Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Onsdag

Förstår mig inte på min kropp riktigt. Det är nånting som inte riktigt är som det ska. Känner mig febrig från och till och enligt termometern har jag ca 1 grad över mitt normala. Är iofs snorig också, men jag har ingen vanligt förkylning känns det som. Jag brukar alltid, alltid ha ont i halsen och hosta, men jag har inte haft nåt av det.
Får hoppas det går över snart. :)
 
Jag går och väntar på att få svar på leverbiopsin. Det känns som det borde komma idag, eller väldigt snart. Det har ju gått 3 veckor nu.
 
Måste förbi apoteket idag igen. Hämta ut medicin. Fick beställa senast.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

27/1

Helgen är redan över. Har blivit lite förkyld och har känt mig febrig från och till. Fryser och nyser.
Måste till apoteket idag. Hämta medicin.
Jag hoppas även på att jag har fått brev från lassarettet, svar på biopsin. Det borde ju komma när som helst.
 
L har fått en Spindelmannendräkt i helgen. Snacka om att hon blev glad och stolt. Hon blev som en annan person när hon fick på sig den.
I morse när hon vaknade var det första hon sa: "Mamma, får jag ha spiderman dräkten"?
Sötungen.
 
 
<3
 
 
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Denna vecka har varit väldigt mycket berg och dalbana. Vissa dagar har jag känt mig pigg, speciellt på mornarna har jag mått bra. Har även mått riktigt kasst, speciellt på kvällarna. Igår när jag hade hämtat hem lillan så blev jag tvärdålig. Kändes som jag skulle svimma och det var riktigt obehagligt. Lyckades fixa lite käk så vi kunde äta och kände mig lite piggare sen, men jag å L satt och såg film i soffan och sedan la jag isäng henne och låg på soffan, men gick isäng strax efter kl 20. Är lite piggare idag så jag hoppas det håller i sig.
 

Nåja. Jag fick även ett samtal igår från min kära farfar. Han berättade att han ofta tänkte på mig och var orolig för mig.
Efter att vi hade lagt på kunde jag inte stå emot tårarna.
Kan inte fatta att jag har en sån underbar släkt och familj. Jag skulle vilja göra något som visar hur mycket alla betyder för mig!
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

söndagsslut

Lördagen var en väldigt bra dag. Jag var pigg, glad, tvättade,  handlade och måddr allmänt bra bara. Somnade för natten och vaknar helt trasig på morgonen.  
Kliver upp äter frukost med Lovisa och lägger mig på soffan. Kliver upp vid 15.30 och mår lite bättre.  Ja usch så det kan va ibland. Lillan har iaf pysslat om mig och kammat mitt hår. Hon och J var ute en sväng och lekte och skottade. Superkul tyckte L. 
 
Lillan sover nu. Själv ska jag lägga mig på soffan igen. J åkte iväg till kompis. 
Har försökt pyssla lite.  Men blev less på 5min. Det är nog en av de tråkigare sakerna med min sjukdom. Man blir rastlös mrn orkar inte göra nåt. Jag vill jätte gärna pyssla och baka och dona på i hemmet men efter 5min eller efter att ha tittat på lite recept s är man nöjd och kan avsluta. 
 
Lillan satt och byggde gubbar medan jag och J fixade middagen idag.
 
 
<3
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen Fredag

Det blev en jobbig dag för mig igår då det inte blev någon vila. När jag och lillan väl hade kommit hem så tappade jag upp ett varmt bad till mig å L. Badkar är bra att ha på vintern.
J jobbade som sagt sent så han komme hem precis när lillan skulle isäng. Sen fortsatte han jobba hemma och höll väl på till nån gång. Jag hade iaf somnat.
 
Idag har jag haft lite mer tur och bilen startade. Den har stått på laddning under natten så det var som en lättnad att den startade idag.

När jag kommer hem ska jag iaf lägga mig på soffan och sova. Jag skulle lätt kunna somna nu, men får hålla mig vaken en liten stund till.
 
Nu är det ju iaf fredag så helgen är välkommen med stora bokstäver. Jag har dock en stor tvätthög som jag borde börja ta tag i.
Sen blir det att se skid-SM :)
<3
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Brrr, kalllllt

Allt gick bra på morgonen, kanske bättre än på länge. Ingen stress och vi var till och med klar förtidigt. Så när vi äntligen skulle åka så startar inte bilen. Batteriet är stendött. Jag blev lagomt irriterad. Så det var bara att snöra ut vagnen från bilen, gå in och hämta filtar eftersom lillan bara hade jacka på sig, på med mössan och traska till förskolan. Väl där så var dom precis påväg ut så då gatt jag ju klä på henne och på med blöja och allt gick som bara utför. Sen när jag väl var på G till bussen så åker den antagligen iväg precis när jag kommer fram, så då får jag stå å vänta. Samma sak händer såklart på stan då jag skulle byta buss.
 
Frusen som en isbit kommer jag 40 min sen till jobbet. Denna dag som började så bra slutar i "katastrof". Eftersom jag kommer jobba över den stunden jag var sen och måste åka buss hem så kommer jag måsta hämta lillan direkt när jag kommer fram, så det blir ingen vila idag. + Att J jobbar sent. Men det går förhoppningsvis bra ändå. 
 
Vet inte om jag har nämt detta men jag har gått ner i tid ännu mer och är från årsskiftet sjukskriven 50%.
Kroppen blir bara sämre och jag orkar allt mindre tyvärr. Det tog länge innan jag bestämde mig för detta och jag har nästan mått dåligt över att ta detta beslut.
Kroppen har sagt jobba mindre, men hjärnan säger kämpa på även om jag inte orkat. Det är jättesvårt att acceptera att man blir sjukare. Men jag måste försöka bli bättre på att lyssna på min kropp. Jag vill ju orka ta hand om mitt barn med. Hon är ju mitt liv.
 
<3
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

13/1

I helgen har det äntligen kommit snö. Och inte lite heller, men det är bara bra. Äntligen lite vinter. Lillan hann åka lite skidor och lite pulka. Sen blev det feber. Hon hade 39.6-39.9 hela kvällen. Som tur var så var hon på bra humör och kanske en aning för pigg för att ha så hög feber. Till slut så somnade hon iaf på soffan. Igår var febern inte lika hög men hon ville sitta mycket i knät och åt väldigt dåligt, men hade sina stunder då hon lekte som vanligt.
 
Idag är hon hemma med pappa. Hon kändes inte varm i morse, men hon hade inte klivit upp när jag for heller så jag måste ringa hem å kolla läget sen.
 
Förra veckan på onsdagen så låg jag på sjukhuset hela dagen. Jag gjorde leverbiopsi. Det gick bra, men man blir väldigt öm efteråt. Jag känner fortfarande av det och vågar inte riktigt lyfta ännu. Har provat lyfta lillan några gånger och då har det huggit till vid revbenet/i magen, så jag tar det lite lugnt fortfarande. Tror ju knappast att det är någon risk för blödning nu längre, men man blir ju som orolig ändå.
Svar på provet skulle komma efter ca 2 veckor, så nån gång nästa vecka hoppas jag att jag får veta nåt.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()