Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

slutet gott...

Jag tänkte önska er alla ett Gott Slut på detta år och en God Början på 2012!!!

Jag skulle gärna krypa ner under täcket och göra natt nu, men det är väl bara att hoppas på att jag klarar hålla ögonen öppna hela kvällen. 


Gott Nytt År!!

<3
/Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Borta?

3 nätter i rad med väldigt lite sömn. Ja inte är jag pigg kan jag lova. Kan bara inte sova och denna förbannade hals och hosta är jätteirriterande på natten. I natt funderade jag på att ringa sjukvårdsupplysningen men gjorde inte det. Var alldeles för trött för att orka. 
Min röst börjar försvinna eller så är det bara nu på morgonen. Men jag kände redan igår att det var ansträngande att prata. Och all denna slem som jag hostar upp gör att jag nästan vill kräkas. Huva så dåligt!
J jobbar ett 10 timmars pass idag, så han kommer hem om 9 timmar. Jag har en lång dag framför mig.

Måste fixa efterrätt till ikväll snart. Den ska stå i frysen så jag måste göra den innan.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Typiskt!

Fick ett brev igår av min läkare där det stod att jag var tvungen att ta peover i veckan, vet inte varför. Så jag passade på att göra det idag. J hade tänkt lämna blod, men det fick han inte eftersom han har haft ont i halsen för ca en vecka sen...
Sen efter lunch började jag bli trött och hängig så J fick passa lillan medan jag gick och la mig. Sov väl i omgångar fram till halv 4 tror jag. Sen var det bara att fixa middag och fara och jobba.
Vet inte om det kanske var en dålig idé, för nu har jag 38 graders feber. Jag brukar ha 36,4 i vanliga fall så det känns i kroppen konstigt nog. Tror jag är rätt känslig när det gäller feber :P

Ska snart lägga mig och sova, men först ska jag få i mig lite kvällsfika. 
Det är bara så typiskt att jag blir sjuk då jag inte vill. Imorn skulle egentligen jag och älsklingen på bio och vi hade fixat barnvakt över natten med. Så jag hoppas verkligen att jag är piggare imorn så vi kan fara. Sen ska jag träffa lite släkt på fredag som är uppe och det vill jag inte heller missa. Jag ska inte bli sjuk nu!!! Det bara är så!!

Får hoppas jag kan sova i natt bara, brukar oftast ha svårt att sova när jag har feber. Brukar oftast bara ligga och vrida och vända på mig och frysa. Men i natt ska jag sova, det har jag bestämt. 

Vi har skruvat ihop våra förvaringsmöbler till hallen och soffbordet till vardagsrummet. Jättebra blev det tycker jag. Soffbordet är lite mörkare än tv-bänken och våra hyllor så jag vet inte om dom har ändrat färgen något för vi köpte samma, det är jag väl 99%säker på. Men det gör inget tycker jag :) Det är inte så att det syns om man inte jämför. 

Sängen var det..


<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Julen i bilder

Julen har verkligen sprungit förbi. Tiden har gått otroligt fort, men det har varit mysigt!


Lillan var nöjd med massa leksaker och trivdes som bra inne i lekrummet




Stolsdynssnören är en favorit


Jätteglad

Sen var det dax för lite ombyte och julkläderna skulle på :) 

Tomten komme och hälsade på.
Ls Kusin Elliot blev jätteglad


Lillan skrattade och tyckte det var spännande och kul




Inte var hon blyg heller. Hon skulle ner i säcken direkt.


Ls Kusin William tyckte det var spännande med paket

Ja det får räcka tror jag :) 
Det blev inga bilder på juldagen tyvärr. Däremot var J och köpte en filmkamera så vi filmade lite istället.
Vi har fått mycket fint. Vi ska på Takida i april :) Har fått hotellcheckar, presentkort på Wilmas och massa lyx!! En nya större handväska. Lillan har fått leksaker, kläder, ett smyckesskrin. Vi har fått ett nytt vardagsrumsbord och 2 förvaringsmöbler till hallen. 
Jag är supernjöjd över allt som vi fått denna julen!!!

J jobbar idag, så jag ska väl försöka börja stöka undan lite här hemma. Hur nu det ska gå :P

<3
//Hanna



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

God Jul!!

Idag är det 23 december, dagen (eller kvällen) före julafton. 
Granen är klädd och står så fin i matrummet :)
Lillan sussar sött i sängen efter lite protest. Hon har för övrigt varit väldigt duktig på att sitta och leka ensam idag. Ännu ett tecken på att hon verkligen behöver ett eget rum nu. Men det är i stort sett omöjligt att få tag i nåt känns det som. Efter 2 månader så har vi som bäst stått som nummer 6 på en lägenhet.
Det kommer väl så småningom.
Hon har dessutom ramlat och slagit hakan idag. Vi upptäckte det till middan, men ingen av oss har hört henne ramlat eller grinat så hon kanske är en tuff liten tjej.
Hon blir allt bättre på att stå själv och släpper gärna själv. Hon har tagit initiativ till att gå mot en själv med, inte bara om man ber henne göra det. Mysungen våran. Fast än är rekordet 4 steg fortfarande. :)

Imorn är det julafton som sagt och som säkert alla redan vet. 
Det blir fika på förmiddagen med morfars och sen kring Kalle kommer farfars hit. Mina syskon ska även vara här så det kommer bli full rulle.
Mamma mormor testade tomtemasken för att se om Lovisa blev rädd, men hon bara skrattade så jag hoppas det går bra imorn med.

På juldagen rullar vi hemåt till stan igen och ska umgås med Js familj :) Blir som en liten julafton då med eftersom vi bestämde att spara julklapparna som är mellan oss och dom till då.

Finns inga bilder på denna dator, så jag får försöka fota nu under jul och lägga upp lite bilder sen :)

Jag önskar mina läsare en riktigt God Jul!! 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ska framåt

Lillan fortsätter göra framsteg och tar några steg per dag. Hon brukar oftast släppa taget själv och gå mot en, men balansen är fortfarande inte på topp. Men hon har börjat bli ganska duktig på att ta emot sig framåt.

Våran lilla stjärna :) 

Jag klev upp tidigt i morse för jag tänkte vara duktig att tvätta så vi får bort det ur världen. Har skjutit upp det lite för länge :P Men nu är det gjort, fast allt är fortfarande blött. Torkskåpet verkar ha gett vika, det kommer bara ut kalluft så inte så mycket har torkat. Har hängt upp allt i lägenheten, men lilla Madame här hemma har svårt att låta bli det. 
Just nu försöker jag få henne att somna. Hon har de senaste dagarna haft svårt att somna på dagarna. Hon ligger och gallskriker även om hon är jättetrött. Hoppas inte grannarna klagar. 
Nu tystnade det, så förhoppningsvis sover hon nu.
Däremot somnar hon fortfarande fort på kvällarna som tur är :) 

Det är svårt att förstå att det snart är julafton. Ska bli mysigt att ta fram julgranen med :) Har lovat att fixa mamma och pappas gran. Vi skippade våran gran i lägenheten detta år. 

Har gjort klart allt julgodis nu med, så det känns jätteskönt att ha det bortgjort. Nu gäller det bara att hålla fingrarna borta haha. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

9 steg

Lillan har tagit totalt 9 steg idag. först 2, sen 3 och sen 4...Shit vilken start!!
Jag hade trott att det skulle dröja en stund till, men det är ju alltid trevligt med framsteg i utvecklingen :D

<3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första

Lillan har tagit sina 2 första steg idag på förmiddan! 
Snacka om att vara stolt förälder :D !!!

Det lät väl snart visa sig om det bara var nåt tillfälligt och en engångsgrej eller om det blir fler..

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nytt!

Jag har inte kunnat se några skador på lillans tänder idag. Hon slog sig ovanför ena tanden och det blev ett litet "jack" eller sår. Jag måste väl fortsätta hålla utkik den närmaste tiden. Kanske till och med skulle ringa och höra för säkerhets skull. 

Idag har det varit en flängdag känns det som. Fick en liten sovmorgon i morse :) Fast jag var väl vaken en timme där emellan med, men ändå. Lillan ville inte sova före lunch, hon riktigt totalvägrade. Så efter lunch somnade hon direkt. Fast då ringde mamma efter en stund och frågade om jag skulle med ner på Strömpilen, och eftersom jag inte hade så mycket för mig och J skulle plugga sen jobba så for jag och lillan ner dit. Det blev lite nya underkläder :) Äntligen!! Ogillar verkligen sånt, det är sååå tråkigt, haha. Men nu har jag köpt lite nytt och klarar mig ett tag :) 
Hämtade ut lite medicin, får resten imorn. Sen for vi hem, lillan fick mat och sova en stund, sen for vi vidare till Frida och hämtade mina frysvaror och sen närmare 7 landade vi äntligen hemma igen. Och lillan tyckte att det var lika skönt som mig. Hon fick sig ett bad innan det var sängdax. 

Så då har jag passat på att färgat håret på mig själv. Det var inte så svårt som jag trott och det blev inte alls nå mycke färg på öron och panna (om ens nåt) som det lätt brukar bli. Har börjat se en film med, The weddingplanner, men eftersom J komme hem så har han tagit över datorn. Har kvar ca 30 min av filmen och hoppas på att få se klart den ikväll. 

Nu vill jag bara ha jul!!! Det ska bli så mysigt! Och speciellt att få uppleva julen som en riktig familj, med vårat älskade lilla barn. Det ska bli så jul att se hur hon reagerar på tomten, och kommer hon ens vara intresserad av julklapparna, kommer granen få stå ifred. Ja detta älskade lilla barn :) 
Lillan är rätt duktig på att stå själv nu, då hon vill. Riktigt kul att se!

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Christmascandy

Julbordet igår var väldigt gott med stora bokstäver! Jag blev alldeles för mätt :p 
Sen har vi varit en sväng på stan idag och handlat klart de sista julklapparna. Skönt att ha det ur världen!! Nu måste jag bara slå in de sista och kanske slå om dom vissa eftersom våran katt tydligen tyckte att paket var intressant. 

Efter middan for jag och lillan en sväng på affärn och handlade lite grejer till kylen och till julgodis. Så jag håller på fixa nu. Är väl egentligen klar, det är på stelning :) Rocky Road och chokladbräck med polkagris. Ska göra mozartkulor senare i veckan. De hade tydligen inte så långt hållbarhet i kylen så får göra dom så nära jul som möjligt. 

Det har hänt en liten "olycka" här hemma ikväll. Lillan har slagit munnen så det blödde. Usch bara! Tror inte det blev så farligt eftersom jag har fått borsta tänderna på henne. 
Måste se imorn hur det ser ut. Håller tummarna för att det ser ut som det brukar. Annars blir det att ringa tandläkarn...

Hade tänkt se en film som går på Tv ikväll, men har som inte hunnit med, så jag vet inte om jag har lust att hoppa in mitt i filmen. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Anlänt

Nu har vi äntligen fått kylskåpet på plats. Ett rymligt och frysen känns på nått sätt mycket större. 
Sen var det ju lite typiskt att jag stod i duschen då det plingade på dörren :P Fick snabba mig på med kläder. 
Lillan har då sovit förbi allt oljud och vi borde egentligen åka och hämta det vi har i frysen hos Frida. Men jag vill helst inte väcka lillan eftersom det förmodligen kommer bli lite senare ikväll än vanligt. Julbordet var först 18.30 så hon måste få sova mycket så hon kan hålla sig på ett någolunda bra humör. 
Tror Frida förstår det med, så jag får se om hon vaknar snart, då kan jag åka annars får det vänta en dag eller två. 

Fick ett brev med posten, från sjukhuset...

Det står:

Bästa Hanna!

Leverproverna har stigit något. Öka kortisonet till 15mg/dag och fortsätt med Prograg som tidigare. Tag nya prover om en månad.

Hade väl nästan väntat mig det eftersom jag varit mycket tröttare senaste veckorna. Även om dom säger att det inte ska påverka nånting...Men ibland tycker jag att det känns. 

Dax att måla naglarna tror jag :P

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Igår pajade vårat kylskåp. Vi trodde först att dörren stått öppen, men eftersom det bara blev varmare i kylen så fick vi till slut ringa hyresvärden. Vi står just nu på en akutlista och jag hade hoppats på att vi får kylskåpet idag. Men än har det inte kommit några gubbar. Så jag fortsätter hålla tummarna. Vill helst inte vara utan kyl hela helgen.
Vi fick slänga vissa saker, men kunde även spara vissa saker. Så just nu är vårat tillfälliga kylskåp på balkongen. Som tur är, är det vinter och rätt kallt, men inte för kallt. 

Ikväll ska vi iväg på julbord :D Hur gott blir inte det!?

Nu skulle jag bara behöva färga håret, men vet inte om jag klarar det själv. Måste i alla fall vänta tills klockan två då lillan ska sova. Hon har för övrigt sovit väldigt oroligt inatt. Hon vaknade när jag skulle gå isäng och var vaken en timme ungefär. Och jag var så trött så jag la mig på soffan en stund.  Sen när hon somnat så vaknade hon igen då jag skulle gå isäng. Det var inte en dröm kan jag lova. Men som tur var somnade hon om rätt fort då. Och sen har hon vaknat rätt många gånger under natten. 
Menmen jag fick ju sovmorgon igår :p

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Igårkväll efter jobbet började jag fixa massa mat till Lovisa. Hur smart är det när klockan är tio på kvällen? Jo men det var en jättebra idé tyckte tydligen jag. Och det gick ju bra, jag var inte allt för trött men det tog ju 2 timmar, + att vi startade en diskmaskin efteråt så vi gick väl isäng efter halv 1. Men det var värt det för nu har jag bunkrat upp lite i frysen igen. :) Känns alltid så bra när jag är klar. 

Hade tänkt  vara duktig och kliva upp 7.30 i morse, men icket. Jag låg och znoosade och klockan var nog 9 när jag bestämde mig för att kliva upp. Jag kände att jag inte orkade kliva upp när lillan lix sov. Så varför skulle jag förlora en sovmorgon? Nä så jag var nöjd att hon sov till 9. Det har hänt ganska många gånger nu att hon har sovit från 19.30-9...
Idag har vi varit en sväng på sjukhuste och lämnat prover. Känns rätt skönt att jag bara gör det var fjärde vecka just nu. 
Sen har jag även anmält oss till julfesten på öppna förskolan nästa vecka. Det är sista dagen dom har öppet innan jul och vi kommer bland annat dansa runt granen. Så det tyckte vi lät lite spännade. J har även lovat att följa med så det känns extra kul! 

Ikväll ska jag och lillan träffa Frida :D Ska bli jättekul!! Saknar henne! Blir ju inte allt för ofta vi kan ses, så man får ta vara på den tiden vi får :) Får hoppas att L är på bra humör med. 



<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tidning

Lillan är ju med i tidningen idag. I vk, och antagligen i luciabilagan. Hittade henne på Internet i alla fall. :) 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lucia

Det har varit lite halvkass uppdatering här på bloggen den senaste tiden. Jag har inte haft så mycket att berätta så därför har det inte riktigt blivit av. 
Fotograferingen förra veckan gick bra. Nu sitter jag hemma och väntar på att dom ska komma hem bara. Vill så gärna att dom kommer innan jul! 
Sen var jag ju och lussade i helgen. 


En liten bild, men bättre än ingen :)

Har även lagt in lite fler bilder från kameran..




Tydligen tyckte Lovisa att hennes förvaring för leksaker passade bättre till henne själv.


Busig

Idag är det Lucia. Igårkväll tänkte jag att jag kunde ju vara duktig och slå på Tv:n där vid 7 för att se Luciatåget, och på så sätt skaffa mig lite julkänsla. Men icket. Både jag och Lovisa sov djupt fram till 9. Vi vaknade när J skulle säga hejdå. Lillan la sig ändå 19.30 igår och har inte vaknat en gång under natten, så hon var nog trött :p I vanliga fall vaknar hon oftast nån gång under natten. För det mesta av att hon råkat sätta sig upp i sömnen.
Skulle behöva fara en sväng på affärn. Såg att dom hade billiga dockor på maxi. Sen när L blir större ska hon få min baby born som jag hade när jag var yngre. Och jag har väldigt mycket saker och kläder till den :p

Klippte mig förresten igår. Måste bara färga håret nu med. Helst innan helgen, men framförallt innan jul. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tågat

Nu har så gott som hela helgen gått. I fredags var vi en sväng hos Js föräldrar och det blev en snabb sväng förbi max på vägen hem. En Lyxshake satt ju inte fel i magen. Jordgubb är ju så god så jag vet inte vad. 
Lördagen blev tidig. Jag och lillan for tidigt hem till r-fors. J komme senare på afton. Hann träffa Angelica under dagen och det var väldigt trevligt! Synd bara att det inte blir så ofta. Kvällen spenderade vi hos broder där vi fick jättegod kladdkaka och såg film. 
Idag har jag lussat på bruket. Kul att göra nåt annat och nytt för en gång skull :) 
J har åkt hem igen, och jag och L är kvar hos mina päron. J ska plugga imorn på morgonen, och jag har klipptid 8.30, så mamma får ett extrabarn och får passa lillan en stund. Det brukar ju inte ta så lång tid att klippa sig. Har bara inte riktigt bestämt mig hur ännu. 

Hade tänkt göra nå julgodis ikväll, men det blir inte av. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gunga

Redan torsdag! Vart tar dagarna vägen egentligen? 
Har helg nu. Känns rätt skönt. Dagen har varit bra men jobbig. Lillan verkar ha kommit in i en lite mer skrikig period. Hon ska vara och klänga på en hela tiden, och det passar varken att man sätter henne på golvet eller har henne i famnen. Hoppas det vänder snart. 
Tand nummer 5 har tittat fram idag. Igår var det som lite intryckt eller hur jag ska förklara och i morse var det lite, lite vitt som syntes. Så nu är den andra framtanden kommen :) 

Vi har varit ute och "lekt" i snön idag. L tyckte det var konstigt att sitta i snön och ville inte riktigt sätta ner fötterna ordentligt. Vinteroverallen är fortfarande för stor, men det går inte ha en fleeceoverall i snön, så det får bli så :) Sen har L gungat för första gången. Kanske sent? Jag vet inte. Vi har inga barngungar på våran utegård så jag fick gå till ett annat ställe, och oj vad hon skrattade :D Det måste vi göra om! Det var väldigt kul att se henne så glad!

Måste fixa lite julgodis snart med. Hade först sagt att jag inte skulle göra nåt, men det blir till mamma så det får gå bra då :)
Ska klippa mig på måndag! Och sen har jag bokat tid till tandläkarn. Uschan!!
Imorn ska jag ringa och kolla hur det går med förskoleplats åt L. Ringde idag, men då var hon inte inne. Så jag hoppas vi får veta nåt imorn :) 
Lilltjejen blir ju 1 år om knappt 3 månader!!! Är det seriööööst???? Hon är ingen bebis längre. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

Idag är jag sliten med stora bokstäver. Det började redan igårkväll. Jag känner mig lite borta i huvet och trög i ögonen. Har suttit och grubblat länge på om jag ska jobba eller inte ikväll. Det känns som att jag borde fara, och i värsta fall får jag väl åka hem ifall det inte går. Det är ju pengar...

Idag har vi inte gjort många knop. L har sovit väldigt bra idag så jag har fått vila mycket :) Känns bra, men det har inte hjälpt., tyvärr. 
Imorn på morgonen är det fotografering som gäller. Kan bara inte bestämma mig vilka kläder L ska få ha på sig. Sen hoppas jag att hon är glad så det blir fina kort. Hon har börjat grina åt vissa män. Bland annat morfar :p 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Står

Det blev så att jag åkte hem till robban i helgen. Syrrans karl fyller år så det kändes dumt att inte åka, även om jag nästan hade bestämt mig att stanna hemma. Menmen, det får bli en hemvistelse två helger i rad. Nästa helg blir det Lucia, och förhoppningsvis hinner jag träffa Angelica :) Var alldelese för länge sen så det ska bli jättekul :D

Jag upptäckte en ny tand idag på lillan. Tanden breve framtanden har börjat tittat upp, så nu har hon 2 uppe och två nere. Hoppas det andra framtanden uppe dyker fram snart med. Förmodligen så var det tanden som spökade eftersom hon har varit snorig. Det slutade som igår och den måste ha kommit fram under natten nästan. För igår såg jag den inte. 
Lillan har börjat bli jätteduktig på att stå själv, helt själv. Tidigare har hon klarat 5 sekunder rätt bra, men idag var det upp mot en halv minut tror jag. Och hon stog själv flera gånger. Helt otroligt vad stolt jag kände/känner mig :D

Imorn blir det som sagt kalas. Ännu mer fika. 
På tal om fika så tycker jag att det känns som jag gått upp i vikt den senaste månaden. Så jag var tvungen att väga mig när jag komme hem. Vi har ju ingen våg hemma i lägenheten. Kanske nåt man skulle önska sig? Fast ändå inte. 
Hur som helst, jag fick typ en chock för den visade -4kg sedan sist jag var hemma, alltså för en måndad sen. Kan det verkligen stämma? Måste fråga mamma om den går rätt. 

Nåja. Nu lät det som att en bil komme, eller har jag kanske fel? Mor och far har varit på IKEA idag. 
Har även tystnat uppifrån för en liten stund sen. Lillan har legat och grinat om vart annat så jag har suttit där inne för att lugna henne. Bara så hon känt att jag varit i närheten, vilket hjälper. Jag/vi brukar aldrig ta upp henne när hon väl lagt sig för att sova. 

Har tyvärr inga bilder att bjuda på. Fanns bara från då L var knappt en månad på denna dator :P 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1 December

Idag är det en ny månad, december. Lillan blir 9 månader idag. Det är sjukt vad tiden går fort hela tiden. 
Lillan tog en liten sovmorgon till halv 9 i morse, och jag kände mig stendöd då jag klev upp. Hade inte ens märkt att J redan klivit upp. Inte ens vaknat av hans klocka. Är det nåt fel?? Jag hade väl en sämre morgon antar jag.

Igår när jag var på affärn så hittade jag jättesöta hårband till barn. testade några på L och jag blev så sugen på att köpa. Det fanns i 2 pack med, men jag hade nästan velat ha ett vitt och ett rosa istället för 2 rosa. Menmen. Kanske springer på nåt snart. Skulle vara sött till jul och annars med såklart :)

Ikväll blir det tvätt. Sen till helgen ska vi nog ändra om lite hemma. Vi har pratat om att flytta ut datorn till vardagsrummet så det kommer bli tomt att inte ha nåt att titta på när vi går isäng. Vi har ju bara en tv i hemmet. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()