Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Tisdag

Jag "försov" mig i morse. Har sovit så dåligt de sista nätterna, men inatt hag jag sovit väldigt bra, kanske för bra. Vaknade alldeles för sent så jag skippade provtagningen i morse. Måste komma ihåg det imorn på morgonen då!

Idag har vi vart på öppna förskolan och på föräldragrupp. Riktigt trevligt. Vi är garanterat yngst av dem som är där, men alla var trevliga och jag hoppas att man kanske kan börja få lite kontakt med dom. 
Nu borde jag egentligen vattna mina små blommor. Jag borde även städa här hemma. Alltså dammsuga, dammtorka, byta gardiner och allmänt göra det fint inför sommaren. 

Har inte så mycket på hjärtat idag. 
Vaccination för lillan imorn. Jag håller tummarna för att hon inte får feber. 
Ska försöka beställa bilder snart, men kanske väntar till efter dopet. Sen ska jag börja med lillans fotoalbum. Tänkte kanske skriva lite som i mina första år bok, fast jag gör en egen. Ska skriva upp alla längder och vikter med. Blir nog kanoners tror jag!

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Duktiga

Denna dag började väldigt segt. Jag var enormt trött så usch vet vad. Är fortfarande trött, men jag får sova inatt. J har lovat att mata lillan på morgonkvisten :) Så det ska bli skönt att få vila ut sig lite.

Vi har ju som jag tidigare nämnt varit iväg på klädhuset nu. Dom hade bodys för 29:- Inte dåligt tycker jag. Även om kanske andra klädbutiker har snyggare kläder så tyckte jag faktiskt att vi hittade 5 riktigt fina :) I blandade färger dessutom. Blev en mörkblå med nummer 57 stort på ryggen, en rosa som det står busig på, en vit med röda och blå robotar, en vid med rosa och röda hjärtan och en till rosa där det står cool baby och så är det ett tryck :P Det blev även en kortärmad/byxad pyjamas. Har inte orkat ta kort på dom för att visa...Dom är dessutom i tvättstugan just nu.
Sen har jag fixat present till Elliot, ska bara trolla ihop en deg här hemma så är allt klart :) 
Nu har vi tvättat en hel del och renbäddat i lillans säng, bytt handdukar överallt och diskat bort allt i köket och även plockat undan och betalt räkningar. Vi är ganska duktiga ibland ändå :p 
Har som glömt bort att fixa middag mitt upp i allt så blev glad då J börjat med maten då jag komme upp från tvättstugan :) 

Ikväll blir det nog bara lugnt (hoppas jag). Kanske snöra ihop en kladdkaka :O
Imorn på morgonen ska jag försöka vara duktig och cykla till sjukhuset för att ta prover, och sen ta en promenad till ålidhem och öppna förskolan. Får hoppas det är väder bara :) 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rullning

Lillan rullar från mage till rygg som bara den nu. 





Wiiie, jag klarade det

Idag blir det nog en sväng förbi Barnens hus för att bland annat köpa en present till Elliot som fyller 2 år och ska firas i veckan :D Sen måste jag hitta en doppresent till min gudson som ska döpas samtidigt som våran lilla prinsessa. 
Vi ska även passa på att ta en titt in på klädhuset, dom hade billiga bodys där. Och vi behöver mer kläder i 68. Gick igenom det igår och det var mindre än jag trodde :P Men jag hoppas lillan kan ha 62 ett tag, men man vet ju aldrig.
Imorn börjar öppna förskolan. Så alla förstagångsföräldrar som fått barn februari och mars 2011 här i området har blivit bjudna på några träffar och det ska bli väldigt kul tycker jag. Hoppas verkligen det finns nån/några vi kan lära känna. Vore ju inte dumt att börja umgås med nån som har barn :) Både för min och för lillans skull.

Jag kanske ska ta och fixa lite lunch så vi tar oss iväg sen när J kommer hem. Han har sin sista dag innan sommaren idag och sen nästa termin blir hans sista och då kommer han för det mesta sitta hemma eftersom han ska skriva Xjobbet. Sen är han färdig gymnasielärare!!! Helt otroligt, svårt att fatta!

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi lever!

Det var några dagar sen jag skrev på bloggen nu, och ja, vi lever!! :) 
Jag har bara inte haft tid eller ork att blogga. 
Nu har vi i alla fall "flyttat" hem till lägenheten igen efter ca 8 veckor hos mina föräldrar. Vi som inte hade tänkt stanna så länge :P

Igår hade vi en lugn kväll bara familjen. Och vi såg en "hemsk" film. Den handlade om incest, så på så vis var den hemsk. Usch för sånt!! Jag kan verkligen inte förstå hur sjuk man kan vara och tända på sina egna barn. Jag fick tårar i ögonen flera gånger under filmen och ville bara skrika åt föräldrarna i filmen. Men handlingen var ändå bra och filmen var sevärd så vi såg klart den. 

Lillan rullade över till rygg från mage igår för första gången. Och inte bara 1 gång, så det känns jättekul att hon lärt sig det nu :D
Vi märkte i onsdags att hon började va väldigt mycket stabilare i nacken då hon låg på mage och var jättenyfiken på allt som hände runt i kring. Och höll huvudet väldigt högt. Så efter lite träning så vände hon sig :D Stolt mamma!




Lite mer ljud börjar även smyga sig fram nu. :) 

Trevlig kväll!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bildkalas

Tänkte passa på att lägga upp lite bilder medan lillan sover :)


Glading





Något trött far

Sömntutan :)

Skulle behöva sova mycke inatt. Blev lite för sent och igår och en aning tidigt i morse + ett upphåll med matning i mitten.
Nu tänkte vi bänka oss framför tn:n och se film. 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag

Jag var på besök hos kära syster igår. Det var mycket liv och full rulle :p De små skrek om vart annat en del av kvällen :p Inte lätt att va liten alltid. Vi åt middag och gjorde microkladd med jordgubbar till efterrätt. Mums!!!
Känns lite tråkigt att dom snart flyttar faktiskt. Jag kommer ju inte kunna träffa henne lika ofta som jag gör nu. Eller det är kanske inte så jätteofta, men vi kan ju spontant komma på att ses. Sen kommer det bli mer att planera. Men jag är så glad för att dom hittat ett hus dom trivs med. Längtar själv tills vi ska skaffa hus, men det är inte än på några år kan jag säga. Inte som det ser ut idag i alla fall. Men längta måste jag ju få göra :) 

Lillskruttan var på jättebra humör när vi komme hem igår. Hon låg och skratta för sig själv på golvet (jag trodde hon sov) Sen satt vi och myste, hela familjen i soffan. Och skruttan fick sprattla på naken en stund. Snacka om att man trivs bra då!
Sen åt hon vid 00, och inte förrän 9 i morse. Verkligen skönt för mig och J. Och lillLasse var ute 12 timmar. Vi trodde nästan han hade sprungit bort. Men vid 3 i natt satt han äntligen på fönsterbrädan och ville in. 

Jag sitter och tittar lite på barnkläder och det finns så mycket jag vill köpa. Lindex har mycket fint nu!! Behöver lite mer kläder i 68 så kanske ska köpa nå plagg. Även om det inte behövs än. 
Har inte bestämt hur jag ska göra till dopet heller. Om jag ska köpa nån klänning till lillan eller om jag ska orka sätta mig och sy...Får fundera.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

In med det nya, Ut med det gamla

Igår var jag och min kära mor på bilbingo. Jag väntade massa gånger men ingen vinst. Men det var kul ändå, och jag behövde komma ut lite grann. Få lite egen tid utan bebis. Även om det kändes konstigt att va ifrån henne så "länge" så var det behövligt. 
Jag hade bakat cupcakes under dagen som vi hade med oss och fikade under pausen. Riktigt goda, fast jag blev lite besviken på att ena sorten inte blev riktigt bra i ugnen, dom svällde som inget, men goda blev dom ändå.

Nu har vi landat i Umeå igen. Känns bra att komma hem lite emellanåt :) Så jag har fått i lillan mat, ätit själv, packat upp det mesta och gjort om i skötbordet. Så nu har jag fått alla lillans kläder in under skötbordet vilket jag tycker känns smartare. Eftersom hon kräks så pass mycket så är det skönt att ha kläderna nära och slippa springa till sovrummet fram och tillbaka. För ibland kan det gå åt 3 plagg kläder efter en måltid. Lillskruttan :p
Jag har även passat på att lägga undan så gott som alla kläder i 56. Inte klänningar och vissa byxor men alla långärmade bodysar, och istället har jag plockat fram 62. Oj vilken skillnad. Man tror ju inte att de små liven växer men ack så fel man kan ha. 
Nu vill jag fara och shoppa lite mer kläder åt lillan, i storlek 68, och en jacka skulle behövas kanske. Även nån mössa, för alla mössor är så konstiga på hennes huvud. Alla åker för ögonen och det gillas inte. Skulle även behöva lite nytt till min egen garderob.
Nu ska jag även beställa lite linnen till mig själv. Jag har inte varit så väldigt brydd på senaste tiden när det gäller kläder till mig själv. Men okej, jag ska erkänna att jag borde slänga rätt mycket. Både sånt som har hål i sig och som är urtvättat. Fy på mig. Så lite nytt i garderoben inför sommarn skulle inte vara fel. 


Dessa bodysar har jag nu plockat fram. Tyckte dom va så fräna så gatt köpa dom :) 


Vill ha!

Hon kommer bli så sommarfin nu :)

J jobbar ikväll. Men som tur är så kommer Frida hit lite senare :D Så jag slipper vara "ensam". Helt ensam är jag ju aldrig längre, men man behöver verkligen få prata med folk som faktiskt pratar tillbaka till en :) 
Lovisa har börjat skratta/le väldigt mycket nu och man ser att hon hänger med och börjar bli väldigt medveten om saker. Det är jättekul :D Min lilla älskling <3

Trevlig kväll!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag

Goddagens!

Inatt har jag äntligen fått sova :) Men jag vet inte om jag är så mycket piggare för det. Jag känner mig rätt så seg idag. Har ingen feber och endast ont i halsen och lite hosta, men det tar väl på kroppen ändå. 
Hoppas lillan klarar sig. 

Mamma har en rabarberkaka i ugnen som jag ser fram emot :P Kul att vi redan kan ta vara på rabarberna i landet. Det är nåt jag saknar från våran förra lägenhet. Då hade vi ju faktiskt egna rabarber på våran lilla gräsplätt. Perfekt när man blir sugen på en paj på kvällen :) Det är nåt vi måste ha då vi skaffar bättre boende. 

Jag är/har varit väldigt sugen på att baka idag, och allt möjligt. Godissuget är verkligen tillbaka!! Men det kanske är lika bra att försöka hålla tillbaka. Man ska ju våga visa sig i bikini till sommarn. 
Ikväll ska jag försöka se Grey's anatomy. Skulle vilja se alla avsnitt från noll. Har iofs sett hela första säsongen, men resterande.  

Ne nu ska vi äta lite middag :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dax att bli sjuk

Halsen har börjat klia allt mer, och lite sömn inatt igen har satt sina spår. Jag känner mig som levande död idag. Tung i huvudet och ont i bihålorna. Tycker ändå att jag klarat mig länge, men nån gång ska man ju åka dit själv. Nu gäller det bara att inte vara upp i Lovisa så mycket. Vilket är lättare sagt än gjort när det är jag som går hemma med henne om dagarna. Mamma jobbar inte heller hemma idag så jag är helt själv med lillan. Får hoppas hon är snäll och trivs bra "ensam" så jag inte behöver bära omkring på henne mer än nödvändigt. Jag vill verkligen inte att hon ska bli sjuk.
Jag hoppas även att hon börjar sova sådär bra om nätterna igen. Inatt låg hon och "pratade" en massa igen, och varje gång jag gick upp för att torka kräk så låg hon och skratta åt mig. Hon blev jättenöjd över att jag gick och kollade henne. Nog var det för gulligt och det värmde mammahjärtat, men ändå hoppades jag såklart på att hon skulle somna så jag själv kunde sova. Vid 5 skickade jag ner J för att ge henne mat, även om hon inte riktigt sa till att hon var hungrig, men jag var tvungen att få sova lite jag med.

Igårkväll var vi och hämtade dopklänningen förresten :) Bara en månad kvar till dopet :D

Dax att busa med lillan lite :D
Ha en trevlig dag.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

sömn

Lillan har sovit väldigt bra de senaste 2 nätterna. Otroligt!!! Natten till igår sov hon hela natten och åt 23.30 och 08.30. 2 nöjda föräldrar som fick sova ut :) I natt var det ungefär lika, fast 22 och 07. Men hon ville inte alls somna igårkväll. Hon låg och vred och vände sig och gnällde väldigt länge. Somnade i 10 minuter innan hon vaknade igen. Sen ville hon ha tutten men spottade ut den, och flera gånger när jag var upp och skulle stoppa in tutten igen så började hon flina åt mig. Precis som, "haha, jag tänker inte somna". Jag tror klockan var vid 2 när jag "gav upp" och la henne i våran säng. Där somnade hon direkt, men jag kunde inte sova lika hårt. Jag somnade väl närmare 3 skulle jag tro. Nä nu ska jag inte klaga. Det är otroligt mysigt att sova breve lillhjärtat, men det går inte sova lika djupt.
Är väldigt trött idag däremot. Har sovit en stund på soffan, men det är nästan lika bra att vänta till kvällen, och förhoppningsvis sover hon bättre inatt, eller somnar fortare. I vanliga fall brukar vi bara lägga henne i sin säng sen lägger vi oss själv i våran säng så får hon dola på och sen somna själv efter ett tag. Men ibland går det ju inte lika smidigt, så är det ju bara. Jag tycker i alla fall att vi inte ska hålla henne i famnen tills hon somnar om kvällarna/nätterna. Nån gång är okej, men vi vill inte att hon ska vänja sig med det. Usch va elak jag låter. Jag menar det på ett bra sätt, så misstolka mig inte. :)

Har börjat få kli i halsen nu. Hoppas verkligen inte jag blir sjuk. Försöker att inte va upp i Lovisas ansikte. Vill ju inte att hon ska bli sjuk.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Magont?

Lilltjejen har haft en nytt skrik idag, eller hon rent grinar. Det kommer tårar och hon låter ledsen. Verkar inte ha ont nån stans, möjligtvis lite i magen men då brukar det iofs låta värre. Det är lätt att trösta nu men jag förstår inte riktigt varför hon grinar. Hon verkar nästan rädd eller vad man ska säga och det kommer från ingenstans. 
Hon har sovit rätt lite idag så det kan ju kanske bidra en del. 
Annars så är allting som vanligt. Jag har lyckats röja bland våra kläder och vikt om allt så vi hittar kläder lättare, och J kanske börjar använta några av hans lite äldre tröjor igen som legat längst tidigare :P

Jag blev tvärtrött. J och grabbarn drog ner på maxi. Det blir nog att starta en film när dom kommer tillbaka, men jag vette sjuttom om jag orkar. Har sovit bra inatt, men jag har kännt mig seg hela dagen. Kanske ska göra en långnatt. 

Imorn ska vi åka en sväng till umedalen, så Lovisa får träffa farmor, kanske farfar och faster :) Farmor tycker det är så kul när vi kommer och hon älskar att hålla sitt barnbarn. Det är så kul att se och det värmer så mycket :D
Sen blir det att rulla vidare till robban igen. Snart är det över :P Undrar om mamma och pappa börjar bli less. Det blir ju annars med fler i hemmet, och speciellt med en bäbis. 

Godnatt!
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

städa?

Det är nästan konstigt att vi har bättre rutin när vi är hemma hos mamma och pappa än här hemma :P Kanske för att vi tar oss lite mer sovmorgon på helgen. Vi måste ju få slöa till oss ibland. Lillan har då varit så mysig hela dagen så det har inte gjort nåt att vi inte klivit upp förrän vid 11. Hehe sötnosen somnade till och med på skötbordet för en stund sen, så nu sussar hon sött på fårskinner bakom mig. 

Idag skulle jag nästan behöva städa här hemma. Men jag orkar inte riktigt. Vet inte ens vart man skulle börja. Vi har inte direkt mycket saker som ligger framme, men dammsuga, dammtorka, "rensa" garderoberna, eller snarare vika om allt vi äger och lägga upp det på hyller på nytt så man hittar nånting. J pluggar så jag skulle ju kunna göra det. Frågan är ju hur långt jag hinner innan lillan ska äta, det börjar ha gått snart 3 timmar. 

Ikväll ska vi nog grilla. Vi har väl inga planer annars vad jag vet. Skulle va skönt att komma ut lite idag med. Synd bara att det var soligare för nån timma sen än nu. Hade sett fram emot kanonväder :P
Vi har även hämtat hem Lasse nu, och han är helnöjd över att få va ute igen :) 

Nä jag kanske skulle göra nåt vettigt nu jag med.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredagen den 13e

Igårkväll tog vi en promenix. Det kändes väldigt bra och jag blev väldigt sugen på att springa. Fast jag behöver såklart bättre kondis först. Den är inte den bästa nu. Men sen efter ett bra tag när vi var påväg hemåt så blev jag skakis och helt slut. Sa ingenting för jag vill så gärna orka. Jag vill inte inse att detta är jag nu. Sanningen kommer såklart fram tillslut och vi gick hem direkt.
Har fått sova bra i natt med. Lillan åt först vid 5 :) Men jag är ändå trött, trött, trött. Det kanske vänder snart. Bara man tar sig upp så blir man ju piggare och som tur är, är det ljust ute om mornarna. Tänk om vi hade fått barn kring december :P båda hade ju vandrat som zombies hemma om nätterna :P Nu hinner vi eller åtminstonde jag komma in i det här med att kliva upp om nätterna och ha lite sömn innan den mörka tiden kommer. Inte för att det kanske kommer underlätta varje dag :P

Jag ska en sväng på Lord sen idag då mamma slutar. Kolla om dom ha nå fina sommarkläder kanske. :)
Sen då J är klar på skolan rullar vi hem till stan igen. Undrar hur Lasse har det..



Lillskruttan sitter själv i soffan mot en kudde :)

Fredagen den 13:e är det idag...ta det lugnt alla :P

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lugna puckar

Sjukhustbesöket i tisdags gick bra. Vi fick vänta rätt länge, men vi fick träffa en bra läkare :) Naveln tyckte dom såg bra ut, även om det kommer massa grön sörja därifrån. Vi ska tvätta en gång/dygn, precis som tidigare. Det var ungefär vad dom sa. Idag tycker jag att det ser rätt bra ut, även om den lilla ploppen återigen är gröngul och fylld av äcklig sörja. Får hoppas den inte spricker nu och kanske försvinner helt istället. Vore ju skönt. 

Idag blåser der väldans mycker, och kallt. Endast solen värmer. Har vart ute en del idag, rätt skönt, men spm sagt. Blåsten kunde jag klara mig utan. Just nu ligger lillan på golvet breve mig och väldigt lugn. :) Hon vrider sig fram och tillbaka. Hon har nästan rullat upp på sida från rygg helt själv. Kanske inte dröjer så länge innan hon lär sig det :)

Har fixat en klipptid idag med. Så nu kommer jag se vårdad ut till dopet :P haha. Funderar på att klippa lugg igen. Jag trivdes som i det, men nackdelen är ju att det växer ut så fort :p

Lillan har börjat sova väldigt bra om nätterna. Riktigt skönt faktiskt. De senaste nätterna har hon ätit runt 22, 03, 06/07. Så vi får sova rätt bra tycker jag :)
Och mina levervärden har blivit lite bättre sen jag höjde kortisonet. Men jag måste fortsätta äta lika mycket.

<3
//Hanna
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hektisk dag

Jag klev upp 7 i morse. Tänkte vara smart och göra mig klar och allt efter att lillan hade ätit och somnat så sött i sängen igen. Så jag passade på att njuta av frukost, tvätta håret, raka benen och klä mig lite somrigt :) Inte illa, för det är riktigt varmt ute. Har till och med invigit mina ballerinaskor, fast lite skaver dom :P Men jag har haft dom rätt länge så det kanske inte är konstigt. 

Jag ringde BVC i morse och frågade om det fanns en tidigare tid än 15.45 och det fanns det. Så jag snabbade mig iväg till sjukhuset för att lämna prover och sen hem och packa bilen, snöra i mig lite lunch och sen vidare till bvc med lillan. Hon väger 4,7kg nu och är ca 54cm lång. Hon var lite sprattlig så det var svårt att mäta :P
Sen kollade sköterskan och en läkare på navlen. Den har blivit fulare :( Och den har nu som spruckit och det kommer grön sörja + blod därifrån, så hon har fått en tid på barnmottagningen på sjukhuset kl 14 för undersökning. Får se vad dom säger där.  Jobbigt att det inte läker, men det såg ju så fint ut förra veckan sen bara tvärblev det fult. Hon tyckte i alla fall det var bra att jag hade hört av mig och försökt fått en tidigare tid :) 

Så nu är vi hemma en snabb visit igen. Lillan har fått i sig lite mat (sovandes) och jag har fått fylla på "matförrådet" i skötväskan för att klara sjukhusbesöket. Eller för att lillan ska klara det ifall det tar lång tid. Sen åker vi nog till robban tror jag, om det inte är nånting såklart, då kommer jag nog stanna i stan...

Usch vad stressad jag känner mig. Som tur var så fick jag ha bilen här. Vi pratade om att J skulle få ta den idag så han skulle slippa åka 06.18 härifrån i morse...Nä jag kanske ska ta och göra oss klara ännu en gång för att åka iväg förhoppningsvis sista gången idag. 
Håll tummarna :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

glading

Titta vad jag är glad



Som vanligt är det suddiga bilder, men sprolla :p Det är ju svårt att ligga still och skratta, det bästa är ju när man sprattlar och far fram och tillbaka med hela kroppen :D

Nu inväntar vi pappan i hemmet.
Just det, dopkorten har kommit :D Måste skicka iväg dom :)

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag

Lillan är så söt. När hon tappar tutten försöker hon få tag i den med munnen, men hon lyckas inte så ofta, det har hänt nån gång :P Hon jobbar fortfarande väldigt mycket med tungan och lyckas få fram lite ljud ibland, men det är knepigt att komma på hur man gör. 
Hon trivs allt bättre i babysittern nu med och det känns väldigt bra. 

Har sovit rätt dåligt inatt. Jag mådde inte speciellt bra igårkväll. Inte illamående utan jag var helt slut. Armarna och benen vägde bly och jag hade värk i höfterna och benen vilket gjorde att jag inte kunde somna. Hade tur att lillan var snäll och sov rätt mycket medan J jobbade. 




en gmmal bild på mig och J.

Om jag kanske skulle göra nåt vettigt av den här dagen. Frågan är bara, vad?

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder

Jag har börjat känna mig väldigt seg...Var ju så pigg tidigare idag, vad hände?
Har en väldigt tur att lillan är snäll idag, och hon har sovit rätt mycket så jag har kunnat slappna av.

Har lagt in lite bilder på datorn nu. Jag måste nästan börja ta kort med kameran och inte med mobilen. Jag får så dåliga bilder :( Får många som är fiina men som är suddiga. Lite synd. 




Vi tar en rappaus i maten och hon ser lite busig ut :P






Vad ska jag hitta på nu då? Sova? Nä då kommer jag inte kunna sova inatt. Hade gärna tagit en promenad men är inte tillräckligt pigg för det :( 

Imorn är det dax för nya prover för mig med. Jag hoppas innerligt att levervärdena vänder fort så det inte blir nåt vajsing.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bärsele

Fick ju låna syrrans bärsele igår, och nu har jag invigt den. Lillan sussar så gott i den just nu. Men det var bökigt att få på sig den, J var tvungen att hjälpa till. Men det lär jag mig väl kanske. Får se om jag också får ont i ryggen av den. Lillan väger ju ändå några kilon, och efter ett tag så känns det ju att man bär nånting. 
Sen var det ju självklart att hon skulle kräkas lite precis när jag fått henne på plats och handduken hade halkat på sidan. Som tur är går det tvätta :p 


Jag har haft en kanonnatt inatt. Lillan åt vid 23, och somnade runt 00, sen vaknade hon vid 6 och ville äta, och J gav henne, så jag har som fått en hel natts sömn kan man säga. Känns lite taskigt mot J som fick kliva upp, men går man isäng vid 3 så får man nästan skylla sig själv med, speciellt om man sagt att man ska mata lillan nästa gång oavsett vad klockan är. :P 

Undrar vad jag ska hitta på idag? J ska plugga nu på dan och sen jobba hela kvällen. 

Var ju hos Frida igår :) Så kul att träffa henne, det blir ju inte så ofta tyvärr. Men det är så kul när vi väl ses. Lite kul att hon köpt en precis lika tunika som jag och hon köpte den också igår :P 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barnfri

Igårkväll hände det inte så mycket. Vi kom hem vid 7 och då skulle både vi och lillan äta och bilen skulle tömmas på saker. Det tar sin lilla tid. 
Rätt skönt att det bara blev vi 3 ändå. 
Lovisa sov ovanligt länge, hon åt som sagt vid 7 och nästa gång vid halv 3. Var tvungen upp å kolla till henne några gånger :P Men dom små liven ska ju klara sig hela nätter så småningom utan mat. Får hoppas hon fortsätter sova så bra så mamma å pappa också får bra nattsömn :) Vore ju inte helt fel. 

Idag har jag och syster varit på stan, utan barn. Snacka om att det känns konstigt att inte ha med sig bebis, men det var skönt att kunna fara iväg några timmar och pappa fick lite egentid med lillan. Även om hans plugg hamnade lite i kläm, men det kan han ta igen imorn lät det som :) 
Vi har ett kanonväder idag med. Jag hade tänkt ta på mig kjol i morse men tvekade och velade länge med kläder. Så det slutade med jeans. Hade tänkt inviga mina nya ballerinaskor med, men då låg dom kvar i bilen och jag orkade inte springa ner för att hämta dom. Det gick bra ändå. 

Ikväll ska jag till bästa Frida :) Länge sen jag träffade henne nu, så det ska bli kul :D Får passa på medan J jobbar :P 
Det finns en jobbig sak med att åka iväg själv. Och det är våran bilplats, eller alla bilplatser här där vi bor. Det är så fruktansvärt trångt så man får åla sig in i bilen, och har man lillan med sig måste man köra ut bilen först för att ha en chans att få in henne. Vilket blir lite problem när jag nu är ensam ikväll. Jag vill ju inte direkt lämna henne utanför bilen, även om jag bara ska backa ut och det tar 5 sekunder. Jag har ju hört så många som råkat köra över barn. Inte för att jag tror att jag skulle göra det direkt. Men man blir ju rädd. Jag kan väl inte ställa in henne i skuffen, eller? Usch vilket problem. Dom kunde väl ha fixat lite bättre parkeringar. Folk betalar ju ändå för det. Det är nästan så man står bättre på gästparkeringarna.  Jaja, jag håller tummarna för att nån av bilarna breve oss inte står där då jag ska iväg. 

Jag har köpt en skjorttunika idag. Riktigt fin tycker jag :) Vet inte om jag ska ha den på dopet kanske. 
Har kollat på kläder till Lovisa med. Vågade inte köpa nåt, ska kolla igenom kläderna här hemma först. Jag kanske har nåt som hon kan ha på dopet. Men jag hoppas på att hon kan ha klänningen som jag syr. Vore ju kul :) (om jag blir nöjd med den vill säga). 
Sen är det väldigt svårt att veta vilken storlek hon kommer ha i sommar. 62 kan jag tänka mig, men hinner hon ha 68 nåt med? Ingen aning! Måste köpa en jacka till henne i alla fall. Men frågan är, hur tjock och vilken storlek..? Dilemma, dilemma. Som tur är så har jag väl alla kläder i 62 som jag behöver (vad jag vet) och jag har väl det mesta i 68 tror jag...

Har fått låna syrrans bärsele nu, så den ska testas snart. Hon fick ont i ryggen av den, så jag hoppas inte jag får det. Vore ju rätt bra att ha 2 händer fria men ändå bära runt på lillan. Speciellt då hon är grinig. 

Nä om man kanske skulle ta och packa Lovisas väska, byta om och kanske få i sig nån mat nu medan hon sover. 
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Klädproblem

Hej fredag!
Äntligen helg, fast jag har ju som "helg" hela veckan. Jag tycker faktiskt det är skönt att vara hemma om dagarna. Men jag funderar ändå på att börja jobba om inte allt för länge. Har inte bestämt nåt, men jag får ju in lite extra kronor om jag kan jobba nån kväll i veckan, + att jag sparar lite dagar. Sen får jag ju träffa lite folk med. :)

Vi åker till stan lite senare idag. Jag och mor ska nog en sväng förbi Carolas innan vi åker. Jag skulle behöva sy klart den lila klänningen som jag började med för länge sen. Vill ju att lillan ska hinna ha den innan hon vuxit förbi den.
Skulle vilja ta mig en sväng förbi nån klädaffär snart med. Lite nytt till mig själv behövs verkligen nu. Det känns som jag inte kan ha nå kläder alls. Även om dom passar så känns dom för små. Byxor sitter fortfarande för hårt för såret och det börjar göra ont om jag har jeans en hel dag. Så jag har inte det allt för ofta just nu, tyvärr.
En ny bikini ska införskaffas med. Har hittat en som jag vill ha så jag hoppas jag hittar igen den. Sen ska jag ju bara våga ha den i sommar med :O Fast jag ska väl inte skämmas, det är naturligt att få barn och det är klart att kroppen inte ser exakt lika ut efteråt. :P

Har pratat med farmor idag. Hon ska kolla upp om hon kan hitta igen dopklänningen som jag hade när jag var liten. Inte bara jag, mina syskon, kusiner, och jag tror till och med att pappa hade den när han döptes. Det är om jag inte minns fel farmors mammas brudslöja som är omsydd till en dopklänning. Så jag hoppas den kan återfinnas så jag kan låna den till Lovisas dop.
Jag ser faktiskt fram emot dopet jättemycket. Men jag har en känsla av att jag kommer börja grina haha. Skulle ju vara typiskt. Men det kanske blir annars när vi väl står där, vem vet.

Trevlig kväll!
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

aptit

Jag känner mig sliten. Det är mycket som händer i kroppen. Jag hoppas levern börjar må bättre snart efter denna medicinhöjning. Svaret får jag nog till veckan. Jag är inte sovtrött, altså att jag sovit för lite. Utan kroppen är trött. Det känns ungefär som när man har 40graders feber och sängliggande. Eller det är den närmaste beskrivningen jag kan ge. Jag känner mig inte febrig men typ i den fasen.
Idag är jag lite piggare än igår i alla fall. Då ville jag bara krypa ihop och försvinna från mig själv ett tag.
Är glad att jag är hemma hos föräldrarna just nu så jag kan få lite mer hjälp om det behövs. J har rätt mycket att göra iom praktiken. Först är han på skolan till ca 16 varje dag sen blir det planering om kvällarna.

Lillan har fått tillbaka sin aptit nu igen och har börjat äta 120ml (så gott som) varje måltid och det går (oftast) minst 3 timmar mellan målen. På natten är det ofta 5-6 timmar! Hör och häpna!! Vi får sova haha. Våran lilla stjärna.
Känns riktigt skönt faktiskt. Det dröjer nog inte så länge innan vi kan öka maten med. Men än är det nog lite för tidigt.

J jobbar ikväll. 17-24, så han sover nog i stan. Men det ska nog gå bra. Skönt att han är ledig fredagkväll i alla fall :)
Vet inte riktigt om jag ska stanna här eller om jag ska va i stan i helgen heller.
Det blir dagens fundering kanske :P

<3
//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

Jag hade mycket i tankarna igår, men hann inte tänka så mycket. Jag har levt med min sjukdom i över 8 år och jag vet att det går mycket upp och ner. Att dåliga perioder kommer och går. Men jag vet också att det kommer bli bra. Jag vet att jag klarar det här. Jag är stark. Man får inte ge upp, utan man ska (försöka) se det ljusa i allt i stället.

Trodde jag skulle få en god natts sömn inatt med, men lillan ville nåt helt annat. Varför sova när man kan vara vaken? Sötungen :P Tur jag kan sova lite nu på dagen istället :)

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tungt

Fick ett mindre trevligt samtal idag.
Min leverläkare ringde.
Bakslaget som vi "väntat" på har kommit. Jag har tidigare nämnt att under graviditeten brukar kroppen oftast skärpa till sig och värdena blir bättre, men ett tag efter förlossningen brukar värdena ofta bli dåliga. 
Jag hade hoppats på att bakslaket inte skulle komma...

De levervärden som är dåliga heter ASAT-ALAT, och de ska ligga så nära 0 som möjligt. I slutet av graviditeten låg jag på 1,4 och det är bra. Nu ligger jag på 15. Därför måste jag höja kortisonet till 30mg/dag. I normala fall äter jag 10mg varannan dag och 5mg varannan dag. Men har ätit 10mg/dag sista tiden.
Så nu kommer jag säkert bli mer hungrig, vilket jag inte ser fram emot. 

Usch, det kändes väldigt tungt att h*n ringde nu. Jag har ju vetat om det, men ändå. Oron kommer direkt. Tankarna går till den kommande levertransplantationen. Tänk om graviditeten och detta bakslag påverkar levern så pass att jag måste byta lever tidigare än trott. Ska inte tänka så, jag vet. Men det är lättare sagt än gjort. 

Tur jag har en liten guldklimp som lyser upp min dag
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2 Månader

Idag är det 1 maj, vilket betyder att våran lilla prinsessa blir 2 månader idag :D Tiden går så otroligt fort. Halvvägs till smakportionerna :O. 
Jag hittade en mössa som lillan hade från början, och jag la den breve lillan. Och det är svårt att förstå att hon har varit så liten, att hon kunde ha den lilla söta mössan från början. Man ser ju inte att hon växer när man träffar henne varje dag. 
Det gäller att hänga med så man inte missar att använda kläder innan de hunnit bli försmå.

Det går inte förstå att vi har levt ett liv utan Lovisa. Det känns som hon funnits hos oss jämt. Tänk att hon har legat i magen på mig och växt i 37veckor innan hon föddes. 
Älskar henne så mycket!

Nej nu kanske jag ska ta och packa ihop det sista...

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

jobbigt

Igår var nog värsta kvällen jag nånsin vart med om.

Idag blir det att packa väskorna och bilen och sedan rulla till R-fors. Lasse blir kvar i stan. 
Får hoppas det kommer va bra väder i veckan så jag kan ta mig lite promenader i värmen :) 

Mamma älskar dig lilla hjärtat <3


<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()