare nämnt, ha en förvaringshylla i vardagsrummet. Och sen behöver vi ett nytt skrivbord.

Lillan är på förskolan och jag ska väl pallra mig till jobbet snart. Jag har utbildning denna månaden så det kan hända att jag kommer ha utbildning på dagarna och jobba kvällarna vissa dagar. Jag lär inte orka det 2 veckor i rad. :P Men nån dag ska jag nog klara det :) 
Sen ska det bli så skönt med ett dagtidsjobb. Jag längtar verkligen. Vi kommer äntligen kunna spendera lite tid tillsammans som en familj och äntligen kunna göra saker om kvällarna om så önskas :D

Jag får försöka fixa nå bilder framöver :)

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()