Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

...

Ursäktar mina fula inlägg. Ingenting ser okej ut på min blogg längre. Det går inte göra radbyten eller nånting, så allt blir en stor gröt. Väntar på att J ska fixa detta åt mig.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag

Välkommen onsdag. Jag har inte riktigt koll på dagarna känns det som. Jag har hamnat i en stressbubbla. Jag känner mig alltid stressad och nu har jag fått tillbaka min magkatarr. Jag måste bli bättre på att slappa av, koppla av och släppa allt. Jag har provat starta avslappnande musik, och då upptäckte jag hur stressad jag var. Jag kunde inte koppla bort allt, utan jag blev mer stressad. Jag kom å tänka på alla måsten. Det är inte okej! Ikväll ska vi på husvisning. Vi har börjat kolla lite smått. Det känns både bra och skrämmande. :) Vi ska inte göra någonting hastigt, utan vi väntar tills vi hittar det rätta förr oss och våran familj. Annars då? Jo det går upp och ner. Sen har lillan blivit förkyld och hostar mycket. Inte roligt. Mycket influensa verkar gå. Som tur är har jag vaccinerat mig och hoppas därför på att jag klarar mig. Vill inte bli sjuk.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

En Dröm?

Ibland känns det som om jag lever mitt liv som en "dröm". Då menar jag inte att jag tycker allt i mitt liv är som en dans på rosor. Snarare tvärt om. Ibland vaknar jag upp från drömmen och ser mitt liv från en annan vinkel. Jag står vid sidan av och sneglar ner på mitt liv och ser verkligheten, sanningen, The True Story. Det är dessa gånger, när jag kliver åt sidan som jag verkligen inser hur mitt liv ser ut. Jag lever med en sjukdom som till viss del är livshotande för mig. Min lever fungerar inte som den ska, den är inflammerad och det ha gått så långt att jag har en skrumplever. Jag brukar för det mesta kunna prata lätt om min sjukdom. Jag kan berätta att jag inom några år kommer måsta byta min lever. Men det är dom gånger när jag kliver åt sidan som jag inser vad orden jag säger betyder. Skrumplever, levertransplantation. Det är ord som inte låter så bra i mina öron, men jag har lärt mig handskas med orden och har accepterat dem (för det mesta) Däremot får jag bilder i huvudet som jag inte vill se. Jag får en känsla i kroppen jag inte vill känna. Levertransplantation - Ett märkligt ord. Vad betyder det? Byta lever. Vissa tar det nog ganska lätt. Jag med för det mesta. Men ibland så inser man att det inte är någonting litet. Det kommer förändra mitt och min familjs liv totalt. Det är en riskfylld operation som i värsta fall kan sluta med att jag aldrig kommer hem. Detta är något som jag har stoppat undan och inte vill tänka på. Då skulle jag gå under. Jag ser mest fram emot att få ett nytt liv. Orka ta en promenad utan att bli helt slut efteråt. Orka busa oändligt och hitta på massa roligheter med mitt barn/familj. Igår var en sån här dag. Jag gick ifrån min dröm och sneglade ner på mitt liv. Man tänker - Varför just jag? Jag försöker alltid att kontrollera mig själv och mina tankar. För det mesta går det bra, men ibland så orkar man inte med allting. Man kan inte alltid hålla emot, det gör en bara svagare. Jag har fått det finaste i livet. Ett friskt barn som växer och mår bra. Att det ens var möjligt?! Text, text och åter text. Ber om ursäkt för mycket text, men ibland så måste jag få skriva av mig. <3

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

måndag

Lilla har äntligen fått sig en skinnjacka. Vi har länge funderar på det men nu han hon en. Jag har även köpt en söt Hello kitty pyjamas och fått hem tre långärmade tröjor som jag beställt. Tänk om mån hade alla pengar i världen för att skämma bort min Lilla älskling. Om tre veckor kommer våran nya säng. Vi längtar! Vi funderar på att ge Lilla en säg när hon fyller år. Inte så kul present kanske men det behövs. Jag har hittat en jättefin på Mio. Middag idag? Måste man äta? Jo tydligen. Har ingen inspiration till matlagning. Vad kan man göra för gott som Går fort? Tror Lilla får äta rester iaf. Det är lättast så när man är ensam vid middagstid . Matlagningstiden är en jobbig tid på dagen när man är liten och hungrig. Det ska gå fort och maten ska helst stå framme för 30min sen. Jag var som sugen på att hitta på nåt ikväll men vet inte om jag orkar. Kroppen och huvet är inte riktigt överens. <3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hate this shit

Fick sovmorgon idag... eller ja, ligga kvar i sängen iaf. Det är kyligt ute så vi har inte vart ute och lekt direkt. Vi tog en kort promenad till lillans farmor och farfar. Mår som skit nu tack vare promenaden. Hatar att ha det såhär. Att man inte ens som människa ska klara av att ta en kort promenad utan att må som jag gör. Helt slut. Har tvättid ikväll så jag måste ju försöka ta mig i kragen. Har stoppat in 2 tvättar nu, och lär inte tvätta allt ikväll. Tror jag har 7 maskiner som ska köras. Har god lust att blanda alla färger, men risken är att resultatet blir missfärgade kläder. Så det är inte värt det. Ska nog sätta mig på golvet i lillans rum och hålla henne sällskap så få J fixa middag. Låter som en plan. <3

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

första

Fixat inbakade flätor på lillan idag för första gången. Stolt :-P

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Egen kväll

Ikväll är jag "ensam". J har åkt iväg på bio och lillan håller på somna. Hon ligger och räknar. Hon kan rätt många siffror upp till 15. De kommer inte i rätt ordning alltid men hon tycker det är kul att lära sig. Så varför inte lära ut? Jag och lilman har bakat muffins ikväll. Och till mig själv råkade jag lyxa till dom lite med frosting. Mums men onyttigt :-P

Nu bli det nog soffläge och fika lite framför Farmen. <3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

bort med julen

goddagens!
Söndag idag. i fredags mådde jag inte så bra. somnade kl 8 på torsdakväll och låg hela fredagen. Ogillar mina såna dagar! Igår, lördag for vi en sväng på Mio, och dfter en väldans lång tid så beställde vi en ny säng. Så om ca 4 veckor blor det no more 120 cm säng och hello efterlängtade dubbelsäng. Ja det är sant. Jag ocj J har trängts i en  liten säng ;) 
Söndag idag som sagt. Jag använder min lilla energi som jag har till att städa bort jiöen. Det blir några pauser nu och då mdn jag kännr att jag inte borde göra såycket mer nu. Men jag är ju så dumtjurig. Borde egentligen tvätta men det blir inte idag, jag ska årka jobba imorn..Sista loppet på Tour the ski är odag med
 Har sett damerna. Tänk om man hade orkat det där, det ser ju så kul ut, och tänk vilken känsla i kroppen efter att ha tagit ut sig allt man bara orkar. Som tur är har jag alla minnen som jag ka  leva mig tillbaka på :-)

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag?

Är det torsdag idag?
Dagarna går inte riktigt ihop för mig längre. Det känns som att det är tisdag idag ju. Men man klagar väl inte på kortvecka :) Allt med julen är väl i stort sett över nu. Ingenting blev riktigt som planerat.
Jag låg sjuk 2 dagar, sen blev J sjuk och låg 3 dagar... så både juldagen och nyår blev lugnt. Till nyår vart vi med mina föräldrar och morföräldrar. Eftersom J låg i feber och vi var hemma hos mina föräldrar så kände vi att det var lika bra att stanna. Annars hade vi nog bara suttit själv i lägenheten och ugglat.
Det blev kortspel, massa god mat och trevligt prat.

Jag "råkade" shoppa lite kläder i helgen. Som tröst för att jag inte kunde köpa den mobilen jag ville ha. Sen igår "råkade" jag springa på samma mobil till bra pris och "råkade" köpa den. Så nu blir det till att snåla resten av månaden. Vi som tänkte köpa en ny säng nu med. Men det kanske blir av det med ändå. Får se. Det är någonting som verkligen behövs iaf. Sen måste vi köpa en ny säng till lillskruttan. Saken är bara den att vi skulle haft ett större boende med, Haha... Ja det är mycket just nu. Men nytt boende är väl inget som kommer ske just nu. Vi ska vänta tills J får en fast anställning. Men titta kan man ju göra ändå.
Jag har som inte unnat mig själv någonting på väldigt länge, så jag passade på nu. Har även ett presentkort på H&M, så jag kanske får mig nåt klädplagg till. Jag skulle inte tacka nej till att byta ut större delen av min garderob.

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()