Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Home

Är hemma efter kvällens grillning. Lämnade kvar J med grabbarna. 
Lovisa ligger i sängen och jag hoppas hon somnar snart. Men det är svårt att avgöra om hon vill göra natt ännu eftersom det blev lite sent igår. 
Tänkte bjuda på några bilder iaf :) 


Titta så snygg jag blev i brillorna som pappa köpte till mig :) 



Nog börjar hon få goa runda kinder :) 



<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

lite kort...

Gårkvällen bjöd på minigolf :) Riktigt kul måste jag säga, men det tog nästan 3 timmar, och som tur var fanns det micro där. För självklart hade jag glömt ta med mig varmt vatten. Hade endast kallt...Men det löste sig ju till sist så lillan kunde få sin mat :) Sen for vi och såg film. Blev rätt sent, men som tur var fick vi sova till 8 iaf :P

Idag blir det att grilla, måste bara på maxi och fixa kött först.

Har föörsökt göra mat till lillan idag, men inget var på min sida så det gick dåligt...Blev lite majs och lite morotspuré iaf...
Dags att ta på lilllan lite kläder efter sovstunden.
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

shopping i solen


Vilken härlig fredag!


Lillan har varit på toppenhumör idag. På förmiddan sov hon ingenting, utan hon somnade först vid 1 och då hade jag just kommit ner på stan. Sen sov hon till ca 3 då hon ville ha lite mat och sen har hon legat och pratat i vagnen. :) Det är faktiskt första gången som jag tar med lillan på bussen, och det gick bra. Har även tagit vagnen i rulltrappa för första gången :P 
Jag och Linn har strosat runt på stan i värmen. Fyndat lite och ätit glass :) 
Jag hittade ett par sneakers på stadium för 89:- yes ni läser rätt!! Jag fastnade direkt för dom!


Sista paret i min storlek med :)

Sen vart jag så sugen på köpa en klocka och det slutade att jag köpte 3 :p Men dom var billiga så varför inte, då kan jag bara växla färger :)


Orange, rosa och vit fick följa mig hem :) Fast det är en mörkrosa, inte ljus som på bilden.





Nu kanske jag skulle börja fundera vad vi ska äta till middag...Är inte alls sugen på nånting, men mat behöver vi ju. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

stugvisit

Hemma igen!

Jag, Lovisa och Frida har haft 3 härliga dagar i stugan. Även om vädret kunde ha vart bättre. Men onsdagen bjöd i alla fall på sol så vi kunde sitta ute och jag tog mig även ett dopp i älven. 
Lillan har hittat igen sitt hår på huvudet och ligger ofta och känner på det. Fötterna har hon även börjat känna på nu :) 
Hon kan sitta allt längre stunder, och på tisdagkväll satt hon själv i ca 1 minut, utan att jag rörde henne, och hon satt upprätt, inte dubbelvikt. 


Lära gå stolen som vi köpt är intressant, men lite, lite för hög ännu.


Kladdigt, men gott :)






Det blev suddiga bilder eftersom jag ville vara beredd ifall hon skulle tippa åt nåt håll. Så jag tog inte direkt god tid på mig. Men det syns ju i alla fall att hon sitter. 

Nu kallar tvätten

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

byebye

Adjö helgen :/

Jag har haft en bra helg men älsklingen. Så otroligt skönt att få ha han i närheten 2 hela dagar. Men nu är ledigheten över tyvärr och en ny arbetsvecka väntar. 
Själv tar jag med mig bebis och Frida till stugan några dagar för att vara kattvakt. Mor och far ska nämligen på IKEA. Har "beställt" en matstol till Lovisa med dom. En sån som man kan ta isär och som kan ligga i bilen. Perfekt när man ska bort :) + att den är billig. 

Imorn eller på tisdag måste jag ringa sjukhuset. Jag har inte mått superbra den senaste veckan. Varit väldigt seg i kroppen. Hoppas inte jag fått sämre värden bara. 
Usch, vissa dagar får jag för mig att levertransplantationen är nära. Hoppas verkligen inte det. Minst 5 år till tycker jag. 

Nä nu ska vi kryopa till kojs och se film. Kommer sakna min prins nu när jag åker imorn :( 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blixt & Dunder

Go'kväll!!

Jag låg och såg på den nya Irene Huss - Den som vakar i mörkret igårkväll. J somnade, vilket jag inte riktigt gillade.

Idag har vi vart på en långpromenad och handlat en sväng. Det roliga var att det blev strömavbrott på Ica Maxi. Som tur var hade vi just betalat för det blev kolsvart där inne. Och det har åskat i snart 2 timmar nu. Hörde just en väldans smäll så den är nog påväg hit igen :/ 

Ska nog stänga ner datorn.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ljuva fredag

Ljuva Fredag, äntligen är du här!

Ungefär så känner jag. Ska bli så skönt med en hel helg med älsklingen nu. Det var 4 veckor sist vi hade en hel dag utan att han ska åka iväg på jobbet. Förra gången han var ledig så var jag i stugan och han i Stockholm. 
Men jag har en fantastiskt duktig karl måste jag säga. Inte allt för kul att jobba på 2 ställen hela sommaren utan nånting ledigt. Endast vissa helger. Så vi måste verkligen njuta av de helger han faktiskt är ledig. 

Jag vaknade tidigt i morse med massa ont längst ner i magen. Typ kramp som jag ibland brukar ha. Det är bättre men inte helt bra nu, så det är påväg åt rätt håll iaf :) 

Idag ska jag och lillan rulla till barnens hus. Vi ska köpa en lära-gå-stol. Vi var och kikade tidigare i veckan, men hade tyvärr inga pengar med oss. Så nu ska vi köpa en "present" av en del av pengarna hon fått. Kanske svänger förbi H&M vid coop med, får se. Skulle behöva några fler pyjamaser till skruttan. Blir nog i storlek 74 då tror jag. Dom får hellre vara lite stora nu så hon kan växa i dom :) 

Jag har fastnat för en låt. 
Chris Medina - What are words

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

En del av texten.

Nu ska jag busa lite med lillan, fast hon verkar ha fullt upp i babygymet just nu :P 
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nyfiken

Torsdag!

Igår fick lillan inviga sina hörselskydd. Vi var nämligen nere på stan där det spelades musik för fulla muggar. Man måste ju nästan gå å kika på det som väl händer. Så vi såg lite av The Poodles som spelade. Det är kanske inte bästa bandet men det var trevligt ändå. Fick även en mjukglass av älsklingen :) 

Inatt har jag inte sovit bra. Har vaknat av minsta lilla. J har hostat en massa och snurrat runt i sängen som jag vet inte vad. Så jag sov med öronproppar, men det hjälpte inte det minsta. Och i morse vid 7 vaknade jag av att lillan låg på mage i sängen och tittade på mig. Sen blev hon grinig och ville  ha mat, vilket typ aldrig händer. Hon brukar ofta inte vilja äta direkt hon vaknar på morgonen. 

Undrar om/när vi måste flytta ner spjälsängen. Även om hon inte reser sig än så känns det ibge bra att ha hon högst upp, för nu hinner man knappt blinka inan hon snurrar över och hon far runt överallt.




Vadå? jag vill inte sova.


Lovisas corner


Gosedjur


Jag ligger helst tvärsöver i sängen, eller med fötterna vid huvudendan.



Nä nu har jag försökt skriva detta inlägg i ca 1 timme. Lillan har varit jättetrött men vägrat somna, och nu verkar hon pigg igen... Så det blir förhoppningsvis en lång sovstund efter nästa måltid. Mamman behöver verkligen vila och ta sig en dusch efter en massa kräk på kläderna. 

Take care!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

pipmugg

Hejhej!!

Jag skulle egentligen fara och ta prover i morse, men jag var så fruktansvärt trött och slut. Tror lillan kände det på sig för hon sov ovanligt länge. :) <3 
Älsklingen slutade 15 idag, så vi har varit och gjort lite ärenden. Vi passade även på att springa in på barnens hus för att kolla ett parasoll till barnvagnen, men det satt inge bra på våran vagn så vi köpte inget. 
Hämtade även ut mitt paket på posten och passade på att handla lite på maxi. Nu har vi även införskaffat en haklapp och pipmugg. Kanske blir mindre kladd nu till lunch :P Lillan äter ca 3 msk mat nu. + att hon får ersättning efteråt. Just nu testar vi palsternacka & potatis. Fick 12 burkar från tummestudien så dom måste ätas upp. Hon hugger efter skeden och det måste ju vara ett gott tecken :) 


Tyvärr fanns den bara i blått och grönt, så det blev en grön. Men den rosa va ju mycket sötare :P

Trevlig kväll gott folk :) 
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mobil

Hallå tisdag!

I natt var jag tvungen att skicka älsklingen på soffan. Känner mig väldigt taskig för det, men han hostade så mycket så jag kunde inte sova. Stackars min prins. Får hoppas att inte lillan blir hostig bara. Jag verkar då klara mig, hittils iaf, man vet ju aldrig. 
Är i alla fall seg och trött idag. Gav lillan mat vid 8 i morse och sen gatt jag sova vidare med henne breve mig i sängen. Som tur var så somnade hos med. :) 
Blev lite piggare iaf. 
Har stökat undan lite i köket sen igår, och även bakat bananmuffins. Sen måste jag tvätta ikväll. Ovanligt? 

Blir så att jag och lillan åker till stugan till veckan några dagar med. Mor och far ska på IKEA så då ska jag va kattvakt. Får nog med mig Frida dit med :D

Måste på posten ikväll med. Har fått en trämobil till lillan från libero. Så nu ska vi försöka få upp den ovanför sängen.



Hon tycker det är så spännande med mobilen som vi har ovanför skötbordet så jag tycker hon ska ha en vid sängen med. 

Den med fjärilar som vi köpt på barnens hus är ju betydligt mycket snyggare. Men vi får den andra gratis så varför inte :P 

Undrar vad jag ska hitta på till middag. Har tagit upp köttfärs, men sen då? 
Tänk att mat alltid ska vara ett problem. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Öron

Godmorgon!

Har inte sovit superbra inatt. Älsklingen har hosta så jag har vaknat varje gång han hostat, vilket är många gånger. Tur lilltjejen inte vaknar så lätt. Hon drömde lite (och smågrina) innan vi somnade men annars var det lugnt. 

Vi hade myskväll igår. Jag hade fixat vattenmelon, jordgubbar, dricka, kladdkaka, grädde och choklad. Köpte även lite nya somriga ljus i rosa och gult :) Blev faktiskt fint tycker jag. 


Titta vem som hittat igen sina öron för ca en vecka sen.


Inte bästa bilden, men ville mest bara visa dom snygga jeansen jag köpt till lillhjärtat.

Nu ska jag tvätta håret, ut med sopor, ge lillan lunch, äta lunch själv och sen kommer syster & barnen hit. 
J har kortdag och slutar 15. Känns otroligt skönt. Då får vi en hel kväll tillsammans. Är sugen att hitta på nånting, måste bara fundera ut vad. Träffa nå kompis kanske..? 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stök

Goddagens!!

Söndag idag, men det känns som vilken dag som helst. 
J var på fest igår och jag och lillan följde med en liten stund, men eftersom det var sent så var Lovisa grinig och kunde inte somna där. Så jag for hem efter ca en timme. 
Har ändå fått sova som vanligt inatt så det känns skönt. Men jag känner mig ändå inte speciellt pigg. 
Har stökat i lägenheten nu på förmiddan och har inga planer för de kommande timmarna. 

Det är snart dags för lunch för lillan. Lite ärtor och potatis blir det nog. Tycker det funkar bra med smakportionerna och vi har börjat öka mängden så det känns jättekul :) Hon hugger efter skeden och det kan ju bara vara bra tecken :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sällskap

Igår var vi på Umedalen rätt länge. Lillan fick träffa farmor, farfar och faster :) Och hon var på gott humör och sov i vagnen nästan 3 timmar :O Hör och häpna. 
Sen for vi hemåt och skickade J till jobbet och jag for ner på stan för att träffa Bettan :) 
Blir inte så ofta vi ses men det hoppas jag det blir ändring på :) 
Vi köpte en mjukglass och tog en promenad innan vi åkte hem och såg film. Så otroligt skönt att kunna snacka av sig ibland :) 
Idag är jag lite trött. Vädret är trist och grått och jag har tvättat på förmiddan. Men jag ska försöka pigga upp mig nu så jag är på bättre humör då jag å lillan ska träffa Frida :) 

Sen är jag otroligt sugen på pannkakor. Ska jag orka göra?? Får se...Vore ju som gott.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Slut

Idag har jag varit trött större delen av dagen. Inte så kul, men jag har i alla fall haft sällskap av Frida :) Vi gjorde en supergod sallad och åt jordgubbar med grädde :) 
Lillan har varit på gott humör större delen av dagen. Dock lite grinig på kvällen. Tror det beror på att hon är rätt trött på kvällarna. Hon ville inte sova en stund på kvällen vilket resulterade att hon somnade lite innan jag tänkt :p Men jag fick i henne lite mat så om jag har tur sover hon ändå hela natten :) 

Tur att J inte jobbar ikväll kan jag säga. Han har fått ta över för jag blev helt slut. Lillan har kommit på att det är hon själv som låter och har därför börjat "skrika" en hel del. Eller göra väldigt högljudda ljud. Får hoppas hon ger sig med det rätt snart för det är ganska slitsamt att höra på det i längden. Det går inte få stopp på det för hon tycker det är kul. Jag ska inte klaga. Det är ju bättre att det är såhär än att hon skriker av tex magont. 

Idag har jag gett både ärt- och- potatispure till lilltjejen. Hon hugger nästan efter skeden vilket är väldigt roligt att se. Och det blir en hel del kladd, men vad kan man annars räkna med? Jag försöker däremot hålla händerna från munnen så gott det går, men det är som att hon ska med händerna till munnen direkt hon fått en sked mat. Sötungen.

Undrar om jag ska leta reda på en film så vi har nåt att titta på när vi ska sova ikväll. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Back in town

Välkommen tillbaka!
Jo man tackar :) 

Nu har jag spenderat en vecka i stugan och oj vilket väder vi haft. Riktigt varmt och härligt. Lillan gillar däremot inte solen och värmen, hon har haft en jobbig vecka. Inte lätt att va liten inte. 
Jag har tagit mig sommarens första dopp i älven med. 

En dag spenderade vi i Skellefteå och gick på stan. Jag hittade lite kläder till lillan. Både billiga plagg för 20:- men även ett par jeans som jag tittat på så länge som jag verkligen velat ha till henne. Men tycker att dom egentligen var för dyra, men det slutade med att jag köpte dom ändå. 
Jag hittade även några lillen till mig själv. 

Annars har vi slappat rätt mycket, träffat lite folk och sånt. 
Här hemma är allt som vanligt i alla fall. Måste försöka hitta på mer saker om dagarna. Idag har jag kollat igenom garderoben och lagt bort en hög med kläder som jag aldrig använder. Varför ska det ligga kvar och ta plats då för? Jag behöver ju inte kasta det än, men har jag inte saknat det på ett tag så åker det nog. Kanske lägger det i en sån här kontainer eller nåt. 

Ser att himlen börjar bli mörkare. Undrar om det kommer börja regna. Eller åska rent av? Jag har faktiskt klarat mig otroligt bra från åska iår. Men nån gång ska det väl smälla runt mig med. 

Sitter och funderar på vad jag ska hitta på ikväll...

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

see you later

Sen söndag!

idag har varit en extremt tråkig dag om jag ska vara ärlig. På förmiddan så tvättade jag sen har vi inte gjort nånting. J började jobba kl 3 och har previs slutat. Själv har jag och lillan vart hemma och packat allt som ska med till stugan imorn. 
Det ska faktiskt bli väldigt skönt att få komma bort från lägenheten ett tag. Blir tråkigt att åka utan J, men det är bara en vecka.

Har inte så mycket spännande att berätta mer än att bloggen kommer vila en vecka.  

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

shopping och smakportion

Goddagens!!

Lillan följde aldrig med på nån mustangtur igår. Hon fick stanna hemme med farmor, farfar och faster istället. Lika bra kanske för det levde om lite mer än jag först tänkte. 
Så det blev några svängar om i centrum. 

Idag så vaknade jag rätt tidigt utan någon klocka och bestämde mig för att dra ner på strömpilen ensam en stund. Shoppa lite för presentkortet jag fick då jag fyllde år. 
Så det en klänning, två linnen, nagellack, en långärmad tunn tröja, och ett 2-pack t-shirts till Lovisa strl 74. Hittade lite på rea så det blev billigt :) 
Försökte hitta plaggen på internet men orkar inte leta. Orkar inte fota heller :P 

Sen har faster varit förbi en sväng. Hon hade varit på wheels och hittat et supersöt och tuff body till Lovisa strl 74. 



Idag har lillan fått sin första smakportion. Vi tog inget kort utan filmade istället. Men det var inga konstiga miner som jag trodde hon skulle göra. Det blev ca en halv tsk med hemmagjort potatispuré. Börjar med väldigt lite och får öka sakta. Får väl se ikväll eller imorn om hon får ont i magen. Hoppas inte :) 

Sen har jag bestämt mig för att åka iväg till stugan en vecka. Inget internet då inte :) Ska bli skönt att få komma bort lite grann. Så det blir jag och lillan som åker, så får J underhålla hemmet och kissen. 

Nu börjar jag bli lite hungrig. Har hemmagjortpizza kvar sen igår som jag tänkte äta till middag. :) Annars vet jag inte vad som händer ikväll. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

4

Hallå Fredag!!

Idag är det 1 Juli, vilket betyder att lillan blir hela 4 månader idag, eller ikväll om man ska vara petig. Vart har tiden tagit vägen? 
Tänk att den lilla saken som vägde 2713g och var 47cm lång har vuxit en hel del. Vi mätte och vägde i onsdags och då vägde hon 6085g och var 61,5cm lång. 
Det är otroligt vad dom små lär sig saker hela tiden och utvecklas som individ. 

Igår var jag och lillan hos Frida och Jesper, och hon var faktiskt på strålande humör vilket var väldigt skönt för mig. Hon är faktiskt väldigt snäll och glad för det mesta. Och nu märker man att hon ska hänga med på allt som händer. Det får aldrig vara lugnt och stilla runt henne. 
Och nu jollrar hon och gör en väldans massa ljud och pratar på som bara den. Jag filmade henne i morse då hon satt i matstolen och jag åt frukost. Synd att jag inte vet hur man lägger upp filmer på bloggen. Jag får kanske be J hjälpa mig. 

Nu skulle jag verkligen behöva hoppa in i duschen. Får kanske snabba mig om jag ska hinna medans lillan sover. 


Tuffingen behöver inte bara bära sånt som är gulligt.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()