Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Soooofffaaa

Igår hämtade vi soffan. Och det blev en spännande biltur dit kan jag lova. J hade kört vägen en halvtimme innan när han hämtade bilen, och då fanns inga poliser. Sen for vi med släp för att hämta soffan, och vid marieberg vänder just en polisbuss. Vi får hjärtklappning båda två. Sen startas blåljusen och den kör iväg, och vi kan andas ut. Sen när vi är nere på mariedal vid barnens hus så ser vi att polisbilen vänder i rondellen och kör mot oss istället, och pulsen börjar stiga igen. Fast vi visste ju som att den inte jagade oss, men ändå.

Soffan är installerad i vardagsrummet nu, och det var lite bökigt att få in den. Den är ju så gigantisk. Den tar typ upp halva vardagsrummet med sina 3 meter.  Men skön är den!


Svårt att visa på bild hur stor den är. Lättare att se när man kommer in i vardagsummet.
Nu gäller det bara att hålla Lasse från den, men det ska nog gå bra =)
Han ligger på ena puffen med kudden just nu :)

Nä om man kanske skulle göra sig i ordning. Klockan 10 ska jag vara på Ersboda för att kika på ett jobb. Fick ju ett samtal igår och dom gillade min CV. Det är på en telemarketing, men vadå, telefonförsäljare är ju alltid ett jobb och alltid en början :P...

SEN ÅKER VI TILL STUGAN!!!
KOMMER HEM PÅ TISDAG!
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ny soffa

Idag är jag glad :)
Vi har nu varit och tittat på en soffa som vi hittade på blocket igår. Vi var snabba med att ringa eftersom vi har kollat efter soffor flera gågner om dagen. Så vi var först!
Tydligen har jättemånga hört av sig i dag på förmiddan, men vi hade redan bokat in oss. Vi har även bestämt att vi ska ha den. Så ikväll ska vi hämta den :) Yaaayyy!!
Det är en knappt använd divansoffa i svart skinn (kan skifta mot brunt i solljus). 3 meter lång och divan delen är 1,8 meter och väldigt bred, man ryms lätt 2 där. Inte en skråma på soffan. Dom sa att priset egentligen skulle ligga högre, men för att få den såld snabbt sänkte dom rätt mycket.
Det fula är ju bara...vi kom på att vi inte har nån kula på audin. Haha, så nu ska vi kolla vilken bil vi kan låna. Sista utväg får vi låna svärfars bil och köra olagligt med släp :P

Vi var en snabb sväng förbi Inter sport med på hemvägen. Älsk köpte sig 2 fiskedrag. Stackarn som knappt har några. Men nu imorn när vi åker till stugan ska han inte glömma fiskespöt. Så då kanske mamma och jag också kan fiska.

Nu funderar vi på att börja bygga ett pussel som man kan hänga upp på väggen sen. Får se om vi orkar :P

Ska försöka fixa in en bild på soffan ikväll när vi har installerat den, och kört bort den gamla soffan som J:s lillasyster ska ta.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

veckan

Vad dagarna går sakta. Det är mest surt väder så man blir inte så sugen på att göra nåt. Och jag känner mig jättetrött. Får hoppas det blir sol snart igen.
Vi har funderat på att åka upp till stugan på fredag, sen blir det kalas i robertsfors på tisdag. Broder fyller hela 25 år.

I måndags var vi iväg till Fredrika på 90års kalas. Det var kul att få träffa alla J:s kusiner för första gången. Bättre sent än aldrig, men han hade tydligen inte träffat dem på 5 år ungefär. Så det var ju på tiden.
Vi fick god mat och tårta (jag fick jordgubbar & grädde) :)
På vägen hem for vi och kikade på templet som dom håller på med i Fredrika. Fast jag märkte väl ingen direkt skillnad jämfört med för 2 år sedan när jag var dit och kikade sist. Tycker att dom ska sätta igång på riktigt med arbetet nu.

I natt har Lasse vart asjobbig. Han fick inte vara ute så mycket igår. Vet egentligen inte varför, blev bara så. Så när vi skulle sova så skulle han busa. Tydligen var favoritbollen under sängen och han kämpade för att få ut den på nåt konstigt vänster. Sen tog vi bort bollen, och då blev det hammarhajen som fick sig en omgång. Ja han är busig våran kisse. Tror jag har vaknat ungefär en gång i timmen nästan. Får försöka gå isäng tidigare ikväll kanske.

Har suttit och sett mycket på friidrottsEM som är på tv nu. Det är rätt spännande. Har inte vart så mycket för att titta på friidrott tidigare.

Nä nu kommer henke, så jag ska stänga ner datorn.
Ha en trevlig dag :)
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Magen

Gu va ja e less på denna illamåendeskiten som jag går och har.
Nu ska jag i alla fall kliva upp ur sängen. Lagomt sent kanske.

Får hoppas jag blir piggare så jag kan träffa Ems sen. :)
Vill må bra nu ju!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

sömnbrist

Nu har en halv vecka i Robertsfors blivit avklarad. Det blev inte så mycket skrapning som jag hade tänkt mig, men så går det när man inte får vara pigg.
Fick gjort lite grann iaf.
Vi har vart en del i mormor å morfars stuga och fiskat. Fick upp en 3hg abborre :P Morfar fick en gädda på 5,6kg. Usch va fula dom är! haha. Sen har vi även hunnit med att träffa kusinerna som är uppe. Blir ju inte så ofta man ses.

Igår va vi till Djurmagasinet och köpte ett nytt halsband till Lasse. Lillskiten tappade sitt i Robban och fick därför stanna inne nästan hela veckan. Nu blev det ett guldhalsband, och han blev mycket stilig.
Blev även middag på Frasses. :P Fast det var inte så gott som jag hade förväntat mig. Har som tappat suget för sån mat... och äter inte så mycket godis längre. Och jag klarar det galant :)

I natt har jag inte sovit så jättebra. somnade tidigast 1, sen vakna jag vid 3, och vid 4 hade jag fortfarande inte somnat om. Gatt upp och äta en nektarin för jag var vrålhungrig. :O
Halv 8 ringde klockan. Jag var lite dålig på att gissa tider i morse. For och tog prover halv 9, och runt 9 var jag klar. Sen skulle jag vara på teg klockan 10. Var ju bara att sitta och vänta, för jag orkade inte åka hem i 15 minuter för att sedan vända om igen.
Nu är jag i alla fall hemma igen. Det är lite kyligare idag, så vi får se vad dagen bjuder på. Ikväll tror jag att J skulle träffa nå kompisar och ta nån bärs, men får se om jag följer eller inte. Vore trevligt, men om jag är dötrött orkar jag inte. Funderar på att sova en stund efter lunchen som jag har på spisen..

Trevlig dag allihopa!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

hemfärd ikväll

Jag kom på en sak...Natten mot igår var rätt dryg. Vi hade somnat och vaknade sedan av att nån idiot sprang ner för trapphuset. Det är väl fest där uppe tänkte vi. Men sen började den där idioten springa upp och ner, och jag överdriver inte när jag säger att han sprang minst 15 gånger. Efter ca 20 minuter gav han sig och gick in i lägenheten. Vet inte vem det var eftersom jag inte orkade gå till dörren.

Jag ska fara och träffa min jobbcoach om nån timme. Känns väl okej. Hoppas på att jag får bra hjälp och att jag snart hittar ett jobb.
Ikväll kommer jag eller vi dra oss till Robertsfors några dagar. Jag måste trots min trötthet skrapa klart hemma. Jag hoppas att jag få må bra.

Ringde till gastro i morse med och bad dem lägga in lite fler prover för att kolla upp tröttheten eftersom den varit värre de senaste 2 veckorna. Så blodstatus, tyroidea (struman) och järn kommer jag få ta extra. Klagade även på magen igen. Men min läkare har semester en vecka till. Jag hoppas att jag får nå telefonsamtal när X är tillbaka. Hoppas även att jag får svar från ultraljudet samtidigt.

Nu ska jag hitta mig nån lunch att stoppa i magen.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gammal?

Nu är det knappt en timme tills älsk slutar, känns riktigt skönt :) Bara en kväll till sen semester för honom :D
Jag funderar på om jag kanske ska traska ner till Statoil innan han slutar och höra om vi ska köpa nåt gott till våran myskväll ikväll :) Var länge sen vi hade en mysig kväll med bara varandra.

Sitter och ser på sommarkrysset nu. Är det bara jag som är en av dom yngre som tycker att det är kul att se på, precis som Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg?? Det är väl tur att gubben jobbar dessa kvällar så att jag kan se det ibland :P
Har även börjat sitta en del med korsor, och inte bara jag, J också. Börjar vi bli gamla eller vad är det frågan om?
På sommaren när det är såhär varmt som det har varit dessa dagar har man inte orkat göra så mycket om dagarna, så då har lite korsord ute i solen passat utmärkt :) Okej, jag är inte bra på det, och klarar bara lätta kryss. Övning ger färdighet!

Lasse sitter i fönstret och tittar ut, sedan vänder han huvet mot mig och ser gullig ut och gör en fånigt litet ljud. Men matte är taskig och släpper inte ut han den här tiden. Vet att han kommer va ute till 1-2 tiden i natt då, och det orkar jag inte. Bättre om han är ute och springer på dagarna.

Hoppas ni får en trevlig sommarkväll :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

strandbesök

Igårkväll satt vi på Tc, jag, älsk och Henke. Det var mycket trevligt och inte så farligt kallt (tack vare infravärmen). Det blev inte så länge, men älsk blev i alla fall glad för att han fick sig några öl :) Själv tog jag en cola och vatten.
Kvällen avslutades på Max, som vanligt kanske. Fast jag åt inget, jag kände att magen inte ville det.
När vi komme hem blev det att sussa direkt. Vi startade en film, men den somnade vi ifrån på 10 minuter.

Idag har jag gjort cupcakes. Det blev bara nå snabbgjorda som vi tog med till stranden. Fick till och med me oss kaffe denna gång, så jag är nästan stolt på att man tänker till ibland. Tror däremot inte att jag fått så mycket färg, men det spelar inte så stor roll. Huvudsaken man kan njuta av sommaren och värmen.

Älsk har just traskat ner till jobbet. Skönt att han bara har ikväll och imornkväll kvar sen semester i 5 veckor :) Jag måste hem och göra klart målningen med.
Vad ska jag hitta på ikväll då tro? Får se helt enkelt. Än är det väldigt varmt ute, men man blir så slö av att va i solen för länge.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Syslöjdslärare??

Känner mig svullen i magen. Rätt störande när man har på sig kläder som sitter :P Jag känner mig tjock då.
Vi funderar på att dra ner på stan lite senare och sitta på en pub en stund. Det är ju fredagkväll. Väntar dock på svar från Fridis, men hon e på middag så får vänta :)

Skulle ändå gärna ha sett postkodskampen ikväll, det är rätt underhållande tycker jag.
Min jobbcoach har ringt mig idag, och jag ska dit på måndag och torsda eller fredag. Tycker det borde finnas mer jobb i samhället, det går väldigt många arbetslösa och som sökt jobb länge. Hur ska samhället kunna gå runt om 1/3 måste gå på bidrag för att överleva?
Jag hoppas verkligen att jag får ett jobb snart.
Jag har tagit mig in på universitetet till hösten med, så jag har ju en utväg. Syslöjdslärare...skulle det passa mig? Det är ju ett intresse jag har...Annars kanske man kan gå en kurs i textil så att man kan få ett jobb på en tygaffär. Det vore oxå rätt spännande. Jag kan inte så mycket om tyger, fast man lär sig ju.

Ha en trevlig kväll gott folk :)

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ändrade plagget

I morse klev vi upp tidigt och drog oss till sjukhuset. Dagens göra var ultraljud av buken för att se om det finns åderbråck i nått av magens kärl. Jag fick inget svar nu, så jag får vänta till min läkare kommer tillbaka från semestern.
Undersökningen gick bra, men det kittlas ju runt revbenen :P Fast jag bet ihop och höll mig från skratt.

Sen har vi vart ner en snabb sväng på stan och sedan har det inte hänt nånting här i Umeå.
Nu efter en skön dusch satte jag mig vid symaskin och ändrade ett plagg som jag tidigare gjort. Tidigare såg den ut såhär:


Efter att jag ändrat och gjort det snyggare blev det såhär :


Det blåa bandet runt om tidigare hade jag inte sytt fast så snyggt och nu när jag har köpt riktiga band ville jag ändra. Så det blev svart band runt, sen sydde jag fast orangea hängelsband som jag ska fästa med karborreband när jag har köpt det :p Vart mycket nöjd med resultatet i alla fall...

Vårat internet har inte funkat idag, men fick reda på att det har varit en kabel som vart av. Men nu är det fixat. Vi har suttit ute på balkongen en del idag med i det fina vädret. Blev inge Nydala...

Snart kommer Henke hit så ska avsluta.
Ha en trevlig kväll :)
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ont i huvudet

Igår när jag städade så slog jag huvudet i en av köksluckorna. Jag trodde jag hade stängt skåpet, men tydligen inte. För när jag rätade på mig sa det bang och aj va ont det gjorde. Just i hörnet var det med.
Jag har fortfarande ont idag om jag rör där och det har blivit en bula :P Några hjärnceller mindre skadar väl aldrig?
Idag är jag väldigt trött. Jag har inte sovit så bra i natt. Det har varit varmt och jag har haft mycket konstiga drömmar. Sen ringde nån till älsk runt halv 2, hans mobil fick slut ström så det tjöt till...Ja det var mycket som störde min sömn. Kanske får sova en stund på dan istället.
Man kanske ska ta sig en dusch sen med så man vaknar upp.
Lasse verkar sova sött här breve mig, ser ganska skönt ut.

Jag har inga planer för dagen, så jag får se vad som händer. Just nu verkar det inte bli så bra väder, men man kan ju alltid hoppas.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Storstädning

Igår for jag hem till syster, det blev bad i deras lilla pool. 3 vuxna och ett barn, haha =) men det var skönt. Varmvatten och allt.
Till middan komme J också dit och vi fick grillade parisare till middag. Riktigt gott. Det är inte så ofta som vi äter det, jag glömmer som alltid bort det när jag handlar.
Jordgubbar till efterrätt satt inte heller fel :) Så otroligt gott det är på sommaren!
Sen när lilleman hade somnat satte vi oss och spelade "Bomberman" och Morgan vinner ju konstant. Men det är ett kul spel. Om det fanns till X-box så skulle jag nog skaffa det haha.

J jobbar förmiddag idag och imorn, sen är han ledig på torsdag. Då kanske han följer med till sjukhuset. Om han är vaken vill säga, jag hade ju tid halv 9 på röntgenmottagningen. Lite fult att jag har vart där å sprungit runt med skolan och klassen det senaste året sen nu helt plötsligt ska man dit som patient.
I morse kunde jag inte fortsätta sova efter att älskling hade gått iväg till jobbet. Tror det är för ljust, sen piper Lasse så mycket på morgonen för han vill ut.  Så nu har jag städat hela lägenheten. Dammtorkat, dammsugit, torkat golv, har mattor på vädring, ställt till vissa saker på hyllor....Ska lägga undan lite kläder i sovrummet, bädda sängen, diska  och gå ut med soporna bara. Sen är allt rent och snyggt hemma.
Bestämde mig redan igårkväll att jag skulle städa även om jag inte skulle va pigg. Var tvungen att ta en paus nu. Blev som slut i kroppen.
Vi har en katt som är här och springer. Trodde det först var en annan katt som har vart in här tidigare, men det var inte det. Utan en som liknar den, men som är lite mörkare. Den strök sig mot mitt ben hur mycket som helst när jag var ute och damma mattorna. Och jag skicka katten över räcket ner på marken flera gånger men den vägrade ge upp. Sen efter att den hade pillat upp balkongdörren när jag dammsög golvet så fick jag nog och blev arg på den. Har inte sett till den nå mer så hoppas den fattar att den inte bor här.
Nu har golvet torkat, så ska försöka få klart resten så jag kan hitta på nåt att spendera resten av dagen med.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Symaskinen rullar igen

Jag har haft mina pauser med symaskinen ett bra tag, men det behövs ibland för att hämta inspiration. Jag tycker det är lättast att sy byxor, därför blir det mest såna och dom gör jag klar på engång. Medan tröjor tar längre tid och det är mer pill och man ska få dit mudd, band och knappar, även resårband ibland beroende på hur dem ska se ut. Även om det är kul så är det lätt att lägga ifrån sig det. Jag har en del plagg som inte är klar för de saknar just mudd, men den inspirationen ska jag nog hitta snart.
Nu på sista tiden har jag gjort klart, börjat och fortsatt på plagg.


Blå mjukisar med röd tråd :)


Sytt fast rött band på mörkblå sparkdräkt
Har bara inte bestämt vilken färg på knappen jag ska ha:

Det är samma knapp fast olika sidor på dem.

Satte fast en tjock resår på baksidan. Har aldrig gjort det förr så fick testa.
Tycker att det funkade sådär även om det inte ser proffsigt ut ;p


Storleksskillnad :)
Gillar det där skottlandstyget till byxor, vart som sött.


Börjat på en mörkblå tröja. Har bara inte bestämt färg på mudden än.


Klippt ut till ett par byxor. Ser ut som pyjamastyg, jag vet.

Fusklappen :)
Jag är ju expert på att klippa ut sen inte sy på engång. Rätt smart att sätta på lapp istället för att leta fram mallen nästa gång man ska sy.

Detta var lite av "garderoben". Har funderat ett tag om man kanske ska köpa nå barnkläder i olika storlekar så att man kan sy efter det. Mallarna jag har är inte alltid så bra tycker jag. Det finns inte så många storlekar att välja på. Men jag tror inte jag kommer köpa kläder bara för detta, känns samtidigt onödigt ju.

Tittade på mina bilder och hittade en söt bild på Jeanettes katt Isidor :) Det är grannkatten hemma och en stor skogis :) Jättefin tycker jag.

:)

Just det. Igår var det ju supervarmt ute. Jag satt på altan från 11-15.30 ungefär. Fast gick in nu och då för att hämta vatten, äta och sånt viktigt. Drack nog flera liter vatten under dagen. Fick även lite färg :) smörjde in mig med solskydd säkert 6-7 gånger under den tiden jag satt ute bara för att inte bränna mig.  Och jag brände mig nästan inte heller, minilite bara på armarna. Men det syns knappt idag så...
Sen på eftermiddan när J had slutat jobbet så for vi tillsammans me henke till nydala. Det tråkiga var bara att det hade börjat bli lite mer molnigt då. Men vi tog oss då ett dopp i alla fall och det var inte alls kallt :) Var kallare att gå upp ur vattnet eftersom det hade börjat blåsa en del.
Sen blev det grillning och Frida komme hit :D

Idag blåser det en del ute, men det är ändå varmt i luften. ska nog ut och sätta mig om en stund.
Sen ska jag fara till systers och när J slutar ska han förhoppningsvis också komma så vi kan äta där :) Har inte pratat med honom än, men det är nog inga problem.
Nä nu ska jag gå ut tror jag. :)
Ha en trevlig och solig dag :)

LOVE <3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny kallelse

Fy F*N vilken jobbig vecka jag har haft. Har verkligen inte mått bra nån stans. Jag skulle egentligen hem och jobba, men det blev inget av det. Jag har varit väldigt stillsam och jag har känt mig svimfärdig och det har svartat för ögonen en hel del gånger för mig. :/ Det är jätteobehagligt! Mår lite bättre nu men inte helt bra. Blir helt slut om jag gör nåt.
När jag komme hem idag hade jag fått 3 brev. Första från arbetsförmedlingen. Nu ska jag snart få börja träffa en jobbcoach :) Sen en kallelse till tandläkarn i augusti Och en räkning från dem. Ska kanske be om att få räkning varje månad istället för en gång per år. Är då glad att man tog abonnemang iaf :) Sen sist men inte minst, kallelse till Röntgenmottagningen 15 juli 8.30 för att göra ultraljud på buken! Får hålla tummarna för att det går bra där. Om dom inte ser nåt där så funderar jag om jag måste söka hjälp åt annat håll, för magen är inte alls snäll mot mig. Har slutat med laktos nu med, men det har inte visat någon skillnad ännu.

I helgen shoppas jag på att vi får fint väder. Älsk jobbar dagtid så jag ska försöka va ute om dagarna. + att Jag är bättre på att göra vettiga saker på dagarna än på kvällarna :P
Han slutar om 30 min nu :) Ska bli skönt att få se honom igen efter en vecka ifrån varann.. :D
<3 J

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

bekännande ord

Det är under ensamma stunder som tankarna hinner ikapp mig. Egentligen borde jag alltid ha människor runt om kirng mig, för det är då jag mår som bäst. Men jag måste ju lära mig att vara ensam. Ikväll har tankar kommit utan att jag har ansträngt mig. Det är alldeles för lätt att känna efter eftersom jag inte har någotning att fokusera på. Borde städa och påta på här hemma, men det är inte så lätt.
Som jag berättade tidigare så känner jag mig konstig i kroppen. Jag är som yr i hela kroppen på nåt konstigt sätt. Har druckit massa vatten, men det hjälper inte. Tänkte att det kunde bero på att det har varit så varmt ute nu de senaste dagarna.
Jag hatar att känna mig slö, men jag kan inte göra nånting åt det. Jag är trött i kroppen och vissa dagar känner jag mig som en 60-70åring i kroppen och då överdriver jag inte. Det är jätteobehagligt och jobbigt framförallt. Jag är ju bara 21år och vill kunna leva friskt som en. Vet att jag inte ska tänka på tröttheten, men vissa dagar är den hemsk och då är det i princip omjligt att låtsas vara pigg och allert.
Tur att min sambo förstår mig och accepterar att mitt liv ser ut såhär. Skönt att familjen och vännerna också förstår. Även om alla kanske inte alltid gör det. Jag gör alltid mitt bästa och vill så gärna göra mycket saker, men som kroppen hindrar mig att göra ibland, inte jämt.
Jag hoppas älsklingen kan pigga upp mig när han slutar. Efter att ha varit ensam hemma hela kvällen så ser jag fram emot att fara ner på stan en stund.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Gårkvällen spenderades med Frida och Jesper. Vi grillade god mat (även om vi var tvugna att lägga på köttet igen när vi skulle äta) :P Sen drog vi vidare och spelade minigolf. Solen lyste, men inte värmde den. Jag och Frida stog och huttrade och frös mest hela tiden, och ingen jacka/tröja hade vi heller. Min glömde jag hos Jespers päron där vi åt middag, klantigt jag vet.
Minigolfen gick dåligt som bara den för mig. Jag tror aldrig att jag har spelat så dåligt nån gång, men nån ska ju bli sist med :)
Efter golfen tänkte vi se film, men allt tog sån lång tid och klockan gick, så vi såg klart scary movie 1 som gick på tv. Jag skulle vilja se hela den snart. Det är ju den bästa av dom :P

Idag blev det en sovmorgon. Vi hade tänkt kliva upp och fara på iksu, men struntade i det. Jag mådde inte så bra. Jag blev yr igårkväll när vi skulle sova, och det känns fortfarande lite mysko i kroppen.
Inte kan man sitta ute på balkongen heller. Det blåser som bara den och jag började frysa så var tvungen att gå in.
Älsk jobbar ikväll, syster hade kompis hos sig och Frida ska grilla med brännbollslaget. Får fara dit om jag vill, men känner inte för att va på fest som jag antar att det blir. Får försöka påta på här hemma.
Sen är det ju wheels. Hade vart kul att fara och kika på bilar, eller ännu bättre att få fara ut me mustangen. Men eftersom J jobbar så blir det lite svårt att åka. Kan ju fara ner själv å kika, är ju säkert massa man känner där... men...ja vi får se helt enkelt.

Jag fick ett brev av min läkare förra veckan, och jag väntar nu på en kallelse för att göra ultraljud på buken för att se så att jag inte har åderbråck i magen nån stans. Det känns bra att få kolla upp kroppen :) Vet inte om jag har nämnt det, men jag kommer måsta göra gastroskopi ungefär var annat-var tredje år nu fram till levertransplantationen för att se om det förändras något och om jag får åderbråck. Det känns surt att måsta göra det eftersom det är väldigt obehagligt, men det är samtidigt bra att kolla en gång för mycket så att man vet säkert om det utvecklas och hur det i så fall utvecklas.

Vi har börjat fundera på om vi ska dra till PDOL i år istället för Åsele. J jobbar hela åselehelgen så den är inte ens värd att försöka byta bort. Men Pdol är under semestern. Får kolla upp lite om det innan vi bestämmer oss.
Nä nu ska jag göra vettigare saker än sitta vid datorn.
Ha en trevlig lördagkväll!!

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen hemma igen :)

Midsommar firades uppe i stugan i Svanheden med hela familjen + våra respektive och barn(et). Det blev en hel del fiskande och det blev lite kattmat till och med. Hade vart bra om man fick upp nån större abborre som man kunde grilla, men inte det. Surgäddor, usch!

Det blev rätt bra väder med och vi kunde ligga ute i solen en dag. Maten var god fast surtrömmingen skippade vi "barn" som vanligt. Fult att jag och mina syskon inte äter surströmming, medan våra föräldrar och allas respektive gör det.
Sedan på söndan åkte jag och älsklingen vidare upp till kalix för att hälsa på pär och nille, och se hur dom spenderar somrarna. Dom har en stuga i havet på en ö, så det blev båtfärd ca 5-10 min först. Vädret har vart relativt bra hela tiden, så det blev att åka ring för de flesta. Jag avstod, jag vågar inte bada ännu eftersom tatueringen fortfarande läker. Men 1-2 veckor till så är jag redo för ett dopp :)
Det har blivit mycket bastu med, vilket man inte är van vid. Jag blir så slut av det, men det är rätt skönt.
Vi har även vart runt i Kailx och kikat. Igår var vi upp till Haparandra och gick en sväng på Ikea, sen blev det att kika på affärerna där runt i kring. Det finns en gigantisk godisbutik där, Candy world tror jag den hette eller nåt liknande. Har aldrig sett så mycket godis förr tror jag. Det fanns kundvagnar och korgar att låna och alla som var där köpte rätt mycket. Jag såg dom som fyllde 2-3 vanliga stora matpåsar med Godis! Jag vart nästan rädd :P Det  var som uppdelat i olika delar, Marabou hade en del, Läkerol en osv.
Detta är bara ena sidan, fick inte med allt på bild.
Sen åkte vi vidare till Finland. Vi kollade runt i ett köpcenter sen åt vi på en pizzeria som är känd för deras stora portioner. Och nog var dom stora.
Vi var in i en affär med, ungefär som ica maxi. Dom sålde 1L mellanöl på burk, sjukt vad konstigt det såg ut, och J var tvungen att köpa hem en bara för att. Tuggummiförpackningarna var dubbla storleken jämfört med dom som säljs här med. Och Glutenhyllan var enorm. Jag hade lust att köpa hem massa kex som jag aldrig sett i Sverige, men det är så dyrt så jag skippade det.
Älsk jobbar ikväll och sen hela helgen, 3 helger i rad tror jag det är om jag inte minns fel + lite vardagspass. Men pengarna behövs ju och jag ska hem och skrapa i veckan. Vill bli klar.
Hoppas det är bra väder imorn så man kan göra nåt roligt :)
Trevlig kväll!
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()