Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Torsdag

Idag är jag frisk och kry! Äntligen, även om det var en väldigt kort sjuktid. 
Har äntligen fått pussat på min J och lilla L. Dagen har spenderats på jobbet. Nu i efterhand ångrar jag lite grann att jag inte var ledig. Men det är ju bara två dagar så det fixar jag. 
Tror dock att jag känner såhär eftersom jag knappt har sovit i natt. Jag blev aldrig trött, låg bara och tänkte fram och tillbaka på allt och ingenting, och när jag väl lyckades somna så vaknade jag på ca 15 min och var pigg igen..ungefär vid 7 tror jag att jag tittade på klockan senast och kl 8 skulle jag upp. Känner att tröttheten är på topp just nu. 
Har precis fått isäng lillan nu och J har åkt ner på stan för middag med kompisar. Dax att starta tv:n kanske? 

Jag fick en hårinpackning i julklapp och det var en väldigt bra sak. Mitt hår känns mycket mjukare och friskare efter en gång och det känns inte alls lika slitet längre. Detta måste jag fortsätta använda. (Jag som är värdelös på att ta hand om mitt hår) Hehe. Och jag som säger att jag försöker spara till långt/längre. Nåja jag ska bättra mig :) 

Känner att jag väldigt gärna vill åka hemåt till mina päron. Får se när vi hinner med det och när dom har tid. Jag har ett ganska stort behov av mina föräldrar. Jag har märkt det allt mer och mer ju äldre jag blir och jag ser upp till dem så otroligt mycket!! <3


Det är redan fredag imorn, och det känns hur bra som helst. Jag sa till J när jag kom hem idag att jag hade nog aldrig pallat denna vecka om det hade varit måndag idag. Men nu är det bara att bita ihop, jobba 6 timmar imorgon sedan njuta av lite lediga dagar igen. 
Kanske gå en sväng på stan, hitta nå kläder kanske. Och en ny mobil hade jag ju inte tackat nej till. Jag hade ju bestämt att jag skulle ut jättetidigt i tisdags och köpa en mobil på Elgiganten som hade extrapris, men jag blev ju sjuk och då J åkte dit efter ett dygn så var den slutsåld. :( 
Jag är ingen sån som vill lägga ut 5000 på en mobil. Jag ser inte poängen med det, men det är jag. Jag är ingen prylnörd. Min mobil jag har nu är 5 år gammal, tro det eller ej!

Oj vad jag skriver. 
Vad skriver jag egentligen? 

Nu ska jag se om det är nåt på tv. 
<3

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jul

Julen i år belv inte riktigt som planerat. 
Julafton var bra och trevlig. Med fina klappar och bra sällskap, sen på juldagsmorgonen vaknar jag av att jag mår illa och jag blir sjuk. Suck. Det är väl typ första gången på 10 år så det var väl min tur kanske. 

Hoppas bara lillan och J klarar sig. 
Är frisk nu. Var väl dålig i ca 4 timmar bara...Men har tappat alldeles för mycket vikt. Enligt vågen 5,5kg, men har lyckats gå upp 0,5kg idag. Jag förstår inte riktigt hur det kan ha blivit sådär mycket. Men jag åt i stort sett ingenting igår. En halv banan, 3 små bitar kött, lite cola, och några glas vatten. 

Nåja jag ska jobba imorn, börjar kl 10 och då har jag vart symptomfri i över 2 dygn så jag ska väl inte smitta då. 
Känns lite tråkigt bara att jag missade juldagen hemma med min släkt. Det är ju en av årens höjdpunkter :P 

Lillan har fått massor med julklappar. Hon är överlycklig över sina nya saker och stått och "lagat mat" större delen av eftermiddagen. Nu skulle hon nästan behöva ett större rum. Men vi har försökt rensa undan lite och gått ner med lite saker till förrådet. 

Nä nu ska jag hoppa in i duschen.

<3  

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Lillan har mått halvkasst sedan onsdag. Det började med att hon kastade upp konstant i 3 timmar, sedan var allt i stort sett som vanligt på torsdagen. Hon sov längre än normalt på dagen och åt lite sämre (kanske för jag inte ville trycka i henne massa) Inget mer hände, inte förrän på fredag eftermiddag och några gånger senare på kvällen. Idag leker hon som vanligt igen...
Vet inte alls vad som är felet. Om det är magsjjuka eller nåt annat.. Hon har ju fått behålla det hon äter i typ 2-3 timmar innan det har kommit upp igen...
Varken jag eller J har blivit sjuka (än) heller. Vi får väl se, men jag hoppas vi klarar oss. Blir inte så supermysig jul annars hehe. 

Idag tvättar jag. Och jag har bråkat med bilstolen som verkligen behövde tvättas nu. Har varit tvungen att söka på Internet hur man gör. Rätt störande att allt ska vara så krångligt. Jag lär väl aldrig få tillbaka klädseln nu :P

Ja snart är det verkligen jul. Det känns lite overkligt faktiskt. Har inte super mycket julstämning i år. 
Funderar på att koka lite mer knäck ikväll om jag orkar. Vore ju gott, men känner att kroppen börjar säga ifrån nu. När jag klev upp en gång i natt med för att kolla lillan höl jag typ på att falla ihop. Hela kroppen skakade och mina ben typ vek sig. 

Ha en mysig lördagkväll!!

<3 

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nu igen

Jag är ingen superbloggare direkt. Jag skriver då jag orkar. 
Veckan har gått ganska fort. Jag har varit trött men jag har som tur var jobbat 7-16. Från och med imorgon kommer jag börja jobba 75% och jag hoppas att Försäkringskassan godkänner sjukskrivningen. För jag orkar verkligen inte jobba 100%. Jag har kämpat nog länge nu. Förhoppningsvis kommer jag orka hjälpa till hemma lite mer om jag hinner vila en stund efter jobbet. I dagsläget ligger jag mest på soffan. J har mycket med jobbet så jag har gjort mer än jag orkat ibland och det är väldigt frustrerande för mig. Jag vill orka, jag vill göra så mycket och jag vill framförallt orka busa massor med lillan. 

I helgen har vi inte gjort så mycket. På fredagen blev det jag och J och vi gick väl isäng vid 22. Jag hade lätt kunna gå isäng 2 timmar tidigare. 
Sen vaknade vi tyvärr med en massa liv och stoj i trapphuset och tre polisbilar och polishundar. Vi fick i efterhand veta att det varit misshandel i trappuppgången och på morgonen när vi skulle ut så var det massa blod överallt. På väggar, golv, i hissen, i trappen, på dörrar m.m. + att ytterdörren ut från huset var söndersparkad eller liknande. Det var massa glassplitter i hela korridoren iaf. 
Nu vill jag verkligen inte bo kvar här, inte med barn, det går inte!! Det är ju inte första gången det händer nånting här. 

Sen har jag träffat Frida igår. Bara jag och hon (+ lillan tills hon skulle sova). Idag har vi inte gjort så mycket. Vi var en sväng ut med bilen på Ersboda bara för att. Handlade lite mat och så. 

Några bilder kanske? 

 
Lillans rum just nu. Kan ni se vart hon gömmer sig?

 
I puffen :) 

 
L ville också "laga" mat. Med andra ord - vispa i en bunke
Nä nu ska jag ta mig ett stort glas vatten och slänga mig på soffan en stund innan det blir sängen. Ska orka med morgondagen med. 
Men nu är det bara en vecka kvar sedan är det långhelg och lite julmys med familjerna. Det ser jag fram emot massor! 
Har kvar 2 julklappar att köpa med, men vet väl i stort sett vad jag ska köpa. 

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

klappjakt

Helgen har passerat och en ny måndag, ny vecka står på schemat.
I fredags så hade jag en myskväll med lillan och sedan satt jag ensam hemma och ugglade framför tv:n. Rätt skönt. Lördagen spenderades på stan och vi hittade faktiskt en hel del julklappar.
Jag ska köpa nåt litet till mormor och morfar och sen har jag J kvar.
Längtar till jul nu, men skulle inte tacka nej till lite mer julkänsla. Ska bli så mysigt att få ha lite mer tid med familjen och det ska bli kul att se hur lillan upplever denna julen. Förra året kunde hon ju inte öppna några klappar själv direkt och förstod inte riktigt vad som hände. Nu är det första hon säger på morgonen "tomte" och hon pratar om tomtar jämt. Så länge de inte kommer för nära går det bra. 
Har inte ens fått upp julgardinerna i vardagsrummet än heller. Suck. Men orkar inte. Måste försöka fixa det ikväll.

Igår var jag och lillan hos mamma och pappa hela dagen. Vi firade syrrans man och mamma var snäll och hjälpte mig med tvätten.
Idag känner jag mig som en sengångare. Har sovit dåligt/somnade efter 1 och klev upp före 6. Har vaknat flera gånger under natten med. Men tiden har gått ovanligt fort ändå.

<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

veckoslut

Trodde inte att detta skulle bli ett så stort problem, och trodde inte jag skulle tänka på det så mycket som jag gör...Bara för att man inte får göra någonting så vill man mer än allt.
Ni ser säkert ut som frågetecken just nu, men jag orkar inte dra upp vad det handlar om ännu med respekt för min lilla familj. Det kanske kommer ut senare.

Snart är det helg iaf.
Har tagit prover på morgonen och höll på bli tokig på våra vindrutetorkare på bilen. De är värdelösa.
Ikväll ska J på jobbfest. Så jag och lillan ska mysa hemma. Jag är dock inte hemma förrän 18.15, så hon får vara vaken lite längre idag om hon orkar.
I morgon är det julklappshandling med stora utropstecken som står på schemat. Hoppas vi lyckas hitta det vi söker. Ska kanske beställa några saker med, men får se hur det blir. Jag brukar ju inte handla på nätet.
Jag har en tvätthög som måste tvättas med. Usch fy och blä. Ge mig en tvättmaskin till lägehenheten så jag slipper slita som ett djur varje gång. Jag tvättar nästan alltid på söndagar och det är för att jag ska hinna vila upp mig innan, så jag orkar med det. Hade gärna önskat mig massor med energi och ork i julklapp.


<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inte igen!

Helgen har gått fort, vi har firat mamma som fyllde 50 för ca en månad sedan. Det blev bowling och sedan lagade vi middag och hade det trevligt :) 
Igår var det första advent och jag tog fram lite tomtar. Middag blev det hos Js föräldrar med :) 

Morgonen idag började inte så bra. Lillan kräktes (igen) och denna gången tror jag hon är sjuk på riktigt...Suck. Jag hoppas verkligen inte jag eller J blir sjuka. Sen hoppas jag att J kan vara hemma nån dag med. 
Lillan har precis somnat nu, så jag hoppas hon kan vila mycket idag, och att jag får i henne lite mer mat/vätska. 

Peppar peppar..

<3


Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()