Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Sjukling

I söndags var lilltjejen kokhet. Kollade tempen och den visade 40,5 :/ 
Sen har det varit feber, feber och åter feber. Den har pendlat rätt mycket men ligger mest på 39,5. 39,7 var det nu ikväll innan det blev sängdax. Har haft lite kläder, hon har druckit mycket, sovit mycket, fått glass...Vad mer kan man göra? Hon är grinig men otrolig pigg för att ha så pass hög feber, och vill inte sitta still. 

Jag hoppas innerligt att hon är feberfri imorgon så hon kan få komma tillbaka till förskolan på fredag. Vi har ju fortfarande en dag kvar på inskolningen. Får se hur det går med den nu när hon varit borta nästan en vecka.

Jag har bakat en snickerskaka som jag har på kylning just nu. Får se hur den blev. Sen blir det nog en film skulle jag tro. Men sängen börjar snart kännas lockande med. Har varit supertrött hela dagen. 
Har även pratat med min läkare denna vecka. Levervärdena är som i mars, inte dom bästa, men inte de sämsta heller. Det säger kanske inte så mycket. Fick minska minilite kortison. Dom säger hela tiden att det inte är så bra att äta mycket kortison länge. Men min kropp klarar sig inte utan kortisonet. Så fort vi sänker under 10mg så blir det sämre levervärden. Äter just nu 12,5mg. 

Jag har blivit lite piggare än vad jag varit, men är inte som jag brukar. Så antingen kommer det fortsätta såhär, eller så är det en längre svacka. Jag brukar oftast må bättre på vintern, så jag hoppas på det :) 




När man är sjuk så ser håret se ut lite som det vill, eller?
Och vad hände med tutten? Inte brukar våran tjej ha det? Men mjo, ibland kommer hon på att vill ha det. Tror hon ser så många andra barn som har det. 

Nu är det peppar, peppar som gäller. Jag vill kunna åka till stugan i helgen.
Det är aldrig kul att se sin lilla älskling vara sjuk. Hoppas jag och J klarar oss.

<3


Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjukt barn

I helgen har vi haft möhippa för min kära syster. Grabbarna passade även på att "kidnappa" hennes karl för svensexa. 
Det blev en riktigt lyckad dag och som jag kan förstå så blev hon riktigt nöjd och hade kul. 
Jag själv är fortfarande lite mör i kroppen efter att vi svingade oss runt stången. Vi provade på Polefit! Riktigt kul var det.


Runt 4 hade jag kört hem alla och kunde själv gå och lägga mig. Sov till 11.30 då J ringde och väckte mig. 
Sen efter lunchsovningen för lillan så hade hon hög feber, 40,5. 
Inatt har hon sovit länge. 9.15 gick jag in en tredje gång för att kolla till henne och då började hon vrida lite på sig. Men nu är hon uppe. 
Har även meddelat förskolan. Dock så passade det ju inte så bra att bli sjuk just nu eftersom jag varit borta från jobbet en vecka redan pga inskolningen på förskolan. Och J jobbar sin 3:e dag på nya jobbet idag. 
Förhoppningsvis kan farfar passa lillan imorgon några timmar eftersom J slutar runt lunch. Då kanske jag kan jobba som tänkt. 

Nä nu ska jag pyssla om min lilla sjukling. 

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nya ord

Inskolningsdag nummer 2 avklarad. Idag har vi bara varit ute och lekt med barnen. Gården är väldigt stor så det blev en del rundvandring, även om vi varit och lekt där förut. 
Imorgon ska jag lämna henne ca 1,5 timme och det lär nog gå bra. Hon brukar ju inte tycka det är jobbigt och har ju gått på förskola tidigare. Men det kan ju bli annars med nytt ställe, nya barn och ny personal. Vem vet. 

Lillan har börjat prata mycket mer. Eller inte prata mer, men det kommer mer och mer ord. Bya bija (böta blöja) är väl det nyaste :p Hon brukar även komma och säga bya böja om hon har gjort ner sig. Men långt ifrån alla gånger. Bläpple är också ett väldigt nytt ord - Äpple. 

Eftersom regner inte har varit på topp idag så har vi varit inne nu på eftermiddagen. Vi var ju ute och lekte 1,5 timme på förmiddagen. Lillan har varit duktig och lekt själv medan jag har gjort i ordning en ost och skinpaj till middagen. Jag passade även på att göra chokladsnittar när ugnen lix var igång. Resultatet ska vi väl inte diskutera. Dom blev alldeles för hårda :( Men smaken är det inget fel på som tur var. 
När jag hade tagit ut dom ur ugnen och höll på att skära dom ställde sig lillan breve mig och tittade. Och när jag tittare på henne satte hon sig ner. Om hon ska äta någonting när hon inte sitter i sin stol så brukar jag säga åt henne att sätta sig ner på golvet medan hon har mat i munnen. Så det var ju såklart en kakbit hon ville ha. Tror ni hon blev lycklig när hon fick smaka? Behöver jag ens svara :P ? 

Nu ska vi invänta min kärlek så vi kan äta middag, och sen ska vi åka iväg till Nicklas och Mathilda :) 

<3
             //Hanna

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nån bild

Inskolningen är påbörjad och det går bara fint :) 
Det kommer nog bli en bra vecka detta :) 


Har laddat över lite bilder från mobilen med. 




Att gunga är ju suprduperkul!!!


Datorn har börjat bli väldigt intressant :P

//Hanna

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Over and out

Arbetsveckan är över och en helg står på schemat. Oj så härligt!!
Detta har varit en av de jobbigare veckorna på väldigt länge. Är fortfarande väldigt trött och sliten och har lagt mig tidigt hela veckan. Igår somnade jag 20.30 :O

Idag kan jag med glada ord meddela att jag har en tillsvidaretjänst på jobbet och det känns underbart skönt!! Jag har ett jobb! En plats att gå till och jag får jobba så länge som jag själv bestämmer att stanna! Glad!!

I helgen måste jag försöka ta mig ner på stan. J måste frissera sig, lillan behöver kläder inför hösten/vintern och jag har hittat massa fina kläder på nätet, så det gäller att hålla hårt i börsen. :p
Just nu är väl kanske en jacka inför hösten prio 1 skulle jag tro. Sen kommer ju alla dessa vinterkläder också.

I morgon blir det surströmming hos svärföräldrarna med. Inte för min del dock. Jag och lillan äter annat. :P Kanske smakar en tugga eller så. Tror vi ska proga ge lillan en smaksked med bara för att se vad hon tycker.
Bilen måste även tvättas. Den ser hemsk ut tack vare björken som står bredvid våran bilplats. Vi måste ju få byta parkeringsplats. Helst vill va ha under tak, men det finns inga lediga.

Ikväll hoppas jag på en mysig kväll tillsammans emd älsklingen. Får se om vi träffar nå fler folk med, men huvudsaken jag får umgås med honom. Eftersom jag varit hemma mellan 19-20 hela denna vecka och somnat extremt tidigt så känns det som att jag inte träffat han på en vecka.

Nästa vecka är det inskolning på nya förskolan som gäller. Får hoppas att allt kommer gå bra och att hon kommer trivas bra där :) Lilla familjen följdes iaf till förskolan i morse och lämnade en blomma och tackade för oss :)

<3
               //Hanna
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Time

En vecka till måste jag vänta. Min läkare har fortfarande semester så de andra läkarna ville inte ändra på några mediciner innan h*n är tillbaka. En närmare koll eller utredning kommer förmodligen måsta göras. Jag mår fortfarande som jag gjort, men jag försöker bita ihop.
Kroppen visar tecken på att någonting inte är som det ska. I dagsläget vet jag ingenting känns det som. Jag är sliten, vad mer kan jag säga.
Förhoppningsvis är det bara någonting nu som vänder snart. Tiden får visa.

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

vad?

Har hamnat i en sämre period nu..:/ Jag somnar tidigt på kvällarna och vaknar 12 timmar senare, skulle gärna sova 12 till. Är mer sliten än jag varit på länge. Aptitet är låg. Jag är allmänt sliten

What to do, what to do?
Blir nog ett samtal till min läkare imorn. 


Vi ska försöka oss ut och låta lillan leka lite. 

<3

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

En tisdag i augusti

Ringde tidigare till sjukhuset för att fixa lite nya remisser för provtagning. Så passade även på att kolla hur mina ASAT -och ALAT-värden har ändrats sedan medicinökningen. Jag fick veta att dom har börjat sjunka igen vilken känns himla bra. Känner mig dock oerhört sliten idag. Halva arbetsdagen har snart gått så jag får bita ihop de sista timmarna när jag återgår efter lunchen.

Kvällen är planerad med lite vänner så det ser jag fram emot. Annars lär det inte hända så mycket idag. 
Jag började känna mig sliten redan igårkväll, så jag gick isäng innan klockan hann slå 21. Det blev lite serier innan jag somnade. Vaknade dock då J gick isäng. Kände mig ändå mörbultat då jag klev upp strax efter 6 i morse, trots 8 timmars sömn.

Just nu ogillar jag verkligen mina mediciner. Jag hatar de biverkningar man får och hungern är väl en av dem. Det är dock inte så allvarligt som det har varit. Jag känner mig hungig väldigt ofta nu även om jag ätit nylig. Det är väl ingenting jämfört med hur det har varit som värst. Då fanns det inget stopp. Jag var hungrig konstant och vaknade om nätterna av hunger och gatt äta. Detta var 9 år sedan nu men ändå. Den tiden glömmer jag aldrig. Huva ligen.

Vi har fått veta att det går vattkoppor på lillans förskola. Hon klarade sig då det gick på sommarförskolan, så det är nästan så jag hoppas att hon får det snart så det blir bortgjort. Det ska ju tydligen vara bättre eller mildare ju yngre man är när man får det. Inte för att jag vill att hon ska vara sjuk, absolut inte.
Inskolning på den nya förskolan närmar sig med. :) Känns väldigt spännande :)

<3
                //Hanna

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

duktig sjukling

Igår var jag så pigg som jag inte har varit på evigheter. Det kändes jättekul!! Jag ock älsklingen fixade en mysig middag och drack vin (jag alkoholfritt) och hade det trevligt. Sen såg vi en film - The Uninvited. Helt okej film, men det var ingen skräckis direkt som det stod att det skulle vara. 

I morse fick vi en rejäl sovmorgon. Eller jag vaknade runt 5 och 7 och hade lätt kunnat kliva upp, men eftersom lillan sov så somnade jag om. 9.15 klev jag upp och kollade till lillan. Hon var typ halvvaken. Däremot har hon blivit väldigt röd om rumpan stackarn. I morse ville hon inte ens gå så vi har smörjt med salvor, och haft potatismjöl och låtit henne springa utan blöja. Hon gick i bara trosor väldigt länge och sen när jag och J höll på att stöka undan lunchen så hör vi henne säga Bläää (som mormor har lärt henne :P) och då tittar vi på henne och ser att hon har kissat. Men det bra var att hon stod still och väntade på att vi skulle lyfta henne till toan. Vi försöker även få henne att kissa på pottan, men utan resultat. Hon gillar att sitta på den, men inget mer haha :) 

Vi har vikt bort en hel del tvätt idag. Det gick rätt fort, och det är ju härligt när det är bortgjort, men usch vad det är tråkigt. 
Dagens stora minus är att lillan fått feber. Hon hade 39 nu när vi la isäng henne :( Får hoppas att det inte blir nåt långvarigt bara. 

Ikväll blir det nog lugna puckar, kanske en film eller nåt. Typ ingen av våra kompisar är hemma, så vi får som en ensamhelg. Ganska mysigt, men samtidigt är det trevligt att umgås med folk på helgen med. 
Det kommer fler helger :) 


En väldigt liten Lovisa, typ mindre än tutten :P 

<3
                      //Hanna

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()