Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

kid

Idag har vi varit en sväng ner på stan hela familjen. Vi tog en fika i parken bland annat. Men det vi egentligen skulle ner på stan och göra, var att köpa hörselskydd för barn. 
Så det blev ett par rosa peltor kid. 


Så nu kan vi åka mustang imorn, och lillan ska nog få åka en sväng med :) 
Sen va vi en sväng in på åhlens, och oj så mycket fina leksaker det finns. Jag har verkligen fastnat för barbafamiljen. Och det fanns bland annat ett tåg som man kan ta isär och bygga ihop som jag skulle vilja ha i lillans framtida rum :) 

Nu sitter jag och väntar på att diskmaskin ska bli klar så vi kan åka till Frida :) 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Värme

Äntligen sommar!

Eller vad säger man. Sommarvärmen har kommit tillbaka och jag försöker sitta ute på balkongen då det går. Lillan gillar inte värmen lika bra som jag så hon vill helst vara inne där det är svalt. Men hon brukar sitta i babysittern på altan med mig ibland (i skuggan). Sen brukar jag ställa för ett paraply och en filt så det ska bli helt skugga och inte så ljust för de små ögonen. 
Jag tog en promenad tidigare i veckan till maxi. Tänkte att det var perfekt att ta vagnen i det fina vädret. Men lillan höll inte riktigt med. Hon totalvägrade ligga i vagnen. Så efter väldigt mycket skrik och jag hade tagit mig ner till maxi så orkade jag inte gå in på affärn. Lillan skulle vara i famnen och inte i vagnen. Så jag fick bära henne hela vägen hem + släpa på vagnen. Usch vad jag var slut då jag komme hem. 

Just nu väntar jag på tvätten. Skulle egentligen tvätta igårkväll, men vi for och hälsade på henke istället så då gör jag det nu istället. 

Det skulle va grymt skönt och lägga sig på stranden idag, men jag tror inte J är så sugen på det, och dessutom måste vi hålla oss i skuggan med lillan...Om jag inte blinkar och får fara själv :P Får se helt enkelt.  

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

natti

Godkväll!

Idag har jag haft besök av Linn :) Mycket trevligt. Och det är så skönt att kunna prata med nån som pratar tillbaka. Nog för lillan har börjat "prata" en hel del, men det blir ju inte samma sak direkt :P

Sen har jag även bakat scones. Jag hade egentligen tänkt göra nåt annat matbröd, men jag hade bara jäst för söta degar hemma och jag orkade verkligen inte fara på affärn för att köpa bara jäst. 
Men goda scones blev det i alla fall :) Och nu har jag veckan ut i alla fall :p kanske 2 veckor om jag har tur. 
Lillan fick sitta i bärselen medans jag bakade. Hon var lite grinig och J hade annat för sig. Som tur var somnade hon rätt fort i selen så jag kunde baka i stort sett som vanligt. 

Nu sussar hon sött i sin säng med. 
Jag tror att vi har fått en väldans tur att våran dotten sover så bra om nätterna. 
Jag behöver verkligen sova om nätterna och jag känner mig mer som en människa nu än jag gjorde i mars-april. :D Får bara hoppas det sitter i sig. 

Hittade några bilder på Js telefon.


Liten skrutt

Håller flaskan själv en liten stund

En trött liten tjej säger godnatt till er alla :)

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag

Goddagens!

Måndag idag och en ny vecka inleds. Jag gillar inte måndagar. Det är så länge kvar till helgen :p. 
Midsommarhelgen som var har ändå varit lång och bra. J var ledig fredan så vi fick en långhelg. Men då jobbar han istället kommande helg och helgen efter det kanske han ska på en tripp till stockholm med nå kompisar. Så det kommer nog dröja länge innan vi får en ledig helg tillsammans igen. Sen måste vi väl börja fundera vad vi ska hitta på i sommar. Blir nog inte så mycket eftersom J inte är ledig nånting. Men en sväng till stugan måste vi väl hinna med tycker jag. 

Lillan har gjort en långnatt inatt. Till slut var jag tvungen att väcka upp henne för jag tyckte det började gå alldeles för länge. Dumt gjort kanske? Men hon är på strålande humör ändå. 

På onsdag ska vi iväg på tummestudien jag och lillan. Så ska väl höra mig för lite där om lite olika saker. Blir nog vägning och mätning där med, spännande. 

Nu kanske jag skulle ta vara på solen en stund. Barnvagnen ligger tyvärr i bilen som J har på jobbet, annars hade det vart perfekt för en promenad nu. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

puré

Idag har vi vart en sväng på Elgiganten. Älsklingen letar ny mobil eftersom hans så gott som inte funkar. Den stängs av hela tiden så andra kan ringa han men han kan inte göra nåt med mobilen. Eller jo, men det tar en väldans lång tid :P 
Så vi passade på att panta lite tomburkar och köpa lite mjölk, vattenmelon och lite annat. Jag fick i alla fall tillbaka 1:- från panten så vi handlade gratis kan man säga.. 

När vi komme hem så gjorde jag lite crepes och några pannkakor. Så vi har ätit crepes och lite sill till förrätt. Vi har kött på grillen nu och pären i ugnen.
Sen har jag även gjort lite ärtpuré och ska göra potatispuré senare. Lillan är ju snart 4 månader och det innebär att vi kan börja inleda lite smakportioner. Vill prova redan nu, men ändå vänta lite... Inte för jag tror det händer så mycket skillnad på 1 vecka. 
Får i alla fall hoppas att hon gillar det :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Midsommar

Glad midsommar!!

Ja det är ju midsommardagen idag, men ändå. 
Igår var vi på midsommarfirande med massa människor. Vi grillade och hade trevligt med några kompisar till J, och även vuxet sällskap var med. Kul att det kan vara så. Det var faktiskt rätt så lugnt där så jag och Lovisa stannade rätt länge. Alla var jätteglada att det var en bebis med och Lovisa fick väldigt mycket uppmärksamhet och skötte sig väldigt bra hela kvällen. :D

Idag har vi varit en sväng ut med barnvagnen. Och det var mycket varmare ute än jag trodde. Vi trodde dessutom att det skulle bli regn så vi tog med paraply för säkerhets skull. 
Vi avslutade promenaden med en glass på statoil. Jag provade den nya twister och den var faktiskt riktigt god. Och det var gott med sorbe och vanlig glass blandat. 

Nu blir det snart middag och sen ikväll väntas kanske lite gott sällskap. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

68

Lillan har knappt sovit idag. Nån kort lur bara, men ändå haft ett strålande humör :D
Jag har hunnit städa undan lite, fått bort all tvätt sen igår, strykit en köksduk så det ser lite mer somrigt ut...Ja och lite smått och gott. 
Nu på aftonsidan har jag hämtat ut lite medicin och köpt nåt plagg till lillan. Hon börjar snart växa ur 62 och kläder i storlek 68 har det vart tunnt på. Men nu har jag lite grann, så får jag väl köpa mer senare ifall det behövs. 

Hittade 3 för 2 så varför inte. :) Hade även 50:- rabatt på kappahl så då fick jag en body för 10:-. Och 4 plagg sammanlagt för 169:- tycker jag är rätt bra :) Ska inte klaga. 





Dessa 2, + en ljusblå body med fiskar och velourbyxor (hur det nu stavas) i rosa. 
Hittade en jacka för hösten med, men köpte den inte. Dumt kanske. Måste tillbaka i så fall och kolla på den igen. Minns inte om den fanns i 74, för 68 blir för litet fram mot hösten. 

Nu blir det paj :) 
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tidningen

Idag är jag eller lilla familjen med i VF, igår var vi i VK. Så nu hoppas jag att alla våra nära och kära är nöjda :p 
Nä men det är väl klart att man ska vara med i tidigningen när man fått barn. Det jobbiga var ju bara att ta ett kort och skicka in det. Men efter massa tjat från alla håll så har vi fått det gjort nu. :)
Ni kan kika på internets hemsidor Vk.se, folkbladet.nu...


Igårkväll tvättade jag. Det blev 6 tvättar :O Usch, hur kan det bli så mycket tvätt på så kort tid? Svaret är nog en liten underbar kräkare till dotter :P Sötungen min. Kräkningarna brukar variera från dag till dag och igår var en väldigt extrem dag. Både jag och Lovisa bytte kläder ett x antal gånger. Hon mest. 
Som tur är brukar det avta efter ca 1 år. Och så länge det bara är mjölk så är det inte så farligt. Kanske blir värre lukt sen när hon börjar med mat. 
Förresten så är smakportionerna väldigt nära nu. 4 månader brukar dom rekomendera, så vi väntar kanske lite längre. Men jag har i alla fall köpt 2 burkar ekologisk mat på affärn. Ena var Majs & potatis, den andra var palsternacka & potatis. 
Jag tänkte inte börja med frukt och sådant som är sött. Det var mamma som rekomenderade mig det, så jag kör på det. För det är nog lika bra hon vänjer sig med matsmak direkt och inte med sånt som är sött. Jag har inte tänkt köpa burkmat i fortsättningen, nu gjorde jag bara det för att ha hemma när vi kommer på att vi ska börja testa med smakportionerna. Jag ska försöka hitta nåt bra recept och sen göra egen mat. Det är ju smidigt att frysa ner i tex iskuber. Då får man väldigt små portioner. 
Det blir både nyttigare, godare och framförallt billigare ifall man gör maten själv. Mitt barn ska ha det bästa, och jag vill veta vad jag ger henne. Men det är klart att det kommer komma undantag. Ska man bort så är det lätt att ta med en färdig burk som dessutom håller sig fräsch längre. 

Ikväll ska vi få besök. Så då ska vi göra paj :) Ska bli gott.
Sen är det midsommar. Vi har inte riktigt planerat nånting (som vanligt). Men vi är i alla fall bjudna på grillning, så det kanske blir det och sen får vi se. Vi kan ju som inte vara på fest med lillan, det är lite fel. 


Min älskling säger godmorgon

Nä nu ska jag kolla om lillan tänkt vakna idag eller :p Hon är en riktig långsovare om nätterna och vaken väldigt mycket om dagarna istället. Jag klagar inte, det är underbart att få sova hela nätter hela tiden. Men det kommer säkert en vändning nån gång. Jag är i alla fall inställd på det för säkerhets skull. 
Fast igår så somnade hon senare än hon normalt brukar, annars brukar hon vara vaken den här tiden. 

Trevlig dag allesammans!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

Hej tisdag!

Vad har denna dag att bjuda?
Ja, regn skulle jag säga. 

Lillan har sovit otroligt bra 2 nätter i rad. Nästan så jag inte vågar skriva hur länge :P 
Det konstiga är att även om jag har börjat få sova hela nätter sen en månad tillbaka ungefär så är jag nästan tröttare nu på mornarna än vad jag var förut när jag var tvungen upp en gång på natten. Jag kanske sover för mycket nu?

Idag har jag varit sugen på att ta en promenad, men det har inte blivit av. Jag har typ blivit deprimerad av vädret. Usch när kommer sommarvärmen tillbaka? Det har regnat om vartannat idag. Riktigt trist. 
Älsklingen sitter kvar på jobbet och verkar inte vilja komma hem idag. :P
Jag är väldigt glad över att han fått in en fot på ett gymnasium nu, så det kanske finns en chans för framtida jobb. Men jag är kanske inte lika glad över att han inte kommer va ledig speciellt mycket i sommar, om ens nånting. Hade sett fram emot några veckor tillsammans så vi kunde hitta på nånting kul hela familjen. 

Jag måste snart storhandla. Vi börjar ha tömt det mesta ur frysen nu. Eller nog finns det mat kvar, men jag börjar tappa inspirationen till mat. Vill ha lite mer valmöjligheter :P Måste tvätta (igen) imorn. Alltid lika kul. Men det måste ju göras så det är bara att se glad ut. Men jag kan säga att jag längtar tills den dagen vi har tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. Får hoppas på det till nästa lägenhet. Börjar faktiskt längta lite efter att få flytta nu. Men det blir nog till vintern kan jag tänka mig. 

Jag kanske skulle ta och stoppa lite mat i magen. J verkar jobba över idag så då får han väl äta när han kommer hem. 
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

DOP

Helgen har varit hektiskt känns det som. 
På fredagen var jag och åt middag med min syster m.fam och 2 kompisar till dom. J komme lite senare eftersom han jobbade. Sen på kvällen färgade jag håret på mig själv, och det gick faktiskt bra (tror jag). Har då inte märkt att jag missat nån stans. Det blev även en tvätt. 
Sen på lördan dukade vi och gjorde i ordning allt inför dopet. Vi tog även en sväng förbi brukets dag och vilket skämt. Det var bättre förr då det var som en marknad.

På kvällen hjälpte jag mamma lite att göra i ordning köttet inför doplunchen. 

Söndagen var kommen. Äntligen! Jag har verkligen sett fram emot att få döpa vårt lilla hjärta. 
Vi hade dubbeldop med min syster m.fam som fick deras prins, min gudson, 4 dagar efter oss. Så vi kände att det skulle vara nog så bra att slå ihop det till ett dop eftersom de flesta gästerna skulle vara samma. 
Dopet gick väldigt bra. Barnen var snälla och sov i omgångar. 

Lillan har fått sitta i matstol nu under helgen för första gången. Vi fick även en i doppresent så nu ska vi träna varje dag. Tror det blir kul för henne att sitta vid matbordet då vi äter middag med. Då får hon se allt som händer och kanske börjar bli mer intresserad av mat. Det är ju inte allt för länge kvar tills vi kan börja testa smakportioner. Kanske blir att vi väntar lite extra pga magen. Men vi får se. 










Tårtorna :)

Jag ska försöka hitta nå bättre bilder från dopet sen. 
Vi gjorde egna tårtor, och dom blev faktiskt riktigt bra. Det blev en rosa, en blå och en vit. Sen spritsade vi för att det skulle bli snyggare. Och bilderna beställde vi på Internet :) 

Nu har jag även skickat in bild till tidningen. Både VK och VF, eftersom så många har tjatat haha. Så nu kan ni hålla utkik. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tårar

Jag har passat på att se en ungdomsfilm medan lillan låg och sov. Helt otroligt att jag hann se hela filmen ostört :P
Det var en ungdomsfilm som heter Älska mig och som faktiskt är baserad på ungdomars egna berättelser om mobbing och utsatthet. Filmen handlar om en 15-årig tjej som blir mobbad och därmed inte accpeterad för den hon är. Jag gillar att se ungdomsfilmer, vet inte varför men jag tycker iaf om dom. Det är sällan filmer jag ser flera gånger men dom säger så mycket och visar hur vissa har det. Vilket jag önskar att alla kunde förstå. Mobbing är nånting jag önskar inte fanns. Alla borde bli behandlad bra och älskad för den man är. 
Tårarna rann nerför kinden flera gånger under filmen. Jag kan inte förstå hur man kan vara så feg och mobba någon annan. 
Hela filmen fanns ute på youtube, så jag såg den där. Den var på 6st klipp, men det funkade ju det med. 


För er som gillar ungdomsfilmer.

Sen har jag suttit och lyssnat en hel del på låtarna till dopet. Kände att jag vill kunna texterna lite grann, även på de jag inte ens ska sjunga till. 
Jag har svårt att hålla emot tårarna när jag lyssnar och tänker på texten på ena låten. Det skulle inte förvåna mig om jag står och gråter som ett barn på dopet :P Fast om det nu skulle bli så, så gör ju inte det nånting. Jag är bara mänsklig och har känslor. 
Älskar min dotter så otroligt mycket! Du lyser upp min dag! <3 

Nu slutar älsklingen. Han ska bara cykla 1 mil innan han är hemma :P Så jag kanske skulle börja med nån middag? Måste verkligen fylla upp frysen snart. Men den ska väl tömmas nån gång med så inte massa saker blir dåliga och måste slängas. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Torsdag

Det blev ingen sovmorgon i morse. Jag låg och småsov mellan 7.30-8 innan jag klev upp och åt frukost innan lillan vaknade. Hon har gjort en supernatt. Hon åt vid 22 igårkväll och vid halv 9 i morse vaknade hon på strålande humör. Så jag tvättade henne och gjorde hon fin inför dagen innan hon ville ha mat. Helt otroligt. Det är nästan så man vill väcka henne och ge henne mat, men en människa ska ju klara sig länge utan mat. Vi äter ju inte heller på natten. Så jag ska väl bara vara glad antar jag :) Så länge hon går upp i vikt som hon ska, och det gör  hon. Jag har pratat rätt mycket om detta med BVC för jag har vart lite orolig. Men jag ska låta henne sova och äta då hon själv vill. 

Jag har varit och tagit prover på förmiddagen med. Det tog rätt lång tid för det var väldans massa folk där. Som tur var så var lillan nöjd och satt och skratta i bilstolen och sen somnade hon. 
Nu har jag hunnit äta lunch och gjort en handlingslista inför en kommande storhandling. Frågan är bara när :p 
Måste inhandla de sista sakerna till dopet senare idag. Tror jag tar det då J slutat jobbet så jag kan åka iväg själv. Jag behöver få andas lite egenluft känner jag. Samla lite krafter för mig själv. 
Vi var ner på strömpilen igår med. J hittade äntligen en shorta till dopet, så nu hoppas jag bara att han kan ha sina kostymbyxor, annars blir det nog svarta jeans. Han har varit rätt upptagen sista tiden så jag har inte velat tjata, men nu börjar det dra ihop sig :P. 
Själv så köpte jag en hårgfärg som jag tänkte snöra in i håret på mig själv. Frågan är bara om det är en bra eller dålig idé? Har aldrig testat på mig själv tidigare. Måste hursom göra det då J är hemma, för jag vill inte vara nära lillan när jag håller på med det. 
Skulle vilja fixa mina naglar med. Helst på en salon :P Tror jag ska önska mig nåt sånt i julklapp (som är långt borta jag vet). Men just nu vågar jag inte ha "fina" fixade naglar, inte när lillan är så liten. Men sen till jul börjar hon ju bli större och behöver inte bäras på hela tiden.

Satt även en del med lillans fotoalbum igår. Jag skulle gärna gjort hela boken som en scrapbooking, men jag har inte grejer för det. Så jag får använda fantasin och gelépennor istället. Tycker det funkar bra det med :) 

Imorn ska jag klippa mig, äntligen!!! slippa detta eländiga hår. Har ingen aning om hur jag vill klippa mig, kanske ska kolla lite förslag nu medan lillskruttan sussar.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tummen

Lillan har nu börjat hitta åt sin tumme bättre, och stoppar inte längre in hela handen i munnen hela tiden :P Det är faktiskt väldigt gulligt. Och hon har ju hellre tummen/handen i munnen än tutten (för det mesta). 

Sen har hon börjat hålla flaskan allt mer när hon äter. Vi brukar släppa flaskan efter en stund när den inte är full för då blir den för tung. Men då håller hon i den helt själv. J har en bra bild på det på sin mobil, men han är inte hemma. 

Kanske skulle hoppa in i duschen nu medan lillan verkar somna. Då kanske jag ser ut som en människa igen sen. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

zombie

Varför så trött hela tiden?
Ända sen i helgen har jag bara velat sova, sova och åter sova. Känner mig aldrig pigg :/ 
I morse skulle jag egentligen upp tidigt för att dra på sjukhuset och lämna prover, men jag somnade om lika fort och vips så är klockan snart halv 11. Lite väl sent att fara då med tanke på att jag måste ta medicin efteråt. 
Lovisa har inte heller vaknat. Hon hade svårt att somna igårkväll. Klockan var närmare 12. Hon låg och blundade men åt på sina händer och levde om en massa, så efter en lång stund så bestämde jag mig för att göra lite mat och ge henne. Så hon åt kanske 50ml sen slocknade hon :P Har varit upp en gång i morse och gett mat med så hon har inte sovit 10 timmar i streck. 

Jag ska försöka vakna till liv nu, kanske ta en dusch eller nåt. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kämpe

Igår var vi och fikade med alla på föräldragruppen. Det var väldigt trevligt, och det är nästan lite synd att det är sommar nu och ett väldigt långt uppehåll till nästa planerade träff. Såklart vi kan göra fler egna träffar om vi vill, men det är sommar och många åker till sina hemställen och semestrar. 

Jag har tvättat lite på förmiddagen. Lite besvärligt med lillan i bärselen, men det gick rätt bra ändå. Men nu skulle jag nästan behöva starta en till tvätt för lillan har kräkts en hel del idag. Och på mig dessutom. Jag har nog bytt mer kläder än hon :P 
Älskling har fått jobb över sommaren på NTI, så han är där på sin första dag idag. Känns kul att han får in en fot där, då kanske han har en chans att få jobb där sen då han är färdig med utbildningen efter jul. Vore ju inte helt fel. 
Då är det bara jag kvar då, vad ska jag göra?? Vet fortfarande inte vad jag vill utbilda mig till, så jag skulle gissa på att jag jobbar ett år, försöka med heltid och sen får vi se...

Jag kom på att jag aldrig kollat upp vad Lovisa står för. Så jag gick in på svenskanamn för att kolla, och det betyder kämpe. Är inte det rätt passande om man tänker på hur hennes första tid i livet var? Vi kunde nog inte hitta ett mer passande namn till våran lilla prinsessa. 

Nu vill jag ha fredag. Ska klippa mig då och det ser jag fram emot. Har som ingen frisyr alls nu tycker jag. Blir nog lugg igen skulle jag gissa :) 
Jag skulle behöva vila, för jag är ruskit slut känner jag. Det blev verkligen inte bra att vända dygnet i lördags, för det tar lång tid att vända tillbaka och komma i fas. 
Om jag kanske skulle ta mig ut en stund, sitta på gården eller vad som helst...

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Biten!

Helgen har varit kanon, vilket väder!!
På lördagmorgon klev jag upp halv 7, men hade varit upp och gett lillan mat vid 5, så jag hann knappt somna om. 
Vi gjorde oss i ordning och packade in våra saker i bilen och drog till R-fors för att hämta upp mina föräldrar. Sen åkte vi vidare till stugan. 
Jag åkte sen vidare till Stenmans stuga där vi hade "skidfest" eller vad man ska kalla det. Dom flesta från skid -89:or var där och det blev massa bad, vattenskidor, sol, skratt, grillning, fiske och massa mer roligheter. Solen stekte hela dagen och det blåste knappt nånting. Jag tycker att jag var duktig som klarade mig från att bränna mig tack vare en massa solskydd som jag smörjde in mig med. Fick lite, lite färg iaf :p 
Förutom massa roligheter så fanns det en dålig sak och de var alla förbaskade knott som var upp i en hela tiden. Jag blev biten som bara den och nu kliar det som sjutton på hela mig. Jag försökte räkna mina bett och jag kom upp till 73st. Inte konstigt att det kliar hur mycket som helst överallt? 
Kvällen blev rätt sen, jag var hemma i våran stuga först vid 3 tror jag. Jag hade gärna stannat längre, tills alla andra skulle lägga sig och kvällen var över helt, men jag kände att jag behövde hem och sova för att orka med söndagen. Jag har ju en liten bebis att tänka på med. 

På tal om det så vaknar hon nu gör en stor surläpp, så jag ska ta och busa med henne :) 

<3 Mammas älskling

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

från rygg till mage

Inatt har jag sovit väldigt bra :) Lillan har också sovit bra, fast vid 4 ville hon inte ligga ensam så vi trängde ihop oss i våran 120cm säng :P 
Jag ställde klockan i morse med, så jag skulle få duscha och äta frukost i lugn och ro innan Lovisa vaknade. Sen när hon väl vakna så var det med ett stort leende. En riktig gladig till dotter har jag idag. Hennes strålande humör gör mig väldigt glad med!! 

Måste handla lite smått idag, mindre kul :P 
Just det, igår bytte jag gardiner i alla fönster här hemma. Det blev mycket ljusare och somrigare nu :) Att en sådan liten förändring kan göra så mycket gott. 
Undrar om jag skulle leta fram nånting till lunch så man klarar värmen. Skulle behöva dricka en hel del vatten med. Det blev nog lite för lite igår. 

Lillan har så gott som lärt sig vända sig till mage från rygg nu. Det är bara den undre armen som är lite krånglig. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Värme

Torsdag idag eller?
Jag håller verkligen inte bra koll på dagarna längre. 
Nu har vi tvättat (igen) Tror inte jag gör mycket annat än hushållsarbeten just nu. Det är tvätt, disk och städ som står på schemat hela tiden. + Lovisa såklart. :D

Igår träffade vi prästen inför dopet. Så vi gick igenom hur det kommer gå till och sånt. Nu längtar jag :) Ska bli så mysigt och fint! 
Jag och syrran var även och handlade det mesta som behövs till maten :) 

Vi har verkligen fått sommarvärme nu! Oj så varmt. Nästan för varmt :P Det gick som från "kallt" till jättevarmt så man hann inte ställa om sig. Men jag ska väl inte klaga. Nöjd är man väl aldrig ändå. 
Lillan har precis somnat på pläden bakom mig och hon verkar drömma om tutten, för munnen rör sig som om hon hade tutten i munnen. Det är så gulligt. 

Lillan somnade tidigt igår (och sov hela natten). Så jag och J passade på att se en film i vardagsrummet för en gång skull. Oftast ser vi film i sovrummet nu, men då somnar man ifrån så lätt. 
Nu ska jag försöka klura ut vad vi ska käka till middag. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gladskit :)

Hallå tisdag!

Idag har det verkligen varit kanonväder. Vi tog vagnen och gick till Ålidhem på föräldragruppen. Så svårt att veta hur mycket man ska klä lillan, och jag kan gissa att det vart lite för varmt, men hon sov då sött hela vägen. 
Det blev att sjunga lite och göra hand-och-fotavtryck som dom ska gipsa så man kan hänga upp på väggen. Kan ju vara kul att spara :) Vi har ju ett avtryck på hand och fot på papper som dom gjorde på sjukhuset då lillan just var född. Kan tänka mig att det är lite storleksskillnad. Har som inte tittat på dom tidigare på länge. 

Nu har jag tömt kameran på bilder igen. Vi har väl inte tagit kort på så många olika tillfällen, men vi har knäppt en himla massa då skruttan varit jätteglad. Kan dela med mig lite grann :) 





Hon jobbar väldigt mycket med tungan




Mammas lilla älskling!!!

Har vart och hämtat ut medicin idag med. Men allt fanns inte hemma så måste fara igen senare. Tänk vad små piller kan göra egentligen. 
Tankarna har gått kring min sjukdom en hel del de senaste dagarna. Det har snart gått 8 år sedan jag fick min diagnos kronisk AIH (Autoimmun hepatit). Jag har många minnen från dessa år. Bland annat den första tiden då vi knappt visste vart levern satt, vad sjukdomen betydde och gör. Hur sjuk jag egentligen var/är. Det tog väldigt lång tid innan vi förstod att jag faktiskt håller på att få en skrumplever, men det tog ännu längre tid innan vi fattade att jag kommer måsta byta lever om några år. Tanken skrämmer mig fortfarnade, men jag är glad att jag har tid att förbereda mig. 
De 6 månaderna som jag åt cellgifter. Jag minns att jag var livrädd för att tappa håret, men som tur var blev jag bara tunnhårig. Ja det finns hur mycket som helst som jag skulle kunna rabbla upp. 
Jag funderar ofta på hur den kommande tiden kommer se ut. Kommer jag få må bra och vara pigg sen blir jag tvärdålig, eller kommer det blir sämre och sämre? Tiden får visa. Jag vill inte veta. 
Jag är så glad över att jag fått det som livet går ut på, nämligen ett barn. Jag trodde ärligt talat inte att jag skulle ha den turen att få uppleva någonting så vackert och underbart som ett litet barn. Och att få dela det med den man älskar är det bästa. Jag hoppas såklart att vi en dag kommer kunna få ett syskon till Lovisa, men om min kropp pallar det eller inte får tiden visa. Vi har i alla fall fått ett underbarn som vi älskar över allt annat :) 

Jag har lärt känna mig själv och min kropp väldigt bra under dessa åren med min sjukdom, vilket jag ser som positivt. Jag accepterar min sjukdom allt mer och mer, och jag har lärt mig att leva med den. Jag har vant mig vid livet jag har nu och ärligt så skulle jag inte vilja byta. Såklart jag inte vill ha min sjukdom, men tänk. Utan den hade jag aldrig stått där jag står idag. 
Det tog en väldans massa år att acceptera att min högsta dröm faktiskt aldrig kommer gå i uppfyllelse, men idag kan jag leva med att bara mortionsåka på mina skidor. Jag hade aldrig kunna ha ett så seriöst förhållande som jag har idag om jag hade levt efter min dröm. Då hade träning stått på schemat dagarna i ända. 

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst, men antar att mina stackars läsare inte vill läsa allt mitt babbel. 
Kan säga att det är viktigt för mig att få skriva av mig. Jag mår så mycket bättre efteråt och jag har lättare att släppa det som känns tungt. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

3 År

Igår var det den 6 juni, vilket betyder årsdag för mig och J! 
Tänk att det redan har gått 3 år sedan vi träffades. Vissa kanske tycker det låter som kort tid för att redan ha barn tillsammans. Men har man levt ihop i 2 år så kan man faktiskt känna om det känns rätt. Det första året brukar alltid vara mest kärleksfullt och då är det nästan tidigt att veta. Nu pratar jag för mig själv och säger inte att det ska vara såhär. 
Hur som helst. Igår tog vi en snabb tripp till robban för att fira Jeanette. Blev fika och en jättegod sommartårta med jordgubbar. 
Sen blev det lite stressigt och vi åkte tillbaka till stan. Väl hemma gjorde vi oss i ordning och gav lillan mat innan vi for vidare och lämnade lillan hos Frida och Jesper som skulle sitta barnvakt medan jag och J for på bio (och hetsåt på frasses innan)
Vi såg baksmällan 2, och den var helt okej! Kändes lite konstigt att  bara vara jag och J och vara ifrån bebis. Men det behövde vi. Lite ensamtid har vi inte haft på 3 månader så det var väldigt uppskattat att vi fick barnvakt :) <3

Idag blir det nog inte så mycket. Det är härligt väder så ut ska vi väl :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inte pigg!

Idag är det en sån här jobbig dag då jag inte alls mår bra och är hur seg och slut i kroppen som helst. 
Dagen har vi ändå spenderat hos Js föräldrar, så lillan har fått träffa farmor, farfar, faster och farbror :) 
J har precis dragit på jobbet och jag sitter här och väntar på att lillan ska vakna så att hon ska äta lite. Vad jag själv ska göra ikväll har jag ingen aning om. Vila skulle jag kunna tro. 
Hoppas jag är pigg imorn. Vi ska hem en sväng och gratta brorsans sambo, och sen så firar vi våran 3 års dag :) Tror inte vi kommer "fira" den imorn. Vi ska väl försöka gulla till oss nån barnvakt snart så vi kan gå ut och äta eller gå på bio. Lite egentid bara jag och J skulle vi nog behöva. <3

Kanske skulle ta tag i nånting och försöka pigga upp mig själv.
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Goddagens!

Idag har jag varit seg till och från. Jag klev upp vid 9 i morse och då var jag pigg. Sen la jag mig igen vid halv 11 då jag skulle försöka få upp J, och då somnade jag med lillan tätt intill mig. Däremot klev J upp och åt frukost då. 
Jag har faktiskt stökat lite här hemma, dammtorkat och dammsugit. Skulle vilja byta gardiner, men det kanske blir morgondagens projekt. Tvätten gjorde jag igårkväll och för första gången har jag färgat nånting. Det var faktiskt klantigt av mig. Snörde in en mörk tröja som jag tänkte att jag hade tvättat massa gånger, med en vit handduk och ett par ljusrosa byxor som är Lovisas. Handduken blev lite blåaktig och byxorna blev ljuslila. Inte för att det blev fult, men det kanske ändå var onödigt av mig. Hädanefter ska jag tänka lite mer :P Annars kanske jag råkar färga massa kläder :P

J börjar alldeles snart jobba. Stackarn :P Jag ska träffa Ems. Vi tänkte käka tillsammans så det blir trevligt.

Man skulle ju nästan ha fått sig en mjukglass nu när det är så fint väder och allt. Men det får nog vänta :p 
Vad dålig jag är, jag måste komma igång med lite träning nu. Jag skäms ju nästan. Skärpning!!

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Shoppingrunda

Måste bara säga att grillningen igår blev mycket lyckad. Det var riktigt varmt så vi kunde sitta ute och äta! Kvällen blev inte så sen heller så det kändes väldigt skönt. Jag var jättetrött. 

Idag har jag varit barnfri hela dagen. Jag och Ems åkte ner på stan vid 10, och vi har sprungit runt i massa affärer och shoppat loss. :p Blev en fikapaus med några gamla klasskompisar i mitten med. J och Lovisa tittade förbi då en stund med så då fick jag pussa på min prinsessa :) 
Fick lite saker med mig hem i alla fall :P 


Blir bra senare i sommar då hon blivit lite större och det börjar bli lite varmare om nätterna.

Blev ett par shorts, en solhatt och lite kräkhalsdukar med.
Till mig själv blev det et t-shirt och en klänning :) 
Blev även nå småsaker till dopet. 

Nu väntas mat för lillan och sen tvätt (en fredagkväll, jag vet)

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

3 Månader

Grattis lillbebis som blir 3 månader idag!
Vart tar tiden vägen egentligen??

Att bli 3 månader är kanske inte det allra roligaste eftersom man måste vaccineras. 2 sprutor, en i varderna lår, ett skrik och några tårar. Ja det gick som förväntat och som tur var hjälpte tutten :) Får hoppas det inte blir några biverkningar av sprutorna bara. 
Och vuxit har man gjort också. 59cm lång och 5483g. Lillan börjar bli stor :) 

Vad händer annars idag?
Inte så mycket om jag ska vara ärlig. Jag har tagit prover, och dom har blivit lite bättre. Så ska börja äta kortison 10-15mg varannan dag. Liten minskning, men det är ju påväg åt rätt håll i alla fall. 
Är sugen på baka nånting, men då måste jag handla först. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()