Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

årets sista dag

Idag är det sista dagen på året. 
Nyårsafton 2010. Shit vad detta året har gått fort, och mycket har hänt.

Idag har vi åkt tillbaka till stan från r-fors, och det blev en sväng förbi affärn för att inhandla middag. Det blir 3 rätters idag :) 
Var in på systemet och köpte alkoholfritt vin med. Hittade en ny sort så det ska bli spännande. :P

Senare ikväll kommer Johanna och Linn hit. Det blir nog bara en lugn kväll med lite spel och sånt. Det hade vart kul om man hade fått ihop lite fler personer, men det ska bli kul ändå :) 

Vi har röjt undan lite i lägenheten nu, och jag förtjänade en paus. Det har vart en jobbig dag. Har sovit dåligt i natt och jag har ont i ryggen. 
Undrar vad man ska ta för kläder ikväll :O Alltid ett dilemma. 

En absolut sista magbild för detta året tänkte jag bjuda på med. När jag tar bild så ser jag knappt nån skillnad att magen växer..:P Fast tittade tillbaka på nån bild från 3 veckor sen och nog har den förändrats :)


28+3 idag.

Jag vill önska mina läsare ett riktigt Gott Nytt År!!
<3
//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

nytt om gastroskopit...

Fick ju min remiss till gastroskopin tidigare i veckan och idag har jag äntligen fått tag i dom och frågat. För på remissen stod det att jag ska läggas in den 11januari, vilket jag inte sett tidigare. Men nu har jag fått mer klartecken.
Den 11 januari ska jag till gastro och skriva in mig, ta lite olika prover och träffa en narkosläkare. 
12 Januari på morgonen ska jag sövas och göra gastroskopi. Och som jag förstod det så ska jag sövas för om jag har fått åderbråck och det måste åtgärdas så vill dom göra det samtidigt. Är dock inte 100% säker att det var så, men sköterskan jag pratade med trodde det, så det visar sig...
Känns väl bra men ändå lite läskigt. Hoppas verkligen dom håller bra koll på lilla bebisen samtidigt.


Nu har äntligen denna jobbvecka gått. Skönt med helg och ett nytt år :) 
Mamma och pappa har kommit hem från ikea med, och nu har vi "fått" lite saker till lillan. Jag hade skickat en liten lista på saker som vi ville ha, bland annat en badbalja och spjälskydd. Det finns ju vissa saker som man vill köpa nytt och fräscht. 
Vi har även köpt blöjor idag. Vi har fått 4 kuponger, och använt 2 av dom. Så vi köpte 2 paket blöjor för ca 25:- :P
Det jobbiga är ju bara att kupongerna går ut typ imorn, så vi kanske köper nå tvättlappar imorn.. man kunde välja på tvättlappar och blöjor....

Det nya året kommer firas lugnt. Vi blir några få som ska träffas, men det blir bra tror jag :)  
Att man aldrig lär sig att man ska planera lite bättre :P Så man kunde va några fler, det hade vart kul, men J får stå ut med lite tjejer haha :P

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

magknip

I morse klev jag upp rätt tidigt, och åkte iväg till stan efter att jag hämtat mat hos mormor. Så hon skämmer bort en genom att baka matbröd och fixa köttbullar, ärtsoppa m.m:) Tack tack söta du (även om du nog inte läser detta).

Har vart hos barnmorskan idag. Jag har nu gått upp ca 5 kg sen jag blev gravid. Hurra :P Känns som jag går upp för lite, men så är det för vissa tydligen. 
Hjärtljudet låg på 144, det är typ samma som alltid annars. Jag har fortfarande bra blodtryck och järnvärdet har verkligen stigit. Nästan så att det är för högt nu istället, men ska avvakta och se hur det rör sig. 

Har även hunnit träffa Fridis idag :) Så kul att få se henne. 
Fått  tid till gastroskopit nu, och det är den 11 som jag förstod det. Jag måste ringa dit imorn  för att höra mer exakt. Det var ett väldigt luddigt brev tycker jag, förra gången fick jag värsta beskrivningen...

Sitter nu i R-fors igen. Fick med mig älsklingen så nu slipper jag sova ensam i huset. Mor och far åkte nämligen iväg till Ikea i morse. 
Har en konstig magknip eller nånting liknande. Magen typ vrider sig nu och då. Blev först rädd och tänkte att det är värkar, men har läst och det ska nog inte kännas på det här sättet. Det är mer som när jag har magkatarr. Har säkert även en hel del luft i magen som inte tar sig runt i systemet :P
Jag som just fått stabilare mage, så ska den paja igen. Jag tål verkligen inte minsta lilla stress. Jag måste börja slappna av och sluta stressa helt. Äta långsammare och inte så mycket stekmat. Men det blir ju alltid bara en tid, så fort man blir pigg igen så börjar man med sina gamla dåliga vanor...tyvärr. 

Det var länge sen jag snörde in en magbild. Jag har inte ens tagit något på 2 veckor tror jag. 
Får försöka fixa det snart nån gång. 

Nä nu ska jag krypa ner under täcket och kramas med älsklingen, och hoppas på att magknipen ger med sig snart. Blir nog nån film eller nåt avsnitt House. Jag är lite sugen på att se sista avsnittet av Bonde söker fru. Tror däremot inte att J vill det :P

Natti natti.
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Första saken köpt

Nu har vi köpt en spjälsäng :)
Jag och älsklingen for iväg på återbruket för att kika lite tidigare idag. Mamma hade sett en spjälsäng där tidigare så vi tänkte kolla. Sen var det 50% på allt, så vi fick den för 200:-, vadå billigt! Och den är fräsch och fin, är höj/sänkbar. Finns inget att klaga på.
Nu vill ja bara ta hem den och göra i ordning hemma, men den får stå här hos mamma och pappa ett tag. Vi måste mublera om lite hemma innan vi kan ta hem den.

Har på mig mina nya mammajeans nu, och resåren över magen var inte riktigt så bekväm som jag hoppats på. Den känns lite tajt så jag nästan får ont i magen. Måste försöka fixa det sen och göra den lite större. Magen blir ju inte mindre med tiden direkt :p

Ska snart gå iväg till frissan. Hade tur och fick ett återbud idag :)
Jobb ikväll...
<3
                                                                                     //Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

The baby is....

Har ju sagt att jag ska berätta vad den lilla krabaten i magen är för nånting, och jag håller mina ord. Vi har även berättat för våra familjer nu så nu känner jag att vi kan avslöja för alla andra som vill veta med :)
Det är en liten flicka :D
Eller till 99%, det finns ju alltid en liten, liten chans att dom ser fel, men vi såg väldigt tydligt så det borde stämma. Känns jättekul att äntligen fått veta. Som vi har undrat :)
Det blev en jättebra julklapp!
Lilltjejen vägde ca 980g i onsdags, och nu på tisdag springer vi in i vecka 29 :O Nedräkning känns det som.

Julen har vart jättebra. Har firat med både Js familj och våran familj, och vi har fått massa bra julklappar :D
Tackar tackar.

Vi är just påväg till Ånäset för att kika på skorean, så orkar inte ta upp julklapparna...Men är jättenöjd iaf

Älskar min J och våran lilla tös som växer i magen :)
<3
                                                                                 //Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rea

Det blev en snabb sväng förbi H&M innan vi drog på maxi. Gissa om det var rea på typ allt. Skulle kunna köpa hur mycket som helst, och framförallt småplagg till vårat lilla hjärta <3
Jag hittade iaf ett par mammajeans för 100:-, dom var nedsatta 3-400:- Det fanns bara ett par jeans och dom var i min storlek, och dom var snygga och satt bra. Får bara hoppas att resåren töjer sig lite, men det borde den göra. 

Ne man kanske ska ta å mysa ner sig i soffan...

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bra levervärden :D

Dagen före julafton, 23 december. Förstår inte vad tiden springer fort. Redan julafton :O 
Ska för första gången fira utan familjen, och med Js familj istället. Känns väldigt kul och spännande. 

Jag har inte gjort ett dugg idag. Fått i mig lite mat, men kanske inte tillräckligt. Är inte sugen på nånting.

Fick just ett samtal från min läkare, och mina leverprover var väldigt bra. Dom har inte varit såhär bra sen 2008 sa h*n. Verkligen jättekul :D Jag blev jätteglad.
Har ju fått tid till läkarbesök 17 januari, och jag fick veta nu att gastroskopin som jag ska göra troligen kommer vara den 12 januari. Borde ju få kallelsen nu snart då tycker jag. Men inte i dagens post... Det blir mycket planerat därikring. 
12 (förmodligen) Gastroskopi
14 Ansiktsbehandling på The body shop
17 Läkarbesök
21 Ultraljud nummer 5

Vill ha gastron bortgjord, så hoppas att tiden dit går väldigt fort, och att det ser bra ut. Vill inte ha åderbråck :/ Känns läskigt på nåt sätt, fast dom kommer åtgärda om det behövs har dom sagt. Det känns ju bra iaf. Håller iaf tummarna på att det inte har blivit någon förändring.

Funderar på om jag kanske ska se nån film eller nånting. Är verkligen inte på humör för att göra nånting vettigt. Borde, men orkar verkligen inte. 
Ikväll måste vi iaf handla...så jag måst kika så jag fått min lön med :P Är rätt sugen på gå på HM en snabbis och köpa nåt gulligt plagg nu när vi vet vad liten är för en :) Får se...

Det har sparkats och fladdrat i magen i flera timmar nu. Känns bra att Liten är vaken nu på dagen. Den kanske ändrar sitt dygnsrytm lite. Man kan ju hoppas :P 

Är trött, ska hitta nåt att se på nu.
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

ont?

Vaknade runt halv 8 i morse av att det som krampade i magen. försökte lägga mig bekvämt med det gick inte. Har fortfarande känningar och det som kommer och går, och sitter mest under revbenen. Antingen så speglar det sig från ryggen, eller så är det för att jag har vart dålig på äta 2 dagar...
Sitter och funderar på om det finns nåt hemma som är ätbart. Ska iaf handla senare idag då älsk har slutat jobbet. Känner inte för att bära en massa när jag är ensam. 

Undrar hur kallt det är ute idag? Lasse ville inte ens gå ut :P 

Är jättetrött, skulle kunna sova några timmar, men det gör mer ont om jag lägger mig så jag får försöka hålla mig vaken :P 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi vet!!

Nu vet vi till 99% vad liten är för nåt.

Svaret kommer nog nån gång efter julen. Vi vill berätta för familjen till jul när vi träffar dom :)
Det finns ju alltid en liten "risk" att det är det motsatta könet, men både jag, J och läkaren tycktes vara rätt överens om vad vi sett...

Nån som vågar sig på nån gissning :D?

Ny tid till ultraljud är 21 Januari.

Just fått i mig lite mat. Hoppas på hemfärd ikväll, så vi kan "fira" lite med fika. 


<3
//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (1) Trackbacks ()

18års firande

Störande att jag inte kommer in på min hotmail. Gått flera dagar och det går inte, men nu har jag lyckats byta lösen iaf. Hoppas ingen har vart inne på min sida bara...
Igår var vi på umedalen hela dagen. Ida fyllde 18 så vi firade henne :) Det blev tårta och sen på kvällen blev det middag på Tc :) Riktigt gott. Entrecote blev det, mumsigt!! Var så himla hungrig med, hade bara ätit frukost, tårta och ett äpple på hela dagen. Middagen blev inte förrän runt 20 heller, så jag var väldigt hungrig och typ illamående pga hungern :P
Känner mig lite tråkig som bara drack vatten under kvällen, men min mage hade inte pallat att dricka kolsyra eftersom jag hade ätit så pass dåligt. Så jag gick på ett säkert kort.

Sitter fortfarande i morgonrock i soffan. Älskling har inte ens klivit upp. Jag borde egentligen gå ner till tvättstugan och fixa en tvättid, J har inga byxor. Eller jo, ett par men dom borde nog tvättas med. Alla dom vettiga byxorna ligger i tvätten och dom måste va rena till jul.

Idag är det dax för ultraljud nummer 4. Får se om det blir tredje gången gillt nu eller inte. Tror jag väntar med resultatet till efter julen om vi får veta. Hade tänkt berätta hemma till jul i så fall nämligen :) Känns roligare att berätta än att dom ska se det här. Men som sagt, inget bestämt...får se helt enkelt.

Lasse är ju kul. Han ville ut, så jag släppte ut honom. Sen ser jag att han ställer sig och pinkar i snön på balkongen, sen vill han in igen. Han får ju gärna hoppa över räcket och göra behoven i buskarna istället. 

27+1 idag, är i vecka 28, REDAN?! Shit. Tiden springer fram.  Inte alls länge kvar tills liten är här. Även om det är 3 månader, men det har redan gått 6 månader. Kan inte fatta.
Blir jobb ikväll, sen "långhelg" till på måndag :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Straffad?

Igår var vi på Julbord med familj och lite släkt. Den årliga traditionen. Det var rätt skönt att det var i R-fors för en gång skull. Vi slapp åka iväg flera mil i ett skitväder för att äta. Men nog har man varit på bättre julbord, så det var bra men ändå mindre bra :P Maten var god, men jag saknade vissa saker och det fanns egentligen inte så mycket att välja på. Inte som på vissa andra ställen. Men proppmätt blev man! Oj, vi kom dit vid 2, och jag var mätt när vi gick isäng :P Fast vi åt lite ost och kex innan läggdags, riktigt gott :)
Vi spelade Med andra ord under kvällen, och der var riktigt kul. Man fick sig några (många) goda skratt :)

Sitter ensam hemma hos mamma och pappa just nu. Dom tog med sig J och for till stan. J börjar jobba kl 15, och mamma&pappa skulle köpa klart julklappar. Syster m.fam for hem ungefär samtidigt. Så jag har inte så mycket att göra, men det gör inte mig något för jag är så otroligt slut idag. Skulle kunna sova, sova, sova, sova flera veckor känns det som :P Har vart så pigg i en vecka så det är klart man ska bli straffad nån gång. Tur det var idag ändå. Det tråkiga är bara att det inte gåt nånting sevärt på tv, och jag har typ sett alla filmer massa gånger :p                                          

Jag ska föröska orka göra tryfflar senare.
Får se när och om, men det vore bra att ha det bortgjort.
Funderar om jag ska ta och stoppa nåt i magen kanske. Känns som jag behöver det.

Nu är det verkligen snart jul. Jag ska bara jobba måndag och onsdag denna vecka. Tisdag har jag tagit ledigt för att J:s lillasyster fyller 18 så vi ska dit på dan och fika, sen ska vi ut och äta på kvällen. Onsdag blir det ultraljud nummer 4. Det blir väl kanske tredje gången gilt nu då. Ska liten visa om det är en han eller hon, eller ska den vara envis som alla andra gånger? Längtar iaf efter att få se dig och dina hjärtslag igen. Torsdag är vi alla lediga. Synd bara att J tog på sig ett extrapass den kvällen. Så typiskt :P Men vi får ju julen tillsammans :D MYS

Nä jag måste stoppa nåt i magen nu.
<3
                                                                               //Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

munvärk och lyckad kväll

Varför har jag så ont i munnen??

Har en visdomstand som är på gång upp nere till vänster, och som det ser ut nu så är växer den lite utåt. Men jag tror inte att det är därför jag har ont. Utan jag jag klantade mig med tandborsten för några dagar sedan. Är typ svullen längst in i munnen just vid visdomstanden och sen har jag lyckats bita mig själv flera gånger just där, vilket inte förbättrar det hela. 
Sen gör det ont i bihålorna, men bara på den sidan. Kändes ungefär som jag hade feber igårkväll med, men kollade aldrig eftersom vi var hos henke. 

Kvällen blev iaf lyckad och det blev ett bra avslut. Kändes väldigt skönt att J inte for ut igår utan vi och Pär drog till max för dom ville käka, sen for vi hem och sov. Även om klockan var närmare 2 innan vi var hemma och nästan 3 innan jag somnade. Vaknade halv 9 i morse med och mådde lite halft illa. Är inte sjuk utan vanligt graviditetsillamående. Men nu är det borta för jag har ätit frukost, mackor med ägg :) 

Kanske ska slänga mig in i duschen snart så jag blir klar, så jag kan slappna av och göra ingenting sen :P
Julbord nästa!

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tufft

Jag tog mig hem igår i blåsten. Var inte så farligt väder som jag hade väntat mig, men det är obehagligt med snörök och blåst. 
Blev en rätt tidig kväll, men ändå inte så mycket sömn. Buskattens om vi har hade varit själv hela kvällen så han ville aktiveras :P...Menmen.


Känner mig lite irriterad och less idag. Och är typ stressad helt i onödan. "Ta det lugnt Hanna"
For på lassarettet och lämnade prover i morse. Och till min otur så hade jag glömt alla 3 remisserna hemma. Smart! Kom på det just när jag var framme och orkade inte vända då. En ännu större otur var att ROS inte funkade på sjukhuset idag så dom kunde typ inte komma åt remisserna via datorn heller. Eller jo, till en början, men sen slutade det funka. Som tur var så hade jag J hemma, så jag kunde ringa hem och skriva upp alla dessa prover på ett papper istället. Så jag fick lämna mina prover ändå, och fick i mig medicin runt halv 12. Bara lite för sent...
Sen blev det en snabb vända ner mot stan där jag tappade torkarbladet och blev irriterad...sen vidare till maxi med J. Nu har vi fixat alla julklapparna båda 2, känns skönt. Måste bara se till att han slår in sitt hemliga paket innan morgondagen så att det kommer med hem till r-fors. 

Har slagit i huvet här hemma idag med, och det är inte första gången på den hyllan. Klant!

Ska ta och skriva ett brev nu till pappas moster och sen ska jag försöka koppla av en stund innan det blir dax att duscha och göra sig fräsch inför kvällens roligheter. 
Sen imorn är det julbord!! Längtar! Så gott, fast jag får hålla mig borta från några saker detta år, men de må va. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Piggast på länge!

Har väldigt länge klagat på den oändliga tröttheten. Och tro mig, man blir trött av graviditeten. Men denna vecka har jag verkligen varit allert och piggast på länge :D Det gillar jag väldigt mycket, tror min kropp har fattat att jag behöver få saker gjorda ibland och låter mig vara pigg ibland.
Tröttheten finns ju fortfarande kvar och jag skulle kunna lägga mig och sova typ när som helst varje dag, men den där segheten har inte funnits.
Känner att jag fått en hel del gjort här hemma hos mina kära föräldrar denna vecka. Jag har hjälpt till med pepparkaksbak (med dagbarnen), gjort smörkola och rocky road som julgodis till mamma, ska göra tryfflar men är osäker om dom håller sig från idag. Får göra dom på måndag istället. Har gått igenom en hel del saker från mitt gamla rum på övervåningen. Och fy vad saker man äger och så mycket skrot man kan kasta eller sjänka bort. Vi skulle kunna ordna en loppis och bli miljonärer tror jag, haha!!
Har gjort muffins med marshmallows i till kvällens fika, dammsugit källaren + trappen...Ska snart ställa mig och grädda pannkakor :) Gud så gott, har verkligen längtat efter mammas pannkakor. Hon gör smeten så gräddar jag. Jag lyckas aldrig få till min glutenfria smet lika bra som hennes.
Imorn har jag en del ärenden som ska göras åt min bror. Måste även fara och ta provre på morgonen så både läkare och barnmorska bli nöjda.
Har till och med färgat håret idag, just det ja.. Blev lite mörkare än vad jag hade förväntat mig, men det ser ju bättre ut än innan :)

Imornkväll blir det avskedfest för henke som snart drar söderut för att plugga 5 år...
Sen på lördag ska vi åter till r-fors och julbord med fam. och släkt står på schemat :) Tisdag ska vi ut och äta & fira Ida som fyller 18, onsdag Ultraljud nummer 4... Torsdag är väl enda helt lediga dagen, den ser jag fram emot :)

Just det... i morse vaknade jag klockan 6, och liten var en vilding. Jag gick upp på toa och blev typ pigg, men somnade runt 1 så behövde sova mer. Gick iaf upp och la mig i mamma och pappas säng för att se tv, somnade typ 8 och klev upp lite efter 9.

Dom har ju varnat för snöväder klass 2 idag, och i morse såg det riktigt dåligt ut. Det blåste och snöade massor, men de senaste timmarna har det bara blåst så jag ska väl våga mig hemåt ikväll :)

Nä nu ska jag fixa pannkakor :)
Älskar min J och vårat lilla hjärta :)
<3
                                                                             //Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Julbakat

Dagen började ju med pepparkakor. Men dom är egentligen inte klara för jag vill så gärna ha nonstop och glasyr på dom :P Det fanns inte på lösvikt idag när jag var på affärn och jag tål inte dom i påse från marabou. 
Dom fyller nästan en skumtomteburk. Har gjort två stora hjärtan med, men dom ryms inte i burken, och jag märkte att ena gått sönder och ligger i 4 bitar. 



Efter middagen har jag kokat knäck och smörkola. Jag har inte hunnit smakat kolan ännu eftersom den stelnar i rumstemperatur. Hällde ner allt i en form så jag hoppas jag får lös den sen så jag kan skära upp den.


Gjorde både vanliga knäck och dom med mandel :) 

Nu har jag väldigt ont i ryggen igen och jag börjar bli trött :/ 
Det har inte blivit så mycket vila idag så jag hoppas jag får en god natts sömn. 

Blev några magbilder idag med :) 



<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

sömnbesvär

Goddagens!

Inatt blev det inte mycket sömn för mig. La mig typ 22.30 igår för jag var så trött, men då låg jag och såg film. Sen låg jag så obekvämt hela tiden. Ville inte ligga på sida, men direkt jag la mig på rygg så fick jag sammandragningar så det var bara att försöka somna på sida.

Sen när jag väl lyckats somna så tvärvaknade jag och jag var typ dyngsur. Minns inte nu vad jag drömde men nånting jobbigt var det iaf. :/

Älsklingen komme hem närmare 3 och då var man ju vaken ett bra tag för att se till att han komme sig i säng. Hade nästan lust att tvinga honom sova på soffan :P
Iaf så gatt jag ligga innerst i sängen och det hatar jag. Så jag låg typ ihopklämd och ibekvämt. Vilket resulterade i att jag somnade närmare 5. Sen vaknade jag 10 och kunde inte fortsätta sova. Liten ville att jag skulle upp. 
Så jag har bakat pepparkakor till julmusik nu på förmiddan. Äntligen är det överstökat. Alltid jobbigt att dra fram allt och sätta sig med det. Nu saknas bara non stop och glasyr. :) 

Hoppas att dagen blir lugn. Jag är så trött :P 
Känner mig tråkig som inte for till Robert igår och såg film, men jag orkade verkligen inte. 

Nä man kanske ska ta och dra på sig ansiktet och få på sig lite vettigare kläder så man vaknar till. :)
Love my man and our angel
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Julshopping

Igår bjöd älskling på mat på Frasses. Ingen av oss orkade laga mat så vi unnade oss lite onyttigt. Blev en sväng förbi systemet först och en snabb visit på affärn för att köpa chips & dipp :)

Vi såg på Idolfinalen och jag tycker båda var värdiga vinnare :) 
Fast vinnarlåten kanske passade lite bättre till Minnah..?
Sen såg vi Bröderna Karlsson. Lånade med mig den från mamma under helgen och den var faktiskt rolig :) Helt värd att se tycker jag. 
Vi satt/låg och mös hela familjen i soffan. Jag, älskling, Lasse och en liten sparkande bebis i magen :) 

Idag skulle vi egentligen upp tidigt, men ingen av oss orkade kliva upp så den blev 10 innan jag tvingade mig upp. J sov lite längre. 
Sen har vi spenderat dagen på stan och julhandlat. Vi har köpt klart alla julklappar nu (utom 1), känns faktiskt riktigt skönt att ha den delen avklarad. Det är alltid en massa stress runt julklappar och det är alltid lika svårt. 

Älskling har åkt iväg på personalfest :) Själv är jag helt slut efter en lång dag på stan så jag orkar inte göra nånting. Har slagit in lite julklappar och det får räcka för ikväll. 
Såg att sex and the city går ikväll på tv, och jag har inte sett den filmen. J vill inte se den heller så jag kanske ska passa på att se den nu när jag är själv...

Trevlig kväll!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

180/100

En graviditet varar i 280 dagar. Det är 40 fulla veckor. 
Nu har vi gått 180 dagar och det återstår 100 dagar. Shit, det är ju långt över hälften låter det som, och det känns som massa dagar återstår. Annars är det lite mer än 3 månader kvar och det låter mycket bättre och mindre :) 

Kan fortfarande inte riktigt förstå att det är en liten människa i min mage. 
Igår satt jag och tänkte på det en del och då plötsligt började liten röra sig jättemycket och jag blev tårögd. Det var en sån härlig känsla. :D

Vi längtar verkligen tills du är här lillhjärtat <3
Om 9 dagar får vi se dig igen på ultraljud, och jag hoppas verkligen att du är mer samarbetsvillig denna gång. Tredje gången gillt brukar man väl säga!?
Har sån tur som får göra såhär många ultraljud. I vanliga fall är det bara 1 ultraljud som man gör, men tack vare min leversjukdom så får vi se dig mycket fler gånger. Sjukdomen påverkar ju inte barnet på något sätt, men dom vill vara säkra på att h*n utvecklas normalt ändå, och det är jag väldigt tacksam över. 

<3

//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Gick isäng vid halv 11 igår och tänkte att då skulle jag lugnt kunna somna i tid. Klockan hann ändå bli runt 12 innan jag lyckades somna, och jag hade värsta verkliga drömmen. Allt var precis som i verkligheten. Jag var i samma rum, J var och jobbade, jag väntade på att han skulle ringa.... sen hände det massa äckliga saker och sen vaknade jag av att J ringde på riktigt.


Vaknade runt 8 i morse av att jag fick sms av J igen. Han skulle upp tidigt för att intervjua nån lärare till sin uppsats. Jag tvingade mig att vara vaken, och klev upp runt 9 tror jag. Min söta mor hade då bakat rostfrallor till mig så jag fick en smaskig frukost. Tack för det <3 

Har typ inte gjort så mycket idag. Rätt skönt. Har fått en välbehövlig behandling på ryggen av Jeanette :) Får hoppas att knutarna släpper och att ryggen blir snällare nu. :) 
Nu är jag i alla fall hemma i stan igen. Känns riktigt skönt. Har fixat in mat i frysen, men blev faktiskt lite besviken över att jag var tvungen att kasta en del mat ur kylen som jag hade hoppats redan hade frysits ner eller ätits upp. Menmen, han kanske lär sig om jag läxar upp han rejält, haha. Skämt å sido....
Nu ska jag se bonde söker fru, sen ska jag nog lägga mig och sova tills älsklingen kommer hem från jobbet.
Godnatt

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdagsseg

Har varit väldigt trött idag med.
Igårkväll så hade jag svårt att somna. La mig före 23, men blev så grymt hungig runt halv12 så jag gatt ta mig nån frukt. Sen blev det ett väldans liv i magen och liten ville verkligen inte att jag skulle sova. Somnade efter 1 nån gång, och vaknade flera gånger under natten av att liten sprattlade på.
H*n har vart väldigt livlig idag med, och hela magen har typ flygit fram och tillbaka känns det som, haha. Skitmysigt iaf!!

Blev lite piggare idag efter att jag fick i mig lunch.
Sen har jag hjälpt mamma att pyssla lite med dagbarnen :)

Kvällen har bestått av jobb, och det har vart en speciell kväll tycker jag. Det blev en aning långa samtal flera gånger om, och jag funderar på om jag kanske var lite väl slut för att jobba. Men jag gjorde det, och jag gjorde mitt bästa som alltid.

Nu är det egentligen sängen som väntar. Är bara inte sugen på att lägga mig. Skulle haft min datorn med mig så jag kunde se film eller nånting då jag somnar. Skulle i alla fall vilja se Bonde söker fru. Annars får jag se det i helgen nån gång.
Skönt att jag kan åka hem imorn. Få träffa och mysa med älsklingen :)

<3
                                                                        //Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Slut på energi

Just nu har jag lust att strunta i typ allt. Jag känner att kroppen inte alls är med mig och jag orkar inget. 
Jag har massa saker jag vill göra, och som jag börjar med men slutar efter knappt en timme för jag orkar helt enkelt inte. 
Skulle behöva massa energikickar.
Jag vill vara pigg!

Sluta klaga, jag vet. 

Torkade apelsiner för en vecka sen ungefär. Snörde ihop nånting av det...


Lite mossa runt det där hade suttit rätt bra tror jag...

Dags att fixa mat, men vad? Är inte sugen på mat...
Måste även hinna tanka innan jag åker.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

25 fulla veckor

Känner mig jätteseg nu. Eller nuförtiden. De senaste dagarna har jag verkligen segnat till, tror graviditeten börjat sätta sina spår. Saker börjar bli jobbiga, jag blir andfådd mycket lättare och kroppen börjar tycka det är jobbigare att böja sig ner. 
Har haft väldigt mycket knutar i ryggen de senaste dagarna med, och det sätter sig i magen. Jag har mycket magknip och det är som på 3 olika ställen i magen. Högst upp, i mitten och längst ner. Fast längst ner tror jag inte är från ryggen. 
Kände av foglossningar igårkväll när jag gick och la mig och det var inte så bekvämt. Och hade sammandragningar typ hela tiden. 
Det bästa är i alla fall att det har varit full rulle i magen de senaste dagarna. Så det negativa jämnas ut med med positiva kan man säga :) Det är så otroligt mysigt att känna hur liten rör sig och sparkar till en med jämna mellanrum. Även om det inte alltid är lika kul när den boxas med kissblåsan så det känns som man måste gå på toa var femte minut ibland. Speciellt när man ska sova. 
Känner mig som en ballong i magen idag. Kanske borde ta en liten runda så man får fart på den. 

Hade ont i knävecket typ hela gårdagen och ena hälen gör ont, helt utan anledning. Det typ svider på nåt konstigt vänster. 

25 fulla veckor nu:D, är i vecka 26. Tiden springer ju fram!
Det börjar typ dra ihop sig allt mer känner jag, och nu har jag börjat fundera väldigt mycket kring förlossningen kan jag lova, (inte för jag kommer fram till något). J har just fått veta att han är placerad på praktik i R-fors på Jenningsskolan 4 april. Vet inte om det är positivt eller negativt. I såna fall kommer vi förmodligen bo hos mamma och pappa. Men vad händer om jag går över tiden? Men 4 april så måste ju liten ha kommit, annars får han skippa första dagarna på praktiken :p
Och det har slagit mig att det aldrig mer kommer vara bara jag och J. Kan vara bra att ta vara på den korta tiden vi är bara vi två. Ta det inte som någon negativt. Jag menar att vi borde göra saker nu som vi kanske inte kommer ha så mycket tid till sen.
Jag vill börja göra i ordning här hemma snart. Det kliar så mycket i fingrarna!!! Men vi ska vänta med det. Vi vet inte ens hur vi ska göra med allt heller. Kommer skötbordet rymmas på toan? Ska vi ha kvar skrivbordet i sovrummet? Det kan ju vara negativt om J måste sitta uppe sent och plugga. Men ställer vi det i vardagsrummet så kommer vi inte kunna se film/serier när man ska sova. :p

<3
//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (1) Trackbacks ()

Segt

Idag är jag seg, ruskigt seg. Har klivit upp och ätit frukost, sen la jag mig i sängen igen och såg House med älsklingen. Höll på att somna, och nu är jag tröttare än allt. Har ont i huvet med. Och har magknip, som troligen kommer från ryggen. Känner att jag har endel knutar. Det är så svårt att sitta och ligga bekvämt så ryggen tar stryk ibland. 

Vi ska tvätta idag :/ Usch, den kände jag mig inte alls sugen på att göra. Men det måste göras. 

Ha en bra dag..


<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2 advent

Igår var vi ju hemma hos systers på dagen. Hon meddelade mig nyligt att hon blev magsjuk på kvällen. Uschan, inte kul! Jag hoppas verkligen att vi klarar oss. 
Och att du kryar på dig syster =) 

Idag blev det en liten sovmorgon. Skulle upp nio, men det blev lite senare. :p J slutar om 3 timmar, känns skönt att få ha en hel kväll tillsammans för en gång skull. Inte för jag vet vad vi ska göra ikväll men bara att han är med en och inte jobbar känns bra :D

Just nu är Lasse jobbig. Han går och sliter ner saker från julgranen. Man får säga åt han varje dag.. Och som tur är så kan vi stänga in granen om natten (/stänga till vardagsrummet). Annars hade man blivit tokig av att få pynta den varje morgon :P 

Är fortfarande trött, och lite hungrig, och fryser. Tycker nästan alltid att det är kallt, överallt.

Föresten såg vi shrek 4 igår- Forever after. Jag har inte sett 3an men den var rätt bra faktiskt =)

Idag är det andra advent och 5e december. Blir att tända det andra ljuset till middagen ikväll, MYS

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

kväll

Jag känner mig illamående på nåt sätt... Eller jag mår inte illa och har inte ont i magen. Men nånting gör magen orolig eller vad jag ska säga. 
Känns lite som graviditetsillamående, så som jag hade förut. Att jag måste äta, äta, äta, äta. Men jag är inte sugen på att äta. Grönsaker kanske jag kan stoppa i mig, men jag orkar inte stå och skära en massa. 
Jobbigt.
Vet att det finns en sallad på statoil, en räk o krabbsallad som jag har spanat in, och som ser förbaskat god ut. Men tror den kostar 56kr eller nåt... orkar inte köpa :P

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Har kommit hem från lite fika och kalasfirande hos systers. Vi kom iväg senare än planerat eftersom vi startade diskmaskinen och den tog rätt lång tid på sig att bli klar. Vi ville inte åka innan den var klar, det kan vara rätt onödigt ifall det blir nånting.
J kunde inte stanna så länge eftersom han började kl 15, och jag hade tur som fick skjuts hem av min kära mor och far :) 
Har fått i mig middag nu med. Det blev pytt i panna. Jag orkar aldrig göra nånting vettigt till middag på helgerna då J jobbar. Det är så tråkigt att laga mat åt sig själv, och att äta själv. Oftast blir det nånting som går väldigt fort så man får det bortgjort. 

Kväller lär nog inte bjuda på så mycket. Tröttheten bestämmer :P Ska i alla fall vattna blommorna så dom blir glada. 

Känner mig jättetrött just nu. Jag kanske ska ta en lite lur i soffan senare. Känner att det spänner väldigt mycket  i magen just nu med. Livmodern växer ju så det är väl det. 
Och jag är så glad att jag inte fått några hemska biverkningar av järntabletterna. Många blir ju väldigt förstoppad, men jag verkar klara mig. 

Jag kanske ska starta en film...men vilken. Måste i så fall lyckas koppla datorn till tv:n, och jag är ju inte den mest tekniska när det gäller sånt. Men övning ger färdighet som man säger. 

Vi älskar dig <3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Städ = ryggont

Har städat lite här hemma ikväll. 
Vi har testat diskmaskinen tidigare idag efter massa sjå, men nu är den i rullning. Imorn inviger vi den med smutsdisk. 
Jag diskade bort en del för hand även om vi nu slipper det, men allt skulle inte rymmas, och större grejer som kastruller och bunkar kommer vi alltid måsta diska för hand. Men det är ju inga problem. 
Sen har jag dammtorkat lite inne i sovrummet och rensat på både hyllan och skrivbordet. Känns lite bättre nu faktiskt. :) Sen renbäddade jag när jag lix var på g. Måste ju fördriva tiden med nånting när J jobbar. 

Nu är det bara en timme kvar tills han slutar. 
Har suttit och sett på idol och nu är det nyheterna. Fick så ont i ryggen av all städning så jag gatt vila. Är typ sötsugen men ändå inte. Jobbigt läge :p

Imorn blir det kalas. Systers karl fyller år :) 


Söt

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Fredag idag. Vad göra, vad göra? 

Jag måste försöka gulla med J och be honom redigera min blogg. Jag tycker den är så tråkig och det har jag tyckt länge, men jag är så dålig på att redigera. Har testat men får inte ihop det. J ska kunna göra om den till något fint, eftersom hans kurser på uni. Men det är väl tiden som är problemet. När fasen ska han hinna? 

Igår köptes det en bänkdiskmaskin :D Så förhoppningsvis får vi allt klart och kan starta den idag. Måste ner på stan och köpa en grej till den först, och tabletter/pulver måste även köpas.
Sen måste jag försöka städa upp lite här hemma. J verkar inte ha tid pga skolan. Får se om jag orkar ikväll då han lix jobbar. 

Igår på jobbet började vi med våra nya telefoner. Det tog ett bra tag innan alla lyckats logga in och lärts sig hur dem funkade. Men till slut så. Gick rätt bra för mig tycker jag så det var kul :) 

Sitter fortfarande i morgonrock. Kanske dax att ta på sig lite vettigare kläder. Man vaknar ju aldrig riktigt om man inte gör sig i ordnig. 
Måste verkligen börja köpa julklappar nu med. Börjar få panik. Vet inte riktigt vad jaga ska köpa till alla heller. 
Bus i magen

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Igen?!

Nu har vi varit på ultraljudet och läkarbesöket. 
Ultraljudet gick bra, bebis mår bra och det har huvudmått (från öra till öra) ca 6 cm och den vägen nästan 600g. Det verkar vara en liten bebis, men den är inte för liten. Kanske är därför jag inte har så stor mage heller, vem vet. 

Vi hade hoppats på att få se vilket kön våran bäs har, men den ligger med rumpan neråt, och den var inte så villig att vrida sig. Så inget resultat denna gång heller. Det är nog tanken att vi inte ska veta va det blir. 
Vi fick i alla fall en ny tid den 22 december. Det är bara 20 dagar dit, och har vi tur så har h*n vänt sig och man kan se. 
Det är så typiskt. Såna som inte vill veta är det jättelätt att se och dom som vill veta går det inte se. 
Men vi är glada att den liten mår bra i alla fall :) Det är ju huvudsaken. 

Frågade även om lite råd när det gäller katten. Hon trodde inte det skulle vara några problem att ha kvar katten. Man märker ju. Man måste ju gå efter sitt hjärta. Så Lasse kommer till 99% få stanna med oss :D

Det är inte så länge kvar innan jag ska iväg på jobbet nu. Känner mig trött och seg, men måste åka. Känns som jag har flera dagar nu (runt jul) som jag helst vill vara ledig för att slippa köra fram och tillbaka. Men det känns så onödigt att inte jobba och inte få pengar. Så det är bara att bita ihop och köra. 

Kanske ska sova en stund? Fast då lär jag ju inte ta mig upp sen :P

<3

//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Hade svårt att somna igår. Låg och vred och vände mig, men ingenting var bekvämt. Nu är det morgon i alla fall, och jag klarade mig genom natten :P Har vaknat massa gånger med, som alla andra nätter. Jag har såna livliga drömmar att det är skrattretande.
Torsdag idag. Den dagen vi längtat efter i 5 veckor, sen förra ultraljudet. Så idag ska vi iväg till specialist mödravården för ett tredje ultraljud och läkarbesök :) Hoppas liten mår bra!!!

Funderar på om jag ska se gårdagens avsnitt av Bonde söker fru, sen äta lunch och duscha. Älsklingen gick iväg för att hjälpa en kompis med datorn, så det lär säkert ta hela dagen tills vi ska iväg. Även om det inte är allt för många timmar kvar nu :) 

Haha, mina kolleger på jobbet bettade igår på vad det skulle bli för kön. 4 trodde tjej och 3 på kille. Själv har jag ingen aning. Har ju haft drömmar om att det ska vara en tjej, så det känns kanske lite som det. Men J är säker på att det är en kille :p, men han sa igårkväll att det är nog en tjej. Så jag hoppas du inte kniper med benen denna gången med lilla skrutt. Vi vill ju veta vem som växer och bökar på i magen på mig. Tänk att om ca 15 veckor får vi träffa dig :D Tiden går verkligen fort!

Jag är hungrig...jag som tyckte att en tallrik gröt till frukost skulle vara stabilt, men tydligen inte. Jag är som en matmaskin, men vågen rör sig väldigt lite. +4kg är det nu. Men alla är vi ju olika, ska väl inte klaga. Vissa går ju upp hur mycket som helst sen tar det ett år att gå ner det igen. Men man blir lätt nojig när vågen inte rör sig nånting, då tror man direkt att nåt är fel, eftersom det är rätt vanligt att gå upp ca 0,5kg i veckan nu...

Nä jag ska lugna ner mig lite nu med Bonde söker fru
Kanske skriver senare. Vet inte om jag ska berätta i bloggen vad det blir för nåt eller inte. Ska snacka med J om det och bestämma tillsammans. Jag är ju inte ensam om det.

Älskar min J och våran prins/essa 
<3

//Hanna

Permalink Gravid Kommentarer (0) Trackbacks ()