Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

28/3

Ja här var det minsann dött...Veckan har gått väldigt fort. Vädret har varit kanon så jag har försökt sitta ute en del och vilat på altanen. Lillan har varit på 3-års kontroll och fått godkänt på sin utveckling. Vi ska få träffa en läkare och kolla upp näsan med. Får se om de hittar nåt.
 
Jag är fortfarande lite förkyld. Eller allt sitter i bihålorna. Jag känner mig inte sjuk som tur är. Har däremot börjat vara väldigt trött om kvällarna och vill typ gå isäng vid kl 20.
 
Igår hade jag på något konstigt vänster massa energi. Jag kände mig pigg och ville göra massor. Fick försöka hejda mig lite. Men jag cyklade och hämtade lillan, dammsög, torkade bort lite damm, stökade undan i köket, fixade bra middag och skurade govlet i lilla hallen. Sen låg jag på soffan resten av kvällen. Vi gick isäng typ kl 21 och såg ett avsnitt "The Walking Dead". Det slutade mitt i en spännande scen så jag måste fortsätta se ikväll.
Äntligen fredag. Veckan har gått väldigt fort, men det känns ändå skönt med helg. Vi ska nog ta fram grillen imorn om allt går som planerat.
 
Skulle behöva baka nånting i helgen. Kom på att jag fyller år om 2 veckor.
 
/HE

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tonight is the night.

Efter att ha varit förkyld nästan 3 veckor och frisk i ca 3-4 dagar så är jag inte beredd på att bli förkyld igen. Men välkommen, stig ombord. Ta bara för dig, ja göra det. Tänk inte på mig din själviske f*n.
 
Jag började känna mig lite hängig igår och tung i huvudet. Sen under kvällen började jag få ont i bihålorna. Gick isäng kl 21.
Idag sitter jag och fryser och känner mig trött och har ont i bihålorna och har redan börjat snörvla. Mor och far har tydligen också börjat bli förkylda och jag var ju med dem förra helgen...kanske nåt sammanhängande?
 
Fredag 21/3, ja den dagen kom till slut. Ikväll ska vi på Joe Labero. Ska bli riktigt kul. Vi ska först ut å käka, göttans. Jag ser fram emot kvällen med andra ord!!
Annars blir det nog en lugn helg. Se till att inte bli sjukare är väl min uppgift.
 
<3
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Klipp klipp

I helgen åkte jag och lillan till mina föräldrar. J hade massa saker att göra och jag kände att jag ville ha lite sällskap.
Jag fick hjälp med att färga håret, så nu blev det lite mer rött igen. Jag ville ha håret färgat eftersom jag skulle till frissan och klippa mig på måndagen (igår).
Så, äntligen fick jag håret klippt. Brukar ofta klippa mig själv, men ibland måste jag till frissan för jag klipper inte längden själv.
Så nu blev det kortare och snyggare. Dessutom kortare än jag hade tänkt från början, men blev riktigt nöjd :) Jag vart nästan sugen på att klippa kort då jag satt där, men jag ville inte förhasta mig. Måste tänka igenom det först.
 
Jag och älsklingen har börjat se om serien "The "Walking Dead" Vi började se serien då lillan var bebis, men sen såg vi aldrig klart. Så vi har börjat om. Även om jag sett det tidigare så blir jag nervös när jag ser. Jag brukar inte bli så skraj, men just med den serien så sitter jag på helspänn.
 
Idag är jag vääääldigt trött. Hann inte vila igår och orsaken till det kan vi ju skippa att gå in på.
Jag vaknade även före klockan i morse..Och det är inte smart att somna om 10 min innan klockan ringer för då orkar man ju aldrig kliva upp.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

11 år

I måndags hade jag min "11-årsdag" med sjukdomen. Jag vet att jag inte ska tänka på sånt, men ibland kan man inte låta bli. Idag har jag accepterat min sjukdom, och hade jag inte blivit sjuk så hade jag aldrig stått där jag står idag.
 
Igår var mina föräldrar in till stan för nå ärenden, så då passade jag på att bjuda på middag. Så många gånger som vi har ätit där och så mycket som dom ställer upp. Fick som tur var hjälp av J. Vi gjorde kycklingpaj.
Jag hade dock lite svårt att få i mig maten då jag två timmar tidigare hade varit hos tandläkaren och påbörjat en rotfyllning av en tand. Så jag var bedövad i halva munnen kändes det som.
 
Jag tog en Ipren innan jag gick isäng (kl 21) för att jag hade börjat få ont, sen somnade jag.
Lillan har haft en orolig natt och drömt mycket. Hon har grinat och fäktats så både jag och J har sovit dåligt och är trötta. Får hoppas jag piggnar till lite snart. 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag

Idag har varit en konstig dag. Jag har haft ont i huvet större delen av dagen, men har samtidigt känns mig rätt pigg.
Jag skickade först ut J och L på eftermiddagen för lillan skulle få ta fram cykeln. Men efter en liten stund så klädde jag mig och gick ut jag med. Så det blev en lite promenad. Gick långsamt och inte så långt, men tillräckligt för att inte bli liggandes.
 
 
 
Sen har jag å lillan målat varsin tavla och jag har även försökt "piffa" till hennes lilla lekhörna under trappen lite med två tavlor som hon har gjort å så min som jag gjorde idag. Har även för länge sen börjat med en vimpel där det står P L A Y som jag gjorde klart och hängde upp.
 
Sen har jag tittat igenom lite bebisbilder på L och oj vad vi längtar tillbaka. Får hoppas nån närstående skaffar sig nån plutt snart som man kan låna lite :P
 
4.5 månader. Tiden går för fort
 
Jag har även kommit på saker jag vill göra om jag bara hade orkat lite mer, men samtidigt sitter väl lite i motivationen med. Tex:
 
*Sälja lite barnsaker och kläder
*Rensa garderober
*Gå igenom allt vi äger för att slänga/sortera
*Beställa bebis/barnbilder
*Fortsätta med lillans fotoalbum
 
Nu ska jag ladda om batterierna för att orka med en ny arbetsvecka.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjukstuga

I onsdagskväll var vi på 3-årskalas. Sen på torsdagen kände jag mig mer förkyld och frös och kände mig lite febrig. Så jag la mig och sov några timmar efter jobbet och låg väl större delen av kvällen. Hade ändå bara 37.5, dvs 1 grad mer än normalt för mig. 
Så idag har jag varit hemma för jag är typ ännu mer tät i bihålorna idag och är sliten. 
Såklart är det fredag. Får hoppas jag blir piggare fort så jag hinner få lite helg. 
 
 
Ena tårtan till lillans kalas. Den blev enligt mig riktigt god, den bästa jag lyckats med hittills. 
 
 
Det blev även en monstertårta. Hade tängt göra monstercupcakes, men det skulle bli för mycket jobb och ta för mycket tid. 
 
Lillan var stilig i kavaj på sin födelsedag. De små fick fiska godis med :)
 
Hoppas ni få en trevlig helg :) 
Själv ska jag se till att bli frisk. 
<3
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kalas

Jag hade skrivit ett bra inlägg för några dagar sedan. Men jag skrev på mobilen vilket jag ångrar. För ofta när jag skriver på mobilen så försvinner inlägget.
I helgen har vi haft kalas för lillan som fyllt 3 år. På lördagen så var min familj hos oss, och på söndagen kom J:s familj. Det blir så trångt om alla kommer samtidigt.
Lillan blev supernöjd över alla presenter. Det var både kläder, spel, pussel, prinsessklänning m tillbehör, bondgårdsdjur å massa mer.
När vi öppnade upp prinsessförpackningen så blev hon helt till sig. Hon tog på sig arband, ringar, örhängen, halsband, skor och prinsesskrona. Hon gick jätteförsiktigt och sa nästan ingenting på en halvtimme. Hon gick bara runt och var superstolt.
 
Det har varit väldigt mycket onyttigt nu känns det som. Kalas lördag, söndag. Sen igår måndag så fikade vi lite, idag är det fettisdag = semlor..om vi orkar.. och imorn fyller mitt gudbarn 3år. Om han är frisk så blir det kalas, han hade tydligen hög feber igår stackarn.
 
Igår hade jag en väldigt bra dag. Trodde jag skulle vara helt förstörd efter helgen. Men jag låg och sov mitt på dan ca 2 timmar, sen var jag som en ny människa. Jag spelade massa spel med lillan, tvättade några tvättar, renbäddade...
Har sovit gott inatt kan jag lova :)
 
<3
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()