Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Redan fredag

Har börjat få fram lite julpynt hemma. Bytt gardiner och tagit fram lite ljusstakar. Känns myisgt att få in lite jul i huset. Men det var inte smärtfritt, usch så jobbigt. Nästa så man har lust att strunta i det, men det är värt att bli trött när det blir fint. 
Granen tänkte jag låta lillan få hjälpa till att klä. Vi har fortfarande en mindre gran (150cm) men den duger. Det finns som ingen plats för en stor gran någon stans. Om man inte tar bort matsalsbordet, men det orkar vi inte.
 
Lillan är ju rolig. Hon har en jättestor tomte som hon säger att hon älskar och bär runt den som sin bästa vän. Men sen har vi en liten tomte som också är mjuk (men den kan spela om man trycker på foten). Så fort hon ser den blir hon jätterädd och typ skriker och grinar. Det har varit samma visa alla hennes 3 jular :p hehe. Får hoppas hon inte är rädd för den "riktiga" tomten bara.
 
Ikväll ska vi ta det lugnt. Jag har ju haft väldiga problem med magen på senaste och har börjat äta medicin mot magkatarr. Och det har gått bra, men större delar av denna vecka har jag känt mig stressad vilket resulterade i illamående och magknip och ätit dåligt. Så hur ska jag göra för att sluta stressa?? Gå i terapi?
Det jobbiga med dålig aptit för mig är att jag alltid får så ont i magen, blir illamående, får magknip. Jag skulle aldrig kunna banta, det skulle typ förstöra mig.
 
I helgen hoppas jag på att kunna handla nån julklapp. Det börjar ju dra ihop sig och konstigt nog så blir det alltid stressigt i slutet.
 
<3
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Läkarbesök

Har gruvat mig under helgen och igår satt jag mest nervös. Min läkare hade meddelat mig på fredagen att jag skulle komma och träffa honom på måndagen. Det blev snabba puckar. Vilket gjorde mig nervös.
Det är i stort sett alltid samma frågor som kommer upp då jag träffar min läkare. Hur mår jag?
Som det ser ut idag så hoppas de att det ska dröja två år till innan jag sätts på en väntelista för en ny lever. Så att min dotter hinner bli 5år. Det kommer mest troligt ske i Huddinge.
2 år känns ganska kort och nära, för det känns som det var nyss de sa 5 år bort. Men det här ska jag klara! Så länge jag har bra människor runt mig som bryr sig så är det inga problem!
 
Jag kommer få göra en ny leverbiopsi. Senast jag gjorde en biopsi var år 2007 och på sjukhuset i Huddinge. Jag har aldrig gjort det vaken förut så det känns lite spännande. Jag har däremot varit med och sett hur de gör. Fick vara med då jag gjorde praktik på röntgen för några år sedan.
Även om vi vet att resultatet på biopsin kommer visa skrumplever och inflammation så kan det hjälpa för att se om min medicinering är bra.
 
Vad mer sas? Det är mindre än halva levern som fungerar, men det visste jag också sedan tidigare. Vi vet att jag har små åderbråck i matstrupen så vi får hoppas de inte spricker...Och så länge jag inte har extrem klåda och inte är gul så är det bra.
 
Ikväll hoppas på lite extraenergi så att jag kan börja byta gardiner i kök och vardagsrum. Vi har vinröda gardiner i vårat sovrum så där orkar jag inte byta...
Ska bli mysigt att få in lite jul i hemmet. Älskar julpynt men vet inte hur mycket jag orkar i år.
Det är så sjukt. Jag älskar att baka, men jag har typ bakat 2 gånger sen i somras. Jag orkar inte och har ingen inspiration.
Jag har bestämt att vi ska baka pepparkakor iaf, eller snarasre att Lillan får baka. Det skulle hon nog gilla :)
<3
 

Permalink Kommentarer (4) Trackbacks ()

19/11

Idag för exakt 6 år sedan tog jag körkortet. Idag fyller min älskling år. Rätt kul att det är samma datum :)
Grattis Älskling!
 
Inatt låg jag vaken till ca kl 3 och bara vred och vände på mig i denna magknip som inte går över helt. Det är så konstigt för ibland känns det som att det kanske håller på att släppa sen helt plötsligt så blir det värre. Jag tror inte det kommer från ryggen, jag är inte förstoppad, inte massa luft i magen...Ibland har det srålat ner mot ljumsken, ibland är det under revbenen, ibland runt naveln, ibland mitt i magen. Jättestörande.
 
Får hoppas att det släpper snart, annars måste jag kanske kolla upp det.
Jag och min kropp är inte bästa vänner.
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Magknip

Helgen är redan över. Att den alltid ska gå så fort.
Fredag och lördag var två bra dagar. Lördagkväll spenderades med en arbetskompis med god middag, spel och skratt. Lillan hade kul och lekte massa och kunde som tur var somna där. Tiden gick verkligen fort och det blev rätt sent. Kände under kvällen att jag började få magknip med så det var rätt skönt att komma hem till sängen. Dock så var det storm under natten och min magknip var väldigt jobbig och jag kunde inte sova. Somnade någon gång vid 5-6 på morgonsidan och aknade vid 8. Var inte direkt pigg med var tvungen att kliva upp. Fick i mig en liten bit macka sen la jag mig på soffan. 
 
Hade som tur var en snäll liten tös hemma som pysslade om mig. Hon hade fått med sig klisterlapparna från EKG:t som hon klistrade på och flyttade runt och tyckte det var jättekul.
Det är inte vanlig magknip som jag haft/har. Det brukar hjälpa att ligga ner och helst ihopkurad men det gjorde mig nästan illamående istället.
Under gårkvällen så kändes det relativt bra och jag orkade sitta upp. Kände dock järnsmak i munnen.
Under kvällen har jag haft magknip igen och fick knappt i mig frukost i morse. Är på jobbet nu med magknip och det har börjat gå ner mot ljumsken så jag vet inte om det är nån njursten eller nåt sånt. Jag hoppas att det går över, för det är inte roligt. Och jag hoppas jag klarar dagen. Det går som i lite i vågor.
 
Börjar vara något trött på att min kropp alltid ska bråka med mig. Låt mig bara må bra, snälla!
 
Imorn Är det kalas. Älsklingen min fyller år.
Detta blir första gången någonsin som jag inte har bakat massa kakor och jag känner mig så dålig. Men samtidigt känns det rätt skönt och bra att jag inte lagt energi på det. Det går ju köpa någonting. Jag tänkte göra en marängtårta iaf.
 
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hjärtat

Igår var det en väldigt häktisk dag. Först jobb på morgonen och det gick ju bra. Sen till lunch slängde jag i mig mat, for och hämtade lillan på förskolan, sen vidare till sjukhuset. Lillan hade en tid på Barnhjärtmottagningen efter att de hade hört ett blåsljud.
 
Lillan var som en liten ängel på sjukhuset. Jag hade gruvat mig lite innan eftersom hon är i en väldigt trotsig period (igen) 3-årstrotsen är inte att leka med.
Nåja, hon hade med sig ett gose och fick sitta i mitt knä hela tiden. De både lyssnade, tog EKG och gjorde ultraljud. Inte ett grin. Hon pratade på och berättade om allt möjligt för sköterskorna. Vid ultraljuden så såg vi på Bamse.
Allt såg bara bra ut och det kändes som en lättnad kan jag lova. Inga fler sjuklingar i familjen vill vi ha. En räcker.
 
Sen for vi hem, åt en macka, vidare till farmor och farfar. Lämnade lillan, jag åkte vidare på stan för behandling och sedan en snabbis på affärn, hämta hem lillan och J hos farmor och farfar, sen äntligen hem. Usch. Snacka om trött. Gick isäng typ 9 igårkväll.
 
Lämnat prover idag så nu hoppas jag att det börjar se bättre ut. Håller tummarna.

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

bättre sent än aldrig

Har äntligen fått tummen ur och varit och köpt gardinstänger och fästen till de fönster spm fortfarande inte har några gardiner. Sådär 5månader senare. Men nu ska det fixas. Har även köpt några julsaker. Tänk att det snart är Jul.  Helt otroligt vad tiden går fort. 
 
Nyklippt.
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Influensavaccinationen i måndags var ingen hit. Hade ju ingen feber så jag fick ta den, men jag märkte av den väldigt fort. Redan under natten blev jag dålig. Vaknade vid 2 och kunde inte somna om förrän typ kl 6.30. Jag frös och kände mig väldigt risig. Låg bara och vred och vände på mig. Mådde illa, hade ont i kroppen och ville helst bara försvinna.
Kollade febern sen på morgonen och då hade jag 39.2. Har nog inte haft så hög feber sen jag hade influensa för 10 år sedan.
Tog mig knappt upp på hela dagen, men sen på kvällen så drog jag mig iväg på utvecklingssamtal och kände mig helt okej. Jag hade fortfarande feber med kunde vara uppe. Igår, onsdag så hade jag fortfarande 38grader under dagen, men det minskade allt eftersom och jag tror jag var feberfri på kvällen, det kändes då så. Idag känner jag mig dock febrig igen. Sitter och fryser.
 
Tänk om min kropp kunde sammarbeta med mig istället för att gå emot mig.
Det har varit mycket neråt just nu. Många dåliga dagar och känner mig sliten mest hela tiden.
Jag vet ju att det ska bli sämre, men jag vill ju inte. Det är svårt att fatta att detta är verkligheten.
Detta är ju inte jag.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjuk?

Under förra veckan så var jag irriterad i halsen och så natten mot söndag blev jag lite mer förkyld. Inte så mycket mer, men tydligen tillräckligt för att bli totalt slut. Kände mig febrig, men hade inte feber. Så jag låg i stort sett hela dagen. Som tur var så var lillan på bra humör och lekte och var nöjd.
Idag har jag tagit mig på jobbet, men börjar känna mig febrig igen. Fryser väldigt mycket så nånting är inte som det ska. Jag som tänkte fara och vaccinera mig idag mot årets influensa. De börjar vaccinera idag och tänkte vara där då dom öppnar, men antar att jag inte kan det nu. Måste höra med dem.

Det känns som jag har massor med saker i huvudet just nu, och saker som ska göras.
- Influensavaccination (Kanske om jag får)
- Lillan ska till tandläkaren för återbesök. Hon brukar ibland bita sig i kinderna och tandläkaren ville gärna kika på det igen för vi måste försöka få henne att sluta (Jo tack det har vi vetat ända sen hon började, och det har inte varit lätt)
- Utvecklingssamtal (Förskolan)
-Mamma fyller år, så vi ska dit på kalas
-Farsdag
- Lillan ska kolla upp hjärtat på sjukhuset. Håller tummarna för att det inte ska vara nånting.
- Måste planera för Js födelsedag.
- Läkarbesök för mig
- Provtagning..
 
 
Nä nu hoppas jag resten av dagen går fort så jag kan fara hem och vila sen.
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Har fått 2 brev denna vecka från min läkare. I måndags fick jag svar från ultraljudet på levern (även om jag fick ett svar redan där) Men det såg bra ut. Inga tecken på tumörer. Mjälten är förstorad med det beror på skrumplever. Det var väl vad som stod. Sen i tisdags fick jag ett till brev med svar på proverna.
Värderna hade blivit lite lite bättre men det är fortfarande ett skov. Så jag fick inte minska några mediciner. Nya prover om två veckor.

I tisdags hade jag även mamma hos mig då J var borta. Världens bästa mamma!

Igår fick vi spökbesök av flera barn, så vi klädde ut Lovisa lite grann med och for till farmor och farfar. Hon fick godis och var superlycklig. Det blev dock lite sent, menmen. Som tur så är hon ledig och hemma med pappa idag.
 
Idag efter jobbet ska jag dra vidare med lillan till R-fors. Lillan ska få busa av sig med kussarna.
 
Annars har jag och älsklingen planerat en dejt imorgonkväll med middag. Ska bli mysigt att få lite tid ihop bara vi två.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()