Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

varför orolig?

Har känt mig lite smått orolig de senaste dagarna. Vet inte varför egentligen...Kanske för att jag inte går upp i vikt, kanske för att det känns som magen inte växer nånting. Sen de senaste dagarna har liten sovit väldigt mycket. Inte hela tiden som tur är, så det lever :)
Kanske är jag nojig för jag vet att det är ultraljud på gång igen.
Längtar tills jag får se dig igen :) Och att du inte kniper ihop med benen denna gången. Mamma och pappa vill gärna veta vad som döljer sig :p
Annars är det väl tänkt att vi inte ska veta. Huvudsaken vi får veta att allt är som det ska.
Har haft mycket sammandragningar idag, lite jobbigt faktiskt. Det går ju inte göra nånting åt dem, bara stanna upp och vänta tills de går över. Men det är obehagligt och ju längre in i graviditeten jag kommer så blir dom mer och mer obehagliga och känns mer och mer.

Imorn är det onsdag, och jag ska Äntligen får hämta min bettskena. Tror jag väntat i 2 månader på den. Dom har skjutit på det flera gånger så nu äntligen :) Får hoppas den sitter bra med bara, annars blir jag tokig.
Sen imornkväll blir det att åka till stan :) Känns skönt, fast måste tillbaka på torsdan för att jobba, men det går nog bra.

Man kanske skulle ta och göra en tidig kväll så att man tar sig upp lite tidigare imorn. Vore ju inte helt fel att ställa tillbaka dygnet lite. Fast jag har ju en sambo som aldrig vaknar om mornarna, så på helgen sover man automatiskt längre. Vill ju inte sitta vaken i flera timmar ensam :P Sen är han kvällspigg, vilket inte jag brukar vara :P

Sovdags :)
<3
                                                                             //Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Under

Det gick bra hos barnmorskan. Hb-värdet har stigit från 112-123 under denna vecka. Började ju med järntabletter förra lördan. Så det känns bra att det är påväg åt rätt håll. Hon tyckte att jag såg mycket piggare ut den här gången med :)
Hon mätte magen, även om det kanske är tidigt. 20cm tror jag hon sa. Vilket känns litet om man kollar med siffrorna på internet...Men man ska inte oroa sig, alla är ju olika och ingen graviditet är som den andra.  Vi lyssnade även på bebis hjärta, 145 <3

Nu längtar jag bara till på toooooooorsdaaaaag. Finns det nåt bättre än att få se sitt lilla under redan i magen?

J är och jobbar. Han har ett monsterpass idag, 15-24. Eller jag tycker det är länge iaf. 

Imorn har vi gått 24 fulla veckor, går alltså in i vecka 25.

Bebisen väger omkring 700 g och är ungefär 22 cm. Detta kan förstås variera från bebis till bebis och graviditet till graviditet. Man vet att alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20. Bebisen dricker av fostervätskan, den smakar ganska sött. Om man sprutar in något beskt dricker bebisen mindre.
Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll! Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror. Tänk på att både motion och träning är bra för dig när du är gravid. Gå ut och rör på dig, testa gravidyoga eller någon annan form av träning.

<3
//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag

Trött idag.
Hade svårt att somna igår för jag hade sån magknip. Tror klockan blev halv 3 eller nåt sånt.


Ska snart hoppa in i duschen så man känner sig lite fräschare och förhoppningsvis piggna till lite.  Sen ska jag dra mig till barnmorskan.
Kommer nog inte hända nåt mer spännande idag. Måste packa lite grann, fast det är så lite. Kommer ju bara vara hemma från ikväll till onsdag. Ska äntligen få hämta min bettskena på onsdag med, sen torsdag blir det specialistmödravården :) 
Trevlig måndag!

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Julen närmar sig

Idag är det första advent. Va mysigt!! Äntligen kan vi tända det första ljuset, och julen närmar sig med stormsteg. 
Har vart ner på stan en snabbis. Sjukt mycket folk var det, inte tänkte vi på att det var skyltsöndag. Men på nåt sätt var det lite julstämning över det hela. Julsånger och tomtar. Sen grillade dom på flera ställen. 
Blev även en liten tripp till strömpilen. Jag som hade tänkt hitta åtminstone en julklapp, men nejnej. Jag köpte i alla fall en ansiktsmask (i choklad :O) till mig själv. Funderar på att fixa lite hemmaspa nu för mig själv medans J är hos kompis. Man hinner ju aldrig pyssla om sig själv känns det som, men nu ska jag lyxa till det för mig. Sen kommer jag inte få så mycket tid över för sådant, så jag får passa på. 

Tack snälla Frida för boken :) Hon gav mig en bok med mönster på barnkläder, så nu kanske jag kommer igång med symaskinen igen. Man har ju inte alltid tid och ork. 
Frida for hem för en stund sedan, hon har innebandyn senare. Så då kan det ju vara bra om man får i sig mat i tid så man inte får håll. 

Själv ska vi göra pizza ikväll tror jag. Var så sjukt sugen på det. 
Imorn är det måndag och då blir det ett besök hos barnmorskan. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndagmorgon

I fredags blev det väldigt lugnt här hemma. Emma kom förbi en stund, såg idol, gick isäng. Kunde dock inte somna och såg nästan 2 hela filmer innan J komme hem. Stackarn, dom hade missat bussen och gatt gå från öst på stan om jag inte minns fel. Vet inte vad som är öst och väst, men det mot umedalen iaf. 

Igår blev det att påta på med fika och dylikt hela förmiddan innan min familj komme runt 13 för att gratta J i efterskott. Jag tänkte att vi skulle vara väldigt många och fick typ panik att inte fikat skulle räcka. Gjorde ju en tårtbotten på fredagkväll och den gjorde jag i dubbel sats för säkerhets skull, sen på lördagsmorgonen gjorde jag en kladdkaka i dubbel sats. Gjorde den i en tårtform, och det vart typ den godaste kladdkakan jag någonsin ätit tror jag. :) Spritsade lite grädde på den efter att jag skivat upp den.
Sen när mamma komme hade hon med sig en en bit saffranskaka. Tålde den tyvärr inte, men jag ska nog försöka göra en nån gång när jag orkar och rymmer i frysen. Lussebullar är ju nästan prio ett :p Och julgodis!!!
Jag och mina syskon fick var sin blomma av mamma, vet inte riktigt vad den heter, men det är en julig iaf. (inte julstjärna) Jag fick även hjälp att byta gardiner i vardagsrummet så nu ser det mycket bättre ut och julmysigt. 

Igårkväll for vi till Costas på stan med Pär och Kalle. Dom skulle prova nå speciellt kaffe där. Själv tog jag en varm choklad som just och pass rymdes i magen :p Riktigt mysigt var det där inne. Jag har bara passerat och sneglat in genom fönstret och trott att det har varit ett minifik eller så. Men det var ju restaurang och allt där. Sen sålde dom lite julgodis såg det ut som. Rocky Road fanns iaf. Var så sugen på att prova nånting, men jag nöjde mig med chokladen. 
Dit kommer vi nog gå fler gånger kan jag tänka mig. Riktigt mysigt!!

När vi komme hem tog jag fram fika. Gatt ju försöka bli av med lite för vi hade massor i kylen, och har fortfarande. Frida ska komma och fika snart :) 
Ska bli kul att träffa henne igen, blir ju inte så ofta. 

Måste verkligen börja med julklapparna snart. Men har inte en susning om vad jag ska köpa till nån!!!
Funderar på att torka apelsin och göra lite fint med ljus och kanelstänger och grejer. Får se om jag orkar nån gång...och om jag har alla grejer jag behöver. 

Nä nu kommer snart Frida hit :) 
En morgonbild på magen? 

Okej :D


23+5 <3

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Julpyntat!

I morse klev vi upp tidigt. Vi vaknade till och med innan klockan ringde eftersom någon ringde till J (Byxrigning), så vi startade ett avsnitt House istället. 
Sen blev det frukost och göra sig i ordning innan vi drog vidare till sjukhuset och läkarbesök. 
Blev inte så länge där, men fick svar på mina frågor och veta lite till. 

Jag måste göra en till gastroskopi rätt snart. Ni vet när dom stopper en slang i halsen, i matstrupen och kollar ända ner till tunntarmen. Dom ska kolla om graviditeten har påverkat åderbråcken i matstrupen på mig, och om det är värre så kommer jag förmodligen måsta åtgärda det nu innan liten kommer. Fick bara veta lite snabbt hur det går till. Att dom söver en och som "förminskar" eller stänger av lite av åderbråcket med "gummiband" som sitter några dagar. Sen ska det ådern tydligen hålla sig smalare. Ja, det var en luddig förklaring, knappt så jag fattar själv :p
Jag gruvar mig typ redan för gastroskopin. Usch och fy det är bland det obehagligaste jag någonsin varit med om, trots lugnande. Men bara att bita ihop, det tar typ 5 min så...
Men det känns ju bra att dom vill kolla det nu, eftersom förlossningen kan vara påfrestande för kroppen. Vilket skrämmer mig lite. Ska man kanske fundera mer på kejsarsnitt? J vill helst inte det, han tänker mycket på att jag kommer få ett ärr resten av livet. Men samtidigt känner jag att jag vill göra det som skadar kroppen minst. Klart man vill föda naturligt i första hand, men tankarna finns ju med mig...

Jag kommer inte få amma. Vilket känns både okej men lite tråkigt. En av medicinerna som jag inte kan vara utan utsöndras typ i brösten så därför kommer det vara skadligt för bebisen. Som tur är finns det ersättning, även om den kostar en del. Men man får dra in på annat istället :p

Har vart och handlat lite idag med. Köpte lite saker till tårtan...
Sen har vi julpyntat för hela slanten. Usch vilken tid det tar. Gardiner ska ner, vikas ihop, leta fram nya, stryka, hänga upp. Sen tog det tid innan vi hittade allt i förrådet med, lite fullt där kanske :P
Men nu har vi väl det mesta på plats. Mest gardinerna i vardagsrummet som jag inte är så nöjd med. Men har jag tur kanske mamma tar med ett par hemifrån som är i bättre längd än dessa...
Julgranen står till och med framme och pyntad. Det är ju ändå första advent på söndag, och det känns skönt att ha det bortgjort nu :) 

Just nu har jag en tårtbotten i ugnen. Vet inte hur det kommer bli eftersom jag gjorde en dubbel sats. Den verkar nästan klar ut i kanterna men absolut inte i mitten, där verkar det vara smet. Men den har då jäst och fått fin form iaf :p  Får hoppas den inte blir torr och som en klump sen bara. 

Tror det är första gången jag sitter och tar det lugnt nu idag. Har ont i ryggen nu och känner mig helt slut. Uschan. Får vila upp mig ikväll så jag orkar med morgondagen. 
J traskade iväg rätt nyss, han ska dra en krogrunda med nå killkompisar. Får hoppas det inte blir så sent :P Har så svårt att somna när jag är ensam, mörkrädd som jag är. Har ju Lasse iaf. 

Nä ja ska kolla till tårtan kanske. 
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Saker och ting

Idag är jag lite piggare. Fortfarande trött och slut men piggare. Vi har utbildning på jobbet ikväll så jag ska pallra mig dit senare. 

Blev faktiskt inte så jättesent i morse. Älsk klev upp och då kunde jag ju inte ligga kvar ensam. Så vi låg i varsin morgonrock på soffan och tittade på Rachael Ray. Hon gör typ alltid god mat ser det ut som, men jag orkar aldrig kolla upp recept :p 
Ett matprogram som jag verkligen gillar är "Leila bakar", man blir alltid så frestad och hon gör så att allt ser så lätt och gott ut. Synd man inte ser programmen så ofta. Vet inte om dom går på tv just nu, sen är man ju aldrig hemma om kvällarna så jag missar ju många bra program :P Inte för att tv:n är det viktigaste. 

Har bakat chokladbollar idag. Gjorde vanliga glutenfria med grovt mjöl. Tål ju inte havregryn, inte ens rent havre. Dom blir saftigare om man gör med havregryn, eller corn flakes, men nu tänkte jag prova dom här. Dom funkar. Imorn måste vi fixa tårtbotten, och sen hoppas jag att vi kan hämta upp julsakerna och börja julpynta :) 

Funderar på om jag får ont i magen av mina järntabletter. Känns som så, men vet ju inte 100 om det är dom. Läste på bipacksedeln igår att man kan bli illamående men det är ovanligt. Känns lite som att mitt graviditetsillamående har återvänt lite smått. Men mest bara om jag blir hungrig. Läste även att järntabletterna som jag äter kan slå ut medicin med sköld-körtelhormoner, så jag ska höra med min läkare imorn då jag ska på besök. Känns skönt att få komma dit igen, har ändå gått mer än 5 månader sen jag var där nu. 
Och om ca 4 månader kommer vi ha en liten palt här hemma. Fattar inte. Så sjukt skönt att man har passerat hälften och nu kan man sakta börja räkna neråt känns det som. :D


22+4
Bilden är sen förra helgen, idag har vi gått 23+2
Är i vecka 24 :O Fatta va overkligt!

Bebis: Nu börjar det bli trångt, bebisen är 21 cm och väger ungefär 530 g. Nu börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av bebisens hjärna. Balansorganen i örat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen.
Det kan dra och smärta runt livmodern och ner mot ljumsken. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.

Jo man tackar, kunde inte sova så bra inatt eftersom jag hade så ont ner mot ljumsken. Livliga drömmar tycker jag att jag haft i 2 månader :p.


Har betalat räkningar idag, tur jag inte har så mycket utgifter varje månad :) 
Maten är väl det knepigaste, och den som man har minst kontroll på egentligen. Hyran är ju alltid samma, men matkostnaderna är alltid olika.
Man skulle få bli miljonär :)

Känner mig lite snurrig just nu, tror det är för att jag har vart uppe och gjort saker, så nu satte jag mig ner för att vila. Måste börja med middagen om inte allt för länge. Jag ska som sagt iväg till jobbet och måste åka 17.15, och J ska på fysgympa så han vill väl inte få håll. 

Snart jul!! Längtar!
<3
//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

Klaga?

Är det någon som vill byta kropp med mig?
Den låter mig aldrig må som jag vill och förtjänar. 
Ska väl inte klaga, det finns dom som har det värre. Men ändå! Det är så sjukt störande att inte få vara pigg. Igår stannade jag hemma från jobbet. Tror det var lika bra, för jag mådde inte bra. Känner mig inte alls nå pigg idag heller, men mycket hinner ju hända så jag kan inte säga bu eller bä. 
Okej, jag ska inte klaga så mycket som det känns som jag gör. Det är inte meningen. Men jag måste få skriva mina känslor och hur jag mår. 

I natt var vi tvungna att stänga ut Lasse från sovrummet. Han var så busig så det gick inte sova. Som tur är så står han inte och kraffsar på dörren utan han accepterar det typ och fortsätter busa utanför sovrummet och somnar  nån annan stans istället. 

Borde egentligen åka ner på affärn och handla lite. Det finns typ inget hemma att äta känns det som. Inte i kylen iaf, och ingen frukt. I frysen finns det ju mat som tur är. Men man går ju inte direkt och gnager på köttfärs om man är sugen på nånting, utan frukt är det som saknas mest :p

Det har varit väldigt rörigt och busigt i magen igårkväll och idag. :) 
Tror även att jag har känt den hicka :) Det är inte samma rörelse som vid sparkar/puffar. Svårt att beskriva det, men mysigt är det :D

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bli pigg

Kan jag aldrig få vara pigg?
Jag vill känna mig mänsklig och inte som en vandrande zombie som ser hemskare än hemsk ut! 
Har ont i magen idag, och det är typ gravidont. Känner mig hungrig hela tiden men finns inget jag vill äta. Är sugen på nån saftig frukt som apelsin/mandarin, men dom tog slut igår, suck. 
Vet inte om jag kommer orka ta mig till jobbet ikväll. Som det känns nu så borde jag stanna hemma, men det är nån liten timma kvar som jag kan fundera och bestämma mig. Känner mig dålig om jag inte far ju eftersom det är pengar, men samtidigt är det ingen hit att jobba om man absolut inte mår bra. Det är en nackdel med att vara jag och med denna sjukdomen. Vissa dagar mår man verkligen inte bra. Man är så slut att man inte orkar med så mycket. Som tur är kommer dom dagarna inte varje dag. 
Det är inte så lätt att prata med J heller nu när han är upptagen med skolarbete. Han har nån uppsats som han håller på att skriva och vill helst inte bli störd, vilket jag förstår. 

Shit va negativ jag låter. 
Det är ingen toppendag, så får skylla på det. Är så trött och slut att det är svårt att vara glad och uppåt. 

Såna här dagar när jag verkligen inte är pigg och inte orkar göra så mycket så längtar jag nästan efter levertransplantationen. Det första tiden efteråt kommer man kanske inte må så bra och vara pigg, men om vi tänker sen när allt är bra igen, man har fått komma hem och kroppen återhämtat sig då ska jag bli mycket piggare. Det är nästan så jag inte minns hur det var att vara pigg och alert en hel dag då jag orkar med hur mycket som helst. 

Känns skönt att jag inte kommer behöva tänka så mycket på mig själv sen när liten kommer. Då är det h*n som kommer få all uppmärksamhet och alla tankar kommer gå dit. Jag kommer inte ha tid att känna efter. Kommer såklart ändå ha mina neråt dagar då jag är väldigt orkeslös, men har jag nåt jag måste göra så är det klart att jag gör det. Jag skulle aldrig skita i att ta hand om ungen även om jag var sliten. Jag vet att jag kommer klara det :) Skulle aldrig skaffa barn annars. Vi längtar efter dig. Ca 4 månader kvar nu :D

<3

//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trötter

Åkte tillbaka till stan igår efter jobbet. Skulle gärna göra det varje dag om det bara inte var så himla dyrt med bensin. Kanske om man hittar nån att samåka med...

Är jättetrött just nu, som alla andra dagar. Både jag och älsk hade ställt klockan på mellan 8-8.30, men komme ändå inte upp förrän närmare halv 11. :/ Dåligt av oss. Det är jättesvårt att komma in i rätta dygnsrytmen tycker jag. 

Kanske blir att sitta och måla en stund senare idag igen. Kommer ju framåt på tavlan, men det är lite pillrigt så jag stressar inte. 

Börjar bli hungrig, vad ska man äta till lunch idag tro? 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

AJ

Vi brukar nästan alltid se på nån serie innan vi somnar om kvällarna. Igår så hade vi glömt dra ur fönsterlampan när vi la oss, och den har ingen strömbrytare så man måste dra ur kontakten. Jag skulle då göra det och istället för att stå och sträcka mig över puffen som står ivägen så satte jag mig på golvet och sträckte mig. Jättesmidigt tyckte jag, men sen skulle jag resa mig och där stod ett skrivbord. Hörnet dessutom, och aj va ont det gjorde. Tror det kommer bli ett blåmärke, känns som det, men än är det ett minimalt rött streck. 

Förstår inte varför man ska inbilla sig så mycket när det gäller magont. Jag tål typ inte att höra att nån är magsjuk så får jag ont i magen. Träffade syster i 5 minuter i fredags och hon har tydligen blivit sjuk nu i natt, så jag hoppas inte att jag blir smittad. Jag tycker inte att jag borde det, men man vet aldrig.
Ska iaf inte tänka på det, (försöka)!

Älsk for iväg för att titta på bänkdiskmaskiner. Blir inget köp idag, men han ville titta. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Målartalangen?

Jag gav upp med att göra ingenting. Det blev alldeles för tråkigt. Fick en idé att måla en jultavla. Men jag orkade inte måla en egen bild så jag letade upp en från internet. Så nu är den påbörjad iaf. Den hann inte få så himla mycket färg, men har ändå suttit 2 timmar. Ryggen strejkade sen. Sen börjar jag får mer och mer problem att sitta upprätt utan ryggstöd. Magen trycks ihop så det blir en obehaglig känsla. Så jag sitter helst med ryggstöd. Annars funkar det max 5 minuter. 
Måste finna inspiration till att måla klart tavlan så snart som möjligt. Kan ju vara mysigt att hänga upp nåt egen nu till jul med. 

Jag är jättesugen på Kinderchoklad!!! Kan nån ge mig!!! Jag orkar inte gå ut och starta en kall bil för att köra till maxi, och jag är inte heller sugen på att gå dit ensam i mörkret :/ Åh vilka problem!!!
Har kännt sugen i flera timmar nu, ville till och med ha det igår, men glömde köpa det när vi va på affärn. Vi passerade aldrig godishyllan nämligen. 

Undrar om man ska se en film eller nånting i den stilen ikväll.. Vet inte vad man ska se bara. 
Jag skulle vilja se "kommissarie Späck", även om jag inte tror den är bra. Men bara för att ha sett den. Tror däremot inte att J tänker se den med mig :p

Måste knåpa ihop en önskelista till jul med. Blir nog lite blandat med både barngrejer och till mig/oss. Fler bestick från ikea, samma som vi har nu är iaf en sak som vi önskar oss. Det är så jobbigt när man har främmande och så har man inte tillräckligt med bestick :p och man vill ju helst duka med likadana till alla. 

Är helgen redan slut?? :/ Känns så trist när älskling jobbar varannan helg. Speciellt nu när jag inte är hemma om veckorna. Men det är inte så himla länge till egentligen. Har ändå ganska precis 4 månader kvar nu, och jag kommer nog inte jobba till beräknat datum. Måste kanske prata med min arbetsgivare om det sen, så vi kan komma överens om nånting :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jobbig dag

Fattar inte att jag är så trött om mornarna. Måste försöka komma isäng lite tidigare om kvällarna och kliva upp på morgonen. Blir så seg annars. 
Vi fikade scones och drack te igårkväll när J kom hem från jobbet. Riktigt gott var det, men bröden blev lite väl smuliga. Vet inte riktigt vad jag gjorde för fel men. Goda är dom iaf. 
Blev även scones till frukost idag :) Det är ju så gott. Men nu har jag lagt resten i frysen, så att dom inte ska bli så torra. Fast dom är ju alltid godast nybakta. (Som allt annat) 

Idag är jag inte på nåt topphumör. Känner mig väldigt skör och tar åt mig allt som sägs och vill egentligen bara gråta. Dessa hemska hormoner! 

Har tagit mig en varmt dusch och kollat igenom lite julgardiner. Känner inte för att göra nånting alls, men måste försöka. Kanske gå och köpa 2kg choklad eller nåt...

Nä jag måste försöka rycka upp mig nu. Det blir ju knappast bättre av att sitta här. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Massa goda ting

Jag mår bättre nu :) Känns skönt. Måste försöka slappna av och ta det lugnt mer. Jag är så dum som blir stressad över att tex älskling ska iväg och jobba. Det är så dumt att jag ska känna mig stressad över det. Jag vet ju att jag inte mår bra av det, och jag vill ju inte att bebis ska känna sig orolig i magen pga mig!

Har tagit mig en varm dusch, och bakat scones. Har faktiskt varit duktig och gjort en laddning glutenfria till mig, det blev 7 st. Sen gjorde jag även en vanlig laddning till gubben, och det blev bara 4 :O men hans blev lite större, och det går åt mycket mer mjöl till glutenfritt. Kanske därför, vet inte. Var i alla fall tvungen att ta ett smakprov när mina var klara. Har städat undan och diskat bort allting med så det känns skönt att ha det bortgjort. Vi har faktiskt skärpt oss lite när det gäller disken :) Ett steg framåt i vuxenlivet!

Just det. Igår var jag tvungen att fråga J om han märkt att jag ändrat mina matvanor nånting. Om jag fått nå "cravings" som jag själv inte märkt.

"Du köper oftare sötsaker och allt på tallriken ska se så fräscht ut, med grönsaker. Ärtor och broccoli som du aldrig köper annars köper du."
Det var väl ungefär vad jag fick som svar. Och jag vet att jag köper mer godis, eller choklad. Jag är inte så förtjust i annat godis. Kinderchoklad är en favorit, ni vet kinderägg? Men man kan ju köpa bara själva chokladen. 
Grönsakerna vet jag inte. Det kan nog stämma, det är oftare grönsaker nu och jag har börjat tjata om att ha tex ärtor och broccoli i maten :p Men J vill oftast inte det, så jag får göra till mig själv i såna fall. :p

Till en annan del av graviditeten. Jag har jätteproblem med kläder. Jag vet aldrig vad jag ska ha på mig. I vissa kläder tycker jag att jag ser fet ut och inte gravid, men älskling tycker att man verkligen ser att jag är gravid nu, så får väl lyssna på honom. Man vill ju som visa magen med, men känner jag mig ful så byter jag direkt...

Nu längtar jag till nästa helg. Då ska vi julpynta. Fast det jobbiga är att leta reda på allt i förrådet. Det är rätt fullt, men jag tror jag vet vart det ligger. Byta gardiner blir det nog med :) Känns jobbigt att byta i vardagsrummet igen, gjorde det för inte så himla länge sen. Men det ska nog gå bra. Vet inte ens om jag har rätt längd på gardiner som jag kan hänga upp :P Har jag inte det får jag behålla samma i vardagsrummet. Det går ju pynta med annat :D
ÅH Julen är så mysig! Och det känns så mysigt att ha en liten i magen med. Kommer bli extra mys! Måste fixa julklappar snart med. Vet bara inte vad man ska köpa åt alla. Blir nog inga dyra klappar i år. Känner att pengarna måste prioriteras till annat. Det är ju inte värdet i det man ger, det är tanken tycker jag. 


Ha en trevlig lördagkväll!
Själv ska jag slappa framför tv:n nu en timma, sen gå ner till älskling som slutar då. Han pratade om att köpa hem nå godis eller liknande. :) Kan va skönt att komma ut en stund med. Ska gulla med honom så vi kanske kan ta en promenad imorn. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

magtrassel

Har ont i magen idag, magkatarrsont. Jag känner mig som hungrig men ändå mätt och "illamående" på ett speciellt sätt. Det går nog över. Jag har känt mig stressad den senaste tiden, så det kan mycket möjligt bero på det. 
Sen blir det ju mer och mer fullt i magen med. :) Det är bara att stå ut dom dagar man mår sämre. 

Har vart iväg och handlat lite idag, och var även på apoteket och hämtade ut järntabletter. Min barnmorska ringde nämligen mig igår under dagen, bara några timmar efter att jag hade lämnat provet, och jag hade lågt blodvärde (hb), bara 112. Normalt ska det ligga mellan 130-170 för kvinnor har jag för mig. Så jag hoppas att jag inte blir förstoppad av dom här tabletterna, men det är en vanlig biverkning så får väl se. Fick tipset om att man kan lägga linfrö i vatten under natten och sedan dricka det dagen efter. Får väl prova det.

Just nu håller liten på att böka på i magen, och extra kul verkar det vara att slå hårt mot mammas kissblåsa. Känns som man ska kissa ner sig typ hela tiden, även om jag var på toa alldeles nyss. :p 
Men jag ska vara glad att den rör sig. Den tycker nog att det börjar bli trängre med skulle jag kunna tänka mig.

Jag har rätt många saker planerade nu närmaste 2 veckorna. 
Fredag - Läkarbesök (för levern)
Måndag - Barnmorskan
Onsdag - Hämta bettskena
Torsdag - Ultraljud nr 3 och läkarbesök

Jag antar att jag ska göra ultraljud, för läkaren där sa det, och att jag även skulle träffa h*n igen, men på "remissen" står det bara läkarbesök. Men det är ju samma person som gör UL så det blir nog gjort. Ser fram emot det, då kanske vi får veta vad som finns där inne. 

<3
//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grattis J!

Har ont i magen idag. Troligen är det biverkningen från att jag åt så dåligt igår. Känner mig typ hungrig nu, även om jag nästan nyligt stoppat i mig en tallrik gröt. 
Sitter hemma, men borde egentligen vara på sjukhuset och lämna prover. Väntar egentligen på bilen, för jag ska iväg och köpa älsklings födelsedagspresent sen efteråt så jag orkar inte ta bussen. Men älsk tog bilen i morse, han åkte på vik. Vilket är bra, han kanske har större chans att få jobb där sen så det är ju ett +. Men han ska ha slutat nu....så jag väntar.

Ja J fyller år idag, 23 år! Grattis hjärtat!! Så idag ska vi fixa klart tårtan. Gjorde tårtbotten igår och jag hoppas verkligen att en går äta. Hittade ett nytt recept som jag provade, och som den kändes igår var den inte så hård/torr som dom ofta blir med glutenfritt mjöl. 
Borde baka nånting idag med. Kanske en kladdkaka i långpanna som jag gör till bitar. Men det finns typ ingen plats i frysen just nu. Älsk bakade bullar i onsdags, dubbel sats till och med. Och dom tar upp rätt mycket plats i våran lilla frys. Tur bullarna är rätt stora så en påse går åt rätt fort. Tycker han va duktig som bakade det själv :)

Nä nu ska jag ta och göra mig klar för att åka iväg.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skylla mig själv

Varför är man inte alls sugen på mat vissa dagar? Nu när jag som mest behöver mat. Vissa dagar är man bara inte sugen på nånting, och då är det jättesvårt att få i sig annat än saftig frukt. Idag är en sådan dag. Har iaf ätit lunch, men nu börjar jag bli riktigt hungrig. Har kotletter och pären på spisen som snart är klar.
Kanske får sällskap till middagen, beror på hur det går hos veterinären för broderns tjejs katt. Kan vänta till 10-15 över sen måste jag äta för att vara säker på att jag hinner. Har lite saker att göra just innan jag ska åka iväg på jobbet.

Mamma och pappa är påväg till Riga nu. Dom sitter väl på färjan nu. Kul att dom får åka iväg på en minisemester med mammas syster och man. :)
Har känts väldigt tomr här hemma idag dock, bara jag och katterna. Har inte vart så himla allert heller eftersom jag inte är så sugen på mat, och då får man inte så många knop gjorda. + att man blir illamående.
Ska väl gå över när jag får mat í magen.

Imorn fyller min älskling 23 år :) Känner mig så dålig för jag har inte köpt nåt än. Men det är iinte så lätt att få ärenden gjorde när man är i R-fors. Vet vad jag ska köpa så ska iväg imorn på morgonen efter att jag lämnat prover på sjukhuset.

Känns riktigt skönt att det är torsdag idag, och att jag ska åka hem. :) Veckan har varit lång. Kanske för jag inte vart så pigg, väldigt trött och hängig.
Fick höra att Lasse kommit med en näbbmus som han stolt skulle visa upp och tydligen tryckt den mot fönsterrutan. Inte så mysigt. Ska försöka komma ihåg att ge honom maskmedicin när jag kommer hem. Det är ju inte första djuret han kommer släpandes på...
Har även torkat spya idag. Kattspya som tur var. Däremot var Truls väldigt taskig som skulle längst in under tvättstället på toan. Och jag som redan är väldigt osmidig just nu skulle försöka torka bort det på ett smidigt sätt. Lyckades ju i alla fall :P.

Kanske ska kolla om katterna ska in.
<3
                                                                                       //Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sliten

Jag känner mig lite mer uppåt idag, men är ändå ruskit slut i kroppen. Låg och pratade med älskling in telefon väldigt länge igårkväll och det piggade upp mig lite :)  Förstår inte hur man kan vara så otroligt trött och slut som jag är. Vill bara vakna upp och känna mig pigg.
Sen hade jag svårt att sova inatt igen. Har legat och vridit och vändit på mig, vaknade flera gånger och kunde inte somna om direkt heller. Sen när det väl blir morgon tar jag mig inte upp. Ska försöka lägga mig lite tidigare ikväll så jag kanske är piggare på morognen imorn...måste städa på verkstan imorn med.
Känns lite tråkigt att mamma och pappa åker idag efter middan. Blir alldeles ensam här i ett dygn. Fast det är ju inte så länge som tur är.

Sen på torsdag när jag kommer hem ska jag göra tårtbotten. Älskling fyller år på fredag så då måste vi ju ha tårta.
Får inte glömma att lämna prover på fredagmorgon heller.

<3
                                                                                            //Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Känslig

Jag sitter hemma i r-fors just nu. Är hur trött som helst. Har inte sovit så jättebra i natt. Först så hade jag rätt svårt att somna, för jag låg oskönt hur jag än låg. Sen har jag vaknat väldigt många gånger under natten av att jag ligger obekvämt. + att det lilla har varit väldigt livlig, både igårkväll och under nattens gång. Varje gång jag vaknade var den vaken, så det kanske var därför jag hade så svårt att sova, vet inte.

Det känns rätt trist att vara i r-fors om veckorna istället för hemma i stan. Inte för att jag inte tycker om att vara här, utan det är bara jobbigt att måsta vara ifrån min älskling, och min vardag. Men jag kan inte direkt pendla från stan till bygdeå varje dag för att jobba bara några timmar. Då tjänar jag inte så mycket på det. Så det funkar ju så som det är nu.
Vissa dagar är jag bara så känslig och det är framförallt då jag behöver vara hemma, få spendera tid med J, ha min egen vardag och mina egna saker kring mig.
Idag är en sån dag som jag helst hade spenderat hemma i stan.

Den senaste tiden har varit rätt jobbig tycker jag. Jag har haft väldigt mycket tankar, både kring graviditeten och sjukdomen. Ingenting dåligt, eller att jag ångrar mig eller så. För det gör jag absolut inte. Detta är det bästa som hänt oss. Men jag är rädd för att nånting ska gå konstigt, och det är fel av mig att tänka så, jag vet.
De mesta tankarna har varit runt sjukdomen. Jag och J pratade lite om det i helgen, och jag har mina perioder då saker känns värre. Jag kommer nog alltid vara livrädd inför den dagen då jag rullas in på operationsbordet. Även om jag har rätt länge på mig att förbereda mig, så kommer jag alltid vara mer eller mindre rädd.
Det är stunder som dom här när jag har mycket som snurrar i huvudet som jag behöver vara nära J. Han är den jag har lättast att prata med.

Nåja...Ingen har det lätt jämt.

<3
                                                                                               //Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ryggbesvär

Min rygg är inge snäll med mig idag. Det var inte så farligt på förmiddan. Sen gick vi på en promenad, blev bara till maxi och tillbaka, men ändå. Vänstra sidan av ryggen känns inte helt okej. Foglossningar förmodligen. 

Ska snart sätta mig i bilen och köra till Bygeå och jobba. Känner att det kommer bli en jobbig kväll, men jag måste göra det. 

En bra sak är att lilla älsklingen har vart jätterörlig väldigt många gånger under dagen. Känner att den bökar och stökar på just nu med <3 Lillhjärtat. 
Det värsta är ju när den kickar till mot kissblåsan, speciellt om man redan är lite kissnödig :p Då känns det nästan som att man ska kissa ner sig i nån sekund, sen blir det bättre. 

På maxi tittade vi lite grann på vad ersättning (modersmjölkersättning) kostar. Vet ju inte ännu om jag kommer få amma eller inte. Så vi ville veta vad det skulle kosta om jag inte får...

Nä nu ska jag ta och göra mig klar. Är inte lika hurtig idag pga ryggen. 
Ska i alla fall se "pensionärsjävlar" ikväll. Riktigt kul program faktiskt :P

<3

//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

yesterday

Igår var vi som sagt på umedalen. Vi fikade först lite tårta. Jag och J fick även en förlovningspresent av J:s föräldrar. Det är en ljushållare man ska ha på väggen, med 3 värmeljus. Fast vi glömde den där. Klantigt av oss:P

Sen innan middan komme mina föräldrar förbi. Dom var i stan och i närheten så det passade ju som bra. Dom firade farsdag på lördan, så dom hade söndagen ledig. 

Det sämsta med gårdagen var att jag hade så ont i ryggen hela dagen. Eller jag hade inte bara ont i ryggen, jag hade foglossningar med. Så jag gav upp med att sitta på en stol efter middan, och satte mig i fåtöljen istället.  Mycket bekvämare för ryggen kan jag lova. 
Börjar även känna mig uppblåst igen. Tror jag ska trycka i mig plommon idag, så att det inte blir värre. Sen ska jag ut på en liten promenad med.

Vi vaknade före 9 i morse av att någon ringde till J. Sen fick jag sms av min syster, och vi hade tänkt kliva upp. Men vips så sov vi båda två och vaknade 2 timmar senare :P Att man ska vara så trött när man är gravid. J kan sova mycket, men jag brukar inte kunna göra det. Måste komma ihåg att lämna prover på fredag med, för nästa fredag ska jag på läkarbesök, och då vill dom ha färska provsvar. 
Sen fyller ju älsklingen år på fredag! Så jag vet inte riktigt när jag ska hinna baka tårta. Antingen blir det på torsdagkväll runt 10, eller tidigt på fredagmorgon. 
Blir även tårta helgen efter. Mina föräldrar åker till Riga så dom är inte hemma, så min familj uppvaktar honom helgen efter. 

Nä man kanske ska ta och vakna.
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Farsdag!

Idag är det alla pappors dag, och speciellt min egen fars!

Han (och mamma) ställer alltid upp i vått och torrt. Det har dom alltid gjort!

Jag är inte hemma i r-fors idag så jag kan inte ge dig en kram i verkligheten. Men du ska veta att du är den bästa pappa som man kan tänka sig och jag är så glad att just du är min pappa! Älskar dig! 


Jag klev upp och gjorde frukost som jag serverade i sängen idag. J har sagt flera gånger att han vill ha det nån gång så, jag passade på att "fira" honom idag. Och det blev en liten förfarsdag kan man säga :P Han är ju som halvt pappa idag eller hur man ska säga. 

Sen blir det att åka iväg till umedalen för lite fika och middag. 

Ha en bra dag pappa! 

<3
//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

"köpa" julklappar

Vi såg på "The back-up plan" igårkväll. Den var riktigt bra, men en Hannafilm. Vet inte om J tyckte den var lika bra, men han klagade i alla fall inte :p Han e för söt. 
Idag har vi vart ner en sväng på stan. Vi hade tänkt börja köpa julklappar så att vi slipper få allt på en månad. Men vi hittade inget. Hade inte tänkt ut nånting heller så det blev lite svårt. Det blev mest att kolla. Men jag köpte faktiskt en mössa, som jag hoppas att jag kommer använda. Jag är ju så dålig på att använda mössa, och har aldrig orkat köpa någon. Brukar ta det som finns om det är jättekallt :p


Fick en annan vettig sak gjord på stan med. Jag bokade tid till en ansiktsbehandling i januari på The Body Shop som jag fick i julklapp för 2 år sedan. Bättre sent än aldrig :P Nu känner jag faktiskt att jag förtjänar lite ompyssling. Det är ju inte bara en dans på rosor att vara gravid. Fast jag älskar det såklart :D

Får se vad som händer ikväll. Tror henke skulle komma om inte allt för länge iaf, och det lät som att vi skulle käka tillsammans. Sen kanske vi åker iväg till nå kompisar till dom, men inget är bestämt.

Imorn är det farsdag. Blir till att fira J:s pappa. Jag får krama pappa på måndag när vi ses istället. 
Och tänk! Nästa år kommer Jag och J vara föräldrar :O 

Idag är vi i vecka 21+4. Bebisens vikt och mått är ca 400 g och 19 cm lång. Ögonlocken täcker hela ögat och bebisen har fått ögonbryn. Naglarna är så långa att de täcker fingertopparna. Lungornas luftrörsträd förgrenas och lungblåsorna utvecklas. Lungorna är fyllda med vätska ända fram tills födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.

Det börjar klia allt mer i fingrarna. Jag vill börja köpa grejer snart!!! Men ska vänta. 
Igår såg både jag och J första rörelsen utifrån. Har inte kollat det tidigare, men då halvlåg vi på sängen och tittade på film, och sen började jag se hur magen fladdrade till varje gång jag kände h*n röra sig. Jättemysigt!!! Längtar bara mer och mer tills i mars! Hoppas tiden går fort!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mysdag

Har haft en riktigt skön dag idag. Klev upp runt 9-halv10, åt frukost och gjorde mig klar. Sen for jag och J till folktandvården för ett hälsosamtal. Det var lite snack om våra vanor när det gäller allt möjligt; alkohol, tobak, kost, tandborstning och massa annat. Det var inte så mycket nytt som man lärde sig, men jag tycker ändå att det var vettigt att gå dit.

Sen for vi och handlade lite mat :) 
Vi gjorde baconlindad fläskfilé med pommes och beasås :) Riktigt gott. Jag passade på att dekorera tallrikarna med lite sallad med. Man äter ju med ögonen som man brukar säga. 

Ikväll har vi bara slappat på soffan framför idol, julskum, läsk och kramar. Nu har vi glögg på spisen som vi tänkte provsmaka. Nån gång ska man ju inviga den kommande julen, även om det kanske är lite tidigt ännu. J tyckte till och med att vi skulle hämta upp julgranen och adventsstakarna ur förrådet. Men jag hejdade honom. Vi får vänta till första advent :P

Imorn ska vi en sväng på stan och förhoppningsvis börja köpa lite julklappar. Ska försöka vara smart för en gång skull och dela upp julklapparna på 2 månader istället för 1 :P 

Nu blir det nog film :) 
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trött!

Förstår inte hur jag kan sova såhär länge på mornarna!? Jag brukar ju i vanliga fall vakna runt 9, men nu blir det gärna 11. Det blir så konstigt med medicinerna när jag tar dem så sent. Kroppen vill egentligen ha dem tidigare. Har som vanligt haft mycket drömmar i natt. Fattar inte att allt blir så verkligt och saker och personer som jag inte har haft nåt med att göra är med i  drömmarna. I natt har det vart allt möjligt. Tävlingar, bråk, student, universitetsplugg, joggingrunder...ja allt möjligt.


Har inte ätit någon speciell frukost ännu, men tagit medicin till en frukt iaf. Så jag ska nog koka mig en gröt snart tror jag så man får sig nånting i magen. 

Jag undrar om det är väldigt kallt ute idag...? Jag släppte ut Lasse och han ville knappt lämna balkongen innan han ställde sig på fönsterbrädan och ville in. Sen sprang han och klöste på klösträdet, sen tillbaka till fönstret och ville ut...:P knäpp katt man har. Antar att han inte kommer stanna ute nu heller om jag släpper ut honom. 

Nä nu måst ja försöka väcka J, klockan är ju snart 12. Han kan ju inte sova hur länge som helst. :P

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Återvände

Det gick inte superbra på jobbet idag. Eller jo jag gjorde ju mitt bästa och ringde konstant, men ingen ville prata med mig. Det vill säga: lite svar.  Alla ska väl ha såna dagar antar jag, men det är så störande, för man vill ju prata med så många som möjligt, annars skulle jag ju inte ha jobbet såklart. Trivs ju bra och tycker det passar mig :)

Bestämde mig i alla fall att åka hem till stan. Så  nu sitter jag och ser på "Pensionärsjävlar" som går på kalan 5. Älsklingen är på bio med syrrans kalr. Dom ser på Saw 3D. Jag vill inte se skräckisar på bio. Ser dom hellre hemma och kryper tätt mot J. Blir ju så rädd :P Inte för allt, men sånt som jag ser är verkligt, eller som skulle kunna hända i verkligheten. 

Jag var tvungen att köpa ostkrokar med. Åh, va dåligt av mig :P Men jag kunde inte sluta tänka på det under bilresan hem :p Som tur är äter jag inte så mycket :P Måste ju få leva och njuta av graviditeten med ju :p Jag är ju inte den som lägger på mig kilon så lätt i vanliga fall och har inte gått upp många kilon än under graviditeten. Har inte ens gått upp dom 5 kg som jag gick ner mellan april-juni pga den jobbiga magkatarren som jag hade. Så jag ligger fortfarande på normalviktskurvan för mig :p..

Nä nu ska jag se vidare på tv :)
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Återfunna!

I morse tog vi en rejäl sovmorgon. Kanske för att det blev sent igår. Älsk satt och plugga och jag vägrade somna och försökte se på film istället. Runt halv 2-2 kom han och la sig och skulle se några avsnitt "House", så datorn stängdes av runt halv 4. Men jag småsov lite fram och tillbaka. Runt 11 var det dags att vakna iaf. Buslasse gjorde typ allt för att vi skulle upp, tex bita matte i foten lite oskyldigt :P

Efter frukosten gav vi oss ut på en liten halsbandsjakt, och det gick mycket bättre än vi hade förväntat oss. Det nya halsbandet hängde på busken just utanför balkongen ut mot cykelbanan. Men det andra halsbandet var svårare att hitta. Vi gick i alla fall bort mot skogsdungen där han brukar hålla till ibland och efter en stund så hittar jag det på gräset. Inga buskar eller nånting i närheten. Men vi fick ju igen båda 2 så vi e nöjd :P


Nu blir det att slappa och packa lite. Sen ska vi fika när Pär kommer, och sen efter middan måste jag åka till bygde å jobba. Är nästan sugen på att åka tillbaka till Umeå sen ikväll, men det blir nog inte av :P

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Toppendag

Idag har jag haft en riktig toppendag! Har haft lite magknip och varit lite illamående från och till men inget som någon märkt av (mer än jag själv). 
Ja, nästan allt har vart toppen. Lasse tappade sitt guldhalsband igår efter att han vart ute ca 1 timme. Så det var bara att köpa ett nytt idag eftersom vi inte kunde hitta det ute. Så det blev ett ljusblått med en silverrand i mitten, typ reflex. Jag skrev på halsbandet och skickade ut Lasse eftersom han var tokig och less på att vara inne. En timma senare ville han in, och tro ni inte att kattskrället kommer in utan halsband igen?? Usch så less jag blev. Så imorn ska vi ut och kolla om vi kan hitta nåt av dem. Otur bara att det är buskar överallt runt i kring så det är många ställen att leta på. Han får gott och väl hålla sig inne nu tills vi orkat köpa ett nytt. 

Jag har spenderat hela dagen med Frida, och det har vart jättekul. Det blir ju så sällan man ses, och idag var det verkligen en heldag och väldigt mycket Hanna- och- Fridatid. 
Hon var jättegullig när hon komme hit idag med. Jag och J fick ett paket och det var värsta gulligt: 


(Det var både från Frida och Jesper)
Innehållet var väldigt gulligt med:


Blöjor för nyfödda, liten nappflaska, 2 tuttar, salva mot röd rumpa och tvättlappar.
Så himla gulligt av dom.
Tack så mycket! Det kommer komma till användning :)

Ja nu börjar man längta ännu mer efter den lilla, när man lixom har fått lite småprylar och vi har ju en del kläder. Oj så mysigt. Ser verkligen fram emot tiden vi har framför oss. Både tills liten kommer till världen men också när den är här :D

Har vart och tittat på när Frida spelat innebandy ikväll med. Var kanske inte så bekvämt att sitta där, men en timme kunde jag stå ut. Känner lite i ryggen nu efteråt att fogarna kanske inte är dom bästa just nu :P Men det är väl så det ska va!
Efter innebandyn for vi till Jespers föräldrar och fikade. Riktigt mysigt och kul att få lära känna dom lite :) 

Snart slutar älsklingen med, och det ska bli riktigt skönt att få lite tid med honom. Han var ju inte hemma förrän runt halv 1 igårnatt och då hade jag redan somnat. Åker ju imorn igen så, måste få pussa lite på honom iaf :) 

Tack igen Frida och Jesper för den gulliga presenten :)

<3
//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kalas

Det har varit lite rejande fram och tillbaka nu de senaste dagarna. Åkte ju hem till r-fors igår igen för att fira min kära söta mor som fyller år idag. Grattis igen mamma! Så idag har vi fikat i mängder. Hon hade kakor, tårtor och smörgåstårta. Tog med mig lite hem faktiskt, älsklingen jobbar ju så han missade allt. Han älskar verkligen smörgåstårta och jag hoppas han blir jätteglad nu när han kommer hem runt 00.30 i natt..

Magen gör ont lite nu och då. Det som kommer och går. Försöker att äta små portioner och lite oftare nu med. Blir ju mätt så fort så det går inte äta så mycket.
Än har jag som inte ätit någon middag kan man säga. Åt lite smörgåstårta (igen) och några frukter. Så jag får väl äta nåt lite senare. Nåt lite mer matigt. Känner mig däremot väldigt trött så jag kommer nog inte orka laga nånting speciellt. 

Ska ta och se lite tv nu och hoppas på att jag blir piggare om en stund. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

20+3

Jag känner mig verkligen uppstoppad och full i magen. Känns som det inte ryms nå mer nu, och att huden är för liten. Bara att härda. Vet ju att huden kommer töja sig och att det inte kommer kännas mindre i magen hädanefter heller :p Det för ju nånting gott med sig. Men denna kramp i magen som jag haft nu i 2 dagar har varit väldigt jobbig. Har knappt känt när liten rört sig, om jag inte lagt handen på magen. Men nu börjar det släppa lite. Har ätit lite plommon och försökt röra mig mycket idag, och det har fått lite mer fart på magen tror jag. Börjar känna att luftbubblor förflyttar sig och det är ju alltid positivt :p


Magsäcken får allt mindre plats med känner jag. Jag får inte i mig så mycket mat innan jag känner mig proppmätt. Får äta lite oftare istället. 

Det känns även jättekul att fått höra att jag ser gravid ut nu :) Äntligen!

Det är inte bara en som har sagt det och det värmer att få höra. Till och med pappa tycker att jag har börjat bli lite större. 
Själv tyckte jag att det syntes redan i vecka 13, och att alla borde ha sett det. Bara för att man själv vet om det så tror man att alla i världen vet om det. 
Riktigt så är det ju inte :p

Magen har börjat bli rundare med och jag tror det har börjat växa högre upp nu me.



Svårt att ta bild på sig själv...

Ja nu har jag gått 20veckor och 3 dagar. Är i vecka 21...
Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.
Jag längtar redan efter nästa Ultraljud. Känner att jag har sån tur som kommer få se den lilla flera gånger. Andra får ju bara göra ett UL under graviditeten. Så min sjukdom har fört nånting gott med sig kan man säga :)

I veckan har jag börjat fundera och skriva upp lite saker som vi behöver. Och det är ju mer än man tror. Kommer förhoppningsvis låna mammas skötbord som står i källarn. Sen blir det som sagt mycket begagnat. Tycker inte man behöver allt nytt heller så det gör inte oss nånting. Sen behöver man ju inte varenda lite pryl, utan bara det mest nödvändiga. 

Sen har jag fått tid till läkarbesök nu i slutet av november. Har inte träffat min läkare sen i juni så det är väl på tiden nu. 
Nu ska jag packa i ordning lite saker som jag ska ha med nu när jag åker till r-fors över natten. Mamma fyller år imorn så vi ska fira henne :) 

Mamma och Pappa älskar dig lilla plutt! <3
//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

magknip

Har haft nån konstig magknip igår och idag. Magen fungerar inte riktigt som den ska nu under graviditeten. Skulle behöva ta en långpromenad för att få lite rullning, men det blir värre när jag står och går så vi får se...Kanske ska köpa lite plommon och trycka i mig :P Huvudsaken att den lilla mår bra i magen så är allt lugnt. Man kan stå ut med lite magknip och "förstoppning" :p

Är hemma i Umeå just nu, men ska åter till r-fors ikväll. Mamma fyller år i morgon, men jag kände att jag ville hem och städa lite. För vi lämnade ett bombnedslag i köket i måndags. Vi hann inte plocka bort nånting. Frukten i skålen var inte heller så mysig så den kastades bort så fort vi komme hem. :P

Idag ska jag nog inte göra så mycket förutom att få bort disken. Ska även ta en välbehövlig dusch med. Funderade tidigare på om jag kanske skulle sy lite, men jag känner inte för att göra nånting när magen är såhär.


<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckan so far

Måndagen började väldigt lugnt, men slutade med stress...Under dagen hade vi inget planerat och vi var och gjorde lite ärenden runt om i umeå. Vi var även förbi på Barnens hus och tittade lite på barnvagnar och på babysaker. Vagnar tittade vi mest på för att få lite inspiration och för att kunna bestämma oss lite mer om vilken slags vagn som passar oss bäst. Det var mysigt, men kändes så overkligt. "Ska vi ha barn? Kollar vi verkligen på barnvagn till oss, till bebisen som faktiskt ligger i magen och växer?" Ja, det är faktiskt fortfarande svårt att förstå. Även om halva tiden har gått nu. Men det är inte förrän nu den senaste veckan som det känns lite mer verkligt eftersom jag har börjat känna hur bebisen puffar och rör på sig varje dag. Älsklingen känner på magen mer och är betydligt mycket mer intresserad av hur magen växer.  Det känns väldigt mysigt. Förstår att det är svårt som kille att sätta sig in i hur det känns att vara gravid, men när dom väl börjar känna sparkar så blir det mer intressant och verkligt för dem med. 

Efter alla ärenden så for vi till barnmorskan. Var mest snack där, och hon lyssnade även på litens hjärta. 144 i puls hade den just då :) Mysigt att få höra den med!
Kommer måsta börja äta järntabletter om några veckor med, för att blodvärdet sjunker ju en del när man är gravid. Men så länge jag och liten får må bra så gör jag ju allt :)

Sen skulle jag ta influensasprutan. Barnmorskan var gullig och frågade om det fanns någon ledig just då när vi var där, och jag hade turen på min sida. Hade ringt till "Gastro" tidigare och hört om jag skulle ta vaccinet mot influensan, och dom råder en ju att göra det, framförallt när man äter immunnedsättande medicin som jag gör. Sen har jag ju tagit vaccin flera år i rad. 
Sen var det bara att skynda sig hem för vi skulle till R-fors och hinna äta innan jag skulle börja jobba. 

Under natten till tisdag så började jag känna mig febrig och frös/svettades om vart annat och mådde lite illa. Så jag gick upp och la mig på soffan istället för i källarn. Kunde inte sova så många timmar den natten, men febern släppte under eftermiddagen så jag orkade jobba iaf :) 

Idag har vi vart och gjort ombesiktning på bilen, och passade på att hälsa på farmor och farfar. Blir ju inte så ofta man träffar dom nu när man bor i stan. Och ännu mer sällan blir det för J som jobbar många helger. 

Nu ska jag snart inta soffan och kolla om det finns nåt på tv. Sen blir det sängen rätt snart. 
Måste städa på verkstan imorn, och sen ska jag sköta systersonen i några timmar medan syster och hennes karl ska titta på ett hus...:) 

Trevlig kväll!

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()